Een liedje waar je blij van wordt, van de zangeres en het achtergrondkoortje

Yael Naim
Yael Naim

Waarom dan? Na een heerlijk langzaam tergend bijna vervelend begin (gaap!) komt er ineens een tempowisseling, een versnelling (op 2:07), de ballade wordt een vrolijk niemendalletje waarbij je op en neer gaat huppen, wat je ook doet, en waar je ook bent en waarmee dan ook maar, je vuist, je vinger, je pen of vork ramt op de tafel, in je schoot of op de stoelleuning van degene die voor je zit en je voelt je blij, je wordt steeds blijer en dan net als je denkt dat het niet blijer meer kan, komt er ook nogeens een rauwe gospelachtige uithaal (op 3:15), onmiddellijk gevolgd door een serie melige Katrien Duck kwaakjes (op 3:55) met dito onbeholpen dansje.

zwarte piet
Intussen geniet je door het hele nummer heen van een spannend spelletje pingpong, een adembenemend tiktak tussen zangeres en knotsgek achtergrondkoortje. Ja dat achtergrondkoortje … Bekijk het zelf maar. Wat dat is???

Kortom, hier gebeurt iets, hier verveel je je niet, dit mag altijd doorgaan. Het is groot feest op je scherm en in je oren. En als het afgelopen is ga je terug naar het begin en laat je het allemaal nog een keer gebeuren.

Enfin, start de video maar. Klik op een foto of HIER.

Bron: opnieuw voor u gevonden in het vliegtuig, Air France, op een lange-afstandsvlucht die net als de vorige keer (VV Brown, zie hier) ineens niet lang genoeg duurde, omdat de betrokken passagier het vliegtuig niet meer wilde verlaten.

Advertentie

Auteur: Bas van Vuren

Schrijver - Rijmer - Kijker - Stemacteur - Figurant - Kent beroemde mensen - Maakt liedjes - Doet iets met #ikjes - Want ja - Je moet toch wat

17 gedachten over “Een liedje waar je blij van wordt, van de zangeres en het achtergrondkoortje”

 1. Apie, ik weet niet of het komt omdat ik het filmpje op mijn iPad probeer te openen, maar ik krijg een foutmelding ‘server niet gevonden’.

 2. Dat ligt vast aan je iPad. Hoop ik dan maar. Niet voor jou. Maar voor mij. Hier werkt alles. Je kunt of op een van de twee foto’s klikken of op HIER. Snik. Iets moet het toch doen?

 3. Yep, doet. het.

  Leuk liedje en filmpje. Wat het achtergrondkoortje is? Zwarte pietjes in stukjes?

 4. Zwarte pietjes in stukjes, heel creatief, Luvienna.

  Een stem die door je hoofd schraapt! Lekker toch? Schraapt alle onreinheid eruit, zou voor velen goed zijn! Teveel aangeklonterd in het leven. 😉 (*niet persoonlijk bedoeld icoontje*)

 5. Ja, dat zal wel, maar mijn onderdruk is nog maar 63 en mijn temperatuur 37,9. Dus dat schrapen doen ze maar tijdens een curretage van overspelige hersenen.

 6. Wat een ontzettend leuk niemendalletje. Ik kon inderdaad mijn vingers niet stil houden. Dank voor deze vondst. Ik kende haar (nog) niet, maar daar gaat verandering in komen.

 7. Willen we nog weten waar precies Joke haar vingers niet stil kon houden? Aparte reactie om dat te willen delen.

 8. Nee Henk, niemand wil dat precies weten, denk ik. Jij wel? Aparte vraag. Vond je zelf nog iets van dit nummer of dit stukkie?

 9. En we kunnen dus naar believen, als we het eens even nodig hebben, genieten van dit megavrolijke wijsje en die superleuke achtergrondzangers (m/v).

Ik vind er dit van:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: