Droeftoeter van dienst (363)

Over ikjes toch nog

Tja, ach, soms is het leven van een blogbaas leuker dan anders. En soms is het vervelender dan anders. Dat weet je gewoon nooit. Elke dag weer een verrassing wie je tegenkomt en wat je tegenkomt, vooral in de spelonken van het bezoekersdashboard dat je als lezer van een blog als dit nooit te zien zult krijgen. En wees maar blij! Die op het oog zo leuke, aardige, nette reageerder die jij op het web ziet, kan zich anoniem ontpoppen als de grootste viespeuk en griezel. Pas op je tellen, mensen. Vertrouw niemand. Geloof niemand. Alleen jezelf en mij.

Krokussen, daar moet het over gaan. Dat willen jullie. Waar gingen de ikjes over en wat vonden we ervan? Erik Slingerland die een bakje van deze kostelijke bloemen staat af te rekenen bijvoorbeeld in het ikje van vorige week maandag. Voor hem staat een vrouw met precies hetzelfde bakje kroki. Nou, ruzie natuurlijk, een beetje heen en weer trekken en hopla, weer iemand met een blauw oog het ziekenhuis in. Lummel vond het een draak van een ikje en dat was het.

De rouwikjes vlogen ons om de oren vorige week

Maar Ysbrand Galama kon er ook wat van. Hij schreef over zijn vader van 106 jaar oud die een “lelijke zwelling” op zijn arm had. Ze besluiten om langs de huisartsenpost te gaan, maar komen bij het mortuarium uit. “Dat is nog iets te vroeg”, grapt de ouwe. “Het lijkt erop dat de Koninklijke Vereniging voor Facultatieve Crematie advertorials heeft ingekocht bij NRC.” merkte De Schrijvende Rechter (DSR) op. En inderdaad, de rouwikjes vlogen ons om de oren vorige week. Zal het weer wel geweest zijn. En het verouderende lezersbestand van de krant.

Sabine Verburg, virtuoos blogster van de bovenste plank en een lichtpuntje, wat zeg ik Lichtpunt op het internet, schreef dat ze blij zou zijn als er wat meer mensen in de ogen boven mondkapjes zouden kijken dan steeds maar te mopperen over het kapje zelf. En krek dat ze gelijk had! Zong Koos Alberts het immers al niet? De man was zijn tijd ver vooruit.

Lummel begon aan zijn boekrecensie in tig delen van Grand Hotel Europa in het Frans. Het eerste deel was al keispannend en toen had hij het boek nog niet eens opengeslagen, maar liet ons vooral weten wat hij van zijn vrouw vond. Dat belooft wat. Dat gaat wat worden. Handenwrijficoontje.

Nee, dan Nederland, wat een tokkiesland is dat toch geworden. Rian Los zat nietsvermoedend achter de kassa van een nette supermarkt en vroeg, netjes en vriendelijk volgens de regels, een klant om zijn ID-bewijs toen deze een fles rum wilde afrekenen. Weet je wat die mafketel deed? Hij trok zijn shirt uit en wees op zijn volgetatoeëerde lijf. „Look, lady, look, tattoos are only allowed when you’re eighteen, right? Do you want to see more?” Mafklapper. Maar goed, dat soort types komen er mee weg. Wij, de nette mensen, moeten dan mee naar achteren, wachten op de BOA, naam en adres opschrijven, standje of boete. De smerige mannetjes lopen triomfantelijk naar buiten met hun drank, drugs, vrouwen of wat voor smerigheid ze ook maar willen hebben. Met een dikke vinger naar de maatschappij.

Die knuffelt liever met een koe in de wei

“Wat een idioot”, merkte DSR nog machteloos op. “Zal wel niet z’n eerste slokkie van de dag zijn. Een stiptheidsactie lijkt me op z’n plaats: geen ID, geen drank.” Ja, in een normaal land met een normaal kabinet en normale mensen wel. Hier niet. Heel in de verte deed de aso ons aan Timmerark denken, maar die heeft het lef niet om zelfs maar het kleinste tattootje te laten zetten. Een au, au kermertje als je het mij vraagt, al bang van een prik, die knuffelt liever met een koe in de wei en gaat huilen als zijn knuffelrund een windje laat.

Als mededeling tussendoor: een andere engerd, die zijn viespeukerij en agressie en "geintjes" weliswaar niet in het echt maar online bij mensen achterlaat, zoals op dit blog, is sinds vorige week van de site geband. Verder maken we er geen woorden meer aan vuil. Wie hem wil volgen weet waar hij of zij moet zijn of volgt zijn/haar neus maar, hopelijk zonder te kokhalzen. 

Dat deze tekst geschreven is op een achtergrond van poep is geen toeval. 

Sommigen prevelen “dank u, dank u”, ook al krijgen ze niks

Maar het was nog niet klaar met de verwarde mannen. The Voice is er niks bij, hier zwerft ook heel wat gespuis rond. Marieke Bos schreef over een bedelaar bij het Amstelstation. Die heeft zijn been in het gips en houdt zijn hand smekend op. Ja andersom dat zou een kunstje zijn. De moeder van Marieke (75) dreunt het bekende smoesje op dat ze net een andere bedelaar al geld gegeven heeft en biedt hem aan om hem te zegenen. Wisten wij veel dat moeder Theresa weer op aarde is nedergedaald en nog wel in de gedaante van de moeder van Marieke Bos. Het tafereeltje deed weinig stof opwaaien. Want zeg nou zelf. Dat kun je toch dagelijks overal op de wereld zien? De ene bedelaar is vasthoudender dan de andere. Sommigen gaan schelden als je niets geeft, anderen schuifelen geluidloos en wezenloos door naar de volgende klant, en ja, sommigen prevelen “dank u, dank u”, ook al krijgen ze niks. Wat bedoelde moeder Bos nou eigenlijk? Dat hij maar naar die vorige bedelaar moest gaan en vragen “zullen we splitten, geef mij ook eens wat?” Of, zoals DSR valsig opmerkte: “Verander dan voor zo’n man een kruik water in wijn, daar heeft ie nog wat aan.”

Dit krijg je als by Pixabay on Pexels.com zoekt op pedel (janitor). Heel erg veel academici werken er daar niet

Toen was het al weer tijd voor het vrijdagikje. Het werd geschreven door Hans Vemer, dokter in een academisch ziekenhuis en die hebben zoals bekend tijd zat om al hun belevenissen op te schrijven. Bij een bevalling roept een verse vader enthousiast “Hora est!” Jawel, in het dagelijks leven is die dus de pedel van de universiteit. Die krijgen ook kindjes, hoor, anders zouden er al snel geen pedellen meer zijn. Wat een grapjurk is die man en wat goed dat dokter Hans dit voor ons heeft opgetekend.

“Het wordt nog een dolle boel als iedereen zijn beroep maar meeneemt naar de kraamkamer”, toepte DSR over. “‘Wat zijn we aan het doen, mevrouwtje? (politie), ‘Nog een klein stukkie! (verkeersregeling), ‘Twee halfjes bruin?!’ (bedrogen bakker). ‘Fiets ‘m erin!’ (Jack van Gelder), ‘Van mij? Daar heb ik geen actieve herinnering aan’ (voor de verandering zeer geloofwaardige minister-president), ‘Oh, kleine jodeljongen!’ (ringtone kleinzoon Manke Nelis, zet die dingen toch uit…)

Dus ja, dan maar zelf op zoek via de wikipedia en aanverwante sites. Een werkje dat best tijdrovend is maar dat je als normale blogbaas gewoon doet uit respect voor je fotografen en andere medemensen.
VitVit, CC BY-SA 4.0 https://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0, via Wikimedia Commons

En hier kun je moeiteloos grappige naslagwerken mee vullen natuurlijk: “‘Mag het een onsje meer zijn’ (slager), ‘Wil de kleine een stukje worst?’ (een nog grappigere slager), ‘Wijd open!’ (tandarts), ‘Lekker geil kontje’ (bouwvakker), ‘Het duurt maar even’ (zangcoach).

Pawi bleef nuchter en scherp en merkte op dat een pedel de academische plechtigheid na precies één uur onderbreekt, daar is hij pedel voor, en ongeacht hoe het met die sessie gaat. “Het zou wel toevallig zijn als de bevalling zo kort duurde. Hij wijkt dus waarschijnlijk voor een keer af van het protocol. De grapjas.”

“Kan de droeftoeter van dienst vervangen worden?”

Net als wij allen snakte ook Ilona naar een wat prettigere afsluiting van de week. Nou, dat ging dus niet lukken. Op zaterdag ging het ikje over “oversterfte” en verhaalde Michiel Koning over een begrafenisondernemer die een tweedehandsbed op Marktplaats kocht. Man man. “Kan de droeftoeter van dienst vervangen worden?” schreef DSR, “Hier heeft niemand iets aan.”

Ad Hok scoorde nog wel het zwaarvergulde lepeltje voor het plaatsen van de 100e reactie, dus dan zou je denken, dan liep het toch nog leuk af, ware het niet dat dit lepeltje uitgerekend deze week niet uitgereikt gaat worden. Dit vanwege redenen waarmee ik jullie niet zal vermoeien. En het intro is hiermee dan toch nog geschreven. Een draakje van een introotje, maar een introotje, da’s al meer dan waarin ik zin had.

Wil jij net als Lummel, DSR en andere reageerders kans maken om in het volgende intro voor te komen? Wil jij ook aardige vondsten debiteren naar aanleiding van ikjes? Wil je plezier hebben met onbekenden die voor je het weet je vrienden zijn? Misschien wil je een uitnodiging voor de jaarlijkse bijeenkomst van de auteurs en reageerders van deze site? Een keer meedoen aan een hartverwarmend Zoemuurtje©? Of zeg je: doe mij dat maar allemaal?

Je wint een zwaarverguld lepeltje als jouw reactie precies de 100e is

Doe dan aan deze leuke rubriek hier op deze leuke site mee. Ga eens wat ikjes lezen, die staan verstopt op de NRC, die krant die zo van lezersanekdotes houdt. Stuur zelf een ikje in. Scrol naar beneden en zeg iets. Dat mag met een fantasie-emailadres en ook met een nom de plume. Je wint een zwaarverguld lepeltje als jouw reactie precies de 100e is. Of de 200e, 300e enzovoort tot in het oneindige. Lepeltjes zat.

Voor je het weet kan een citaat van jou, een foto van jou, een wat dan ook van jou, een hoogtepunt van de week worden. Heb je inspiratie nodig? Raadpleeg de afleveringen van deze rubriek elders op dit blog. Ook een aanrader als je er even tussenuit bent geweest.

Bas van Vuren, aangenaam!

Reacties zijn welkom via het reactieveld, het contactformulier of een email naar bas@basvanvuren.org

Het wordt een prettige week. Als je vindt dat het geen prettige week moet worden, voel je dan vrij om elders te gaan buurten. Daar waar er meer zijn zoals jij. 

De foto helemaal hierboven – wij vakmensen noemen het de header image – laat traditiegetrouw een stukje offline leven van mezelf zien van de afgelopen tijd. Nou, jullie zien het wel. Ik liep ergens in de polder te rennen. Ik had haast want moest naar de kapper en ook nog onderweg plassen. Maar toen zag ik een hele hoop verbodsborden staan en een maximumsnelheid van 30 km per uur. Ik liep 32 km. Nog voor ik kon afremmen kwam er al een boze motoragent uit een schuttersputje en die slingerde me op de bon. Vierhonderddertig euro en of ik dat maar meteen via een tikkie wilde betalen, anders kwam er 100 euro bij. Volgende keer zie ik misschien weer iets anders.
Foto: “Pies maar in je broek mannetje” © 2022 Bas van Vuren

Auteur: Bas van Vuren

Schrijver - Rijmer - Kijker - Stemacteur - Kent beroemde mensen - Maakt liedjes - Doet iets met #ikjes - Want ja - Je moet toch wat

52 gedachten over “Droeftoeter van dienst (363)”

 1. Toetsweek

  Op straat hoor ik een puber met z’n telefoon aan z’n oor praten: „Nee gast, ik ga niet testen. Dat doe ik vrijdag pas, ik heb toetsweek en ik wil niet inhalen.”

  Lisette van de Loo

 2. Ook DSR ving vorige week op straat een flart van een gesprek op, ik zal u de wijze van overdracht besparen:

  “…maar je moet wel bedenken, dat ligt een stuk genuanceerder…”

  Hee wat interessanter dan wat we hierboven hoorden, al zeg ik het zelf. Iets om op te kauwen.

  Maar geen moment is het bij DSR opgekomen om dit als Ik-je in te sturen, terwijl het met het huidige niveau toch zeker zou zijn geplaatst, misschien wel twee dagen achter elkaar.

  Maar ja, te bescheiden, een chronisch gebrek aan eigendunk, niet vooraangestaan toen de ellebogen werden uitgedeeld. Gewoon een regiojongen uit riet- en waterland.

 3. Het miezert hier, en ik was al aan het somberen, ook nog eens geen intro!
  Maar al gauw klaarde mijn gezicht op. Toch een intro. Fantastisch.

 4. Nee gast, of nee vriend. Brrr…
  Wij wachten de toetsenweek dan maar lijdzaam af.
  Corrie zal ook wel aan komen waaien.

 5. Hé een intro. Leuk. Maar het ikje is geen ikje. Het is een zelfgehoordje. Fijn ook dat dat gelazer met HR nu op zijn blog plaatsvindt.

 6. Zeker en wel zo prettig ook dat ik zijn ellenlange onzin niet meer hoef te lezen en de ergste passages van vierkante haken voorzien. Ging een tikkie de keel uithangen. Hij probeert het nog wel, hoor. Heb net even in het spamfilter gekeken, waar hij nu omringd wordt door Russische en Chinese reageerders (automatische bots), die van alles en nog wat aanbieden. Mag. Kan. Niet eens een echoput, want er komt niets terug. Deze is wel door iemand geschreven, in zijn onbeholpenheid ergens ook weer schattig.

 7. Hilarisch. Echt. Ik had dus een leuk en gezellig contact over de Peter van Straatenblaadjes, ze vinden inderdaad dat je die blaadjes niet zomaar op je website mag afdrukken, maar strijken met de hand over hun hart voor sites die dat als ‘hommage’ doen. Of die ze bespreken en van commentaar voorzien. Nou, die zijn er tientallen, zo weet ik nu, ook op Facebook. Bij de buurman worden ze echter gewoon geplaatst ter illustratie.

  Wat is het hilarische? Op de site van de buurman zijn ze, zo bleek vandaag, ineens allemaal verdwenen! De griezel zegt wel dat het gewoon mag en dat ik dat verkeerd zie, dat ik het allemaal niet snap …. maar heeft ze toch maar weggehaald. Precies zoals zijn leermeester Janneman van drasties destijds alle plagiaat verwijderde toen ik zijn malversaties open en eerlijk aankaartte. Jan doekte trouwens zijn hele site op een gegeven moment op en terecht.

  Gewoon met eigen content en creativiteit werken, dat duurt het langst in het leven, ook op het internet. Droeftoeter, wat een mooie kop bij dit verhaal 😀

 8. Haha! Daar staat onze homo integerus dan met z’n halflege site nu het roofgoed slinks is weggemoffeld.

  Maar die erven Van Straaten zijn ook niet gek. Een spiegeltje met de ‘hommage’ is zo gevonden, neem ik aan.

 9. De Van Straatens kunnen hun tijd wel beter gebruiken, denk ik. Zijn werk wordt ook op T-shirts, mokken en zelfs op en in boeken te gelde gemaakt, daar gaan ze wel achteraan. Krabbelaartje Rozenwater met zijn grote mond staat in ieder geval gigantisch in zijn hemd. Als het linken is en dus toegestaan …. dan haal je het niet ineens weg. Ik heb, zo geef ik toe, hardop geschaterd toen ik het zag. En was blij dat ik er de linkjes nog niet bij gedaan had. Dan sta je zelf immers ook een tikkie in je hemd.

  De samenspraakjes met Bertje zijn ook hilarisch. Ook vroeger dook Bertje op als Roosje hier niet meer kwam en zich miskend voelde. Het geeft hem zelfvertrouwen kennelijk. Het is hem gegund, we hebben allemaal wel een knuffel of denkbeeldig wezentje gehad waarmee we communiceerden. Op een gegeven moment gaan die weg want krijg je echte mensen in het leven. Ik wens hem niks slechts toe en echt een heel mooi leven.

  En Bertje ook!😙

 10. Overigens geeft DSR HR van harte toestemming im zijn reacties naar zijn site te kopieren en ze daar met zijn alter ego’s te bespreken.

  Iedereen een hommage!

 11. Ik kreeg van een goede vriendin een emailtje waarom ik me hier zo druk over maakte. Ook destijds al met Jan de Wit. Ik denk dat het is omdat ik zelf creatieve dingetjes maak: teksten, liedjes, fotootjes …. En wat je daar ook van vinden mag, ik ken het proces en de voldoening die het geeft om het af te hebben en gepubliceerd te zien, of dat nou op radio of tv of op een marge blog is … het is iets van jou dat er anders niet zou zijn geweest. Om dat door een klojo gekopieerd te vinden zonder naam of in het geval van Jan zelfs onder een andere naam … ja, dat komt binnen. Of het nu van mezelf of een andere creatieveling is. Die verontwaardiging moet er dan kennelijk uit. Het is stelen, niets minder dan dat. En ik zal het aan de kaak blijven stellen, keihard, als ik het ontdek.

 12. Grote Drie

  Geen enkele leerling in 5 havo zit erop te wachten, maar ik wil ze toch iets meegeven over de Grote Drie. Van elke schrijver heb ik een boek uit de schoolbibliotheek meegenomen. Ik houd verkooppraatjes over De aanslag en Nooit meer slapen, maar ik bespeur weinig enthousiasme. Misschien dat het einde van De avonden ze aanspreekt. Ik blader naar de laatste pagina om de beroemde zinnen van Reve voor te lezen. Dan zie ik dat iemand er met pen iets onder heeft geschreven: „Proficiat, je hebt dit kutboek uit.”

  Lotje Rap

 13. De Grote Drie hadden stellig een betere ontknoping bedacht dan deze sof…

  Toch heeftnfe mini-recensent geen ongelijk. De Avonden is lang niet zo mooi oud geworden als sommigen zouden denken.

  Geef die kinders liever Elsschot, en moderne klassiekers als Grand Hotel Europa.

  Of Het Bureau, als ’t rotzakjes zijn.

 14. De Grote Drie, daarvan viel er voor mij meteen al een af. Er zijn heel wat betere drietallen te noemen. Elschot, Claus, Bordewijk. De inzendster heeft het zich niet makkelijk gemaakt.

  Of om het dichter bij nu te houden : Pfeijffer, Wieringa, Rijneveld.

 15. @APD
  DSR hoopt voor HR dat je gelijk hebt, maar HR moet zich maar niet veilig wanen. Handhaving staat of valt met het aanpakken van de kleine krabbelaars. Zo weigert Disney toestemming te geven om een afbeedlding van Spiderman op een kindergraf te laten plaatsen.

  Nee, als de bloedhonden eenmaal op je spoor zijn gezet, moet je van goeden huize komen om ze af te schudden. Je hebt eerder al verteld dat ze grondig te werk gaan.

 16. Zekers, elk fotootje dat hier sinds 2011 op de site heeft gestaan is inmiddels tenminste 1 keer bekeken. Vooral die van de vroegere “Bedenk eens een mooie kop mensen” serie van drasties (waarvan hier een bloemlezing heeft gestaan of nog altijd staat) en de series van Riverside Blues (plaatjes van her en der gekopieerd met zijn gevoelens) zijn natuurlijk nooit qua credits gecontroleerd. Dat deed men toen nog niet. Je googelde een plaatje en je zette het er op. In feite hoe de buurman het nog steeds doet.

  Het is wel een heel groot en saai werkje om die handmatig te verwijderen – het zijn er vele honderden, het gaat niet om een paar kalenderblaadjes – maar goed, het regent buiten.

 17. Toen ik nog een jochie was, waren het voor mij Sophia Loren, Gina Lollobrigida en Claudia Cardinale. Meer de grote zes, dus eigenlijk.

 18. Leuk ikje vandaag, uit het leven gegrepen , vijf havo nu reageert niet veel anders dan de havo vijf van de eind jaren zeventig waar ik toen les gaf (Frans weliswaar).

 19. De grote drie? De grote twee sajje bedoelu. Cruijff en Keizer. Later Van Basten en Rijkaard. En Slauerhoff en Bloem natuurlijk.

 20. Leuk die rijtjes.
  Doe mij dan maar Horowitz, Zimerman en De Waal.

  En vanwege de pikante jurkjes en megahakken Yuja Wang. Een dametje met lef, die het in de vingers heeft. Muzikaal houd ik het bij de eerstgenoemde pianisten.

 21. Grappig, hij heeft ze nu weer teruggeplaatst. Tja, op het internet kun je wat dat betreft doen wat je wilt. Het leek kennelijk teveel op een schulderkenning. Goed. Klaar mee. Doorrrrr. Maar het dieptepunt van oneerlijkheid is bij sommige mensen toch nog weer een stukkie dieper dan je weleens voor mogelijk houdt. Maar welk een fijn en prettig toeval toch dat hij dit allemaal aan Bertje kan uitleggen. Bertje die daar ineens weer is. Na een echt heel lange tijd hoor. 😀

 22. Het ergste is nog dat HR de indruk wil maken die mooie tekening zelf heeft gemaakt! Denkt zeker dat de meiden dat interessant vinden….

  Enfin, wat haalt ie zich aan. Moet ie op z’n ouwe dag zichzelf en meerdere alter ego’s een stem geven – tot Ik-jesbesprekingen schrijven aan toe- terwijl ie niet de puf heeft deze te verdraaien.

  Maar goed, DLL zei al terug dat het goed is dat eea zich nu op het blog van desbetreffende internetprivacyschurk afspeelt. Laat ons dan ook ophouden met hier verslag te doen van zijn wederwaardigheden. Tijd om de dekplaat op dat gapende gaptrollengraf te wentelen.

 23. Hulk Hogan, Honky Tonk Man, Macho Man Randy Savage en Jake the Snake, inspiratie in de jaren tachtig.

 24. Serieus, er zijn zoveel goede schrijvers en ook schreven ze goed en minder goede boeken. Wieringa en Zwagerman bijvoorbeeld, nog steeds herlees ik Priestley’s Straatje in Londen (oeroud), Tolstoi en Waterdrager enz. enz. En Brusselmans soms.

 25. Kazan

  Vrienden met een nieuw huis, midden in het bos, wilden graag een hond. In het asiel viel de keus meteen op Kazan: een joekel van een beest met gevaarlijke looks, maar een zacht karakter. „Kunnen we hem wel een andere naam geven?” „Ja hoor, hij luistert toch niet.”

  Een week later ben ik op bezoek. Ik aai de hond over zijn brede kop. „Hoe heet-ie?”

  „Hans.”

  Heleen Akerboom-Menger

 26. ‘Is Hans Kazan dood?!’, was het eerste dat DSR zich afvroeg bij het lezen van de titel.

  Dat dan niet, maar het blijft een tragisch geval. Sterkte aan eventuele krantenbezorgers.

 27. “Ja hoor, hij luistert toch niet.” Het is wel een heel onwaarschijnlijke verzameling van grappige mensen die onze Heleen Akerboom-Menger voor ons heeft ontmoet.

 28. Intussen zijn ook de resultaten van het korte frequentieonderzoekje naar Heleen Akerboom-Menger bekend: tenminste zes (6) ikjes sinds 2014, da’s niet mis maar valt ergens ook wel weer tegen. Ik had er meer verwacht. De schrijftrant is verrassend consistent, robuust, no nonsense, ze weet hoe het moet, die Heleen Akerboom-Menger.

  Verder staat het iedereen vrij om haar op te googelen. Ik zie dat ze getrouwd is met de beroemde korpschef, verder staat ze in een boekje van Mieke Kerkhof met verhaaltjes over de dood, begraven, kisten, uitstrooien en zo. Mag en kan. Wij wensen haar alle goeds.

 29. Volgens de omschrijving van het beest is het vast een pitbull.
  Schatjes zijn het natuurlijk, die dingen eigenlijk liever altijd anders doen, maar zich per ongeluk weleens vaak vergissen of zo.

 30. Vers van de pers:
  Hans f.k.a.Kazan vertoont zijn kunsten weer in het asiel. En is op zoek naar een baasje met een huis midden in een woonwijk. Liefst eentje die een hond wil hebben die niet luistert.
  In een bos valt er te weinig te bijten, op die ene wandelaar en dat ene hertje na.

 31. Booster

  Ik loop een kennis tegen het lijf, die blij verrast uitroept: „Je leeft nog! Ik hoorde allerlei vreselijke dingen over jou!” Ik was inderdaad ziek, en leef nog, bevestig ik bedremmeld. Maar ze is al door naar een nieuw onderwerp: ze is in de lokale politiek gegaan uit protest tegen het coronabeleid. De partijnaam is haar even ontschoten, maar het was iets met liefde. „Ik ben dus een wappie geworden”, lacht ze. Ik antwoord grinnikend dat ik net een boostervaccinatie heb gehaald. Ze trekt een smartelijk gezicht en zegt: „O, die komt wel even binnen. Wat vreselijk naar voor je.”

  Mirna van Dijk

 32. Alweer een NRC-lezer die een eenvoudige ontmoet…-zucht-. Het is wat het is.

  Eens in de zoveel tijd komen dergelijke lieden vanuit heel Europa met tienduizenden tegelijk in Brussel demonstreren, waarschijnlijk voor de van staatswege gratis verstrekte kouwe douche.

 33. Happy Wappie. ‘Iets met liefde’.
  Mirna omschrijft het trefzeker, de booster heeft haar goed gedaan.

 34. Ik weet weer waarom ik uit de Parijse regio weg ben gegaan. Ik had een afspraak daar waar ik heel lange gewoond heb. 7 uur in de auto (heen en weer). Gelukkig weer thuis in mijn stadje. We hadden nog een flesje Sjampoepel staan om het leed te verzachten.
  Ik heb niks gemist qua ikje zie ik.

 35. Zeven uur van je huis naar Parijs en weer terug. Vandaag? Zo ja, dan ben je dus om 6:30 in de morgen van huis gegaan. Of misschien nog vroeger, want je heb daar ook nog wat gedaan, op z’n minst een uurtje of zo. Man, wat een hectiek, je lijkt wel een Parijzenaar!

Ik vind er dit van:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: