Kijk, die met die lange nek, da’s nou een zwaan

Zwaan
© 2014 Apiedapie

Een tafereeltje aan de waterkant. Opa vertelt kleinkind over de natuur. Eenden, meerkoeten, futen, en een enkele zaagbek. Kind knikt ijverig en onthoudt dit voor de rest van zijn leven. Maar bij de zwaan kijkt hij te laat. Eerst beteuterd, dan verbaasd blikt hij met een aarzelend lachje naar opa op. En die barst in lachen uit. Waar-is-ie-nou? Is zwaantje nou?

Advertentie

Auteur: Bas van Vuren

Schrijver - Rijmer - Kijker - Stemacteur - Figurant - Kent beroemde mensen - Maakt liedjes - Doet iets met #ikjes - Want ja - Je moet toch wat

25 gedachten over “Kijk, die met die lange nek, da’s nou een zwaan”

 1. “Zwaantje doet kiekeboe!” kraaide hij waanzinnig.
  Ja, zo doen sommige grote mensen als ze met kleuters communiceren. Gelukkig zijn die meestal wel wijzer. Deze ook. Hij liep door en zei ongeduldig “Kom op ouwe, langer wordt hij niet”.

 2. Oudjes worden ook vaak als debielen aangesproken dus “is zwaantje nou” komt waarschijnlijk uit de roeptoeter van die kleine.

 3. Haha, hij is leuk! 😉 Maar onwaar. Klik nog maar eens goed, tientallen eerlijke en gevoelige artikelen meneertje. Heb je weer eens geen bereik in de K&Z?

 4. Ik heb even getwijfeld over de vraag of er ook een onderwater versie is van deze foto …..
  Maar ik begrijp dat het daar te koud voor was.
  Ooit op Bonaire liep iedereen over onderwaterverhalen te vertellen.
  Warme groet,

 5. Thanks Ad, er was iets mis met het linkje, wat dat zullen we nooit weten, maar nu staat hij er op. En hoe! Wat een nek mensen, je zult het maar tegenkomen als niksvermoedend duikertje. Of visje. Ook zo erg. Rotzwaan! Kandiewel! Goed, en dan ga ik nu googelen of een zwaan eigenlijk wel visjes eet, misschien houdt hij het wel op brood en wier, in welks geval het vorige als niet geschreven dient te worden beschouwd, niet dat zwanen kunnen lezen, maar toch. Het is niet fijn als er allerlei onzin over je wordt beweerd op een website. Zelfs niet als je een zwaan bent.

  Update: okeeee, ze eten dus vooral gras. Weer wat geleerd. Een roerend beeldverhaal hier: http://plazilla.com/wat-eten-zwanen

 6. Is zwaantje nou? Dacht ik bij Drastires wel op rockbottom te zijn beland, bewijst a. dat ’t nog nikseriger kan.

 7. Dus voor deze post moet de bezoeker kinderen hebben (of gehad, overleden kinderen tellen gelukkig ook mee), voor de volgende post moet de lezer gescheiden zijn, voor weer een andere post moet de lezer een hamerteen hebben, voor weer een nieuwere post moet de lezer zijn been in zijn nek kunnen leggen etc. etc. of ik nog iets te melden heb, jazeker, ik wel, maar deze site dus niet. Maar niks te melden hebben op internet, dat doen er velen. Succes!

 8. @Broer van Henk; zonder direct doel of nut lees ik graag een blog.
  Jouw reactie maken dat ik uit zie naar blogs. Het getoonde observatievermogen en het gevoel van humor maken dat ik direct een abonnement neem op jouw verdere publicaties op het internet.
  Uitnodigende groet,

Ik vind er dit van:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: