Over kinderlockers en meisjes die nauwelijks sokjes hebben (36)

LockersTegen de backdrop van een Nederland en blog dat opgeschrikt werd door een sneue potloodventer uit Wassenaar die jarenlang met behulp van een camera in een locker hockeymeisjes filmde tijdens het omkleden, was het geen wonder dat de bespreking van de ikjes vorige week vooral over privacy en voyeurisme ging.

Ikjes zijn anekdotes die dagelijks worden aangeleverd door lezers van de NRC.  Ze verschijnen hieronder in het reactieveld, elke dag vanaf een uur of twee.

Eerst was er dat ikje over een “anoniem buurtonderzoek” waar om de postcode en het huisnummer werd gevraagd aan een moeder die alleen maar witte sokjes kwam kopen voor haar jongste. 3810-829n Meisje met poppen. Foto Walter BlumKlare Taal merkte op dat “de meeste meisjes nauwelijks sokjes hebben”. Alsof dat nog niet genoeg was legde Riverside Blues uit dat er hier sprake was van “socio-ecotrucische duidelijkheid” (zoals bekend een neologische omschrijving van “retteketet“).

Daarna waren er ikjes over het inchecken op de OV-chipkaartlezer en het wachten bij een flesseninleverautomaat. Het blijkt dat het over de schouders kijken van de persoon voor je een nationale sport is in Nederland. Het gaat daarbij om de vraag of die persoon een student, bejaarde of NS-machinist is, en wat die gedronken heeft. Letterzetter deed een van zijn beroemde fact-checks en deduceerde “€ 32,75 aan statiegeld!? Op een feestje drink je toch geen 131 flessen mineraalwater, vruchtensap of cola leeg, toch?”

“Het is natuurlijk ook niet de bedoeling dat iedere Afrikaan met een kuchje voor gratis medische zorg in aanmerking komt.”

Verder werd een Afrikaanse jonge vrouw die door Ebola geveld dacht te zijn geheel en al allenig in een taxi naar de dokter gezet en aldaar geweigerd omdat ze geen 100 euro kon overleggen. Onbarmhartig commentaar van DSR:  “Het is natuurlijk ook niet de bedoeling dat iedere Afrikaan met een kuchje voor gratis medische zorg in aanmerking komt.”

Reden tot feest was er ook. Zo ging Ad Hok ervandoor met het 100e-reactievaantje met de volgende verzuchting: “Ik moet nodig de trein weer eens nemen in Nederland: ik begrijp hier echt helemaal niets van.”  kont met duimpjeDe Duimpjesbokaal kon voor de tigste keer op rij niet worden toegekend wegens vermoedens van thumbfixing. Jammer hoor. Ad Hok: “Wat mij betreft mag iedereen die duimpjes daar steken waar de zon niet schijnt.”

BobVerder vierden we het feit dat Bob Ross al bijna twintig jaar dood is. Bob kon mooi schilderen, kijk maar hiernaast. Apiedapie moest weer lollig zijn: “Je vraagt je af wat hij met zo’n brede kwast bij dit bijna-affe schilderij gaat doen. Een poepveeg schilderen die uit de hemel komt?” 

riverside met vraagtekenRiverside Blues liet intussen weten het spoor enigszins bijster te zijn: “Gedver, zie ik zomaar mijn kenteken langs komen, mijn bsn. Zou er ‘n pil voor zijn om die hersenhelft waar de nummers in zitten wat te dimmen?” Maar hij herpakte zich een dag later op magistrale wijze met “De Pil lag op de “Vandaag ben ik zo Vrolijk” plank. Naast wat gummi hulpstukken (…) Cafe ApiedapieHallo, is dit Apiedapie cafe? (…) Die leuke kleurige tafel daar, met die bloemen en glazen, daar zitten de trouwe reactanten van Apiedapie meestal. Ziet er keurig verzorgd uit.” De luitjes die bij de buren reageren zitten volgens hem “meestal daar, die beetje onbestemde grauwe kleur tafel” Het optrekje van de buren “staat ongeveer 2 pandjes hier vandaan. U herkent het aan het grauwachtige uithangbord.”

Kom, stuur eens een echt goed ikje naar de krant. Of scrol naar beneden en zeg wat het ikje van de dag bij u losmaakt. Voor u het weet staan uw pennevruchten volgende week in het intro.

Inschrijven is niet nodig. Gewoon een reactie achterlaten. Mag anoniem. Mag met een fantasie-emailadres. Intussen blijven de Ikjesdiscussies van vroeger – voorlopig zonder betaalmuur – elders op dit blog te raadplegen.

Auteur: Bas van Vuren

Schrijver. Rijmer. Kijker. Kent beroemde mensen. Maakt liedjes. Holland Douze Points.

169 gedachten over “Over kinderlockers en meisjes die nauwelijks sokjes hebben (36)”

 1. Groot komisch talent, dat vriendje, maar helaas is dit de ikjes-rubriek en niet de moppentrommel.

  Like

 2. Heerlijk dat ik dan maar eens omgaan met ellende en toch gezond ga recupereren doen . Alles mogelijk bij de Volksuniversiteit.

  Like

 3. Prachtig deze betrokkenheid bij het intro. Dat geeft de burger moed. Dus het mag wel langer zijn, ik had de indruk dat het niet kort genoeg kon zijn en dat elke alinea, vooral als DSR er niet in voorkwam, in feite al te veel was. Het is dus andersom. Als DSR zegt dat het te lang is, dan moet het voor hem de volgende keer nog langer. De lerende blogbaas zal met deze feedback zeker zijn voordeel doen.

  Nee, Kees, het intro wordt zeker niet dagelijks aangepast; lichte aanpassingen worden sporadisch op maandagavond gedaan. Staat er toch? Of was daar een woord Spaans bij? Daarna dus niet meer. Dat zou de Integriteitscommissie ook zeker afkeuren. Print screens zijn op het internet altijd raadzaam.

  Klare taal, het live with it is een gevleugelde term, ooit geintroduceerd door Luvienna en daarna te pas en onpas door velen toegepast. “Wen er maar aan” is zeker een goede oud-Hollandsche vertaling van een en ander. En zo is het wel, hoe ongemakkelijk de waarheid ook is, de auteur van een stuk houdt zich het recht voor om feilen in zijn originele stuk te corrigeren naar het hem goeddunkt. We kunnen wel afspreken, zo daar algemene behoefte aan mocht bestaan, dat auteur dit in majeure gevallen even toelicht, zoals ook op wikipedia het geval is. Roept u maar. Willen we dat nou echt? Uw – breedgedeelde – wens is mijn heilige opdracht.

  En kusjes voor iedereen. Welgemeende lieve kusjes. Zelfs aan diegenen die oude koeien uit de sloot halen. Koeien die met wederzijdse instemming nou juist in die sloot gedumpt waren. Zeggen dat je uit alle macht een beerput dicht wil houden, maar intussen die beerput juist openen, en er de aandacht voor vragen, langs verschillende kanalen. Diegenen wensen wij veel goede smaak toe, zodat de kusjes geen vieze smaak achterlaten. En gaat over tot de orde van de nacht.

  NB: DSR, gefeliciteerd met de 100e reactie!

  Like

 4. @APD
  Neen, dat zegt DSR niet.

  Als DSR zegt dat ’t te lang, dan:
  -is het niet de bedoeling dat in onderhavige intro wordt geschrapt
  -maar dat de feedback wordt toegepast om de volgende keer een bondiger, relevantere intro te componeren.

  Like

 5. Nee, je zei ” … niet als aanmoediging om te gaan schrappen, integendeel!” Wat is het tegendeel van schrappen anders dan bijschrijven? Ben benieuwd.

  Like

 6. @APD
  Het tegendeel van schrappen is in deze context uiteraard handhaven, ongemoeid laten.

  Mocht dat onverhoopt niet duidelijk geweest zijn, moeilijk voor te stellen maar enfin, ndan is het ’t bij deze.

  Like

 7. Begrafenis

  De dame van 89 bij wie ik op bezoek ben telefoneert met haar schoonzus die iets jonger is. Het gesprek gaat al gauw over een andere schoonzus, nog iets ouder. „Ben jij naar haar begrafenis geweest?”, klinkt er vanaf de andere kant. „Wat? Is ze overleden dan?” Nee, ze wist van niets.

  Geen kaart gekregen. De rest van het gesprek gaat over hoe dat kan, dat zij geen kaart ontvangen heeft. Na het beëindigen van het gesprek keert ze zich weer tot mij. Even is er nog een lichte verontwaardiging over het niet ontvangen overlijdensbericht, en dan besluit ze met: „Nou, dat scheelt weer een kerstkaart!”

  Evelien ten Cate

  Like

 8. Hoed u voor het bezoek, oh oude mens. Er is zo een Ik-je uitgepeurd.
  Eindoordeel: 4 (zegge: vier)

  Like

 9. Aan Allen, als het goed is slaapt het merendeel Uwer.
  Gaan we, jawel pluralis majestruuksel.
  De intro , is ’n intro.
  Het is eigenlijjk voor de IJdeltuit, die niet zo goed is in, dan plotseling in ’n wave , iets formuleert, bovenzichzelve uitstijgt, dat tig keer wil teruglezen., daar moge de intro ’n bevestiging van, min of meer?

  Lees ik dan die intro niet? Het is ’n stemming van de Blogbaas per heden.
  Wat dacht, U?
  Met de invalshoek , wie & wat zou Apiedapie er uit gelicht hebben?
  Maar er “in de rit ” over beginnen?

  Oh het zal je denkkader maar zijn?
  Oeeef.???
  Wie krijgen er dan het schouderkopje de aansturing?
  Welaan, als je zoals Apie al aangeeft, ook andere opties had. Vooruit man . volgende keer ’n andere ?

  Och ik gebruik wel eens : ‘Waar ik niet zo veel mee kan” Voor de vaste bezoeker aan de “kleurige ” tafel is dat , duidelijk; Ik zou graag iets willen toevoegen , ik mis “het”.

  Voor passanten aan de “Grauwe tafel” is het plakken & Knippen, : men zal er niet uitkomen: Het is voor hen aan de kleurrijke tafel duidelijk.
  Verdere uitleg niet nodig.

  Overgens heeft u de suggesties, de eigen bijdragen voor dit cafe van Pawi al van commentaar voor zien, waar ze – elders- om vraagt?
  Ik vraag me soms in gemoede af of men van de Grauwe Tafel ooit de “Smaak van het Huis ” eigen zal maken?

  Like

 10. MK , weer dank voor je muziek -stukjes.
  Luister ze af, als ik wat “neuzel”
  Luv heeft gelijjk, Huis “die-jee”. Veel plezier met het selecteren, dank voor het plaatsen.

  Like

 11. Met het verstrijken van kostelijke uren van samenzijn, de seizoensgroet,(deleten), schrappen.
  Is het ongeveer het tegenstelde van zullen we elkander tutoyeren?
  Zo maak je nieuwe vrienden ook in cafe Apiedapie, er zijn er ook, die je vertrouwen driedimensionaal misbruiken.
  Dat doet pijn, je had niet gedacht, dat het toch zou gebeuren.
  Dood, het beeindigen van ’n vriendschap als je het leven helemaal leeft :
  Het hoort er bij.
  Soms zo maar tref je iemand , die……mag ik je ;n Kerstwens sturen?
  – Da’s toevallig, ik wilde hetzelfde juist aan u voorstellen?

  Like

 12. Zangherkenning

  In de auto gebruik ik een routeplanner met stemherkenning. Meteen bij aanschaf heb ik het apparaat mijn stem laten ‘horen’. Wel handig om zonder intoetsen, het adres van je bestemming te kunnen roepen. Want TomTom herkent mijn stem uit duizenden.

  In de auto luister ik vaak naar Radio 4 en heb de neiging om met bekende klassiekers mee te zingen.

  Zo ook onlangs, toen ik voluit een tussenstem meezong uit het Ave Verum van Mozart. Totdat plotseling de ingeblikte stem uit mijn TomTom riep: „Ik luister…”

  Pieter Prick

  Like

 13. -Aaarghbareuhhhhh-nareutel-icoontje- -Hik!-

  Verschrikkelijk, dat nieuwe genre ‘toevalligheden-met-de-moderne-techniek-verluchtigd-door-de-keuvelarij-van-de-inzender’.

  Hou er maar eens mee op.

  En dan die verpersoonlijking van het apparaat vandaag de dag zucht. Dat mensen al over ‘de’ TomTom spreken, is al er genoeg, maar door het lidwoord weg te laten, verleen je het elektrisch praatdoosje een eigen persoonlijkheid als ware het Tommy uit Sesamstraat.

  Zoals wel van is de naam van de inzender weer veruit het opbeurends,
  Eindoordeel: 3 (zegge: drie)

  Like

 14. Wat ’n IJzersterk verhaal.
  Voor mijn part 100% duim verzinsel, maar wel aardig wat zeg, ik zeer grappig.
  Varianten wilt u van mij?
  Nu?
  Heb ik niet elders gesteld dat mijn linker -& rechterhersenhelft niet willen linken?

  Oh toch: toch niet Bach he?
  Ja wel Bach, Ton Koopman namens de muzikanten ooit in Dordrecht, als u wat muziek herkent, bij Bach, kan dat?
  Ga dan niet meezitten neurien of zo? Ja? Gewoon luisteren & Klappen als dat gewenst is.
  Het gaat hier dus om het tegensgestelde uitdrukkelijk verzoek niet mee te zingen of wat dan ook.

  Like

 15. Lieve Apiedapie
  ’n Intro is ’n intro. Niet meer, niet minder.
  Het komt blijkbaar voor , dat….
  Gewoon alles laten staan.
  Neem tips, suggesties ter harte voor ’n volgende keer.
  Wil niet zwichten voor hen die stellen, Meneer…..hallo?

  Like

 16. MK mooiie aktie. valt goed hier.
  Op you tube meer mooii spul.
  Dezer dagen is het goed BBC worldservice & CNN, haha ik heb geen keus te zien.
  Dan is de blik natuurlijk op Het proces in z Afrika. gericht.
  de overstroming in india, pakistan
  Dat leggen ze goed uit. Ik bedoel zelfs ik snap het.
  Als je al dat water ziet, waar doen de mensen hun boodschappen?

  Het is aardig om de 2 in comcurrentie te zien.

  ik zit de laatsgte 5 minuten veel stukjes tekst weg te halen, staat te veel van je bijdrage af
  \
  Het mooie Engelamd, dat is het.

  Dus tot starks misschien.

  dagdag.

  Like

 17. Willem-Alexander @Koning_NL

  “Sinterklaasje, kom maar binnen met je ongekleurde medewerker op gelijkwaardige voet”, dat past toch niet in het metrum? #sinterklaasliedjes
  Geretweet door Mijntje Donners

  Heb geen idee of dit kan?
  Op hoc\key.nl staat bovengenoemde.

  Like

  • Hallo.
   Meneer, dit is cafe Apiedapie.
  • Allemachtig , wat ziet dat er leuk uit.
   Als u dat zo zegt, krult de Staart van de Beheerder. dat is nog tot daar aan toe, de Krul blijft er waarschijnlijk in.

  Oh MK, ik zet ‘m net aan. Mooi he? Zo 10.53 , 19.21 ongeveer (!) wat mooi.
  Ik heb de laatste dagen me op eenvoudige blaasoefeningen…..maar het lukt. Da’s geeft ’n kick, mondstuk, riet, oog-hand coordinatie alles moet kloppen.

  Even terug naar de Passant.

  Het merendeel van de reactanten ligt op 1 oor, of ontwaakt, zet koffie.

  Na het plaatsen van het “ikje” komen ze aan, hier.
  De meesten komen van Drasties.
  De stemming & sfeer is wat wulpser hier.
  – Oh, dus ik zou mijn commentaar op het “ikje” op drasties kunnen maken en dan hier ……
  ’n Enkeling doet, dat.
  Het is eigenlijk ’n Non-opmerking: Mijn commentaar op het “ikje” staat op Drasties.
  Niemand reageert daar op , hier in Apiedapie. Leuk voor je dat het daar staat?

  Oh , meneer, leuk hoor, ik ga kijken of ik het redt?

  Door de weeks is ook goed?
  Ja , zo tegen de Klok van 2.

  Zie maar, mooie dag.

  • Wat zijn die kleine foto’s leuk zeg,
   Ja, daar gaan de “ikjes” over.
   Over mensen, hun kleine belevenissen?
  • Oh daar zie ik ’n plaatje van Bach? Jullie zijn wel van alle markten thuis zeg?

  Vinden we zelf ook, met z’n allen maken we dit.

  Like

 18. Timing

  De oudste voetbalclub van Nederland jubileert. Er staat een jubileumwedstrijd op het programma tegen de oudste voetbalclub van de wereld, Sheffield FC. Jort Kelder filmt er voor Hoe heurt het eigenlijk en de stemming komt er goed in.

  Als secretaris van de ontvangende voetbalclub mag ik mij onderhouden met uitgenodigde wethouders en sportbonzen uit de regio.

  Mijn zoon van 7 onderbreekt mijn gesprek met de locoburgemeester. „Mag ik geld?” , vraagt hij. Hij weet altijd het moment goed uit te zoeken dat ik moeilijk nee kan zeggen. Smiley’s en AA drinks liggen in het verschiet.

  De locoburgemeester spreekt hem aan en zegt: „Moet je ook betalen als je vader in het bestuur zit?”

  Zonder na te denken antwoordt mijn zoon: „Normaal niet, maar vandaag wel.”

  Eelco van Ravenswaaij

  Like

 19. Nounounou, een sfeerreportage voor de zaterdagbijlage in plaats van een ikje. “Mag ik geld“, het zit er al vroeg in bij de kleine Van Ravenswaaij, nota bene terwijl zijn vader met de locoburgemeester in gesprek is. Opvoeding, homaar. Nee: vertedering als blijkt dat corruptie en nepotisme er al met de paplepel ingegoten blijken te zijn. Nee, het komt wel goed met Nederland, heur. heel licht braakicoontje En wat deed mama op dat moment? Of lag die te wippen met de terreinknecht?

  Like

 20. Verklaring van gebruikte termen.

  Locoburgemeester:
  Meestal een gemankeerde wethouder (als in: wethouder Hekking uit Juinen*) met de minst belangrijke portefeuille maar met een ego te groot om in een eenvoudige raadszaal te passen.

  Secretaris:
  Houdt zich bezig met het schrijven van briefjes aan ouders/verzorgers/weekendpapa’s van de leden van de F-jes met het verzoek aandacht te geven aan het ‘Respect-plan’ van de club, zodat de kleintjes niet meer met scherpgeslepen noppen onder hun schoentjes op het veld verschijnen. Declareert alles (zelfs het toiletpapier waarmee hij thuis z’n kont afveegt) bij de penningmeester, zijn beste vriend.

  Secretariszoon van zeven:
  De appel valt niet ver van de boom. Net zo corrupt als z’n vader. Toekomstig bestuurslid van een grote voetbalclub.

  Terreinknecht:
  Weet alles van de bestuursleden die zich aan de bar hangend in de kantine laten vollopen en vervolgens al hun geheimen aan de nuchtere terreinknecht (‘simpele maar jofele vent, hij heeft me vaak in de kruiwagen naar huis gereden’) toevertrouwen.
  De knecht die alleen maar hoeft te knipogen naar de zwaar geblondeerde en zonnebankbruine vrouw van het betreffende bestuurslid, om haar heupwiegend naar het damestoilet te laten begeven, alwaar zij haar rok laat zakken zodat de terreinknecht niet alleen haar sokjes kan inspecteren, maar ook de cornervlagpaal kan plaatsen.

  Jort Kelder:
  Figuur die de jopen van Georgina versmaadde. Heeft een klein pikkie.
  Draagt bretels om zijn te grote broek op te houden.
  Vaart wel eens met de meest ideale schoonzoon des lands (maar waarom wil niemand hem dan hebben?).
  Wilde graag bakker worden maar werd afgewezen omdat hij het te bruin bakte. Toch bakt hij nog steeds veel, voornamelijk lucht.

  *)

  Like

 21. Letterzetter! 😀 Roffeltje! (rolling on floor laughing) …

  Over Jort moeten we het later nog maar eens hebben. Ik heb het gevoel dat diens vriendschap met de premier de reden is dat de man tot op heden nog ongetrouwd is. Maar goed, wat weet ik daarvan en wat gaat mij dat aan.

  Geliked door 1 persoon

 22. Dan ook maar een fotootje van Georgina, anders wordt ze jaloers

  Georgina was na haar relatie met Jorte een tijdje getrouwd met trompetter Rob, en heeft een dochtertje, dus vermoedelijk is ze weer keigelukkig, hoewel ook de trompetter weer uit haar leven is. Ja, zo gaat dat met die sterren, die hoppen zoals een gewone sterveling dat alleen met Griekse eilanden doet. Hoewel de blogbaas dezes er ook wat van kan hoor. Op haar CV vermeldt Georgina: “She graduated from mavo (high school) in Zoetermeer.” Nou, dat weten we dan ook weer. Nu ga ik boodschappen doen. Ook belangrijk.

  Like

 23. Wat ’n schitterend commentaar.
  Prima.
  ’n Aantal invalshoeken, er blijft heel weinig over van opvoeden.
  Nou, waar ligt dat dan aan?
  Ik weet het niet, Letterzetter is weergaloos goed.
  Ik denk dat ik niet de enige ben, die dat vindt.
  Wat is die Van R ’n absolute NUL.
  Op andere terreinen sterker, maar dit stukje slaat gewoon alles wat Onbenul, aangaat. Respectloos, Wat ’n absolute Bagger dit “ikje”
  Ik deel in de Roffel van Apiedapie

  Like

 24. Fraaie kenschets, Letterzetter! 😀

  Maar de ‘jopen’ van Georgina? Dat zijn toch Harries? En volgens mij heeft Sjors Jort de bos gegeven ipv Jort Sjors.

  Like

 25. Terzijde

  Als U ’n hekel heeft aan ’n stukje over muziek, ga dan vooral , babbelen met uw buurvrouw of wie er ook naast u zit.

  In die dagen besloot het Bevoegd Gezag Storyville, de wortel van de Jazz te sluiten, jalousie, te veel neger invloeden.
  Zo verhuisde de Afro-Amerikaanse muziek oa naar Chicago.
  De 20 jaren met Ellington ea als pioniers maakten musicals, met songs , die je gewoon vandaag ook kunt spelen.
  Inmiddels kent New Orleans ’n Presarvation Hall, band,
  De uitvoerenden van destijds hadden ’n klankkleur, niet te evenaren.
  Op zoek naar de wortel is in vele gevallen goed.
  Kijk zeker ook naar de ontwikkeling, van de oorspronkelijke muziek.
  Naast de technische verfijning is vaak ’n artistieke dimensie groei.
  Mooi, maar toch, die klank van de eerste opnamen?
  Ik luister bijv graag naar Louis Armstrong’s Big Butter & egg man, waar “het ” alles inzit.
  De lijn is volgens mij: Wortel, ontwikkeling technisch , artistiek, hoe iets toe te voegen?
  Dat doet ’n eenling, die de gave heeft om te vertellen door het beheesing van…..

  Like

 26. Kun je iets aardigs zeggen over het “ikje”? Afbranden, het is me net iets te voor de hand liggend.
  Lieve meneer R. volgens mij is het zo aardig , als je als Vader, trots kunt zijn op je zoon, hem trots voorstelt, Kijk , daar staat mijn zoon.
  We trekken graag samen op. Vinden we leuk.
  Vaak regelt , organiseert hij zelf z’n sapje.
  Ik zal hem even wenken?
  Daar komt hij al. Kijk dit is Van R jr., let hier goed op hoe alles “werkt”
  Vraag je even aan Mr Coordinator of je iets voor hem kunt doen?
  Neem dan ook ’n drankje?
  Veel succes.
  Dan gaat u weer door met uw babbel.met uw gast.
  ’n Iets ander verhaal, het Dienende is wat aardiger dan het Pakken.

  Like

 27. Op andere terreinen sterker, maar dit stukje slaat gewoon alles wat Onbenul, aangaat. Respectloos, Wat ‘n absolute Bagger dit “ikje”

  Also sprach Riverside.

  Om daarna met een
  Kun je iets aardigs zeggen over het “ikje”? Afbranden, het is me net iets te voor de hand liggend.

  op de proppen te komen. Met een dijk van moralisme. Riverside weet hoe het moet? Hoe het heurt?

  Fijne dag nog Riverside, je zwiept van de ene oever naar de andere zonder kant of wal te raken.

  Pak je kleurdoos er nog eens bij. Misschien wordt dat nog wat. Een kleurplaat van een cafe bijvoorbeeld. Of nog eens lekker les 1 van de sax doornemen. Nooit verkeerd.

  Like

 28. Een van de passanten noemt het concept:
  ” Doe dit, of Dat, Nooit verkeerd”.
  IJzersterk.
  Het is van fraaie banaliteit.
  De opbrengst kant zien we later wel.

  Niet geplakt, niet geknipt. Het is ’n Mening, ’n Motto.

  Het is de conclusie van ’n gedachten rijkdom, waar we hier zuinig mee zouden moeten zijn.

  Het “volwassen enerzijds, anderzijds”, als we het gedaan hebben we , is voor later.
  Per salso : Dit soort passanten zwiept het cafe naar ……’n kleurrijk ambiance.

  Like

 29. In zo ’n soort gelijke discussie hoort men ook wel:
  – Lekker belangrijk.
  Het is het idioom van Aanpakkers.
  Volgens mij.

  Buurvrouw, hallo, leuk U hier te ontmoeten.
  Oh, u heeft het met ’n half oor allemaal gehoord?
  Wil welkom zijn.

  Like

 30. Zo, het nieuwe intro is, in concept af, kan nog aangepast worden natuurlijk. Reutel hier nog maar even door, we hebben nog een dag, maar dan maandag om 13h00 is het genieten geblazen, hoor. Heel veel muziek en andere kunst dit keer. En een verrassing voor Riverside Blues. Nee, ik zeg niets, anders is de spanning eraf.

  Like

 31. Lieve Apiedapie Mede Apiedapie gasten, Passanten,

  Opgezwiept door omgevingsturbulentie , buiten het cafe gelegen, maar hier rondom mij, waar Dienstverlening met ’n grote D wordt geschreven, lees ik het “ikje” plus scannend de bijdrage van….

  Ik besluit in eerste instantie, voor “Het zal toch niet waar zijn?”..waar is in dit verhaal het dienende aspect?

  Mijn reacties spreken voor zich.

  Maar op de zaterdagse dag kan het verstandig zijn ’n half pilletje te slikken. Gewoon voor de balans.

  Later die dag,: de hersenhelften “linken”, mijn Goede Fee stelt, Riverside, kun je ook nog iets aardigs neerzetten? Toe, je kan het best:

  Ik neem u even mee, in de tijd ’n pietsie terug, naar ’n sportcomplex in de Haagse regio.
  Er wordt ’n top wedstrijd gespeeld. Voor scheidsrechters, op internationaal niveau actief, gewaardeerd, gerespecteerd, ’n goede gelegenheid elkaar te ontmoeten.
  Daar kiest men voor ’n plek “Op het veld, tussen kleedkamer & dug -out.. Duidelijk zichtbaar voor het publiek.

  De internationale Nederlandse topscheidsrechter heeft zijn zoontje bij zich. die er natuurlijk nog niet zo veel van begrijpt, maar de lichaamstaal van Vader , straalt trots uit.
  Och, hij wordt na introductie van Vader, verder niet in het gesprek betrokken. Hij wacht tot Vader klaar is. Hij geeft allen ’n hand.

  De wedstrijd zal aanstonds beginnen.

  Het melden bij de coordinator , of je nog iets kunt doen, is mijn fantasie, volkomen onzin, want de coordinator, heeft zijn medewerkers goed geinstrueerd. Eigenlijk hoeft de coordinator er niet te zijn, de facto, alles is ingedeeld.

  Ik chargeer het dienende , wat ik in het verhaal Van R. mis.

  Qui s’excuse, s’accuse.
  Wie zich verontschuldigt, klaagt zich zelve aan, of zo iets.

  Ik wil niet meer dan ’n schets geven van waaruit mijn Goede Fee de scepter zwaait.

  Als u tot hier bent gekomen?
  Dit was het, mooie zondag.

  Like

 32. Terzijde
  Toch , toch ofschoon de voorstellen over de “Pawi adviseert Apiedapie inzake Huisstijl” , toch denk ik dat ” Niet Verkeerd” in bepaalde kring zeker zal aanspreken, mijn voorkeur naar het positievere ” Helemaal Goed” zou gaan.
  Terecht stelt Pawi elders, dat ’n Recht op je doel afgaan, goed commmuniceert.
  Wij kunnen veel van Pawi leren. Haar diverse invalshioeken, de educatieve, het sociale van het “ikje” werkt zij gepassioneerd uit.
  Ik kan dat waarderen.
  Het vermogen in 2 zinnen allen te groeten , getuigt van grote ingetogen eruditie, welsprekendheid.
  We moeten heel heel zuinnig op haar zijn.
  Ze zet uit de losse hand ’n epos neer , mijn zondag kan niet meer stuk. Of ligt het toh aan het pilletje?

  Like

 33. Hmm, ik lijk hier soms beland in een versie van Ubu Roi, een toneelstuk van Alfred Jarry, dat de totale verwarring en gekte verwoordt in een surrealistische setting.

  Like

 34. Keileuk Apeedee dat je zo’n leuke oude reminder hebt opgegoogeld.

  De mensen mogen best eens herinnerd worden aan oudere kunstsites die van enorm belang zijn en blijven. De jaren 20-50 zijn zeer geliefd en verdienen alle aandacht.

  Like

 35. Apiedapie
  De Goeierd, er zijn van die Dagen, dat soms niet alles lukt.
  Haha hier ’n expose geven, da’s voor ’n volgende keer?
  Mijn goede Fee, lacht, streelt me , zegt dat het “alles wel meevalt”.
  Maar ook voor haar zijn er – fysiek – grenzen.
  Ze ligt in welverdiende rust.

  Miijn sax leraar , stelt voor in december naar zijn Ouderlijk Huis in de Provincie te gaan, daar voegt ’n gitarist zich bij ons.

  Aftasten, lekker samenspelen. Repertoire samenstellen.
  Mijn goede Fee slaapt.
  Mijn Goede Fee.
  Als ze niet is uitgerust, gaat er te veel fout bij mij.

  Gisteren, zondag stelt mijn sax leraar voor, in december naar zijn Ouderlijk Huis in de Provincie te komen.

  Gelukkig is het nog september. Zo ver is het nog niet., veel oefenen.
  Basis loopjes.
  in volgorde van accoorden, chromatisch. (Per noot omhoog , omlaag)
  het moet swingen, warm “juicy” klinken.
  Ja, in ’n zeer hoog tempo.
  Dat lijkt makkelijker dan het is.
  Als dat “loopt” kun je “muzikaal op avontuur”, ’n bijdrage leveren, als het fout gaat jezelf redden.
  Het geeft ’n kick dat samen te doen.
  Je wilt niet weten, dat er zeer goede muzikanten, absoluut niet met elkaar kunnen werken.

  Ik leer niets bij deze man. Of
  Ik wil dat jij mij in 3 maanden de basis bij brengt,
  Deal.
  Sommige stukjes, moeten foutloos gaan. dat lukt niet, Dat lukt telkens bij die paar noten niet. Het Moet. Als je dit kunt strak & jazzy spelen ga ik verder met je.
  Dan het jazzy stuk.
  Neen, zachter, warmer.

  Ik krijg ’n Duim van ‘m.

  Dan moet mijn Goede Fee wel uitgerust zijn.

  Terzijde
  Onderstaand gaat over “vechten” Vechten door mens & dier.

  In deze streek, is “vechten” ’n geaccepteerde tijd passering.
  Het is geloof ik diep in ons verankerd.
  Zo laat men hanen vechten.
  Men laat ze als gladiatoren met elkaar vechten.
  Op Leven & Dood.
  Men traint de dieren met de zorg van ’n zeer goed huisvader.
  Normale markt structuur, ’n paar grote fokkerijen, veel kleine eigen baasjes.
  Oh het gevecht zelf is zo gebeurd.
  Het zijn veel primaire emoties, in het begin wel aardig, maar de aardigheid verflauwt, er komt niets voor in de plaats.Oh ja, je kunt wedden. Pardon, als je niet wedt ben je niet naar ’n “cockfight” geweest.

  De mens vecht ook. Mannen, vrouwen. Mannen is tot daar aan toe, als vrouwen vechten, mis ik de drang om te kijken.
  Training: dat gaat zeer serieus. Samen is genoegelijker dus de vechtersbaasjes wonen gezellig bij elkaar.
  Om de werkplek overzichtelijkere te maken, bouwt men ’n kooi.
  ’n Scheidsrechter is er om sporadisch in te grijpen.
  Alles mag. Geen hulpmiddelen, anders dan dat je ’n gebitsbeschermer hebt, en iets om je handen.
  Blootsvoets, je draait dan wat makkelijker om je as. Als je dat beheerst, kan je iemand veel pijn doen met jouw voet in zijn hals. doet ’n beetje denken aan karate. ’n enkeling heeft er voor door geleerd. Die trappen komen hard aan.
  Opwindende trailers moeten je weken van te voren “warm maken” vooral te kijken als…..

  De wenkbrauwen, zijn ’n kwetsbare plek. Scheurt dat, kijk je moeilijker.
  Na de eerste ervaring, “wat aardig”, valt op dat het “bloedige deel” mij tegen gaat staan.
  Als je wint, wat is er mooier? Komen instincten boven: Kijk, dat zit er op! Gewonnen!
  De Goede Fee? Dit is het werk terrein van de Almachtige.

  Gisteren ’n verslagje van boxen in Las Vegas.gezien.
  Men draagt daar bokshandschoenen, men draagt schoenen, geen kooi. “n Touw constructie bakent het werkterrein af.
  Je blijft kijken, omdat je “gokt op “Zwarte ” broek?
  Wit kan er ook wat van. dat gaat zo 12 rondjes door.
  Unaniem wordt door de scheidsrechters de winnaar gekozen.
  Men beslst: Wit wint. daar snap ik het fijne niet van. Zwart snapt het ook niet.
  Als je zoals ik te vroeg begint met kijken, mis je de hoofdschotel, het gevecht der giganten.
  Wat mis ik? Niet veel.
  De goede Fee laat mij in slaap vallen.

  Nu slaapt ze.zelf.

  Like

 36. Pingback: Hier is Apie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.