Relatie met geen of nauwelijks seks (238)

Overzicht van ikjes en een enkel hoogtepuntje

Er was een ikje over een “medemees”. De spitsvondigheid was afkomstig van Anne van der Veen, die er eentje gezien had in haar tuin. Daar vlogen “opeens” tientallen mezen in. Opeens? Had er iemand een raam laten openstaan of zo? Er viel een mees dood neer en die ging op zijn rug liggen “met kop en nek verdraaid tegen de stenen”. Nee, we zien het niet voor ons, Anne. Nou, en toen kwam er een medemees en die legde een paar takjes bij het lijkje neer en ziet, voorwaar ik zeg u, de mees stond op en vloog uit. “Het moet een mooie bijna-doodervaring zijn geweest”, voegt Anne er voor de zekerheid aan toe, mocht iemand de clou niet begrepen hebben.

Koolmees
foto: Petra Wegner

Het hekelgedicht over mezen van mijn voorganger Apiedapie is zoals bekend nog altijd op deze site te zien en wordt nog keiveel aangeklikt. Mezen hebben meer vijanden dan wij weleens denken.

Les 1: dood liggen en snel weg vliegen

Een enkeling alhier suggereerde dat Anne misschien een glaasje op had toen ze dit verhaaltje waarnam, schreef en opstuurde. Lummel, ervaren ornitholoog in Frankrijk, wist natuurlijk wat er wel aan de hand was met het meesje: “Les 1: dood liggen en snel weg vliegen”. Dat deden de mezen op zijn balkon tenminste ook allemaal als hij ze probeerde te vangen voor een pot-au-feu.

Dan was er een merkwaardig verhaaltje van ene Hein van Woerden. Zijn mailbox begint vol te lopen met tientallen “steeds dezelfde mails”, schrijft hij. Kan. Mag. Maar dan besluit hij de storingsdienst van de KPN te bellen. Huh? Nog gekker wordt het als de helpdeskfiguur hem vriendelijk aanraadt de stekker van het modem uit het stopcontact te halen. Die zat dus intussen wat anders te doen, daar in zijn callcentre. Toch? “Radio uit, modem uit, pc uit – en ook de vriendelijke meneer was weg, “rondt Hein zijn anekdote af.

Mr. Hock niet te verwarren met Spock

Computerexpert Lummel, ja, die uit Frankrijk, hij is van alle markten thuis, bevestigde dat de stekker uit het modem trekken nul komma nul invloed heeft op je emails. Joke was het daar niet mee eens, dus we zullen het misschien nooit weten. Of het nou de modem of het modem was, wilde Lummel vervolgens weten. Want als je verloren hebt, moet je de aandacht afleiden. Hij wist ook dat het woord “modem” van modulateur/demodulateur komt, en dat wist eigenlijk helemaal niemand hier te lande en verderop in Europa. Volgens een Amerikaanse computerexpert, mr. Hock niet te verwarren met Spock, was het “the modem”. Volgens iemand anders “zze modem”, maar Ilona en Bertie kwamen uiteindelijk, het was warm, met het allesverlossende antwoord: het mag allebei. De en het dus. En ze zitten allebei in een kastje, omdat je anders twee kastjes nodig zou hebben. Jaja.

190701tinderIntussen had Hetty van Oordt (misschien wel familie van de ingenieur) ons ingewijd in de geheimen van “Tinder”. Zoals iedereen die tindert had ook zij dit zogenaamd aan een vriendin te danken. Maar het gaat lekker, en al gauw krijgt ze de smaak te pakken. Omdat ze op zoek was naar een vaste partner swipete ze vooral de mannen aan die hun bio van de opmerking “ONS” hadden voorzien. In haar fantasie ging dat immers om mannen die “voor ons” wilden gaan, oftewel een keivaste relatie met geen of nauwelijks seks. De volgende dag hielp haar tienerdochter haar uit de droom en meldde dat “ONS” voor “One Night Stand” staat. Gillen natuurlijk.

“Mag het een onsje minder”, merkte de Franse online-datingexpert Lummel terecht op. En Bertie merkte scherpzinnig op dat “ons kent ons” in dit geval dus niet op gaat.

Verder ging het ook nog over de processierups, maar daar kregen we jeuk van. En rode bulten. En ikjes over Alzheimer, dat weten jullie, die behandel ik hier uit principe niet meer. Ervaringsdeskundigen zoals Ad Hok tillen er overigens niet zo zwaar aan dat je af en toe om hullie uitspraken lacht. Maar zou het misschien toch niet in de krant willen zien, en dat … bedoelde ik nou net.

Hekje, feestje, keekje, weekje, we zullen het nooit weten

Mark kwam nog even wat nasputteren, het ging weer over zichzelf en wat er allemaal door hem heenging. Maar ook dat mag. Mensen die geen dagboek hebben of geen luisterend oor op de bank die zijn hier van harte welkom. Hij had niet verder gelezen dan het “feekje”, ook na dagen puzzelen weet ik nog altijd niet wat het typefoutje geweest zou kunnen zijn. Hekje, feestje, keekje, weekje, we zullen het nooit weten, want Mark vergeet zijn reacties onmiddellijk en leest ze ook niet meer terug, als hij ze al zou kunnen vinden. Verder laten we het sputteren maar rusten, het is zoals het is en we blijven van hem houden, op onze manier dan. Virtueel. Op afstand.

Overigens gaf hij toe sommige stukjes met “een rummetje of 6 in de mix” te typen, dus dat verklaart toch wel veel. Nu ik dit zo citeer, wordt hij vast boos, want dat heeft hij zo vast niet geschreven, en ik heb het verzonnen en zijn reactie vervolgens (nu dus) snel verwijderd om dat niet te laten uitkomen. Grinnik icoontje. Wel een keimooi moppie muziek leverde hij af, en dan is het weer goed.

Mark gaf ook toe dat hij bijna niet kan slapen zonder aan mij te denken, iets dat ik al een tijdje vermoedde. Hij heeft zelfs “een klein basje” gekocht en aan de hond opgevoerd.

Uit de discussie op de site bleek er zowaar een markt te bestaan voor Bas van Vuren- merchandise. Lummel zou bijvoorbeeld graag een basje hebben voor de twee pitbulls van de buren.

Nog grotere belangstelling bestond er, zo bleek een dag later, voor hondenmeppers, extra stevige voor bullterriërs (Ilona heeft nieuwe buren, met een blerende moeder en kind, en “een @#$!hond die om het minste of geringste begint te blaffen, ongeacht welk uur, dag en nacht”. Bertie ging nog een ietsje pietsje verder: “Ik wil iets waarmee ik alle keffende honden monddood kan maken en de baasjes eventueel morsdood.😒”

Maar dat soort meppers kunnen natuurlijk niet legaal geleverd worden en de reactie is best heftig, op Twitter kun je ervoor een paar dagen op non-actief gezet worden.

190415HOND
Robin, hond van Timmerark

Gelukkig stond er iets lievigs tegenover, het heeft ons misschien wel gered. Joke, de schat,zei geen hondenmeppertje met mijn logo te hoeven. De hondjes in haar buurt zijn welopgevoede, nauwelijks blaffende en al helemaal niet bijtende superhondjes. “Dus ook al houd ik totaal niet van honden in het algemeen, de buurthonden mogen wat mij betreft gewoon blijven waar ze zijn. Is dat nou niet ontzettend aardig en ruimdenkend van mij?” Ja, vinden wij wel.

Zelf overweeg ik om naast kleine pluche basjes ook molentjes, waaiers, vliegenmeppers en bokalen in de online-shop te gaan aanbieden, afhankelijk van prijs en kwaliteit en belangstelling. En het businessplan, dat moet ook nog geschreven worden. Houd het in de gaten, zou ik zeggen, en qua verjaardagen en zeker Sinterklaas zit je dit jaar goed.

Wil jij net als Joke en andere reageerders kans maken om in het volgende intro voor te komen? Wil jij ook aardige vondsten debiteren naar aanleiding van ikjes? Wil je gein maken met onbekenden die voor je het weet je vrienden zijn? Misschien wil je een uitnodiging voor een gezellige bijeenkomst van alle auteurs en reageerders op deze site? Of zeg je: doe mij dat maar allemaal?

Je wint een zwaarverguld lepeltje als jouw reactie precies de 100e is.

Doe dan aan deze leuke rubriek hier op deze leuke site mee. Ga eens wat ikjes lezen, die staan ergens verstopt in of op de NRC, die krant die zo van lezersanekdotes houdt. Stuur zelf een ikje in. Scrol naar beneden en zeg iets. Dat mag met een fantasie-emailadres en ook met een nom de plume. Je wint een zwaarverguld lepeltje als jouw reactie precies de 100e is. Of de 200e, 300e enzovoort tot in het oneindige. Lepeltjes zat.

Voor je het weet kan een citaat van jou, een foto van jou, een wat dan ook van jou, een hoogtepunt van de week worden. Heb je inspiratie nodig? Raadpleeg de afleveringen van deze rubriek elders op dit blog. Vooral ook een aanrader als je er even tussenuit bent geweest.

Bas van Vuren
Bas van Vuren, aangenaam

Reacties zijn welkom via het reactieveld, of via het contactformulier hier, of via een email naar bas.vanvuren@gmail.com.

Het wordt een prettige week. Als je vindt dat het geen prettige week moet worden, voel je dan vrij om elders te gaan buurten. Daar waar er meer zijn zoals jij. Wij doen dan hier onze dingetjes en jij doet de jouwe daar.

De foto helemaal hierboven – wij vakmensen noemen het de featured image – laat traditiegetrouw een stukje offline leven van mezelf zien van de afgelopen tijd. Nou, jullie zien het wel. Ik zat weer eens naar de televisie te kijken. Meidenvoetbal nog wel. Ja, je moet meiden zeggen. Niet dames, niet vrouwen. Meiden. En ze doen het goed en gaan deze week wereldkampioeninnen worden, dat gaan jullie zien. Het wordt zo langzamerhand wel weer eens tijd dat Pawi terugkomt. Kan ze meejuichen. En Lummel aflossen, die krijgt vast een lam handje van al dat ikjes plaatsen. 

Foto: “Meiden op de tv” © 2019 Bas van Vuren

Advertentie

Auteur: Bas van Vuren

Schrijver - Rijmer - Kijker - Stemacteur - Kent beroemde mensen - Maakt liedjes - Doet iets met #ikjes - Want ja - Je moet toch wat

172 gedachten over “Relatie met geen of nauwelijks seks (238)”

 1. Goedemorgen.
  Mooi intro, dankjewel, het maakt het gepuf van de afgelopen dagen ’n beetje goed.
  En de ☼ schijnt alwéér.
  ps
  excuses voor het ondoordachte morsdood-woord. ☻

 2. Griekenland

  We zijn neergestreken op een terras in een piepklein dorpje aan het Prespameer in Noordwest Griekenland. Het is ons de afgelopen dagen duidelijk geworden dat veel Grieken nog steeds moeilijk de eindjes aan elkaar kunnen knopen. De eigenaar van de taverne komt langs en probeert ons van alles voor de lunch te laten bestellen, maar we houden het op een Griekse salade met wat te drinken. Hij vraagt waar we vandaan komen. Ons „Ollandias” wordt beantwoord met een perfect uitgesproken en vernietigend „Dijsselbloem!” Vol afkeer beent hij weg om onze bestelling te regelen.

  Cor Smit

 3. Wederom een fijn intro vandaag en ook een verrassend leuk ikje met bijpassende commentaren van onze Mokumers!

 4. En of

  Een broertje of een zusje. Onze kleinzoons van 8 en 6 wilden wel heel graag dat het een broertje zou worden. Maar ze waren goed geprogrammeerd door de ouders: „een broertje of een zusje”. Kort na de bevalling hadden ze meteen met eigen ogen geconstateerd, dat hun wens in vervulling was gegaan. Toch floepte het er bij de oudste spontaan uit, toen we die avond bij de frietzaak stonden: „Ik heb een broertje of een zusje gekregen!”

  Theo Koot

 5. Dat krijg je tegenwoordig gewoon mee; je weet maar nooit hoe een persoon zich in de toekomst ontpopt

 6. Verboden

  Ik moet naar een adres in de stad, maar weet niet zo goed op welke hoogte het precies is. Ik laat me leiden door m’n telefoon: moet ik zo links- of rechtsaf? Ik zwabber wat over de Amsterdamse Nieuwe Kerkstraat, en word ingehaald door een man op een elektrische fiets, ter hoogte van de kruising met de Wibautstraat. Hij spreekt me bestraffend toe dat op je telefoon kijken tijdens het fietsen sinds kort verboden is. Na zijn korte preek fietst hij aan de linkerzijde van de weg door rood het fietspad op, tegen het verkeer in. Ik roep hem nog na dat zijn gedrag al heel lang verboden is. Tevergeefs.

  Wim van de Laak

 7. Gisteren was Koot de auteur. Vandaag Van der Laak. Morgen speelt het ikje in Juinen. En wel hierom

 8. Mag ik nog even reageren op het ikje over het bruszoertje? Vast wel. En zo niet, dan toch 😛.
  Op 31 juli 1962 werd in ons gezin, met drie meiden van 10, 8 en 2, weer een kindje geboren. ’s Avonds laat kwam mijn vader de oudsten wakker maken om het geslacht te vertellen. Mijn zusje van 8 deed één oog open, uitte de historische woorden: “Getver, alwéér een meid!’, draaide zich om en sliep door.

 9. Als Jokezelf het mag – leuke! – waag ik er ook eentje aan:
  Op 11 januari 1948 werd in ons gezin van drie meiden 6, 4 en 2 een jongen geboren.
  Mijn zus van 4 ging aan iedereen die het horen wilde, vertellen dat er een meisje was geboren met een billen met een stok erop.

 10. De bakkersfamilie bij ons om de hoek had zes meiden voordat er eindelijk een jongetje geboren werd. Ja, dat was zeker geen relatie met geen of nauwelijks seks.

 11. Niet thuis

  We hebben nieuwe bovenburen: Thijs en Felix. Felix is Duits, en hoewel zijn Nederlands behoorlijk goed is, blijven sommige dingen lastig. De ui-klank bijvoorbeeld, een bekend struikelblok voor nieuwkomers. Terwijl we een paar dagen na de verhuizing op het balkon zitten te genieten van de zon, wordt hij gebeld door de bezorger van de koelkast. Als hij na het gesprek heeft opgehangen zegt hij: „Thijs en thuis lijken te veel op elkaar. De bezorger vroeg of ik thuis was. Ik zei: ‘Nee, ik ben Felix.’”

  Marijn van Grunsven

 12. Ilona, ja die bedoel ik natuurlijk. Niet de Stichting Nedrlandse Vrijwilligers, of hoe die tegenwoordig weer heten mag.

 13. Waarom

  Mijn kleinzoon van vier vraagt, naar mijn idee, naar de bekende weg. Wijzend naar een mandje eieren vraagt hij: „Zijn dat eieren opa?” „Nee”, zeg ik plagerig. „Dat zijn tomaten.” Even is het stil, waarna een tweede vraag volgt: „Waarom lijken deze tomaten op eieren?”

  Hayo van der Werf

 14. Het ventje van 4 hunkert naar erkenning van opa. (Weet je wat zei dikkertje dap, ik kan ook al bijna rekenen en kan mooie poppetjes tekenen. Tis niet waar zei de giraf dikkertjedikkertjedikkertjedikkertje ik sta paf)
  Opa is dus dommer dan de giraf en komt met zijn 19e eeuwse domineesmentaliteit aankakken, jevraagt naar de bekende weg. En probeertzijn kleinkind in de krant voor schut te zetten.
  In de krant.

 15. Iets of iemand had me weer eens uitgevinkt bij de volginstellingen.
  Een mens zou er paranoïde van worden. Grrrr.. 😣

 16. Opgelost

  Afgelopen weekend sliepen wij in een kamer van een bekende hotelketen. De kamer met balkon en de inrichting waren prima verzorgd. Alleen de matrassen waren wat veel gebruikt, waardoor we sliepen in een diepe kuil. De volgende ochtend, bij het uitchecken, vroeg de receptioniste of alles naar wens was geweest. We vertelden dat de matrassen kuilen hebben, en we daardoor niet zo goed hadden geslapen. De receptioniste antwoordde dat ze door zou geven dat de matrassen omgekeerd moeten worden. Daarmee was het probleem slapen in een kuil opgelost.

  Henk Wenning

 17. En Bas, ik hoef dit niet te schrijven, we weten het, en deze of gene kwakkeldoos die er niet toe doet, die doet er niet toe, credit waar ze due, zeg maar, zijn:
  je censuur of moderatiebeleid verdient lof, alle lof, bijna altijd alle lof.
  Knap, kleinere kerels zouden er onder bezweken zijn maar jij hebt altijd en immer ferm gestaan en geblogd.

  Maar waarom Bas van Vuren? Er zijn er meerdere en dus is mijn vraag: Heeft ooit op zes of zeven jarige leeftijd ene Cora Baas of Lisa Sangria jou ten faveure van een BvV afgewezen? Het is mij overkomen maar ik heb een geheugen als een zeef en ben niet haatdragend, noch links, noch rechts. Zo, weer een introtiteltje…
  Het is allemaal totaal onbetekenend in het grote geheel van:

  Geen dank en tot hoorns luidjes!

 18. Ik heb het nieuwe ikje al klaar staan. Ik zal het morgenochtend plaatsen. Waarschuwing: het iseen van de ergste ooit

 19. Alvast een zin:
  Ik vertel hem dat ik elke ochtend om half zeven een half uur op mijn hometrainer zit.

 20. Home trainer

  Elke ochtend doe ik twintig minuten fitnessoefeningen en fiets ik een half uur op mijn hometrainer om gezond te blijven. Met een Amerikaanse vriend praat ik over gezond eten en genoeg bewegen. Ik vertel hem dat ik elke ochtend om half zeven een half uur op mijn hometrainer zit. Hij kijkt me met grote ogen aan: „You have a personal trainer who comes to your home so early in the morning, and you sit on him – or her?”

  Karel van Oosterom

 21. Sjezus! Je hebt niks teveel gezegd, Lummel. Wat goed dat dit stukje lorre niet het reactiedraadje van een vers intro bederft. Allerslechtste ikje ever. Echt. In alle opzichten.

 22. Na de verloren finale kon dit ikje er nog wel bij. Die Amerikaanse vriend kwam zeker dat k*twijf aanmoedigen.

  Maar s’ochtends dit op je nuchtere maag, dat leek me te veel

 23. In de bus naar de Kennermeduinen zongen de hup de meisjes zijn nix ze weten geeneens wat voetballens, ze hebben een kieper die houdt geen sodemieter, de bal gaat er door en de kieper ligt ervoor.

  Ik denkdat als dr nog steeds jongens en meisjes naar de Kennermrduinen gaan ze nu werkelijk aan een nieuw liedje moeten zingen

 24. Ik heb trouwens altijd kennermeduinen gezegd. Ik besef vandaag dat het kennemerduinen moet zijn.

 25. De meisjes in die bus zongen natuurlijk hup de jongens zijn nix. Waarom we niw waren heb ik nooit geweten om dat we tegelijkertijd de retorische kunst van elkaar overschreeuwen leerden leerden.

 26. Dat liedje zingen wij ook. De meisjes zongen dan als tegenlied: “Jongens zijn niks jongens zijn niks. Ze weten nog geeneens wat afwassen is … ” 😂😂😂 Echt waar. The times they are a changing …

 27. Als die bussen nog bestaan, wordt er nog gezongen? Of zit iedereen met oortjes in ?
  Ik leerde daar elk jaar weer hoe je een vlieger kunt maken. Ook figuurzagen als het regende en waar je geen nieuw zaagbladje kreeg alstie zonder enige reden brak.

 28. Overigens, dit is uiteraard een typerend plaatje van de Kennemerduinen. Vroeger heb ik er keiveel gerend, gefietst, gewandeld en noem het maar op, alles deed ik er. Nu heet het Nationaal Park Zuid Kennemerland. Maar ik herkende het plaatje onmiddellijk. Waarom Nationaal en Park niet aan elkaar geschreven wordt is me een raadsel, we leven toch in Nederland? En er moet ook een streepje tussen Zuid en Kennemer. Maar misschien ook niet. Afijn, geniet ervan, die heerlijke Kennemerduinen.

 29. ik zocht pheauteaux van het spartelmeer in de kennermeduinen. Maar daar zit overal copyright op.

 30. Inderdaad zeg, je hebt gelijk. Ik kan er ook geen eentje vinden. Meestal vind je ze na een paar pagina’s, daar waar de vakantiekiekjes van een paar jaar geleden op het internet zijn gezet. Maar niet dus voor dat spartelmeer in Bloemendaal, er moet daar een scherpe fotograaf zitten die zijn rechten goed in de gaten houdt. Niet dus. Dan blijf je maar onbekend, ventje/zusje.

  Zat gratis foto’s van meren op het internet hoor, zoals onderstaande. En nu ik het zeg, het heeft er best wel wat van weg toch?

 31. Wat errug dit ikje, ik heb er geen woorden voor. En dat meertje hierboven lijkt van geen kanten. Ik heb er eentje gevonden bij Jeugdduin2, het kindervakantiedagkamp van de Stichting Licht en Lucht (ja lummel, van die bussen naar de Kennemerduinen en voor zover ik weet, werd dat liedje tot vorig jaar nog gezongen. Dit jaar is het misschien anders).

  (ik hoop dat het lukt zoals ik het heb gedaan en anders moet je het maar weghalen Bas).

 32. Die foto’s week 3 zijn precies mijn herinneringen. Bedankt Joke. Met een link mag wel. Niet zomaar overnemen.

 33. Oei, die mag vast niet van de heren en dames van de Toezicht. Herkenbare gezichten in beeld, ook nogeens in half ontklede staat en jeugdig 😀 Ze kennen ons niet daar bij het Toezicht en weten niet dat we het goed bedoelen. Toch voor de zekerheid maar weggehaald. Binnen 15 minuten na plaatsing van een lezer, lieve meneer Toezicht, da’s toch best oppassend en verantwoordelijk van mij? 😀

 34. Ik ging naar de kennermeduinen met Licht en Lucht. Vertokken ´smorgens en kwamen tegen vijfen weer terug.

 35. Erg verantwoordelijk Bas, en, ja, ook wel een beetje roomser dan de paus vind ik, want met een link mag je volgens mij alles laten zien. Maar dat vind ik so wie so van de dames en heren van het Toezicht. Stom gedoe dat je op internet geen foto meer mag plaatsen van spelende kinderen in een duinvennetje, terwijl die foto’s gewoon op internet te vinden zijn, geplaatst door de Stichting zelf. En wie herkent die gezichten nou? Zou er nou werkelijk iemand met een vergrootglas die koppies afstruinen om te kijken of er eentje bijzit die hij of zij herkent? En daar dan boos om wordt? Waar zijn wij toch helemaal mee bezig in deze tijd, vraag ik u af! Enfin, ik ging zelf ook met die bussen naar de Kennemerduinen. In de jaren zeventig. Hartstikke leuk vrijwilligerswerk. Is het nog steeds trouwens; hartstikke leuk en vrijwilligerswerk.

 36. Inflight

  De vlucht van Glasgow naar Amsterdam stijgt vijf minuten na de aftrap van de WK-finale tussen Nederland en de VS op. Na drie kwartier vragen we de ruststand op. Vol spanning horen we de piloot het woord nemen: de tussenstand is bekend maar… kan bij de steward worden aangevraagd. De steward geeft vol enthousiasme de aanwezige voetbalfans de stand door. Hij legt het beleid uit: omdat er zowel Amerikanen als Nederlanders aan boord zijn, wordt de stand niet omgeroepen. Ervaring op eerdere vluchten heeft geleerd dat aanwezigheid van beide partijen tot inflight supportersrellen kan leiden.

  Lotje Meijknechten Arine van der Lely

 37. Lotje Meijknechten Arine van der Lely? En dat is één naam?

  Qua ikje heeft Lotje niet gescoord. Inflight supportersrellen, goh. Zelve was ik ook aan het vliegen tijdens de wedstrijd. Vanuit een heel warm land dat niet voetbalt naar een land waarin weinig Nederlanders en laat staan Amerikanen wonen. Dus niks stand omroepen, na de landing meteen de mobiel aan en de treurige uitslag wham meteen fors in het gezicht. En toen naar de bagageband.

 38. Nee Bas, dat is vast niet één naam. Lotje Meijknecht en Arine van der Lely zaten samen in dat vliegtuig en besloten erom te tossen wie dit verhaal als ikje zou inzenden. Het opgegooide muntje rolde tussen de stoelen van het toestel en was onvindbaar. Vandaar.
  .

 39. Een heel warm land dat niet voetbalt?
  Een land waarin weinig Nederlanders wonen?
  Sterk verhaal.

 40. Had er geen “en” of “&” tussen moeten staan dan? Of gingen ze dan over de ikjeslimiet (die alleen in theorie bestaat) heen?

 41. Jawel Bas, ik heb nog foto’s van mijn tijd als groepsleidster bij Licht en Lucht in de Kennemerduinen, maar die zijn bijna allemaal vervaagd en er zit er geen tussen van het meertje in kwestie. Anders had ik die wel gestuurd.

 42. Dienstmededeling. Ik moet vanaf 22 Juli een maand stoppen met ikjes plaatsen. Ik moet van mijn vrouw met vakantie.

 43. En als Pawi op 22 juli nog altijd niet terug is, dan moeten we ermee stoppen, he? Laten we dit even op ons laten doordringen en het er morgen nogeens over hebben.

 44. Keffertje

  Ik ga een dagje winkelen in de grote stad Amsterdam. In een warenhuis mogen geen honden naar binnen, daarom doe ik mijn pekinees onder mijn jas, met zijn kopje uit de half openstaande kraag. In de winkel loopt een man vlak langs me, waardoor het beestje schrikt en even keft. De man kijkt verrast op en zegt in onvervalst plat Amsterdams: „Krijg nau wat, er sitte nog batterije in ook.”

  Hayo van der Werf

 45. Wat een humor toch daar in de grote stad Amsterdam.

  Ik zag gisteren een reclame voor een eekhoorn op zonne-energie. Met verlichte eikel.

 46. Wat een keileuk intro. Goede muziek en vrees niet Bas, ik denk niet dat jij mijn reacties zou kunnen faken. Over het basje weet ik niets meer maar ook dat klinkt even leuk als zes minnetjes in de rum aannemelijk is.
  PS
  kreeg net een mail over een leuk tochtje ondertekend door ene meneer of mevrouw met de voornaam
  Tryfeen
  Kent iemand zo een naam en is dit mannelijk of vrouwelijk?

  O, en Bas, nu ik je toch even aan de lijn heb
  (denk jij dat ik denk dat jij denkt dat ik echt iedere avond slash nacht aan je denk?)

  waarom bij JIJ .org gegaan? Ik heb er nu alweer spijt van.
  Ik heb dit niet gedaan om te kunnen doen wat ik nu niet blijk te kunnen zonder eerst te upgraden maar jammer en vervelend is het wel! Volgend iemand trouwens het Jeffrey Epstein gebeuren? Een flink aantal mensen, miljoenen, inclusief ik, wachten hier al heel lang op. Als ik Bill Clinton, Prins Edward, Donald Trump, Kevin Spacey en nog wat xxx zeg, wat denk je denken jullie dan?
  seks, al dan niet via verkrachting of met minderjarigen, welnu, de stront raakt nu de ventilator zeg ik je
  tbc

 47. 2
  Nu na al die jaren van gedeelde liefdesverdriet en ongedeelde smarties valt mij op hoe grappig deze draden allemaal beginnen, in dit geval met 105: gedachten

  geen reacties of commentaar maar

  GEDACHTEN

  Kijk, en ik ben potverdomme zo serieus als een paling die een snotneus verwijt
  Kijk, ik heet misschien dan aaseter en ik ben voor sommige een lekkernij maar grappig wordt deze vergelijking nooit. Maar heb jij ooit een paling mank zien gaan? Nee? Nou dan weet je waarom 90% van TimmerArk zijn woordspellingen, paradoxjes of °grapjes prijs de heer° slecht vallen, niet vallen of heel soms wel onbegrepen zijn. Deze hele paragraaf is van een onbenullige onnozelheid slechts nodig om de tijd tussen laatste boterhamhap en eerste veterstrik te overbruggen want voor het eerst in jaren is mijn setup een gemakkelijke met allerlei apparatus dichtbij us en veel, veel meer. Had nog leuk gebbedingetje naar aanleiding van Bas zijn betoog en vraag, gaan we, hij, wij, te ver in het sociale media landschap? In het natuur landschap zag ik gisteren een ooienvaar met takken in de weer en van het weekeinde, ach, dat roze mondje, nou, de binnenkant ervan…hond en ik deinsden echt terug uit liefde en ontzetting. Is dit ok? Koosjer? Uit de boom gevallen? Baby gaf geen antwoord dus we sjokten verder door het te hoge gras waar we een bij passeerden die een bloem leeg zoog, of ontlastte van de noodzaak tot vermenigvuldiging, de natuur is 24 slash 7 in beweging.
  Maar goed, ik wilde dus schrijven dat ik serieus blij ben af en toe mijn gedachten hier te plaatsen net als zoveel andere veel geleerdere of succesvollere mensen, allemaal afhankelijk natuurlijk van de lat langs wie wat wordt gemeten.
  Neem pawi, dat zij succesvoller gebleken is in het op aarde neerleggen, uitspugen zou je ook kunnen deponeren, van kroost als ik, dan ik, zij niet ik, tja met die lat worden geen wonderen gemeten.
  Zo, als ik terug kom dus vorige week nalezen?
  Groet
  Mark

 48. In onvervalst plat amsterdams zegt deze boer. Alsof hij Amsterdamse accenten kan herkennen. als ouwe lul (nog steeds niet in de AOW Ad!) spreek ik nog steeds Nederlands met een onvervalst Amsterdamse tongval. En ik heb begrepen dat heel veel woorden en uitdrukkingen niet meer door de Amsterdamse jeugd begrepen worden. Attenooie.

 49. Ik kom op het internet ene Tryfeen de Vries tegen, iets Surinaams, Antilliaans, ik gok op een jongen maar heb daarvoor geen foto noch sluitend bewijs gevonden.

 50. Wel dezelfde denk ik, doet iets met boten en heeft dus kloten?
  Waarom Surinaams of Antilliaans? Als je ons als NL als link wegdenkt dan is het nogal een hemelsbreed verschil, inwoners zullen je dit niet in dank afnemen gok ik zo…?

  Big City, wij glunderden van de tekst, want stiefvader vond het o zo dubbel, de subbel, dus het bleef aan, op de tv…
  hoe dan ook er was geen clip maar een playbackende zanger bij op Losse Gleuven of zo, waar dubbelonzinnige liedjes hit werden en mannen, nou 1 man met een lange baard en pruik en een karrevracht mosterd en uien zijn zakken vulde, tot nu aan toe!

  Heerlijke jeugdherinnering. Helaas geen heerlijk jeugd herinnering.

 51. Voornaam

  Aan het begin van een week schilderen, met een gezelschap van uitsluitend dames dat elkaar al jaren kent, word ik aan iedereen voorgesteld door de dame die mij op deze week had gewezen. Met voor en achternaam. Bij een van hen brandt er vanaf dat moment een belangrijke vraag. Bij het diner de volgende dag, wanneer zij aan dezelfde tafel zit als de dame die mij introduceerde, vraagt zij aan haar: „Hebben jullie samen een relatie?” Om haar heen schieten ze in de lach. Mijn voornaam, in tegenstelling tot de anderen, had de dame in kwestie bij het voorstellen niet gehoord.

  Mary Mijnlieff

 52. Ik hoop dat Mary beter schildert dan schrijft. Hier deugt zo’n beetje helemaal niks van. Met haar dame die mij introduceerde … en nog erger: die haar op deze week had gewezen … 😭🤣😂

 53. “Bij een van hen brandt er vanaf dat moment een belangrijke vraag”… je ziet het voor je. Wat een heerlijk ikje om weer te landen in Nederland. Neerlandistiek, ik teken ervoor.

  Na een prachtige reis door Nederland, België, Frankrijk, Spanje, Portugal en via een andere route weer terug, weliswaar via dezelfde landen – en talen- een aanrader. Het huis in Frankrijk met de eeuwenoude bomen waaronder een ceder, en een vijftiende eeuwse poort, is overgeleverd aan een projectontwikkelaar. Arme ceder.

  En oud nieuws misschien: vlak bij Sevilla liggen uitgestrekte rijstvelden, kilometers en kilometers lang en breed. De zwarte ooievaar, de zwarte ibis, die hebben dat allang ontdekt.

 54. Welkom terug, Pawi. Ook hier is het leuk en heb je ceders en ooievaars, zij het geen zwarte meer sinds de ophef, ga je zien. En ikjes.

 55. Leven

  Zoonlief heeft examen gedaan. Er volgt natuurlijk een bbq met „alle leuke mensen van school”. En een examenreis. Omdat werken er door de examens wat bij in is geschoten, is zijn bankrekening wat minder blij. Hij leent dus af en toe wat bij zijn vader. Na weer een feestweekend – met sportvrienden – is de bodem bereikt. De ouderlijke zorg richt zich nu op vertellen dat boven je stand leven niet handig is. Want: „Je leeft nu op krediet.” Zoon vult aan „maar wel in het moment”.

  Ilse Harmelink

 56. Dank je, Pawi! Snif, alsof je nooit bent weggeweest. Qua ikje had je het beter kunnen treffen maar daar kun jij niks aan doen. Zoonlief komt er wel. In het moment leven en de hand ophouden.

 57. Lummel, mag ik van deze gelegenheid gebruik maken om je ook namens de gehele en voltallige community te bedanken voor het weergaloze ikjesplaatsen tijdens de afwezigheid van Pawi? Het was vlekkeloos, stipt en zonder misbaar. Heel erg hartelijk bedankt, kerel, en ook waardering voor je vrouw die jou toch maar dagelijks een kwartiertje aan ons heeft moeten afstaan. Je a.s. vakantie is keiverdiend. Vakantiegeld is onderweg naar het bekende adres, naast de brug onder de blauwe container, coupures zoals afgesproken.

 58. Graag gedaan Bas, ik deed het inderdaad niet alleen voor het geld. Ik ben nu zo goed in het kutpeesten dat ik wel hoogleraar zou kunnen worden. Hoogleraar waarin? Een goeie kutpeester kan overal hoogleraar in worden.

 59. Hij leek geleerder dan de meesten
  Blonk uit op partijen en op feesten
  Zijn Hoogheleerdheid kwam ten val
  Geweerd werd hij op elk bal
  Dat krijg je van dat kutten en het peesten

 60. Goed geschreven ikje. En leven in het moment is ook aan te raden, dat die jongen dat nu al weet!
  Ik moet denken aan al die oudere mannen met grijs haar en een buikje, die rondrijden in een open cabriolet. Die doen het nu pas, leven in het moment, maar eigenlijk is het veertig jaar te laat.

  Dat kutpeesten is eigenlijk koppiepeesten, maar voor het ijzersterke gedicht van lummel komt dat niet goed uit.

  Ik kan helaas niet garanderen dat ik het truukje elke dag weer zal leveren, de tijd zal het leren.

 61. Geen stress, wij zijn blij met elk ikje. Maar treuren niet om ikjes die deze site niet halen. Doorgaans missen we er niet veel aan, niet dan?

 62. Als ik niet zo laakbaar lui en aantoonbaar vergeetachtig was dan zou ik hier, ja

  Ben heel erg heel erg verdwaald, nee, heb heel erg gedwaald op een plek heel dichtbij huis maar een val zou mogelijk erg vervelende, zo niet dodelijke gevolgen hebben kunnen hebben.

  Ben er, merk ik, nog steeds erg ontdaan van. Ik lieg nooit. Ik lul soms, ik verveel, ik vertel, ik verdom maar verdomd als ik lieg.

  De Amerikaanse enabler van Epstein is afgesneden. En minister VVD van Dekker en soms populisme houdt het erbij dat een kind maar twee wettelijke ouders kan hebben. Wat een fantasieloze vagina. Schreef eerst kautee maar dat kan jouw rating beïnvloeden, BAS, beweer dus nooit meer met droge tranen dat ik je behandel zoals JanPeter de Zeeuw Balkenende VOC VOC fuck zwarte Piet, O, nee, die dus niet.
  Evenveel regen gevallen als…je hebt met ze te doen…zegt de…
  In de kop van Drenthe, toevallig komt hij ervandaan, wat zegt HIJ NU???? De weervoorlezer?
  Het zijn daar BIJBELSE PROPORTIES DAAR in Drente. Hij zei het echt, luister maar terug. Vrijdag 12 juli, NPO radio 1 16:30 plusminus.

  Gesus, ik dwaal.
  Af!
  Straks Federer tegen Nadal op Wimbledon, sinds 1877 witte kleding verplicht. Veertigste editie. Heb McEnroe verus Borg gezien maar toen had ik nog jonge jongens ogen al was de teevee veel kleiner.
  Nog nooit gezien, deze tweestrijd.

  Iemand hier wel? pawi, Lummel? Ik zie jullie wel als tennislovers maar dan op het Roode spul van Parijs. Not on the green before Brexit.

  Ben het dus vergeten. Had iets met woorden tellen. Intro, ikjes, Basjes en tikjes. We weten het. Hoe zou het toch met die Toozenwater gaan? Roozen, weet ik wel maar te lui om terug te tja? Vingeren? Duwen op de tablet? Kijk die Brusselse eigenlof die stonk, net als spruitjes. Altijd doorgekookt hier in NL. Bakken moet je ze.
  Maar die Roozenwater die vond ik altijd een leuk Jong mens, en je kunt het natellen, in de periode dat ik hier dagelijks kwam heeft hij eenmaal iets aardigs, iets positiefs over mij gezegd. Dat is niet veel. De Zweed was guller.

  Mazel.

 63. Zo, we zijn weer bij. Vergis je niet qua Rozenwater. Wat hij mij per email over jou meldde was niet mis. Hij haatte en minachtte je. Just saying en opgeruimd staat netjes.

 64. Dat is echt leuk, Hehe, ik vond het altijd zo flak. So sulletje. Maar zijn liefdesverhaal heeft mij over de streep getrokken…hoe zat het trouwens ook weer met jouw email code? Niets toch

 65. Met mijn emailcode staat het prima. Ik zal er nooit uit citeren.

  Qua statistieken: deze is grappig om te delen. We hebben hier gemiddeld 99,9 gedachten per post, dus net geen lepeltje🤣😂😅

 66. O, ik verdween. Ik dacht helemaal niets, over mails enzovoorts. Toen mocht metamail weer wel. En nu dus ook de inhoud? Want misschien niets letterlijk je hebt wel de code geschonden. Of is die ergens verschoven de maanden dat ik niet mee las? Grappig. Maar mij ken je echt niet, echt niet wanneer je denkt dat dit mij deert.
  In tegendeel! Ben vrolijk! Dank!

 67. Dat liefdesverhaal was van a tot z geplagieerd, weliswaar met kleine veranderingetjes om ontdekking te voorkomen. Zodra ik dat ontdekte heb ik het van de site verwijderd. Zo leren we elke dag weer iets nieuws en worden wijzer en wijzer.

 68. Rozenwater een “jong mens”?? Hahaha. Hij was vijf jaar geleden al jaren met pensioen. Just saying icoontje. Neen, de rechter, wat we ook maar over hem mogen denken, die was jong. Jonger dan de gemiddelde leeftijd alhier. Inmiddels niet meer misschien.

 69. Dat meen je he? Nou, mijn verhaal heb ik ook compleet bij elkaar gepikt dus dat moet er dan ook maar van af. Hard maar waar. Zie wel hoe het er mee staat later in de tijd.
  Nu even een wel verdiend ijsje.

 70. Niets uit citeren? Je hebt net onthult wat Heer R over mij aan jou mailt.
  Dat ik het leuk vind, dat hij misschien zo denkt.
  En misschien aan jou mailt. En dat je dit graag aan iedereen wilt melden, fijn, prima, maar dus eigenlijk zeg je dat je wat je eerder niet citeerde uit je duim zoog? Dat moet wel.
  Het is de ene duim of de andere.
  Je hoeft hier niet ook weer op te reageren hoor, want als ik dan, blij ei als ik ben mijn laptop open, mijn tablet aan doe of mijn mobiel snel voor de keet verberg maar niet snel genoeg om toch dat heel klein blauw balletje te zien ten teken dat je hebt gereageerd, dan heb ik een probleem. Je kunt wassen wat je wilt maar chocolade ijs is een bevelende kwelling. En ik ga nu toch weg, want ik heb vandaag wel een ijsje verdient. Centjes veiliggesteld, maatschappij en ik weer innig voor het beven Groningen uit.
  De shakes mijn kleine vriend.

 71. Zoek nogeens de betekenis van “citeren” op in het woordenboek, vriend. Jij hebt ze vast nog in boekvorm van de rommelmarkt. Naast de Winkler Prins. In de kartonnen doos.

 72. Op vakantie ijsjes tocht zonder slimme mobiel hoop ik dat deze bijdrage doorkomt.
  Het echoot een beetje dus wie weet..

  Heb je HR op je site geout zoals dit heet? Met voorbeelden en zo en weerwoord? Was het een beetje een fitte? Welke maand(en) van welk jaar moet ik teruggaan om te zien of er vuurwerk was? Of alleen maar werk, beter zelfs. En het is nu weg, het liefdeslied van deze site? Speelde dit nog onder jouw aardige voorganger?
  Oeps ijsjessmeltallert…

 73. Brood

  Als ik vroeger boodschappen moest doen in het dorp, ging ik altijd eerst naar de bakker. Bij de volgende winkel mocht ik het brood in mijn fietstassen laten, want, zo zei mijn moeder: „Iemand die een brood steelt, heeft het waarschijnlijk nodig.” Die volgorde hanteer ik nog altijd. Bij gebrek aan fietstassen leg ik de halfjes meestal los op mijn bagagedrager. Nog nooit gejat. Tot deze week. Ik kom de supermarkt uit en het brood is weg. Een meter verderop zitten de dieven. Twee kauwen pikken het plastic kapot. Ik wil mijn moeder bellen, maar ik hoor al wat zij zeggen zal: „Ziet naar de vogelen des hemels: zij zaaien niet en maaien niet, en toch voedt uw hemelse Vader die.”

  Jan Beuving

 74. Jan heeft een religieus roesje. Doe het eens met haringen en meeuwen, Jan. Pure diefstal. Gij zult niet stelen is aan die vogelen niet besteed.

 75. Het volledige citaat is uiteraard, we kennen het allemaal uit ons hoofd: “Ziet naar de vogelen des hemels: zij zaaien niet en maaien niet en brengen niet bijeen in schuren, en toch voedt uw hemelse Vader die; gaat gij ze niet verre te boven?” Zit toch een soort van waardeoordeel in, hoor. Maar dat had je in die dagen, toen voelden men zich nog verheven boven de dierenwereld.

 76. Kauwen kennen geen mijn of dijn, net als meeuwen. Het is altijd mijn. Behalve in het broedseizoen.
  Lekker vroeg geplaatst, lummel!

 77. Vogels doen goed werk. Zo vreten de zwaluwen alle muggen rond ons huis op. zo kan het raam ‘s nachts lekker openblijven.
  De ganzen zorgen voor vrolijke muziek en de zwanen maken de Marne nog mooier. Oppassen dat de toeristen dat niet te weten komen, gisteren op het ephemere champagne barretje zaten veel Amerikanen en Engelsen. Straks komen de varende flatgebouwen op onze kademuren inbeuken. Onze kademuren? Hoor ik hier wel? Ik eb net het stuk van Ilja LP over de Amsterdamse wallen gelezen.

 78. Dank je. Op prettige vakantie. Wanneer moet jij? Of neemt Bas geen vakantie maar reist hij zoals vroeger mensen op stand? Niet naar het strand maar naar de zee?
  Op het rookterras, ja pawi kl*te, wenst mij net een bediende, een personeelslid, een gelijke mij een prettige dag die maar 45 minuten duurt. Ik denk dat een prettige nacht wensen te informeel, te persoonlijk, te intiem is. Homo maar nog in ontkenning, overdag.
  We hebben in NL op zondag geen kranten dankzij de krentenbrei van van der Staaij en de GrustenUniekaas vakbond. Griekenland, kleiner en armer heeft ze wel. Armer qua giraal geld misschien. Zeker niet qua cash, levensgenot, eilanden, blauwe zee en Geschiedenis. De geschiedenis, net als die van Italië, Rome, die omarmt wordt door PVV en Forum voor Demagogie wanneer het over roots gaat maar niet wanneer het over wortels voor de werkezels gaat.
  Had veel meer uit deze vergelijking moeten halen maar ik wordt geleid. Naar een bron waar ze zegt men een orakel haar ding doet.
  Daar heb ik zin An.

 79. HR met pensioen? Dat zou ik niet hebben bedacht. Alleen Luvienna bedenk ik mij heeft hem, Apie en de heteluchttrechter samen gezien. Zij gaf nooit de indruk met een pensioenado te doen te hebben. Kan haar mailen maar niet citeren. Als ze mailt Apie was een lieverdje en ik dan schrijf: Bas dus niet dan is dat mijn fantasie want ze heeft Bas nooit ontmoet. Maar ik kan er wel wat mee, mailduiden. Doe het niet, laten we koeien knuffelen en als ze zo dom zijn om ook een sloot in te duikelen, lekker laten liggen en de boer bellen.

 80. Luvienna heeft mijn voorganger inderdaad meermaals ontmoet. Ik ga niet in details want dat hebben die twee samen zo afgesproken en dat wil ik respecteren.

 81. Nu je een like systeem hebt, kun je daar niet een laag op leggen? Heel vaak wil ik iemands like liken. Lijkt mij belangrijk.

 82. Weet je wat het fijne is van een WordPress.org account hebben waar niemand, echt niemand zijn of haar lieve of minder lieve neusje in kan snuiten? Dat je de tijd hebt om aan een indrukwekkende site te werken.
  Ik doe het nog niet, maar zou het best kunnen.

 83. Nee, nee, toen zaten Diazepam, Oxazepam, Morfine, Zopicolon en cornetto’s mij in de weg.
  Als ik nu 1/5 zou innemen zou ik binnen een kwartier out zijn, daar hadden een leuke arts en ik het vrijdag nog over.
  Waarom zoveel? Vroeg jij? Misschien om mij rustig te houden? Hij keek mij ongelovig aan.
  Nou! Eerst dacht ik dat men mij dood wilde dus deze theorie is een stukje behapbaarder.
  Maar ik vergat niet alleen veel wachtwoorden, ik vergat zelfs vaak hele blogaccounts, en of ik ergens op een bepaald device ingelogd was, en als je dit allemaal nooit hebt meegemaakt, ja, dan heb je geen weet van hoe hardnekkig WP kan zijn. Ook zo iets vervelends. Heb je ooit een mailadres gebruikt voor een BLOG? Kun je nooit meer gebruiken. Nu, NU! Weet ik btw pas dat je ook een fakemailadres kunt gebruiken. Maar als je op een tablet bv ingelogd bent geweest op een WP account welke niet voor 100% begraven is dan kun je dat ook shaken. Boeten zul je. En dat is wel op te lossen. Behalve als je een mix in je mik hebt van legaal verkerenden middelen…verkregen.

  Wat een fijne zondag is het nu. Zo, zonder al die ellende. Geloof me. Of niet.
  Je hebt niet veel te doen he Bas? Of zit je aan het intro te werken en verstoor ik je ritme continu?

  Ga ik weer even een ijsje eten.

 84. Het intro is zojuist gereed gekomen, het zal morgenochtend vroeg verschijnen. De titel is opgedragen aan Ilonas broertje, die billen met een stok erop had en misschien nog altijd wel heeft. Verder een terugblik op de oranjemeiden, muziek van Kennis van Later, bonmots van Lummel, Bertie en Ad Hok. En een ode aan Pawi. We gaan het zien. Morgenvroeg de wekker zetten. Uurtje of zeven heeft het eindredactieteam gezegd.

 85. Nu valt me nu pas op hoe apart de foto van Kennis is. (Ik was nooit een vlugge).
  Jas, capuchon, bril. Een soort 007 in het wild.

 86. Pure liefde heb ik net ervaren Bertie! Dank je zeer!
  Net voor het vallen van de nacht maar na het droppen vh intro dus we zijn safe!

 87. De foto? Zou teleurgesteld zijn indien niet😁
  Nee, ik had het over mijn liefdesbetuiging voor Bertie, een eerbare vrouw.
  Erewoord.
  .
  .
  .
  .
  😊

Ik vind er dit van:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: