Ze riepen dat ik een kleine opdonder was (82)

marqt„Langzaam te leven, langzaam te leven, langzaam te leven in de Gloria!” Dat schreef een buitenlandse jongere ter gelegenheid van de verjaardag van Rian Los, hetwelk laatstgenoemde vereeuwigde door middel van een ikje in de NRC. Bob van der Sluis tekende een anekdote op uit de Marqt, waar een student met een tas vol folders een norse statiegeldflessengooier aanspreekt met: “Eet u wel eens biologisch vlees?” Na een korte stilte blafte de man: „Nee, nooit en daarom ben ik nogal agressief.” Verder was er een jolige vervanger van de tandarts van Selby van Dedem, die na de behandeling op haar vraag “moet ik verder nog iets doen?” grapte: „Neen, maar u moet wel voorzichtig oversteken anders heb ik alles voor niks gedaan”. Onze reageerster Luvienna kon er ook wat van: “Snedige tandarts”, merkte zij op, “Had chirurg moeten worden.” En hopla, daar heb je zomaar in één enkele alinea de hoogtepunten van de NRC-ikjes en hun reacties van de hele vorige week op een rijtje.

yoga-met-thea_headerAfgezien van de ikjes leefden de reageerders zich volop uit op een nieuwe Hier Kan Uw Kop Staan aflevering. De jury is er nog niet helemaal uit wie de winnaar moet worden.

concertEn onze muzikale fietser Mopperkont zond de poster in die het straatbeeld van Vendome dagen had beheerst. Waarom? Omdat er een stelletje getalenteerde en goedgehumeurde Hollanders kwamen zingen, strijken en toeteren, en dat gebeurt niet alle dagen (onze Mopperkont was erbij, als zanger en als fietser en als lezer (in zijn zadeltas zat dit keer Maarten ’t Hart).

“Ik heb bijna altijd zin, wanneer ik opgenomen ben om te wippen en te wokken.”

Timmerark las zijn krantjes en boekjes weer eens in het ziekenhuis, wij wensen hem sterkte met alles, en hopen dat wij snel het volgende beeld van ons netvlies weg kunnen krijgen: “Ik heb bijna altijd zin, wanneer ik opgenomen ben om te wippen en te wokken. Uiteraard kan beide niet. Op mijn vijftiende (…) heb ik wel gemasturbeerd toen ik in het Lucas lag, op zaal met elf mannen, waar toen nog gerookt werd.”

Voor de rest stond de week in het teken van de start van een community feuilleton. Een aantal reageerders, waaronder een stelletje zeikerds, een vlierbesje en Ad Hok schreef – aanvankelijk in een opperbeste stemming – zes hoofdstukken van een streekroman uit Wieringen, opgedragen aan onze kanjer Heer Rozenwater. Een kleine greep uit het verhaal tot nu toe:

Klompen“Elke dag zagen we hem aansjokken, op zijn klompen dwars door de polders van het Wieringemeer. Hij en zijn oudere zusje en zijn jongere broertje werden elke dag, behalve op zondag, naar school gestuurd, als ze eerst de beesten hadden verzorgd. De koeien gemolken, de kippen gevoerd, een trap tegen de vos.”

“Vooral de andere jongens haatten me en probeerden me op het schoolplein voor schut te zetten. Ze riepen dat ik een kleine opdonder was, maar ze zongen ook “rare rare poepchinees”, en dan maakten ze met hun vingers kleine spleetjes van hun ogen.”

“Jij! Wat weet jij ervan?! Je weet niet eens wat een man is, zeg op! Wat is een man? Een man kan iets wat een vrouw maar al te graag wil. Jij ook. Kom maar eens even hier.” 

By Onderwijsgek (Own work) [CC BY-SA 3.0 (http://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0)], via Wikimedia Commons
By Onderwijsgek (Own work) [CC BY-SA 3.0 (http://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0)%5D, via Wikimedia Commons
“Terwijl de brede wielen grote kluiten modder opwierpen, bracht de veearts zijn motor met zijspan slippend tot stilstand. ‘Wat is dat hier!’ brulde de grote man, terwijl hij de regen van zijn lange leren jas en van zijn martiale snor schudde.”

Jacobs slechte humeur werd (…) niet veroorzaakt door de prestaties van de acteurs, maar door de kwaliteit van het script. Alhoewel het verhaal wel degelijk potentieel had, ontbrak het aan, zoals hij het zelf uitdrukte “je ne sais pas fucking quoi”.

Riverside Blues had al in een vroeg stadium door wat de moeilijkheid kan zijn met zo’n collectief werkstuk: “Wat ‘n schitterend verhaal. Je moet er toch niet aan denken dat als wij als organisatie ‘n lijn uitzetten, de consument daar iets bij verzint?” 

Dit was het overzicht van wat er vorige week hier op de site is gebeurd. De ikjes waren zoals altijd afkomstig uit de ikjesrubriek van de NRC, de krant die zo graag lezersanekdotes op de achterpagina plaatst. De reacties van de mensen uit het land kwamen van hier, aangeleverd door de A. Dapie Community van ex-NRC-reactanten, ex-Volkskrantbloggers en ex-weten-wij-veels. Stuur nu zelf eens een ikje naar de krant. Of scrol naar beneden en zeg wat het ikje van vandaag losmaakt. Plaats een reactie. Mag met een fantasie-emailadres. Druk een duimpje. Geef een sterretje. Plaats een smiley. Voor je het weet, sta jij volgende week in het intro.

Voorgaande afleveringen van deze rubriek zijn elders op dit blog te raadplegen. A. DapieFeuilletons en levensverhalen of aanzetjes daartoe zijn welkom op apie@apiedapie.com. Kortom, het wordt weer een prettige week. Maar als je vindt dat het geen prettige week moet worden, ga dan vooral elders buurten.

Featured image (helemaal hierboven): is van Andrew Phillips, via unsplash.com

Auteur: Bas van Vuren

Schrijver. Rijmer. Kijker. Kent beroemde mensen. Maakt liedjes. Holland Douze Points.

179 gedachten over “Ze riepen dat ik een kleine opdonder was (82)”

 1. Ik ga nu nieuwsgierig worden naar die vete van mij en DSR aan de ene kant met Pimm’s aan de andere kant. Ik zelve kan me uit het hoofd alleen wat gebbetjes herinneren.
  Je hebt een bewonderenswaardig selectief geheugen.

  @HeRoWa 14:13 Kom kom, je gaat toch geen Apie-/DSR-achtige madonnatrekjes ontwikkelen, alsjeblieft?
  Prima donna trekjes? Never!

  Like

 2. Tja Roos, jij hebt wellicht niets anders te doen, ik heb een druk leven, en het reageren bij de buren was een van de vele dingetjes die ik erbij deed, voor de fun, maar niet zo belangrijk dat ik al mijn reacties nog in de herinnering heb zitten. Gelukkig maar o_O Zoeken via search aldaar is een crime, dus daar begin ik niet eens aan. Als het echt iets belangrijks was, dan is er maar een iemand die het nog weet: Pimm’s! ❤

  Like

 3. Het wordt een mooie dag mensen. En straks augustus, de mooiste maand van het jaar. Al als klein Arkje vond ik dat wel wat hebben; een maand naar jezelf vernoemd hebben.
  “Wanneer kom je bij ons eten?”
  “O, schikt 23 Timmerark?”

  Prittige dag dagen A.Dapie gemeenschap.

  Like

 4. Op 4 TimmerArk ga ik een klein reisje maken door het Noorden van Nederland. Hopelijk hebben ze daar ook wifi.

  Like

 5. Tja Roos, jij hebt wellicht niets anders te doen
  Een voorbeeld van hoe vals Apie kan worden als hem iets niet zint. Gelukkig kan hij ook heel vergevingsgezind zijn. Wat dat betreft is het vreemd dat hij nog steeds zo’n diepe wrok koestert ten opzichte van het NRC en JdW.

  Like

 6. Roos, ik koester geen wrok, noch ten opzichte van NRC, noch t.o.v. JdW, nocht t.o.v. Pimm’s, noch t.o.v. DSR noch tegen wie dan ook in het leven, zelfs niet tegen Hitler, Pol Pot of NSB’ers. Wrok “koesteren” (merkwaardig werkwoord in dit kader, alsof het leuk is) is dat je hoopt dat er nog eens iets vervelends met diegene gaat gebeuren, om je te “wreken”.

  Nou Roos, zoiets, dat soort gevoelens, staat wel zo onvoorstelbaar ver van mij … volkomen tegengesteld hoe ik door het leven ga en in het leven sta. Maar goed, daar moet je me voor kennen en zelfs jij bent kennelijk beinvloed door de dagelijkse aantijgingen van DSR richting mij, over censuur, haatcampagne, dat ik een wraakzuchtig persoon zou zijn, etc. Valt me van je tegen. Je hebt kennelijk nog altijd absoluut geen idee over hoe ik als persoon ben, ondanks jaren van virtueel communiceren en af en toe een etentje. En ik maar denken dat we ergens gevoelsmatig een click hadden. Het zij zo.

  Like

 7. Tweeling

  Twee keer per week reis ik voor mijn werk per trein van Nijmegen naar Hengelo. In het dieseltje tussen Zutphen en Hengelo stappen in Goor twee jongens van rond de 17 jaar in, een eeneiige tweeling. Ze gaan op de bank achter mij zitten.

  Schoolboeken worden uitgepakt en opengeslagen. Al snel hoor ik de één aan de ander vragen: „Wie van ons is vandaag dyslectisch?”

  Het antwoord: „Laat mij maar. Ik heb niet zo goed geleerd.”

  Hanneke Wentink

  Like

 8. Tja Hanneke, het zal vast grappig geklonken hebben toen je daar in je boemeltje zat. Maar zo opgeschreven werkt het niet. Die eerste zin, waar heb die voor nodig? Het maakt ons toch helegaar niks uit, qua plot, waarom jij nou precies in die trein zit en waarom? Of is dit tevens de eerste aflevering van je levensverhaal?

  Eeneiige tweelingen kunnen nog wel smakelijkere voordeeltjes van het eeneiig tweeling zijn vertellen hoor, o.a. in de versier- en sekshoek. o_O

  Like

 9. Oh, ik vergeet het Plaatsvervangend Eindoordeel (DSR zit nog altijd te mokken vanwege veronderstelde censuur, en voert voor straf weer eens een boycot uit, maar niemand heeft het in de gaten): 2.5 (zegge tweeenhalf, voorafgegaan door wat verheven sneren en kleineringen, zoals dat Hanneke een NRC-lezeres in de trein is, die niets anders te doen heeft, en daarin eigenlijk niks meemaakt, dat werk, je kent het wel, al jaren hetzelfde).

  Pimm’s, we zoeken iemand die per 1 augustus de Eindoordelen structureel kan overnemen en er vooral ook een eigentijdse en eigenzinnige draai aan kan geven. Minimaal voor een maandje of zo. Kleine onkostenvergoeding voor schrijfgerei mogelijk. Is het wat? Emailtje naar het bekende adres.

  Like

 10. Geef DSR nu maar zijn zin en maak die in wezen onzinnige moderaties ongedaan. Je weet, hij is net een klein kind, kan weken zitten mokken. Aan de andere kant, misschien leert hij ervan om voortaan minder snel zelf te zeuren om het modereren van een reactie.

  Het moet overigens lastig zijn, moderator zijn + verantwoordelijk zijn voor het merendeel van de reacties.

  Roos, ik koester geen wrok, noch ten opzichte van NRC, noch t.o.v. JdW…
  Dan ken je jezelf onvoldoende. Hoe je recent weer elke gelegenheid te baat neemt om JdW in een kwaad daglicht te stellen bewijst naar mijn idee toch wel het tegendeel.

  Like

 11. Ik vind het Ikje wel leuk, ondanks de overbodige beginzin – wat wel weer een afwisseling is van de overbodige eindzin.

  Tuurlijk zijn er smakelijker voordeeltjes te vertellen over een eeneiige tweeling zijn, maar die hebben de broertjes nou eenmaal niet verteld.

  Like

 12. Veel reis plezier Pawi. Ik zou mij maar niet druk maken over Wi-Fi, heb je een aardbevingverzekering afgesloten?

  Wrok koesteren…zo nu en dan, nee nu en alleen nu komt er iets moois uit de verder nutteloze fitties over m.i. futiele onnodige haarkloverij. Wrok koesteren, je hebt gelijk A. Dapie het is een vreemde uitspraak voor de ganse mensheid op één na.

  Like

 13. Een foto in Het Parool van een jager, vrouw deze keer, met een grote lach naast een gedode Leeuw.
  Kan iemand dit uitleggen?
  Ik blijf altijd arm omdat ik dom ben, niet wil stelen, niet wil oplichten.
  Ik ben machteloos omdat ik niet wil moorden of verkrachten, of dit voor mij wil laten doen.
  Welk hormoon of geestesgesteldheid mis ik dat ik nooit die jager wil zijn? Nooit die lach wil lachen?

  Like

 14. Roos, dus als je een recensie geeft van een site, iets aanwijst dat daar niet zo goed was, dan doe je dat uit “wrok”?? Raar mannetje ben je toch soms.

  Like

 15. k kan windows 10 nog niet downloaden, moet wachten, heb jij je al eerder ervoor opgegeven, A? Of heb je betere connecties?

  Like

 16. Nadat APD gewag had gemaakt van DSR’s absentie wat betreft de Eindoordelen, wees ik erop dat DSR wel eens vaker een Eindoordeel overslaat, hetgeen onder meer samenhangt met mijn huidige levensomstandigheden.

  Kan ik asjeblieft met rust worden gelaten als ik eens geen acte de presence geeft?

  Like

 17. Voor iemand die op ‘Burnout’ zegt geen schimpscheuten meer op prijs te stellen, stelt APD zich met zijn bemoeienissen omtrent het Eindoordeel tamelijk agressief op.

  Hij moet dan wat ie niet laten kan, maar het beste is dat ie er met z’n tengels vanaf blijft.

  Like

 18. Wat betreft de censuurkwestie: deze is makkelijk op te lossen.

  APD gebruikt de woorden ‘NSB’ en ‘Nazi’ in zijn eigen reacties op een normale manier. Het enige dat DSR vraagt is dat hem met terugwerkende kracht hetzelfde wordt gegund in de reacties die hij heeft gemodereerd.

  Redelijk verzoek, kleine moeite, toch?

  Like

 19. Wie geen woorden heeft gebruikt maar duimpjes zeker -grinikicoon-

  Like

 20. Das balen dan. Ik dacht dat je je pas op kon geven, aan kon melden op de dag van de release…Niet dat ik nu zoveel kritiek heb op windows 8.1 maar het is gratis he? En stiekem vind ik het ook wel leuk om bij de eerste te zijn, want dan ga ik als laatste dood.

  Like

 21. Het Koningslied. Bron: De Telegraaf. Tipgever (naar mij toe) Radio1

  Het alom verguisde Koningslied … meer dan een half miljoen euro.
  Per seconde kostte dat 1786 euro. Dit royale bedrag ging niet naar de 51 artiesten die meezongen.

  Ik vind dit wel wat hebben. Het Koningshuis zal hier welwillend naar kijken, tikje jaloers misschien. Het is wachten op vragen van Wilders. Die wellicht een strafproces in Oostenrijk te wachten staat. Omdat hij hun wetten overtrad. Omdat daar Nazi vergelijkingen anders vallen dan hier. In Nederland bedoel ik, niet hier op de site. “Het moet niet gekker worden” Kwekkerde hij. Is hij ziek of is het vuur gedoofd? Vroeger zou hij hier toch met gestrekt been optimaal gebruik van hebben gemaakt. Genoeg over deze Nasibal.

  Nog een week en dan komt de man van de KPN draden splitten en plakken. Blijk ik al jaren voor 50mb betaald te hebben (ik dacht 20 waarvan ik de laatste tijd volgens hun eigen Speedometer slecht 16mb binnen kreeg). Dat wordt tijd voor een genoegdoeningkje in de vorm van een jaar korting, wat ikje brom. Maar daar doen ze niet misselijk over, bang voor de concurrentie.

  Ook de kranten (in mijn geval Volkskrant en Parool) zijn hier bang voor, lees willen zo graag groeien dat ik het grootste deel van het jaar de kranten gratis lees. Of ik betaal 4 euro voor een maand. Mocht je hier vroeger maar één keer per zoveel tijd gebruik van maken, momenteel is het bijna het hele jaar bal. Er zijn ochtenden dat ik de Volkskrant helemaal uit lees en denk, ja dit was een goede krant. Maar vaker niet.

  En dan de belachelijke gewoonte om in de zomer een halve zaterdagkrant te maken (voor dezelfde prijs). Ouderwets. Op vakantie (als je al weggaat) wil je blijkbaar geen nieuws. Zo Nederlands. En ik zal je, A. Dapie, voor zijn: ja ik houd nog steeds van de papieren krant. Ik zal vanmiddag wel weer spijt hebben dat ik deze noninformatie plaats, het zij zo, niemand hoeft het te lezen.

  Een prettige dag. Het lijkt onbewolkt te blijven.

  Like

 22. Roos, dus als je een recensie geeft van een site, iets aanwijst dat daar niet zo goed was, dan doe je dat uit “wrok”??
  Ha, ha, wat kun jij die aanhoudende hetzes (tegen het NRC en JdW) minimalistisch voorstellen. 😀 Very big smile.

  ..wees ik erop dat DSR wel eens vaker een Eindoordeel overslaat..
  Klopt dat is totaal correct (al zou “wees DSR erop dat DSR..” correcter zijn geweest). Apie trok weer eens te snel zijn conclusies. Het is daarbij uiteraard nog steeds mogelijk dat DSR op het juiste moment eieren voor zijn geld koos met het besef dat hij weinig in de melk te brokkelen heeft en met zijn actie nog geen deuk in een pakje boter sloeg 😀

  Like

 23. Contant geld

  Op de markt heb ik mijn favoriete groente- en fruitstal, waar ik regelmatig boodschappen doe. Aangezien het ongeveer de enige plek is waar ik tegenwoordig nog contant geld nodig heb, pin ik voor ik de markt oploop 20 euro.

  Ik kom aan bij mijn stalletje en zoek uit wat ik wil hebben.

  „Dat is dan 1 euro”, zegt de marktjuffrouw.

  Schuldig dat ik alleen dat briefje van twintig vers uit de pinmachine heb, zeg ik: „Sorry, ik heb alleen 20 euro.” Waarop de marktjuffrouw antwoordt: „Nou mop, dan krijg je er 19 terug.”

  Rosanne Haverkamp

  Like

 24. Tja. En dan morgen een Ikje waarin vermeld wordt dat de groentemevrouw Goedemorgen terugzei?

  Like

 25. Okay, ik probeer het ook een keer. Schiet me maar neer.

  2005:
  Mijn vriendin en ik, ze is dertien jaar jonger en in de ochtend wat bleek, gaan iedere ochtend samen naar ons werk. Op het station haalt zij de koffie en ik de kaartjes. Op een ochtend (of moet dat zijn: gisteren?) ben ik snel klaar en loop ik naar haar om mijn koffie over te nemen. “Wat heb je nu gehaald? We nemen toch altijd grote bekers?” zeg ik haar, terwijl ik een klein bekertje koffie in mijn hand gedrukt krijg.
  “Sorry” mompelt ze, “ik ben nog niet goed wakker.”
  De volgende ochtend is de rij voor de kaartjesautomaat langer dan die bij de koffiecorner en komt mijn vriendin mij tegemoet met twee grote koffie en een rood hoofd.
  “Wat is er aan de hand?” vraag ik haar.
  Boos antwoord ze: “ik bestelde twee grote koffie en toen antwoordde ze: Ja, je vader vond die kleine koffie maar niks hè?”

  Like

 26. Ja, eentje tussen de 4 (vier) en 6- (zesmin), afhankelijk van hoe het indikken slaagt.

  Like

 27. Wat een schatje,’ zeg ik op straat tegen een man die met een dartel puppy aan komt lopen. ‘Jawel hé,’ zegt hij, ‘en hoe vind je mijn hond?’

  Like

 28. Amsterdamsche humor ja. Zoals ’t verwelkomen van Duitse toeristen met ‘Herzlich Wielklemmen’, of ‘Hoe noem je ’n leren tanga?’ ’n Holleeder.

  Like

 29. De Holleeder en de Wielklemmen kende ik nog niet, dat schatje wel.

  Nou ja, niet DAT schatje.

  Like

 30. Uit Het Parool van vandaag:

  HET BEDRAG DAT JE WIST DAT ZOU KOMEN IS EINDELIJK HIER!

  De productiekosten van het Koningslied zijn 550.000 euro geworden. De artiesten (?) zongen (?) voor niets…

  Like

 31. Op de markt is je gulden een daalder waard. Vroegâh dus.
  Groente en/of fruit voor precies één (1) euro???
  Zeker 1/4 komkommer, twee zachtgeworden aarrebeietjes, drie dikke druiven en een spinazieblaadje. Of heel misschien wel een hele appel…
  Heel secuur uitzoeken zodat je precies op één euro uitlkomt. En dan met een twintigeurobiljet betalen…
  GA TOCH WEG! FANTAST! DUIMZUIGSTER! [*]

  [*] Schreeuwen mag op de markt. Liegen niet.

  Like

 32. O ja, nog even dat Windows 10.
  Als je Windows 7 draait: niet doen.
  Als je zo’n stumper bent met Windows 8 of 8.1: slechter kan het niet [], dus direct doen.
  [
  ] uitgezonderd Windows NT, Windows ME, Windows Vista.

  Like

 33. En deze versie van WordPress zuigt ook als een nillfisk.
  Niks geen sterretjes tussen haken, WP maakt er zelf wel wat van.

  Ja, ik ben kwaad.
  Twee dagen (en nachten) worstelen met die hype van Windows10. Eerst zo’n debiele aankondiging/melding dat je W 10 kunt reserveren, en pas na veel moeite die melding kunnen doodslaan. En dan in Windows 10 zelf: het spelletje Solitaire waarvoor je moet betalen! als je geen advertentie’s wil zien.
  En dan ook fluks alle veiligheidskleppen dichtmaken die die jongens uit Redmond open hebben gezet. Als je prijs stelt op privacy: Begin er niet aan!

  Like

 34. Gekarameliseerde bloembollen

  Onlangs aten wij ter gelegenheid van de 40ste verjaardag van mijn man bij tweesterrenrestaurant Librije’s Zusje in het Waldorf Astoria Hotel te Amsterdam.

  Het ene na het andere bijzondere gerecht komt voorbij, waarin de meest exquise ingrediënten zijn verwerkt.

  De garnering bij het hoofdgerecht blijkt uit gekarameliseerde bloembollen te bestaan.

  „Goh”, floept mijn schoonmoeder er direct enigszins cynisch uit, „dat zou opa leuk hebben gevonden, die at dit altijd tijdens de oorlog.”

  Babette Blaisse-Verkooijen

  Like

 35. Ja Babetje, zo herhaalt de geschiedenis zich. Straks misschien weer oorlog, met vechtdrones die zelf mensen (en hopelijk elkaar) doodschieten.

  Like

 36. Waar is de blogbaas eigenlijk? Weer in een warm land met een kippetje aan zijn zijde en een dame in het vuur?

  Like

 37. Jij mag nooit meer raden, Timmer! Warm land indeed, aan zee, en veel avonturen. Misschien – mits tijd en zin – meer in het weekoverzicht.

  Like

 38. Was net met poes op bed met radio aan weggedommeld. Word wakker met nieuws flits over 911. Weird wakker worden.
  En nu? O, god het is zomer! Een herhaling van een interview met een lousy atleet over zijn slechte ouders maar goede jeugd…zo zonde van de zendtijd. O, Jezus, nu heeft hij het over het dragen van de Nederlandse vlag. Kan net zo goed weer gaan maffen.

  Like

 39. Wel van iemand boekje gekregen (in het kader van gezond worden) met o.a. Recept voor gefrituurde marsrepen. Lijkt mij heel vies en niet gezond. Misschien is bolletje ijs met olijfolie en zeezout beter…
  Maar het gaat om het gebaar.
  Veel plezier À. Bofkont.

  Like

 40. Hoe heb je dat geflikt Luvienna? Kun je (watertandend) wel foto’s plaatsen? Zeg het maar niet, niemand zit op mijn kunstzinnige kant te wachten…
  Net lag de andere poes (ik weet het wel, who cares) tussen ons in en haar achterpootje (1 vd 2) ruste op mijn palm toen ze schrok en wegvloog. Ik dacht: “daar gaat het gezicht van mijn partner en mijn zaterdagnacht.”
  Maar ze ontweek haar kundig. Toen pas werd ik gewaar van de brandende pijn in mijn palm. Ik kijk nu medelijdend, poes wilde naar buiten en vriendin slaapt al weer, dus niemand anders kan dit doen, naar een centimeter lange snee, zeker een millimeter diep. Het lijkt weinig, een zin die ik wel vaker ’s nachtslot spreek, maar het doet pijn als de hel.
  Dankzij mijn nieuwe 2de hands IPad breng ik trouwens dit nieuws vanuit een andere dimensie, het Arkelijk toilet. Misschien is de krant per tablet niet zo een slecht idee…

  Like

 41. Het plaatje bedoel je, Timmertje. Da’s heel simpel:

  Ga naar http://tinypic.com/
  Load daar het plaatje of de foto op.
  Kopieer van het resultaat de 4e URL.
  Plak die in een post op apiedapie.com (of elders).

  Plak een flinke pleister over je handpalm en neem maar een paracetamolletje. Of wat morfine, als dat kan.

  Like

 42. Morfine?
  Heb jij al Windows 10 Luvienna? Or are you Apple?
  Gebruiken jullie een printer À.Dape en Letterzetter? En zo ja, doet die het nog na de opdate?
  Ik ben altijd in voor het nieuwe maar ik heb helaas een oud brein, wat, in tegenstelling tot oud geld, geen plus en pre is.
  Ik had ooit als puber een zeer goede computer, 1983 of zo, een Texas Instrument waar iedereen een Commodore had, met dank aan mijn moeder die mij vooruit wilde helpen in de wereld. Ze had een afkeer aan hulpverleners, psychiaters en zelfs huisartsen maar was wel bij de pinken. Ik had het meer achter de ellebogen: ik heb de computer verkocht in 1984 om mijn geheime liefdeleven te bekostigen. Eigenlijk heb ik mijn ganse leven alles hiervoor verkocht, inclusief mijn ziel. Maar wat doe je als verliefd bent op een mooi Hindoestaans meisje wonend te Londen, ontmoet in Parijs? Ik was ‘Down and out in Paris and London’ gelijk Eric Blair weergaloze boek. Ik was een veel belovende jongeman, maar kwam de belofte niet na. Staat dit al in BV? Zoniet, dan moet dit wel.

  Mijn psychiater is dus dood in een gracht gevonden. Een romanwaardig feit. Ik ben op deze IPad aan een dagboek begonnen, beetje zelfkikken al ben ik te blue om op een terrasje iets in te typen. Maar de eerste dagboek notitie begon met het verslag van het telefoongesprek hierover. Moeilijk te overtreffen, of het moet een toekomstig al dan niet verdiend compliment van DSR zijn. Maar dan wordt meer een droomboek.

  Moet nog terugkomen op Pawi haar feuilleton. Het moeten nekt me. Nou ja, ze gaat morgen op vakantie dus dat brengt wat respijt.

  Het was me een weekje wel. Vorige week zondag heb ik mijzelf ontslagen (zouden meer mensen eens moeten doen), of was dit alweer twee weken geleden? Toen schreef ik nog niet op mijn dagtablet. Met 1 vinger wat rust geeft, wat niet boeiend is.

  U raadt het al: ik typ over de zelfkant van mijn uitzichtloze leegte onder mijn linker arm. De hele week denk ik vaak op de fiets over de zwemomstandigheden volgend jaar voor onze zwemmers in het open water bij de Olymische Spelen van Rio. Het water is zwaar vervuild. Maar ik, of eigenlijk niet maar, ik heb veel respect gekregen voor die tak. Vijfentwintig kilometer zwemmen langs karkassen, banken, en door bacteriën waarvan inname van drie theelepeltjes weken aan diarree kan opleveren. Vandaag is het de drukste dag op Schiphol. Lijkt mij leuk om daar rond te lopen, als enige zonder stress. Maar ik zal het niet doen, luiaard die ik ben. Waarschijnlijk kijk ik vanavond ook weer niet, net als de afgelopen vijftien jaar, naar Zomergasten. De eerste paar seizoenen was het een must. Maar Peter Buwalda is alles wat ik niet ben: een succesvol schrijver van een debuutroman. En alle personages heten naar een filmkarakter (haha) gespeeld door Elvis Presley…ook nog.

  Ben ik iets opgeschoten met dit stukje? Behalve ergernis opwekken?
  Nee, maar het is bij mij dan ook: reader be aware. Gaapallert.

  Like

 43. Ik ben bezig met Windows 10, Timmer. Maar eerst moet mijn online backup klaar zijn, en met mijn verbindingssnelheid in de achterlanden is dat voorlopig nog niet geklaard. Ik heb wel al van alles verzameld om na installatie de privacysettings e.d. weer in orde te krijgen, want privacy is weer op zijn Microsofts.

  Ik kijk uit naar deze Zomergasten. Peter Buwalda’s debuutroman vond ik weergaloos, en zijn stukjes in de VK zijn bijna altijd ook verrukkelijk. Of er nog een roman gaat komen is de vraag. Misschien een Harper Lee-tje.

  Like

 44. Ik geloof dat wij samen als enige dienst hebben, Luv, de rest ligt barbecuend op het strand, zweet peentjes in een museum (ik verheug mij al op de terugkomst verhalen, echt) of doet andere zaken off-line.
  Ik geef ze ongelijk.
  Zullen we vanavond samen naar Zomergasten kijken? Neem jij een joint en ik 25mg extra. Wordt het toch nog gezellig.

  Like

 45. Goedemiddag saam.
  Je zult het niet geloven, maar ik was vandaag op een verjaardag. Heerlijk in de schaduw op het terras, en maar verhalen horen en vertellen. De leukste grap was, toen we het over de strenge geloofsregels hadden, waarbij bidden de enige remedie is tegen homoseksualiteit, iemand met blauwe ogen zei: “als we maar genoeg bidden hebben we ooit bruine ogen” waarop degene met bruine ogen in het gezelschap verklaarde dat hij het bewijs was van dat bidden helpt.

  Nou ja, je moet er bij geweest zijn denk ik.
  Nu verder genieten van de zomeravond. Net als jullie ietwat gedrogeerd. Tessuto heet mijn drug. Wit. Niet te snuiven.

  PS Luvienna, er is bij jou in de buurt een prachtige roze gloed in de zee. Al gezien?
  PS TimmerArk, je moet niets hoor. Ik begrijp de weerzin tegen het woord moeten heel goed. Overmorgen, de vierde TimmerArk dus, vertrek ik naar het noorden. Geen aardbevingsverzekering nodig, ik beef gewoon mee als het zover komt.

  Like

 46. Da’s toevallig die verjaardag, pawi. Was je in Venetië? 😉

  De roze gloed heb ik alleen nog op foto’s gezien. In het echie moet nog.

  Like

 47. Als ik mijn wachtwoord en naam nog weet…ik heb, gek genoeg, geen creditkaart en het lijkt mij dat je die nodig hebt om ook gratis apps zoals Twitter op mijn Apple te krijgen. Typisch…
  Is dat een beetje leuk, dat twitteren? Doe je dit (vanavond) met een vaste club?

  Pawi! Je bent menselijk? Geen ongenaakbare Godin…
  Ja, ik was er graag bij geweest…

  Like

 48. Een creditcard heb je niet nodig om Twitter op je tablet te zetten. Gewoon via de appstore de gratis app binnenhalen, en als je je wachtwoord niet meer weet kun je die opvragen bij Twitter. Als je nog maar weet welk mailadres je gebruikt heb.

  Nee, ik twitter niet met een vast groepje over Zomergasten; twitteren over een bepaald onderwerp zoals een tv-prgramma gebeurt via een hashtag, in dit geval #zg15. Als je op Twitter daarop zoekt zie je alle tweets daarover. Als je zelf iets tweet is het dus handig die hashtag toe te voegen.

  Like

 49. Timmer, ik gebruik thuis geen printer en kan je dus niet zeggen of die het nog doet na Windows 10. Maar man oh man, wat een genot, dat Windows 10.

  Like

 50. Nou het lukt niet ook maar iets binnen te halen via de AppStore zonder mij aan te melden met apple ID en daar moet ik echt creditkaart gegevens geven (ook al staat er dat je niets hoeft te kopen). Geeft niet, ga nu koken en vanavond lekker lezen met de radio aan. Misschien kijk ik nog wel eens naar die Buwalda, maar ik zie hem als een punk met mazzel. Zo zie ik iedere succesvolle schrijver waar ik niets van heb gelezen, zo heb je nog een new KID on THE block, ene Groenberg. Zal wel niet veel zijn. Ik denk van het niveau Au Pair van Hermans, of de laatste boeken van Reve of alles van Mulisch. Al bleek die na zijn dood wel een aardige dierenvriend geweest te zijn.
  Moet je bekennen dat ik al een kwart eeuw geen roman meer gelezen heb, op een paar nieuwe klassiekers na (realiseer ik mij nu). De witte met het zwarte hart (of andersom), Wilde Zwanen, het debuut van dat Amerikaanse meisje en dan vast nog wat. Lees meer non-fictie.
  Nu nasi bakken.

  Like

 51. Dank je, Timpie, ga maar lekker nassi bakken. De blanke met het zwarte hart is een keigoed boek, van heel lang geleden.

  Dat niveau heeft Japin later niet meer gehaald.

  Like

 52. Is een printer thuis ook almouderwts? Ook een die ik, in theorie, met mijn smartphone ver weg opeens tot leven kan laten komen?
  Wat gaat de tijd toch snel…

  Like

 53. TimmerArk 17:23
  Niet doen, die creditcardgegevens voor je Apple ID.
  Wij zijn kort geleden gehackt, er is voor 755 euro besteld bij MediaMarkt, door een zekere Mohammed in Londen. Heel veel mailtjes en telefoontjes later: M. zit intussen lekker te genieten van zijn laptop of whatever hij bestelde. MediaMarkt kan niet achterhalen wie de fraudeur is en de creditcard maatschappij heeft de card geblokkeerd, de euro’s niet aan ons doorberekend, een nieuwe card gestuurd.

  Apple ID, er zit een lek. De creditcardgegevens hebben we verwijderd. Toedeledokie.

  PS ik ben liever een Ongenaakbare Godin dan een mens, dat snap je toch wel?

  Like

 54. PS dat was een leukere grap op het verjaardagsfeestje. Zoon hoorde dat cc verhaal aan (hij woont in Londen) en zei ” O wisten jullie dat nog niet? In Londen heet ik Mohammed, dat is mijn alias daar.”

  Like

 55. PS ik ben liever een Ongenaakbare Godin dan een mens, dat snap je toch wel?

  Poehee, dat snap zelfs ik nog wel.

  Ja, Aplle ID, nou ja, ik heb geen creditkaart dus dat is lekker puh naar die Mohammed in London. Wat een schurk. Aan de andere kant, ik heb laatst gelezen dat de huren in Londen erg hoog zijn, dus ik snap het allemaal wel.

  Like

 56. Letterbak, ik heb je link gebookmarked. Als ik ooit aan de beurt ben zal ik er naar kijken. Letterbak? Letterzetter, excuus.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.