Ze riepen dat ik een kleine opdonder was (82)

marqt

„Langzaam te leven, langzaam te leven, langzaam te leven in de Gloria!” Dat schreef een buitenlandse jongere ter gelegenheid van de verjaardag van Rian Los, hetwelk laatstgenoemde vereeuwigde door middel van een ikje in de NRC. Bob van der Sluis tekende een anekdote op uit de Marqt, waar een student met een tas vol folders een norse statiegeldflessengooier aanspreekt met: “Eet u wel eens biologisch vlees?” Na een korte stilte blafte de man: „Nee, nooit en daarom ben ik nogal agressief.” Verder was er een jolige vervanger van de tandarts van Selby van Dedem, die na de behandeling op haar vraag “moet ik verder nog iets doen?” grapte: „Neen, maar u moet wel voorzichtig oversteken anders heb ik alles voor niks gedaan”. Onze reageerster Luvienna kon er ook wat van: “Snedige tandarts”, merkte zij op, “Had chirurg moeten worden.” En hopla, daar heb je zomaar in één enkele alinea de hoogtepunten van de NRC-ikjes en hun reacties van de hele vorige week op een rijtje.

yoga-met-thea_header

Afgezien van de ikjes leefden de reageerders zich volop uit op een nieuwe Hier Kan Uw Kop Staan aflevering. De jury is er nog niet helemaal uit wie de winnaar moet worden.

concert

En onze muzikale fietser Mopperkont zond de poster in die het straatbeeld van Vendome dagen had beheerst. Waarom? Omdat er een stelletje getalenteerde en goedgehumeurde Hollanders kwamen zingen, strijken en toeteren, en dat gebeurt niet alle dagen (onze Mopperkont was erbij, als zanger en als fietser en als lezer (in zijn zadeltas zat dit keer Maarten ’t Hart).

“Ik heb bijna altijd zin, wanneer ik opgenomen ben om te wippen en te wokken.”

Timmerark las zijn krantjes en boekjes weer eens in het ziekenhuis, wij wensen hem sterkte met alles, en hopen dat wij snel het volgende beeld van ons netvlies weg kunnen krijgen: “Ik heb bijna altijd zin, wanneer ik opgenomen ben om te wippen en te wokken. Uiteraard kan beide niet. Op mijn vijftiende (…) heb ik wel gemasturbeerd toen ik in het Lucas lag, op zaal met elf mannen, waar toen nog gerookt werd.”

Voor de rest stond de week in het teken van de start van een community feuilleton. Een aantal reageerders, waaronder een stelletje zeikerds, een vlierbesje en Ad Hok schreef – aanvankelijk in een opperbeste stemming – zes hoofdstukken van een streekroman uit Wieringen, opgedragen aan onze kanjer Heer Rozenwater. Een kleine greep uit het verhaal tot nu toe:

Klompen

“Elke dag zagen we hem aansjokken, op zijn klompen dwars door de polders van het Wieringemeer. Hij en zijn oudere zusje en zijn jongere broertje werden elke dag, behalve op zondag, naar school gestuurd, als ze eerst de beesten hadden verzorgd. De koeien gemolken, de kippen gevoerd, een trap tegen de vos.”

“Vooral de andere jongens haatten me en probeerden me op het schoolplein voor schut te zetten. Ze riepen dat ik een kleine opdonder was, maar ze zongen ook “rare rare poepchinees”, en dan maakten ze met hun vingers kleine spleetjes van hun ogen.”

“Jij! Wat weet jij ervan?! Je weet niet eens wat een man is, zeg op! Wat is een man? Een man kan iets wat een vrouw maar al te graag wil. Jij ook. Kom maar eens even hier.” By Onderwijsgek (Own work) [CC BY-SA 3.0 (http://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0)], via Wikimedia Commons

By Onderwijsgek (Own work) [CC BY-SA 3.0 (http://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0)%5D, via Wikimedia Commons

“Terwijl de brede wielen grote kluiten modder opwierpen, bracht de veearts zijn motor met zijspan slippend tot stilstand. ‘Wat is dat hier!’ brulde de grote man, terwijl hij de regen van zijn lange leren jas en van zijn martiale snor schudde.”

Jacobs slechte humeur werd (…) niet veroorzaakt door de prestaties van de acteurs, maar door de kwaliteit van het script. Alhoewel het verhaal wel degelijk potentieel had, ontbrak het aan, zoals hij het zelf uitdrukte “je ne sais pas fucking quoi”.

Riverside Blues had al in een vroeg stadium door wat de moeilijkheid kan zijn met zo’n collectief werkstuk: “Wat ‘n schitterend verhaal. Je moet er toch niet aan denken dat als wij als organisatie ‘n lijn uitzetten, de consument daar iets bij verzint?”

Dit was het overzicht van wat er vorige week hier op de site is gebeurd. De ikjes waren zoals altijd afkomstig uit de ikjesrubriek van de NRC, de krant die zo graag lezersanekdotes op de achterpagina plaatst. De reacties van de mensen uit het land kwamen van hier, aangeleverd door de A. Dapie Community van ex-NRC-reactanten, ex-Volkskrantbloggers en ex-weten-wij-veels. Stuur nu zelf eens een ikje naar de krant. Of scrol naar beneden en zeg wat het ikje van vandaag losmaakt. Plaats een reactie. Mag met een fantasie-emailadres. Druk een duimpje. Geef een sterretje. Plaats een smiley. Voor je het weet, sta jij volgende week in het intro.

Voorgaande afleveringen van deze rubriek zijn elders op dit blog te raadplegen.

A. Dapie

Feuilletons en levensverhalen of aanzetjes daartoe zijn welkom. Kortom, het wordt weer een prettige week. Maar als je vindt dat het geen prettige week moet worden, ga dan vooral elders buurten.

Featured image (helemaal hierboven): is van Andrew Phillips, via unsplash.com.

Advertentie

Auteur: Bas van Vuren

Schrijver - Rijmer - Kijker - Stemacteur - Kent beroemde mensen - Maakt liedjes - Doet iets met #ikjes - Want ja - Je moet toch wat

179 gedachten over “Ze riepen dat ik een kleine opdonder was (82)”

 1. Je zoui toch verwachten dat in een dergelijk overzicht de invoering en toepassing van censuur te sprake zou komen, maar kennelijk kwam dat niet door de keuring, net zoals er krampachtig wordt gepoogd DSR als initiator van het kettingfeuilleton buiten de boeken te houden -milde glimlachicoon-

 2. Heerlijke samenvatting van alle hoogtepunten – en dat waren er nogal wat, ondanks de tegenwerkende zwaartekracht van de dieptepunten waarmee de week in Je Ne Sais Fucking Quoi helaas moest eindigden – door onze allereigenste ‘rare poepchinees’. Die aanduiding is met diepe genegenheid bedoeld, uiteraard. ‘Was sich neckt das liebt sich’, immers, of was het nou andersom? Hoe dan ook, hulde wederom. Zoveel hulde heeft onze geliefde blogbaas in de loop der tijden verzameld dat hij er een handeltje in zou kunnen beginnen.

 3. Een vaste reageerder wordt uit wraak gecensureerd maar L. zwaait het blogbewind alle lof toe. Men heeft de wind er goed onder.

  Toch biedt DSR een opening om tot een oplossing te komen, met een uitnodiging op de andere thread aan de blogbaas om enkele kennelijke inconsequenties nader toe te lichten. Is deze bevredigend, dan legt DSR zich bij de gang van zaken neer.

 4. Ah, sorry DSR, ik was niet precies genoeg. Ik bedoelde een verlichte god, voor zover die bestaat (misschien in overdrachtelijke zin) en niet de jaloerse, rancuneuze oudtestament-god.

 5. Maar dank je voor je directe reactie. Fijn om te zien dat je direct in de houding sprint als je denkt aangesproken te worden.

 6. PS: dat laatste is als grapje bedoeld. Ik zeg het maar even voor de zekerheid.

 7. Het meeste van de afgelopen week is weer op vaardige wijze opgenomen in de intro van vandaag. Voor mij was nieuw dat Riverside al door had wat voor moeilijkheden een kettingfeuilleton teweeg zou brengen.

  Dat er geen citaat is opgenomen uit hoofdstuk één, Pisvlek, is misschien te verklaren doordat het moeilijk kiezen is uit de vele prachtige zinnen. Het is in mijn ogen wel een omissie. Is zo’n citaat niet alsnog in te voegen?

 8. Goeie goden zijn er voor de mensen, beste L. Vanwaar je aanroeping?

  En dat krijg je er nou van als de censuurgeest uit de fles is: mensen voelen zich verplicht ieder woord toe te lichten uit angst dat het wel eens verkeerd kan vallen. What’s next, een ironieteken standaard op het keyboard?

 9. Heel goed om het aandachts-draaiorgel van apie.com met het intro eens geen enkele aandacht te geven. Dat zal hem leren!

  Ik ben overigens tegen modereren, altijd geweest en dat zal ik altijd ook blijven. Maar goed, dit is Apie zijn blog en DSR zal zich moeten schikken naar Apie zijn regels, anders moet DSR zijn eigen blog maar beginnen. Wil ik ‘m graag mee helpen, ik ben de beroerdste niet.

 10. Europese regel

  Regelmatig neem ik de Thalys naar Parijs, maar nu ontdek ik voor het eerst dat deze trein gescheiden mannen- en vrouwentoiletten heeft. Zal wel een nieuwe (Europese?) regel zijn.

  Ik sta in de gang geduldig te wachten, beide toiletten zijn bezet.

  Dan gaan gelijktijdig de deuren open. Links komt een man uit het damestoilet en rechts een dame uit het herentoilet.

  Johannes Elich

 11. Het is een grappig voorval dat Johannes daar heeft meegemaakt en voor ons heeft opgetekend. Dank je wel, Johannes. En nee, ik heb dat ook nooit gemerkt, hoewel ik er toch heel wat keertjes in heb gezeten, de trein dan, op de WC blijf ik staan.

  Het kan een flash mob geweest zijn van die man en die vrouw, ik denk daaraan omdat de deuren gelijjktijdig open gingen. Heb je naderhand nog gezien of meer mannen dan wel vrouwen dezelfde vergissing (wink wink notch notch) maakten? Of zat je toen alweer je kleffe Thalysmaaltijd (altijd een te koud plakkie zalm op plastic) weg te kauwen.

 12. @L
  Ik doe het er echt niet om, maar dat ironieteken van je is toch net een SS-rune met een puntje! Spitsroeden lopen voor de moderator. -grinikicoon-

 13. HR 27 juli 13.51

  Er valt net een lijkje uit je kast …

  “#99 Ingries
  Groen = Lezen
  Lieve lieve schat! Sorry voor je “Waste of time” maar deze discussie moet even gevoerd worden. Dit alles loopt namelijk op naar een cresendo, er vallen doden, eeuwige vijandschappen en coalities worden gesmeed en uiteindelijk klaart de lucht op en weten we waar we aan toe zijn. Ik zelf moet neutraal blijven (al jeuken mijn handen), iemand moet de zaak in handen houden (een beperkte mate van censuur pas ik al toe).

  Wat denk jij, moet het plaatje op #49 worden weggehaald? MK begrijpt blijkbaar niet dat ik hier de editing rights heb, hij zou dus het verzoek aan mij moeten richten.

  Ik moest wel om het plaatje lachen en zag ook de zelfspot. Jij mag het zeggen.

  Bedankt voor het attenderen op #72, had ik ook over het hoofd gezien.

  Ja, het is me wat!

  By Heer Rozenwater on 09/11/2011 – 22:20″

 14. Belachelijk om HR met een tekst van jaren geleden om de oren te slaan. Het lijkt wel een gereformeerde kerkeraad op zo’n manier.

  Zie hier nu het nadeel van d’r-bijlap-lijstjes zoals HR ze maakt en APD ze wil gebruiken. Wat heb je nou aan een woord of post, buiten de context van de inmiddels langvergeten discussie? Saaie ouwe koeien, niks anders.

 15. @HR-buster (Apie?), goed gevonden hoor, mijn complimenten. onhoorbaar kuchje icoontje

  Toentertijd nam ik de honneurs voor JdW waar en moderatie hoorde bij mijn job description. Kon ik echt niet onderuit. Blote borsten mochten bijvoorbeeld niet en daar hield ik me strikt aan. Zo ben ik nu eenmaal. Terwijl mijn vingers jeukten mensen, dat kan ik je wel zeggen.

  Overigens, het publiceren van persoonlijke gegevens moet natuurlijk gecensureerd worden. Dus al te absoluut moet je zo’n uitspraak, ik zal altijd tegen modereren blijven, niet nemen. Kom op zeg, de tijd van de Spaanse inquisitie is voorbij hoor.

 16. DSR steunt ook eens het gezonde verstand maar uiteraard alleen maar omdat het in zijn straatje van pas komt.

 17. Een fijn begin van de week trouwens. Ik heb bij mijn zorgverzekeraar geïnformeerd maar eelt op de ziel wordt niet vergoed. En mijn vorige psychiater (in opleiding) probeerde mij ook al een ruggengraadtransplantatie aan te praten. Te duur.
  Ik heb de afgelopen week iets bizars mee gemaakt (zelfs in mijn leven) en mijn vingers popelen om er over te schrijven. Ik zal mijn best doen het in september in Blank Vuil (Burn-out zo je wilt) te weven. Maar het is te vergelijken met de man in de operatiezaal die gelukkig net op tijd zegt: Het is het linkerbeen!

  Beste A. Dapie (ZIP zet je kotsteiltje vast klaar) bedankt nogmaals dat je me de kans hebt gegeven te ‘publiceren’, mijn luimen en dromen (’s nachts, maar veel, heel veel minder vaak onder invloed dan je zou denken) te plaatsen en sorry voor mijn per ongeluk geuite door jou als verdachtmakingen gezien maar zeker niet zo bedoelde vragen over draden en moderatie. Je bent zeker de beroerdste niet en het is jammer dat ik standaard al mijn mails na een maand of zo vernietig, de strofes waardoor ik en mijn vriendin blauw lagen van het lachen en immens gelukkig waren door een compliment, ze zouden je hele blog dagen kunnen vullen.

  Mijn manco is dat ik geen persoonlijkheid heb, een zwakke ruggengraat, een veel te klein hart heb en dan nog wat. En dat is nu heen en weer vlieg, tegen de muur en het plafond, ach dat zijn de bijwerkingen van het farmaceutische bedrijf en ik ben blij de nar te spelen met een serieuze ondertoon. Drank maakt meer kapot thee, een joint per uur kost uiteindelijk te duur, zeg eens nee tegen een vrouw, je wilt niet weten wat je bent vergeten…..

  Waarheidsvinding, wie doet er nog aan dezer dagen? Vol rouw en de boeken over Wazi’s die ik her en der verbrand hadden een jong gezin in de Andes nog van flink wat warmte kunnen voorzien.

  “Waarom denkt u dat u Geestelijke Hulp nodig heeft?” vroeg de huisarts in opleiding (ik heb er de laatste tijd wat afgeleverd) “Waarom denkt u dat u niet normaal bent?”
  “Nou” antwoordde ik bijna blijmoedig, maar onderwijl God en Wilfried Gene vervloekend (de man is zeker beter dan Mart Smeets maar hij is niet perfect) “als ik ’s morgens iets op de site van A. Dapie plaats dan kan ik op mijn fiets ’s middags staand voor een stoplicht in de regen terwijl mijn capuchon terug kijken onmogelijk maakt denken: wie heb ik nu weer op de tenen getrapt mijzelf voor de zoveelste keer belachelijk makend? Het is allemaal de schuld van het Internet, dat zeg ik u!”

  Met andere woorden: ik begin opnieuw opnieuw. Gewoon een nieuwe jas kopen. Een andere pet opzetten. Een frisse wind laten en zeggen: Ik ben niet gek, ik ben wel gek. En nu maar hopen dat niemand dit leest.

  Een fijne week allemaal. In het bijzonder Luvienna en Pawi, en Indra mocht ze dit lezen. En A. Dapie en Keesschie en natuurlijk de onvolprezen Heer Roozenwater (eigenlijk misschien wel de aardigste reageerder hier) en de barmhartige RSB. En alle andere mopperkonten.

 18. Heer Rozenwater, maar weer eens voor de goede orde: ik post hier niet onder andere namen dan A. Dapie, voorheen Apiedapie. Die “H.R. Buster” ben ik dus niet. Voor een blogbaas die de discussie op zijn eigen site levendig houdt d.m.v. spookreactanten moet je elders zijn o_O

 19. Ik heb overigens de betreffende passage bij de buren even gegoogled, want daar kwam hij vandaan, het is iets uit 2011 (!), wat een naar sfeertje heerste daar toen al, had ik helemaal verdrongen. Brrrr. Echt hele vervelende kwetsende discussies daaro. Iedereen gaat tekeer tegen iedereen. De betreffende draad had meer dan 400 reacties, maar het was allemaal gehakketak. Het werd destijds dan ook niet gemodereerd. Achteraf wel, er zijn heel wat reacties verdwenen (zonder de haken, en de [gemodereerd] die hier worden gebruikt), zodat het echt een janboeltje is. o_O

 20. Vindt er nog iemand iets van het ikje trouwens? Gggg 😀 Zo wordt het intro van volgende week nog korter! 😀

 21. Dat valt wel mee, Apie, er zijn nog een hele hoop andere dingen gaande waar je wat over kunt schrijven in het volgende intro.

  Maar als je toch iets over het Ikje wil: ik had hem leuk gevonden als de laatste alinea bijvoorbeeld als volgt was geweest:

  Dan gaan gelijktijdig de deuren open. Links komt een man uit het damestoilet en rechts een dame uit het herentoilet. Ze vliegen elkaar om de hals en maken in de krappe ruimte een dansje, waarbij ik het vege lijf ternauwernood kan redden door het toilet in te vluchten. Het damestoilet. [lelijke-vloekicoon].

  Of zoiets.

 22. Ja, verhip, ik dacht bepaalde passages van toen en nu ook te herkennen. Maar ja, dat houd je toch. Pimm’s deed veel in steenkolenengels, dat doen de zeloten hier (wellicht bewust) niet. Hij had wel een aardig eigen blog bij de buren, met cocktails en aardige belevenissen en overdenkingen. Ineens is hij daar toen mee opgehouden, zijn inspiratie is vanaf toen kennelijk in zijn reacties gaan zitten say no more icoontje

 23. Wel schattig dat DSR vandaag voor straf en als statement geen Eindoordeel heeft geplaatst, behoorlijk uniek in de geschiedenis, maar dat tot op heden niemand dat in de gaten heeft, laat staan dat er de gewenste spreekkoren ingezet zijn uitbundig schater icoontje

  N.B. ergens op een draad vandaag zag ik een DSR quote voorbijkomen (in mijn richting) die begon met “Ik heb de pest aan jou …”. Het zal je maar gezegd worden, toch laat ik het staan, en dat niet alleen omdat ik hem nu niet meer kan vinden o_O

 24. @APD
  DSR slaat wel eens vaker een Eindoordeeltje over tegenwoordig. Tijd en levensomstandigheden nopen daar wel eens toe. Gelukkig wordt daar niet altijd zo’n hatelijk ophef over gemaakt.

 25. PS: Een dom vertikkinkje van DSR! – ook omdat het uitnodigd tot hatelijk mislezen.

  Uit de context was het was duidelijk dat waar ‘jou’ staat, het ‘jouw’ moest wezen. En zo het niet duidelijk was, dan is het het nu. DSR heeft de pest aan het gedrag van APD, niet aan APD zelf.

  Of dat wederzijds ook zo is, kun je je zo langzamerhand af gaan vragen.

  Zoals DSR al elders zei, hij heeft geenszins de pest aan de zondaar, want die heeft hij lief. wel aan de zonde.

 26. Degene die op de twee reacties hierboven een minnetje geefgt, beschikt toch duidelijk over een kwade inborst -zucht-

 27. Een mooi ikje vandaag. Een heer die uit de WC voor dames komt, een dame die uit de WC voor heren komt. Hoe mooi kan het reizen zijn. Luvienna verbindt er terecht een romance aan. Maar nu de waarheid.

  Er is een wezenlijk verschil in stank tussen deze plee’s, als ze niet worden opgefrist na elk bezoek. Weet ik uit ervaring, omdat ik zo nodig de rij voor de dames verruil voor de niet-rij voor de heren. In de Thalys, in eersteklas treinen, bij Raststatte, bij aires.

  De heren pissen nogal eens naast de pot. Ondanks een mikvlieg, ingebakken in het keramiek. Ze zouden een voorbeeld moeten nemen aan ons, dames.

 28. Ik heb er geen ervaring mee. Wel met de soms ondraaglijke stank van het herentoilet, maar niet met de kennelijk naar jasmijn geurende dameswcpotjes. Gewoon omdat ik me daar niet op waag. Een heer die uit het damestoilet komt wordt krijsend de les gelezen. Een vrouw uit de herenplee wordt hooguit wat gnuivend en geamuseerd aangekeken. Wij stellen ons dan kennelijk voor dat zij bovenop het pissoir heeft gezeten.

  Die vliegen pis ik overigens bewust mis, omdat ik dat een infantiel hulpmiddel vind. Ik kan echt zelf het midden wel vinden (die vlieg niet, die zit altijd links boven het gaatje).

 29. @DSR 21:33 Zoals ik elders heb gezegd: dat zegt degene die op een opmerking van mij dat hij een “minderwaardige en ruziemakende reactie” had geplaatst me toebeet “noem je ouwemoer minderwaardig”. Putdiepe zucht icoon. ’t Is dat het plaatje hierboven geen teiltje is …

 30. De duimpjeszeloot moet dan ook Pimm’s zijn maar wat is hij dan diep gezonken! En ik dacht wel dat hij potentie had.

  Pimm’s, wees een man en reveal yourself. Zo verder leven heeft geen enkele zin. Je wilt toch niet de rest van je leven je verschuilen in de riolen van apie.com?

 31. Wat een dramatische reactie van HR na een (1) haatstalkboodschapje van Pimms.

  Hopelijk kan hij zih nu wat beter verplaatsen in degenen die hier elke dag mee te maken hebben, inclusief zijn eigen slachtoffers.

 32. De hoeveelheden positieve en negatieve duimpjes voor opmerkingen van DSR en die van de zeloot gaan vrijwel altijd griezelig gelijk op. Een van de vele voorbeelden hier boven: DSR op 14:36 en “H.R. Buster” op 15:07.

 33. Ja, de duimzeloot weet prima hoe ie de mensen verdacht moet maken.

 34. Het is ergens ongelooflijk hoe DSR van twee doodgewone zakelijke verschilletjes van mening (1. zijn voorstel voor het vervolg van een verhaal waar vier schrijvers met plezier aan werkten wordt door de andere drie niet zo geweldig gevonden, binnen een paar uur noemt hij ze een “stelletje zeikerds” 2. de webbeheerder stoort zich aan de benaming van DSR van “NSB-lijstje” voor een overzicht geplaatst door een andere reageerder, nota bene nog op verzoek van de blogbeheerder ook, en laatstgenoemde kondigt aan – en legt uit waarom – dat dit gaat worden gemodereerd) een dieppersoonlijk drama te maken. Dat de stilte qua reacties van andere reageerders zo langzamerhand oorverdovend is valt hem daarbij kennelijk niet op. Of interesseert hem niet. Vervolgens vraagt hij zich in gemoede af of hij nog wel aardig gevonden wordt. o_O

 35. @APD
  Jij bent de enige die dik maakt over dat stelletje zeikerds. Wat ben je er mee opgeschoten?

  De stilte van de andere reageerders kun jij je met even veel recht en rede aantrekken.

  Vraagt DSR af of ie aardig wordt gevonden? Niet echt. Nooit gedaan. En toch wordt ie het in de grond, gewoon om wie hij is.

 36. Maar weer eens een citaat, DSR weet immers al na een paar uur niet meer wat hij zelf heeft geschreven en wij zijn hem graag behulpzaam. DSR vraagt zich in op 00:37 naar eigen zeggen niet af of ie aardig wordt gevonden, “Niet echt, nooit gedaan” … Nou, kijk maar eventjes mee, scrol maar even omhoog: “DSR heeft de pest aan het gedrag van APD, niet aan APD zelf. Of dat wederzijds ook zo is, kun je je zo langzamerhand af gaan vragen.” Ik ben je overigens nog een antwoord schuldig. Ik heb inderdaad de pest aan je, je gedrag en je persoon. Mag. Kan. Zit je niet mee. Ik ook niet. Welterusten.

  Ik ben gelukkig met iets mooiers bezig geweest, en zojuist is dus een prachtig nieuw deel van pawi’s levensverhaal verschenen.

 37. ‘ Ik heb inderdaad de pest aan je, je gedrag en je persoon.’

  Over minderwaardige reacties gesproken…

 38. Dat je de pest hebt aan m’n gedrag kan ik me vanuit jouw oogpunt voorstellen, het (on)genoegen is geheel wederzijds. Dat je de pest hebt aan mijn persoon geloof ik niet, anders hadden we elkaar niet meerdere malen ontmoet.

 39. En hou toch eens op mert die standaard dubbele duimpjes op en neer – het is zo doorzichtig…. -milde glimlachicoon-

 40. De Schrijvende Rechter: Wat een dramatische reactie van HR na een (1) haatstalkboodschapje van Pimms.

  Probeer eens één keertje niet alles op jezelf te betrekken, DSR. Hoe kom je erbij dat ik Pimm’s zijn reactie als een haatstalkboodschap heb ervaren. Ik was juist blij verrast dat iemand een uitlating van mij van bijna vijf jaar geleden wist te herinneren en ook nog eens paraat had. Daarnaast maakte ik me zorgen over Pimm’s. Ja, dat kun jij je niet voorstellen dat iemand zich zorgen maakt over een virtueel online contact. Voor jou zijn het alleen maar poppetjes die je gebruikt om je slechte humeur op bot te vieren.

  Ik stelde me zo voor hoe Pimm’s door jou (en Apie, het moet gezegd worden) kapot is gemaakt en hoe hij is blijven hangen in wrok en verbittering en daarom is blijven spoken op apie.com.

  Nogmaals een oproep aan Pimm’s: MAAK JEZELF KENBAAR, verschuil je niet langer achter onduidelijke aliassen. Strijdt met open vizier en laat je niet intimideren door een internet-bullebak als DSR.

 41. Compliment

  Ik, krasse, vrouwelijke knar van 65, maak deel uit van het educatieteam van museum Beelden aan Zee.

  Tijdens een vakantieworkshop pakt een zesjarig meisje plotseling mijn hand, kijkt mij aan en zegt: „Jij lijkt op m’n oma.”

  Gevleid door het compliment, glimlach ik naar haar.

  Waarop de kleine meid vervolgt: „Die is tachtig, maar nog steeds niet dood.”

  Marjan Overdijk

 42. Tja, och, weet je, ik ken Beelden aan Zee, en ik ken (van gezicht) wat medewerksters daaro, vriendelijk en wat ouder. Misschien heb ik zelfs met Marjan wel wat grapjes uitgewisseld de laatste keer toen ik er een keiromantisch boekje voor mijn vriendin kocht.

  Het is op zich een opmerking die honderden keren per dag door kleuters wordt gemaakt, niet echt bijzonder, Maar voila, het is Beelden aan Zee, zeggen we dan maar. Ga er maar eens heen, mensen!

 43. @Roos, Pimm’s is ten allen tijde welkom hoor. Heb in het verleden samen met DSR wat met hem gespard, maar daar stak geen kwade bedoeling achter, van mij niet althans. Wij van apiedapie.com accepteren graag zijn opmerkingen, reacties, suggesties, levens- en vakantieverhalen, kopsuggesties, feuilletonafleveringen, en oprispingen mits in het nette. Mag ook in steenkolenengels.

 44. Hoezo compliment, Marjan? Voor hetzelfde geld is oma een kensengedrocht, dat de familie al al jaren probeert te verdelgen maar wat niet lukt, getuige het hopelijk niet genetisch besmette kleinkind.

 45. Maar het ging verder.

  Gelukkig ga jij wel dood, krijste het heksenbroedsel en voor ik het wist schreef ik dit Ikje vanuit het hiernamaals.

 46. @A. Dapie, Heb in het verleden samen met DSR wat met hem gespard, maar daar stak geen kwade bedoeling achter
  Zo herinner ik het me absoluut niet. Het staat me bij dat jullie hem van achterbaks-zelotengedrag gingen verdenken. De lieve verdraagzame Apie was toen heel ver te zoeken. Man, je ging er met gestrekt been in! DSR gaf dan altijd met een valse lach nog een keiharde trap na.

  Nee, was geen plezierig schouwspel 😦 😦 😦 Heb je waarschijnlijk allemaal verdrongen.

 47. @HR
  En de verdeking bleek juist te zijn. Altijd aan het zeloteren, in het bijzonder tegen DSE, elke thread verontreinigen met z’n spellingsgezever. Nooit hield het op, altijd ging het door, en nooit speelde hij eens eerlijk open kaart met z’n altijd wisselende schuilnamen.

  Aan valse lachen doet DSR niet, en hij wijst mild glimlachend alle betrokkenheid bij P.’s verdwijning mild glimlachend van de hand. Zo ver reikt zijn macht niet.

  Wel weet hij zich nog te herinneren dat P. zich op Drasties (fijn dat we dat na een tijdje censuurr wee gewoon vollop mogen schrijven – wat een nare tijd was dat toen zeg) heel boos werd, ook op JdW, in verband met aantijgingen aangaande onfrisse zaken. HR kan dat vast nog wel terugvinden, maar JdW is zijn kameraad, dus dat zal wel loslopen.

 48. Wat is dat precies dsr, een ‘verdeking’ hm?
  Als iets nooit op houdt, tja, dan gaat het altijd door. Is dat dsr-logica?
  En wat is ‘valse lachen’? En wat is toch dat ‘vollop’?
  En die slotzin is helemaal mysterieus: HR kan dat vast nog wel terugvinden, MAAR JdW is zijn vriend, DUS dat zal wel loslopen…?//!???

 49. Pimm’s herinner ik me als een geestige, goed de Engelse taal beheersende deelnemer op Drasties.

  Het verzoek van DSR, om hem tijdens zijn vakantie te vervangen bij het bespreken van de ikjes, nam hij met enige schroom aan. En hij deed het op een consequente en geheel eigen manier. Eerst wat overdenkingen, gevolgd door “maar over het ikje”… Prima opzet en in ieder geval door mij zeer gewaardeerd.

 50. Gelukkig, DSR bevestigt mijn herinnering, is er waarschijnlijk nog trots op ook. Het sarren van Pimm’s is uiteraard bij DSR begonnen, dat zal niemand verbazen.

  Arme arme Pimm’s, uitgeteld, blauwe plekken , bloedend en wel, niet opgewassen tegen die twee doorgewinterde pestkoppen. Toen moet een geweldige wrok bij hem zijn ontstaan en toen is hij doorgegaan met anoniem DSR op zijn spelfouten te wijzen. Veel machtelozer kan het toch niet????

  Een regelrecht drama en DSR kan er minzaam om lachen. Nou, ik moet er om huilen, echt waar.

 51. Pimm’s, hou een op mij al die neerduimpjes te geven. Je ziet toch dat ik mijn uiterste best doe je te rehabiliteren???

  Ja, die laatste zin van DSR, inderdaad geen touw aan vast te knopen.

 52. Wat DSR glashelder in zijn laatste zin tot uitdrukking bracht, is dat HR wel niet zo’n vaart zal maken met het opdiepen van een affaire die zijn vrind JdW in een ongunstig daglicht zet.

 53. Geen idee over welke affaire je het hebt.

  Pimm’s, help eens met je kennelijk prima geheugen. Volgens DSR ben je bij die affaire betrokken.

 54. Ja pawi, nu je het zegt! Ik vond die alternatieve eindoordelen van Pimm’s ook keileuk. Hij hield er te snel mee op. Qua uit mijn herinnering dan.

 55. DSE? Wie is dat nou weer? De Schrijvende Eikel? Oeps, effe oppassen nu, anders denken ze nog dat ik Pimm’s ben o_O

 56. Een affaire die JdW in een ongunstig daglicht zet? grinnik icoontje Moeilijk kiezen. Zal wel met homo’s of afrikanen te maken hebben gehad.

 57. Kijkt men hier eigenlijk teevee(series) in real time of on demand?

  Heeft iemand de serie True Detective al gezien? Ga ik mijn tijd verliezen?

  Aflevering 1 wekte wat wrevel door het existentiële gelul, werd er een beetje depri van.

  Maar waarschijnlijk zou ik nu ook depri van Breaking Bad worden, of van Seinfeld, of van de Fabeltjeskrant.

  Niet dat ik zo beïnvloedbaar ben, hoe kom je daar nu bij?

 58. APD zal ook nooit een kans voorbij laten gaan om te schelden.
  Cenzuurzak.

 59. Nee Timmer, ik kijk geen series meer. Vroeger wel: Dallas, All in the Family, Married with Children, dat soort werk. Of is Boer Zoekt Vrouw ook een serie? En Jinek en Pauw?

 60. Boer zoekt Vrouw…hm, geen mening.
  Pauw is de baas van Jinek geloof ik, of de mentor.
  Heb je Breaking Bad niet gezien? Of Dexter?

 61. Breaking Bad zou Tims uitweg uit de armoede zijn. Dexter viel tegen, niet veel beter dan CSI oid.

 62. En Radio? Nu op Radio 1: in Soesterberg moeten mensen van 80/90 uit hun verzorgingstehuis omdat Achmea het te duur vindt. Een zorgverzekeraar…zo ver hebben we het laten komen! Van de VVD (CDA/PVV) kon je dit verwachten maar de PvdA? 11 zetels, het zegt genoeg.

 63. Ik luister zeker regelmatig naar de radio, zo onder het surfen en kort voor en na het slapen gaan. NPO 1 Met het Oog op Morgen, Frits Spits en zijn Taalstaat op zaterdag, Spijkers met Koppen (hetgeen geen schim is van de vroegere Rode Haan), Vroege Vogels en OVT op zondagmorgen, Radio Tour, de Franse radiozender FIP, de Amerikaanse zender The Shark something, en nog zo wat dingetjes. Maar ook veel online “radio” zoals Spotify (een radio gebaseerd op mijn eigen alltime favorites), allerlei genres skyfm etc etc etc. Vaak fluit ik er bij.

  Update: kort voor het slapen gaan en kort na het wakker worden uiteraard.

 64. Ik neem het de PvdA nog kwalijker dat ze de zorg hebben afgebroken dan de VVD. Waarom? Omdat we het inderdaad van rechts hadden kunnen verwachten, van links is het verraad. Daarom ben ik geen fan van Asscher. Juist vanwege ook dat uitgestreken smoeltje dat dit allemaal moet om het allemaal te beschermen …. Sarkozy is er niks bij.

  Ben hier al regelmatig tegen tekeer gegaan op dit blog, samen met Ilona en Klare taal als ik me niet vergis. Wellicht voor jouw tijd.

 65. Luvienna 14:03 😆

  Zo te lezen ben jij toe aan een vervolg op je eigen feuilleton.

 66. Dat zou wel een heftige overgang zijn, pawi, van een persoonlijk liefdes- en relatieverhaal naar onvervalste Stephen King horror. Ze heeft “het” nota bene nog altijd niet gedaan! We hopen met z’n allen toch zo dat dit juist een prettige ervaring was …

  Misschien kan Luvje eerst haar eerste proeve afmaken, en deze griezeligheden over ouwetjes in een museum nog even in het vat houden (dat immers niet verzuurt).

 67. @Tim
  Ja, dat schijnt, Maar toch sprak ’t me niet aan,

 68. @pawi @Apie. 😀

  Inderdaad, wat in het vat zit verzuurt niet.

  Tenzij het zuurkool is, natuurlijk. 😉

 69. Dexter was voor de wat slimmere kijker.
  Nooit naar gekeken, wel de serie gebrand op DVD voor A.
  Dexter is een bloedspatpatroononderzoeker bij de politie in Miami en tevens seriemoordenaar. Zou DSR toch moeten aanspreken.

 70. @HR
  Zeker, maar de uitvoering was niet zo opmerkelijk.

 71. Ik was groot fan van Breaking Bad. Games of Thrones idem, ook omdat ik de boeken gelezen had.

 72. De Schrijvende Rechter JULI 28, 2015 OM 00:37

  Ja, in de grond wel, rechtertje! Geintje hoor, ik vind je ook bovengronds wel iets aardigs hebben en ik vermoed dat je in het echt een recht goeie vent bent.

 73. Heer Rozenwater JULI 28, 2015 OM 11:36

  “Ik stelde me zo voor hoe Pimm’s door jou (en Apie, het moet gezegd worden) kapot is gemaakt en hoe hij is blijven hangen in wrok en verbittering en daarom is blijven spoken op apie.com”

  Dat zou goed kunnen Rozenwatertje. Ik ben het met je eens dat Pimm’s zeer onheus door de heer Dapie en ons Rechtertje in de mangel werd genomen. Hem werd het virtuele leven indertijd onmogelijk gemaakt. Er werd door de heer A.D. zelfs gesuggereerd dat hij en ik dezelfde waren. Het zal je als Pimm’s maar gezegd worden! Alleen omdat ik het soms voor hem opnam, als hij middels verdraaiingen en verdachtmakingen weer eens gemarginaliseerd werd. Zeer betreurenswaardig. Dat hij met opgeheven hoofd en open vizier terug moge komen.

 74. Vergis ik me nou, of is het neusje van Kees opeens nog een beetje bruiner geworden? 😉

 75. Dank voor je steun Kees en laten we hopen dat je woorden een stimulans zullen zijn voor good old Pimm’s om apie.com weer frank en vrij tegemoet te treden.

  @Bertje en Luvienna
  Jammer, jullie laten een kans schieten om een goede zaak te steunen en daarmee een groot onrecht uit de wereld te helpen. Heel jammer.

 76. Ik ga nu nieuwsgierig worden naar die vete van mij en DSR aan de ene kant met Pimm’s aan de andere kant. Ik zelve kan me uit het hoofd alleen wat gebbetjes herinneren.

  Pimm’s, als je dit leest, als iets uit die tijd je dwars zit, gooi het eruit, hier op de site of via het reactieformulier. We komen er vast wel uit.

  Mocht ik na lezing van het verhaal (zo dat nog aanwezig is op die breukige site bij de buren) bij nader inzien vinden dat ik te ver ben gegaan, dan ben ik de eerste om daarvoor ruiterlijk mijn excuses te maken. Herstelbetalingen in de vorm van gratis plaats voor je eigen feuilleton, rubriek, met op z’n minst twee positieve duimpjes per dag, zijn dan zeker ook een optie.

 77. Superfood

  Om de regen te ontvluchten, ren ik samen met een vriendin een hipsterige frozen-yoghurtbar in Utrecht binnen. De toonbank staat vol met vrolijke potten fruit, koekjes en chocola die je op je ijsje kunt laten gooien.

  Voor de verantwoorde yoghurteter is er ook keuze uit een ruim assortiment van superfoods, waaronder hennepzaad.

  Als we aan het meisje achter de bar vragen wat hennepzaad dan zo gezond maakt antwoordt ze direct enthousiast: „Oh dat is echt super goed voor je! Het is namelijk kankerverwekkend.”

  Arne Muis

 78. Raadselachtig ikje. Vermoedelijk gewoon een verspreking van het meisje. Ze bedoelde dat hennep bij bepaalde vormen van kanker en met name pijnbestrijding dienaangaande kan helpen. Heb jij je zelf nooit eens versproken, Arne? Of wilde je graag laten zien hoe dom hipsters zijn? bleuh icoontje

 79. Ben ik de enige die de naam van de auteur verkeerd leest? Een arme muis die samen met vriendin muis een winkel binnenglipt en daar lekker hennepzaad ziet. Het zou heel goed kunnen. 😉

 80. HR, mijn opmerking over Kees had betrekking op zijn reactie van 13:09 niet 13:17

 81. @Bertje Huh? Ik zie geen reactie op 13:09, noch op 13:17

  @HeRoWa 14:13 Kom kom, je gaat toch geen Apie-/DSR-achtige madonnatrekjes ontwikkelen, alsjeblieft?

  @Apie 14:21 Dat mag ik hopen, dat jij de eerste bent om je excuses aan te bieden als je te ver gegaan zou zijn . Wie zou zich anders voor jouw faux pas moeten verontschuldigen? 😉

  @Ikje De snoeperige toevoegingen zitten in vrolijke potjes; de gezonde zaken in droefgeestige?

 82. Luvje, wij zien ze wel hoor. Twee van Kees, eentje op 13:09 en eentje op 13:17, zit je op een te klein mobieltje te pielen?

  Ten aanzien van je opmerkingen over de excuses: kijk, dat bedoel ik nou, zo was je vroeger, toen je net hier begon, je was een vlijmscherp meisje! Dat is toen even weg geweest, ik begon me al zorgen te maken, Maar je hebt het dus weer, je bent terug!

 83. Ik ga nu nieuwsgierig worden naar die vete van mij en DSR aan de ene kant met Pimm’s aan de andere kant. Ik zelve kan me uit het hoofd alleen wat gebbetjes herinneren.
  Je hebt een bewonderenswaardig selectief geheugen.

  @HeRoWa 14:13 Kom kom, je gaat toch geen Apie-/DSR-achtige madonnatrekjes ontwikkelen, alsjeblieft?
  Prima donna trekjes? Never!

 84. Tja Roos, jij hebt wellicht niets anders te doen, ik heb een druk leven, en het reageren bij de buren was een van de vele dingetjes die ik erbij deed, voor de fun, maar niet zo belangrijk dat ik al mijn reacties nog in de herinnering heb zitten. Gelukkig maar o_O Zoeken via search aldaar is een crime, dus daar begin ik niet eens aan. Als het echt iets belangrijks was, dan is er maar een iemand die het nog weet: Pimm’s! ❤

 85. Het wordt een mooie dag mensen. En straks augustus, de mooiste maand van het jaar. Al als klein Arkje vond ik dat wel wat hebben; een maand naar jezelf vernoemd hebben.
  “Wanneer kom je bij ons eten?”
  “O, schikt 23 Timmerark?”

  Prittige dag dagen A.Dapie gemeenschap.

 86. Op 4 TimmerArk ga ik een klein reisje maken door het Noorden van Nederland. Hopelijk hebben ze daar ook wifi.

 87. Tja Roos, jij hebt wellicht niets anders te doen
  Een voorbeeld van hoe vals Apie kan worden als hem iets niet zint. Gelukkig kan hij ook heel vergevingsgezind zijn. Wat dat betreft is het vreemd dat hij nog steeds zo’n diepe wrok koestert ten opzichte van het NRC en JdW.

 88. Roos, ik koester geen wrok, noch ten opzichte van NRC, noch t.o.v. JdW, nocht t.o.v. Pimm’s, noch t.o.v. DSR noch tegen wie dan ook in het leven, zelfs niet tegen Hitler, Pol Pot of NSB’ers. Wrok “koesteren” (merkwaardig werkwoord in dit kader, alsof het leuk is) is dat je hoopt dat er nog eens iets vervelends met diegene gaat gebeuren, om je te “wreken”.

  Nou Roos, zoiets, dat soort gevoelens, staat wel zo onvoorstelbaar ver van mij … volkomen tegengesteld hoe ik door het leven ga en in het leven sta. Maar goed, daar moet je me voor kennen en zelfs jij bent kennelijk beinvloed door de dagelijkse aantijgingen van DSR richting mij, over censuur, haatcampagne, dat ik een wraakzuchtig persoon zou zijn, etc. Valt me van je tegen. Je hebt kennelijk nog altijd absoluut geen idee over hoe ik als persoon ben, ondanks jaren van virtueel communiceren en af en toe een etentje. En ik maar denken dat we ergens gevoelsmatig een click hadden. Het zij zo.

 89. Tweeling

  Twee keer per week reis ik voor mijn werk per trein van Nijmegen naar Hengelo. In het dieseltje tussen Zutphen en Hengelo stappen in Goor twee jongens van rond de 17 jaar in, een eeneiige tweeling. Ze gaan op de bank achter mij zitten.

  Schoolboeken worden uitgepakt en opengeslagen. Al snel hoor ik de één aan de ander vragen: „Wie van ons is vandaag dyslectisch?”

  Het antwoord: „Laat mij maar. Ik heb niet zo goed geleerd.”

  Hanneke Wentink

 90. Tja Hanneke, het zal vast grappig geklonken hebben toen je daar in je boemeltje zat. Maar zo opgeschreven werkt het niet. Die eerste zin, waar heb die voor nodig? Het maakt ons toch helegaar niks uit, qua plot, waarom jij nou precies in die trein zit en waarom? Of is dit tevens de eerste aflevering van je levensverhaal?

  Eeneiige tweelingen kunnen nog wel smakelijkere voordeeltjes van het eeneiig tweeling zijn vertellen hoor, o.a. in de versier- en sekshoek. o_O

 91. Oh, ik vergeet het Plaatsvervangend Eindoordeel (DSR zit nog altijd te mokken vanwege veronderstelde censuur, en voert voor straf weer eens een boycot uit, maar niemand heeft het in de gaten): 2.5 (zegge tweeenhalf, voorafgegaan door wat verheven sneren en kleineringen, zoals dat Hanneke een NRC-lezeres in de trein is, die niets anders te doen heeft, en daarin eigenlijk niks meemaakt, dat werk, je kent het wel, al jaren hetzelfde).

  Pimm’s, we zoeken iemand die per 1 augustus de Eindoordelen structureel kan overnemen en er vooral ook een eigentijdse en eigenzinnige draai aan kan geven. Minimaal voor een maandje of zo. Kleine onkostenvergoeding voor schrijfgerei mogelijk. Is het wat? Emailtje naar het bekende adres.

 92. Geef DSR nu maar zijn zin en maak die in wezen onzinnige moderaties ongedaan. Je weet, hij is net een klein kind, kan weken zitten mokken. Aan de andere kant, misschien leert hij ervan om voortaan minder snel zelf te zeuren om het modereren van een reactie.

  Het moet overigens lastig zijn, moderator zijn + verantwoordelijk zijn voor het merendeel van de reacties.

  Roos, ik koester geen wrok, noch ten opzichte van NRC, noch t.o.v. JdW…
  Dan ken je jezelf onvoldoende. Hoe je recent weer elke gelegenheid te baat neemt om JdW in een kwaad daglicht te stellen bewijst naar mijn idee toch wel het tegendeel.

 93. Ik vind het Ikje wel leuk, ondanks de overbodige beginzin – wat wel weer een afwisseling is van de overbodige eindzin.

  Tuurlijk zijn er smakelijker voordeeltjes te vertellen over een eeneiige tweeling zijn, maar die hebben de broertjes nou eenmaal niet verteld.

 94. Veel reis plezier Pawi. Ik zou mij maar niet druk maken over Wi-Fi, heb je een aardbevingverzekering afgesloten?

  Wrok koesteren…zo nu en dan, nee nu en alleen nu komt er iets moois uit de verder nutteloze fitties over m.i. futiele onnodige haarkloverij. Wrok koesteren, je hebt gelijk A. Dapie het is een vreemde uitspraak voor de ganse mensheid op één na.

 95. Een foto in Het Parool van een jager, vrouw deze keer, met een grote lach naast een gedode Leeuw.
  Kan iemand dit uitleggen?
  Ik blijf altijd arm omdat ik dom ben, niet wil stelen, niet wil oplichten.
  Ik ben machteloos omdat ik niet wil moorden of verkrachten, of dit voor mij wil laten doen.
  Welk hormoon of geestesgesteldheid mis ik dat ik nooit die jager wil zijn? Nooit die lach wil lachen?

 96. Roos, dus als je een recensie geeft van een site, iets aanwijst dat daar niet zo goed was, dan doe je dat uit “wrok”?? Raar mannetje ben je toch soms.

 97. k kan windows 10 nog niet downloaden, moet wachten, heb jij je al eerder ervoor opgegeven, A? Of heb je betere connecties?

 98. Nadat APD gewag had gemaakt van DSR’s absentie wat betreft de Eindoordelen, wees ik erop dat DSR wel eens vaker een Eindoordeel overslaat, hetgeen onder meer samenhangt met mijn huidige levensomstandigheden.

  Kan ik asjeblieft met rust worden gelaten als ik eens geen acte de presence geeft?

 99. Voor iemand die op ‘Burnout’ zegt geen schimpscheuten meer op prijs te stellen, stelt APD zich met zijn bemoeienissen omtrent het Eindoordeel tamelijk agressief op.

  Hij moet dan wat ie niet laten kan, maar het beste is dat ie er met z’n tengels vanaf blijft.

 100. Wat betreft de censuurkwestie: deze is makkelijk op te lossen.

  APD gebruikt de woorden ‘NSB’ en ‘Nazi’ in zijn eigen reacties op een normale manier. Het enige dat DSR vraagt is dat hem met terugwerkende kracht hetzelfde wordt gegund in de reacties die hij heeft gemodereerd.

  Redelijk verzoek, kleine moeite, toch?

 101. Wie geen woorden heeft gebruikt maar duimpjes zeker -grinikicoon-

 102. Das balen dan. Ik dacht dat je je pas op kon geven, aan kon melden op de dag van de release…Niet dat ik nu zoveel kritiek heb op windows 8.1 maar het is gratis he? En stiekem vind ik het ook wel leuk om bij de eerste te zijn, want dan ga ik als laatste dood.

 103. Het Koningslied. Bron: De Telegraaf. Tipgever (naar mij toe) Radio1

  Het alom verguisde Koningslied … meer dan een half miljoen euro.
  Per seconde kostte dat 1786 euro. Dit royale bedrag ging niet naar de 51 artiesten die meezongen.

  Ik vind dit wel wat hebben. Het Koningshuis zal hier welwillend naar kijken, tikje jaloers misschien. Het is wachten op vragen van Wilders. Die wellicht een strafproces in Oostenrijk te wachten staat. Omdat hij hun wetten overtrad. Omdat daar Nazi vergelijkingen anders vallen dan hier. In Nederland bedoel ik, niet hier op de site. “Het moet niet gekker worden” Kwekkerde hij. Is hij ziek of is het vuur gedoofd? Vroeger zou hij hier toch met gestrekt been optimaal gebruik van hebben gemaakt. Genoeg over deze Nasibal.

  Nog een week en dan komt de man van de KPN draden splitten en plakken. Blijk ik al jaren voor 50mb betaald te hebben (ik dacht 20 waarvan ik de laatste tijd volgens hun eigen Speedometer slecht 16mb binnen kreeg). Dat wordt tijd voor een genoegdoeningkje in de vorm van een jaar korting, wat ikje brom. Maar daar doen ze niet misselijk over, bang voor de concurrentie.

  Ook de kranten (in mijn geval Volkskrant en Parool) zijn hier bang voor, lees willen zo graag groeien dat ik het grootste deel van het jaar de kranten gratis lees. Of ik betaal 4 euro voor een maand. Mocht je hier vroeger maar één keer per zoveel tijd gebruik van maken, momenteel is het bijna het hele jaar bal. Er zijn ochtenden dat ik de Volkskrant helemaal uit lees en denk, ja dit was een goede krant. Maar vaker niet.

  En dan de belachelijke gewoonte om in de zomer een halve zaterdagkrant te maken (voor dezelfde prijs). Ouderwets. Op vakantie (als je al weggaat) wil je blijkbaar geen nieuws. Zo Nederlands. En ik zal je, A. Dapie, voor zijn: ja ik houd nog steeds van de papieren krant. Ik zal vanmiddag wel weer spijt hebben dat ik deze noninformatie plaats, het zij zo, niemand hoeft het te lezen.

  Een prettige dag. Het lijkt onbewolkt te blijven.

 104. Roos, dus als je een recensie geeft van een site, iets aanwijst dat daar niet zo goed was, dan doe je dat uit “wrok”??
  Ha, ha, wat kun jij die aanhoudende hetzes (tegen het NRC en JdW) minimalistisch voorstellen. 😀 Very big smile.

  ..wees ik erop dat DSR wel eens vaker een Eindoordeel overslaat..
  Klopt dat is totaal correct (al zou “wees DSR erop dat DSR..” correcter zijn geweest). Apie trok weer eens te snel zijn conclusies. Het is daarbij uiteraard nog steeds mogelijk dat DSR op het juiste moment eieren voor zijn geld koos met het besef dat hij weinig in de melk te brokkelen heeft en met zijn actie nog geen deuk in een pakje boter sloeg 😀

 105. Contant geld

  Op de markt heb ik mijn favoriete groente- en fruitstal, waar ik regelmatig boodschappen doe. Aangezien het ongeveer de enige plek is waar ik tegenwoordig nog contant geld nodig heb, pin ik voor ik de markt oploop 20 euro.

  Ik kom aan bij mijn stalletje en zoek uit wat ik wil hebben.

  „Dat is dan 1 euro”, zegt de marktjuffrouw.

  Schuldig dat ik alleen dat briefje van twintig vers uit de pinmachine heb, zeg ik: „Sorry, ik heb alleen 20 euro.” Waarop de marktjuffrouw antwoordt: „Nou mop, dan krijg je er 19 terug.”

  Rosanne Haverkamp

 106. Tja. En dan morgen een Ikje waarin vermeld wordt dat de groentemevrouw Goedemorgen terugzei?

 107. Okay, ik probeer het ook een keer. Schiet me maar neer.

  2005:
  Mijn vriendin en ik, ze is dertien jaar jonger en in de ochtend wat bleek, gaan iedere ochtend samen naar ons werk. Op het station haalt zij de koffie en ik de kaartjes. Op een ochtend (of moet dat zijn: gisteren?) ben ik snel klaar en loop ik naar haar om mijn koffie over te nemen. “Wat heb je nu gehaald? We nemen toch altijd grote bekers?” zeg ik haar, terwijl ik een klein bekertje koffie in mijn hand gedrukt krijg.
  “Sorry” mompelt ze, “ik ben nog niet goed wakker.”
  De volgende ochtend is de rij voor de kaartjesautomaat langer dan die bij de koffiecorner en komt mijn vriendin mij tegemoet met twee grote koffie en een rood hoofd.
  “Wat is er aan de hand?” vraag ik haar.
  Boos antwoord ze: “ik bestelde twee grote koffie en toen antwoordde ze: Ja, je vader vond die kleine koffie maar niks hè?”

 108. Ja, eentje tussen de 4 (vier) en 6- (zesmin), afhankelijk van hoe het indikken slaagt.

 109. Wat een schatje,’ zeg ik op straat tegen een man die met een dartel puppy aan komt lopen. ‘Jawel hé,’ zegt hij, ‘en hoe vind je mijn hond?’

 110. Amsterdamsche humor ja. Zoals ’t verwelkomen van Duitse toeristen met ‘Herzlich Wielklemmen’, of ‘Hoe noem je ’n leren tanga?’ ’n Holleeder.

 111. De Holleeder en de Wielklemmen kende ik nog niet, dat schatje wel.

  Nou ja, niet DAT schatje.

 112. Uit Het Parool van vandaag:

  HET BEDRAG DAT JE WIST DAT ZOU KOMEN IS EINDELIJK HIER!

  De productiekosten van het Koningslied zijn 550.000 euro geworden. De artiesten (?) zongen (?) voor niets…

 113. Op de markt is je gulden een daalder waard. Vroegâh dus.
  Groente en/of fruit voor precies één (1) euro???
  Zeker 1/4 komkommer, twee zachtgeworden aarrebeietjes, drie dikke druiven en een spinazieblaadje. Of heel misschien wel een hele appel…
  Heel secuur uitzoeken zodat je precies op één euro uitlkomt. En dan met een twintigeurobiljet betalen…
  GA TOCH WEG! FANTAST! DUIMZUIGSTER! [*]

  [*] Schreeuwen mag op de markt. Liegen niet.

 114. O ja, nog even dat Windows 10.
  Als je Windows 7 draait: niet doen.
  Als je zo’n stumper bent met Windows 8 of 8.1: slechter kan het niet [], dus direct doen.
  [
  ] uitgezonderd Windows NT, Windows ME, Windows Vista.

 115. En deze versie van WordPress zuigt ook als een nillfisk.
  Niks geen sterretjes tussen haken, WP maakt er zelf wel wat van.

  Ja, ik ben kwaad.
  Twee dagen (en nachten) worstelen met die hype van Windows10. Eerst zo’n debiele aankondiging/melding dat je W 10 kunt reserveren, en pas na veel moeite die melding kunnen doodslaan. En dan in Windows 10 zelf: het spelletje Solitaire waarvoor je moet betalen! als je geen advertentie’s wil zien.
  En dan ook fluks alle veiligheidskleppen dichtmaken die die jongens uit Redmond open hebben gezet. Als je prijs stelt op privacy: Begin er niet aan!

 116. Gekarameliseerde bloembollen

  Onlangs aten wij ter gelegenheid van de 40ste verjaardag van mijn man bij tweesterrenrestaurant Librije’s Zusje in het Waldorf Astoria Hotel te Amsterdam.

  Het ene na het andere bijzondere gerecht komt voorbij, waarin de meest exquise ingrediënten zijn verwerkt.

  De garnering bij het hoofdgerecht blijkt uit gekarameliseerde bloembollen te bestaan.

  „Goh”, floept mijn schoonmoeder er direct enigszins cynisch uit, „dat zou opa leuk hebben gevonden, die at dit altijd tijdens de oorlog.”

  Babette Blaisse-Verkooijen

 117. Ja Babetje, zo herhaalt de geschiedenis zich. Straks misschien weer oorlog, met vechtdrones die zelf mensen (en hopelijk elkaar) doodschieten.

 118. Waar is de blogbaas eigenlijk? Weer in een warm land met een kippetje aan zijn zijde en een dame in het vuur?

 119. Jij mag nooit meer raden, Timmer! Warm land indeed, aan zee, en veel avonturen. Misschien – mits tijd en zin – meer in het weekoverzicht.

 120. Was net met poes op bed met radio aan weggedommeld. Word wakker met nieuws flits over 911. Weird wakker worden.
  En nu? O, god het is zomer! Een herhaling van een interview met een lousy atleet over zijn slechte ouders maar goede jeugd…zo zonde van de zendtijd. O, Jezus, nu heeft hij het over het dragen van de Nederlandse vlag. Kan net zo goed weer gaan maffen.

 121. Wel van iemand boekje gekregen (in het kader van gezond worden) met o.a. Recept voor gefrituurde marsrepen. Lijkt mij heel vies en niet gezond. Misschien is bolletje ijs met olijfolie en zeezout beter…
  Maar het gaat om het gebaar.
  Veel plezier À. Bofkont.

 122. Hoe heb je dat geflikt Luvienna? Kun je (watertandend) wel foto’s plaatsen? Zeg het maar niet, niemand zit op mijn kunstzinnige kant te wachten…
  Net lag de andere poes (ik weet het wel, who cares) tussen ons in en haar achterpootje (1 vd 2) ruste op mijn palm toen ze schrok en wegvloog. Ik dacht: “daar gaat het gezicht van mijn partner en mijn zaterdagnacht.”
  Maar ze ontweek haar kundig. Toen pas werd ik gewaar van de brandende pijn in mijn palm. Ik kijk nu medelijdend, poes wilde naar buiten en vriendin slaapt al weer, dus niemand anders kan dit doen, naar een centimeter lange snee, zeker een millimeter diep. Het lijkt weinig, een zin die ik wel vaker ’s nachtslot spreek, maar het doet pijn als de hel.
  Dankzij mijn nieuwe 2de hands IPad breng ik trouwens dit nieuws vanuit een andere dimensie, het Arkelijk toilet. Misschien is de krant per tablet niet zo een slecht idee…

 123. Het plaatje bedoel je, Timmertje. Da’s heel simpel:

  Ga naar http://tinypic.com/
  Load daar het plaatje of de foto op.
  Kopieer van het resultaat de 4e URL.
  Plak die in een post op apiedapie.com (of elders).

  Plak een flinke pleister over je handpalm en neem maar een paracetamolletje. Of wat morfine, als dat kan.

 124. Morfine?
  Heb jij al Windows 10 Luvienna? Or are you Apple?
  Gebruiken jullie een printer À.Dape en Letterzetter? En zo ja, doet die het nog na de opdate?
  Ik ben altijd in voor het nieuwe maar ik heb helaas een oud brein, wat, in tegenstelling tot oud geld, geen plus en pre is.
  Ik had ooit als puber een zeer goede computer, 1983 of zo, een Texas Instrument waar iedereen een Commodore had, met dank aan mijn moeder die mij vooruit wilde helpen in de wereld. Ze had een afkeer aan hulpverleners, psychiaters en zelfs huisartsen maar was wel bij de pinken. Ik had het meer achter de ellebogen: ik heb de computer verkocht in 1984 om mijn geheime liefdeleven te bekostigen. Eigenlijk heb ik mijn ganse leven alles hiervoor verkocht, inclusief mijn ziel. Maar wat doe je als verliefd bent op een mooi Hindoestaans meisje wonend te Londen, ontmoet in Parijs? Ik was ‘Down and out in Paris and London’ gelijk Eric Blair weergaloze boek. Ik was een veel belovende jongeman, maar kwam de belofte niet na. Staat dit al in BV? Zoniet, dan moet dit wel.

  Mijn psychiater is dus dood in een gracht gevonden. Een romanwaardig feit. Ik ben op deze IPad aan een dagboek begonnen, beetje zelfkikken al ben ik te blue om op een terrasje iets in te typen. Maar de eerste dagboek notitie begon met het verslag van het telefoongesprek hierover. Moeilijk te overtreffen, of het moet een toekomstig al dan niet verdiend compliment van DSR zijn. Maar dan wordt meer een droomboek.

  Moet nog terugkomen op Pawi haar feuilleton. Het moeten nekt me. Nou ja, ze gaat morgen op vakantie dus dat brengt wat respijt.

  Het was me een weekje wel. Vorige week zondag heb ik mijzelf ontslagen (zouden meer mensen eens moeten doen), of was dit alweer twee weken geleden? Toen schreef ik nog niet op mijn dagtablet. Met 1 vinger wat rust geeft, wat niet boeiend is.

  U raadt het al: ik typ over de zelfkant van mijn uitzichtloze leegte onder mijn linker arm. De hele week denk ik vaak op de fiets over de zwemomstandigheden volgend jaar voor onze zwemmers in het open water bij de Olymische Spelen van Rio. Het water is zwaar vervuild. Maar ik, of eigenlijk niet maar, ik heb veel respect gekregen voor die tak. Vijfentwintig kilometer zwemmen langs karkassen, banken, en door bacteriën waarvan inname van drie theelepeltjes weken aan diarree kan opleveren. Vandaag is het de drukste dag op Schiphol. Lijkt mij leuk om daar rond te lopen, als enige zonder stress. Maar ik zal het niet doen, luiaard die ik ben. Waarschijnlijk kijk ik vanavond ook weer niet, net als de afgelopen vijftien jaar, naar Zomergasten. De eerste paar seizoenen was het een must. Maar Peter Buwalda is alles wat ik niet ben: een succesvol schrijver van een debuutroman. En alle personages heten naar een filmkarakter (haha) gespeeld door Elvis Presley…ook nog.

  Ben ik iets opgeschoten met dit stukje? Behalve ergernis opwekken?
  Nee, maar het is bij mij dan ook: reader be aware. Gaapallert.

 125. Ik ben bezig met Windows 10, Timmer. Maar eerst moet mijn online backup klaar zijn, en met mijn verbindingssnelheid in de achterlanden is dat voorlopig nog niet geklaard. Ik heb wel al van alles verzameld om na installatie de privacysettings e.d. weer in orde te krijgen, want privacy is weer op zijn Microsofts.

  Ik kijk uit naar deze Zomergasten. Peter Buwalda’s debuutroman vond ik weergaloos, en zijn stukjes in de VK zijn bijna altijd ook verrukkelijk. Of er nog een roman gaat komen is de vraag. Misschien een Harper Lee-tje.

 126. Ik geloof dat wij samen als enige dienst hebben, Luv, de rest ligt barbecuend op het strand, zweet peentjes in een museum (ik verheug mij al op de terugkomst verhalen, echt) of doet andere zaken off-line.
  Ik geef ze ongelijk.
  Zullen we vanavond samen naar Zomergasten kijken? Neem jij een joint en ik 25mg extra. Wordt het toch nog gezellig.

 127. Goedemiddag saam.
  Je zult het niet geloven, maar ik was vandaag op een verjaardag. Heerlijk in de schaduw op het terras, en maar verhalen horen en vertellen. De leukste grap was, toen we het over de strenge geloofsregels hadden, waarbij bidden de enige remedie is tegen homoseksualiteit, iemand met blauwe ogen zei: “als we maar genoeg bidden hebben we ooit bruine ogen” waarop degene met bruine ogen in het gezelschap verklaarde dat hij het bewijs was van dat bidden helpt.

  Nou ja, je moet er bij geweest zijn denk ik.
  Nu verder genieten van de zomeravond. Net als jullie ietwat gedrogeerd. Tessuto heet mijn drug. Wit. Niet te snuiven.

  PS Luvienna, er is bij jou in de buurt een prachtige roze gloed in de zee. Al gezien?
  PS TimmerArk, je moet niets hoor. Ik begrijp de weerzin tegen het woord moeten heel goed. Overmorgen, de vierde TimmerArk dus, vertrek ik naar het noorden. Geen aardbevingsverzekering nodig, ik beef gewoon mee als het zover komt.

 128. Da’s toevallig die verjaardag, pawi. Was je in Venetië? 😉

  De roze gloed heb ik alleen nog op foto’s gezien. In het echie moet nog.

 129. Als ik mijn wachtwoord en naam nog weet…ik heb, gek genoeg, geen creditkaart en het lijkt mij dat je die nodig hebt om ook gratis apps zoals Twitter op mijn Apple te krijgen. Typisch…
  Is dat een beetje leuk, dat twitteren? Doe je dit (vanavond) met een vaste club?

  Pawi! Je bent menselijk? Geen ongenaakbare Godin…
  Ja, ik was er graag bij geweest…

 130. Een creditcard heb je niet nodig om Twitter op je tablet te zetten. Gewoon via de appstore de gratis app binnenhalen, en als je je wachtwoord niet meer weet kun je die opvragen bij Twitter. Als je nog maar weet welk mailadres je gebruikt heb.

  Nee, ik twitter niet met een vast groepje over Zomergasten; twitteren over een bepaald onderwerp zoals een tv-prgramma gebeurt via een hashtag, in dit geval #zg15. Als je op Twitter daarop zoekt zie je alle tweets daarover. Als je zelf iets tweet is het dus handig die hashtag toe te voegen.

 131. Timmer, ik gebruik thuis geen printer en kan je dus niet zeggen of die het nog doet na Windows 10. Maar man oh man, wat een genot, dat Windows 10.

 132. Nou het lukt niet ook maar iets binnen te halen via de AppStore zonder mij aan te melden met apple ID en daar moet ik echt creditkaart gegevens geven (ook al staat er dat je niets hoeft te kopen). Geeft niet, ga nu koken en vanavond lekker lezen met de radio aan. Misschien kijk ik nog wel eens naar die Buwalda, maar ik zie hem als een punk met mazzel. Zo zie ik iedere succesvolle schrijver waar ik niets van heb gelezen, zo heb je nog een new KID on THE block, ene Groenberg. Zal wel niet veel zijn. Ik denk van het niveau Au Pair van Hermans, of de laatste boeken van Reve of alles van Mulisch. Al bleek die na zijn dood wel een aardige dierenvriend geweest te zijn.
  Moet je bekennen dat ik al een kwart eeuw geen roman meer gelezen heb, op een paar nieuwe klassiekers na (realiseer ik mij nu). De witte met het zwarte hart (of andersom), Wilde Zwanen, het debuut van dat Amerikaanse meisje en dan vast nog wat. Lees meer non-fictie.
  Nu nasi bakken.

 133. Dank je, Timpie, ga maar lekker nassi bakken. De blanke met het zwarte hart is een keigoed boek, van heel lang geleden.

  Dat niveau heeft Japin later niet meer gehaald.

 134. Is een printer thuis ook almouderwts? Ook een die ik, in theorie, met mijn smartphone ver weg opeens tot leven kan laten komen?
  Wat gaat de tijd toch snel…

 135. TimmerArk 17:23
  Niet doen, die creditcardgegevens voor je Apple ID.
  Wij zijn kort geleden gehackt, er is voor 755 euro besteld bij MediaMarkt, door een zekere Mohammed in Londen. Heel veel mailtjes en telefoontjes later: M. zit intussen lekker te genieten van zijn laptop of whatever hij bestelde. MediaMarkt kan niet achterhalen wie de fraudeur is en de creditcard maatschappij heeft de card geblokkeerd, de euro’s niet aan ons doorberekend, een nieuwe card gestuurd.

  Apple ID, er zit een lek. De creditcardgegevens hebben we verwijderd. Toedeledokie.

  PS ik ben liever een Ongenaakbare Godin dan een mens, dat snap je toch wel?

 136. PS dat was een leukere grap op het verjaardagsfeestje. Zoon hoorde dat cc verhaal aan (hij woont in Londen) en zei ” O wisten jullie dat nog niet? In Londen heet ik Mohammed, dat is mijn alias daar.”

 137. PS ik ben liever een Ongenaakbare Godin dan een mens, dat snap je toch wel?

  Poehee, dat snap zelfs ik nog wel.

  Ja, Aplle ID, nou ja, ik heb geen creditkaart dus dat is lekker puh naar die Mohammed in London. Wat een schurk. Aan de andere kant, ik heb laatst gelezen dat de huren in Londen erg hoog zijn, dus ik snap het allemaal wel.

 138. Letterbak, ik heb je link gebookmarked. Als ik ooit aan de beurt ben zal ik er naar kijken. Letterbak? Letterzetter, excuus.

Ik vind er dit van:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: