Zet de brandslang maar op die ikjes (43)

gewoon een prettig plaatjeEr zijn best weleens ikjes die wat minder zijn. Kan. Mag. Maar wat Karel Kahlmann, Stefan Vollering,  Antje Goederee, Maurice van Warven, Merel Nieuwenhuis en Janine Alberts vorige week aanleverden was pure pure pure bagger.  Stuk voor stuk moppen met een baard van vele vele vele meters lang. *Bareuh icoontje* (driewerf).

Het is bijna ongelooflijk hoe de NRC het voor elkaar krijgt. Binnen een en dezelfde week kregen we uitsmijters geserveerd over Rothko (“heb ik ook als ik thuis op de wc naar onze badkamertegels zit te kijken”), marathonlopers (“wat hebben ze misdaan dat ze moeten rennen?”), dierenliefde (“dat is toch naar voor de kip, dan is hij voor niets doodgegaan”), informatiebalie (“in een krant stond een stuk over Alzheimer, maar ik ben vergeten welke”), verdwenen dossiers (dat daar dus een stageaire op zoek naar moest) en onzekerheid (“women in security”).

Geert MakjeDe laatste wordt in de ikjeshistorie in flauwheid slechts overtroffen door die van ED Engelhardt die in 2007 de volgende bak durfde in te sturen: “Schrijver Geert Mak en ik hebben iets gemeen. Hij: in Europa. Ik: in continent.” (met dank aan Klare taal voor het speur-, knip- en plakwerk).

Ikjes zijn anekdotes die worden aangeleverd door lezers van de NRC.  Het ikje verschijnt dagelijks in de krant en hieronder in het reactieveld. Vervolgens gaan de reageerders daar commentaar op geven en vertellen over hun eigen leven.  Door middel van dit intro starten we de nieuwe ikjesweek en kijken terug naar hoe het vorige week was.

“Maar bij voorkeur uiteraard terwijl men in de blote reet tegen de muur staat. H2O van een halve graad boven nul voor al wie onuitstaanbaar is, zoveel en zo lang als nodig is.”

Vorige week hanteerden de reageerders vooral de brandslang. Op de ikjes, en een enkeling op elkaar. Zoals DSR tegen Luvienna, dit tot ongenoegen van Riverside Blues, waarop voormelde rechter er nog een schepje opdeed: “Jazeker, de brandslang!” riep hij uitdagend uit. “Bij de mensen ‘s morgens voor de deur, als ze thuiskomen van hun werk en desnoods ‘s nachts nog in de bedstede. Maar bij voorkeur uiteraard terwijl men in de blote reet tegen de muur staat. H2O van een halve graad boven nul voor al wie onuitstaanbaar is, zoveel en zo lang als nodig is. Schijnt ook uitstekend tegen ouwe zeurkousen te werken. Weet je waarom? Daar frissen ze van op! En weet je waarom met de brandslang? Omdat DSR het waterkanon niet mee kon krijgen van de ME!”  

“D’r staat een waterbuffel bij je in de gang! Pak maar gauw een krantje, want volgens mij moet ie …”

Luvienna zelve bleef er zoals altijd koud onder en haalde herinneringen op aan een Thalassokuur op Corsica, waar zij door een “2 meter lang en breed vrouwspersoon, type James Bondvijand” met een straal koud zeewater tegen een muur gepind werd. Een kuur volgens de ene, een vorm van “puur masochisme” volgens Klare taal. Riverside Blues bleef hierover wel heel erg lang nadruppelen, hetgeen DSR uit pure ballorigheid aanzette tot een uitzinnig “RSB, d’r staat een waterbuffel bij je in de gang! Pak maar gauw een krantje, want volgens mij moet ie …” De man was trouwens toch goed op dreef, eerder had hij een ikje al met een “vlag-halfstokmomentje” afgedaan. Eindoordeel ergens in de twee.

Riverside Blues meldde dat er bij voldoende belangstelling over een maand (dus ergens eind november, plaats en datum zou handig zijn) een samenzijn zal worden georganiseerd waarbij men “vrijelijk over het gepresenteerde van gedachten kan wisselen”.  Nou, wij gaan proberen van de partij te zijn, hoor!

RothkoLetterzetter deelde mee blij te zijn dat Mark Rothko net als “al die gozers uit de Gouden Eeuw” al dood is. “Geruststellend gevoel, ergens. Stel je voor, elke maand een nieuwe Rembrandt of een Frans Hals, of weer een stier van Potter en natuurlijk het zoveelste afgesneden oor van Van Gogh. Bweh.” Hij parodieerde het suffe ikje van Maurice van Warven  over de informatiebalie met een denkbeeldig kinderopstel, afgesloten met  “IK rolde over de balie van het lachenIK mag nu van de stagiair met dit STUKJE in de krant. Dag MAMA!” 

Ook Ad Hok nam de hikstift vaardig ter hand met de volgende tekst: “Op de NRC waar ik mijn bijbaan heb, kom ik bij de Ikjes-redactie niet veel bijzondere inzendingen tegen. De meeste gaan over treincoupés, dom horecapersoneel of een consumentenklacht. Soms krijgen we vragen van onze lezers. Zo belde vanavond een wat oudere man die vroeg of we ook interesse hadden in omgekatte bakken. Het hield weer niet over vandaag, dus ik antwoordde met een volmondig „jazeker”. Waarop de man vervolgde: „Ja, ik zag vandaag een website vol moppen over alzheimer maar ik ben vergeten welke.”

Mopperkont zette zijn serie mooie moppies muziek voort, maar de mooiste vonden wij toch het moppie dat Letterzetter aandroeg, het was een youtuubje van Placido Domingo die samen met de beeldschone Virginia Tola aria’s van Verdi ten gehore bracht.

Luister rustig en stuur dan een goed ikje naar de krant, zo eentje waar de brandslang niet op hoeft. Of scrol naar beneden en zeg wat het ikje van de dag bij jou losmaakt. Voor je het weet staan jouw pennevruchten volgende week in het nieuwe intro.

Inschrijven is niet nodig. Gewoon een reactie achterlaten. Mag met een fantasie-emailadres. Je eerste reactie wordt gemodereerd om te kijken of je echt bent. En intussen blijven ook de Ikjesdiscussies van vroeger – voorlopig zonder betaalmuur – elders op dit blog te raadplegen. Het wordt weer een prettige week.

Advertentie

Auteur: Bas van Vuren

Schrijver - Rijmer - Kijker - Stemacteur - Kent beroemde mensen - Maakt liedjes - Doet iets met #ikjes - Want ja - Je moet toch wat

105 gedachten over “Zet de brandslang maar op die ikjes (43)”

 1. DSR maakt de blogbaas zijn compliment vor een intro die de puntjes weer op de i zet. Met name de titel, en de duiding ervan, geven blijk van eeen grondig doorzicht in Ik-jes en reageerdersverwikkelingen.

  Jammer dat hij halstarrig bleef weigeren om enigszins aan te geven waar hijzelve vorige week de brandslang uitrolde, maar die man heeft natuurlijk net als iedereeen recht op zijn apartigheden.

 2. (En voeg ook DSR maar toe aan de tags, hoor. De titel is imemrs weer eens op zijn oeuvre geinspireerd.)

 3. Geloofskwestie

  „Ik wil niet naar die dood, ik vind het eng!” gilt Leyna, mijn dochter van vijf, op weg naar de katholieke doopplechtigheid van de dochter van een goede vriend in Den Haag. Er is geen lijk, begrijpt ze als we bij de kerk zijn, er wordt een kindje gedoopt. We glippen net op tijd binnen. De Sint Jacobuskerk is prachtig, Leyna kijkt haar ogen uit. De dienst begint. „Waar is Jezus eigenlijk?” fluistert ze hard. Ik wijs naar het kruis. „Zielig zeg, dat ze hem zo hoog opgehangen hebben!”. Dan buigt ze zich naar me toe: „Mam, wij geloven niet in God hè, wij geloven in de boerknal”.

  Judith Fischer

 4. Je vraagt je toch af wat die ouders hun kinderen hebben meegegeven als ze zo hysterisch op een godshuis reageren.

  Ach, ’t zal wel weer koren op de molen zijn van de verstokte heiden hier en de enkele Jabboksworstelaar, met alle vorspelbare banalteiten van dien. bedroefd zuchtje

  De pointe, ach. nog veel bedroefder zuchtje-icoon

 5. Nu komt het natuurlijk niet aan ons mensen toe om te oordelen stemmige blik-icoon, maar mocht DSR er iets over te zeggen hebben, dan zou het Eindoordeel een 3 (zegge: drie) luiden.

  Dat is eerlijkgezegd niet heel erg hoog

 6. Ik hoopte dat het anders zou worden dan vorige week, maar ook op deze mag van mij de brandslang, wat een onvoorstelbare prietpraat mensen. Kinderen van vijf slaan dat soort grappige wartaal uit, ze zijn namelijk de wereld aan het ontdekken. En dan vertel je dit soort dingetjes op verjaardagen en via telefoons aan trotse grootouders. Je! Stuurt! Het! Niet! Naar! De! Krant! Want! Het! Is! Geen! Nieuws! En! Het! Is! Niet! Literair! Opgeschreven! Dank u, en nog een prettige voorzetting met stukjes spek erin.

 7. Fraai introotje weer Apie, en handig, die samenvatting van wat er vorige week naar aanleiding en in de uitloop van het Ikjesgebeuren is gezegd en niet gezwegen. Nu zie ik ook dat ik Letterzetters verzuchting gemist heb dat het maar goed is dat Rothko en al die andere meesters niet meer onder ons zijn, omdat we nu niet het risico lopen onder stieren en afgesneden Van Goghoren (=oren van Van Gogh, niet horen van Van Gog) bedolven te worden. Hoewel die afgesneden oren waarschijnlijk tot twee beperkt zouden zijn want bij Van Gogh zouden ze niet weer aangroeien, vermoed ik. Bij andere mensen ook niet, trouwens. Bij zeesterren waarschijnlijk weer wel, als die oren zouden hebben.

 8. Het slappe Ikje wordt gelukkig meer dan gecompenseerd door het uitstekende Intro (puur nagenot) en een kort maar krachtig Eindoordeel in maar liefst twee delen, waarvan we kunnen leren dat het cijfer -3 op een schaal van 1 t/m 10 “niet heel erg hoog” is.

 9. Zucht, ik deel maar weer eens een googlezoekterm van een meneer (m/v) die op dit blog niet aan zijn trekken is gekomen. Hij zocht naar “de juffriuw van thuiszorg wil neuken en verleidt een client” Op maandagmiddag nog wel. Andere mensen werken dan.

 10. Ik dacht dat Google tegenwoordig na twee letters al kon zien welke kwalen je onder de leden hebt, en toch komen dergelijke sexuele abberaties voortdurend hier uit?

  Heeft de blogbaas er wel eens bij stilgestaan hoe dat kan? Zeker met HR’s en DSR’s feuilletons zouden de liefdesstakkers en godszoekers hier toch binnenstromen?

  Of houdt de blogbaas er parallelle activiteiten om na waar wij gelukkig geen weet van hebben maar die onherroepelijk doorsijpelen naar dit eiland van internetonschuld?

 11. Mooie intro weer van de blogbaas, en wel een resumé van de miserabele totale déconfiture van de ikjesrubriek in de NRC, ten dode opgeschreven zou ik bijna zeggen.

  Ik heb vanmiddag de begrafenis van een honderdjarige bijgewoond in de Sint Jan vandaar misschien deze macabere gedachten.

  Anderzijds geeft dat ook weer ‘positieve’ energie zoals de guroes menen, nou ik hoop het beste voor de krant en voor mezelf.

  Nonchalant, zorgeloos wordt er maar geplaatst,

 12. Je kunt kinderen van vijf alles wijsmaken, zelfs dat er een god bestaat. Maar gelukkig komen de meeste kinderen tot de jaren des verstands.

 13. Tegen beter weten in heb ik vandaag in Padua aan Antonius bijstand gevraagd bij het terugvinden van een verloren sleutelbos. Voor de zekerheid heb ik toch maar vast copieen laten maken. Hij is nl ook de patroonheilige van de franciscanen, verloren voorwerpen, vrouwen en kinderen, armen, bakkers, mijnwerkers, het huwelijk, reizigers en verliefden en patroon tegen schipbreuk, de pest en koorts.

 14. Antonius van Padua is nog steeds mijn beste vrind als ik maar mijn spullen weer vind.

  Trouwens is Padua zonder meer een mooie plaats en een prachtige omgeving, al jaren ervaren.

 15. Mooi intro, blogbaas!
  Eén enkele opmerking, ere wie ere toekomt: Het was KT die op haar verjaardag in de Arena van Verona aria’s van Verdi, gezongen door Placido Domingo en een mooie sopraan, toegediend kreeg. Ondergetekende vond op Youtube (ik woon daar zo’n beetje) het bijbehorende filmpje. Overigens blijkt MK inderdaad ook fraaie muziek onder onze aandacht te brengen.
  Het is je bij voorbaat vergeven, een val in de bergen van het Verre Verre Wilde Westen brengt veel te weeg…

 16. Excuus Letterzetter, het is bij deze gecorrigeerd. En geeft mij een prachtexcuus om de licht loensende Virginia nog maar eens van dichtbij te tonen.

 17. Dank je Apie!
  Een muziekje voor het slapen gaan.
  Thomas Quasthoff, een schitterende tenor zingt op een indrukwekkende manier Die Winterreise van Schubert, begeleid door Daniel Barenboim. Hier het laatste lied, Der Leiermann.

 18. Cafe Apiedapie?
  – Ja ik ben er net. Meesten zijn weg.

  Dsr ook. Ja, denk van wel.
  Moet u overigens niet aan mij vragen, de figuur van dsr heeft voor mij, juist iets te veel: Kijk mijn Spierballen eens?

  Ha, ha, ik zet de schermutselingen moeiteloos neer. Uiot ballorigheid schuddt ik erudiete wijsheden op het blog.
  complimenteer de blogbaas, google wat.
  Nulcreativiteit.

  • U wilt daar zeker niet naast staan?

  Precies , ik loop liever naar iemand toe , die zonder spierbal taal zijn verhaaltje doet.


  Prima “ikje” Oh de wortel zit natuurlijk in het combinneren naast elkaar stellen van.
  Ik koers lieve op het veertrouwen, dat er misschien iets meer is dan het Dagelijks Leven.
  Je hebt zo jong nog ’n leven voor je om daar je eigen route te vinden.
  Het zal stellig niet die invalshoek van inzendster geweest zijn.:

  Dezer Dagen
  Zendt Kanaal Balls : Ultimate lalalala uit.
  De Mens , Zijn Omgeving.

  De Mens in de Bergen , heeft als hartewens als ’n vogel naar beneden, het dal in te zweven.
  Geen Probleem zegt de techneut. Wat wil je , hoe wil dat, wanneer wil wat?

  Zo gaan de durfals naar de top, nemen hun aanloop, en oooops daar zoeft men naar beneden.
  Adembenemend mooi.
  De serie heeft ook andere sporten.
  Geen biljarten, waterpolo , badminton., schaken.

  Lef, stoer heid, ambitie, passie.

  In de aftiteling het aantal waaghalzen, waar de parachute niet van open ging.

 19. Naast verschillende haatstalkers heeft DSR nu ook in de persoon van RSB een zeurstalker. -milde ach-icoon-.

  Voor hem dan maar een videootje. Stel me zo voor dat RSB ook praat ongeveer, landerig en vol herhaling. -milde glimlachicoon-

 20. Thuiszorg

  Mijn bejaarde vader wil graag een 24-uurs alarmknop in zijn appartement, om bij eventuele nood een zorgverlener te kunnen waarschuwen.

  Ik bel met de thuiszorgorganisatie die deze dienst in het pakket heeft. Mijn vader heeft veel vragen, maar hoort slecht, dus ik vraag de thuiszorg of ze langs willen komen om hem persoonlijk uitleg te geven. De vriendelijke mevrouw van de klantenservice geeft aan dat dat niet mogelijk is en legt uit dat de thuiszorginstelling een half jaar geleden besloten heeft uit financiële overwegingen geen huisbezoeken meer af te leggen.

  L. Hanff

 21. Slechte zaak, uit menselijk, maatschappelijk en Ik-jesperspectief. ‘Nuff said.
  Eindoordeel 4.5 (zegge: viereneenhalf)

 22. Thuiszorg op afstand, ver van de degene die zorg behoeft. Ik ben wel benieuwd wat er gebeurt als die bejaarde vader ooit op de rode knop drukt. Wellicht is dan een stem via de intercom te horen die zegt dat het signaal de aanhoudende aandacht van de instelling heeft.

 23. Een walgelijk ikje, mogelijk gemaakt door het meest asociale Kabinet van na de oorlog en misschien wel van ervoor. Doet me denken aan een gesprek dat ik dit weekend met mijn vader voerde. Als hij bij mijn broer gaat wonen – wat beide partijen prima zouden vinden – dan moet deze een “mantelzorgboete” betalen. Een boete! Omdat hij mijn vader liefdevol in huis neemt, waardoor vadertje staat een verzorg/bejaardenhuisplek en ditto zusters uitspaart. BOETE! Daar zou iemand eens een ikje over moeten schrijven.

  Dankjewel Samsom, ga maar lekker tevreden met jezelf zitten wezen. Rutte neem ik het niet kwalijk, die is van de verkeerde partij en maakt er geen geheim van dat hij de ouwe, zwakke, zielige, bejaarde medemens wil pakken. Maar Samsom en vooral die Ascher en die vlinderdas van een Dijsselbloem, dat zijn de echte engerds. Ik dank u, dat moest er even uit.

  En gaat over tot de orde van de dag.

 24. Ja, of liever nee, Apie…
  Ik las het ook. Ik snap helemaal niks meer van hier in Nederland. Overal wordt op bezuinigd, en heb je een oplossing, dan kan je inleveren.
  Wat jij geeft, is maar een (1) voorbeeld. In dit land heerst geen rechtvaardigheid, maar regeert de witteboordencriminaliteit. Uitzuigers zullen er wel voor zorgen dat we het steeds minder goed krijgen.
  Al ons werk voor niks geweest.

 25. APD slaat de spijker op z’n kop – het is de meest ondermijnende maatregel van dit kabinet.

  Maar deze bezuiniging komt toch ook mede tot stand door de medewerking van de ‘constructieve’ oppositie, met partijen als D66 en de CU, die een min of meer sociaal profiel hebben?

  Ben benieuwd of de kiezers het zullen onthouden.

 26. Tendentieus verhaaltje. Er wordt immers gesuggereerd, dat de zorginstelling ook geen thuiszorg meer verricht. Het is kennelijk te veel moeite om met vader even naar de instelling te rijden.
  Waar blijft de zelfspot, meneer Hanff, vandaag de dag ?

 27. Leuk “ikje”. Hier past in vele gevallen, spierballen taal.
  Waar is de Brandslang, huh?
  In mijn Creativiteit zal ik u ‘ns uitleggen hoe het wel moet.
  Niet met de spuit op ’n persoon, welnee de hele organisatie krijgt van mij ’n stevige straal..

  Ik ga even afstemmen om draagvlak te creeren.
  De zorg in Nederland, moet transparanter, namen ’n beetje veranderen.
  Zelfde zorg.

  Meneer, omdat ik geen expert ben , kom ik eerst even langs.

  ’n “ikje” Maken lucht wel op , kan ik me in vinden.
  Toch,: Ik ben gevoeliger voor probleem oplossende invalshoeken.
  Dus kom ik eerst langs.


  Dsr plaatst uit ballorigheid ’n videootje. allemachtig , in plaats van spierballen taal, , ’n video.
  De creativiteit spuit het scherm af.

 28. Wat RSB allemaal op het beeldscherm spuit, daar wil DSR liever niet over nadenken.

  Kennelijk acht hij herhaling het toppunt van creativiteit.

 29. De figuur dsr stelt : ik beoordeel het “ikje” verbaal. Toonzetting met de muts 1 dan wel muts 2. Prima.
  Dan ’n cijfermatige beoordeling, waar nauwelijks iets mee te doen valt. ik schenk het u.

  Dan in Indianentaal met icoontjes als … ….leuken de tekst op.
  Vervolgens het vizier op de ander.
  Zelfs zo, dat in extreme vorm de brandslang erop gaat.
  Oh?

  Wat draagt dsr zelve bij? Hier & daar spierballen taal?
  Blog baas, men insuneert dat ik homosexuele aspecten in mij draag.
  Wil , blogbaas dat corrigeren? Aansturen?
  Er is hier toch helemaal niemand die in uwe homo-erotische verlangens wil delen, kennis nemen van. Speel uw spelletje, zonder ons.

  Ik mis binnen het concept van dsr de vernieuwing, de reflectie.
  Is er geen seminar, waar menigen . ontwikkelingen van dsr zijn?
  Ik mis n beetje veel de vernieuwing. ’n Nieuw pad.

  U actie veld focust ’n beetje veel op : Blog baas ze maken me voor homo uit.
  Wil de brandspuit op die respondent zetten.

  Voor mijn part zet u alle demente paarden in de gang, dat is uw keuze van humor.
  Voor mijn part zijn alle kranten nat..
  Ik bedoel uw keuze om uw punt te scoren , verheft u met ”n eruditie, daar wil ik niet bij horen , niet naast staan,

  . Daar voel ik me gewoon 3 dimensionaal te IJdel voor.

  Eerder focus ik op iemand, die zich iets bescheidener opstelt.

  Eerder stelt Pawi iets over het consumeren van ’n bepaald ei in deze streken.

  Ze beschrijft dat aan de hand van Wikipedia.

  Ik zie het bijjna dagelijks om mij heen.

  Bij het copieren va… loop je het risico ’n deel van de ambiance te missen.
  Pawi doet dat. Ik reageer daar niet op, het gaat Pawi om het “Kijk mij eens goed zijn?”

  Enige nederigheid, heeft iemand misschien..is haar vreemd.

  Die nederigheid mis ik ook bij dsr.

  Geen haat stalking of wat dan ook. Ik heb waarschtig wel wat anders te doen.

  Wil homo zijn met uw maat, het zal me ’n zorg.zijn.

  Ik loop verder, herhaal waar gewenst. Tot tig keer toe.
  Wat doet Bach met z’n werkjes? och dsr hij herhaalt.
  U heeft nog veel te luisteren , in deze.

 30. Wat is die RSB toch ook een ouwe zeurkous zucht. Komt hier alleen maar om te zeurstalken. Daar helpt geen brandslang meer tegen, laat staan een vlammenwerper. woosh-icoon

  En het gaat maar door, er komt geen end an, ’t is langdraderig en oninteressant opgeschreven. Forumvervuiling en Publikumsbeschimpfung!

  Wat is de bedoeling RSB?

  Vraag anders bij APD het mailadres van DSR maar op, dan mag je hem persoonlijk je gezever sturen.

 31. Zonder licht

  Ergens begin jaren zeventig van de vorige eeuw.

  We genieten van een conference in het Voorhuys in Emmeloord. Halverwege de voorstelling valt de elektriciteit uit. Iedereen verwacht dat de voorstelling zal worden afgelast. Zo niet Seth Gaaikema.

  Hij laat wat kaarsen aanrukken en zet onverstoorbaar zijn conference voort, ook zonder microfoon.

  Het werd ons mooiste avondje uit.

  Geeske en Piet van Zanten

 32. Slechts de titel deugd aan dit geval. DSR noteert:

  -‘Begin jaren zeventig’: ouddozerij dus. Boeit niet, men verwacht een Ik-je.
  -‘van de vorige eeuw’: hou daar toch eens mee op! Het zal zich inderdaad niet rond 1870 of 2070 hebben afgespeeld.
  -Seth Gaaikma is vorige week gestorven. Waarom dan nu nog een nareutel-Ik-je?
  -De pointe is volkomen puntloos. Het had over iedere artiest met een minimum aan arbeidsethos kunnen gaan. Het vertelt niets over Gaaikema in het bijzonder.
  -‘mooiste avondje uit’: het zij u van harte gegund – jammer dat u een dergelijk hoogtepunt al zo vroeg moest beleven. Tot wat voor romantische taferelen een avondje Seth Gaaikema de mensen inspireert, dat was dan nog wel eens interessant geweest om te weten.
  Eindoordeel: 4.5+ (zegge: viereneenhalfplus)

 33. De bedoeling dsr is dat ik , het gelijk dat u stelt te hebben, ik vind dat…..a la ’n andere reactant, waar is het kader dat ’n erudiet rechter als u boordevol oordelen, hanteert? Ik zet daar heel vaak ’n vraagteken bij. Maar als u de brandslang hanteert, gaat in uw wijsheid ’n steegje te ver.

  Wat wilt u bereiken met de brandslang? Pletten?

  Is er ’n diepere gedachtengang, ik stel ten over vloede dat ’n brandslang in ’n programma van Aanpak zou moeten passen.

  U blijft ’n beetje steken in ’n Paaardenvideo, bij de Blogbaas vragen om aansturen als Uw vermeende homosexualiteit ter sprake komt?

  Ik zie de brandslang , uw gevoeligheid voor homosexualiteit ik acht uw humor zeer hoog , wij sporen voor geen meter.

  Het zou mij stereofonisch geen lor kunnen schelen of men mij ’n transgender vindt. compleet oninteressant.

  Dus loop ik door.

  Geen tijd voor. Ik keuvel liever met iemand met ruimere denkbeelden, als we het niet eens zijn , niet met de brandslang of zo.

  Punt.
  Ik ben al doorgelopen.

 34. Vooral door blijven lopen, RSB – je neus achterna. Ajuus!

  Vandaag geen gedachten over het Ik-je kennelijk?

 35. Och wat nu, u vindt mij ’n transgender? Meent u dat nou, of dolt u mij.
  Ik word daar gespannen van ik wil zo graag ’n echte man zijn.
  Als ik blijf voelen dat u mij als transgender ziet, Vraag ik aan de Blog baas of hij wil aansturen.
  Mij kan het niet schelen, maar hier op de site, pakt men toch voor hen die ’n afwijkend iets hebben snel “het Slang”.

     • plus – min – plus – min

  Kan de titel kernachtiger?

  Och wijlen Wim Kan, aan wie Seth nog al wat teksten leverde, zei ooit: Die Gaaikema kan er wat van..Maar zelf op de Buehne? Dat zou volgens Kan nooit wat worden.

  De praktijk heeft Kan veel gelijk gegeven. Er waren er die niets van Gaaikema moesten hebben.
  Natuurlijk waren er, ook zij, die , hem zagen zoals Seth dat zelf wilde.

  ’n ikje, van hen ? Natuurlijk, vandaag kan dat.

  De magie van Seth, . die als het licht uitgaat gewoon ’n kaarsje, moet kunnen. Seth with candlelight.

  Het gaat om de magie, weten, voelen dit is eens maar nooit meer.

  Ik gun het u.

  Afgelopen maandag mocht ik ’n feestavond bijwonen waar ’n big band optrad.
  Als ik na afloop de dirigent spreek, henm comp[limenteer met zijn werk, zijn magie.
  Ik vertel hem dat ik zelf wat speel.
  Man, waarom vertel je dat nu pas?

  Waarom kom je niet over 14 dagen speel je mee?
  Ik maak zeker van uw uitnodiging gebruik. Ik ben er.

  Dat delen in de magie, er zelf misschien ’n bijdrage aanleveren.

  Voor de bezoekers van Seth was het eenmalig,
  Voor mij , begint de rit.
  ik zal alles moeten geven. De lol van het samen muziek maken, is nu al weergaloos

 36. Qua ikje: weer tamelijk wezenloos, ik weet niet wat er aan de hand is daar bij die NRC of doen ze het expres. Een conferencier maakt zijn voorstelling af ook als de elektriciteit uitvalt. Dat zou elke conferencier doen, die kunnen dat namelijk, die maken een eenmansshow zonder al te veel elektrische dingetjes.

  Dat een avond bij Seth het mooiste avondje uit van Geeske en Piet is geweest, dat gaat me werkelijk aan het hart, en dan ook nog eens bijna vijftig jaar moeten wachten om dit te kunnen delen. Geeske en Pie-hiet … koop eens een theaterpas, jij eentje voor Geeske, Piet, en jij een voor Piet, Geeske, en ga dan eens lekker uit saampjes.

  Morgen komt Erik van Muiswinkel, ook die speelt zeker door als het licht uitvalt.

 37. In de veelgeprezen intro wordt trouwens geen gewag gemaakt van de Duimpjes-bokaal.

  Hoe zit dat?

 38. De Duimpjesbokaal kon dit keer niet worden uitgereikt omdat de drie bovenste plaatsen in het klassement alle werden bezet door reacties op het Heer Rozenwater topic. Zoals bekend tellen alleen de duimpjes op het ikjestopic mee hiero.

  En nu ik je toch aan de lijn hebt, ook het 100e-reactievaantje kon dit keer niet worden uitgereikt, dit vanwege het feit dat de 100e reactie een zgn. “ping back” betrof (afkomstig van blogbaas, maar van nul en generlei waarde, automatisch gegenereerd als er ergens op het internet naar dit blog wordt verwezen).

  Het is niet anders, leef er mee, ook ik was er behoorlijk kapot van, maar ik was het eigenlijk alweer vergeten. Laten we hopen dat we volgende maandag weer met gulle hand bekers en bokalen mogen uitreiken.

 39. @APD
  Klopt dat het alleen om het Ik-jestopic gaat.

  Maar dan kijk je toch gewoon alleen naar de duimpjes hier en deel je op basis daarvan de beker uit?

 40. Zou inderdaad theoretisch kunnen, maar da’s dan handwerk en daar heb ik minder tijd voor, zeker vorige week, toen ik kei in het westen was en het internet bovendien via zanderige paadjes op de rug van het plaatselijke lastdier naar de hotels gebracht werd.

 41. Lieve lezer, ter toelichting. In de linkerkolom alhier, net onder de recente reacties staat de volautomatisch tellende “DUIMPJES OP & NEER BOKAAL APP”. Ge kunt hier ook zelf op klikken, op vandaag, deze week, deze maand of all time, en dan ziet ge de top drie van hoogstgewaardeerde reacties.

  Zelve gebruik ik de app eens per week, als de Bokaal mag worden uitgereikt. De ijdeltuit klikt hier meerdere malen per dag op en dat mag!

  Stay tuned, de Verkiezing van de Reageerder van 2014 is nu werkelijk nakende. Het formulier staat al stampend in de gang.

 42. Klinkt helemaal niet slecht, maar DSR hoort ze toch liever met de stekker erin. Jammer dat de gitarist nu in ’n tehuis zit.

  I don’t need no one to hose me down
  to hose me down

 43. Je had ’t natuurlijk kunnen uitbesteden aan een van de reageerders.

 44. ja apie, in een studio met het publiek op 2 meter afstand. Nu in het (krijghetmijnbeknietuit) stadion in Rotterdam, ah, de Kuip. En dan zonder microfoons.

 45. Positieve kijk

  Hoe het gaat op haar nieuwe, tijdelijke werkplek, vraag ik. „De collega’s zijn aardig”, zegt mijn vriendin, „er hangt een prettige sfeer en het uitzicht is ook mooi. Heel groen.” Ik ben opgelucht. Haar positieve kijk op de wereld lijkt terug.

  Ze vervolgt: „Ik kwam er alleen achter dat het een dierencrematorium is waar ik op uitkijk. Vanmorgen zag ik een bouvier op een brancard naar binnen gebracht worden, zo’n groot beest, je weet wel, met volwassenen en een kind er met hangend hoofd achteraan en – even later – zo’n wolkje uit de schoorsteen. En dan te bedenken dat die lucht bij ons door de airco naar binnen wordt gezogen.”

  Mirjam Killian

 46. Ja, en dan te bedenken dat bijna alle elementen hier op aarde zijn gevormd in een supernova, waardoor wij allen kinderen van de sterren zijn.

  ‘Stof zijt gij en tot stof zult zijn vergaan’. We zijn allen sterrenstof, ook die dooie bouvier!
  Eindoordeel: 3 (zegge: drie)

 47. Goed verhaal Mirjam.
  Filters Wikpedia, alles verklaard.
  Met Apiedapie, kom je dan bij…anders nog iets?

 48. Ik vind dit Ikje wel iets plastisch hebben: die collega verbeeldt zich dat ze dode huisdieren inademt. Dat is geen misselijke gedachte.

 49. Een mens laat gemiddeld 14 tot 25 winden per dag, en dat is ongeveer 1 liter gas. Dat gaat niet altijd geluidloos, dus mijd stiltecoupé’s…
  In de trein, op kantoor, onder collega’s, ademen we dat gewoon weer in (en uit). Net als de rochellucht van de zwerver bij de ingang van de supermarkt, of de viooltjesdamp van de dame voor u in de rij bij de kassa. Zoals minister Henk Kamp (pompen met dat gas!) over de aardbevingen in Grunn zei: Het is een fact of life.

 50. Waarom wel?

  Leiden. Witte Singel. Ik ben met de auto en stop voor een zebrapad omdat de collegezalen leeglopen. Midden in de massa rijdt een vrouw in een rolstoel. Geen elektrische, maar een die met hulpwielen aan de zijkant handmatig bediend moet worden. Na het zebrapad wacht haar een steile brug. Het is een behoorlijke klus. Met veel moeite komt ze boven. Aan alle kanten lopen studenten langs. Niemand kijkt naar haar. Ik toeter en wenk zo’n knul: „Waarom heb je die vrouw niet even de brug op geduwd?” De jongen kijkt op, ziet haar voor het eerst en zegt: „Waarom wel? Weet u mevrouw, dat soort mensen wil vaak helemaal niet geholpen worden.”

  Jeanne van Ommeren

 51. Het is lange tijd goed gegaan, maar helaas vormt het gebrek aan witregels een schreinend probleem bij deze aflevering.

  DSR heeft weinig met het sociaal activisme van ’t mens van dienst dat vanuit de auto ‘zulke knullen’ aantoeterd om ze te berispen. Wat een manieren, doe ’t dan zelf!

  Het nette antwoord van de jongeman spreekt in zijn voordeel en hij heeft nog eens groot gelijk ook. De meeste rolstoelgebruikers willen in eerste instantie zichzelf redden en vragen desnoods zelf wel of omstanders en hadje willen helpen indien nodig.
  Eindoordeel: 4.5 (zegge: viereneenhalf)

 52. Een wel heel erg suf ikje. Hier gebeurt niets opvallends, de lezer voegt er niets interessants aan toe, de pointe is een heel normaal antwoord. Gebeurt er eigenlijk nog weleens iets interessants in Nederland?

 53. een schreinend probleem = schrijnend
  aantoeterd = aantoetert
  en hadje = een handje

  kom op dsr, en dan zelf gaan janken om witregels? Ik weet dat het moeilijk is voor je, maar get a life.

 54. @E
  DSR bracht een punt met betrekking tot stijl te berde.

  Jij beperkt je daarentegen tot bekrompen schoolmeesteren op basis van je mening over spelling.

  Mag, maar om dan DSR te zeggen dat ie een life moet getten zeer ironische je-hebt-zelf-toch-ook-wel-door-dat-dat-schuurt-grinik-icoon

 55. Niet door blijven janken dsr, je leven wacht ergens op je, snel, anders is het weg, en blijf je voor eeuwig hier zuur in de comments hangen. Niet janken, leven.

 56. Wat een schreeuwlelijk, die E. Alsof een dronken zwerver een net societeitje binnenstommelt.

  DSR gaat voortaan maar eens wat selectiever reageren op geblaat als hierboven en hoopt dat de blogbaas de boel scherp in de gaten houdt.

 57. Precies, ben het helemaal met Apiedapie eens, voortaan beetje selectiever reageren dsr. Helemaal niet meer reageren mag natuurlijk ook.

 58. Het gaat niet aan dat de ene reageerder de andere oproept om minder of niet meer te reageren. Dood in de pot en oh zo onprettig.

  Het heeft er alle schijn van dat E. hier alleen maar komt om ruzie te zoeken. Eigenlijk zou je zo iemand de toegang moeten ontzeggen, maar de blogbaas heeft hem strak aan het lijntje, zodat hij tegenwoordig weet waar de grens van het toelaatbare ligt.

  Het zou dus niet onmogelijk moeten zijn om hem ook de grens van het betamelijke te leren, desnoods met een geregelde virtueel-neurale prikkel. milde glimlachicoon

 59. Nou moe, eerst zegt dsr dat hij selectiever gaat reageren, daarin krijgt hij bijval van Apiedapie en Eliezer zelve, vervolgens springt de baas toch weer als een (….) bok op de uh, laten we maar ‘haverkist’ zeggen, maar de goede verstaander (luister je mee dsr?) begrijpt wat er bedoeld wordt.

 60. Sommige reageerders hebben kennelijk nog steeds niet door dat DSR soeverein handelt en reageert, alnaargelang hij wenst en blieft, zonder dat hij daarover verantwoording schuldig is. Zo is het immers altijd al geweest milde glimlachicoon

  Overigens ziet DSR het kwajongensspel van sommige reageerders geamuseerd aan. Ze komen vanzelf wel op de koffie, maar hopelijk zorgen ze niet voor teveel overlast met hun haatgestook. milde glimlachicoon

 61. Tom Lee Music 通利琴行
  9 hrs ·
  通利琴行 Back to School 開學樂器優惠 現正展開,快D嚟選購心水產品。數量有限,售完即止!詳情:http://www.tomleemusic.com.hk/tlmc/backtoschool/2014/minisite/piano_tc.php
  Tom Lee Music 通利琴行
  Musical Instrument Store · Hong Kong, Hong Kong
  29,494 like this

  test -1

 62. Het aardige ener test is dat ’t niet lukt.

  Ik ben eigenlijk al doorgelopen.

  Hoor ik nu , iemand het verschil duiden tussen soeverein en anticiperend op de groep?

  bla bla soeverein, bls bla.

  Eindoordeel 1

  Kreet, kreet

  Ik vind mezelve wel zeer interssant.

  Over het “ikje”:
  Sommigen onder ons hebben veelal soeverein commentaar op wat er gebeurt.
  Soms moet je interne groepsdynamiek laten prevaleren.

  Kreten zonder plan van Aanpak werken zelden.
  Blijven kreten.

  Sommigen onder ons vinden daar ’n groot genot in zij doen dit soeverein.
  Soms is dat wel aardig, vaker is ;t zo: Oh, hij zegt het. Morgen weer ’n andere soevereine kreet.

  ’n Enkeling van ons blijft daar in hangen. ’n Beetje.

  Hij/zij die assistentie wil wordt heel vaak geholpen.

 63. 各位,萬聖節快樂呀!! #Halloween
  LikeLike · · Share · 1171

  Toch ‘ns vragen hoe ’t wel kan.

 64. PHOTOS OF THE DAY: Reuters photographer Leonhard Foeger captured this image of a polar bear eating a pumpkin during the Halloween celebration in the Tiergarten Schoenbrunn zoo in Vienna. Once a year the animals in the zoo are fed with pumpkins to celebrate Halloween. ‪#‎PHOTOS‬ ‪#‎HALLOWEEN‬
  See more photos of the day here: http://yhoo.it/108OmXJ
  Photos of the day – October 31, 2014
  View the Photos of the day – October 31, 2014 photo gallery on Yahoo News. Find more news related pictures in our photo galleries.
  yhoo.it

  test -3

 65. Het was een heel werk, maar DSR heeft toch al dat geklieder van RSB van een minnetje voorzien.

  Toch wenst hij DSR een prettig weekend toe. zeer milde glimlachicoon

 66. Ik heb op google maps alle bruggen over de witte singel in Leiden nabij een zebrapad bekeken, maar ik heb daar geen steile bruggen kunnen ontdekken. De bruggen die daar liggen, daar komt een beetje wheeler met gemak overheen, maar met een luie autoreet maak je van een mug natuurlijk snel een olifant.

 67. Terzijde
  Voor dsr

  Och, lieve soeverein,
  ik dank u voor Uw wens voor mijn welzijn.

  Er zit gewoon net iets te veel van het Goede. Karma.in mijn leven.
  Wat me in NL niet lukte, het plezier in “het samen doen”
  Lukt hier wel.
  Neen, niet alleen, je moet duidelijk maken, dit wil ik, kunnen we wat?

  Dan onrmoet je via Facebook de 2 groepen, die je verder kunnen helpen,
  de repairman, de man van het 9-mans orkest

  Stel als ik voor jaar 2015 ’n muziek cafe wil hebben, met programma,
  moet ik nu monitoren, ,locatie de hele mikmak.

  Het “Ei” leggen is ’n vak apart. Niet alleen het neerzetten , is je cafe er over 2 jaar ook nog?

  Geef de markt wat ze wil.
  Zet wat jij wilt zo goed mogelijk neer.

  In eigen land, is dat veel lastiger.
  Hier is de cultuur, wil je wat, doe maar.
  Zeer uitdagend.

  Met soeverein schiet ik mijn doel voorbij.
  Maak je niet groter dan je waar kunt maken.

  Ik wilde ’n van ’n muziekhandelaar in HK hier ’n plaatje plaatsen, lukt niet. Jammer.

 68. “n Aardig “ikje” over “Zij”.
  Volgens mij hoort zo’n observatie in de sociologie thuis.

  Zeg dames & heren : Moet dit nou zo?

  Bedoel u, Vreemdeling?

  Nou , duwtje, tikje ..dacht u?

  Och meneer, als u nu op de weg let , doen wij hier ons werk zo goed mogelijk.

  Ergens in het traject zal gevraagd zijn , hier is uw draag mobiel, als u dit of dat…gaat ’t altijd goed.

  In Manila gaat veel heel snel, de stroom van perron naar ander perron.

  Niemand hoeft wat te vragen, je ziet dat er geholpen moet worden, men helpt, men gaat verder.

  Dat zijn 2 of 3 tellen. zo snel.


 69. Vervelend

  Al dertig jaar heb ik op mijn eigen naam een rekening bij de ING. Sinds ik getrouwd ben, speelt zich elke vijf jaar hetzelfde ritueel af als ik het nieuwe pasje ontvang. ING zet het op eigen initiatief op mijn getrouwde naam.
  Dit wil ik niet en na een belletje krijg ik dan altijd alsnog een pasje op mijn eigen naam.
  Ook dit jaar speelde zich hetzelfde ritueel af, maar wel met een heel verrassende uitkomst.
  Een pasje op mijn eigen naam kon alleen als ik zou scheiden, vertelde de mevrouw van de klantenservice me.
  En ja, vervolgde ze, ze vond het zelf ook vervelend dat dit de enige optie was.

  Petra Voitus van Hamme-Vernie

 70. Advertentie van Tom Lee HK. Zo verkoop je dat.
  Copieer foto FB, opslaan downloads, tinypic, beetje gummen.
  Plakken, hopen dat alle surveres het doen.

 71. Petra, leuk verteld, herkenbaar. Of de bank er zo met de naam bij moet, weet ik niet.
  I rekening 1 atm kaart
  E/o rekening 2 kaarten.
  Bij Ruzie
  – 1 van de 2 pikt al het geld van de e/o, blokkeert de e/o rekening.
  – Jij hebt dan je eigen rekening nog.
  Je moet alleen de geld stroom leverancier informeren.
  De ene achmea, is wat makkelijker dan de ander het abp.

  Maak het de afgelopen weken aan den lijve mee.

  Neen, geen …over 3 weken blokkeer ik alles.
  Neen, nu.
  Geeft op die manier ’n partij extra werk wil je niet weten.

  Als alles verwerkt is, de betaaldata daar is.
  Oooops daar is ’t geld!

  Rekening op je eigen naam, beheersbaarheid maximaal.

  What is in a name? Het gaat toch om de geldstroom of…..?

 72. De ING is een heel merkwaardige bank, ik kan daar boeken over schrijven. Ooit moest ik hen vanuit het buitenland een formulier faxen (opsturen of scan/email mocht niet, alleen de FAX werd geaccepteerd). Op de website van ING (Buitenlands Betalingsverkeer) kon ik het faxnummer in Amsterdam niet vinden. Ik bellen. Met Amsterdam. Met de medewerker van die afdeling. Zijn antwoord: “Fax? We hebben geen fax!”. Echt gebeurd. De ING. Ooit tesaam met de PTT.

 73. Breek me de bek niet open over de ING…
  Contant geld storten, moest in een automaat ondanks een bemande balie en rondlopend personeel in het kantoor. Net stapeltje € 50 biljetten, in klep van machine gezet, nummer ingetoetst, start… en machine liep vast.
  Geld kwijt. Personeel wist niet hoe storing op te lossen. Was het echt
  € 750? Ik werd er als een halve crimineel behandeld… Na een uur dreigen uiteindelijk opgestapt met een getekend formulier met gestort bedrag.
  Het duurde nog vier telefoongesprekken, drie klachtenformulieren en zeven weken!!! voor ik mijn geld kreeg. Geen sorry, excuus of wat dan ook. Als ik die Jan Hommen ooit eens tegen kom…

 74. Dat soort grote molochs van bedrijven hangt vaak met paperclips en elastiekjes bij elkaar gehouden legacy systemen aan elkaar. Legacy systemen zijn oude informatiesystemen uit de begintijd van de digitalisering voor de cruciale businessprocessen, waarvan alleen een reeds lang gepensioneerde ex-systeembeheerder ongeveer weet hoe het zo’n elkaar zit, waar van alles op en aangebouwd is om de boel een aan de moderne eisen aan te passen, en waar iedereen verder van af blijft, want niemand weet wat er gebeurt als je ergens aan een draadje trekt. Dan zou zomaar heel erg anders iets om kunnen vallen. If it ain’t broke don’t fix it. Allerlei onbegrijpelijk output uit die systemen is ook vaak niet meer aan te passen – oorzaak van bijvoorbeeld honderdduizend keer je adreswijziging doorgeven en toch steeds alles op het oude adres krijgen. Die niet-aanpasbare naam van Petra-met-de-driedubbele-achternaam zal dat ook vast als oorzaak hebben.

 75. Dankjewel, als oud-ontwerper en programmeur van zulke systemen.
  Een debiteurensysteem, dertig jaar geleden door mij gemaakt (op mainframe, pc’s bestonden nog niet) draait nog steeds. Het laatste jaar voor mijn vroegpensioen kon ik nog ’s nachts opdraven voor het oplossen van een storing. Een complex Cobol-programma doorgespit en daar kwam ik in de source het commentaar van een collega tegen: Help! Wat doet deze code? En onderstaande loop doet niks.
  Als oude rot in het vak (ik lees vloeiend een assembler-dump) was het gauw opgelost, een numeriek veld niet op nul geïnitialiseerd.
  Ik merk nu dat ik dat werk best wel mis, hoewel ik absoluut niet terug wil!
  ING draait ook nog met zulke oude systemen en dat is vaak mede oorzaak van de vele online storingen.
  Zo, nu verder met mijn keuken schilderen.

 76. O ja, schiet me nu te binnen: De telefoonwinkels van KPN Telecom, waar ze je alle (mobiele) telefoons ter wereld wel wilden verkopen, hadden zelf geen telefoon…

 77. @Letterzetter 14.15

  Ik bedoelde niet dat die legacy systemen zelf slecht zijn, als je dat zo had opgevat. Ik bedoelde dat niemand ervoor heeft gezorgd dat er kennis over die systemen is opgebouwd toen de bouwers en systeembeheerders, die daar alle kennis over hadden, weggingen. En vanwege dat gebrek aan kennis, zijn er allemaal systeempjes en interfaces en wat-al-niet op- en bijgebouwd, in plaats van dat de systemen zelf werden aangepast of vervangen.

  Ik kom regelmatig schrikbarende situaties tegen, waarover ik vanwege geheimhouding geen details van kan geven.

 78. Ha!
  Nee hoor, ik heb het zo niet opgevat. Door de grote werkdruk (gisteren klaar!) is er vaak niet voldoende, of zelfs helemaal niet gedokumen-teerd, dat kon wel als het minder druk was… Het werd alleen nooit minder druk!
  Ach, de ramp als de systeembeheerder een incassotape aan de Bankgirocentrale stuurde die was aangemaakt met de parameter excasso… Zie je geld maar eens terug te krijgen. 😉
  En het geintje van ‘op welke rekening zijn de afrondingsverschillen van dit kwartaal geboekt?’ heeft eens een bestuurder een rolberoerte bezorgd. De man dacht echt dat al die afrondingsdelen van centen (2 miljoen verzekerden!) op een geheime rekening werden geboekt. Ze bestonden niet, natuurlijk. Dat was ook een type Jan Hommen, links lullen rechts vullen. Nee, ik noem geen namen!

 79. Documentatie is altijd een stiefkindje, er is nooit tijd en geld voor. Pennywise and pound foolish.

  En intussen was die geintjesbankrekening met de afrondingsverschillen stiekem van jou? 😉

 80. Ik zit – per saldo – met dit “ikje” meer op de koers van hoe beheer ik de inkomende geldstroom, met bekend uitgavenpatroon. Laat je niet verrassen.
  De te naamstelling van mijn atm kaart maakt mij niet uit, Welke rekening hoort er bij, welke is mijn pin code?
  Als er ergens wat misgaat, wat moet ik dan doen, om de schade , het ongerief zo mogelijk te beperken?
  Info over het beheer van de rekening voor beide banken via internet.

  De ene rekening wordt tegen mijn wens soms wat te snel wat kleiner, de ander groeit net te langzaam, maar genereert inkomen.

  In eigen land, is enige verdien component voor mij, volstrekt , onmogelijk.

  Ik dacht dat het “ikje ” meer over de te naam stelling gaat, dan over spannende avonturen, neen, neen, neen we noemen geen namen…..

  Bestuurders, die hun positie geheel verkeerd taxeren? Geen idee hebben van de tegenstroom? Die categorie is veel aardiger vind ik.

  Spannende verhalen , wat hebben we gelachen , die knaap van de Raad van Bestuur, hahahahaha, daar ben ik over heen gegroeid.
  Ik hoor liever iets over produkt innovatie, markt ontwikkeling.
  CNN maakt zich met presentator R. Quest sterk voor dit onderwerp.
  Met welk produkt gaan we morgen winst maken?

 81. 100. Apie, ik heb zeer recent me wezenloos gezocht naar ’n mogelijkheid om internationaal te faxen.
  In mijn ambitie snel het oude systeem te hanteren , de fax, is immers dezer dagen bijna ouderwets, het mailen van de scan is geaccepteerd?
  Na 3 uur zoeken naar ’n internationale fax, ik staak het zoeken, krijg nou wat, wat staat daar op[ nr 1? Precies email de scan.

  Ik heb wel heel erg om me zelf moeten lachen.
  Ik had helemaal niet hoeven zoeken naar.
  Gewoon alles in mijn eigen winkeltje.

  O dom , dom, dom.

 82. @ MK
  Nee, schone biljetten afkomstig van een munthandelaar.
  De arme man is vorig jaar nog overvallen en beroofd door twee knaapjes van 17 met een pipa. En dat in het meest rustige stadje in Drenthe, waar alles 50 jaar later gebeurt, zoals ook dat mens Y.K. van ‘Kan ik haar nog ruilen?’ ook al zei.

  @ Luv
  Nee, jammer genoeg niet. Overigens zat er wel een teller voor in het programma, maar het viel vies tegen, er zijn ook negatieve afrondingen.

 83. Apie, wil voorzichtig zijn met dit soort complimenten. Kijk, als ik ergens van Groei, is dat van Palmares in nummervolgorde.
  Wee U , ik ben de komende 36 uur geheel uit mijn doen.
  Was het toeval, wel neen, ik heb gelijk de kookwekker het blog urenlang gespied. Nu, Riverside, aarzel niet poneer . ’n Prent, ’n anecdote, iets over “Niets”. Maar in vredesnaam Scoor..
  Mijn goede Karma, waakt over mij. Ik scoor. Mijn zondag kan niet meer stuk.

 84. Woord ter Verstroosting
  Het was in de Dagen dat de Philppijn Scoorde
  Het honderdste reactie bij Apioe…., alles is nu scheef aan hem
  Zo Trots, de neven verschijnselen, Onuitstaanbaarheid
  Soeverein gedrag, de kreten, Hij is gewoon even zich zelve niet.
  Eenmaal de Honderd. Ontkurk de Fles van Hoogmoed.
  De Val, over 36 uur val ik ter Aarde, geen parachute zal mij redden

  Daar lig ik dan, wat doet U daar?
  oh, ik was ’n keer de honderdste, nou da’s 1 x maar , da’s voorlopig genoeg.

  Nu geniet ik wel met den volle teug, maar over ’n paar uur is de magie voorspelbaar historie.

 85. Apie , waar is de rubriek Tegeltjes wijsheden:

  @itsMichaelJ

  The past is behind, learn from it. The future is ahead, prepare for it. The present is here, live it.

  Deze staat op de site van hockey.nl

Ik vind er dit van:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: