Komt een man bij de dokter (59)

hondDe hond van een Russische man wordt steeds kaler. Bij de dierenarts oppert de Rus dat het misschien komt door de genetisch gemodificeerde voedingsmiddelen in het Westen, een “lage pH in het bloed”, de “piramidevorm van water onder de microscoop” of homoseksuele vissen.  De dierenarts denkt dat het hondje allergisch is voor schoonmaakartikelen. De Rus zegt: “No, I never clean”.

Een mop? Nee, echt gebeurd. Een dijenkletser? Nee, een lezersanekdote. Hij is afkomstig uit de ikjesrubriek van de NRC van deze week. Ikjes worden dagelijks door deze zieltogende kwaliteitskrant als afwisseling met het trieste journalistennieuws geplaatst, en da’s best apart. De reacties van de mensen uit het land staan hier, aangeleverd door de Apiedapie Community van ex-NRC-reactanten, ex-Volkskrantbloggers en ex weten wij veels.  Door middel van dit intro starten we vandaag de nieuwe ikjesweek en kijken terug naar hoe het vorige week was. We kijken ook naar de nieuwe verhalen en schilderijen die hier gepubliceerd werden door de schrijvers en andere kunstenaars van het Apiedapie Schrijverscollectief.

Goed voor een paar uur in- & uitlopen van de viervoeter. I never clean. Wat een smeerboel daar.

Het ikje van hierboven was van Corma Otte, de dierenarts  zelf die bovenvermeld voorval optekende, toen ze daar even tijd voor had. Onze huisbeoordelaar De DSRSchrijvende Rechter (DSR) vond er dit van: “Dierenartsen die uit de school klappen – een interessant grensgeval waar de veterinaire tuchtraad en het College Bescherming Persoonsgegevens zich maar eens in gezamelijke vergadering over moesten buigen.” Riverside BluesEn Riverside Blues concludeerde: “Mr Muscle voegt een sterk parfum toe aan zijn allesreiniger. Goed voor een paar uur in- & uitlopen van de viervoeter. I never clean. Wat een smeerboel daar.” Hij researchte ook een wetenschappelijk artikel over homoseksuele mannetjesvissen. Die homoseksuele vissenrakkers bevredigen elkaar oraal om meer kans te maken bij langszwemmende vrouwtjes. Nee, nooit geweten, maar het is echt zo.

Het was hondenweek bij de NRC. Een ander ikje verhaalde ook al over een voorval met onze trouwe viervoeter. Ditmaal blafte het beest door een glazen deur dolenthousiast naar een bezoeker. Een postbode? Nee, de controleur van de hondenbelasting. Het zal je maar overkomen! *gruttegrutnogaantoe icoontje*

Riverside Blues leefde met ikjesschrijver Ton Cremers mee en zei begripvol: “Volgens mij heeft de gemeente een mailtje gestuurd, in de hondenbrokkenzin van, we willen graag weten waar onze honden wonen.” Maar Apiedapie wond zich op: “Die hond, Ton, die hond hoeft niet iedereen te belikken, zet hem voor de TV of voor een grote bak brokken. Die mensen die bij jou aan de deur komen, die komen niet voor jouw hond, die komen voor jou.”

pawiPawi was weer complimenteus. “Hahaha”, hoonde ze, “wat praten jullie elkaar na! Daar zou je een studie van kunnen maken. De eerste reageerder krijgt de anderen ook zover. Oftewel enthousiast, of anders in mineur. Eenparigheid des geestes, is dat niet hetzelfde als mediocre 100e reactielepeltjeminds think alike? Die studie werd uiteraard niet gemaakt en daarom viel de opmerking op de rotsen. Klare taalVolgens Klare taal holde Pawi weer eens door en dacht “dat haar uil een valk is”. Met zijn uitleg over wat die eeuwenoude uitdrukking precies betekende veroverde Apiedapie geheel per ongeluk het 100e-reactielepeltje (dat dus door op z’n minst de schijn van duimpjesbokaalbelangenverstrengeling deze week niet zal worden uitgereikt). De Duimpjesbokaal gaat er wel uit, en wel naar Ad HokAd Hok voor zijn weinig vleiend commentaar op het uiterlijk van Rechterinnetje in den Belgenlande, te weten dat die “zeker niet vooraan” had gestaan “toen de leuke avatars werden uitgedeeld …” (negen duimpjes up en nul neer).Rechterinnetje in den Belgenlande

De nieuwe icoontjespagina was een groot succes en werd goed gebruikt. Toch kwam de Smiley Van De Week niet daarvandaan, maar van onze grote chagrijn en zelfverklaarde kunstkenner Heer Rozenwater. Hij plaatste deze:bseyes_e0

Riverside Blues vroeg om icoontjes voor “hij haatstalkt mij” en “hoe haal je het in je hoofd?” We zoeken nog even door.

fishingrodMooie koppen verschenen er deze week in Roosjes kunstrubriek, liefst twee werden er aan de Eregalerij van Hele Groten toegevoegd. De eerste was van Uncle Tinus (naar verluidt een oom van Ad Hok), die als onderschrift bij dit plaatje “Is that a fishing rod or are you just happy to see me?” suggereerde.

hoofdpijnEn Letterzetter liet een vrouw droogjes “Mijn man klaagt dat ik ’s avonds hoofdpijn heb” zeggen. Welke vrouw? Deze hiernaast! *dikke grijnsicoon*

Verder weer twee nieuwe prachtafleveringen in onze feuilletons. Luvienna ging op zoek naar het wilde leven in Amsterdam, tot algemeen genoegen. “Het is zo goed geschreven”, merkte Timmerark, zelf toch ook geen onverdienstelijk schrijver, op, mannen amsterdam headerdat ik het erg jammer vind dat de aflevering zo kort is! Enige puntje van kritiek dus.” De schat. De schrijfster beloofde wel om in het volgende deel wat meer dialoog en “gefleem en gefluister tijdens gefriemel en gevoos” op te nemen.  We gaan het zien.

De Schrijvende Rechter intussen was met heel andere dingen bezig. De Dordtse synode, dominee Nagel, het Geloof. “De maat raakte vol” Twitter Roos Schippersheet de aflevering, nou dan weet je het wel. Het jonge DSR’tje wordt steeds opstandiger. “Dominee ving het allemaal behendig op, zeer mild glimlachend, meeverend, geduldig, zodat je je na afloop afvroeg hoe het toch mogelijk was hij er weer mee was weggekomen. Omvergeglibberd, met boter en suiker afgeserveerd, geen bezwaar beklijfde.” Tot Dordtse Synodeaan Twitter aan toe was de hulde voor het schrijfwerk groot.

Alleen een zich vervelende huiszeloot zorgde voor een dissonant. “Er staan zulke missers in. Anakoloeten, tante Betjes, stoplappen, grammaticale blund – uh, vergissingen (…) Maar een beperkt krabbelaar is natuurlijk gauw tevreden”. DSR ging hem net als vorige week te lijf met het boetekleed: “Wees DSR’s Hersenen, (…) dan zal DSR je Gevoel zijn, en misschien zelfs je Hart. Samen zouden we zo hoog kunnen stijgen dat we er duizelig en een beetje giechelig van worden. Stel je eens voor: grammaticaal-correcte geloofsgeschiedenissen, technische handleidingen voor industriele borstelapparaten met gevoel – de mogelijkheden zijn eindeloos.”

Denk je dan aan DSR’s weeld’rige penskrullen of aan aan zijn navel als een vogelbadje? Goed gereedschap hoort onder een goed afdakje, wat jij? DSR heeft dan ook ruimte voor een hele Gamma, en dat is maar goed ook! Hahaha!

Toen de sneupoot door bleef zieken met ” … het is niet aardig om andere reageerders met varkenskonten te vergelijken (denk liever aan je eigen pens …) …” overtrof de aangevallene zichzelve met een zalvend: “DSR denkt aan zijn pens, zoals je hebt opgedragen – maak je maar geen zorgen. Denk jij ook veel aan DSR’s pens? Da’s aardig van je, maar dan heb je inderdaad veel om aan te denken. Denk je dan aan DSR’s weeld’rige penskrullen of aan aan zijn navel als een vogelbadje? Goed gereedschap hoort onder een goed afdakje, wat jij? DSR heeft dan ook ruimte voor een hele Gamma, en dat is maar goed ook! Hahaha! -elleboogpor in je zij-icoontje-.”

Maar DSR ging ook in op constructieve verzoeken van zijn lezersvolk en beloofde bijvoorbeeld om een vriend en geloofsgenoot van hem, GVA geheten, iets beter in de verf te gaan zetten. Dat zou leuk zijn, want voormelde A. is hier een “stille meelezer“. A. laat eens wat van je horen, joh! Al is het maar “hallo mensen”.

museumjaarkaart DSR museumHet is al met al niet meer dan logisch dat er, zo bleek, een DSR-jeugdjarenmuseum is geopend. Entree is 10 euro p.p./gratis voor Museumjaarkaart- en DSR-Fanclubpashouders. Moeder SR is curator, rondleidster en onderhoudsverantwoordelijke en leidt 4-5 schoolklassen per week rond. “Mits op tijd ingeseind, laat DSR de grote bakelieten telefoon aan het bureau de ministre rinkelen. De opgetogen blik van degene die opneemt, daar doet Moeder het voor!”

Maar nu ophouden met lezen en zelf eens aan de slag! Stuur lekker een ikje naar de krant.  Of scrol naar beneden en zeg wat het ikje van deze dag losmaakt. Voor je het weet staan dan jouw pennevruchten volgende week in het nieuwe intro. Inschrijven is niet nodig. Gewoon een reactie achterlaten. Mag met een fantasie-emailadres. Alle voorgaande afleveringen van deze rubriek, het Ikjesdiscussieintroarchief, zijn elders op dit blog te raadplegen.

Feuilletons en levensverhalen of aanzetjes daartoe zijn welkom op apie@apiedapie.com. Kortom, het wordt weer een prettige week. Maar als je vindt dat het geen prettige week moet worden, ga dan vooral elders buurten.

Advertentie

Auteur: Bas van Vuren

Schrijver - Rijmer - Kijker - Stemacteur - Figurant - Kent beroemde mensen - Maakt liedjes - Doet iets met #ikjes - Want ja - Je moet toch wat

256 gedachten over “Komt een man bij de dokter (59)”

 1. Gefeliciteerd met de 200e reactie, Kees. En wat voor een (schrijve: 1)!

  Slordigheidje: het kapitalistische systeem wordt door vrijwel niemand meer als “zaligmakend” gezien, niet eens meer door het grote bedrijfleven, zo’n stelling is zo jaren 80. Ook je stelling dat alle ellende in de wereld door het economisch systeem zou komen, deel ik niet. De ellende die je opsomt komt gewoon door de inborst van een hoop mensen: egoisme, angst, de baas willen spelen, haantjesgedrag, greed en noem maar op. Da’s menselijk, en die dingen komen ook in niet-kapitalistische systemen voor. Extreem voorbeeld dat mank gaat: Noord-Korea. Maar ook Cuba, het oude USSR, het nieuwe Rusland. En laten we ook niet vergeten dat het land dat toch het kapitalistische systeem zo’n beetje heeft uitgevonden -de U.S.A. – niet bepaald brandschoon is in exact de misstanden die jij opsomt.

 2. @apiedapie, hoe kom je erbij dat sargasso van de telegraaf is? Doe is linkje geven? Als je sargasso niet kent ben je wel erg onbekend in bloggersland.

 3. Henk, ik kende het niet, ben dan ook al een tijdje in het buitenland, en bovendien niet bijster actief in de Nederlandse bloggerscene. Heb mijn blogactiviteiten beperkt tot uitsluitend (en in die volgorde) NRC.nl, drasties, Vk.blog, OBA en nu wordpress. Da’s alles.

  De eerste popup toen ik op sargasso.nl kwam, zojuist, bracht me naar een site van de telegraaf. Vandaar. Het was een popup die me vroeg om cookies te accepteren. Ik deed dat – zo ben ik wel! – en hopla, ik kwam op een telegraaf.nl pagina. Vandaar mijn (wellicht te snelle) conclusies. Sorry (zou pawi dan zeggen)!

 4. @APD
  Ja, doe maar net alsof je neus bloedt.

  Nogmaals – DSR heeft je serieuze verzoek gedaan, onder verwijzing naar je eigen moderatiebeleid. Het zou niet meer dan normaal zijn als je daar een serieus antwoord op geeft in plaats van iemand weg te zetten een krijsende big oid.

 5. @K
  Zelfs de grooste neus zit wel eens verstopt, Kees.

  En inderdaad- dergelijke discussies zijn niet mogelijk op interfora. DSR heeft deze conclusie al tijden geleden getrokken. Alles heeft zijn plaats en tijd.

 6. Ach, dsr heeft de aanklacht nu al afgezwakt van ‘stom varken’ naar inmiddels, het veel meer op hem zelve toepasselijke (en ditmaal wel juist geciteerde) ‘krijsende big’. En dus niet “o.i.d.” We kunnen hier lezen en terugscrollen dsr….
  @ apiedapie tip…. internet, en dus bloggersland is internationaal, houdt niet op bij de landsgrens.

  Zelfs de grooste neus zit wel eens verstopt, Kees. i s dat nou een [gemodereerd] opmerking van dsr?!

 7. @DSR, hoewel ik weet dat je naar de bekende weg vraagt en wat ik ook zeg het niet echt zult lezen, nog een nadere toelichting dan. Je citeert selectief uit het moderatiereglement. Wat je niet citeert is dit:

  1. Reacties kunnen door de blogbeheerder worden verwijderd, dit zal doorgaans met opgaaf van redenen gebeuren, tenzij het overduidelijke SPAM of haat- en discrimineerreacties betreft, dan gebeurt het geruisloos.
  2. Reageerders en/of hun IP-adressen kunnen als daar aanleiding toe bestaat (…) in een moderatie- of spamfilter worden geplaatst.

  3. Beoordeling van individuele reacties die al dan niet voor deze verwijdering in aanmerking komen, geschiedt door, bij gebrek aan beter, de blogbaas dezes.

  4. Beroep tegen schrappen en uitsluitingen (of het achterwege blijven daarvan) is mogelijk bij de Integriteitscommissie.

  In normale mensentaal: kunnen, niet moeten, kunnen, niet zullen. En na een individuele afweging door de blogbaas. De individuele afweging is in dit geval anders uitgevallen dan jij zou willen. Ik heb eerder deze week al aangegeven dat ik geen zin noch tijd heb om bij alle verschillen van mening als bovenmeester op te treden.

  Overigens, de reacties van Henk en consorten worden wel degelijk, als daar aanleiding toe is, tijdelijk in een moderatiefilter geplaatst. Jij ziet dat niet, maar ik wel. En Henk ook. De schone lei houdt wel in dat zo’n filter er op een gegeven moment weer vanaf gaat.

  Jij verdoemt mensen kennelijk liever tot aan het einde der tijden, dat weet ik. Je hebt misschien niet eens gezien of niet willen zien, dat Henk van de week een ikje heeft geplaatst! En sinds deze week heeft hij ook nog ietsje meer heeft gepost dan alleen de zeikerige en insinuerende post die idd niemand hier leuk vindt.

  Optreden is niet identiek aan schrappen en bannen, da’s ook en eerst in discussie gaan, Met een open vizier. Henk heeft dit opgepikt, Henk heeft laten zien dat hij ook normaal kan doen, Henk is niet de duivel die ten allen tijde met pek en veren over het internet hoeft te worden rondgedragen. Morgen misschien weer wel. Ja, dat kan. Het leven is nu eenmaal niet zwart/wit, ook dat heb ik van de week uitgelegd. Verder nog iets?

 8. @Henk, 20:04 je bent gewaarschuwd. Ik heb het woord nu geschrapt. Bij herhaling of toespelingen in dezelfde trant word je dus wel geband. 😡

 9. De Schrijvende Rechter februari 20, 2015 om 19:52

  Je bedoelt: de beste neus Rechtertje. De uitzondering bevestigt de regel :-). Dan zijn we het verder eens. Ook wel over de trollen eigenlijk. Negeren is mijn parool, zoals bijv. bovenstaande provocerende vraag.

 10. Kees de Jongen februari 20, 2015 om 20:11

  Om misverstanden te voorkomen: ik bedoelde de vraag die inmiddels gemodereerd is.

 11. @APD
  Uiteraard – het woord’ kunnen’ staat centraal. Vandaar dat DSR je om uitleg vroeg. En toen dat niet volgde, en er in plaats daarvan flauwe, groffe grapjes volgden, toen drong DSR aan. Dat optreden identiek zou zijn aan schrappen, dat heeft DSR ook nergens beweert.

  Wat DSR allemaal denkt of doet, dat vat je weer zeer slordig samen. En je legt me weer van allerlei woorden in de mond.

  Ik sta erop dat je de term ‘verdoemt’ terugtrekt. Dat slaat nergens op en is buitengewoon grof. Er is geen enkele reden me dat toe te schrijven, zelfs niet begeleid van ‘kennelijk’.

 12. Dank je, Kees. Jammer dat Henk kennelijk geen gevoel heeft voor wat wel en wat niet kan. Zijn eventuele toekomstige reacties belanden inmiddels weer in het moderatiebakje. Sommige mensen hebben kennelijk werkelijk geen gevoel voor wat wel en wat niet kan. En een werkelijk afgrijselijk gevoel voor “humor”. Mag. Kan. Maar hier dus niet.

 13. Ja- Kees had inderdaad opgepikt kennelijk….. Onze blogbaas heeft mensenkennis. -schampere lach-icoon-

 14. DSR, “verdoemen” is een gangbaar begrip op het internet voor iemand voor het leven bannen, ongeacht of de persoon nu wel of niet het leven betert. Je hebt eenzelfde onverdraagzaamheid eerder t.a.v. andere trollen aan de dag gelegd, dus mijn veronderstelling is in mijn ogen niet onredelijk.

  Ik trek dat woord dus niet terug, maar hecht er wel aan om te benadrukken dat “verdoemen” hier niet in de geloofsbetekenis is gebruikt. Ik sluit me hierbij aan bij het gezaghebbende online puzzlewoordenboek op mijnwoordenboek.nl.

  En ik wens je een prettig weekend, ofwel nog even of langer hier, ofwel in het offline leven, buiten daar waar de zon schijnt, of in de kroeg, waar het bier schuimt.

 15. Wisten jullie dat bovenstaande discussie al vele malen is gevoerd?

  Ik wel!

  P.S.
  Ondanks Apie’s oproep is er nog niemand bij me wezen kijken. :angry:

 16. @APD
  Je trekt ‘verdoemen’ in de geloofsbetekenis dus terug . Da’s mooi. Die andere betekenis is ’t eerste dat DSR hoort, dus dat haal je de koekoek. Maar je uiterst tere egootje te ontzien zal DSR de zaak niet verder uitdiepen. Zaak ‘verdoemen’ afgesloten dus.

  En zie, H. geeft toe te weten wat wel en niet kan. Niks leven beteren dus. Trap die vent, die hier alleen maar komt om DSR te haatstalken toch eruit als je als blogbaas met modereerbeleid een knip voor de neus waard bent.

  @HR
  Je wekt niet bepaald de indruk op bezoek te zitten wachten.

 17. Nee DSR, ik trek “verdoemen in de geloofsbetekenis” niet terug. Ik heb juist verduidelijkt dat ik het in een andere bekenis bedoeld heb, da’s iets heel anders dan terugtrekken. Wie mij kent weet dat ik met religie en dingen van de Heer en aanverwante entiteiten zorgvuldig omga. Het past een mens niet om te verdoemen (in de geloofsbetekenis) en dat doe ik dus ook niet, zeker niet in een onbenullig discussietje op een weblog.

  Je onverdraagzaamheid m.b.t. zeloten heb je overigens opnieuw bewezen. De reactie van H. was juist een impliciete verontschuldiging, of rechtvaardiging, in de trant van “geintje meneer Sonneberg”, Een echte zeloot zou zijn blijven dooretteren of had niet meer van zich laten horen.

 18. Henk
  FEBRUARI 20, 2015 OM 20:53
  ..Op het randje te etc.
  Ja, als je probleem-oplossend iets poneert: Het is op het randje , niet te vaak svp.
  Neen, als je om het als speeltje inzet.
  Op het randje, kwets je immers makkelijk?
  Ja, maar dat vind ik juist leuk, op die maniert mijn tijd door te brengen.

  Ik opteer verre van die rand te toeven, je sterke kant in het “hart van het onderwerp” te laten bloeien.

  Liever ’n prachtige variatie, ’n noot, binnen ’n harmonische lijn, dan ’n onbegrijpelijke “Op het randje toon” waar de luisteraar van denkt “Moet dat?”.

  Anderzijds is er bij het slotaccoord soms alle ruimte , voor “Op het randje”.

 19. @APD
  Dus H. is geen echte zeloot wil je zeggen? Ach, hoe naief kun je zijn… Maar goed, jij hebt makkelijk praten aangezien. Jou laat ie wel met rust.

 20. @APD
  Het past jou inderdaad niet mij als ‘verdoemer aan te merken en je bent te trots om toe geven dat je te ver bent gegaan als blogbaas tegenover een reageerder die zich altijd keurig gedraagt.

  De term ‘verdoemen’ zoals jij ‘m duidt is overigens geen courant internet-Nederlands. Het Engelse woord ‘to damn’ en afgeleiden worden breder gebruikt.

  Maar jij hebt je woorden zorgvuldig gekozen en loopt weg voor de gevolgen. Nogmaals, het geeft geen pas je evennaaste zo uit te kafferen. Jij hebt een eer grove term gebruikt en het past je die terug te trekken.

 21. Voor de liefhebber: je kunt op kanaal 300 van KNP digitaal, of op nos.nl integraal de Elfstedentocht van 1985 zien.

 22. De vader van Sven Kramer zit in de eerste groep. Maar we zien nog niets, horen alleen die zeurderige verslaggever van de NOS. Evert ten Napel of zo.

 23. @DSR, het valt op dat je ongeveer om de twee, drie weken wel een woordje of een zinnetje vindt waarover je je disproportioneel opwindt. When in a hole stop digging. Echt. Je doet dit weer helemaal zelf. Prettig weekend.

 24. Enfin, ik zit nu aan de buis gekluisterd natuurlijk. Met borstnummer 233 is er iemand aan het klunen, deel van de achtervolgersgroep, bij Franeker. Voor hen die vandaag echt van gekkigheid niet weten wat ze moeten doen en de boodschappen al in huis hebben, hier gebeurt het allemaal::

  http://www.npo.nl/live/npo-best

 25. Ach hoe schattig

  Mede naar aanleiding van de 4-sterrenrecensie in NRC besluiten wij naar Oostende af te reizen om de door en voor Jan Hoet georganiseerde expo De Zee te gaan bekijken.

  Na het bezoek is er natuurlijk ook gelegenheid om kaarten, boekwerken en dergelijke in de museumshop te kopen. Dit keer blijkt er ook, ach hoe schattig, een souvenirwinkeltje te zijn waar aan de zee gerelateerde artikelen zoals bijzondere schelpen voor 7,50 euro te koop liggen.

  Ik zoek een met schelpen versierd prijsloos beursje uit en loop ermee naar de kassa.

  „Maar mevrouw”, zegt de verkoper verontwaardigd, „dat winkeltje maakt deel uit van de expositie.”

  Andrea Nelissen-De Pont

 26. Ja Andrea, en hadden jullie ook lekkere broodjes in de bus? Zijn jullie onder de banken gekropen zodat de wachtende ouders dachten dat er niemand terug kwam?

 27. Hier kun je nog niet op schaatsen, hoor. Maar de koek-en-zopie is dus schattig met wel een snibbige verkoopster. Maar die zet je gewoon na ommekeer te kakken.

 28. He, nou heb je het verpest! Zit ik hier vanaf vijf uur vanochtend voor niets. Bedankt hoor!

 29. Niemendalletje maar dat is juist het kenmerk van een Ikje, een alledaagse gebeurtenis die normaal níet in de krant komt. Dat vergeten de reageerders hier nog wel eens (in het bijzonder Apiedapie).

  @Luvienna, 21:58 “hier ben ik Roosje! Gaat het goed met je?”
  Het gaat uitstekend met me, lieve schat. Sjamanentrommel gekocht, ik stuur je binnenkort een pm.

 30. @Roos, je hebt gelijk. Maar het zou wat minder oubollig opgeschreven kunnen zijn, zoals de Hikjesman regelmatig aantoonde is er ook van een doorsneedingetje zat te maken, mits je het maar puntig en speels opschrijft.

  Bedenk eens een mooie kop mensen, binnenkort in Roosjes Kunstrubriek:

 31. Doet me op de een of andere manier denken aan een stuk gereedschap uit Fifty Shades of Grey.

 32. Hm, typisch Ikje als je weet dat Jan Hoet al meer dan een jaar dood is. Dit Ikje heeft dus al een jaar op de plank gelegen bij de/het NRC?

 33. Zie het affiche op 10h15, Henk. Dit is een tentoonstelling ter zijner nagedachtenis.

  Reactie op 15:50 past bij deze “Komt een man bij de dokter” draad. Doe is fotootje sturen dan? Zouden ze op andere sites zeggen. Hier niet.

 34. Mij lijkt het dat als er een prijskaartje hangt aan een beursje, dat men over een prostituee spreken kan. Vandaar prijsloos. Waarom daar een fotootje van gemaakt zou moeten worden, geen idee.

 35. Leuk “ikje” , lekker op je gemak museumpje doen. Even snuffelen, dan pak je iets, asjemenou, vergis ik me. Kan, mag, gebeurt.
  In de krant, ja omdat als je dat in het Rijks of waar dan ook , ben je wel wat schaapachtig bezig niet?

  Terzijde
  Eerder merkte ik op dat de toonzetting van…..huhuhu Apiedapie wordt niet genomineerd, vond ik niet aardig naar Apiedapie.. Hij verdient echt ’n aardiger benadering.
  Daarnaast verbaas ik me over de onder JandeW acterende reactant, die Drasties hier belicht.
  Waarop Jan de W., bij Drasties op dit blog genoemd stuk reageert, zonder bronvermeldig.

  Wie het alles verzint? Moet dat tussen de “ikjes”?

  Kort door de bocht is het Jan de W zelve die het opzetje maakt. Zal me ’n zorg zijn.
  Ik hoop dat het ‘éénmalige vertoning is.
  Dat wil ik even kwijt. Dank u.

 36. Kostelijk, pawi die het bij De Buren over James Endsor heeft, alsof de geest van dsr daar nog steeds een beetje over de wateren hangt.

 37. Luv, gereedschap? Jij doet de sensuele kunst van billenkoek en ijsblokjes lijken op een doe het jezelf aan hoekje en dat is toch juist niet de bedoeling.

 38. Nee, dat vind ik nou ook! Verontrustend plaatje dus, als die gedachte zich toch bij mij opdringt.

 39. Henk
  februari 21, 2015 om 17:16

  Kostelijk, pawi die het bij De Buren over James Endsor heeft,

  Op het blog hier, acteert Pawi veelal op de “wave” van andere reactanten. Ik zou als ik u was daar niet zo veel tijd aan besteden.

 40. Jippie! Twee volgers! die eerst bij de buren kijken en dan hier reageren.
  Netwerken kan zo mooi zijn…. Bedankt jongens, en tot gauw maar weer.

 41. Soms snak je naar het einde van een draad en de Schone Lei van maandag 13h00 uur. Zoals nu. De titel van het nieuwe intro is voor de nieuwsgierige aagjes alweer terug te vinden op de bestemde verzamelpost, bij de andere 59, en het is best een lekker vlot verhaal geworden, het loopt, het heeft flow, niks mis mee! Zie maar. Gute Nacht Freunde.

 42. Inderdaad – aan deze kwetsthread, waar de blogbaas het voorbeeld gaf, kan inderdaad maar beter een eind komen, zodat hij een vers hole kan gaan diggen.

Ik vind er dit van:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: