Dubbel

Ik woon al jaren in Frankrijk. Toch stond ik voor een raadsel toen mijn negenjarige dochter opgetogen thuis kwam van de manege met de mededeling: „Papa, volgende week mag ik op double poney!”

Op de rand van haar bed werd het vraagstuk de volgende avonden niet opgelost. Twee pony’s boven op elkaar? Of liepen ze net als in het circus naast elkaar, met mijn dochtertje er wijdbeens boven op?

Ik besloot de woensdagmiddag vrij te nemen om dit in de gaten te houden. Groot was mijn opluchting toen mijn dochter uit de stal kwam met Jaska, een bruinzwart fris geborstelde merrie. Groter dan een pony, maar kleiner dan een paard. Tja, een dubbele whisky zit ook in één glas.

Bas van Vuren

Eerder gepubliceerd in NRC Next, 14 januari 2009

Illustration: Circus performer riding two horses at once, digital ID: http://hdl.loc.gov/loc.pnp/pga.10758, reproduction number: LC-DIG-pga-10758, repository: Library of Congress Prints and Photographs Division Washington, D.C. 20540 USA

Advertentie

Auteur: Bas van Vuren

Schrijver - Rijmer - Kijker - Stemacteur - Figurant - Kent beroemde mensen - Maakt liedjes - Doet iets met #ikjes - Want ja - Je moet toch wat

11 gedachten over “Dubbel”

  1. Jaja, met dank aan Indra nog altijd … Zonder haar speurwerk had ik ze niet teruggevonden. Deze had ik dus ook nog liggen, tijdje geleden alweer gepubliceerd in de NRC. Zo langzamerhand ontstaat er hier als het ware een volledig overzicht van al mijn gepubliceerde ikjes. Een volgende stap, als we compleet zijn, is wellicht een bundeltje. Mijn Dikke Ik, is de werktitel.

  2. Ach was aardig!
    Dat was zeker nog van toen je het nog moest leren?
    En een mens raakt immers nooit uitgeleerd 😉

  3. Erg grappig dit verhaal, een waar gebeurd ikje zoals het hoort inderdaad, maar misschien was de wens de vader van de gedachte en heb je je zoon in een meisje getransformeerd wegens zgn privacy 0verwegingen, hmm las die jongen ook de NRC destijds.

  4. Neen hij las de NRC niet, heeft er wel een paar verhaaltjes voor geschreven voor de toenmalige kinderpagina (die had je toen nog, in de Weekeditie voor het Buitenland en Omstreken).

  5. Ja hier heb ik niet van terug, hoeft ook niet hoor, het blijft een leuk verhaal, misschien gaat je zoon binnenkort , als een aartje naar zijn vaartje ook leuke ikjes schrijven in de journal Suisse.

Ik vind er dit van:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: