Het was ons nummer

En weer is een zangeres heengegaan. Whitney Houston, 48 jaar jong nog maar. Verbazing, droefenis alom. “I will always love you“, de hartverscheurende liefdesballade uit “The Bodyguard“, klinkt weer uit honderdduizenden speakers, nu gedownload van YouTube.

Het was twintig jaar geleden zo’n nummer dat verliefde mensen echt voelden. Het raakte aan een diepe emotie, een gevoel dat ze niet onder woorden konden brengen … maar dat was dus liefde. Voor vele stelletjes was het “ons nummer”. Een belofte. Een eed.

En voor velen werd het vroeger of later een herinnering aan een voorbije relatie. Ook jaren later voelden ze een schok als het nummer per ongeluk voorbij kwam. Waardoor hun ogen toch even op oneindig gingen en de lippen op liefdevol. Wat ze op dat moment ook maar aan het doen waren, en met wie dan ook. Whitney’s stem wekte dan die intense momenten van liefde, die ergens diep van binnen smeulden, weer tot leven. En het geluksgevoel kon weer worden gevoeld. In puur licht.

Dus ga ik hier vandaag zoals miljoenen andere schrijvers en bloggers schrijven over die onbeschrijflijke mooie vrouw, de beste zangeres, de stem met vijf octaven bereik, die prachtige trillers, die uithaal die maar doorgaat en je bijna letterlijk doet zwellen en zweven vanaf de 3e minuut? Voorafgegaan door die saxofoon die door je beenmerg trekt?

Nee, ik gebruik deze gelegenheid om te denken aan mijn meisje van destijds. Het was ons nummer. Het was onze film. Wij zouden altijd van elkaar blijven houden. Jij denkt aan mij, vandaag, en ik denk aan jou. En dat is goed zo.

Moge ook Whitney rusten in vrede.

Advertentie

Auteur: Bas van Vuren

Schrijver - Rijmer - Kijker - Stemacteur - Kent beroemde mensen - Maakt liedjes - Doet iets met #ikjes - Want ja - Je moet toch wat

22 gedachten over “Het was ons nummer”

 1. Ja mooi eerbetoon ApieDapie:)
  Inderdaad dat zeg je dan ‘ons nummer’….

  Jammer Whitney, ze was getalenteerd…maar geloofde het zelf niet misschien….

  De liefde duurt voort…altijd…..

 2. Nou ja,
  Dat dweperige hoeft voor mij niet, daar draait de wereld niet in welvaart op door. Ik ken die naam wel, maar toen ik ging luisteren heb ik de zaak op minder dan een kwart van de looptijd afgezet.
  Bovendien bevat die wijd opengesperde amerikaanse mond me niet, typisch amerukaans die grote bekken, letterlijk en figuurlijk.

  Valse romantiek, ze beloven elkaar gouden bergen etc, en beginnen na een jaar of wat aan de volgende relatie. Emotiegedreven en inmiddels ontkennen dat die emotie van de ene op de andere dag kan wijzigen. De bloghouder hier is er een sprekend voorbeeld van.

  Het deuntje “You are too girly” is beter op hem van toepassing.

 3. Appelvrouw, je bent waarschijnlijk van mijn leeftijd.

  Wij waren de bemeste tuinaarde waar de huidige generatie op vegeteert, zonder te beseffen dat ze die uitputten.
  Hard werken, alleen al om te overleven, dat kennen ze niet meer; alles moet leuk zijn en bij de lageren van geest seks gedreven.

  Heibel om een kat als je nauwelijks overleeft, Kom!

  Gelukkig heb ik altijd mijn roer kaarsrecht gehouden, niet gedreven door stupide religie maar door eigen karakter dat gevormd is in de levensomstandigheden van 80 jaar geleden. En daarom voel ik me ook gerechtigd om dat slappe gedoe en dat pik achterna rennen met een vroom smoelwerk van deze bloghouder te bekritiseren.

 4. Dat zij dit nummer zeer krachtig kon zingen staat buiten kijf. Alleen zat er totaal geen emotie in. Het origineel van Dolly Parton is 100 maal beter.

  Van beide zangeressen ben ik overigens geen liefhebber.

 5. Waar je voor gaat.: Ik heb die you tube even opgezet maar gelijk weer gestopt want ik zie een opgepoetste vent met een snor en een geemotioneerde dame, net van de kapper, met fel rode lippen. Dus mannekie ge begrijpt simpelweg niet dat ge een een gereedschapske bent van de evolutie, en die heeft in de gaten dat de beta’s met hun techniek, die de evolutionaire oplossing waren om te kunnen vliegen en snelreizen, waar jij ook gebruik van maakt om uw walgelijk riekende zaad wereldwijd te verspreiden, correctief optreedt, en de dommeren seksbeluster maakt ( U bent kennelijk een exponent gelet op Uw onderwerpkeuze en Uw geselecteerde illustraties) teneinde de gemiddelde intelligentie te laten dalen op wat langere termijn.

 6. Ali, een evolutie die iets in de gaten heeft? Dat klinkt behoorlijk alfa!

  Hoe mijn zaad ruikt, daarover zullen de smaken best verschillen. Maar dat u hier over mee kunt of moet praten lijkt me sterk.

 7. Waarom zou een mens en menig dier waarbij dat aangetoond is wel zelfbewustzijn hebben en een evolutionair proces dat al miljoenen jaren, langer dan mens en dier, bestaat,niet?

  Sinds wanneer matigen alfa’s zich aan dat ze kunnen beoordelen wat zelfbewustzijn is en waardoor het ontstaat?

 8. Evolutionair gezien, en gelet op mijn hypothese, verwacht ik dat het zaad van de bloghouder aantrekkelijker ruikt naarmate de beoordelende ontvangster over een lagere intelligentie beschikt.

 9. Sorry Apiedapie, het was MIJN nummer, destijds. Van mij alleen, toen, helaas, alleen, toen ik vijftien, alleen of zestien, alleen of zeventien, alleen, of zo was. Als eenzaam brugklassertje droomde ik er al vast van hoe het zou zijn om een relatie te beeindigen, eer ik er één had. Wel is waar was het de versie van Dolly Parton. Toch was het MIJN nummer. Sorry.

  Verder weer een triest geval. Van Elvis tot Hazes en vele talenten ertussen in.

 10. Ai, ja, da’s van voor mijn tijd, Dolly. Goed, dan is het bij deze jouw nummer, ik wil er niet over ruzien. 🙂 Triest maar waar. Verbazingwekkend dan dat het met Mick Jagger en kornuiten zo goed afloopt, die waren toch ook ooit drugs & rock’ roll.

 11. Ik ben nog niet zo lang ‘blogger’. Daardoor ontgaat mij waarschijnlijk waarom er soms zo hard naar elkaar wordt uitgehaald. Zo als op deze blog. Gewoon een mooi geschreven persoonlijk verhaal. “Haar muziek deed of doet met niets’. Wat zegt dat, ‘appelvrouw’? Is een dood dan minder erg?
  Over de rug van heel veel (dode) mensen lees ik de meest stompzinnige en lege opmerkingen die je maar kan bedenken. Zonde van de tijd.

 12. Maccie, dat is correct opgemerkt.

  Evenwel de wereldbevoling van 7 miljard gaat voor het rekengemak 70 jaar mee, dan sterven er dus 100 miljoen per jaar, dus pakweg 300000 per dag, dat zijn er 4 per seconde.

  Als de muziek Appelvrouw (en mij) niks doet, in tegendeel ik zet dat gezwemel af zodra de gelegenheid zich voordoet, waarom zou je dan anders opmerken dan Appelvrouw doet: Die muziek deed me niets, met andere woorden zij is er een van de vier per seconde. Als je dood erg vindt en er vier keer per seconde dag en nacht bij wilt stilstaan dan heb je geen leven. Dat kun je dus niemand kwalijk nemen.

  Wat betreft de inhoud van reacties, kan het voor een blogger het overwegen waard zijn om de reactiemogelijkheid af te sluiten. Dat is zeker te rechtvaardigen als de reacties een ander sfeerzweem over zijn of haar eigen bijdragen uitspreiden.

 13. Ziet er naar uit, dat er hier onaangekondigd gemodereerd wordt.

  Schijnvertoning dus zoals we van dictatoriale landen gwend zijn, en een blamage voor de bloghouder wiens verpakking de inhoud niet blijkt te rechtvaardigen.

  Ik schreef en probeer het nog een keer:
  Maccie, dat is correct opgemerkt.

  Evenwel de wereldbevoling van 7 miljard gaat voor het rekengemak 70 jaar mee, dan sterven er dus 100 miljoen per jaar, dus pakweg 300000 per dag, dat zijn er 4 per seconde.

  Als de muziek Appelvrouw (en mij) niks doet, in tegendeel ik zet dat gezwemel af zodra de gelegenheid zich voordoet, waarom zou je dan anders opmerken dan Appelvrouw doet: Die muziek deed me niets, met andere woorden zij is er een van de vier per seconde. Als je dood erg vindt en er vier keer per seconde dag en nacht bij wilt stilstaan dan heb je geen leven. Dat kun je dus niemand kwalijk nemen.

  Wat betreft de inhoud van reacties, kan het voor een blogger het overwegen waard zijn om de reactiemogelijkheid af te sluiten. Dat is zeker te rechtvaardigen als de reacties een ander sfeerzweem over zijn of haar eigen bijdragen uitspreiden.

 14. Aapjedaapje

  Ik geef je het voordeel van de twijfel, zoals dat heet.

  Ik heb er begrip voor dat je bepaalde reacties die geen enkele wet van het land waarin het geschreven wordt overtreden, niet prettig uitkomen, en je dus niet aanstaan, omdat ze de opgeroepen sfeer in je blog verstoren en simpelen-van-geest “by candle-light” female respondenten zelfs zouden kunnen ontmoedigen hun ontboezemingen en de groeiende adoratie voor jou en gerelateerde ontvankelijkheid (sic) te plaatsen , hetgeen gelet op mijn eerdere hypothese betreffende semen, je wellicht onwelvallig zou kunnen uitkomen (en de evolutie als proces derhalve ook) .

  Om elke twijfel dienaangaande uit te sluiten kun je het jamjur adres en het Ali As wellicht als “no spam” als filterparameter intypen. Ik ben benieuwd.

  Vriendelijke groet en tot ziens in de reactieruimte van dit blog
  Ali As

 15. Rare namen al in 2012 en toen ook al geklaag en gewee. Dat is dus van alle tijden met als dieptepunt een tijdje geleden met een nepbelg als hogepriester.

  Het giet regenen vandaag dus dat is een vrouwelijk lichaamsdeel welk voor puberale mannen, meeste blijven die eeuwig, geeuwig, het hoogst haalbare lijkt maar voor mij niet. Het moge ook mijn ballen zijn. Ik moet, niet echt moet maar scheelt echt zo een 55 a 65 euro aan taxikosten, 10 kwartier fietsen, H/W, met een 20 min zitten maar waar als het overal nat is? Terwijl ik dit schrijf heeft de man het op de radio het over regen. Het is weer bar en boos.

  Zijn lummel en Letterzetter al op blogvakantie? Mijn helden! Hopelijk laat pawi vandaag een lief woordje of meer vallen, dat geeft de burger moet. Luv kom ik gelukkig ook op het Twitter slagveld tegen. Als fiere dame die wint op haar zwarte paard met vlag en wimpel, ieder verbaal duel. Ik ben daar slechts een schandknaap.

Ik vind er dit van:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: