Geen grapjes, geen nakaarten (237)

’t Is warm, dus even licht kletsen en wat ikjes bespreken

100e reactielepeltje
Klare taal is de gelukkige winnares deze week

Laat ik voor de verandering de ondraaglijke spanning maar eens een keer helemaal in het begin opheffen. Klare taal heeft het lepeltje gewonnen voor de 100e reactie. Proficiat.

Ze haalde keileuke herinneringen op aan reageerders van lang vervlogen jaren. Op instigatie van Lummel gingen we met daar met z’n allen op los: ouwe nicknames uit de tijd van de NRC. Hier komen ze in volgorde van opkomst: J.C. van Oort, Trolley, Deksels!, Allerpamstliefste, Domblondje, Ingries, HUM, Willem met de r in het rondje, Indra, Marianne, Jammerende jurk, Puber, Afzender, Claire, M.u.NY, Tr., Greet, Arteps, Goudhaantje, de lange lijs, Jozef, Maria, Herodotes, Van Dongel, de trollenvanger, De Schrijvende Juriste, Ruth, Kees de would-be gymnasiast, Bertje, Warhoofd, Frank 7,5 De Mooie Lul , weeromstuit, Marquis de Sade, snoopDog, Spuit11, en Apiedapie.

Een sneer met terugwerkende kracht

Voor deze of gene was er een sneer met terugwerkende kracht of juist een lieve herinnering. Of een onthulling na al die jaren. Zie het intro van vorige week en de reacties daarop en bekijk het zelf. Of niet. Het is warm. Ik weet het.  En het wordt nog warmer.

Ook in het echt hebben heel wat reageerders elkaar al eens ontmoet. Maar Ad Hok bleek zo’n beetje de enige spekkoper die “de eer en het plezier had gehad om ooit Willem® te ontmoeten”. Dat kunnen er niet veel zeggen. Ad is er naar verluidt een gelukkiger mensch door geworden. Over nicknames historie gesproken: Timmerarktwo deelde mee dat hij zijn site weer eens een keer heeft opgeheven. En in een moeite door blies hij zijn pseudo ook maar weer eens op. Geen grapjes, geen nakaarten, zo vroeg hij. Bij deze dus. Geen grapjes. Geen nakaarten.

Advertenties “van een bedenkelijk niveau”

Onze geliefde hofnar kwam al een dag later terug onder een van zijn vele oude pseudo’s, dit keer Tramlijnacht. Hij meldde dat hij bij het bezoeken van onze site drie advertenties “van een bedenkelijk niveau” zag. Toen ik hem inlichtte dat die advertenties automatisch door Google worden afgestemd op het surfgedrag van de individuele lezer bleef het ineens stil. Tekst gaat onder de illustratie gewoon door.

170821tramlijnacht

Bij Lummel was het elke dag mooi weer, en dat liet hij ons weten ook. “De lucht is weer eindeloos blauw. En ik kan lekker thuis werken op het balkon (…) De koffie is bruin en de poes, Clochette van der Poepie, ligt op mijn schoot te spinnen.” 

Een dag later meldde hij een croissant camembert te eten, en weer een dag later zat hij tot heel laat op het terras aan de “sjampoepel”.

De dag daarop, en dat kon je zien aankomen natuurlijk, was hij zo suf dat hij op een veiling, hoewel hij precies wist wat hij wilde en het geld, zoals bekend, bij hem tot aan de plinten klotst, er niet in slaagde om ook maar iets van belang te kopen. Hij bleek iedere keer te liggen snurken net bij het “eenmaal, andermaal.” Eenmaal zei de veilingmeester er zelfs iets van. Hoorde Lummel niet eens. Enfin, maar zo gingen er dus wel een bureautje, een bureaustoeltje en een lampje aan zijn neus voorbij. Niet handig.

190625stofzuigerslang
Marcel Prins, 2015, Licht huishoudwlijk werk, http://www.flickr.com/photos/marcelprins/16479420077

Bij Ilona liep het ook niet allemaal van een leien dakje. Die duwde de stofzuigerslang iets te fors terug, en schoot natuurlijk uit met haar hand. Blauw. En de volgende dag bij het instappen in de auto, die niet helemaal waterpas stond, klapte het autoportier op haar halfblote voet dicht terwijl die nog niet helemaal binnen was. Heel veel meer blauw!

Gelukkig heeft ze een fysiotherapeut met wie ze het goed kan vinden. “Mijn peut”, zei ze liefkozend, “is een schat met zeegroene ogen waarin je, als je niet oppast als jong meisje, zo in zou kunnen verdrinken. Ik ben (daarom gelukkig) geen jong meisje meer. Hij is zo oud als mijn jongste zoon. Hij wil me altijd laten praten, slinks, dat is goed voor de longen, maar dan raak ik eerder uitgeput.”

133Toyota_HiAce_H100_01_China_2015-04-16
Navigator84 [CC BY-SA 4.0 (https://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0)%5D
“Gifgroen, pimpelpaars en akelig blauw” … da’s trouwens de titel van het nieuwe hoofdstuk van Ilonas Chinaverhaal. Nou ja, nieuw. Nieuw op de site bedoel ik dan. De reis was al een jaar of acht geleden.

Ga het verhaal toch maar gauw lezen, want er staan kei-interessante dingen in, en dit keer gaat het bijvoorbeeld over felle kitschkleuren, snelle witte treinen, een aftands busje, en over nog veel meer. Met foto’s, bewegende beelden en muziek. Waar? Hie-ier!

We zitten zo gezellig te babbelen dat we bijna vergeten dat het hier om de ikjes van de vorige week moet gaan. Komen ze:

Ikjes

Eentje heette “Blufpool” en ging over de zoonlief van Bob van der Laaken (zou de dienstdoende NRC-gansje nou echt die woordspeling niet in de gaten hebben?). Zoonlief legt in het plaatselijke café even aan en stoot. De witte bal huppelt over de rode, daarna tegen de groene en tenslotte tegen de blauwe die tergend langzaam het gat in de hoek inrolt. Ja. Echt gebeurd. Gelukkig staat het in de krant.

De buurvrouw van A.M.J. Bos-Waamelink (hoe kom je erop, om je ikje te signeren als betrof het je naamplaatje op de brievenbus) krijgt met haar tweeling een rondleiding door het huis van A.M.J. Bos-Waamelink inclusief de slaapkamer. Ja. Echt gebeurd. Ook dat stond in de krant.

Zijn vader schreef er een ikje over

En de zoon van Adelheid Smarius praat Latijns aan de ontbijttafel. Onverwijld bellen en een dwangbuis laten aanleggen zou gepast zijn, maar zijn vader schreef er een ikje over en ook dat verscheen in de krant.

Ook Annelot Krediet (proest, die NRC toch; ikjes van auteurs met een verzonnen naam plaatsen ze niet) had heel wat meegemaakt. Ze zag voor het Centraal Museum in Utrecht een bordje: ‘Bruiloft Eelke & Ewout’. En hoewel ze dus helemaal niet uitgenodigd was stapte ze er met haar eigenwijze neus op af. Want zij had vroeger ook een Eelke gekend, man, man, hoe doorzichtig wil je het hebben. Eelke bleek een man te zijn en geen meisje, duh.

190624eelkeWij zelf kennen maar een (schrijve 1) Eelke, die van hiernaast die Ilona voor ons tevoorschijn toverde, het is een grote held uit een boek toen er nog geen Harries Potter bestonden. En geen films, trilogies en sequels. Maar het interesseerde onze lezers een lor, wat of Eelke voor een man was. Waar hij vandaan kwam, wat hij at, of hij met een man of vrouw ging trouwen, waarheen hij ging verhuizen, dat soort dingen, geen fluit. Nou dan niet.

Volgens het gezaghebbende babybytes.nl worden er gelukkig nauwelijk nog Eelkes geboren, geen meisjes en geen jongens, dus dat is gauw klaar, die avonturen van die Eelkes waar niemand in geinteresseerd is.

190624EelkestatistiekenDe sympathieke en interessante babynamensite had ook nog tips hoe je 25 maal thuis kunt daten met slapende kids. Heel zachtjes, denk ik dan, maar ik heb het er niet op nageslagen.

Cecile Raat had trouwens een poes Ollie die verdwenen was. Ze belde bij de buurvrouw aan die met een lachje naar haar braadpan in de keuken wees. “Waar Ollie was zei ze niet te weten”. Nounou, en toen moesten wij denken dat zij dacht dat haar kat in die pan zat. Not. Man man. Als je dit verhaaltje voorleest in de kleuterklas dan is succes gegarandeerd. Hier niet. De echte gruwelverhalen over katten in potten en pannen staat elders op de site, en staat nog dagelijks in de top 10 van meest aangeklikte ouwe blogs.

Wil jij net als Ilona en andere reageerders kans maken om in het volgende intro voor te komen? Wil jij ook aardige vondsten debiteren naar aanleiding van ikjes? Wil je gein maken met onbekenden die voor je het weet je vrienden zijn? Misschien wil je een uitnodiging voor een gezellige bijeenkomst van alle auteurs en reageerders op deze site? Of zeg je: doe mij dat maar allemaal?

Je wint een zwaarverguld lepeltje als jouw reactie precies de 100e is.

Doe dan aan deze leuke rubriek hier op deze leuke site mee. Ga eens wat ikjes lezen, die staan ergens verstopt in of op de NRC, die krant die zo van lezersanekdotes houdt. Stuur zelf een ikje in. Scrol naar beneden en zeg iets. Dat mag met een fantasie-emailadres en ook met een nom de plume. Je wint een zwaarverguld lepeltje als jouw reactie precies de 100e is. Of de 200e, 300e enzovoort tot in het oneindige. Lepeltjes zat.

Voor je het weet kan een citaat van jou, een foto van jou, een wat dan ook van jou, een hoogtepunt van de week worden. Heb je inspiratie nodig? Raadpleeg de afleveringen van deze rubriek elders op dit blog. Vooral ook een aanrader als je er even tussenuit bent geweest.

Bas van Vuren
Bas van Vuren, aangenaam

Reacties zijn welkom via het reactieveld, of via het contactformulier hier, of via een email naar bas.vanvuren@gmail.com.

Het wordt een prettige week. Als je vindt dat het geen prettige week moet worden, voel je dan vrij om elders te gaan buurten. Daar waar er meer zijn zoals jij. Wij doen dan hier onze dingetjes en jij doet de jouwe daar.

De foto helemaal hierboven – wij vakmensen noemen het de featured image – laat traditiegetrouw een stukje offline leven van mezelf zien van de afgelopen tijd. Nou, jullie zien het wel. Ik zat weer eens in een internationale trein die door het landschap zoefde. Dit keer gebeurde er niets. Heb je weleens. Het wordt zo langzamerhand wel weer eens tijd dat Pawi terugkomt. 

Foto: “In de trein” © 2019 Bas van Vuren

Advertentie

Auteur: Bas van Vuren

Schrijver - Rijmer - Kijker - Stemacteur - Figurant - Kent beroemde mensen - Maakt liedjes - Doet iets met #ikjes - Want ja - Je moet toch wat

78 gedachten over “Geen grapjes, geen nakaarten (237)”

 1. Goedemorgen Bas en iedereen.We zijn weer op de hoogte.
  Meer woorden heb ik niet. Ik ga weer terug naar mijn schaduwrijke bed met een kan koffie en ben van plan daar te blijven.
  Doeg.

 2. Inmiddels hebben we beeld van het bureautje dat Lummel dus nooit zal hebben. Ik persoonlijk zou voor het vloerkleed gegaan zijn.

 3. Ondanks de tropische temperaturen een uitgebreid en interessant intro vandaag!
  Herinneringen aan oude bekenden waarvan sommige vast de honderd naderen…..
  Leuk weer eens terug te kijken op een bonte verzameling van een kleurrijk volkje met ieder zijn eigen stokpaarden en bijzonderheden.

 4. Medemees

  In onze tuin vliegen opeens tientallen mezen. Er moet worden geoefend in vliegen, uitwijken en stoppen. Dat gaat mis: er ligt een mees op zijn rug met kop en nek verdraaid tegen de stenen. Gelukkig komt een medemees poolshoogte nemen. Hij bedenkt zich niet en haalt een paar takjes en legt die bij ons meesje neer. Dat helpt helaas niet. Dan tikt hij met zijn snavel tegen het lijf en de kop. En het wonder geschiedt: er gaat een trilling door onze vogel, uit ruggestand staat hij opeens op zijn poten. Het duurt nog even voor hij weer kan vliegen, maar het moet een mooie bijna-doodervaring zijn geweest.

  Anne van der Veen

 5. Een van onze eerdere poezen had een vogel gevangen op het balkon. Ze bracht de dode vogel naar ons toe. Toen we het beestje op wilden pakken om het weg te doen, sprongie weer op zijn pootjes en vloog vrolijk weer weg.
  Deze vogel was dus aan het trainen in de tuin. Les 1 dood liggen en snel weg vliegen

 6. Storing

  Precies op het tijdstip van de grote KPN-storing begint mijn mailbox vol te lopen met tientallen steeds dezelfde mails. Daaraan komt ook de volgende dag geen einde en omdat ik inmiddels van twaalf verschillende mails al meer dan tachtig exemplaren binnen heb, besluit ik de storingsdienst van de KPN te bellen. Een vriendelijke meneer staat me te woord. Hij weet wat het probleem is en zal me door de procedure heen helpen. Op zijn aanwijzingen loop ik naar het modem. Hij verzoekt me de stekker uit het stopcontact te halen. Radio uit, modem uit, pc uit – en ook de vriendelijke mijnheer was weg.

  Hein van Woerden

 7. Hein leest dit niet. Die is veel te druk met het bellen van het KNMI om te vragen of het niet wat koeler kan.

 8. Als ik het me goed herinner zei dat meisje destijds: ‘of je stopt de stekker erin’ en was dat nou juist de clou. Ze snappen tegenwoordig ook niks meer. 🤦‍♀️

 9. Maar even serieus: als je gespamd wordt met emails, door wie dan ook, dan heeft dat toch nul komma nul te maken met je modem? Hooguit iets mis bij de server van KPN (als die je emails hosten)? Vreemd verhaal, maar goed, wie ben ik, dat zeg ik.

 10. Natuurlijk Bas. Je kan je mail raadplegen vanaf elke computer. Alsdr iets fout zit is dat bij je provider. Ik heb twee verschillende providers om doore kunnen werken als er een een probleem heeft

 11. Nou ja, Hein heeft natuurlijk de KPN niet alleen voor zijn telefoon, maar ook als internetprovider, compleet met bijbehorend e-mailadres. Dus in die optiek is KPN wel degelijk verantwoordelijk voor het vollopen van zijn mailbox. Ik bedoel; ik ben bij Ziggo en als daar mijn mailbox volloopt met honderden dezelfde mails, ga ik ook daar klagen. Waar zou ik anders heen moeten? Dus zo gek is Hein nog niet, denk ik nu zomaar.

 12. ja Joke, ik zou ook klagen. Maar ik weet wel dat de stekker uit het modem trekken geen enkele invloed op het proces heeft.
  is het nou het modem of de modem. Modulateur demodulateur. ‘de’ denk ik dan.
  Ilona?

 13. Heb maar njet verder gelezen dan het feekje. Volgens mij schreef IK dat de advertenties afgestemd werden op de reageerder want ik kan wel een eigen grapje maken. Maar dat ga ik echt niet terug lezen, waarschijnlijk staat het er niet eens meer.
  Man wat blijf je toch een happertje.
  Een van mijn vele pseudo…ik heb het je al vaak uitgelegd en je weet het best, het is lastig wanneer je een blog opheft om onder hetzelfde IP adres te reageren wanneer er blijkbaar nog andere WP accounts leven. Het is bijna onmogelijk zelfs en het kost minder tijd en eerlijk gezegd wist en weerwil niet eens dat het tramlijnacht was, zo boeiend is het ook weer niet.
  Maar dat boeit je niet natuurlijk. Behalve altijd weer die zielige aanleg om mensen die je steunen en je persoonlijkheidstremmingen voor lief nemen af te zeiken. Je mails laten echt een verandering zien, om nooit meer terug te keren naar die leuke Apiedapie en vele mensen met mij hebben dit meegemaakt,
  Mijn mails laten eerlijk zien wat een mens mee kan maken, ellende, verslaving (medicijnen) en verveling. Geen hoogstandjes, althans niet altijd, vaak niet naar jou, sorry.
  Dus ik zal je deze keer maar niet weer laten happen, daar kom je nooit op terug in je terugblikken maar dat is begrijpelijk.
  Nou, zien of de moderatie wacht of niet.
  Boeien zeggen mensen met minder diepgang.

 14. Ons

  Een vriendin vond dat ik moest worden ingewijd in de geheimen van Tinder. We moeten tenslotte met onze tijd mee gaan. „Zoals je weet”, vertelde ze, „was ik erg toe aan het vinden van een vaste partner. Ik kreeg hoop toen ik zag dat allerlei goed ogende mannen de tekst ONS aan hun foto hadden toegevoegd. Andere foto’s swipete ik meteen weg en degenen die voor ONS wilden gaan, ontplooiden zich in mijn fantasie al snel tot de mogelijk ideale levenspartner. Genoeg om uit te kiezen.” De volgende dag hielp haar tienerdochter haar uit de droom. „Ma, ONS betekent niet samen. ONS betekent One Night Stand.” Ja, het is zeker van belang met je tijd mee te gaan.

  Hetty van Oordt

 15. Dank! Taalkundig is hiermee de zaak afgedaan. Nu nog iemand vinden die weet wat in vredesnaam modulator en demodulator zijn en waarom die alletwee in een kastje zitten.

 16. volgens mij knipt de modulator je bestand in stukjes, zet een adres op alle stukjes en een volg nummer. En stuurt het op naar het adres. Daar ontvangt de demodulator de stukjes en zet ze weer in elkaar. Of zo iets.
  Maar het kan net zo goed iets heel ander zijn

 17. als je hele bestanden overstyuurt gaat dat veel langzamer en vaak fout. Dus dat kippen en verzenden aan één kant en het weer ontvagen en plakken aan de andere kant is niet zo dom.
  Maar je hebt gelijk, ik werk als sinds 1984 met een modem, misschien gaat het binnenkort wel heel anders. Met 5G techniek misschien.
  Ik gebruik trouwens als ik niet thuis ben 4G verbinding als het kan. Ik ga liever niet op openbare netwerken (van hotels, treinen, stations en dergelijke)

 18. Rups

  Met een gekmakende jeuk en rode bulten beland ik bij de huisarts. Ja hoor, de eikenprocessierups heeft toegeslagen. Met een druk op de knop gaat er een recept digitaal naar de apotheek. Bij het uitreiken van het medicijn vraag ik de assistente hoe vaak ik dit eigenlijk moet of mag gaan gebruiken.
  Ze antwoordt: „Zo vaak u wilt, er zit namelijk geen werkzame stof in.

  H. Schaap

 19. Ach, het schaap … ook zonder werkzame stof kan een medicijn werken, maar dat wist hij vast wel, geinponum dat hij d’r eentje van ons is.

  Qua rupsen: waarom zijn die alleen in Nederland? Althans, ik hoor er nergens anders iemand over jammeren.

 20. Jaja, die Mark toch … Die had weer slechts twee jolige zinnetjes nodig om zich weer eens diep en diep beledigd en aangevallen te voelen. Je zult maar zo in elkaar zitten. Sommige mensen zouden eigenlijk, om zich zelf te beschermen, beter van het internet weg kunnen blijven. Ik blijf hem echter in verwondering alle goeds wensen, met name met zichzelf. ❤

 21. Excuses Bas, ik hou gewoon (te veel van je, van de Aap in je en de niet Aap. En ik heb nu een betaald WP account aangemaakt, heb gelijk spijt dat ik een weer op de penning zit en de goedkoopste versie heb genomen; .org wat is dat nu eigenlijk punt org? Een Tolkien karakter maar dan zonder hoofd of zo? Afijn, ik wilde (hoefde niet zeiden de schatten bij de WP chat) ALLE oude WP accounts weg hebben, trouwens, serieus, wat heb je er toch tegen dat ik er zo nu en dan een ophef? Je wordt altijd zo boZig, is het wat persoonlijks? Als iemand zijn blog opheft is dat zoals gristenen denken te voelen bij abortus of euthanasie? Proost. Ik zit met de laptop in een tuin, ventilatoortje op mijn snuit en een rummetje of 6 in de mix dus ik zie niet wat ik type en ik voel niet wat ik mis, als je begrijpt wat ik bedoel. Afijn, ik wist niet, IK WIST NOOIT NIET, dat je dus gewoon kunt reageren met een verzopen emailadres, dacht dat die echt moest zijn en o. Hoeft dus niet.
  Goed beertje Aap, deze is voor jullie:

  Hard afspelen heeft de voorkeur.

 22. Wat grappig, ik zie net dat je hiervoor iets over mij geschreven hebt. Toeval bestaat vast niet. Boeien wel.

 23. Maar Mea Culpa, ik moet je teleurstellen, moge het zo zijn dat een zinnetje of zo mij op dat moment irriteert, niet heel veel later ben ik het al lang weer vergeten. Zo nu ook. Ik heb dan ook geen druk bezocht blog waar ik mijn tijd aan besteed. Jammer zeg je? Ik vind het wel sterk van meneer Rozenwater dat hij zijn bezoekersaantallen publiceert. Dat moet jij toch ook kunnen? Ik wed dat hij hier en daar een beetje plakt en knipt. Als ik e.e.a. hier of daar scan dan kijk ik naar de bijdragen van deze en gene, dat sowieso. Maar ik ga niet teruglezen wat ik heb gemist. Zag dat mijn bijdrage geplaatst was maar omdat het vast slecht gescherven is heb ik het maar niet teruggelezen dus ik weet eerlijk gezegd niet meer waar het over ging. Er zijn vast veel mensen die als ze schrijven eerlijk gezegd, moet dus geschreven zijn, liegen maar ik ben er daar niet een van. Maar ik heb gelukkig wel veel meer te doen, mooie muziek terug zoeken, vinden, luisteren en delen:
  als 14 jarige of zo was ik verliefd op de tekst, en haar stem—

 24. Ha die Mark, bozig ben ik zeker niet. Boos kan ik weleens worden op mensen die me iets aandoen, en dat moeten dan ook nog mensen zijn die belangrijk voor me zijn, vooral in de dagelijkse omgang, om me heen. Gebeurt zelden. En het is vaak ook heel gauw weer over.

  Jij klinkt wel bozig, mag ik dat zeggen? Als je dingen zegt als: “Maar dat boeit je niet natuurlijk. Behalve altijd weer die zielige aanleg om mensen die je steunen en je persoonlijkheidstremmingen voor lief nemen af te zeiken.”, dan zeg je toch eigenlijk iets heel vervelends over mij? Dat ik persoonlijkheidsstremmingen heb, is dat niet zoiets als een karakterstoornis of erger? En hoe denk je dat te kunnen weten? En waarom vertel je me dit?

  Ook zo’n zuigend zinnetje als “Maar dat ga ik echt niet terug lezen, waarschijnlijk staat het er niet eens meer.” suggereert iets heel vervelends. Namelijk dat ik je expres fout zou citeren, in mijn wekelijkse samenvatting, en dan gauw jouw reacties ga verwijderen om te voorkomen dat iemand dat merkt. Waarom zou ik dat dan doen? En al die moeite? Voor wat dan precies?

  Maar zoals gezegd, ook hier ben ik niet bozig om, niet bedroefd, hooguit lichtelijk verwonderd.

  Weet je, je komt trouwens vast niet zo ver in deze reactie dat je dit leest, jou kennende. Maar enfin, ben ik het toch even kwijt: ik heb net de rechtszaak Peter Breedveld gelezen, een blogger die al acht (8!) jaar getreiterd wordt door een trol, een trol die zelfs diens vrouw uitscheldt (voor “muzelvrouwtje” omdat het een Marokkaanse is), een trol die zijn werkgever opbelt, een trol die zijn naam en adres op allerlei internetformulieren invult, zodat Peter pakjes krijgt toegestuurd en aan abonnementen vastzit … kijk, daar zou ik nou boos om worden, als mij dat zou overkomen. Vooral vanwege het zinloze karakter, trol en Peter hebben elkaar nooit ontmoet. De trol begon ineens te reageren. Vermoedelijk jaloezie, want Peter kan schrijven en Peter heeft fans. Die trol niet. De rechtszaak dient volgende week maandag. Als je de stukken leest, ze staan allemaal ergens op of via Twitter, dan rijzen de haren je te berge. Da’s erg. Dit niet.

 25. Voor de liefhebber: hier staat het verhaal op: http://www.frontaalnaakt.nl/archives/ik-word-vervolgd-wegens-belediging-van-een-seriebelediger.html En nee, die Peter is ook geen liefje, met Peter ben ik het niet altijd eens, wat Peter doet is niet altijd fijn. Maar Peter kan schrijven en heeft een mening en wordt op een heel vervelende manier aangevallen door laf rechts, diezelfden van de Zwarte Piet discussie en “dobbernegers” en zo. Brrr. Gaat vast om een klein groepje met veel accounts, maar toch, je zal er maar mee in de bus zitten.

  Nee, dan is het hier een aangename oase, zeker nu de stoorzenders van de buren zich al weer een hele tijd koest houden. minachtend sneericoontje of hoe ging dat ook al weer? 😀

 26. ik heb mijn reactie weggehaald
  ik zou wel eens dat bijltje willen knappen of begrijpen en liever begraven maar ik denk dat dit toch jouw EQ te boven gaat
  voor het eerst vind ik het jammer dat je je criticus De Schrijvende Rechter onmogelijk maakt hier te reageren, hij zou er tijd voor nemen
  ik niet
  wat een slappe
  je weet dat daar pillen voor zijn?

  voor die wel kan lezen

 27. Zucht. DSR kan hier gewoon reageren hoor. Mam man in wat voor schimmig wereldje leef jij toch? Loop je de hele dag met iedereen ruzie te maken of zo? Ga eens naar buiten, aai een hond, geef de eendjes brood en probeer eens wat positiever te worden. Tip.

  Pillen heb ik in tegenstelling tot jij tot dusver nooit nodig gehad. Voor niets dus. Knock on wood. Maar fijn dat je me het toewenst.

 28. Ik weet niet meer wat ik je toewens, behalve het beste. Al het andere is klinkklare onzin. Of ik doe het, of ik doe het niet of ik ben het of ik ben het niet.

  Vat je?
  Allegaar Man man man, O,
  dat moet naar boven dus, maar Kristen Vertel doet het voor ons, was jij nu wel of niet een PvdA
  linke?
  Ik moet binnenkort naar Den Haag om mijn neus ergens tegenaan te drukken.

  Ik geef het op, mijn grapjes en 1,2, 3tjes die vat je niet of zijn te flauw om te vatten, ik kan mijn hand over eigen boezem strelen maar waarom zou ik? Paarden voor de alen.

  Iedereen hier is liefdevol monddood, niemand maakt het ene ruk uit, ik weet zeker dat…nee.

  Nou, ik niet, wel, dus, lekkere pukkel op je bil.
  Je hebt zo een 5000 kijkers, lezers en dat zijn me er een, zeg! Een hele hups, ik geloof je.
  Dat is het verschil tussen mij en

  MEE eens. Nee,
  Waarom reageer je toch steeds als een afgewezen baasje? Kun je die muzikant niet weer uitnodigen? Die had tenminste teksten waar de mijne positief tegen afstaken. Kees, altijd afgezeken, een goed mens, ja Bas.
  Leeg je blaasje. Heb ik ook net gedaan.
  Genade?

 29. Ka Nas.
  Ja Bas.. Jij bent toch ook org gegaan? Heb je er iets aan gehad? Ik werd gek, jaja, dat er steeds TimmerArkTwo* bleef opduiken. Had niet hoeven gaan maar ook de chatters konden mij niet helpen, wel een beetje teleurstellend.

  als schrijver, als lezer als ducking fucker.
  Daar was ik niet org voor geworden.

 30. Ik kan bijna niet slapen zonder aan jou te denken. Heb een klein basje gekocht maar die heeft de pup gemold. Tis toch wat, njet?

 31. Ok, Groot VoorBeeld ik hoop dat je zonder jeuk kunt slapen, dat er geen hittegolf op je neerdaalt, dat de nacht een zegen is en de ochtend een schone zakdoek.

 32. PS
  Dus De Schrijvende Rechter verkiest zelf nier niet te reageren? Wat een sul. Maar ik gun het je. Een statistiek meer of minder is een gemiddeld p.p pof gemiddelde.

 33. Kan wel

  Met een vriendin bezoek ik haar moeder, die aan Alzheimer lijdt en in een verpleeghuis verblijft. We hebben afgesproken haar mee te nemen naar een terras in de buurt. Als we binnenkomen zit ze ons op te wachten in de hal van het verpleeghuis. Haar gezicht begint te stralen. Mijn vriendin keurt met een snelle blik haar moeders kleren. Bij het zien van haar schoenen zegt ze: „Mam, dat kan echt niet. Je hebt twee verschillende schoenen aan.” Haar moeder kijkt angstig naar haar voeten, taxeert de situatie en antwoordt: „Jawel hoor, dat kan wel. Ik heb boven nog precies zo’n paar.”

  Marianne de Nooijer

 34. Allebei mijn ouders hebben Alzheimers gehad. Dat is bovenal heel triest, maar zo nu en dan leverde het ook grappige momenten op. Daar mag je, vind ik, best om lachen. Ik geloof niet dat hier sprake is van uitlachen. Of je het in de krant moet zetten, is weer wat anders.
  Wel knap, overigens, van lummel dat hij zich die mop van 1962 nog herinnert.

 35. Ja Ad, ik herinner me het noch pursies. Het was om half zeven.
  Mijn oma was dement, Alzheimer kenden we nog niet. Hebben we ook om gelachen af en toe.
  Waar koop je die kleine Basjes Kennis val Later? Ik wil er ook een die kan dan die twee pitbulls van de buren mollen.

 36. Ik overweeg om merchandise aan te bieden. Kleine pluche Basjes. Molentjes. Waaiers. Vliegenmeppers. Mokken. Iemand belangstelling, of speciale verzoeken? Mijn voorganger had ooit een prachtige bokaal in de aanbieding, die was met ‘adres onbekend’ uit Brussel teruggekomen.

 37. Het was in 1962, ik herinner me het nog goed, pakjesavond. Een van mijn oudere zussen en haar vriend hadden een surprise voor mijn vader: nieuwe sokken. In kartonnetje vast maar van verschillende kleur. Later bleek dat ze nóg zo’n zelfde paar voor hem in petto hadden. Oh, oh, oh, wat hebben we gelachen zeg… zooooo…

 38. Ik wil er ook eentje, Bas! Ras bullterriër. Wat een @#$!hond die om het minste of geringste begint te blaffen, ongeacht wel uur op dag en nacht!
  #nieuweburenblêrendemoederenkind

 39. Zo eentje wilk ook. Voor dat beest dat boven ons woont en voor die van beneden. Ik zou graag met camera en wifi willen hebben. Dan kan ik zien hoe die die monsters molt.

 40. Ik wil iets waarmee ik alle keffende honden monddood kan maken en de baasjes eventueel morsdood.😒 :-/

 41. Ik hoef geen hondenmeppertje met jouw logo hoor Bas. De hondjes in mijn buurt zijn welopgevoede, nauwelijks blaffende en al helemaal niet bijtende superhondjes. Dus ook al houd ik totaal niet van honden in het algemeen, de buurthonden mogen wat mij betreft gewoon blijven waar ze zijn. Is dat nou niet ontzettend aardig en ruimdenkend van mij? Ik vind zelf namelijk van wel, vandaar die pluim op mijn eigen hoedje dat ik niet eens meer heb, want kwijtgeraakt tijdens een voetreis naar Rome waar ik ook al nooit ben aangekomen. Te voet dan, want met de bus lukte het grappig genoeg weer wel. Zo zie je maar…

  Dat ikje over die moeder met Alzheimer is waarlijk uit het leven gegrepen. Ik kan het weten, net als Ad Hok, want mijn moeder had vasculaire dementie en een goede vriend heeft Parkinson, dat ook gepaard gaat met enige vorm van dementie. Allebei weliswaar geen Alzheimer, maar dat mag de pret niet drukken, want je gaat ook gekke dingen doen. Dat is allemaal verschrikkelijk triest, maar ‘lachen mag van god’ zei een beroemd schrijfster al eens jaren geleden. Dus dat doen we dan maar, want zo vrolijk is het aan het einde van het leven nou eenmaal niet altijd en je moet er maar het beste van zien te maken.

  Van die dingen, ja, van die dingen…

 42. Gooi die uitk. trekker er toch af…pauzerend, naar stationnetje van slaperig provincie vakantie stadje lopend. Vrouw met kind in bed en breakfast achterlaten is mijn prijs waaraan hij niets bijdraagt. En dan ook nog de naam van die Ene aanroeoend. Dat gaat herrie geven, kop of munt?

  Groeten uit Zeeland. Een contradictie. Van een andere Willem dan je zal bevroeden. En plopke ook.

Ik vind er dit van:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: