Je plast van verdriet

HarryVrouwen zijn zoals bekend wat minder solide gebouwd dan mannen. Ze hebben minder spieren. En de spieren die ze hebben kunnen ze niet zo goed beheersen.

Mannen in de oertijd

Dat komt omdat ze die vroeger niet hoefden te gebruiken in hun groentetuintje of bij het afstoffen van de grot. Mannen moesten rennen, schoppen, met speren zwaaien en, als de gelegenheid zich voordeed, paren met wat ze konden. En ook voor dat laatste heb je stevige spieren nodig. Spieren die weten wat ze doen.

Neem ik het vrouwen kwalijk dat ze zo slap zijn? Welnee! Zo zijn ze toch geboren? Ze kunnen er toch niks aan doen? Het zou pas eng worden als ze net zo sterk zouden worden als wij. Nee, laat vrouwen maar lekker slap blijven. Dat is lief, dat is lekker, dat is knuffelig.

lachende vrouwMaar vrouwen moeten niet zeggen dat ze in hun broek plassen van het lachen. “Oh gut, houd op, ik pies in mijn broek!” giert een vrouw weleens. Dat vind ik niet prettig. Daar knap ik op af. Het is een onfris en vooral onsexy idee. Want die spieren daaronder die moet je onder controle kunnen houden. Daar zijn oefeningen voor. Een vrouw moet dat echt nooit zeggen. Ook niet voor de grap.

Maar …. als ze het van verdriet doet, dan ligt het anders. Het komt volgens mij minder vaak voor. Ik heb het zelf nog nooit gehoord. Maar als een vrouw van verdriet in haar broek plast, of dreigt te plassen, dan moet je haar dat niet kwalijk nemen. Dan ga je troosten, knuffelen, moed inspreken. Als man zijnde. Of er een liedje over zingen, zoals Harry.

Luister maar (op 1:48).

Of op 1:50

Advertentie

Auteur: Bas van Vuren

Schrijver - Rijmer - Kijker - Stemacteur - Figurant - Kent beroemde mensen - Maakt liedjes - Doet iets met #ikjes - Want ja - Je moet toch wat

34 gedachten over “Je plast van verdriet”

 1. Moet dat nou, zo’n nieuw item? Dat vervuilt de Eindoordeeltijdlijn maar….

  Grapje hoor, APD. Niet meteen je wenkbrauwicoontje tevoorschijn halen *milde glimlachicoon*.

  Het is wel weer een typisch APD-stukje hoor. Het gaat over vrouwen, is een tikkie (of vele tikkeltjes) klef en hij heeft er weer z’n uiterste best op gedaan, dat kun je wel zien! Dat het maar flink storm mag lopen *milde glimlachicoon*.

 2. Wat een smalende reactie, vol minachting. Kun je die niet beter achterwege laten, DSR? Heb ik je iets aangedaan, of is dit blog van jou, dat je meent me de maat te moeten nemen? Mijn voorstel: lees wat je prettig vindt, en sla over waar je niet tegen kunt. Dat doet iedereen hier. Ook veel beter voor je hart. Er zijn websites genoeg waar je je verveling kunt verdrijven. Je hoeft hier niet te komen en je hoeft hier niet alles mooi te vinden.

 3. Het klinkt heel logisch, train je sexspieren.
  In plaats van train je plasspieren, iets waar wij tenminste meer aan hebben!
  Maar welke therapeute kan je vertellen waar je je bekkenbodemspieren vindt? Als je die niet voelt vind je ze ook niet, en als je ze wel vindt dan train je toch automatisch?
  Ik heb ze pas kunnen vinden met een electro sonde in me, die dus stroom erop.
  Nu gaat het altijd vanzelf, maar of dat met sex een voordeel is?
  Ik merk geen verschil, maar ik doe dan ook al jaren niet meer aan sex.

  Een vriendin van me plast in haar broek sinds ze in de overgang is, valt dat ook onder “eigen schuld”?
  als ik reclame zie dan is het juist heel gewoon en worden we blij van inlegkruisjes met blauwe kleur en kamillegeur.

 4. Pfoe, ik ben geen deskundige hoor. Maar je moet plassen en terwijl je plast ineens ophouden. De spieren die je dan voelt zijn je bekkenbodemspieren. Bij man en vrouw. Geen therapeut(e) voor nodig om die aan te wijzen. Die vriendin van je valt in de categorie van knuffelen en lief vinden. Denk ik. Ik ken haar niet. Maar ik vind lief tot het tegendeel blijkt.

 5. @APD
  Kom-kom, wat een allergische reactie op een kritisch woordje. Tyraniek en onzeker tegelijk. Geen greintje zelfspot. *zucht*

  Kennelijk zijn dus alleen jaknuikkers welkom. Of heb je zo’ hekel aan DSR dat hij in het bijzonder z’n mond moet houden, Enfin, als je denkt dat DSR dat niet mag zeggen, dan modereer je ‘m toch zeker? Make DSR’s day *milde grinikicoon*

 6. Ik ga je vandaag maar eens negeren, in ieder geval op dit topic vadermans. Wegmodereren van wat ons onwelgevallig is, daar doen we hier niet aan, zoals bekend. Mits binnen de grenzen van het betamelijke. Have fun.

 7. Heel verstandig. Geen praatjes meer a la ‘blijf jij maar weg’ en al helemaal geen moderatie. Dat laatste had je normaalgesproken graag gedaan, maar ja, dan was het uit geweest met de Eindoordelen. *grinikicoon*

  Nu nog over je laatste schaduwtje heenstappen en niet meer volharden in stuurs gebokkemok. *milde glimlachicoon*

  Maar DSR zal het je niet moeilijk maken, want alles wat er over dit topic te zeggen valt, heeft DSR al als eerste meelevende reageerder meegedeeld. Niet dat daar waardering voor is, dat zeker niet. Daarmee vergeleken is het bij de door jou zo beschimpte JdW op Drasties nog een warm bad.

  (Nu kan DSR best tegen een koud bad, maar het is maar dat je het weet, in verband met je eventuele ambities een gastvrij onthaal voor je eventuele reageerders te verzorgen).

 8. Hiiiiii! Da’s schrikken hoor, al die tanden zo onverwachts op je scherm! Kun je voortaan aan zoiets een waarschuwinkje vooraf laten gaan?

 9. Ik denk dat elke nieuwe vriendin van Apie een handig naslagwerkje krijgt, gebaseerd op de website van de link in het verhaal. Niet, Apie?

  @Appelvrouw
  Ik kan het niet laten het te vragen: wat gaat er dan nu vanzelf?

 10. Opgewonden standje die Luvienna, haar reactie lag welgeteld anderhalve minuut in het moderatiebakje – waarom mag ene Joost weten – en ze begint al te krijsen. Ze lijkt DSR wel *milde glimlach icoon*

 11. Gaat goed met het negeren van DSR – geen directe reacties (heerlijk, lekker rustig voor de verandering) maar hij blijft kennelijk toch een referentiepunt waar APD niet zonder kan *dikke LOL*

 12. O dat. Dat valt helemaal weg bij dat Grote Gele Gevaarte. Ik bedoelde met vooraf laten gaan: eerst op de site zetten dat zoiets er op enig moment gaat komen, dat rustig een tijdje laten staan zodat je een zo groot mogelijk groep reagluurders bereikt, voor de zekerheid nog een paar dagen extra wachten, een waarschuwing mailen naar bekende e-mailadressen, en dan, als het nog steeds moet, plaatsen. Of in plaats daarvan een linkje, naar een plek ergens buiten de site.

 13. @DSR
  Als je zo dol bent op niet-reacties heb ik wel een tip voor je: al je teksten op een papiertje schrijven dat dan en in een grote kast opbergen. Gegarandeerd reactieloos.

 14. Luvienna, je hebt een punt, als ik wat tijd overheb zal ik eens een kleiner geel gevaartetje gaan opzoeken. M.b.t. je laatste reactie: dikke grijnsicoon! (in gedachten dan he, anders ga je weer schrikken).

  Update: ik had even tijd en heb het oude vertrouwde angry icoontje ingevoegd. Heerlijk, wat heb ik die toch gemist. 😉

 15. Mooi verhaal hoor! En het is helemaal mijn muziek, maar niet heus. Ik begin al te piesen als ik de plaatjes alleen al zie, van ellende. En dan ben ik geneens een mevrouw.

 16. Ja, het ‘stroomt’ kwaliteitsreacties binnen. Eensteen, cornutus, en wie weet nog meer…

  APD had er elders al op gewezen dat het vergeleken bij DSR een hele vooruitgang zou zijn, qua kwaliteit zeg maar. Nou, dat valt niet te ontkennen *schaterlachicoon*

 17. Neem het jezelf niet kwalijk, APD. En hoe kun je nou trollen op je eigen blog? *milde glimlachicoon*

 18. Nou, inmiddels begrijpt DSR wat APD ermee bedoelt hoor, dat DSR hier qua niveau niet thuishoort.

  Kostelijke opmerkingen over ‘zeiken’, ‘ ouwehoer’, ‘sletvrees’, daar kan DSR slechts eerbiedig van een afstandje naar kijken. *afdruipicoon*

 19. Och, ze zijn niet honend, kwetsend noch smalend naar de noeste blogschrijver toe. Da’s een groot goed, dat is respekt tonen (zelfs al vind je niet alles keigoed en dat hoeft ook niet). De qualificaties naar een hier zeer geliefde reageerster raken kant noch wal en, anders dan jij, toont zij zich de wijste, staat er boven en laat het afglijden. Moet je ook eens proberen, minder ADHD-achtig, rust, aan de waterkant of in de kano (je goed inpakken, het kan guur zijn) in de Ardennen.
  Apie mobiel!

 20. Ah – daar komt de aap uit de – ‘onze noeste blogschrijver’ is kwaad, boos en pissig omdat DSR hem niet eerbiedig tegemoet is getreden!

  Niet de kwaliteit van de conversatie, maar de (zelf)verheerlijking van de blogbaas, daarvoor is dit een digital altaar.

  Mannetje-mannetje, wat laat je je weer heerlijk kennen *schatericoon – en aai over de bol-icoon*

 21. Uit ’t gloryhole.

  Kijk, gewoon kilo en klaar antwoord geven op een vraag. Heel gewoon onder nette mensen.

 22. Nee, zo is het niet Apie, plassen en weer ophouden. Dat kan alleen als je weet wat voor spieren je moet gebruiken. Therapeuten vertellen hetzelfde maar dan moet je toch ech tkunnen voelen.

Ik vind er dit van:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: