En nu maar met goede moed voorwaarts

En zo is het, het plaatje heb ik vorig weekend zelve geschoten, met de BlackBerry, omdat het tafereeltje er zo lief en oranje uitzag. Daarna heerlijk gegeten.

Maar het is dus de nieuwe HKUKS. Hier Kan Uw Kop Staan!

Stuur uw suggesties in via contactformulier hierboven of reactieveld hieronder. De leukste, origineelste, stomste, belachelijkste wordt instant beloond met plaatsing, een kraslot is er niks bij, en wie weet, na afloop van de inzendingstermijn, wanneer dat is dat weten we nog niet, met een gigagrote fles biologische wijn, een bierpakket, een bos bloemen naar keuze of met de DVD “The hot jaren zestig – wat waren pornoacteurs toen nog lief en wat hadden ze een hoop haar op de bovenlip” (deze DVD zit nog in de originele verpakking).

Oh, wat zijn we weer benieuwd, en Oranje speelt pas maandag weer, dus tijd zat!

*handenwrijficoontje*,

uw kaasboertje

varkentjes van oranjea

photo (c) 2014 APDP

Advertentie

Auteur: Bas van Vuren

Schrijver - Rijmer - Kijker - Stemacteur - Figurant - Kent beroemde mensen - Maakt liedjes - Doet iets met #ikjes - Want ja - Je moet toch wat

31 gedachten over “En nu maar met goede moed voorwaarts”

 1. Waakvarkens spitroasted (beiden even opzoeken op Urban Dictionary) – of ‘hoe het toch gezellig werd met HR’s internetvriendinnen

 2. DSR, ik moest ze inderdaad beide opzoeken in de urban dictionary. De eerste gaat nog (ik heb zelfs personen op het oog die met terugwerkende kracht deze trotse titel zouden hebben mogen dragen, hadde ik die geweten), de tweede kan echt niet, althans niet in de kop van dit artikel. Ik moet aan de goede naam van dit blog denken.

  HRs internetvriendinnen …” kan ook al niet, omdat we proberen het gezellig te houden. De ouwe drastiesmeut is nogal gevoelig voor het jolig noemen van hun namen. Aldaar mag men zich vrolijk maken over een vermeende prostaatoperatie van APDP, maar hier mag je hun namen niet noemen. Dan “slaat het nergens op“. Maar ach, ik ben de kwaadste niet en houd rekening met tere overgeirriteerde inborstjes.

  Stuur er nog eens eentje in, je denksappen zijn goed in beweging, er zit er eentje aan te komen. Ik voel het gewoon!

 3. @APD
  Hoe bedoel je ‘ kan niet’? Voor wie aanstoot neemt aan ‘spitroasten’, geldt het aloude ‘wie ‘m het eerste vernemt, hef ‘m zelf in ’t hemd’.

  DSR heeft het over HR’s ode-schrijvende toom. Drasties staat daarbuiten. Dat jij wat te ver bent gegaan met Pawi, en regelmatig de behoefte voelt je ongenoegen over Drasties te uiten, daar staat DSR, en zijn kop, buiten.

 4. Ga ik niet opzoeken, DSR zijn kennis van perversiteiten kan me gestolen worden 😦

 5. Hij kan niet juist voor degene die onmiddellijk weet wat dit betekent. Diegene denkt namelijk dat dit dus een blog naar zijn bekkie is en gaat hier dan op zoek naar dingen die er niet te vinden zijn. Anderen zien de kop, schrikken zich kapot en surfen verder naar wat zij denken wel leuke en gezellige blogs (terwijl dit dat dus ook is).

  Aangaande HR, jazeker, die had ik begrepen, maar het opnemen van de namen van andere reageerders in een kop verdraagt zich niet met het in het algemeen vredelievende en niet polemiserende karakter van deze site.

  T.a.v. drasties, ik voel die behoefte steeds minder, maar soms moet me weleens iets van het hart, da’s alleen maar gezond en ook helegaar niet erg. Het staat al met al niet in verhouding tot wat voormelde Sidonia mij recent heeft toegevoegd. Dus live with it, zou ik zeggen, en hou je er inderdaad buiten. Zou fijn zijn. 🙂

 6. @HR
  Hoe weet jij nou weer dat ’t persiviteiten zijn?

  @APD
  -Het aardige is nu juist dat de kop perfect past: varken aan het spit, gespitroast, daar krijg je dus juist geen rare lui mee binnen.
  -Je voelt de behoefte kennelijk minder, mooi voor je, dat het rouw- en herstelproces langzaam doorzet. Maar DSR heeft het idee dat je een kleine terugval hebt, want je trok eerder deze week ook al aardig van leer tegen Drasties.

  Prima. Mag, hoor *milde glimlachicoon*. En zolang je hier openlijk schrijft over eea, kan DSR er al dan niet op reageren, toch. ‘Live with it’, kaatst DSR dan maar terug. *milde glimlachicoon*

 7. De terugval kwam door de opmerking die ik me persoonlijk behoorlijk heb aangetrokken. Niets menselijks is mij vreemd, rechter. Mij niet.

 8. @APD
  Wie zou iets menselijks dan wel vreemd zijn.

  Ben in ieder geval blij dat je eea onder ogen ziet. En nu maar met goede moet voorwaarts.

 9. @APD
  Ach ja, soms moet je de toon van de boodschap wat aanpassen aan de teergevoeligen.

  @HR
  Vermoedens dus, niks concreets. Pure verdachtmaking dus.

  Speciaal voor jou dit lied:

 10. Beetje een stoomafblaashoekje hier?
  Oud leed en grieven, kan opluchting geven hoor.

 11. @DSR 15:39, na jouw glory hole en dirty sanchez neem ik geen enkel risico meer. Al helemaal niet als er zo’n afschuwelijk plaatje aan te pas komt.

 12. @DSR 15:39, met de foto’s van Afrikaanse schonen die ik plaatste op mijn blog had je de grootste moeite. Je was zo onnozel te denken dat ik geen respect voor ze heb terwijl ik ze juist zeer bewonder: dat ze met simpele materialen zo creatief kunnen zijn. Dat in gedachte vraag ik me af hoeveel respect je hebt voor de vertolkers van het vingertje wijs lied. Heel weinig neem ik aan.

 13. Gruwelijk, Heer Rozenwater? Valt toch wel mee? Deze varkentjes hebben een goed leven gehad, hoor. Zijn ook normaal geslacht. Nee dan die industriele varkensflats uit Nederland, daar gebeuren heel wat gruwelijkere dingen. Je reactie is er eentje van een stadsmens die zich voor het eerst realiseert dat voor een karbonaadje een dier moet worden gedood. Mag. Maar gruwelijk gaat me veels te ver.

 14. @HR
  Wat kerm je nou over een afschuwelijk plaatje? We hebben nota bene samen nog op kosten van APD aan de varkensate gezeten in Den Haag. (Hij nam zelf een tournedosje, maar verschil moet er wezen).

 15. Ik ben helemaal niet zo gevoelig als het om het slachten van dieren gaat maar deze afbeelding vind ik toevallig zeer afstotend. Als je dat niet ziet, prima, even goeie vrienden maar ik blijf bij mijn mening.

 16. Laat de plaatjes en filmpjes van wat zich allemaal in het abattoir en tijdens het transport afspeelt maar gewoon elke avond in prime time zien. We zouden dan veel meer vegetariers hebben. Het is gruwelijk wat zich daar allemaal afspeelt.

 17. @HR
  Interessant. Tuurlijk, heb vooral je mening, dat kost geen cent, maar waarom vindt je eea zo afstotelijk?

  Is het puur esthetisch, te vleselijk, of krijg je empathie met het beest omdat ie in z’n geheel aan het spit hangt?

 18. D’r zit ’t een van mij in moderatie, geen idee waarom.

 19. Op Schiphol nog wel. Ben benieuwd hoe die uit de AD-test komt.

  Ik hoop er di weekend mijn tanden in te zetten.

 20. De beste koppen hebben even hun tijd nodig:

  ‘Lekkere (t)roastvarkentjes’

 21. Reactieveld weer open, het zelflerende moderatieappje had besloten dat het genoeg was, maar ik ben dat niet met hem eens. Heb hem dat ook gezegd. Hij heeft beterschap beloofd.

 22. Fraaie kop, maar de fijnzinnige subtiliteit van de haakjes is helaas verloren gegaan.

Ik vind er dit van:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: