DSR heeft geen opkikkertje verdiend (26)

Boos op DSR“Dat storten van de kaartpot bij een bank wordt zo terloops opgeschreven dat het haast lijkt alsof ze dat wekelijks doet (…) Zit CSHAvdV soms demente bejaarden uit te melken? Runt Cecile een illegaal casino?”

Een vlijmscherpe deconstructie van een ikje, dit keer van de hand van Ut. Ut is een reageerder die DSR (De Schrijvende Rechter) steeds meer op de hielen zit en in de schouders bijt, zowel bij het beoordelen van ikjes, als van diens reacties, meningen en gedragingen.  Het zijn geen vrienden deze kemphanen, dat zal duidelijk zijn.

Toch geeft de een de ander een opkikkertje (een kleurboek van de blauwe tractor) en de ander deelt grootmoedig punten uit, om elke dag met een schone lei te beginnen.  Nu begrijpt niet iedereen DSRs geheel eigen logica van de schone lei. Zo riep Heer Rozenwater vertwijfeld uit:  “Een schone lei is een schone lei, daar staan niet de overgebleven punten van gisteren op. Is toch niet zo moeilijk te begrijpen?”

blauwe tractorJa, De Schrijvende Rechter (DSR) is me er eentje. Hij schrijft dagelijks zijn Eindoordelen over de “ikjes”, u kent ze wel, die anekdotes die dagelijks worden aangeleverd door lezers van de NRC,  Ze verschijnen in het reactieveld hieronder, elke dag vanaf een uur of twee.

En vervolgens schiet de kibbelrechter ze genadeloos af. “Nou, we horen de dames over tien jaar nog wel eens weer, als Vadertje Tijd het kraakbeen uit de heupkommen heeft weggezeisd” was de meest gemene van vorige week.

Wie Boer’nsmurf had verwacht kwam bedrogen uit, maar had dat kunnen weten. Want zoals DSR terecht opmerkte: “Boer’nsmurf zit zelf op de trekker. ‘t is heuitied, kan elk moment gaan regenen en dan weet die man van voren niet dat ie van achteren leeft. Bovendien waren er dit jaar veel weidevogels en over al die nesten rijden kost nogal wat tijd.”

Ze draafden hun vrolijke rondjes op het blog waar, volgens Ut, het “blogplezier uit alle webporiën sijpelt.”

Verder ging het erg veel over paarden vorige week. In de gang. In de boom. Van ome Loek in Groningen. Je kunt het zo gek niet bedenken of ze draafden – zo ze niet dood waren – hun vrolijke rondjes op het blog waar, volgens Ut, het “blogplezier uit alle webporiën sijpelt.” Gelukkig kwam niemand op het idee om vervelende afbeeldingen van paarden aan het spit, of anderszins gebraden of als worst vermomd te plaatsen.

Luvienna was weer terug van weggeweest en ze werd hartelijk onthaald. Met name ondergetekende en Heer Rozenwater staken hun keiblijheid niet onder stoelen of banken, hetgeen ons zelfbewuste Luvje de opmerking ontlokte: “Jazeker val ik op mannen met een verfijnde smaak. Vooral als ze de verfijnde smaak hebben om op mij te vallen. ”

DSR verwelkomde haar op zijn eigen wijze met “Waarschijnlijk ben je op je eigen maniertje best gelukkig, zoals een goudvis dat ook kan zijn“. (*zuchticoontje, redaktie APDP*)

DSR scoorde de 100e reactie, de bijbehorende prijs – een tuinset met zwembadje ter waarde van een slordige tweeduizend euro – schonk hij ruimhartig aan de volgende reageerder, Maduro.

duimpjesbokaalDe Duimpjesbokaal ging naar Ut voor zijn eerdervermelde opmerking over het blogplezier dat hier volgens hem uit alle webporiën sijpelt (13 duimpjes up, waarvan nul, schrijve 0, naar beneden, allemaal naar boven dus). Ook was er bijna een ingezonden brief naar de NRC geschreven, namens de lezers van het blog vanwege een onterecht uitroepteken in een ikje, waarop Kees de Jongen ons opmerkzaam maakte. Peki yorgun, farklı bir şeydir Türkçe, bir blog. Ben kaya komik düşünüyorum. Oftewel: door een vooralsnog onopgehelderd technisch foutje van WordPress was het blog eventjes, een half uurtje of zo, in het Turks. Kei interessant! Het was me al met al het weekje wel.

Enfin, het is nu hoog tijd voor een nieuwe week met heerlijkheden van onze afreageerders. Scrol  snel naar beneden, zeg rustig wat het ikje van de dag of een opmerking van deze of gene bij uzelve losmaakt. Alle puike Eindoordelen van vroeger blijven te raadplegen voor ieder die dat maar wil. En Oranjegevoelens kunt u hier kwijt. Veel plezier!

Advertentie

Auteur: Bas van Vuren

Schrijver - Rijmer - Kijker - Stemacteur - Figurant - Kent beroemde mensen - Maakt liedjes - Doet iets met #ikjes - Want ja - Je moet toch wat

253 gedachten over “DSR heeft geen opkikkertje verdiend (26)”

 1. 202. @L
  Als reageerder wiens aanwezigheid, behalve bij de blogbaas, weinig gevoelens losmaakt, zullen dergelijke kwalificaties inderdaad weinig voor je betekenen.

  Was DSR uitgetreden? Lieve kind, had je nou al die tijd p**p in je ogen?

 2. 203. Uittreden is wat anders dan een tijdje afwezig zijn, rechtertje.

 3. @L
  Beste *blub*, daar heb je volkomen gelijk in, maar in dit geval stelt deze tegenstelling zich niet.

 4. Er zijn (markt)partijen, die , overlopen van..wij willen alleen prettig lezende, recht voor z’n raap stukjes. Liever ’n citaat van enige filossof lenen, dan zelve iets brouwen.
  Mijn voorkeur gaat uit naar “Eigen Stijl”. Niet zo zeer in de zin van ” Ik stel dat JIJ kaatst, dus kaats ik terug”. Het gekwetter van Apiedapie, er tussen door, kan stroomlijnend werken.
  Eerder stelde hij dat heer Lummel , zo aardig kookt. Op het voormalig Drasties plaatst men dezer dagen Koekepannen met inhoud.
  Bij de achtbaanachtige stukjes van Lummel, ondersteund met “Kreetjes van Pawi” denk ik tegenwoordig: Maar hij kan tenminste koken.
  Kortom die cijfertjes, het gaat om de Kwaliteit, Eigen Inbreng van Blogbeheerder. Eerst de Kwaliteit, dan komt de gewenste “markt” vanzelf.
  Zodra luitjes stellen: JIJ bent begonnen met Kaatsen, , ben je volgens mij in ’n onomkeerbaar proces.
  Ingehuurd, ik? Ik geloof van niet.

 5. Als je liever hebt, APD, dat DSR zich hier voortaan niet meer vertoond, dan zeg je het maar hoor.

  Doe je toch niet.

  Plaats liever het Ik-je.

 6. Officier

  Afgelopen week nam mijn collega afscheid. Hij was tientallen jaren gynaecoloog en bovendien een van de pioniers van de IVF-techniek in Nederland. Er werd hem een koninklijke onderscheiding toegekend.
  De burgemeester sprak hem toe en speldde een hoge onderscheiding op zijn revers. Na een daverend applaus en de bloemenhulde feliciteerde zijn vrouw hem als eerste en fluisterde hem toe:
  „Denk erom, jij bent nu Officier, maar ik blijf toch de commandeur.”
  Mieke Kerkhof

 7. Zie je wel, daar begint het ruziezoeken alweer. Enfin, maar niet op reageren.

  Het ikje dan: standaardmopje, Mieke, maar goed, van jou wordt alles geplaatst, geeft niet.

 8. Hoe weet Mieke (die inderdaad geplaatst blijft worden tot ze op haar achternaam ligt) wat de commandeur in het oor van de officier fluisterde? Is Mieke misschien zelf de commandeur?

 9. DSR 14.31

  Waarom betrek je toch altijd alles op jezelf? Het draait niet altijd om jou.

 10. Moppertje 14.38: Rechtzetten hoeft niet, de lettertjes staan al keurig recht in ’t gelid. Ze zijn alleen wat magertjes – vast te weinig gegeten.

 11. Mieke er zijn er, die citeren graag , Heine , Goethe of wie dan ook, dat vinden ze spannend. Jij opteert duidelijk voor duidelijkheid in regelgeving. Jouw humor ligt waarschijnlijk in ’n voor mij blijvend grijs Domein. Dat wil ik graag zo houden. Wij mogen regelmatig jouw kraamsels vernemen. Maak je het voortaan veel minder intiem. Jouw huwelijk interesseert me helemaal niets. Bewaar je maar voor “leuke clubjes , waar je graag, komt.?”

 12. @APD
  Inderdaad, APS zegt het niet *milde glimlachicoon*

  DSR zoekt geen ruzie. Misschien is het maar beter helemaal niet over ruzie te beginnen. Dat trekt ’t alleen maar aan.

  Sterker nog, een rechtharthartelijk, ‘Welkom terug, DSR, fijn dat u hier weer wilt komen’, had natuurlijk ook gekund.

  @L
  Inderdaad – maar in dit geval sloeg het wel op DSR. Dat ontkennen zou hoogst onnozel zijn.

 13. Men kan hier op vele manieren een tijdje weg zijn. Het mooiste is: even afmelden, zoals Indra en Klare taal hebben gedaan, vakantie, op reis, werk, maakt niet uit. Chique, en leidt tot “prettige vakantie e.d.” wensen.

  Wat ook kan is gewoon een tijdje wegblijven, geeft niets, het is geen corve. Soms merken mensen het niet eens op (bijvoorbeeld nu ik het zeg: waar is Kees eigenlijk, waar is Ut) en soms merken mensen het wel op. Bij terugkomst doe je dan gewoon weer mee.

  De allerergste manier is echter doen alsof je vanwege een actie van de moderator of een reactie van een reageerder opstapt. Zeker met zinnen als “het doek valt” en een suf afscheidsgedicht. Dan doe je het om te sarren, te pesten en te treiteren, dan doe je het om aandacht te trekken.

  Net als kleine kindjes op het schoolplein ook net doen alsof ze weglopen als ze hun zin niet krijgen, en dan stiekum om de hoek van het schoolgebouw gaan staan kijken hoe de klasgenootjes reageren (en dan beteuterd op hun neus kijken als die gewoon verder spelen). Die kindjes komen dan na verloop van tijd schoorvoetend en stilletjes weer terug, ze moeten wel, en ze hebben hun lesje geleerd. Die kindjes wel.

  Met een arrogante grijns op het gezicht terugkomen, meteen beginnen te sneren naar de andere kinderen en zelfs de meester bevelen geven, dat had ik tot op heden nog niet gezien. *zo’n frommelicoontje, je kent ze wel van whatsapp, zo’n geel mannetje met een mondje dat niet lacht en niet huilt* *een geel mannetje dat alleen maar stomverbaasd is, dat icoontje icoontje*
  Bijbehorend geluid zoiets als *hmprfff*

  Hm, ik kan het icoontje niet vinden, niet op whatsapp niet op gmailchat, niet op Facebook, hij is ongeveer als onderstaand, maar dan gefrommelder, dit mondje is te regelmatig, het mondje dat ik bedoel gaat alle kanten uit en drukt verbazing uit, geirriteerdheid, verbijstering, hoe kan dat nou, wat een gezeur, gooi maar in mijn pet, een soort van *nou moe* icoontje. Hopen dat er een afreageerder is die weet wat ik bedoel en hem hier even neerzet. Voor de plaatser van de juiste icoon ligt er weer een vette prijs te wachten. Vet in de betekenis van gaaf, cool, je wordt er niet dik van, sterker nog, je kunt het niet eens opeten.

  Deze is het niet dus, maar komt een tikkie in de buurt:

  Image and video hosting by TinyPic

 14. Dat was geen suf afscheidsgedicht maar een citaat van de afscheidsbroef van Van den Hoogen uit het verhaal ‘De familie Kegge’ uit de Camera Obscura.

  Maar ja, wie leest er tegenwoordig nou nog mooie boeken?

  Voor de rest vindt DSR niet dat je gelijk hebt, al had hij rekening kunnen houden met je gevoelige aard.

  Typisch dat je eea in school- en kindertermen uitdrukt (met jezelf als meester *dikke LOL*). Je hebt je inderdaad wel van een kinderachtig kantje laten zien, met je dagelijkse sneren sinds DSR’s vertrek en aanpassinkjes het en der op de site.

  Mag. DSR had er al op gerekend.

  Enfin, we zullen wel zien hoe het verder gaat *milde glilachicoon*, en probeer je niet al te veel ergeren, vaderman. *grinikjeicoon

 15. Overigens: DSR ‘deed niet alsof’.

  Hij was oprecht verbolgen nadat een serieus punt over moderatie werd afgewimpeld. (Voor de slechtlezende HR: dat had met de Jostiband niks te maken).

  DSR is nog steeds van mening dat je hier een steek hebt laten vallen, zou het toejuichen als je alsnog optrad, rekent hier echter niet op maar gaat er toch vanuit dat er allicht iets van lering doorsijpeld, al zul je dat ten stelligste ontkennen. *milde glimlachicoon*

  Maar goed: ook, of zelfs vooral, voor APD elke dag een schone lei en een nieuwe kans. Bij deze. *mildhartige glimlachicoon*

 16. Rsb,
  wel even goed lezen, mieke is zeer niet de echtgenote van de gedecoreerde.

 17. `Nou vandaag dus weer een bijzondere dag, de dag die we dachten dat zeker zou komen. Warempel het wonder is weer geschied.

  Sprekend vanuit mezelve wens ik dsr een juich- welkom terug.
  Doe een beetje kalm aan in deze hectische foebolsfeer en laat je niet daardoor opzwepen.
  Morgen ben ik vertrokken maar misschien dat ik vanuit den vreemde af en toe het een en ander kan volgen.

 18. Luvienna! 😀 ” … Hoe weet Mieke (die inderdaad geplaatst blijft worden tot ze op haar achternaam ligt) …” 😀

 19. KT Eens in de vaart van , even Kerkhoi doen… “Waar denkt u dat het overgaat? Mijn positionering zal hier stevig onder Lijden. Mag ik in de herkansing?

 20. Mieke, zijn er ook Pillen voor Levensvreugde, ik bedoel, je kunt je antenne toch niet uitsluitend op dit soort weinig voor de Buitenwacht op het Lijf hebbende zaken , focussen.
  Ik bedoelals je kunt koken zijn er lieden die met de camera n de aanslag geulde pannen fotograferen? Ja ,daar krijgen ze ‘ kick van.
  Als je de pil hebt gevonden, die van Levensvreugde….Geef ;n seintje?

 21. Inderdaad, de Heintje Davids van Apiedapie.com is op het nest teruggekeerd. De eerstvolgende keer neemt niemand hem meer serieus. Dat is zo zeker als driemaal maal drie negen is.

  Een persoonlijke boodschap van HR heeft hem, naar eigen zeggen, tot terugkeer doen besluiten. Dat doet mij uiteraard heel veel deugt. Ik heb DSR ten stelligste gemaand niet zo kinderachtig te doen. Heel goed dat er nog een klein beetje besef in zijn dikke donder zit!

  De aanleiding voor zijn vertrek zou dus niet een opmerking over de Jostiband zijn geweest. Maar waarom zeurde hij dan zo door over de Jostiband en welke opmerking heeft dan wél tot zijn vertrek geleid?

  Alsjeblieft niet de “kleine poepert” opmerking van Ut, laat het niet waar zijn, alle heibel om zoiets onschuldigs?????

  Over naar de orde van de dag. Ik ben benieuwd naar Apie’s intro van komende maandag. Luvienna’s gouden opmerking “tot ze op haar achternaam ligt” zal zeker genoemd worden. Daar kun je vergif op innemen.

  Afbeelding voor vandaag:

  PS, DSR is niet bijzonder dik maar “dikke donder” allitereert zo lekker.

 22. Heel goed, Heer Rozenwater, fraai plaatje, ik zal eens gaan denken. De koppen die nu bij me opkomen passen niet bij het karakter van dit nette blog. Nog een nespressootje en dan komt het vast goed.

  De nieuwe intro is in concept al geschreven, beetje eerder dan normaal, vanwege de slaapverwekkende partij tussen Duitsland en Frankrijk gisterenavond. Ik heb er zelf ongelooflijk veel plezier aan beleefd, het was me dan ook het weekje wel. De titel van de nieuwe intro is, zoals de trouwe fans weten, al te vinden, ongelinked, op het verzamelblog alhier.

  Ja, er worden a.s. maandag heel wat reageerdertjes in het zonnetje gezet, die quote van Luvienna staat er inderdaad prominent in, maar ook jij zelve zult versteld en verrast staan.

  Was het maar vast maandag 13h00 uur. En het is een concept, wordt nog tot 12h59 maandag aangepast aan de hand van actuele ontwikkelingen. Blijf dus vermeldenswaardige dingen schrijven mensen.

 23. Rosé

  Ik besluit mijn ongemak op deze fundraisingbijeenkomst tussen de fine fleur van Enschede te verlichten met een glas rosé. Ik neem een slok, frons mijn wenkbrauwen en neem een tweede. Sterk overheersende tonen van grapefruit, zou de oenoloog zeggen. Ik ga terug naar de toog en vraag het meisje naar de herkomst van het bocht.

  Ze toont me een halfvolle fles met een etiket waarop staat: Pamplemousse.

  „Grapefruitsap”, zeg ik tegen haar.

  „Maar dat schenk ik de hele avond al. Niemand heeft er wat van gezegd.”

  Een geschrokken tooggenoot snelt naar een geparkeerde auto en keert terug met een doos Kaapse Rosé. Met een nieuw glas speur ik om mij heen naar aan roze glazen nippende fine fleur.

  Max Schulte

 24. Wat een zelfgenoegzaam typetje, die Max. Beetje een… nee dat zeg ik niet. Ook wel een beetje een Jortje K. Maar die brengt het tenminste leuk.

  @HeRoWa Wat een mooi artikel op je blog, over het Anthropocene tijdperk! Vind je het goed als ik dat op twitter o.i.d. zet?

  Voor de afbeelding van vandaag:

  Ik dacht dat ik je kwijt was! *snif*

  (sluit wel mooi aan bij het BBC-artikel)

 25. Kop voor bij de buren:

  Vanavond eten we rabarber

  Het ikje van Max is walgelijk. Dronkemansgebral, als je het verschil tussen grapefruitsap en rose niet proeft dan ben je ver heen. Afwenningskuurtje, Max? Doe er dan ook een cursus “schrijven kun je leren” en “hoe kom ik over op de ander” bij. Of de spoedcursus, ietsje duurder, maar wel met doorgaans betere resultaten: “Waarom vindt iedereen mij een lul“.

 26. Ha, die Max. Vroeger geleerd, dat ’n produkt ’n levenscyclus doorloopt.
  Heb ik geen Heine, Nietsche of andere filosoof voor nodig. Ik wil stellen dat ik met wat “rekwerk” ’n enkeling zich herkent.. Ik ben door dat Punt heen gegroeid. Als je mensen als Pawi & Lummel mag ontmoeten gaat het alleen maar sneller.
  Sommige struikelen ’n weinig over de enscenering , wat je wilt vertellen. Ik stoor me daar niet aan. Ik heb pillen Levensvreugde dezer Dagen, en denk die Max, geef hem nog ’n paar jaar.

  Ooit van de Ronde Tafel, of Junior Kamer Rotary “We Serve”.gehoord? Dat zijn Luitjes die projecten identificerem , met als doel ” Iets goeds te doen”. Daar is men heel serieus mee bezig.
  Het verzamelen van fondsen gaat vaak zeer professioneel.
  Ik geloof, niet dat er 1 Tafelaar of Junior Kamer daar ooit ’n “ikje” over zal schrijven, Hij wordt geroyeerd.
  Kortom fundraisen OK, erover babbelen mag..Maar eens komt er ’n dag, dat men zonder dat daar veel woorden aan vuil worden gemaakt veel in stilte gebeurt, of de groepen treden gezamenlijk naar buiten op.
  ’n Ikje, neen dat “IS NOT DONE”.

 27. Er zijn “opgeblazen ego’s”, die deze fundraising hip vinden. Men focust als vaker op “Presentatie” in plaats van Efficiency, in bescheidenheid veel goed werk doen. Deze karakters komen nog veel op hun weg tegen, zonder daar noemenswaard ’n toegevoegde waarde aan te leveren. Immers het gaat om het “resultaat van de fundraising”, niet zozeer de wijze waarop.

 28. DSR vermoedt dat, gezien de aangekondigde titel op hert verzamelblog, dat APD DSR eens zeer uitdrukkelijk niet gaat noemen in zijn inleiding.

  Dat zou natuurlijk een welkome verademing zijn na de DSR-haat-graffiti die hij op dit item heeft aangemaakt na een meningsverschil over de moderstie, maar het is dan natuurlijk niet duidelijk dat dat dan de plek is waar DSR zijn Eindoordelen geeft – en daar komen de mensen toch voor.

  Ondertussen heeft APD het ‘Onsympathieke’ weggehaald uit de titel van het Tuinbroekje-met-metalen-gespjes-item, een van de meer in het oog springende uitingen van zijn rancune jegens DSR.

  Goed zo. *milde glimlachicoon*

 29. Ja, heel rustig, ik ben alweer vergeten waar we ons zo druk om hebben gemaakt maar Apie’s intro zal mijn geheugen naar te hopen opfrissen.

  Hier de afbeelding voor vandaag:

 30. @HR
  Waarom heb je je dan zo druk gemaakt, als je het nu weer vergeten bent? Die DSR-haat van je is toch ook maar een scheet in een glas watrer. water.

  Bij de afbeelding van gisteren; ‘ Veel gevoel in z’n dikke donder’.

  Bij die van vandaag zijn we nog in afwachting van titel, datering en uitvoerend artiest, zowel van het gedicht als van het schilderij.

 31. Mijn hart is moe zou ik zo zeggen, verder niks meer aan doen, Roosje.

  Ik wilde hem als gebbetje maar eens direct bij de buren ingeven, onder een andere naam. Wat krijg ik als melding? “The following errors were encountered: You are not authorized to perform this action. Return to Previous Page”

  Nou, dat was gelukkig hier. Maar een beetje sneu vind ik het wel, na zo’n beetje een vol jaar. Wat een wrokmannetje die Jan. Kan aan zijn ziel gaan kleven, zeg hem dat maar als je hem spreekt, niet goed.

  Het intro komt er aan en bevat een aantal wereldprimeurs. Het wordt een mooi weekje, want ook een nieuwe HKUKS staat inmiddels klaar, vermoedelijke publicatiedatum a.s. woensdag. Of later, al naar gelang de opkomst. Hier Kan Uw Hoofd Staan, wordt het, waarom dat zal duidelijk worden. *handenwrijf icoontje*

  Hg,
  Uw kaasboertje

 32. Een beetje triest zoals APD enerzijds (overigens niet al te geloofwaardige) verhalen ophangt over hoe hij helemaal gereed is met Drasties, het hem niks meer kan schelen en zegt er niet in te blijven hangen, maar anderzijds (als gebbetje, uiteraard) toch blijft proberen bij de buren te posten. *mild-verbaasde glimlachicoon*

  Alsof ie midden in de nacht bij een ex-juffrouw een serenade houdt, steentjes tegen het raam gooit, nog maar eens probeert te bellen en uiteindelijk toch maar door de brievenbus pist. *milde glimlachicoon*

  Voorlopig lijkt eea toch vooral aan zijn ziel te kleven.

 33. HeRoWa, voor de afbeelding van vandaag:

  Heb ik wat van je aan soms?

  DSR, even googlen kan zoveel moois opleveren: het gedicht is van Elly de Waard, uit Anderling, de schilder is Balthasar Denner.

 34. @L
  DSR acht het de taak van de aanbieder van de afbeelding dergelijke informatie, iets vollediger jij nu hier doet, te verstrekken

 35. ‘Niet gedacht dat [vul zuur vrouwmens naar keuze in] zo lang kon stilzitten’

 36. Triest dat ons schrijvend stokertje eerder op de ochtend bij Heer Rozenwater en nu weer bij mij er toch weer voor kiest om de intrigant uit te hangen. Harmonie, getting over things, je op belangrijke zaken concentreren, het hele schone lei verhaal, daar wordt hij zenuwachtig van. Negativiteit, zeveren en zeuren, da’s de energie waar zijn motortje op draait. Jammer. Hij zegt het zelf al: gebbetje, meer niet. Dus eigenlijk lijkt hij het wel te begrijpen toch? De hele reactie dat het een beetje “triest” is, met de onsmakelijke “door de brievenbus pissen” uitsmijter had achterwege kunnen blijven.

 37. DSR wil eerst het kader weten voordat hij commentaar levert, bang een verkeerd oordeel te geven. Beoordeel schilderij/gedicht op hun merites, daarna kun je altijd nog het kader erbij zoeken (dank Luv!).

 38. ‘Stokerdje’ en algemeen afkraken, dat krijg je als je APD durft aan- of tegen te spreken.

  Hij is kennelijk op z’n nadruppelend pikje getrapt *grinikicoon*.

 39. @HR
  Helemaal niet. Wie zal trouwens bepalen wat ‘verkeerd’ is? Wat ben je toch bekrompen opgevoed.

  DSR hecht aan achtergrondinformatie omdat het allicht extra aanknopingspunten biedt voor een toepasselijke kop.

 40. @L
  Schot voor open doel, L. Je hadden jou de penalties moeten laten nemen.

  Enfin, HR zal vast niet weten hoe snel dit tot kop te verheffen.

 41. Nou nou nou, het rechtertje heeft duidelijk zijn afwezigheid besteed aan nieuwe energie opdoen voor zure sneren en hatelijke opmerkingen.

Ik vind er dit van:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: