Waar zal ik dat jong nu weer eens dumpen! (Appelvrouw)

ooievaar

Foto: (c) Apiedapie 2014

Dat heb je weleens, ik wel tenminste, dat je aan het fietsen bent, omhoog kijkt en ineens zo’n ooievaar ziet staan. Keihoog! En dan ineens welt er een kop bij je op – of onderschrift zoals sommige mensen zeggen – en hopla, de  BlackBerry doet zijn werk al. Hier is tie dan: foto met kop of onderschrift. Een alternatief kopje mag in het reactieveld worden achtergelaten. Mooie prijzen liggen er op de winnaar (m/v) te wachten.

“Klep dicht! Lolicoontje” welt nu ook bij me op, maar de lezers van het apiedapie.com blog moeten ook een eerlijke kans hebben.

Advertentie

Auteur: Bas van Vuren

Schrijver - Rijmer - Kijker - Stemacteur - Figurant - Kent beroemde mensen - Maakt liedjes - Doet iets met #ikjes - Want ja - Je moet toch wat

68 gedachten over “Waar zal ik dat jong nu weer eens dumpen! (Appelvrouw)”

 1. Een kanshebber, Appelvrouw. Ooievaars komen zeker uit het nest, maar waar komt dat nest dan weer vandaan? Iemand (mens/dier/ding/hoger wezen/energiedeeltje) moet het ooit gebouwd hebben.

 2. Het wapen van Den Haag. Een ooievaar.
  Dit werd over de Hagenaren (Hagenezen?) gezegd, althans dat vertelde mijn moeder zaliger.
  Zelf afkomstig uit Veurburg:
  Hoog op de poten, kaal in de veren en een grote bek.

 3. Mens, dier, ding, hoger wezen, energiedeeltje.
  Het vraagstuk rondom het kip en het ei op een hoger platform geplaatst.

  Het gaat mij de pet al snel te boven, maar ik blijf deze discussie op de voet volgen.

  Nieuwsgierige en kinderlijke groet,

 4. @Henk! 🙂 Disclaimer, het is een ouwe BlackBerry Bold 9900, mijn trouwe metgezel

  @Luvienna! Cryptogrammenkopje, doet het altijd goed.

  Mensen, het is, kunnen we nu al zeggen, een doorslaand overweldigend succes. We gaan ons even een maandje of wat beraden. Jury, spelregels, en zo. Rol van de Integriteitscommissie en verdere beheers- en reclamatiestructuren. Ga intussen rustig door, de eerste woordspeling op kikker, bijvoorbeeld, is nog niet binnen.

 5. En dat doet me denken: hoe is je ontmoeting met de voorzitter in de duinen van Wassenaar verlopen? Geen deukje in de relatie met je vriendin?

 6. Ik dacht al eerder: nog een koppenrubriekje d’r bijen een zekere site is helemaal ‘overgenomen’ en overbodig gemaakt. Komt er ook een klassement?

 7. Apie:
  “maar waar komt dat nest dan weer vandaan?”
  Er zijn vragen die je niet moet stellen, want het is hetzelfde als waar de aarde vandaan komt.
  Je moet het antwoord gewoon aannemen, geloven, en dan weten.

 8. @Kees, het wordt meegenomen in de afweging.

  @Henk, er zitten een paar keigoeie bij.

  @Mopperkont, het zal je maar gebeuren. Als ze vers is, dan zit er nog een goeie steak in.

  @Appelvrouw, een waar, wijs, diep woord. Zoals de Buddha al zei, er zijn vragen die gesteld moeten worden, en er zijn vragen die niet gesteld hoeven te worden.

 9. Vragen moeten altijd gesteld worden. De enige vragen niet niet gesteld hoeven worden zijn de vragen waarop je het antwoord al weet en vragen naar de bekende weg.

 10. Haha, wat een goeie koppen allemaal!

  Maar Apie, weet waaraan je begint. Het lijkt me wel een hoop werk en natuurlijk zullen er weer mensen zijn die het met de/je jurering niet eens zijn. Heb je niet een onafhankelijk vriendinnetje met een overmaat aan tijd voor de jureringsklus?

 11. Dat is een mannetjesooievaar
  Hoe zie jij dat nou?
  Hij heeft een paal.

 12. Je laatste twee zinnen lijken met elkaar in tegenspraak te zijn. Maar dat is te testen.

  Wie zijn ‘wij’? Of spreek je in pluralis majestatis?

 13. Zelf ben ik uitgekeken op die koppen, maar het is het meest geliefde spelletje bij een bepaald internet-publiek, dat nu als vliegen op de stroop op deze rubriek afkomt. Daar komt bij dat ik competitie in leukigheid niet leuk vind. Maar ik ben best om bereid de jurering op me te nemen en het gemor der verliezers te incasseren. Dat laatste lijkt me wel weer leuk.

 14. Apie: Keessie biedt zich aan als koppensneller!

  Hoewel je je kunt afvragen of iemand die competitie in leukigheid, zoals Keessie het noemt, wel de aangewezen persoon is om daarin te oordelen.

 15. We gaan het geweldige aanbod van Kees in overweging nemen. Heel blij mee. Kusjes gewoon naar mij, want hij is getrouwd.

 16. Ik krijg net door dat de ooievaar zwanenkinderen heeft gebracht bij het zwanengezinnetje in de vijver. 🙂
  Dat verklaart meteen waarom we hier maar 1 zwaan op de zwanenpaal zien staan: mevrouw ooievaar was bezig zwanenkinderen te bezorgen. Of meneer ooievaar, natuurlijk.

 17. Gezien de vraatzucht waarmee het ouwe brood werd opgeslokt (ja, ik weet het, brood – al dan niet oud – is slecht voor watervogels, maar een enkele keer kan geen kwaad, eigenlijk net als alcohol, suiker en dat soort zaken bij mensen) denk ik dat een beschuit met muisjes dat zich bij het jong geluk in de buurt zou wagen, geen lang leven beschoren zou zijn.

 18. Luv, je haalt twee dingen door elkaar. Als ik zou beoordelen zou ik de kop kiezen die me het meest aanstaat. Zonder aanzien des persoons. Ja, ja, ga er maar aanstaan! Dat staat los van elke competitie.

 19. Ook ik zou het zonder aanziens des persoons doen, in volle objectiviteit die kop die mij het meest aanstaat. Welke zou jij – puur in de what if modus – kiezen? Dan zeg ik de mijne. En kijken we hoever we uiteen liggen. Het is droogoefenen en de gekozen kop(pen) mag mogen er geen rechten aan ontlenen.

 20. Ik zet mijn favoriete kop d’r even als droogoefening op. “Waar zal ik dat jong nu weer eens dumpen!” (Appelvrouw). Motivatie van de jury: de kop beoogt niet met woordspelingen of rijmpjes lollig te doen, maar geeft recht voor z’n raap de geestesgesteldheid van deze arme vogel weer. Ook reageerster Luvienna zat in een soortgelijk denkspoor, getuige het door haar geplaatste plaatje van een vallend babytje, normaliter een ramp, maar in deze context hilarisch en ‘in character’.

  Henks “Het Voorgeboorte” krijgt de Eervolle Vermelding voor Inhoud, Diepte en Poezie (IDP).

  Alle andere suggesties: keigoed, en dat menen wij, het was moeilijk kiezen mensen.

 21. Nee geen droogoefenen of proeftijd, en al zeker geen motivatie van de keuze. Die nu trouwens al gemaakt is, waardoor de mijne overbodig is. Humor moet je niet uitleggen, dat is tegen zijn geest in. Ik ga ook niet ‘onderbouwen’ waarom ik van Mozart en de oude-Stones-die-toen-nog-jong-waren hou en doorgaans niet van Bach. Of waarom de Victory Boogie Woogie me niks doet maar De Schreeuw weer wel. Of waarom ik Voskuil kan waarderen maar niks heb met G. van ’t Reve (afgezien van De Avonden).

 22. OK, Kees, doe jij die van die zwaan dan? Vrije hand. Tijdstip: flexibel, als je het idee hebt dat de inspiratie is opgedroogd. Zondagmiddag misschien, afhankelijk van het weder. Hier en daar een bui.

 23. Ikjesbesprekingen, BEEMKM, …

  Je moet deze site omdopen tot na-apiedapie.com.

 24. ‘Waar zal ik dat jong nu weer eens dumpen!’ – hij is leuk!!!

 25. Nou , eerlijk gezegd ben ik blij eens van die beemk verlost te zijn.
  ik vond het een kinderlijk spelletje ,wat hoog gespeeld werd, en belachelijke vormen aannam.

 26. Dus ik hoop niet dat dit hier weer opnieuw gaat oprukkken, afscchuwelijk.

 27. maar mensen, jullie doen maar, ik hoef hier ook niet te komen, daar zitten jullie ook niet op te wachten. ik beid mijn tijd.

 28. We gaan het allemaal meenemen in de evaluatie, Klare taal. Maar een BEEMK wordt het niet hoor. Hier luchtiger en altijd met eigen foto’s.

 29. Klare taal

  Ik kan me nauwelijks voorstellen dat je meer inspiratie haalt uit de ikjes dan uit de koppen.

 30. Ik haal mijn inspiratie hier uit de Eindoordelen Indra. Want daar draait het om, niet om de Ikjes, die bijna zonder uitzondering zwak zijn.

Ik vind er dit van:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: