Nee, dit is er geen (101)

Dit is geen weekoverzicht. Dit is geen intro. Dit is geen terugblik. Dit is geen retrospectief. Hier staan geen ikjes. Hier staan niet de meest opvallende reacties van reageerders. Hier staan geen nieuwe plopjes. Ergens op de site staan er behoorlijk wat, zelfs geïllustreerd met bewegende beelden van een paar mooie billen. Echte Katwijkse billen die bijna teloor zouden zijn gegaan ware het niet dat een vlammend protest de zedenpolitie op het laatste moment eieren voor hun geld liet kiezen. Maar hier linksboven staat niet het betreffende plaatje. Weleens van google gehoord? Nou dan.

Er is geen nieuw verhaal verschenen.

Er staat hier geen overzicht van nieuwe of lopende referenda, noch van de uitslagen, noch van het heen en weer gepraat over de methodiek. Er is geen nieuw verhaal verschenen. Er is wel een nieuw blog geopend, door iemand die zich Bookmark noemt en wiens schrijfstijl en onderwerpkeuze ons vagelijk bekend voorkomt. Maar hier staat niet de link naar die site, en ook geen bloemlezing uit de eerste verhalen en reacties van aldaar.

Weleens van de search functie gehoord, dat zoekicoontje rechtsbovenaan?

Riverside Blues heeft vorige week niets gezegd, en zo ja, dan hebben we dat zeker even gemist, en dan kan een ieder dat zelf nazoeken. Onze huis-dj Mopperkont heeft misschien wel maar misschien ook wel geen video geplaatst. En Letterzetter ook niet, wel wat keigoeie reacties. Vergeten waar. Pawi postte geen plaatjes van tinypic. Blogbaas dezes haalde ze niet weg. Van Luvienna werd weinig gehoord. Klare taal en Ilona en Indra waren goed bezig. Maar hun namen staan niet vet. Er staat helemaal geen enkele naam vet, waarom zou dat ook, het is hier de Privé niet. Hoogtepunten van de vorige week? Dingen die niet in de internetgewelven verloren mogen gaan? Weleens van de search functie gehoord, dat zoekicoontje rechtsbovenaan? Dacht het wel toch, niet dan?

De vierkante schrijvende kaaskop deed ook weer van zich spreken, de ene sneer na de andere, zelfs over kamerolifantjes, maar hier is daar niets over terug te vinden. Daar misschien wel als je goed zoekt. Kunstplaatjes zijn er de hele week door verschenen en -koppen ook, waaronder een paar keigoeie, maar hierboven staat toch een overzichtelijk menu? Ziet u wel? Dank u wel alsjeblieft.

Dit is geen lepeltje
Dit is geen lepeltje

Het is niet anders. De dagen van het intro – of weekoverzicht zoals sommige mensen zeggen – de genotsmomentjes van het hapklaar samengevat zien van hoogtepunten en van het duiden van discussies zijn voorbij. Lijken voorbij misschien, want niets is natuurlijk zeker in dit leven. Gelukkig maar. Hoop loert altijd immers.

En nee, dit is dus ook niet nummer 101. Dit ding heeft helegaar geen nummer. Het mag. Het kan. En het went. Let maar op.

Dit is geen zinvolle rechtsuitspringende blockquote

Ga nu maar proberen wat ikjes te lezen, ergens verstopt in de NRC, de krant die zo van lezersanekdotes zegt te houden.  Of stuur zelf een ikje naar de krant, je vindt vast het formulier wel ergens op het internet. Of scrol naar beneden en zeg iets. Over dit blog, de blogbaas, zijn beleid, zijn karakter, wat je allemaal aan hem stoort, of juist weer niet, of gewoon wat het ikje of de actualiteit van vandaag losmaakt. Plaats een reactie. Mag met een fantasie-emailadres. Voor je het weet, had jij volgende week ergens in een weekoverzichtsintrospectief kunnen opduiken, als dat althans gemaakt zou zijn.

Alle 100 afleveringen van de rubriek waarin al deze dingen wel stonden, zijn elders op dit blog te raadplegen. A. DapieReacties zijn welkom op apie@apiedapie.com. Geen reacties ook. Het wordt misschien best wel een prettige week. Als je vindt dat het geen prettige week moet worden, ga dan s.v.p. elders buurten.

Featured image (helemaal hierboven) is gemaakt door iemand, of misschien wel door niemand, wie zal het zeggen want er staat er geen, of het is een blanco plaatje volgeklodded met witte verf. Dat kan ook natuurlijk. Uitmaken doet het niets. 

 

 

Advertentie

Auteur: Bas van Vuren

Schrijver - Rijmer - Kijker - Stemacteur - Figurant - Kent beroemde mensen - Maakt liedjes - Doet iets met #ikjes - Want ja - Je moet toch wat

211 gedachten over “Nee, dit is er geen (101)”

 1. De waarheid ligt vermoedelijk in het midden. Zonder gespreid bedje geen hoogtepunt. Dat bedrijven als Apple als dank voor het aangenaam verpozen geen of nauwelijks belasting betalen ligt niet aan hen maar aan te domme en risicomijdende suffe ambtenaren. Deense model lijkt blogbaas dezes een aanradertje. Keiharde afspraken op papier vooraf over kosten en opbrengsten.

 2. En dit is de lange versie (met nog meer mooie voorbeelden van de rol van overheden bij allerlei ontwikkelingen (GPS, touchscreen, batterij-technologie enzo)) en de diefstallen van bv Apple:
  http://www.vpro.nl/speel.VPWON_1232891.html
  En nu stop ik ermee, pff. Voor iedereen mij helemaal echt zat is, naast ikzelf.

 3. @Apie 15:16 Tuurlijk gaan we daarvan uit! En wel langer ook; zo’n jonge god als jij gaat toch eeuwig door? 🙂

 4. @Plopje 15:24 De Tegenlicht-aflevering wist ik van maar heb ik niet kunnen zien. Maar ik heb wel het Correspondent-artikel daarover gelezen.

  Dank voor het linkje.

 5. Jammer, ook lange versies kunnen leerzaam zijn. En ja, we kunnen veel leren van Denemarken en de waarheid ligt uiteraard in het midden. Zolang dat betekent dat erkend wordt dat het bedrijfsleven wel profiteert van alle research die de belastingbetaler bekostigt, maar zelf alleen maar bezig is de belastingen te ontduiken. Geneesmiddelen, eenzelfde verhaal. Nee, stop!

 6. Apie 15.55
  Zie ik nu: “suffe ambtenaren” . Dat denk ik niet. Die beambten doen heus wel wat politici beslissen. Denk ik. Het zijn de politici die de oren laten hangen naar (lobbies van) het bedrijfsleven of daar zelf belangen hebben. Was er laatst niet iets met een fractievoorzitter in de Eerste Kamer? Om in Nederland te blijven. Maar ik gooi nog wel eens zaakjes door elkaar. If so: excuses aan betrokkene en zijn gezin. Al is het maar om HR te behagen.

 7. Dat bedoel ik, Plopje, met “suf”. Ze doen braaf hun werk. En vergeten dat ze als ze met het bedrijfsleven zaken willen doen ze wat meer uit de kast zouden moeten trekken dan hun ambtenaren beleidstraininkies. Zie ook hoe de ambtenaren oren aangenaaid zijn in privatiseringprojekten en in deals met criminelen. De politici hebben ook boter op het hoofdje, maar zouden moeten kunnen bouwen op keihard werkende ambtenaren met verstand van de materie. Vind ik dan weer en ja, die ambtenaren bestaan ook natuurlijk. Doorgaans verdwijnen ze echter na een paar jaar naar … het bedrijfsleven “dikke lol icoon”

 8. Laten we het niet over de privatiseringen hebben. Of ander crimineel gedrag. Het is bijna kerst en ik ben teer gebouwd.

Ik vind er dit van:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: