Daar is De Schrijvende Rechter weer (5)

rechterInternetkampioen De Schrijvende Rechter (DSR) is terug van weg geweest en publiceert op deze site zijn beroemde Eindoordelen over de “ikjes”. Deze anekdotes worden speciaal voor hem aangeleverd door lezers van de NRC.

Hier kunt u de Eindoordelen van weleer nogeens bebladeren. Het was mooi zoals het was, maar het kan mooier.

kapperDe schrijvende herenkapper uit Brussel met tijd over heeft er weer zin in. Let maar eens op. Scrol, schud hoofd, wind op en zeg hem de waarheid. Want daar kickt hij op. Plaats uw steunbetuigingen of druk uw duimpjes als u wilt dat hij blijft, laat uw afkeuring blijken (in betamelijke taal) als u dat niet wilt. Of negeer de hele zaak als het u geen ene malle moer kan schelen. *milde glimlach icoon*

Auteur: Bas van Vuren

Schrijver. Rijmer. Kijker. Kent beroemde mensen. Maakt liedjes. Holland Douze Points.

111 gedachten over “Daar is De Schrijvende Rechter weer (5)”

 1. Dan zijn we er bijna, want dat ‘slot?’ staat er nog steeds.

  Voor de rest maskeert APD zijn terugtrekking door deze voor te stellen als de status quo. Hij mag dat geloven *milde glimlachicoon, maar we hebben toch een aap voor ons plezier zien dansen, al was het maar een half slagje. *milde glimlachicoon*

  Like

 2. Charles de Gaulle

  Een collega en ik vliegen met Air France-KLM van Montpellier naar Amsterdam. Met forse vertraging komen we aan in Parijs, waar we nog 20 minuten hebben voor onze overstap. Tergend langzaam stroomt het vliegtuig leeg. We sprinten de roltrap op naar de vertrekhal, naar onze gate. Gelukkig! Vlucht heeft vertraging.

  Even bijkomen, hartslag weer naar normaal. We stappen in, horen „Bienvenue à bord” en kijken in het gezicht van de stewardess van de vlucht naar Parijs. Zelfde crew, zelfde vliegtuig. Dat kan op Charles de Gaulle, aankomen op de 1ste verdieping, en van dezelfde gate vertrekken vanaf de 2de.

  Jet Proost

  Like

 3. Ja-ja, wie reist heeft veel verhalen te vertellen. Dit redelijk onopzienbarende voorval wordt wel met erg veel sier en zwier gebracht, inclusief harten die op hol slaan.

  De laatste zin in pijnlijk in z’n overbodigheid. Je krimpt ineen van de plaatsvervangde schaamte. Een lange haar in een flauw soepje.
  Eindoordeel: 5 (zegge: vijf)

  Like

 4. Ja er ging iets technisch mis, inmiddels gecorrigeerd stukje ongeduld!

  Een stom nietszeggend ikje, met vliegen en zo gebeuren er wel vermakelijkere dingen dan dit. TGV vanuit Marseille een goed alternatief voor de plane hoor. Dan zie je ook mooie voorbijzoevende landschappen.
  Apie mobiel!

  Like

 5. Echt meedenken
  Internetbankieren bij ABN Amro heeft pas een flinke gedaantewisseling ondergaan. Niet alles is zo maar meteen te vinden. Maar je kunt op de site wel „zoeken”. Wat mij frappeerde was dat ik op dezelfde zoekopdracht nogal eens verschillende suggesties kreeg. Hoe zou dat komen? Is dat onderdeel van de site nog in ontwikkeling? Ik heb uiteraard gezocht naar een verklaring maar ik kon niets beters bedenken dan dat het misschien te maken had met het uur van de dag.

  Zo zocht ik afgelopen maand een mutatie uit het verleden en typte in „mutatie”. Dit leverde suggesties op zoals „advies over echtscheiding”, „hulp om een vechtscheiding te voorkomen”. Mijn vrouw zou not amused zijn als ze deze conversatie per ongeluk zou tegenkomen. Een week later kreeg ik als resultaat: „Hoe vind ik een bij- of afschrijving terug”.

  De variaties irriteerden mij zo dat ik intypte „iemand vermoorden”. Uiteraard bedoelde ik geen persoon maar programma’s die doen of ze personen zijn. Prompt kreeg ik de suggesties „hoe een sterfgeval bekendmaken” en „wilt u een overlijdensverzekering”. Dat noem ik pas echt meedenken.

  Martien Rijk

  Like

 6. Wat een lap, dat vult de halve achterpagina. Weg is het fenomeen ikje, ooit zo apart en creatief. Het verhaal zelve is in vele soorten te horen op verjaardagsfeestjes en personeelsuitjes, als het ook over de suggesties van gmail gaat. Zelfde techiek, wen er maar aan.

  Like

 7. Maar het ging verder zegt lummel met een “”Twee dagen later werd ik door twee bankrovers overhoop geschoten. Dat noem ik pas echt meedenken” . Ilona met een “Komt een man bij de dokter. Hij zegt: “Dokter, dokter, mijn computer begrijpt me niet…”” En pawi met een “U bent de derde al vandaag” zucht de dokter. “Hebt u wel eens een scheiding overwogen?”

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.