Dag Pauw en Witteman, hier is DSR (21)

De Schrijvende Rechter“Het lijkt verdorie wel alsof je steeds dommer wordt!” “We spreken elkaar nader wanneer je voor lijk ligt en de kat je opvreet”. “Tante kan ‘t gewoon opslobberen zonder haar kunstgebit in te doen.” “Een domme doos van een moeder ..” En zo kunnen we nog wel even doorgaan.

Internetschreeuwer De Schrijvende Rechter (DSR) is in vorm. Lezers en reageerders krijgen er van langs als nooit tevoren. Toch blijven ze komen, klikken, liken en sharen. Deze rubriek wint nog altijd aan populariteit. Hoe kan dat? Willen we beledigd worden? Willen we ons ergeren? Willen we pijn? Het lijkt erop.

Ook deze week publiceert de gesjeesde kappersbediende uit Brussel zijn beroemde Eindoordelen over de “ikjes”, anekdotes die dagelijks worden aangeleverd door lezers van de NRC. In het reactieveld hieronder verschijnen ze meestal rond een uur of twee in de middag.

De discussie die volgt gaat best weleens over de kwaliteit van het ikje.

De discussie die volgt gaat best weleens over de kwaliteit van het ikje. Maar doorgaans wordt de gelegenheid aangegrepen om een gedachtenwisseling aan te gaan met de andere reageerders, waaronder Luvienna, mopperkont, Ut, lummel, Indra, Vreugdeloze Bertje, Kees de Jongen, Klare taal, en Maduro.

TVVorige week ging het over de kwaliteit van het Amerikaanse spoornet, de geneugten van het high-speed treinen in Europa, hoe knus het kan zijn onder een viltje of een boetekleed, het nut van de Europeesche Verkiezingen (voorstel: 37% van de Nederlanders stemt voor het EP, dan ook 37% van het aantal zetels gevuld; de rest blijft leeg), de vrijheid van onderwijs voor honden en katten, de geschiedenis van het dier, en nog heel wat meer. Hartstikke leerzaam allemaal. Pauw en Witteman hoeft niet meer. Op apiedapie.com blijf je bij.

Nieuwgierig naar weer een weekje DSR? Scrol dan nu naar beneden, ga de confrontatie aan, zeg ook rustig wat het ikje van de dag bij uzelve losmaakt. De puike Eindoordelen van vroeger blijven te raadplegen voor ieder die dat maar wil en wie is dat niet? Veel plezier!

Auteur: Bas van Vuren

Schrijver. Rijmer. Kijker. Kent beroemde mensen. Maakt liedjes. Holland Douze Points.

320 gedachten over “Dag Pauw en Witteman, hier is DSR (21)”

 1. 304. Ach HeRoWa, ik ben duidelijk te laat bij de club gekomen, wat heb ik een hoop gemist. Jammer dat je tekst en de plaatjes zo onder de tand des tijds geleden hebben, maar desondanks kan ik me goed voorstellen hoe ze de gemeenschap ze destijds ervaren moeten hebben.

  Dank voor het opzoeken!

  Wat de afbeelding van vandaag betreft: ik had hem even gemist. Bij deze een ideetje:

  Wassen en watergolven

  @Apie Wat een fraai, nieuw portret! En dat zonder een hand onder de kin! Je bent geen dag ouder.

  Like

 2. 305. @Ut, op mijn mobiel zit ook geen linkerkolom met laatste reacties. Ik krijg eerst de samenvattingen van 5 stukjes, dan een opwekking om me in te schrijven, en dan 15 laatste reacties en nog een hele hoop meer. Jij ook?

  Like

 3. 307. @Luv
  Wassen en watergolven vind ik een goeie.
  Zelf dacht ik: alsof je een emmer leeggooit.

  @Rozenwatertje
  Ik heb ook genoten van die kat met eendenkuikens. En van die man die zo goed stoten kan.

  Like

 4. 309. Tja, megadoop is nou niet je van het, maar goed, de spoeling is dun 😉
  Leuk dat je weer vreugde in het leven schept, Bertje, en die snor staat je goed! Voor mannen met weke bovenlip en hangneusvleugels heb ik weleens gehoord.

  Indra, ik zag dat je ervoor pleitte om de koppen van mij en Luvienna daar ook mee te laten doen. Weet je dat zodra Heer Rozenwater mijn naam daar gebruikt hij het risico loopt ook geband te worden, net als DSR? Bannen als je links zet, ook naar heel normale posts. En schrappen als je mijn naam noemt of omfloerst aan mij refereert. Tja, gelukkig heeft hij van hondjes meer van verstand.

  Like

 5. 310. Apie 😆 Ceterum censeo…En daarom zal ik door de jaren heen omfloerst aan je blijven refereren. Maar nu eerst een pittige werkweek. Bah, vandaag even geen zin en dat gebeurt me niet vaak.

  Like

 6. 311. Apie,

  Ik krijg op de mobiel de laatste reacties (“dit zei”) onder de laatste reacties. Bijzonder praktisch. De ontwerper van dit thema mag van mij als straf een maandje DSR modereren.

  Like

 7. 313. Jullie zijn mild, te mild. Ik kan nog een waslijst aan tekortkomingen overleggen, met hilarische not-antwoorden op internethelpfora (op die van Ut, dat de menus ONDER de items staan: ja, dat is bij alle mobiele thema’s zo). Enfin, alles overziend toch blij met de frisse look. We gaan het ermee doen, op naar twenty twenty!

  @Indra, het zit kennelijk in de lucht, ik ook geen zin vandaag. 😦

  Like

 8. 314. @ Keessie, hoe heet het spulletje dat je oorspronkelijke kleur haar teruggeeft? Alle vrouwen hier kunnen me nog meer vertellen, ik ga het uitproberen.

  Met veel plezier je verfverhaaltje gelezen. Mooie tweede vrouw heb je!

  Mijn broer heeft nog niet gereageerd, hij heeft hij het drukker dan ooit na zijn pensionering . Hij was overigens zo’n beslisser. Wist en weet alles van de juridische kant van de zaak en ziet daar ook de schoonheid van in. Ja, ongelooflijk nietwaar.

  @Indra, ik ben iemand die bij voorkeur conflicten uit de weg gaat. Op een gegeven moment verdwijnen ze vanzelf is mijn ervaring. Kopsuggesties hier geopperd neem ik zeker en vast in overweging. Hier de nieuwste afbeelding:

  http://www.drasties.com/blogsems/comments/afbeelding_voor_02_06_2014

  Apie, waar blijft de nieuwe intro waar ik in het zonnetje word gezet? Je bent een pluimstrijker van het zuiverste water maar mijn wankele ego kan wel een opkikkertje gebruiken. Schiet daarom een beetje op alsjeblieft.

  Like

 9. 315. @Heer Rozenwater, t.a.v. het plaatje: het eerste dat bij me op komt is: wat een janboel! Maar dat mag vast niet *milde-glimlachicoon*
  Qua haar: doe het niet, jongen, het ziet er niet uit.
  Qua het benadrukken van “tweede vrouw” .. waarom toch? Het is zijn vrouw. Punt. Dat hij daarvoor een andere heeft gehad doet niet terzake. Ik stel mijn vriendin toch ook niet voor als mijn “zevenenveertigste scharrel”?
  Finally, het nieuwe intro, jij ongeduldig aagje, komt precies om 13h00 op de site, zoals de trouwe klanten weten. Met ijzeren regelmaat al 22 afleveringen lang. Ja, zo kan het ook, georganiseerd een blog beheren. *alweer zo’n milde-glimlachicoon*

  Tipje van de sluier: de kop van het nieuwe intro is te previewen op het Eindoordelenverzamelblog , dat tijdstip kan wisselen, is doorgaans op zater- of zondagmiddag, maar soms pas op maandagochtend, al naar gelang wanneer ik het nieuwe intro af heb. Maar de link werkt uiteraard nog niet, ja ja ja, jij ondeugdje, jij dacht, dan klik ik er lekker op! Nee dus. Effe wachten nog. Zelf ben ik ook razendbenieuwd, want ik heb er wel weer mijn best op gedaan, vooral omdat Indra iedere keer van die leuke complimentjes geef. Nou, daar doe je het voor dus. Ik wel althans. Van belonen ga je beter je best doen, dat wisten de Grieken al, maar van de Calvinisten mag het niet. Die geloven meer in straffen. Mensen op hun kop geven als ze een keer een rotintro geschreven hebben, of helegaar geen intro. Nou, bij mij werkt dat niet, want dan denk ik de volgende keer: poe, bekijk het maar, het zal toch wel weer niet goed zijn.

  Like

 10. 317. Even een mooi complimentje maken: wat heb jij een mooie site gemaakt! Moest wel effe wennen hoor.
  Dat heb je heel knap gedaan! Mijn complimenten!

  Like

 11. 318. Dank je Iloon. Bij WordPress een fluitje van een cent, zoals je weet. Het ziet er al gauw gelikt uit. Maar al met al zit er toch wel een dag werk in om de puntjes op de i te zetten. Vooral het gedoe met mobiele telefoons kostte een hoop tijd.

  Je reactie was trouwens nog net op tijd voor een vermelding in het blog van 13h00 uur! Pfoe. Volgende keer me niet meer zo in spanning laten zitten hoor.

  Like

 12. 319. Apie @309

  Die nick knaagde aan mijn ziel. Allemaal de schuld van DSR die zijn proefschrift over nicknames en hun gevolgen onvindbaar maakt voor gewone mensen. Des te meer hulde voor de wetenschappers die niet alleen in staat waren om dit proefschrift te vinden, maar er ook rijkelijk uit te citeren, althans volgens DSR zelf.

  Like

 13. 320. Zelfontkennende Bertje heeft z’n nick ten onrechte ingekort.

  Like

 14. 321. Apie (08:57)

  Dan hebben alle thema’s het verkeerd. Ik voel me als in een restaurant waar ik eerst drie gangen moet wegwerken voordat ik de menukaart mag inzien.

  Je doet er uit het oogpunt van klantvriendelijkheid goed aan een custom mobiel thema te (laten) schrijven.

  Like

 15. 322. Dank Ut, zowel schrijven als laten schrijven geen optie. We zullen het hiermee moeten doen, het is niet anders. Bij mij gaat mobiel posten stukken beter dan bij het vorige thema, ik klik lekker op de bovenste reactie en ben dan in een wip bij de thread en het reactieveld. Althans een relatieve wip, vergeleken met het gedoe van een week geleden dus. En de verdere rare dingetjes die er af en toe insluipen die wennen wel. Zo moet ik zelve regelmatig mijn cache legen omdat de site in eeuwige loops verkeert tussen apiedapie.com en wordpress.apiedapie.com. Ook dit is volgens een WordPress dame (die mij hedenmorgen schreef) “normaal”.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.