DSR schiet uit zijn lendenen (10)

rechterInternetdominantje De Schrijvende Rechter (DSR) gaat ook deze week hier zijn beroemde Eindoordelen over de “ikjes” spuien. Deze lezersanekdotes worden speciaal voor hem aangeleverd door lezers van de NRC. In het reactieveld hieronder verschijnen ze zodra een reageerder zich even van zijn beste zijde laat zien en het gevalletje cut en plakt.

DSR is nog kinderloos en compenseert dat door de eindoordelen de wereld in te schoppen. Mag! En er zijn mooie kinders bij. Zekers. Dus de gemene, zuigende, milde oordelen van de innig geliefde herenkapper uit Brussel zijn ook deze week welkom, inclusief de zo unieke taal-, denk- of spellingsfoutjes.

babyScrol nu naar beneden en geniet ervan. Zeg ook rustig wat het ikje van de dag bij u losmaakt. We zijn nooit te oud om te leren en alle begin is moeilijk.

Bekijk anders hier met diepe bewondering de Eindoordelen van vroeger.

Advertentie

Auteur: Bas van Vuren

Schrijver - Rijmer - Kijker - Stemacteur - Kent beroemde mensen - Maakt liedjes - Doet iets met #ikjes - Want ja - Je moet toch wat

216 gedachten over “DSR schiet uit zijn lendenen (10)”

 1. Ik vind het toch sneu voor Jan dat het hem niet meer lukt om drasties weer op de rails te krijgen. Een dag of vijf geleden kreeg ik nog een optimistisch mailtje van hem, waarin hij de hoop uitsprak het weer te kunnen fixen. Wat er ook allemaal gebeurd is, als Jan er niet was geweest met drasties, zouden we nu ook niet hier met z’n allen zitten beppen! 🙂

 2. Dat is zo. Hoewel de oorsprong bij het NRC lag dacht ik. Drasties was een uitwijkhaven. Maar ja, soms gaan de dingen zoals ze gaan.

 3. Ja, het levenswerk van Jan de Wit is nu wel erg in puin.
  Jammer, ik heb nooit beseft dat een internet zaakje zo door ‘malversaties’ kwade trouw of andere wraakacties zo ten onder zou kunnen gaan.

  Reden te meer om maar voorzichtig te blijven .

 4. Dat levenswerk was ook een beetje ons levenswerk, Klare taal, die site was met name gevuld door ons geklets. En denk eens aan de gedichten van Plopje, de hikjes, de rijmpjes, de koppen, de eindoordelen. Ook bij NRC waren de reacties aparter dan het ikje zelve. Maar goed, die staan nog wel allemaal op de site. Blup. Het internet is een onveilige plek.

 5. Apdp, je hebt volkomen gelijk.
  Vooral het gepalaver van de reageerders maakten de site en hielden die op de been.
  Hetzefde geval voor de ikjes op de NRC
  Die krant ga ik binnenkort opzeggen, veel van mijn vrienden en kennissen hebben dit reeds gedaan, wegens een zeer bevooroordeelde en tendentieuze berichtgeving, vooral sinds de bebrilde Belg, vanderMeersch aan het roer staat. Zijn Russische vriend en financier Derk Sauer maakt het er ook niet beter op.

  Apie , het leuke interview met Mieke Kerkhof heb ik diverse keren proberen te linken, zonder resultaat.
  Het stond in NrC.Lux. P.O8 , Lunchen met gynaecoloog Mieke Kerkhof. 2014/03/15.

  http://www.nrc.nl/2014/03/15/voor-mij-was-een-kind-niet-weggelegd-1356369

 6. @APD
  Wat zijn ‘gerritjes’? Augurken met een plakje boterhamwordt eromheen?

 7. Merci, APDee mooi verhaal.
  Jammer dat je mijn bijlage over Mieke niet kunt lezen.

  ik ben niet echt begaafd in deze branche.

 8. @ DSR, het recept voor gerritjes is in het bovenstaande gegeven, het zijn prikkertjes met afwisselend stukjes kaas, augurk, zilveruitje, plakje boterhamworst. Mijn moeder legde daar decennia geleden – toen je ook nog gewoon bekers met sigaretten op de verjaardagstafel had staan – heel veel eer mee in. En wij kinderen aten de helft van de gerritjes (zonder de blokjes kaas) al in de keuken op. Augurken met boterhamworst deden we ook, nu je het zegt, en asperges met ham, maar hoe dat allemaal heette dat weet ik niet meer. Tot morgen!

  @ Klare Taal .. Gute Nacht Freunde …

 9. Drasties is weer online. JdeW laat weten dat de site was gehacked en spam uitzond over de wereld. Hij gaat er vanuit dat er geen bezoeker van drasties bij betrokken was, en is van plan op de oude voet door te gaan.

 10. Het zal daarginds ‘op de oude voet verder gaan’, en dat malle stuk over Afrika staat er nog steeds.
  Niks geleerd dus, maar ben wel benieuwd wat die klacht over het plaatsen van Ik-jes bij de NRC-hoofdredactie inhoudt.

  Er waren destijds een paar inzenders, waaronder bona fide broodschrijvers, die flink campagne hebben gevoerd om de reactiemogelijkheden af te schaffen, omdat sommige reageerders niet aardig genoeg waren.

  En wat zou er nu met de nieuwe instroom hier gebeuren? Allemaal weer over naar Drasties zonder boeh of bah, net zoals ze kwamen?

  @APD
  Werden de gerritjes ook geserveerd in een als egel versierde halve vrucht?

 11. Voor het geval het zakie daar weer offline gaat, gelieve u hier de printscreen aan te treffen van het stuk van JandeW.

  Image and video hosting by TinyPic

 12. @DSR, nee, de gerritjes werden op een boerenbonte schaal geserveerd. Voor malligheden als exotische vruchten was mijn moeder te degelijk. Ook nu nog steek ik slechts met schroom een papieren pluutje in het schijfje ananas van de Pina Colada en was en droog dat vervolgens af om het volgend jaar weer te gebruiken.

 13. Aha, op “de oude voet verder” bij de buren betekent ook: “Mochten er mensen zijn die niet meer direct kunnen inloggen dan kunnen ze een nieuw wachtwoord aanvragen als ze van plan zijn zich te houden aan de regels wat betreft links en taalgebruik.” Weten we het nog? Als je links zet op die website dan zou je de waarde van de site verminderen, het kost geld … Dat was naar zeggen van de blogbaas de reden voor het bannen van deze en gene. In de reacties op het domme Afrikastuk staan maar liefst zeven links, waaronder een stuk of wat van de websitebeheerder zelve. *say no more I rest my case icoontje*

Ik vind er dit van:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: