Lekker even op de fiets eropuit (80)

Roos met vriendin en geadopteerd bonuszoontje bij Volendam
Roos met vriendin en geadopteerd bonuszoontje bij Volendam

“Als er iets veilig is, qua vakantie, dan is het wel een fietstocht door het onschuldige Nederland”, zei onze reageerder Kees. ” Geen kans op een fatale vliegtuigramp met massaal sterven, geen enge tropische ziektes, natuurrampen kun je wel uitsluiten en overal keurig aangeharkte fietspaden waar geen auto te bekennen is. En het is nog gezond ook.” Tja, je zal maar net van je fiets gelazerd zijn, je ellebogen nog niet zo lang geleden uit het gips, of met een hagelbui op je kop thuisgekomen zijn, laat staan dat je onder die opensplijtende boom voor het onweer had moeten gaan staan schuilen. Maar goed, ellende is er overal, daar ontkom je niet aan. En dan kun je er het best op die fiets eropuit. Er, op en uit.

Fietsen door de provincies, waar “het lot ons brengt”, zoals onze Indra, of fietsen naar het zuiden, zoals onze Mopperkont. Laatstgenoemde heeft zijn toerdagboek – dat hij via schimmige Wifi-punten bij benzinestations de ether inslingert – al weer magistraal geopend. Op weg naar de Vendome zat hij al na een ritje van een uur of vijf op een terras op de markt in het schone Diest, waar hij opmerkt dat hier “alleen de honden in de vuilnisbakken snuffelen”. De volgende dag zat hij al onder Charleville-Mezieres. Het is prima fietsweer, zo meldde hij, “een graadje of vijfendertig, woestijnwindje tegen en geen wolkje aan de lucht.” Hij viel dan ook uitgeput een restaurant binnen en nuttigde een Baeckeoffe. Zonder die restaurants zou ons Mopperkontje niet fietsen, denken wij weleens.

Ze hebben daar, zo schreef hij, “een prima terminaal zwembad”.

Ook Klare taal is er van tussen, op naar de Veneto, Abano Terme, zij nam “even afscheid nemen van het buurtgebeuren” maar denkt wel tussentijds “wat couleur locale, enkel indien relevant, te laten horen.” Die Terme is niet voor iedereen weggelegd. Eerdergenoemde fietser Mopperkont haalde herinneringen op aan de nabijgelegen goedkopere Montegrotto Terme, gefrequenteerd door fietsgroepen en campingmensen. Ze hebben daar, zo schreef hij, “een prima terminaal zwembad (zoals wij dat altijd noemen)” en hij voegde daar natuurlijk aan toe “… met naastgelegen restaurant.” 

De andere reageerders bleven thuis, luisterden naar de radio, lazen de NRC, de leesmap, een goed boek of ze bezochten met hun gecertificeerde vriendin een galerij. Pawi genoot bijvoorbeeld van een column van Ewoud Sanders die een paar prachtige woorden besprak die in juridische contracten normaal zijn, maar in de spreektaal  buitengewoon, haast “reviaans” klinken en dus nu net als de stoomtrein moeten verdwijnen: “alsdan, nopens, weshalve, metterwoon, metterdaad …” Heerlijk hoor, je hoort ze en je hebt er je eigen statige beeld bij. Een rechtbank, een parlementsgebouw, een paleis … ooit gaan die ook nog weg.

Mondriaan_Bos_bij_Oele
Piet Mondriaan [1872-1944] Bosch; Bos bij Oele 1908 hoogte 128 cm breedte 158 cm (dus niet geschikt als raamhor), olieverf op doek, ja waar anders op, Gemeentemuseum Den Haag:
Ikjes werden er ook nog  besproken. Zoals die over Mondriaan, geschreven door een willekeurige NRC-lezeres, Esther van der Minne. Maar haar kromme beginzin “Ik loop door het museum in Den Haag waar ik werk” deed vermoeden dat het hier weer eens een verkapt sluikreclame-ikje betrof, en zo was het. We weten het inmiddels: in zo’n geval gaat de A.Dapie Community los, want daar houden wij gewoon niet van.  Het museum noemt zichzelf “Een van de mooiste musea van Nederland (….) Verfrissend museum met altijd iets onverwachts.” Luvienna smaalde “Een klap op je kop als je nietsvermoedend de hoek om gaat is ook onverwachts.” 

Twitter_VVVEn de blogbaas zelve deed er nog een schepje bovenop: “Ook onverwacht: dat je tussen de schilderijen een Febo-automaat aantreft waar je broodjes kroket uit kunt trekken. Of in de grote zaal je auto kunt laten olieverversen en doorsmeren.” Deze haalde zelfs een verbaasde tweet van @VVVDenHaag, die om opheldering vroegen. “Altijd iets onverwachts” lijkt me moeilijk, dan wordt het juist weer verwacht”, zeurde blogbaas nog even door.

Ook een schrijnend-want-zo-waar ikje over de politie deed de community ontvlammen. Er was bij ene Joep Killestein ingebroken, zijn fonkelnieuwe MacBook was weg. Gelukkig had hij de tegenwoordigheid van geest om er een ikje over naar de NRC te sturen. Ook kon hij het kleinood haarscherp compleet met adres via de zoek-mijn-iPhone-functie localiseren. Opgewonden belde hij de politie. Als hij zijn verhaal heeft verteld, inclusief de toevoeging van drie andere inbraken in de buurt, kreeg hij de vraag: „Wat verwacht u verder van ons?”

Kees: “Zo willen we ze hebben en zo herkennen we in de politie de Nederlander-ten-voeten-uit. Onze politie zegt koudweg: U denkt toch niet dat u bij ons moet zijn als u het slachtoffer bent van criminaliteit?!”

Klare taal: “Ontluisterend beeld van Nederland in verval, toevallig heb ik gisteren ook opsporing verzocht gekeken en ik weet weer genoeg voorlopig.”

Mopperkont: “Dit soort verhalen doen het altijd goed aan de borreltafel.”

DSR: “Deden ze het maar even goed aan de bestuurstafel.”

Ook met een ander ICT-gerelateerd ikje, dat van Debby van Schnuppen waarin haar “bonuszoontje” van negen jaar de code van papa’s Ipad aan hem weet te ontfutselen, wist onze DSR wel raad: “Het woord cq begrip ‘bonuszoon’ is weliswaar aardiger dan ‘ongelukje’ naar desalniettemin van een akeligheid om krijsend je haren bij uit te trekken. “

100e reactielepeltjeIlona plaatste de 100e reactie, en mocht zij niet op vakantie zijn, dan brengt DHL het bijbehorende zwaar-vergulde lepeltje dus deze week aan de deur.

Of je worst lust - DSR Photo: Mick Jagger door Anton Corbijn
Of je worst lust – DSR
Photo: Mick Jagger door Anton Corbijn

Grappigste bijdrage vonden wij die van DSR die bij een boos fotootje van Mick Jagger in vrouwenkleren het onderschrift “Of je worst lust” suggereerde. Hij won er de dagprijs van Heer Rozenwater niet mee, maar wel de prestitieuze opname in de Eregalerij der Heel Groten alhier.

Helaas ontsierde hij de feestvreugde door een stevig portie dirty talk daar op dat kunstblog. “Ik zou je willen aanmoedigen,” zei hij tegen Kunstbaas Rozenwater, “om zoveel mogelijk gemeenschap te hebben, en niet alleen voor belangrijke prestaties. Daar kan je gemenigheid alleen maar van verminderen. Goed van je dat je zelf je glijmiddel meebrengt, ‘t is kennelijk nodig. ‘t Is voor zo’n vrouw die d’r met jou aan moet geloven al genoeg gedoe.”

Luvienna: “Ik krijg altijd rillingen als DSR dirty talk bezigt.”

DSR: “Van die fijne rillingen, Luvvie? -vettige knipoogicoon-“

Tja, dan is het selfie van Roos met zijn vriendin en geadopteerd bonuszoontje in Volendam, zie aanhef van dit artikel, van een adembenemende onschuld en laten we toch vooral met dat beeld op het netvlies weer de nieuwe week ingaan.

Dit was het overzicht van wat er vorige week hier op de site is gebeurd. De ikjes waren zoals altijd afkomstig uit de ikjesrubriek van de NRC, de krant die zo graag lezersanekdotes op de achterpagina plaatst. De reacties van de mensen uit het land kwamen van hier, aangeleverd door de A. Dapie Community van ex-NRC-reactanten, ex-Volkskrantbloggers en ex-weten-wij-veels. Stuur nu zelf eens een ikje naar de krant. Of scrol naar beneden en zeg wat het ikje van vandaag losmaakt. Plaats een reactie. Mag met een fantasie-emailadres. Druk een duimpje. Geef een sterretje. Plaats een smiley. Voor je het weet, sta jij volgende week in het intro.

Voorgaande afleveringen van deze rubriek zijn elders op dit blog te raadplegen. A. DapieFeuilletons en levensverhalen of aanzetjes daartoe zijn welkom op apie@apiedapie.com. Kortom, het wordt weer een prettige week. Maar als je vindt dat het geen prettige week moet worden, ga dan vooral elders buurten.

Featured image (helemaal hierboven): Retro City Bike Leaning Against Old City Wall, door Ed Gregory van stokpic.com

Advertentie

Auteur: Bas van Vuren

Schrijver - Rijmer - Kijker - Stemacteur - Figurant - Kent beroemde mensen - Maakt liedjes - Doet iets met #ikjes - Want ja - Je moet toch wat

151 gedachten over “Lekker even op de fiets eropuit (80)”

 1. Maandagmiddag klokslag 13.00 uur, het nieuwe intro van Apie: check.

  En dat in vakantietijd, wat een plichtsbetrachting, daar kunnen labbekakjes (als die er zijn) een puntje aan zuigen. En wat een fraaie samenvatting wederom van de hoogtepunten van de afgelopen week.

  He, wat het maar vast weer maandag 13.00 uur.

 2. Voor een rustig weekje met veel reageerders die op vakantie zijn toch een knap lang intro, A.Dapie. En grappig ook nog.

 3. Tevreden

  Na een dagje uitwaaien op het strand plof ik samen met een vriendin neer op het terras van een pannenkoekenhuis. Mijn pannenkoek smaakt prima, maar die van haar druipt van het vet en is weinig smaakvol. Ze kauwt met lange tanden en trekt er een vies gezicht bij.

  Een oplettende ober komt aangesneld. „Niet tevreden?”, vraagt hij beleefd. Blij dat hij haar begrijpt, bevestigt ze resoluut: „Nee, niet te vreten.”

  Tessel van Aalst

 4. Hoe Apie van niets toch altijd weer iets weet te maken grenst aan het ongelooflijke. HR staat inderdaad op de selfie maar zijn gecertificeerde vriendin niet.

  Aangaande het ikje, ik ben redelijk tevreden maar ik ga er niet over naar huis schrijven.

 5. Wat het Ikje betreft: volgens mij is dit ook een oudekoegrap. Los daarvan vind ik het mweh.

 6. Meneer, u loopt er geoof ik voorbij?
  Zegt u? Worden hier “ikjes” besproken?
  Oh men plaatst ook werk van anderen hier.
  Wat enig. Wat aardig.
  Misschien iets voor later, even ’n ommetje maken. Ik hoorde , zag, iets, dat kun je beter, even “blokje om” doen
  Als de wiuzers mijner uurwerk verdeer zijn.

  As ik iets ben is dat , het vrije kompas.

  Dank u ik loop nog even naar wat verder.

 7. Mick Jagger in een jurk, Timmerark ook, DSR gehackt. En ‘Voorbijganger’ schrijft in precies hetzelfde stijltje als RSB. Eens zien of tong en ruggegraat even vaardig & vlijtig zijn.

  Overigens heeft DSR geen goed woord over voor vaste reageerders die onder verschillende namen spoken en daarover geen over kaart spelen. Laf.

  Waar DSR wel een goed word voor over heeft, is de intro. En dan het onverwachte nieuws in de Galerij te zijn opgenomen. Terecht, maar daardoor des te leuker.

  Wel doet de blogbaas het voorkomen alsof DSR zijn opmerkingen over HR en gemeenschap zomaar aus blauen hinein maakte. APD heeft die bevattelijke HR maar wat opgestookt en er beeldmateriaal bij verschaft.

 8. Een passende reactie van ober en klant. Hopelijk heeft men haar een kopje koffie aangeboden. Niet supervermeldenswaardig trouwens, maar het gebruikelijke NRC-lezersdedain blijft achterwege, en da’s al weer heel wat.
  Eindoordeel: 6 (zegge: zes)

 9. @DSR, dat Apie me heeft opgestookt dat mag zo zijn maar het bleef binnen de perken van het betamelijke. Geen smerigheden.

  Jij moest ons zo nodig koude rillingen bezorgen.

  Waar komt toch die behoefte bij jou vandaan om mensen te choqueren? Gaat het jou nu nooit eens te ver?

  @Luv, ja, lief hé. 🙂

 10. Nounounounou!
  Het Zwaarvergulde Lepeltje gewonnen!! Joechei!!!
  Neen, ben niet op vakantie, maar compleet verguld!!!

 11. Nou, beste DSR, wat maakt het eigenlijk uit onder welke schuilnaam je hier reageert? En wat bedoel je met spoken? Spook ik?
  Enfin, bedankt Indra, je hebt opnieuw mijn hart gestolen. Als je van vakantie terug bent zal ik dit graag nog eens herhalen.
  Ik ben terug, en dat is maar goed ook, want het is een beetje ingeslapen hier…schot voor open doel icoon.

  Nu maar wachten welke beeltenis bij mijn bijdrage verschijnt, heb geloof ik enige tijd geleden op wat knoppen gedrukt. Ik hoop op geel, als het blauw wordt moet ik aan de slag. Weg met die nare kop.

  Voor wie het wil weten: Het gaat geweldig. Vandaag flink wat van mijn zuurgefraudeerde uitkeringsgeld uitgegeven aan boeken en broeken.
  En de huisarts onder valse voorwendselen een extra portie morfine uit haar receptenboekje gekletst. Zou zo maar weer eens aan Blank Vuil kunnen beginnen.

  Wat ik wel heb geleerd, en dat meen ik oprecht, De Schrijvende Rechter, ik heb respect gekregen voor je constante vormgeving van wie je online wilt, moet zijn.
  Daar kan menig één een puntje aanzuigen, eigen doelpunt icoon.

  En Dapie, A., dat aandachtsorgeltje van een paar weken terug was niet erg aardig (bedoeld). Maar ons kent ons, we keren de wang toe, en voor de haai weer een keer kraait laten we een boer, een wind en is alles ongezegd gebleven. Dat is het geheim van de smid, loslippig of niet, wat moet dat moet en Hoe Gaat Het Nu Verder Met Griekenland? Dat zou ik wel eens willen weten!

 12. Timpie, dat “aandachtsorgeltje” was wel aardig bedoeld. Iedereen krijgt in het intro een welgeluimde beurt, lees maar eens wat er in datzelfde intro over “blogbaas dezes” wordt opgemerkt, dat was heel wat vervelender, maar moet kunnen. Daar is het het intro voor.

  Het ikje: “Of je worst lust”, had ik een leukere reactie gevonden.

 13. Voorbijganger houdt wel van een ommetje. Loopt heen en weer tussen slechts twee blogs en geniet van het verleden. Een aandachtsorgeltje.

  Stom ikje, over ploffen en pannenkoeken, een lelijke uitbrander voor de ober, die zelf toch niet aan het fornuis heeft gestaan…Hopelijk krijgen we nog wat moois voorgeschoteld door MK, die nu zo ongeveer wel in de Vendome is gearriveerd.

 14. En Pawi, lieve Pawi, heb je mij niet een beetje gemist? als je er geen hebt heb ik nog wel een tijltje voor je over icoon, of is het teiltje? Klinkt toch beter, teiltje dus. Met jouw: ‘morfine geluiden uit Limburg’ veroverde je mijn hart…zie hierboven icoontje, ik zeg het zelf maar, maar niet heus. Wel waar dus!

  Hieronder, alleen zichtbaar voor mij, staat er een mooie ondergaande zon als mijn Avatar, maar ik kom toch weer met mijn bluee smoel op de site…technisch gedoe dat mij zo mijn strot uit zou komen ware deze niet gevuld met heerlijke proseco kloontje…

 15. Als ik ooit (terug) zou komen met een nieuwe naam, dan kies ik er een die niet te verkleinen of teverfromfraaien is.

 16. @HR
  Wijs mij nou eens een (1) smerigheid aan die DSR vorige week zou hebben gedebiteerd.

  @Tim
  Eindelijk je soepjurk in de wilgen gehangen? Hou je verder maar niet van de domme, hoor.

  Veel plezier met je opiaten. Zet je er een gezellig DVD-tje bij op?

 17. TimmerArk, je brengt naar eigen zeggen weer leven in de brouwerij.
  Je zegt het anders, maar even goede vrienden.

  Wat mij verbaast is dat je broeken en boeken koopt. Vooral dat laatste. Die schrijf je toch zelf? Of je hebt toch allang ergens een iPad gescoord waarop je talloze boeken gratis kunt downloaden?

 18. Timmertje, elke nick is te verkleinen. Behalve als je hem zelf al verkleint.

  Ik zag vanmiddag in een prettige broodjes-met-koffiezaak nog een ouwe man zitten, aan een tafeltje naast ons, die nog ouderwets een NRC had uitgespreid. Ach gossie! Ik zat dezelfde krant op de smartphone te lezen, en had dus a) geen zwarte vingers, b) geen kom koffie op het randje van de tafel staan, c) verser nieuws en links naar gerelateerd nieuws en de mogelijkheid om een stukkie te sharen, en d) geen maandelijkse afschrijving. Leve de vooruitgang!

 19. Dank je DSR, zal ik wat opsparen voor de ApieDapie conventie in december?

  Pawi, ik koop om te verkopen, een uit de hand gelopen hobby. Ik heb uit geldgebrek geboren idealisme geen Iproducten. Maar ik lees nog alles analoog, het liefst de kranten, rommelig opgevouwen. A. D)? betaal jij per jaar voor het nieuws op je smart? Ik gun iedereen zijn pleziertje hoor, maar wat een nonbeleving lijkt me dat! Het is dat de kranten in Nederland erg slecht en erg duur zijn, anders kocht ik er meer dan één ieder weekeind, veel te dun, zeker in de zomer, dan is er blijkbaar geen nieuws of hebben mensen blijkbaar geen tijd voor het nieuws; toch kan ik niet zonder.

  Komt dat door de jaren die ons scheiden, Aatje? De jaren van wijsheid?

  Ik weet zeker dat KT haar camping afstruint op zoek naar het winkeltje waar ze haar Telegraaf verkopen. Over zwarte vingers gesproken! Vrijdag zal de krant een zwarte rouwrand hebben als we het vliegtuigongeluk van vorig jaar herdenken. Dit weekend ongezien de bijlage in de NRC erover weggegooid. Ik zeg we, want ik doe er ook aan mee, ongevraagd weliswaar maar je ontkomt er niet aan. Wat een onsmakelijk gedoe vorig jaar. Op het laatst kwam er nog een kist, met daarin, zo ontglipte het een journalist, wat benen en een arm. Moesten er weer ministers en Kamerleden op de eerste rij voor de camera’s en de hele weg afgezet.

  Mijn rol is de waarheid zeggen, en dat is nooit populair.

 20. O, was ik weer aan het filosoferen vannacht?

  Ik sta en stond er niet meer zo bij stil maar vandaag 31 jaar geleden ontmoette ik mijn eerste liefde in Parijs. Zij was geboren in India maar woonde in Londen en ik zat op de HAVO en trok mij dat jaar (zonder dat mijn ouders er van wisten) voor het eindexamen terug omdat ik te vaak stiekem naar Londen was geweest dat jaar. En wat had ik twee jaar lang liefdesverdriet toen het uitging.

 21. @Apie 13 juli 22:51

  Zonder betaling, maandelijks, dagelijks, jaarlijks, levenlijks, whatever, lees je van de NRC en andere kranten maar een klein deel, voor de rest moet je betalen. Of heb je de boel gehackt?

  Zwarte vingers zijn overigens al jaren uit het assortiment van de papieren krant verdwenen.

 22. Nog steeds veel achtergrondinformatie in de papieren krant. Inderdaad over de luchtoorlog die heerste tijdens het neerhalen van de MH17, maar ook over de lakse houding van het Ministerie van Justitie. En niet vergeten: de zomeravondgesprekken.

  Dus ik zou zeggen: niet zomaar weggooien, TimmerArk. Eerst lezen, dan hergebruiken voor wat er ook maar in je opkomt.

 23. @DSR, Wijs mij nou eens een (1) smerigheid aan die DSR vorige week zou hebben gedebiteerd.
  Tja, c’est le ton qui fait la musique. Het lijkt allemaal sec en an sich misschien onschuldig (verwijzing naar middel tegen aambeien, gebruik van het woord “glijmiddel” etcetera) maar alles met elkaar gecombineerd met je reputatie gaf ons in elk geval unisono de koude rillingen.

  Brrrrr, ik moet er niet meer aan denken!

 24. Ja, dat heb ik ook allemaal gelezen op de NRC app, vooral die gedetailleerde reportage over twee dagen pure oorlog was verhelderend. Kan niet wachten op het Tribunaal.

 25. @HR
  Ha – zodra men het over de toon in plaats van de inhoud gaat hebben, is het wel duidelijk dat het pleit is beslecht, en niet ten faveure van de toontjeszanger.

  Zoals wel vaker projecteer je je eigen scabreuze geest op DSR’s zuivere zielespiegel, zie bv. dat gekunstelde verband tussen Sperti en glijmiddel (dat laatste daar was DSR zelve helemaal niet over begonnen).

  Bah, je zou er voor naar de politie moeten kunnen.

 26. Ha, ha, DSR’s zuivere zielespiegel. Hoe krijgt iemand het uit zijn toetsenbord. Komt niet overeen met de leerstellingen van het calvinistische geloof waar DSR stiekem of minder stiekem nog een aanhanger van is. Zie de Heidelbergse catechismus:

  Vraag 7
  Vanwaar komt dan zulke verdorven aard des mensen?
  Uit den val en de ongehoorzaamheid onzer eerste voorouderen, Adam en Eva, in het Paradijs , waar onze natuur a; zo is verdorven geworden, dat wij allen in zonde ontvangen en geboren worden.
  Vraag 8
  Maar zijn wij alzo verdorven, dat wij ganselijk onbekwaam zijn tot enig goed en geneigd tot alle kwaad?
  Ja wij ; tenzij dan dat wij door den Geest Gods wedergeboren worden.

 27. Het is juist HR die kennelijk nogal aan de Heideberger hecht. -grinikicoon-

  En wat een pausje is het toch, dat ie en passant DSR maar eventjes uitsluit van de wedergeboorte door de Geest Gods.

 28. Muziekje

  De belangstelling voor de crematieplechtigheid was groot, de aula te klein. Mensen van dichtbij en veraf, vogels van diverse pluimage. Rode ogen, dikke kelen, diepe zuchten. Een groot mens ging van ons heen, en veel te vroeg.

  Verschillende sprekers belichtten het leven en de werken van de overledene, steeds ingeleid door de jonge uitvaartleider. Na de derde spreker wandelde de uitvaartleider naar het spreekgestoelte: „En alvorens het woord te geven aan iemand van de jaarclub van de overledene, kunt u luisteren naar een stukje muziek…” Terwijl hij wegloopt, begint eerst zacht maar steeds luider zijn mobiele telefoon een deuntje te spelen.

  Cees Wittekoek.

 29. Stuur maar op, DSR, daar komen we wel uit. Feuilletons waar een bepaalde tijd geen nieuwe afleveringen van verschijnen worden in een ‘vergaar- en fixeerbadje’ afgelegd, maar kunnen ten alle tijde geactiveerd worden. Ik heb er weer zin an hoor, en de andere reageerders ook. Andere reageerders, laat eens van je horen! (spreekkoren mogen).

 30. De inzender vond het kennelijk gepast een cynisch toontje aan te slaan in zijn beschrijving van de aanwezigen en hun eerbetoon van de overledene. Kennelijk was het niet hij of een dierbare die werd begraven.

  Povere pointe.

  Ach, wat zou onze grafzanger met zijn voorkeur voor zwijgend of berolstoeld publiek ervan hebben gedacht? Biedt zijn gated community inmiddels ook al respectvolle uitvaarten aan?
  Eindoordeel: 4 (zegge: vier)

  Of zou het

 31. Dat laatste zinnetje had er natuurlijk niet horen te staan.

 32. Laten we de boel niet in de maling nemen, APD.

  DSR’s feuilletons liggen niet in het fixeerbadje maar zijn op uitdrukkelijk verzoek verwijderd, waarbij DSR nog wel had aangedrongen op permanente verwijdering – zoals afgesproken.

 33. De Schrijvende Rechter JULI 14, 2015 OM 13:03

  De vraag stellen is hem in dit geval tevens beantwoorden, al wordt het dan (her)plaatsen ipv plaatsen. Maar wie maalt daarom? Herplaatsing is hier al een ingeburgerd begrip.

  “Permanente verwijdering”, wat een hoogdravend toontje. Niets is permanent, dat zou jij als geschiedenisliefhebber moeten weten.

 34. Wanneer men iets voor het vuur aanbiedt, voldoet de opwarmpan nu eenmaal niet, Kees.

 35. Voor MK

  Het is toch niet altijd Bach?
  Je herkent zijn magisch handschrift.
  Waarom is dit stukje nu zo aardig. McCartney zegt dan dit:

 36. Nu valt valt het muntje! DSR heeft geen inspiratie, hij heeft writersblock, weet niet hoe hij met het verhaal verder moet en greep toen de eerstw de beste gelegenheid te baat om de feuilletons te laten verwijderen. Probleem opgelost.

  “En wat een pausje is het toch, dat ie en passant DSR maar eventjes uitsluit van de wedergeboorte door de Geest Gods.”
  Omdraaiing van de betreffende feiten en een reversal of the truth. Het is juist DSR die beweert dat hij een zuivere zielenspiegel bezit. In hoeverre zijn ziel zuiver is zou hij maar beter aan den Geest Gods kunnen overlaten.

 37. Timmerark
  Ik stel met jou vast dat de wat je zou kunnen noemen de omgevingsturbulentie, op deze site wel eens geneutraliseerd word.

  Ik merk op, dat als het de zoveelste week rumoerig is met de Griek, Apiedapie reactanten voorstelt er ’n weekje tussen uit te gaan.

  Ik attendeer je graag op Drastties in dit verbgand waar de Griek wel wordt genoemd, in plaatje, in tekst.

  Het hier zijn, is dus keuze gericht, ’n beetje.

  Hier zou je met name kunnenj verwachten,
  – Ik ga naar de biossen bij Perpignan.
  Niet welk museum er wordt bezocht, welk boek wordt gelezen. da’s voor later. Ik nam de trein, ik fietste , wie kwam ik tegen?…Dat soort spanning is hier wel.
  Reactanten wensen elkaar goede reis en behouden terugkeer. Dat zijn zij, die vaker hebben gereisd.

  Met de rust hier valt het dus wel mee, men maakt plannen en meldt dat.

  Wel eens heerlijke spruitjes gegeten? Zo iets ongeveer. De geur heerlijk.

  Ik loop ’n blokje verder.

 38. ‘Voorbijganger’ is al net xo’n vaardige trapper naar beneden als RSB, die deze week het likken naar boven verzorgde.

  Hopelijk poetst ie z’n tanden voor het kusjes geven.

 39. Helaas, HR. DSR heeft het geloofsfeuilleton inmiddels compleet, met het soort passages waar jij altijd zo van moest kirren.

 40. Goed nieuws dus. Zal ik speciaal voir jou je eigen DSR WordPress blog opzetten zodat je de volgende aflevering in volledig eigen beheer kunt publiceren?

 41. Zo. Dat zit er op. Nee, dat is niet aardig. Net vijf dagen Amerikaans paartje te logeren gehad. Ondanks dat het jonge (35+) moderne (New York) mensen zijn heb ik nooit geweten hoe groot de kloof is tussen de VS en Nederland. Tegen Bush en beetje niet tegen het Homo huwelijk maar abortus en euthanasie en zo, religie eigenlijk, zijn moeilijk bespreekbaar. En zo fucking preuts! Mijn hemel. We wonen klein dus dan loop je wel eens tegen elkaar op…foute boel.

 42. @HR
  Nee. Ik heb geen zin an een eigen blog. Daa rmoet je tijd voor hebben en dan nog… Voor je het weet heb je zo’n zieltogend gevalletje als Keesschie en Timmerark.

  @Tim
  Dus alles functioneert dus nog na alle catherisaterische beslommeringen en je bestijgt je moede hinde nog altijd even enthousiast? Dat wilde je toch even kwijt zeker?

 43. @DSR, maar wat ga je dan met schrijfwerk doen, laat je het op de plank liggen? Dat mág je je trouwe fans niet aandoen!

  Afgezien daarvan moet je geen waarde hechten aan de term ‘blog’. Zie het als een depot voor woorden waar jij (en jij alleen) de baas over bent. Je hoeft echt niet iedere dag met je kruiwagentje een nieuwe feuilleton naar binnen te rijden. Absoluut niet!

  In deze nieuwe tijd werken we met urls en het maakt niet uit waar die urls naar verwijzen, zolang wij jouw woorden maar kunnen lezen en jij de volle zeggenschap hebt over je eigen woorden. Daar gaat het om!

  Denk er nog eens goed over na. We willen zeker geen gezeur meer bij met onenigheid met Apie. Dat is een gepasseerd station.

 44. Pawi
  Dan weet je niet hoe ver Vendome van Breda verwijderd ligt. Vandaag de hele dag gefietst langs het canal d’ Orleans, de oeroude verbinding tussen de rivieren de Loing/Seine en de Loire. Als kanaal niet meer in gebruik, maar voor de fietser een paradijs. Geen uitlaatgassen en eindeloos heuvelend boerenland, maar een vlak en slingerend kanaal met oude ecluses, prachtige flora en fauna en bij invallende hongerklop nooit erg ver verwijderd van een restaurantje. Vandaag op 14 juli is echter bijna alles gesloten, zodat ik nu in een kebabtent zit bij te komen achter een broodje shoarma en een blikje86, importet from Holland. Morgen weer uitgebreid lunchen in Orleans en dan is het nog maar een steenworp naar Vendome. Ik zat gisteravond stevig te bieren op een terrasje aan de Seine, waar de meeste Fransen die ik sprak nog nooit hadden gehoord van Vendome, een van de oudste en mooiste steden van Frankrijk. Zal wel komen omdat het hier barst van dergelijke steden.

 45. @HR
  De geschriften van DSR gaan in de kluis om pas 50 jaar naar zijn dood te worden geopenbaard, als de brand er al niet eerder ingaat.

  Je bent voor een trouwe fan trouwens veel te bemoeizuchtig en heerserig met je we-willen-dit en we-willen-dat. Altijd al geweest.

 46. DSR, een zieltogend gevalletje als van deze of gene, (dat staat nog te bezien of die gevalletjes zieltogend zijn), geeft geen recht om je eigen feuilletons terug te trekken. Je eigen willetje natuurlijk wel.

  Ikzelf vond het wel aantrekkelijk om in de feuilletonreeks in een adem genoemd te kunnen worden met Heer Rozenwater, Luvienna, Kees de Jongen, TimmerArk, Letterzeter, A.Dapie en jou.

  Bij dezen dan mijn dringende verzoek om je geschriften weer beschikbaar te stellen aan belangstellende lezers, waaronder ik me schaar.

  En als het niet teveel gevraagd is: je feuilleton van een vervolg te voorzien.

 47. MK, ik ken die afstanden inderdaad alleen van die met de snelle benzine slurper.
  Fijn dat je nog wat aan de Seine hebt kunnen inslaan. En vreemd dat het op quatorze juiste zo gesloten is. Je zou toch overal feestgedruis en gratis amuses verwachten op deze dag.

  Goede reis verder door het land met de meeste Nederlandse toeristen, die net als jij weten waar het goed toeven is.

 48. Nou moe, loop ik ook langs de Seine, maar dan in de stank, uitlaatgassen en door de rommel, oftewel de hoofdstad zelve. Mopper, blijf idd verre van hier en adem de natuur en rust in. Dat vuurwerk zie je wel van een afstandje maar vergeet het “bal des pompiers” niet, in elk dorpje, de vrijwillige brandweer staat vette friet te bakken, dat heeft wel iets, vooral omdat dit nooit verandert.

  Timmertje loopt dus swaffelend door zijn appartementje. iew icoontje (goedmoedig grapje).

 49. @DSR, dan lijkt me dit het juiste moment om je aan onze afspraak te herinneren. Ik publiceer mijn vakantieverhaal en jij jouw geloofsverhaal. Dat geloofsverhaal is me tot nu toe allerminst tegengevallen maar de passages waar het me om te doe is (waar ik van ga kirren, je eigen woorden) zijn nog nauwelijks aan bod gekomen. Je dreigement om je geschriften pas vijftig jaar na je dood uit te brengen is een duidelijk geval van contractbreuk. Dan ben ik natuurlijk ook al lang dood. Iedereen hier is getuige geweest van onze afspraak. Ik weet niet in hoeverre dit juridisch aangepakt kan worden maar dat laat ik zeker onderzoeken. Moreel zul je bij niet publiceren in elk geval de grote verliezer zijn.

  Nu weet ik dat bij DSR de soep etc. Als een prima donna wil hij gesoebat worden om weer op het toneel te verschijnen. Mensen, volg pawi’s voorbeeld en doe hem dat plezier. In feite staat ie te popelen om ons zijn mooie schrijfwerk voor te leggen.

 50. Nou, vooruit dan maar HeRoWa:

  DSR, onze allerbeste Schrijvende Rechter, wil je ALSJEBLIEFT ALSJEBLIEFT je prachtige schrijfwerk met ons delen? Anders zijn we allemaal doodongelukkig.

 51. Ik swaffel me suf. Laatst nog de strijkplank omver geswaffeld, gelukkig was de bout koud.

  De Schrijvende Rechter
  juli 14, 2015 om 19:20:

  Was het bier weer eens op?

 52. @Tim
  Een gepikeerde & weinig snedige reactie. Klinkt eerder alsof jouw viagra weer eens op was. -grinikicoon-

 53. Ik vond de reactie van Timmer passsend bij een niet terzake doende en uit de lucht vallende ordinaire plaagstoot. Hij had het over per ongeluk visite tegen het lijf lopen in een klein huis, vermoedelijk in onderbroek of erger. DSR moest daar een ordinaire draai aan geven. Hulde aan Timmer voor zijn ingehouden reaktie.

 54. Ons Rechtertje moet maar zien wat ie met zijn schrijfsels doet. Er is nu ook weer geen wereldliteratuur aan verloren, al las het wel lekker weg.

 55. @Kees, je hebt gelijk maar afspraak is afspraak. Ik ben mijn gelofte nagekomen, nu moet DSR ook volledig over brug komen. Eerlijk is eerlijk.

  DSR weet heel goed dat hij fout zit, negeert mijn reactie en reageert zich vervolgens af op onze arme Timmer (duidelijk geval van overspronggedrag). Waarom moet DSR perse onze arme Timmer herinneren aan dat afschuwelijke katheter hem niet zo lang gelden in de plasbuis geschoven? Dat is toch vreselijk onaardig?

  Zuivere zielenspiegel, laat me niet lachen 😦

 56. @HR
  We vinden wel een oplossing. Misschien stuur ik je de ontbrekende delen wel toe op zelfontbrandend papier.

  @APD
  Oh schijnheil der schijnheilen! Jij begon toch over swaffelen, alsof dat niet ordinair is.

 57. Kikker

  Duidelijk zie ik iets bewegen in het rioolputje aan de rand van mijn tuinterras. Inderdaad: een stevige kikker probeert er weer uit te springen. Dat lukt hem nooit; hij heeft niets om zich af te zetten.

  Een visnetje van mijn zoon biedt uitkomst. Met wat moeite verwijder ik het rooster van de kleine put. Al snel heb ik het arme dier te pakken en laat ik hem los op het maaiveld.

  De kikker kijkt wat beduusd om zich heen en hipt dan het struikgewas in. Geheel voldaan voel ik me door zoveel dierenliefde. Totdat ik drie tellen later uit diezelfde struiken de kat tevoorschijn zie komen. Met de kikker in zijn bek rent hij triomfantelijk de tuin uit.

  Ben Schattenberg

 58. Nou, met een kikker hadden we dit standaardverhaal dat maar bij de redactie in de smaak blijft vallen nog niet gelezen.

  Volgende keer graag een oehoe die door een steenarend wordt gegrepen.
  Eindoordeel: 3 (zegge: drie)

 59. Kees, is dat een slinkse uitnodiging: “er is nu ook weer geen wereldliteratuur aan verloren”?

  Het verhaal van de Hoefbekapper die een ooi verlost, dat is in mijn ogen pure wereldliteratuur. Het zou me niets verbazen als het in dertig talen wordt vertaald, mits het hier weer terug te lezen valt.

  P.S. Wat is Kees zijn definitie van wereldliteratuur?

 60. MK, op 21:54 gisteren (nog geen twaalf uur geleden dus):

  Ik dacht dat Vendome (hoedje op de o) een streek was, en geen stad. De Vendome (nog een hoedje) dus. De stad zelf heb ik nog niet gezien. Heb je die stad willekeurig gekozen of zit er nog een optreden aan vast?

  Dat het in Frankrijk stikt van de mooie steden, dorpen, kerken, musea, dat is precies waarom iedereen daar weer graag naar toe gaat. Ikzelf verlang bijvoorbeeld nou nooit eens naar Noorwegen of Zweden.

 61. @Apie, kom op met dat lolletje voor, Luv. Heeft ze meer dan verdiend.
  @DSR, zolang je me maar geen briefbom stuurt. Een openbare publicatie geniet toch verre mijn voorkeur. Veel gezelliger toch om de commentaren te lezen, versterkt het communitygevoel. Daar is al zo weinig van over in deze moeilijke tijden

 62. Ik kan met de BlackBerry moeilijk mooie lolletjes plaatsen, lief Luvje, en ben nu druk bezig in een mooi en trendy restaurantje iets te eten, hetgeen niet meevalt. Daarom maar langs deze weg: Luv! LOL!!!

 63. Dank je wel, heer Dapie!

  Is het nog gelukt, het eten in het mooie en trendy restaurantje? Wat een zwaar leven heb jij toch. 😉

 64. Ja, uiteindelijk werd het eten gebracht, uurtje of twee na binnenkomst. Maar er was live muziek en er waren interessante mensen 🙂

 65. Och-och-och – geen mens die even het Ik-je plaatst?

  Knoeien

  Wij zitten op een terras als naast ons een gezinnetje met twee jonge meisjes gaat zitten. Beide kinderen hebben zo’n waterijsje in karton waarbij het bijna onmogelijk is om niet te knoeien.

  De kinderen krijgen steeds te horen dat ze niet moeten knoeien. Als de moeder nog een keer waarschuwt zegt het oudste meisje, een jaar of 6: „Het lijkt wel of je meer van de kleren van je kind houdt dan van je kind.”

  Marja Smits

 66. ’t is weer eens niet zo mooi opgeschreven;
  -Voor de zoveelste keer: ‘als’ wanneer je ‘terwijl’ bedoelt, is een foeilelijk anglicisme!
  -‘gezinnetje’: klef jeukwoord. Mensen worden hooguit door buitenstaanders als gezinnetjes omschreven, ze merken zichzelf nooit zo aan.
  -‘zo’n’ waterijsje veronderstelde een reeds lang bestaande wrevel jegens een onschuldig verfrissingsprodukt.
  -Moeizaam geformuleerde moeizame pointe die tamelijk moeizaam is.
  Eindoordeel: 4- (zegge: viermin)

 67. “Net als we op een terras zitten. vliegt er een steenarend over. Hadden we daar niet gezeten, dan had die steenarend ook niet gevlogen, of hadden we hem/haar niet zien overvliegen. Of hadden we gewoon kunnen liegen”

  ‘Als’ in de betekenis van ‘terwijl’ is aardig ingeburgerd. Heb ik niets tegen. Anglicismen te over, wie maakt er zich nog druk over? Ik heb gisteren nieuwe hoorspellen van de VPRO gedownload in mijn podcasts op mijn iPad. Kijk je toch ook niet van op?

  We mogen blij zijn dat er niet over ‘de kids’ wordt gerept. Dat is pas tenenkrommend.

 68. Lees voor nieuwe hoorspellen: oude hoorspellen…het enige nieuwe is het nu kunnen downloaden. Free!

 69. Straffen. Daar denken die Amerikanen denk ik anders over dan de normale Nederlanders. Je denkt dat het een farce is, gelul, een imitatie van Dickensiaanse tijden dat mensen voor het stelen van een brood (of in het geval van DSR een onderbroek, lange waarschijnlijk) gedeporteerd werden maar de 3 strikes and You are Out! regeling zorgt ervoor dat je 50 jaar de bak in gaat voor het stelen van 15 dvd’s (porno waarschijnlijk in het geval van…vanwege de godsdienst achtergrond) en dat in 80 procent voor zwarten en Latinoos en minder voor Blank Vuil als ik.

 70. Wie weet onderwijzen ze dit op de basisschool van de ongeveer 6-jarige:

  “Eens liet ze ‘r kind zien, en vraagde met de oogen:

  Hoe vind ge m’n kind, m’n schat, m’n alles? Zie eens die kleur!
  Dat gele streepjen is aardig.
  Geel… die wangen geel? ’t Is rose! Geel?
  Ik sprak van ’t jurkje.

  Andermaal liet ze ‘r kind zien, en vraagde met de oogen,

  Hoe vindt ge m’n kind, m’n schat, m’n alles? Prachtig niet waar? Zie hoe blank… en hoe rood… en gemarmerd!
  Daar is te veel styfsel in.
  Styfsel in de armpjes van m’n kind?
  [p. 24]
  Ik sprak van ’t jurkje.

  Weder liet de zorgvuldige moeder haar kind zien, en vraagde met de oogen:

  Hoe vindt ge m’n kind; m’n schat, m’n alles? Zie die vormen… die ronding… die lynen!
  Te kort van lyf.
  Myn kind te kort van lyf?
  Ik sprak van ’t jurkje.

  Toen werd de moeder verdrietig. Het bedroefde haar dat men het kind niet zag. Wel tooide ze gaarne haar lieveling, maar ’t smartte haar dat die tooi belette het kind te zien.”

 71. Pawi
  Ik zit hier niet voor de kat zijn viool, hoewel er wel violen aan te pas komen. Met koor, orkest en solisten gaan we drie uitvoeringen geven van klassieke werken van Pergolesi, Britten, Bach en Gjeilo. Concerten volgende week donderdag, vrijdag en zaterdag in rspect., Vendome, Beaugency en Le Lavardin.

 72. @Tim
  Vertel eens iets nieuws, Timmelke. Om dergelijke algemene bekendheden aan elkaar te rijgen, hoef je geen Amerikanen over de vloer te krijgen.

  ’t zal je wel om de morele verontwaardiging te doen zijn, makkelijk, gratis en altijd bijval.

 73. Nee beste DSR ik plaats alles exclusief voor U. Voor de noodzakelijke lozing van je knorrigheden. Nietigheden was een autocorrectie die ook aanvaardbaar was geweest een prettig weekeind gewenst icoontje.

  Ik wist ook niet dat er zoveel verschillen waren tussen de Staten onderling. Maar ik zal mijn verbazing verder maar beteugelen. Ik zit nu in een wachtkamer en ik ben blij met ons systeem. Je moet er toch niet aan denken dat dit land door de VVD en het CDA geregeerd zou worden met gedoogsteun van de PVV of zo. Dat zou een nachtmerrie zijn geweest.

  Dat de VVD ooit de grootste partij zou worden hadden we een gelukkige kwart eeuw geleden nooit hebben gedacht, toch A. Dapie?

  Of dat de huidige PvdA zijn huid aan de VVD vr o ik moet naar binnen

 74. MK, je hebt gelijk dat je niet in de bus meegaat. Gelukkig heb je ruim de tijd genomen om er op de fiets te komen. Gjeilo heb ik even gegoogled: https://www.youtube.com/user/OlaGjeilo
  Typisch Noors, ruisende bossen en eindeloze verten.
  Veel succes met jullie optredens volgende week.

 75. Ik weet dat ’t voor jou elke dag weekend is, Tim, maar hier is ’t nog niet begonnen. -milde glimlachicoon-

 76. TimmerArk juli 17, 2015 om 10:42
  “Dat zou een nachtmerrie zijn geweest.”
  Valt wel mee hoor. Veel zou er niet veranderen. Je weet wat Den Uyl ooit heeft gezegd: De marges zijn smal, het overheidsapparaat lijkt erg veel op een moeilijk te besturen mammoettanker.

  Politiek ben ik niet geëngageerd maar wat me buitengewoon beviel was hoe snel de laatste kabinetsformatie tot stand kwam. Twee partijen die diametraal tegenover elkaar staan en dan toch in een paar weken tijd spijkers met koppen wisten te slaan. Voorspellingen waren dat de formatie zeker een half jaar zou duren (denk aan België waar ze jaren bezig waren). Petje af voor die jongens!

 77. Daar heeft HR nou eens groot gelijk in.

  Helaas is het Nederlandse (en Europese) electoraat niet meer in staat compromissen te ervaren en zijn de politici te bescheten om de daaruit voorkomende onvrede hefft hoofd te bieden.

 78. De Schrijvende Rechter JULI 17, 2015 OM 12:01

  Ah, jij bent zo’n hardwerkende Nederlander waar de niet zulke goede vrienden van onze Timmer de mond vol van hebben, maar de portemonnee van afknijpen!

 79. @K
  DSR beschouwt slechts van over de grens de politiek-maatschappelijke cultuur in ons vaderlandje, terwijl hij onderworpen is aan het Brussels-Belgisch beleid.

  Maar als je bedoelt dat de middenklasse altijd voor de rekening opdraait, dan heb je gelijk natuurlijk.

 80. Werkdruk

  De hoofddocente van onze opleiding Bedrijfskunde licht in het teamoverleg de enquête toe die de afdeling Personeelszaken binnenkort houdt onder de docenten. Onderwerp van de enquête is de door docenten ervaren werkdruk.

  Ze vraagt iedereen mee te werken door de digitale enquête in te vullen. Een docente reageert alvast: „Daar heb ik geen tijd voor.”

  Ron van der Pol

 81. Saai, flauw en voorspelbaar. -zucht-
  Eindoordeel: 4- (zegge: viermin)

 82. Ja HR met als gevolg dat de PvdA na één kreet in de Telegraaf het enige punt waardoor veel PvdA ‘ers het beleid beter hadden kunnen swaffelen weggaf. En de architect van deze coalitie was Wouter Bos de man die al eerder de PvdA de nek om heeft geprobeerd te krijgen. Hij is nu de erevoorzitter van de Partij van de VVD. Maar snel ging het wel.

 83. Het RTL4 journaal begon met een samenvatting van de minuut stilte…

  Daarna nabestaanderockpop en de Rutte one man show…

  mild tegen wil en dank anders ben je een rouwverrader icoon

 84. Mijn kritiek behelst uitsluitend de media en de mensen die er niets mee van doen hebben. Ik gun alle nabestaanden oprecht de rouwverwerking die ze nodig hebben…
  Gelukkig wordt het besloten feestje jaarlijks herhaald…

 85. Die was een jaar geleden halfstok, Timmer. Elk jaar lijkt me overdreven, ook al omdat voorzover ik weet dit blog geen specifieke links met deze ramp heeft.

 86. Is lieve Luv ook op vakantie eigenlijk? Of rally babe aan het zijn ergens?

 87. We weten het niet, Timpie. Ze speelt wel de hoofdrol in het komende weekoverzicht say no more verkneukelicoontje

 88. Wel naar die media kijken, die dat leed in beeld brengen, en vervolgens die media daarvoor bekritiseren. Timpie toch, wat ben je toch een man van principes o_O

 89. Ik ben er gewoon, Timpie en Apie, hebben jullie mijn posts niet gezien?

 90. O Joepie, hoofdrol in het weekoverzicht! Vol verwachting klopt mijn hartje.

 91. Interessant. Die club hier. Daar wil je ook bijjhoren?
  Love, plus ’n lachende mevrouw? Als entree?

  Iemand er op uit getrokken?
  Misschien,………. neen dat zal wel niet.
  Stukje doorlopen misschien?

  Wel zeer interessante luitjes hier,
  veelheid aan onderwerpen.

  De mooiste is voor : Lezen jullie “mijn posts niet?”
  het geeft aardig weer, hoe men hier net elkaar verkert.

  Aandoenlijk, aanstekelijk. grensoverschrijdend dat wel.

 92. Wat een onzin Dapie, A., dus omdat ik kritiek heb op een uiting van in dit geval het RTL4 journaal moet ik er maar helemaal niet meer naar kijken? En omdat ik de aandacht voor de herdenking morbide vind, helemaal maar de radio uit doen?
  De boodschapper aborteren nog voor het gedrocht op aarde is?

  Wie is trouwens die wandelaar die mij, herinner ik mij vaag, wou doen overlopen? Naar drastisch neem ik aan?

  Ik lig al wakker van deze site, das meer dan genoeg.

  O, helemaal vergeten:

  Er was een vader die zijn dochter bij het ongeluk, nou, vooruit, de ramp heeft verloren en die kreeg een half jaar vrij van zijn werkgever, een bank, wat erg lief is, en die vervolgens soms met klanten van de bank ging huilen. Wat zijn we eigenlijk toch een lief volkje geworden?

  Ik bedacht mij vannacht, de intellectuelen, die hier ook langs komen, hebben Nederland terecht een paar jaar vooruitstrevend genoemd, door enige ontwikkelingen eind jaren zestig tot pak hem beet half 80.

  Maar that is it! Daarvoor en nu ook zijn we gewoon een langzaam, vertroebeld, rechtser dan de buren, achterlijk landje natuurlijk. Kijk maar naar ons parlement. Een allegaar aan belangenvertegenwoordigers. Het wachten is nog op een partij tegen de dieren, een partij voor de rokers en zo voort.

  Ik ben er helemaal vrolijk van geworden. O, en een partij voor de uitkeringstrekkende uitslapende uitbaters van tweedehands uitingen, een SP Strong zeg maar. Mijn stem kunnen ze kopen!

 93. Oh wat gezellig hier.

  De aardigste is voor : Lezen juliie mijn “posts” niet. Ik ga hem hier zo vertellen. Dat wordt nachtwerk met lachen.

  Ik ga zo nog even langs bij Drasties waar het kompas van JdeW ’n wat internationeler signatuur heeft.

 94. Timmer, je vorm komt langzaam maar onbetwistbaar terug. Het schrijven zit weer in de pen. Het begint met postjes als hierboven en eindigt met hartverscheurende literatuur. Het ziet er goed uit!

 95. Ik heb een afwijzing van het UWV gekregen van een opleiding tot sommelier! Mijn motivatie: “dan kan ik lieden als De Schrijvende Rechter op eigen terrein tegemoet treden” werd als niet voldoende geacht aangezien er geen bewijzen te vinden zijn dat deze rechter schrijft. Bedankt dus voor het terugtrekken DSR! Wanneer kom je HIER weer op terug?

 96. En wij feliciteren van ganser harte Timmerark met het plaatsen van de 100e reactie op deze thread. Waarom de vlag hier niet halfstok hing, zo vroeg hij zich gisteren af. Goed voor het lepeltje! En ter ere van hem, en ook alleen voor hem (niemand anders klikken alsjeblieft) hier de link naar het item van vorig jaar, volop vlaggen halfstok.

 97. Ik heb helemaal geen 100 reacties op deze thread geplaatst dus je administratie is niet correct.
  Heb je echt vorig jaar iets met je vlaggetje gedaan vorig jaar? Ik was toen nog geen betalend lid anders had ik ook mijn feulleton teruggetrokken. Ik hen jou hoger zitten dan andere populisten, wat is er aan de hand met iedereen. Ik kende iemand die op de vlucht is omgekomen (zuiver professioneel) maar … nou ja, laat ook maar.

  Da k je voor je lieve woorden Kees. Ik ben en blijf een zwaarmoedige MAVO intellectueel en zal nooit literatuur schrijven. Het is bagger en geen vlag zal dit veranderen.

 98. Timmer, je slaat weer zovele planken mis dat ik niet weet waar ik moet beginnen. De 100e reactie op deze thread (dit item, deze draad, dit artikel) is van jou afkomstig, we doen dit al 80 weken zo – oftewel al meer dan anderhalf jaar – en we reiken daarvoor lepeltjes uit aan de betreffende reageerder. Het is nu kennelijk voor de eerste keer dat het je opvalt. Mag. Kan.

  Verder heb je het item van vorig jaar over de MH17 niet gezien? Je hebt het nota bene zelf geliked man! Man oh man indeed.

  Verder ben ik dus absoluut geen populist, man oh man, hoe kom je d’r toch bij, het is bijna alsof je RSB leest.

  Maar verder nog een prettige zaterdag natuurlijk. ik hou zielsveel van je, en ik was vanmorgen heel even bij de Pier, niet erop, in Scheveningen, hij is weer open. En de Hollandse Nieuwe smaakt weer best. Dus ik bedoel maar en dat hou je toch.

 99. Eet smakelijk, zou ik zeggen, wist niet dat je zo hap graag bent. Lijken doe ik standaard ironisch.

 100. Sorry, vergat het laatste tijd weer je aardig vindend icoon! Dat moet niet ongeschreven blijken.

 101. Goede NRC tot nu. Leuk ikje ook, is ie hier al gepasseerd?
  Zal ik die Groeninkkerel aanschrijven om mijn boek te financieren? Heb ooit iemand van Shell zo ver gekregen mijn verblijf in Friesland te betalen, maar ik vroeg te weinig. Hoe benader je deze man? Wat is je tip Dapie, A.?

 102. Er is hier kennelijk iemand met zoveel tijd over dat ’t niet vol te swaffelen valt. De oude wijsheid dat dit bij overdaad de hersens aantast, komt wel pijnlijk tot uitdrukking in Tim’s gebrek aan bewijs dat DSR hier niet zou schrijven. Kijk eens eens goed, kippige knorrepot, en je ziet DSR’s pennevruchten elke dag! Alvast veel plezier met je opleiding, geen dank. Mocht het mislukken, kun je vast nog wel pillendraaier worden.

  Ondertussen laat RSB zich weer als vanouds kennen: trappen naar beneden (wij hier op apd.com in zijn optiek), likken naar boven, i.e. JdW waar hij onbeteugeld kan zwetsen. De pariah schreeuwt om aandacht, maar vindt slechts de weerklank van z’n eigen holle vat -milde glimlachicoon-

 103. Mensen, had er nou niemand even het Ik-je kunnen plaatsen? Het zou aan moeten spreken, want het gaat over amateurschrijvers, uitgeven, goede recensies en magere verkopen, dingen die menig aspirant-feuilletonist hier aan zouden kunnen spreken.

 104. Kijk Beste DSR (en dat komt uit mijn kleine hartje en dat weet je)
  als JIJ maar reageert, dan glijden kippenbultjes als vette pareltjes voor in harmonie levende zwijnen langs de rangorde van mijn onbegrip.
  Hieronder deel 1 van hoe ik zou wezen als ik HEM was.

 105. Waarbij we in ogenschouw MOETEN nemen dat HIJ een rechtse, vrij domme, nou ja, dommige, nou ja, niet behept met de waarheid, sorry, de WAARHEID die wij hier in Nederland kennen, onder het betere deel dan, en zo, MAN was. Met ballen, maar dat die Lance Armstrong ook, dus wat koop je er voor?><

 106. Woorden die wegvallen, ach, je kent het wel, of niet, je gaat uit, of niet, en je drinkt wat, of niet, en je denkt aan Kees, of niet, of liever niet, maar dat komt weer door de ballen van Lance, je hoort het al, je bent een prooi aan wat ApieDapie, want laten we elkaar geen mietjes noemen en zo…of niet, noemt en niet noemt.

  Ik neem voor de avond afscheid (of niet) met een ode aan muziekanten. Waarom niet.

  Nummer 1:

  Deze is voor de beste Blogbaas. Hij heeft een auto, dat heeft hij zelf gezegd, en gevoelens, daar heeft hij blijk van gegegeven. Soms wilde ik dat ik hem was.

  Alles wat ik hierna zeg hoop ik dat het tegen mijzelf gedingest wordt…

 107. He, Beste Riverside Blues, het lijkt erop dat je je aanwezigheid hebt ‘overdone’. Vanwaar die ruzie? Zal het rechtertje je beledigt hebben? Who cares? Ik heb nu de hik. Dat is de prijs voor een keer uitgaan en wat drinken. Het is uiteraard niet aan mij om…iets te hikken.
  Misschien kan ik je via muziek bij de kudde terug brengen?
  Om het nummer op YouTube terug te vinden heb ik het nummer als een soort witte Stevie Wonder zonder talent, met enorme hoofdbewegingen en zo, moeten zingen zonder geluid, om maar bij de titel uit te komen. Het nummer staat in de nummer 3 van mijn Elvis nummers. Voor mij, om de geweldige zang, maar de sax doet ook zijn deuntje in het geheel).

 108. Hier gaat, uiteraard iets fout.
  En dat na heel, heel weinig drank. Echt,
  Dit is het nummer. Who Cares. Inderdaad.

 109. En voor alle vrouwen:

  …ik moet mij helaas vanwege de wet op de sociale zekerheid en de ziekte zijn binnen bepaalde kaders bewegen maar Dapie, A., heeft mijn nummer…

 110. Goed, sorry voor de afglijdende normen. Ik was even niet up to speed.

  Zal ik daar een nummer voor zoeken? Nee, dank je.

 111. Marketing

  Als kleine uitgever heb ik enige maanden geleden het boek van mijn vader uitgebracht. Het werk kreeg een paar prachtige recensies en daar ben ik bijzonder blij mee, maar de verkoop stelt nauwelijks iets voor.

  Een vriendin van mij – begenadigd marketeer en uitgeefgoeroe – besluit me te helpen en vraagt: „Begin met deze inventarisatie. Welke advertentie heeft je tot nu toe het meeste opgeleverd?”

  Ik denk even na en besluit tot een eerlijk antwoord:

  „De rouwadvertentie.”

  Ontredderd kijkt mijn vriendin me aan.

  „De rouwadvertentie van mijn vader heeft de meeste verkoop gegenereerd”, zeg ik naar waarheid.

  „Tja”, zegt mijn vriendin, „die kunnen we niet nog eens plaatsen.”

  Hedda Treffers

 112. Na “De rouwadvertentie” had het beter stil kunnen blijven. Dan was het een prachtig ikje geweest. Goeie tip van de marketeer om het als ikje in te zenden, komt het toch nog in de krant!

 113. Er had ook nog een punt moeten staan achter “De rouwadvertentie”, Ron de Drie. Je hebt nog niet alle spijkers op laag water bij elkaar gezocht.

 114. Leuk ikje. Laatste zin stoort me in het geheel niet.

  Jullie lijden denk ik allemaal aan het laatste-zin-trauma (trauma dat is ontstaan na het lezen van een totaal overbodige laatste zin) .

 115. He- HR vindt, in al z’n eenvoud, ook eens iets van het Ik-je.

  Die laatste zin van ‘m, die tussen haakjes, was natuurlijk volstrekt niet nodig.

 116. Het is maar net hoe je het bekijkt. Mijn laatste zin geeft DSR een reden tot bestaan (raison d’être, The claimed reason for the existence of something or someone; the sole or ultimate purpose of something or someone), hij moet toch ook iets te zeuren hebben?

 117. Een Franse term met een Engelse definitie – HR moet per se proberen om interessant te doen en kan dat zoals gebruikelijk niet in z’n eigen woorden.

  Van inhoudelijk commentaar, op het Ik-je, DSR of zijn opmerking, onthoudt hij zich vervolgens. HR’s bijdragen beperken zich tot steeds matiger kunstdingesjes en het op de korrel nemen van z’n evennaasten.

 118. Dat zie je verkeerd, DSR. HeRoWa doet juist veel moeite om je munitie te geven voor je favoriete bezigheid: ergens over zeuren commentaar op geven.

 119. @L
  Kippetje kakelt ons schraalborstige haantje weer eens zonder goed te lezen na.

 120. FF bang dat het er te dik op lag maar gelukkig, DSR bijt enthousiast in op het hapklare brokje en schrokt het kwijlend in één keer naar binnen. Genieten geblazen!

  DSR is natuurlijk razend jaloers dat Luv en ik een eeuwigdurend verbond hebben gesloten. Vandaar zijn beschimpingen en denigrerende affronten. Beetje zielig maar aan de andere kant ook weer dolkomisch 🙂

 121. HR 11:29,
  het gaat om de laatste DRIE zinnen die overbodig zijn. Kun je nagaan, hoe ik lijd aan het laatstezinoverbodig-trauma. Drie zinnen! Dat verzin je toch niet?

Ik vind er dit van:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: