Was het maar weer maandag 13.00 uur (81)

Photo: (c) A. Dapie, Feux des artifices, 2015
Photo: (c) A. Dapie, Feux des artifices, 2015

“Maandagmiddag klokslag 13.00 uur, het nieuwe intro van Apie: check. En dat in vakantietijd, wat een plichtsbetrachting, daar kunnen labbekakjes (…) een puntje aan zuigen. En wat een fraaie samenvatting wederom van de hoogtepunten van de afgelopen week. Hè, was het maar vast weer maandag 13.00 uur.” Dat zei onze trouwe reageerster en zelve ook schrijfster Luvienna. En wat een heerlijkheid. Het is immers weer maandag 13.00 uur. Haar liefste wens is dus vervuld. Ja, zo zijn we wel, hè, altijd in om mensen te pleasen, aldus het visboertje, ook wel blogbaas dezes genoemd.

Maar waar ging het om? De ikjes! De hoogtepunten van de schrijfsels zelve en de reacties daarop van de reageerders. Maar man oh man, wat was het weer een treurige week. Het zoveelste terrasikje waarin een ober wordt afgezeken, dit keer nota bene van een pannenkoekhuis. Hoe haal je het in je hersens om daar te gaan eten en dan een “ober” te verwachten die je knipmessend bedient. Wees blij met het rondje gebakken beslag dat je op je bord krijgt, Tessel van Aast! „Nee, niet te vreten.” voegde haar vriendin de bediener toe. Tja, dat zou zelfs in een patattent voor verstoorde blikken hebben gezorgd. Enfin, het staat vereeuwigd in de v/h deftige NRC, en de vlag is uitgegaan in huize Van Aast. Luvienna: “Volgens mij is dit een oudekoegrap. Los daarvan vind ik het mweh.”

Ook een zoveelste ringtone-ikje, dit keer vanuit het crematorium. Leuk en respectvol, Cees PanneWittekoek, dat je je daar in dat stille zaaltje onmiddellijk op de dijen slaat en denkt ‘hahaha, die ga ik naar de krant sturen.‘ Heb je het conceptikje onmiddellijk per app gestuurd, of heb je nog wel eerst een minuutje aan de overledene gedacht?

“Volgende keer graag een oehoe die door een steenarend wordt gegrepen.”

Ook ene Ben Schattenberg was keiorigineel; hij kwam zonder schaamte met de zoveelste variant op de kat-vangt-prooi-natuurobservatie -in-tuin-van-NRC-lezer. Het ging dit keer over een kikker. Zeker, het is weer eens wat anders dan een muis of een vlieg. De Schrijvende Rechter (DSR): “Volgende keer graag een oehoe die door een steenarend wordt gegrepen. Eindoordeel: 3 (zegge: drie).”

lamDe andere ikjes waren het vermelden niet waard. Zoek ze rustig op in de betreffende rubriek. De spanning moest vorige week van de reageerders zelve komen. Zoals van voormelde DSR die op het punt staat zijn geloofsfeuilleton te hervatten, maar daar nog wat spreekkoren voor nodig heeft. Pawi verwoordde het algehele gevoelen het mooist (zij het dat de tekst een tikkie te lang was voor een spreekkoor): “Bij dezen mijn dringende verzoek om je geschriften weer beschikbaar te stellen aan belangstellende lezers, waaronder ik me schaar. En als het niet teveel gevraagd is: je feuilleton van een vervolg te voorzien.” Ook Luvienna was eerlijk en oprecht. Zij slaagde er wel in om te schreeuwen: “DSR, onze allerbeste Schrijvende Rechter, wil je ALSJEBLIEFT ALSJEBLIEFT je prachtige schrijfwerk met ons delen? Anders zijn we allemaal doodongelukkig.”

Kees fakete desinteresse; dit zal naar vermoeden ons schrijvende aandachtsorgeltje uiteindelijk over de streep halen. “Ons Rechtertje moet maar zien wat ie met zijn schrijfsels doet. Er is nu ook weer geen wereldliteratuur aan verloren, al las het wel lekker weg.”  Heer Rozenwater zat er heel Nederlands te dicht bovenop, en drong daarmee DSR in de hoek. Da’s vaak niet de beste plaats voor een aangevallene om daar uiteindelijk minzaam knikkend weer uit tevoorschijn te komen. Maar het komt wel goed, denken we. “Helaas, HR”, zei onze gevierde schrijver, “DSR heeft het geloofsfeuilleton inmiddels compleet, met het soort passages waar jij altijd zo van moest kirren.” Voor de vorm voegde hij eraan toe dat het in de archieven zal blijven, verbrand zal worden, per post kan worden verstuurd etc, maar het verkneukelen is bijna hoorbaar, en wij voorspellen: nog deze zomer weer op dit  blog. Zo waar als ik A. Dapie heet.

” … voor de haai weer een keer kraait laten we een boer …”

Timmerark was weer eens terug op het oude nest – *joepie icoontje* – met een karakteristiek ” … maar ons kent ons, we keren de wang toe, en voor de haai weer een keer 100e reactielepeltjekraait laten we een boer, een wind en is alles ongezegd gebleven.” Hij scoorde een 100e reactie en dito lepeltje maar deed alsof hij dat niet begreep. Het lepeltje blijft daarom in het magazijn.

Riverside Blues plaatste eindelijk weer eens iets normaals *joepie icoontje* “Het is toch niet altijd Bach?” zei hij tegen Mopperkont, “Je herkent zijn magische handschrift” en hij plaatste een linkje naar een concert van Paul McCartney in New York. [tekst loopt nog even door onder video]

Een Voorbijganger was minder in zijn sas met dit blog en wilde dat laten weten ook “Reactanten wensen elkaar goede reis en behouden terugkeer. Dat zijn zij, die vaker hebben gereisd (…) Wel eens heerlijke spruitjes gegeten? Zo iets ongeveer. De geur heerlijk. Ik loop ‘n blokje verder.” Dat mag natuurlijk, graag zelfs, voor diepgravende beschouwingen en levendige discussies over de Griekse crisis en de vastgoedsituatie in Nederland moet je inderdaad bij de buren zijn.

EiffeltorenTimmerark had visite gehad van een Amerikaans paartje: ” … En zo fucking preuts! Mijn hemel. We wonen klein dus dan loop je wel eens tegen elkaar op…foute boel.” Hetgeen de blogbaas verleidde tot een goedmoedig geintje, in de trant van “Timmertje loopt dus swaffelend door zijn appartementje. iew icoontje”. Een verwijzing uiteraard naar het nog altijd veelvuldig aangeklikte item over diens eigen volledig uit de hand gelopen swaffelavontuur in Parijs, zie alhier.

Nu we het toch over Frankrijk hebben. Mopperkont was op de fiets onderweg naar Vendome, Beaugency en Le Lavardin, waar hij deze week volledig uitverkochte concerten gaat geven in kerken en kathedralen. “Met koor, orkest en solisten gaan we drie uitvoeringen geven van klassieke werken van Pergolesi, Britten, Bach en Gjeilo.” Dat we daar op het internet niets van terug kunnen vinden, niet in de uitgaansagenda van Vendome, noch in die van Beaugency, noch in die van Le Lavardin, mag de pret niet drukken. Het is vast echt waar.

Op de nationale Franse feestdag de 14e juli was hij nog onderweg: “Vandaag de hele dag gefietst langs het canal d’ Orleans, de oeroude verbinding tussen de rivieren de Loing/Seine en de Loire. Als kanaal niet meer in gebruik, maar voor de fietser een paradijs. Geen uitlaatgassen en eindeloos heuvelend boerenland, maar een vlak en slingerend kanaal met oude ecluses, prachtige flora en fauna en bij invallende hongerklop nooit erg ver verwijderd van een restaurantje.” Juist, dat restaurantje is nooit ver weg bij ons Moppertje.

Photo: Trendy Restaurantje, (c) A. Dapie 2015
Photo: Trendy Restaurantje, (c) A. Dapie 2015

Het toeval wilde dat blogbaas  Dapie op diezelfde dag in Parijs was en live verslag deed van het vuurwerk op en om de Eifeltoren. De volgende dag schreef hij vanuit een trendy restaurantje, waar ze voor het eten eerst op een dakterras mojito’s in plastic bekertjes serveren. Hij mocht daar twee uur op zijn eten wachten, uitziende op mooie interessante mensjes en onderwijl luisterende naar een fraai concert.

14326Het Kunstblog van Heer Rozenwater kende een aantal missers, maar ook een ondeugend hoogtepuntje in de vorm van een stout verzuchtinkje van Letterzetter op nevenstaand “Hold Still” plaatje van Alex Garant. “Hopelijk is de rest niet zo…” was de kopsuggestie, helaas niet als kop van de dag uitverkozen door de kunstkenner.

Dit was het overzicht van wat er vorige week hier op de site is gebeurd. De ikjes waren zoals altijd afkomstig uit de ikjesrubriek van de NRC, de krant die zo graag lezersanekdotes op de achterpagina plaatst. De reacties van de mensen uit het land kwamen van hier, aangeleverd door de A. Dapie Community van ex-NRC-reactanten, ex-Volkskrantbloggers en ex-weten-wij-veels. Stuur nu zelf eens een ikje naar de krant. Of scrol naar beneden en zeg wat het ikje van vandaag losmaakt. Plaats een reactie. Mag met een fantasie-emailadres. Druk een duimpje. Geef een sterretje. Plaats een smiley. Voor je het weet, sta jij volgende week in het intro.

Voorgaande afleveringen van deze rubriek zijn elders op dit blog te raadplegen. A. DapieFeuilletons en levensverhalen of aanzetjes daartoe zijn welkom op apie@apiedapie.com. Kortom, het wordt weer een prettige week. Maar als je vindt dat het geen prettige week moet worden, ga dan vooral elders buurten.

Featured image (helemaal hierboven): is weer van Ed Gregory van stokpic.com. Keigoeie vent is dat. 

Auteur: Bas van Vuren

Schrijver. Rijmer. Kijker. Kent beroemde mensen. Maakt liedjes. Holland Douze Points.

159 gedachten over “Was het maar weer maandag 13.00 uur (81)”

 1. Ja, en/of Bob wil graag laten weten hoe hip en verantwoord hij bezig is.

  Is er ook een Marqt in het buitenland, Apie?

  Like

 2. Overigens een nogal onduidelijk antwoord van de aangesprokene; eet hij geen vlees? Eet hij alleen nietbiologisch vlees? Heeft Bob nog uitleg gevraagd?

  Like

 3. Voor de Apie weekly of de Apie Twitter: ik zag Wouter Bos vandaag. Hij keek schuldbewust weg. Gelijk heeft hij.
  Maar hoe dan ook, ik prefereer vanaf nu het VU boven het SLAZ ziekenhuis. Wat een pijnpoli! Ze kunnen uiteraard(niet dus) niets voor je betekenen wanneer je rookt maar ze snappen wel dat het invloed heeft op je klantbeleving (pijnbeleving) en dat het nu, hier niet onmiddellijk de plek is om je te laten afkicken. Nu was ik net een week of twee gestopt met roken maar dus nu blijmoedig weer begonnen…want er is een heel leuke (dat ze mooi is doet er niet toe) verpleegster die avonddienst had en rookt.
  Behalve die zonde heb ik mij keurig gedragen, niet rondgezworven, een model patiënt. Een Blanke, Vuile model patiënt.

  Like

 4. Was ik dan echt de enige die hoofdschuddend het enthousiasme van het lieve deel dezer site aanzag ten aanzien van het tot falen gedoemd feuilleton waarbij de Zeurder inter Pares bij betrokken is?
  Zip doet er om, en het Aapje en zijn dames (bewonderend icoontje) trappen er keer op keer kirrend in. Dat heeft natuurlijk zijn charme, dit in tegenstelling tot ziekenhuis eten. Ik heb bijna altijd zin, wanneer ik opgenomen ben om te wippen en te wokken. Uiteraard kan beide niet. Op mijn vijftiende (lees Blank Vuiltje) heb ik wel gemasturbeerd toen ik in het Lucas lag, op zaal met elf mannen, waar toen nog gerookt werd. Zou men mij toen hebben laten roken? De wereld was toen (1980 of zo) minder met regeltjes behept.
  Nog iets. In het SLAZ zou ik vandaag ontslagen zijn, na uren van onzekerheid. Hier vroeg men mijn mening. Maandagochtend leek mij fijner. Waarom haasten? Nu lijkt de dosering (en veel, heel veel belangrijker de holistische benadering van pijn en de rits aan afspraken allemaal in het teken van de eigen verantwoordelijkheid…kom ik nog wel eens op terug) hoe aan te slaan maar dat is pas 1 dag. Ik ben compleet pijnvrij maar zeer voorbereid op de nare bijwerkingen. Ik heb hier geleerd (lijkt kots maar echt, het helpt): ik genees niet maar ik wordt wel beter…

  Heb zelfs zeer veel zin om te schrijven, dus bedankt A. Dapie dat je altijd het vertrouwen in mij hebt gehouden? Dat is toch zo? Of verwar ik mijzelf met Grunberg en jou met de Arbeiderspers. Ook daar is trouwens voor gewaarschuwd.

  Bezoek. Kut.

  Like

 5. Vrolijke vervanger

  Halverwege een weekje Wenen floept een inlay uit een van mijn kiezen. Na thuiskomst blijkt mijn vaste tandarts met vakantie, maar bij zijn vervanger kan ik dezelfde dag nog terecht.

  Bij binnenkomst vertel ik deze, mij onbekende, tandarts hoe blij ik ben dat hij mij zo snel wil helpen en dat ik niet snap dat de inlay eruit is omdat ik onlangs nog op controle ben geweest.

  „Snap ik wel”, zegt hij, „want op een foto zie je niet als het cement loslaat.”

  „Oh”, zeg ik „op den duur lost cement dus op.”

  „Ja, alles lost op”, zegt hij, en gaat vrolijk aan de slag.

  De inlay wordt er snel en keurig weer ingemetseld en ik bedank de tandarts opnieuw uitbundig. Omdat ik niet weet hoe het met de rekening gaat, vraag ik met een theatraal gebaar:

  „Moet ik verder nog iets doen.”

  „Neen”, antwoordt hij, „maar u moet wel voorzichtig oversteken anders heb ik alles voor niks gedaan”.

  Selby van Dedem

  Like

 6. Selby vraagt met een theatraal gebaar: „Moet ik verder nog iets doen.” De vervanger denkt: Zo, dat is een druistig type, die moet uitkijken bij het oversteken.

  Zou dat de clou zijn van dit Ikje?

  Like

 7. Leuk verhaal, maar dat theatrale gebaar had er van mij wel uit gemogen. Wilde Selby laten weten dat ze zich wat gegeneerd voelde of zo? Is dat relevant?

  Snedige tandarts trouwens. Had chirurg moeten worden.

  Like

 8. Nou wat een popie jopie hulpverlener weer, ons Hollanders bent gezellig, we zitten hier gezellig en we zitten hier ok. Brr icoontje. 😦

  Like

 9. Wat een hoop overbodige prietpraat, het fenomeen “ikje” wordt onteerd. De volgende ik had wel gekund, qua vorm, maar is inhoudelijk nog altijd niet echt om over naar huis te schrijven:

  Ik ben bij de tandarts voor het vervangen van een inlay. Hij gaat vrolijk aan de slag. De inlay wordt er snel en keurig weer ingemetseld en ik bedank de tandarts. Omdat ik niet weet hoe het met de rekening gaat, vraag ik: „Moet ik verder nog iets doen?”

  „Neen”, antwoordt hij, „maar u moet wel voorzichtig oversteken anders heb ik alles voor niks gedaan”.

  Like

 10. Ik heb mijzelf vanmiddag ontslagen (had weer een ruzie met een arts) zodat ik morgen om 13.00 achter mijn thuispc (there is no pc than your thuispc) kan zitten…

  Like

 11. Geen baan, toch ontslagen worden.Daar moet je Timmerark voor heten. -grinikicoon-

  Like

 12. Het zit hem ook in de genen. Blank Vuil, niet alleen de Koning heeft zijn positie aan het gescharrel voor hem te danken.

  Like

 13. Komt dat in de genen door eeuwenlange veredeling of kun je de natuur een handje helpen door bv. in een gifwijk te gaan wonen?

  Like

 14. Dat hangt er denk ik van af wat je onder gifwijk verstaat.
  Nu woon ik in de Wijsgerenbuurt. Met kolossale bomen, die men in het stadsplan, het plan gepresenteerd enige jaren geleden om de buurt op te knappen (renovatie was toen blijkbaar goedkoper dan nieuwbouw) en welk ook een moestuin, in wat ooit het grasveld (uitzicht) grenzend aan mijn tuin was, behelsde voor het luttele bedrag van 55.000 voor elf tuintjes, de poortwachters noemde en die de storm gelukkig hebben doorstaan. De Hofstad zou ik een gifwijk noemen, en vele vrinden van jou Brussel. Twee ervan, de echte [gemodereerd] zijn vannacht weer op de radio te beluisteren.
  Waren zij er 20 jaar geleden dan was de windbuil Wilders vast overgewaaid en had Pimmetje nog geleefd.

  Like

 15. @Tim
  De nazi’s zoals je ze noemt, zijn al enkele weken uit elkaar. Jan Roos heeft een andere baan.

  Lakmoesproef: wordt jouw nazi getolereerd? Van mij mag je, al ben ik het volstrekt niet met je eens, maar de blogbaas vindt verwijzing naar de NSB al te ver gaan.

  Like

 16. @Tim
  Met gifwijk bedoelt DSR een oud fabrieksterrein oid, waar allerlei chemische bende in de lucht en in het water komen en tot mutaties lijden, van superheroes tot degeneres.

  Waar in een generatie een nette burgerfamilie kan vervallen tot Blank Vuil.

  Like

 17. En jawel: een Nazireferentie ivm met een radioprogramma die Tim in het verleden heeft gebruikt, is nu opeens niet meer toegestaan. Om DSR een hak te zetten, voert APD censuur in.

  En niet alleen vergelijkingen worden geschrapt, zelfs het gebruik van de woorden ‘Nazi’ en ‘NSB’ worden gecensureerd. Welke termen zullen morgen niet meer voldoen aan het hyopcriete fatsoen van de blogbaas? Kunnen we nog spreken over de goelags, de Culturele Revolutie of de Rode Khmer?

  Like

 18. Een programma als de Echte Jannen (blijkbaar bestaat het gelukkig niet meer) Echte Nazi’s noemen…mag dat niet meer? Ik zie het probleem niet…Mag je het woord Nazi’s niet meer gebruiken? Volgens mij sla je een beetje door A. Dapie. En beloon je juist die gene die je wilt opvoeden. Dit gaat nergens meer over. Ik maak bij deze excuses voor alle excuses die ik heb gemaakt. De mazzel allemaal.

  Like

 19. Nee Timmerark, mensen “nazi” noemen mag hier niet, heeft hier ook nooit gemogen overigens. Heb ik al eens eerder uitgelegd, toen snapte je het wel. Jij ook de mazzel natuurlijk.

  Like

 20. A. Dapie JULI 27, 2015 OM 14:07

  En als het nu echt nazi’s zijn, mag het dan ook niet? Want ze bestaan nog steeds hoor, echte nazi’s. Sommigen zijn er zelfs trots op.

  Like

 21. Als het echte nazi’s zijn, dan mag het wel, Kees, mits het onderbouwd wordt en het on topic is. Ik had het over “tenzij in context“, heb je misschien overheen gelezen.

  In het algemeen lijkt me het aanwijzen van veronderstelde nazi’s echter geen onderwerp voor dit blog. Ik zit er althans niet op te wachten. Als je er eentje ziet, ga er dan maar mee naar de politie.

  Like

 22. Echte NSB’ers zijn er, voorzover ik weet, niet meer. En mochten er nog een paar in leven zijn, dan ook graag hen aan de bevoegde autoriteiten melden. Deze site is daar niet voor.

  Wil je iemand beledigen omdat hij bijvoorbeeld je daden zichtbaar heeft gemaakt voor een groter publiek, dan is de benaming “NSB’er” echt niet goed. Als je echt wilt schelden, en het niet met argumenten afkan, gebruik dan maar een alternatief zoals “klikspaan”.

  Like

 23. @APD
  En iemand nou behept is met een overdreven nivelleringsdrang? Mag je die hier communist of bolsjewiek noemen?

  ’t is maar om te laten zien op welk glad ijs je je begeeft als je eenmaal aan het modereren slaat.

  Like

 24. Dat is het zeker. Niks wisselvalligs dan een mens, niet waar.

  Ik zie dat de blogbaas wat betreft de Rode Khmer op zijn schreden is teruggekeerd -tevreden glimlachicoon-. Excuses zullen , en hoeven, er niet in te zitten, vergissen is menselijk.

  Nu nog graag herstel van de teksten in de gevallen waarin de termen ‘nazi’ en ‘nsb-er’ zijn gemodereerd, waar ze later wel weer zijn toegestaan. Je verbiedt iets of je verbiedt t niet.

  En dat ‘nigger’ staat er ook nog altijd. Is dat werkelijk de bedoeling?

  Like

 25. Zie nu pas dat APD Timmerark heeft weggepest met z’n gecensureer! Heeft ie nou z’n zin?

  Like

 26. Die Rode Khmer was inderdaad abusievelijk verwijderd en heb ik dus weer teruggezet, nu ik even wat tijd had. Kan gebeuren, zeker als je met iets anders bezig bent, daar zijn zeker geen excuses voor nodig, er is niemand mee gekwetst of benadeeld.

  Ook DSR vergeet (evenals Keessie) dat voormelde woorden niet zijn toegestaan tenzij in context. Dat betekent dat als je ze gebruikt om anderen te beledigen het niet mag (althans hier niet), maar er over praten in een context kan wel. De context is hier: praten over het modereren, wat kan en wat kan niet. Zo simpel is het. Je had Heer Rozenwater een “klikspaan” kunnen noemen, dan was er niks aan de hand geweest. Begrijp je dat?

  Het woord nigger daar houden we absoluut niet van. De context waarin de reageerder het hier gebruikt is echter aanvaardbaar, namelijk om aan te duiden dat een bepaalde reageerder gediscrimineerd wordt zoals vroeger de “nigger” in Amerika. Het is een vergelijking van een verschijnsel, niet van personen. En het is geen ondersteuning van de term, juist het tegenovergestelde.

  Ik neem deze gelegenheid graag te baat om een van mijn alltime favorite songs van John Lennon te plaatsen, waarbij hij hetzelfde deed met “de vrouw”. Ook toen waren er wat onnadenkenden die er bezwaar tegen maakten, tegen precies de verkeerde dus!

  Let op de scheurende saxen. En ja, let ook op de discussies die dompies eronder voeren. Lennon stond juist aan de kant van de onderdrukten. Het was een elpee gemaakt toen hij in de wat linksige hoek zat en zo’n beetje tegen al het onrecht demonstreerde dat hij zag, van politiegeweld tot discriminatie tot oorlog. Ja, en dat deed hij vaardig, met zijn talent voor taal, muziek, show en publiciteit.

  Like

 27. DSR, modereren betekent dat je als blogbeheerder ingrijpt als een reageerder de regels overtreedt. Dit staat keurig beschreven op dit blog, zie alhier.

  De reacties op moderatie zijn verschillend, al naar gelang de persoon. Sommigen gaan krijsend nog harder te keer, sommigen blijven dagenlang hun gelijk zoeken, sommigen gaan met veel misbaar en sommigen gaan stilletjes even, een tijd of voorgoed elders kijken, daar waar hun taaltje wel gewaardeerd wordt of op z’n minst op de site blijft staan. That’s all in the game. Oh, zou ik bijna vergeten, en sommigen denken een volgende keer wat langer na voordat ze verkeerde taal op de site slingeren.

  Like

 28. @APD
  Ik heb de pest aan jou door persoonlijke wrevel gedreven willekeur, met je watch lists, hypocriet-preutse, prekerige en formalistische praatjes.

  Daar stel ik me tegen teweer, of je dat nu aanstaat of niet.

  Like

 29. De mazzel betekend gewoon: veel geluk. En het lijkt mij dat iemand die zoveel tijd en goede wil in een site als deze stopt, gratis en voor niets, dit wel kan gebruiken wanneer een gast zich zo vaak blijft misdragen. En dan heb ik het eigenlijk over kinderachtig zijn. Schelden mag van mij, beledigen ook, vergelijk mij maar met wie je wil, het is de eigen onmacht die je er mee ten toon spreidt.
  Ik ga verder geen tijd verspillen over waarom Nazi of Navomaatje wel of niet mag en of omgekeerd, who cares! Het is A. Dapie zijn site en wij zijn de gasten. Verbazing uiten is natuurlijk van een andere orde.
  Waarom DSR, waarom doe je zo je best om gehaat, geminacht te worden, nou vooruit, verbazing op te wekken? Wat is daar de meerwaarde van?
  Aan de andere kant, voor zover ik mij kan herinneren is het bal met jou, en is dit dus blijkbaar je rol hier…wat in de postkamer niet kan dus…

  Foei, nu doe ik het ook (weer). Excuses bij deze, en een appeltaart met slagroom wanneer het pijn doet. En ik trek de excuses ook maar gelijk in, anders moet ik daar later weer op terugkomen. Ik ben gewoon te aardig voor deze wereld, maar waar moet je heen? Kepler zus en zoveel is te ver weg.

  Over pijn gesproken: ik ben vandaag nat geregend en het zou mij niet verbazen wanneer iemand die de omgekeerde weg (van mijn moeder naar mij in plaats van andersom dus) gefietst heeft kurkdroog is aangekomen. De bui dreef met mij mee. Dat is toch onrechtvaardig?

  Waar moet ik dit betoog trouwens plaatsen? Overal waar je komt sart ZIP je tegemoet.

  Like

 30. Timmerark,
  Ik had de buienradar ingezoomd en heen en weer gefietst naar de supermarkt. Het is me gelukt in precies een uur tijd om droog over te komen.

  Like

 31. ‘@Tim
  ‘Waarom DSR, waarom doe je zo je best om gehaat, geminacht te worden, nou vooruit, verbazing op te wekken? Wat is daar de meerwaarde van?’

  DSR doet zijn best voor geen van deze dingen en ziet er ook de meerwaarde niet van in.

  En geen enkele reageerder van goede wil kijkt met haat, of minachting naar DSR en men verbaast zich tegenwoordig nergens meer over. Je staat dan ook moederziel alleen in je poging DSR een alternatief naampje aan te willen smeren. Dat proberen de karavaanblafhonden al sinds de NRC-dagen, dus alweer bijna zeven jaar.

  Dat je nog eea nog zo ervaart komt omdat je nog zo bleu bent ls een smurf en zo groen als gras.

  Blij te horen dat je nat geregend bent. Hopelijk ben je ook nog in de hondepoep getrapt en kwam je daar pas thuis achter.

  Like

 32. Ja Kees, op JULI 27, 2015 OM 17:54
  Heel bijdehand vond ikzelf, al jaren, eigenlijk.
  Ben geheel en al afhankelijk van mijn fiets op doordeweekse dagen.
  Had erbij moeten zetten: “Ideetje?”
  Maar heb het te druk efkes, 😉

  Like

 33. Kinderen moeten in een zwembad uit de buurt van roosters blijven en lange haren af laten knippen. Want niet weten is niet weten.

  Like

 34. Timpie, je hebt helegaar gelijk, ik vraag me alleen af waarom je dit hier plaatst, wat heeft je geinspireerd, de regen?????

  Probeer overigens DSR maar niet te begrijpen, dat heeft iedere reageerder van goede wil al jaren geleden opgegeven. Maar het wordt er niet beter op. Jou wil hij graag in de hondenpoep laten trappen, mij voegt hij toe dat hij “de pest aan me heeft” .. hij heeft het kennelijk nodig. Er loopt hier buiten een vrouwtje – al jaren – die voorbijgangers en zelfs voorbijrijdende auto’s uitkaffert, ze staat werkelijk keihard te schelden naar alles en iedereen. Zo komt zij haar dagen door. Inmiddels is de buurt van haar gaan houden, alleen mensen die haar voor het eerst horen kijken nog verstoord.

  Pawi weet wellicht wel hoe dit qua aandoening heet?

  Like

 35. Neenee, APD – DSR heeft niet de pest aan jou maar aan de wijze waarop je je gedraagt.

  Hij haat de zonde, maar heeft de zondaar lief, en zo hoort het -milde glimlach-

  Like

 36. “Er loopt hier beneden een vrouwtje..al jaren…etc”
  Hoe dat qua aandoening heet? Ik zou het zwanenwaan noemen.

  Hier in de buurt brengen zwanen hun nest groot aan de rand van doorgaande polderwegen. Elke automobilist, elke fietser, elke wandelaar krijgt er van langs als ze er langs moeten. Ook al doen ze dat met een beleefde en voor henzelf of hun koetswerk veilige afstand.

  Like

 37. Volgens mij heet dit ZakZeikerdsZyndroom, waarbij mensen, veelal mannetjes van gevorderd-middelbare leeftijd al zich al kwaadsprekend bemoeien met iedereen die niet voor ze buigt als een knipmes binnen het door hun afgebakend terreintje.

  Like

 38. DSR (21:25): En dat zegt degene die op mijn opmerking dat hij een “minderwaardige reactie” had geplaatst reageerde met een furieus “noem je ouwemoer minderwaardig en behandel je reageerders met respekt”. Hoe inconsistent kan een mens zijn, ik weet het zo langzamerhand niet meer.

  Like

 39. @Gill en pawi, die antwoorden lijken me niet juist. De eerste niet omdat mensen met dat syndroom volkomen willekeurig scheldwoorden zeggen, zelfs als ze op TV geinterviewd worden, het is haast een reflex. De tweede niet omdat er voor die zwanen een aantoonbaar gevaar lijkt te zijn voor hun nest en kroost. Dit vrouwtje kijkt passanten aan, wijst ze aan, scheld ze uit (niet te verstaan wat ze schreeuwt), loopt dan weer door, soms draait ze zich om en tiert nog wat verder naar de inmiddels doorgelopen stelletjes. Maar soms is het mensje ook heel lang stil, zit te lezen, voert de eendjes …. en vaart dan weer UIT met een stem als een orkaan.

  Like

 40. @APD
  Da’s appels met peren vergelijken, APD. Zie ook niet in wat ’t precies met een en ander te maken heeft.

  DSR heeft dus niet de pest aan je, dat is gezien, je verontwaardigde reactie eerder, toch goed nieuws?

  Maar let wel: ik heb de stinkende builenpest aan de wijze waarop ik ben gecensureerd. Daarmee heb je me onrecht aangedaan.

  Like

 41. DSR, je verwijt me dat ik de zonde en zondaar verwar, de reactie en de reageerder; zelf deed je precies hetzelfde. Maar goed, dat dat gewoon appelen en appelen zijn daar moet je voor kunnen lezen en denken.

  Het doet me eerlijk gezegd niets of je nu wel of niet de pest aan me hebt. Ik doe hier gewoon mijn werk, c.q. mijn hobby, en probeer de site een beetje aardig en smetvrij te houden. En dat gaat niet onaardig. Tot op heden zijn uitlatingen zoals jij die naar reageerders zoals ik (maar ook naar Roos) hebt gedaan – mensen die je in het werkelijke leven face to face hebt ontmoet – gelukkig achterwege gebleven, met uitzondering dan die van jou. Ik hoop voor je dat je snel bij zinnen komt, c.q. na een welverdiende vakantie weer een tikkie normaal gaat doen.

  Je getier heeft zolangzamerhand zelootachtige proporties aangenomen. Zij het dat ik het van een zeloot beter kan hebben, omdat die allereerst de mens achter de knoppen niet kent, en bovendien een afwijking heeft (namelijk anoniem andere mensen beledigen en kwetsen).

  Like

 42. @APD
  Dus dat gejammer over dat DSR de pest aan je zou hebben (‘het zal je maar gezegd worden’) was dus maar effectbejag voor de buhne?

  DSR krijgt volgens jou zelootachtige trekjes. DSR daar tegenover dat jij steeds meer dictatoriaal-autocratische trekjes krijgt. DSR isoleren met een speciaal op hem toegesneden scheldbeleid, creepy klinkende maar nooit nader toeglichte ‘watch lists’ en als klap de vuurpijl censuur a la carte.

  Net als in de oude Sovjet-Unie probeer je je tegensprekers, niet voor het eerst kalt te stellen door hun geestelijke toestand in twijfel te trekken.

  Uiteraard op jou geheel eigen glibberige wijze, met op het oog gemoedelijke praatjes over welverdiende vakanties. Maar iemand die ‘bij zinnen moeten komen’ is een patient, niet goed bij z’n hoofd, in de war. Een excuus om hem niet serieus te hoeven nemen. In een later stadium volgen dan vaak insinuaties over drankmisbruik.

  Hou dat soort praat asjeblieft voor je. Het is misselijkmakend-hypocriet.

  En die censuur zul je in ieder geval deels moeten terugdraaien. Je bent als een dolle tekeer gegaan in mijn teksten, daarmee de indruk wekkend dat ik me schandelijk heb misdragen. Maar het gaat om zaken – bv. opsomming, in tegenstelling tot vergelijkingen – die elders gewoon worden toegelaten.

  Ten slotte: als het wat jou betreft schuurt omdat je me face to face hebt ontmoet, stuur je me maar een e-mail (zonder gescheld hoor, denk d’r om), maar doe er hier niet moeilijk over.

  En als HR vindt dat ik hem onheus hen bejegend, zal hij dat toch zeker zelf wel kenbaar maken?

  Like

 43. Welterusten, DSR, slaap lekker en morgen gezond weer op (heb net naar interview met la Sonja Barend geluisterd, vandaar). Je hele verhaal glijdt gelukzalig van me af, omdat ik een schoon geweten heb, en omdat ik weet dat alles gewoon op de site op de verschillende threads is terug te vinden, zodat iedereen die daar zin in zou hebben zelf zijn gevolgtrekkingen mag maken over dat “dolle tekeer gaan” en nog meer fraais. Waarom zou ik jou in hemelsnaam een email moeten sturen? Dat doe je naar iemand met wie je nog op zijn minst door een deur wil. Wil ik niet. Laat dat duidelijk zijn. Je bent een grens overgegaan. Je mag lekker doorsputteren, je maakt alleen jezelf belachelijk.

  Like

 44. Dat zal wel, dat gelukzalig afglijden, anders had je je in je laatste mail niet zo nijdig gemaakt en je niet zo laten kennen. Je bent lang niet zen, vaderman -grinikicoon-

  Dat gevolgtrekkingen maken zal nog niet zo makkelijk worden op een gecensureerd blog. Maar dat is ook niet je bedoeling.

  Ben in ieder geval blij dat je je weeiige masker met geveisde goede bedoelingen laat vallen. Je ware gezicht is weliswaar lelijk maar een stuk minder hypocriet dan we gewend zijn.

  Op mails zit ik niet te wachten, begrijp me niet verkeerd, maar zoals gezegd is dit hier niet het juiste gremium om aan real life gerelateerde ongemakken te berde te brengen.

  Dus we kunnen niet meer door een deur? Een betere illlustratratie van het feit dat je niet tegen tegengeluiden kan, is helaas niet mogelijk. De schone lei staat dus inmiddels voor het censuursponsje -grinikicoon-.

  In het verleden heb je bepaalde reageerders, bv. Pawi, wel eens volkomen geband en gedelete. We wachten het maar kalmkes af.

  Like

 45. Voor de goede orde: DSR blijft maar suggereren dat we er ook een parallele emailconversatie op na houden over dit onderwerp Dit is niet waar.

  Mijn meeste recente email aan hem dateert – uit het hoofd – van meer dan een maand geleden, en die ging toch echt over heel andere dingen.

  Like

 46. @APD
  -zucht- Neen, dat beweert DSR juist niet…

  Er staat iets in in de trant van ‘als je dan zo nodig… dan stuur je maar…’.

  Zo bot heb je DSR’s woorden zelden verdraaid en dat wil wat zeggen.

  Like

 47. Nee DSR, er staat (01:28, nota bene 1 reactie hierboven): “Dat zal wel, dat gelukzalig afglijden, anders had je je in je laatste mail niet zo nijdig gemaakt en je niet zo laten kennen” . Maar ja .. het was laat … en nu is het vroeg.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.