Het begint met een B (270)

Over ikjes, een droomhuis en de uitslag van de corona poll

“Wat is erger dan Bekende Nederlanders die een coronalied maken? Onbekende Nederlanders die een Coronalied maken … ” Hij was weer fijn, De Schrijvende Rechter in de bocht, who else. Maar hij had gelijk, honderden Nederlanders, bekend of onbekend, zingen en dichten en maken lollige videootjes dat het een lust is. Ik neem het ze niet kwalijk, want ga er maar eens aanstaan, drie weken binnen zitten, of misschien wel meer, met jengelende kinderen, een kijvende vrouw, stinkende hond en haren die steeds langer groeien. Dan mag je van mij even de boel ontsnappen en je op de sociale media King of the World wanen.

Het mooiste Coronalied vind ik nog altijd, met afstand, onderstaand deuntje. De tekst is van Chris Franklin en het muziekje en de uitvoering van die man op de video, met die baard, kruising tussen Vader Abraham en David Letterman, ene Robert Emmett Kelly.

Onze eigen Gerry Holland werd naar eigen zeggen overstelpt met verzoeken van rusthuizen en verzorgingsflats voor nog zo’n fijn openluchtconcert als vorige week, maar tot op heden hebben we de beelden nog niet gezien. Komt misschien nog. Hij moet wel opschieten, want voor je het weet is de coronatijd weer voorbij.

Aan Joke zou zo’n concert niet besteed zijn. “Erg hoor al die kwetsbare ouderen die verplicht naar al die goedbedoelde coronaliedjes moeten zitten luisteren. Gelukkig woon ik niet in een verzorgings- of verpleeghuis, dus ik kan gewoon wegblijven van mijn raam.”

Ilona haalde haar muzikale wonderneefje Mitchell Emmen maar weer eens van stal. Gouden strotje heeft het joch toch en een guitige oogopslag. Maar hij zit inmiddels bij de commando’s, de elitetroepen, en gebruikt zijn stembanden nu voor het brullen van bevelen. Mogen we hopen dat de wereld ooit weer eens zo mooi in elkaar gaat zitten dat hij er weer mee gaat zingen.

Intussen werden er ook nog ikjes geplaatst, die zijn zoals de fans weten voor een groot deel het bestaansrecht van deze rubriek. Zonder ikjes lullen we nog meer in het luchtledige.

Martine van der Reijden verhaalde hoe ze haar volwassen zoon met een beperking in het ootje nam. De jongen houdt van magneetvissen en ze graven vanwege de corona nu maar in de eigen tuin naar bodemschatten. ’s Ochtends in alle vroegte begroef Martine een mes uit de keukenla in de tuin. Toen haar zoon het mes later op de dag opgroef, veinsde ze verwondering en “maakte de vondst interessanter met verhalen over de oorlog”. Hij bestudeerde de bodemvondst, las “de Hema” en legde het mes weg.

“Morgen een worst begraven, Martine” was het snedige commentaar van een reageerder. En Ad Hok snapte hem niet, de Hema bestaat sinds 1926, dus dat mes zou best echt uit de oorlog kunnen stammen.

een fout op het deksel van de jampot

Een ander ikje ging over “dochterlief (8)” van Wilhelm van Zuyden. Die wijst erop dat er een fout op het deksel van de jampot staat. In plaats van “boordevol fruit” moet het “borden vol fruit” zijn, volgens het wijsneusje. Papa Wilhelm had wel even daarvoor “de deksel van de jampot” geschreven, volledig onopgemerkt door de NRC-eindredactie. Maar goed, toen ik dit voor de zekerheid op Onze Taal double checkte – want als je zeker weet dat je gelijk hebt dan sneert het nog lekkerder – toen ontdekte ik dat het beide mag. En dat “de deksel” zelfs nog meer lijkt voor te komen dan “het deksel”. Wat zeggen jullie? Wat schrijven jullie? De deksel???

Hier ergens staat het droomhuis van Pawi

Onze collectieve aandacht ging toch vooral uit naar het echte leed, leed hier dichtbij, leed van een geliefde medewerkster aan deze site: Pawi. Ze was een paar dagen stil geweest en ineens snapten we waarom. Ze meldde dat ze een huis in de Dordogne hadden gekocht. De koop was bijna rond. Het eigen huis al verkocht, per 1 april. Tja, en dan weet je al hoe laat het is. Corona lockdown!

“Plan A was alvast intrekken in het te kopen huis. Dat ging niet door, deels door dat virus, deels door de verkopers en deels door ons. Alle emigratieformulieren zijn al wel binnen, maar daar hebben we nu niks aan. Plan B was zolang we nog geen ander huis hebben, intrekken in ons ‘tweede huis’, het caravannetje. Die stond al klaar op de camping twee dagen voor het leegruimen van ons huis. Twee verhuizingen dus, een deel naar de caravan, het leeuwedeel naar de opslag. Vrolijk reden we na een drukke dag naar onze bestemming, een heerlijke plek achter de duinen. Toen bleek de camping diezelfde ochtend te zijn gesloten. Wegwezen dus, maar waarheen? De caravan konden we een paar dagen parkeren, zelf trokken we van hotel naar hotel naar chaletje. En nu zijn we in Drenthe (…) Zo gaan die dingen. Van een droomhuis in de Dordogne naar een droomcaravannetje in Drenthe. Met internet!”

Het begint met een B en ze hebben er koeien.

De onfortuinlijke Pawi werd bedolven onder de virtuele knuffels van de leden van de Bas van Vuren Aangenaam Community, dat spreekt. Het meest raadselachtige maar stellig goedbedoelde commentaar kwam van Lummel: “Drenthe en Dordogne. Het begint met een B en ze hebben er koeien.”

Zitroenen in lockdown

Het kan door het formulieren invullen komen natuurlijk. De Franse regering helpt kleine bedrijven zoals dat van hem. Onze Lummel runt een kookblogbedrijfje zoals bekend. Maar het invullen der formulieren blijkt bijna nog meer werk dan zijn gewone werk. Frankrijk is een formulierenland. “Al 31 jaar vul ik formulieren in. Zelfs formulieren om formulieren aan te vragen.”

Gelukkig blijft hij koken, zelfs ouwe mosterdtaarten, maakt hij om zich af te reageren zitroenen in en als hij ’s avond doodmoe aan de keukentafel neerploft, onder de grote lamp, dan gaat hij scrabbelen. In het Frans. Met zijn geduldige vrouw. Wat een kerel! Wat een ouwe taart!

En we gaan er zo langzamerhand weer een einde aanbreien, zo’n intro moet niet te lang worden, zelfs niet in coronatijden.

Op Twitter hield ik een enquête – of poll zoals je daar moet zeggen – over de vraag wat mijn Twitter Community nou het minst erg vond aan de Coronalockdown, oftewel, wat zou eigenlijk best wel mogen blijven als de crisis weer klaar is?

De antwoorden waren in feite niet zo verrassend, althans ook ik vind het wel lekker dat thuiswerken (met mate) en zeker die afstand van de handenschuddende hoestende medemens. Ik had er vanochtend ook weer een, om acht uur ’s morgens, in de natuur op het voetpad bij de schapen, een jogger die rochelend aan kwam daveren, geen centimeter op zij gaand die me perse bij het rakelings passeren “goedemorgen” in het gezicht wilde hoesten. Ik had me natuurlijk licht afgewend. Maar de sneuneus keerde om! “GOEDEMORGEN!!! zei ik”, schreeuwde hij woest. Ja. Ga toch fietsen, man, oh nee. Die zijn nog erger, die spuiten hun neus het liefst volledig over je schouder leeg als ze spetterend voorbij ratelen. Hoe ver je ook in de berm bent gevlucht, je kunt je daarna afschudden als een natte hond. Maar goed, nog een week of twee. Hopen we.

Wil jij net als Lummel, Pawi en andere reageerders kans maken om in het volgende intro voor te komen? Wil jij ook aardige vondsten debiteren naar aanleiding van ikjes? Wil je gein maken met onbekenden die voor je het weet je vrienden zijn? Misschien wil je een uitnodiging voor een gezellige bijeenkomst van alle auteurs en reageerders op deze site? Of zeg je: doe mij dat maar allemaal?

Je wint een zwaarverguld lepeltje als jouw reactie precies de 100e is.

Doe dan aan deze leuke rubriek hier op deze leuke site mee. Ga eens wat ikjes lezen, die staan verstopt in of op de NRC, die krant die zo van lezersanekdotes houdt. Stuur zelf een ikje in. Scrol naar beneden en zeg iets. Dat mag met een fantasie-emailadres en ook met een nom de plume. Je wint een zwaarverguld lepeltje als jouw reactie of gedachte zoals sommige mensen zeggen precies de 100e is. Of de 200e, 300e enzovoort tot in het oneindige. Lepeltjes zat.

Voor je het weet kan een citaat van jou, een foto van jou, een wat dan ook van jou, een hoogtepunt van de week worden. Heb je inspiratie nodig? Raadpleeg de afleveringen van deze rubriek elders op dit blog. Vooral ook een aanrader als je er even tussenuit bent geweest.

Bas van Vuren

Bas van Vuren, aangenaam

Reacties zijn welkom via het reactieveld, of via het contactformulier hier, of via een email naar bas.vanvuren@gmail.com.

Het wordt een prettige week. Als je vindt dat het geen prettige week moet worden, voel je dan vrij om elders te gaan buurten. Daar waar er meer zijn zoals jij. Wij doen dan hier onze dingetjes en jij doet de jouwe daar.

De foto helemaal hierboven – wij vakmensen noemen het de featured image – laat traditiegetrouw een stukje offline leven van mezelf zien van de afgelopen tijd. Nou, jullie zien het wel. Ik ben vergeten om een foto te maken. Terwijl ik elke dag gewandeld heb en bijna niks te doen had. Dus je zou juist honderden foto’s verwachten, de een nog mooier dan de andere. Ik ben elke dag langs die schapen van de vorige weken gekomen, maar kennelijk diep in gedachten verzonken. “Hier had een schaap kunnen staan”, had ik in een wit kader kunnen zetten. Maar goed, het is niet anders. Geen foto vandaag, want vals spelen, daar doe ik niet aan. Dus dan maar een stukje uitslag van die spannende poll, als clickbait. Volgende week beter. Die schapen lopen niet weg.  
Foto: “Hier had een schaap kunnen staan” © 2020 Bas van Vuren

Advertentie

Auteur: Bas van Vuren

Schrijver - Rijmer - Kijker - Stemacteur - Figurant - Kent beroemde mensen - Maakt liedjes - Doet iets met #ikjes - Want ja - Je moet toch wat

67 gedachten over “Het begint met een B (270)”

 1. Mooi hoor, dat allerbeste coronalied. Zomaar aan komen waaien of is de blogbaas getipt? JdW-achtige toestanden!

 2. Zo moe

  Dezer dagen bel ik wat vaker met mijn moeder die in juni haar negentigste verjaardag hoopt te vieren. Enthousiast vertelt ze dat ze een glas wijn met mijn oudste broer heeft gedronken, hij in de tuin en zij in de keuken met de deur open, op ruime afstand. „Maar”, vervolgt ze: „Ik was zo moe, ik heb niet meer gekookt.” Op de vraag naar de oorzaak van de vermoeidheid, al haar clubjes zijn immers stopgezet, zegt ze: „Ik word zó veel gebeld.”

  Anneke Planken

 3. Ha! Ik ben verdorie een keer de eerste deze keer. Wederom dank voor dit pittige intro met al die heerlijke terugblikjes op vorige week en de snedige antwoorden van de reageerders van vorige week.

  Ik denk dat het een prettige week wordt. Daar ga ik zonder meer van uit. Mooi weer, overal lekker rustig, super weinig verkeer op de doorgaande weg voor mijn overheerlijke balkon met uitzicht over een weiland zover als je kunt kijken.

  Hoewel… ik ben voorzitterd van een VvE en daar is tussen een drietal buren min of meer de pleuris uitgebroken. Ik werd gisteren tamelijk dringend verzocht om daar een oplossing voor te vinden. Maar dan moet ik bij die mensen langs en we mogen niet bij elkaar op bezoek. Ga ik natuurlijk wel doen, onder het respecteren van die 1,5 meter afstand, want de klager heeft in mijn optiek hartstikke gelijk en het kan niet langer doorgaan zoals het nu gaat.
  Mijn medebestuursleden, die ik gevraagd heb om hun mening, reageren niet (wat bijzonder opmerkelijk is, want meestal wordt op elke app en mail van een medebestuurslid binnen een uur gereageerd), want ook zij blijven totaal binnen. Kortom we gaan lekker!

 4. En dan meteen maar een reactie op dat ikje. Die moeder van Anneke heeft gelijk, je belt je te pletter dezer dagen en daar wordt een oud mens ontzettend moe van. Niet dat we ermee moeten stoppen hoor, want dat gebel de hele dag is ook wel weer leuk, maar dat we het wel weten.

 5. DSR is zelfs trots op een linkje (naar een andere versie, voorzien van een vulgaire afbeelding, deze is de correcte die je met een halve seconde langer googelen ook had kunnen vinden).

 6. Eerst maar even een hartelijk dank voor al die virtuele knuffels en/of steunbetuigingen.
  En meteen ook maar voor de keek op de week, waar zoals altijd de krenten uit de pap worden gehaald. Vandaag dus de B, van Berusting over dat huis dat niet doorging in de Dordogne, en de B van Bartjes Drenthe.

  Het ikje van vandaag is vooral actueel. Niet eten omdat je zoveel gebeld wordt? Zet ‘m even op vliegtuigstand. Dat kan nog wel, vliegen niet meer.

 7. Goedemorgen past niet meer en voor de nacht is het nog te vroeg.
  Maar alsnog een compliment voor de intro. Ik zou in jouw plaats niet weten wat ik keer op keer moest bedenken.
  Het ikje is niet slecht, meer een advies aan de bellers: maak liever afspraken.
  Ik heb me bekant suf gewerkt en zit nu zowat te slapen maar ik houd stand. Er moet nog geblogd, er staat nog 1 biertje dat op moet, er wacht nog een telefoontje, en een verhaal.

  ps Het beste van corona is dat je niet om een niks geknuffeld wordt.

 8. Overweldigd door alles wat al dan niet met corona te maken heeft zijg ik hier even neer. Een intro en een ikje , commentaren, meningen adviezen alles raast maar door.
  Ook nog een interessante uitzending over specifieke aanpak van hartziekten bij vrouwen door vrouwelijke cardiologen,
  “de slag om het vrouwenhart” VPRO door Hella de Jonge ( vrouw van ).
  Fijn om hier even op adem te komen en blij te horen dat pawi tijdelijk rust heeft gevonden in Drenthe waar corona niet de boventoon voert.

 9. Hier kun je altijd even komen zijgen, hoor, Klare taal. We doen het hier kalm aan en hopen er het beste van. Qua actualiteitenrubrieken is het advies: niet teveel, niet allemaal, niet de hele dag door.

 10. Verkeer(d)

  De lessen Nederlands als tweede taal (NT2) moeten nu ook online. Dat valt niet altijd mee. De cursisten in deze groep hebben geen laptops dus we doen het met WhatsApp. De communicatie verloopt vaak via Google Translate. Huiswerkopdrachten worden met een foto teruggestuurd. Ik bel een cursist die zijn huiswerk niet opgestuurd heeft. Hij vertelt dat zijn vrouw ziek op bed ligt. Ik schrik en vraag: „Heeft ze keelpijn, koorts, moet ze hoesten?” Het antwoord laat even op zich wachten. Dan antwoord hij: „Nee, ze heeft een rotonde in haar hoofd.” Ik neem aan dat ze duizelig is en haal opgelucht adem.

  Emma Visser

 11. In Frankrijk schijnt 95 % van de bevolking een diploma in de virologie te hebben behaald. In een onderzoek (of poll zoals hier boven staat) spral 95 procent van de ondervraagden zich uit over het al dan niet toedienen van een medicijn. Daarvan wist 60% dat het een goede zaak was. Slechts 5% gaf hetzelfde antwoord als ik zou hebben gegeven: Weet niet.

 12. IL ben de naam van het medicijn vergeten. Ik ken alleen aspirientje. Dit doe ik om jong te blijven. Oude mensen kennen net zoveel medicijnen als artsen en apothekers.

 13. Ik begrijp de titel van het overzicht nu ook! Ik heb blijkbaar weer eens een takfout gemaakt. Het moet natuurlijk Brenthe en Bordogne zijn.

  Voor mijn verdediging, de b en de d zitten heel ver van elkaar af op mijn toetsenbordje

 14. 6/4 11.02….
  DSR was toch minder trots dan APD gretig om die vulgaire link, zonder die door hem gepropogeerde halve seconde googlen, de wereld in te sturen. Wat een scoringsdrang! -milde glimlachicoon-

 15. Volgens mij word je in dit intro netjes geciteerd met een eigen creatieve bijdrage, DSR. Nog wel in de eerste alinea ook, maar goed, dat zie je niet eens, in je haast om je eigen naam te scannen.

  Een link met een leuk videootje aandragen, dat doen er zovelen, da’s elkaar tippen, da’s elkaar aanstoten, je ziet het ook in de familie Whatsapp groep, of erger die van de collega’s.

  Timmerark had er ook een handje van, vooral veel van Elvis Presley. Tot vervelens aan toe. Mopperkont was een uitzondering want die droeg op basis van smaak en kennis echt heel bijzondere muziek aan. Die noemde ik dan ook graag als hij weer iets prachtigs had gevonden. Hij was niet voor niets onze huis DJ.

  Maar moet je nu echt genoemd worden als degene die deze video heeft “ontdekt”, DSR? Jij zult het ook wel van iemand hebben doorgekregen, niet dan? Wie was dat? Graag met naam en toenaam hier melden, dan kunnen we die in het volgende intro op grootse wijze eren en bedanken.

  Over scoringsdrift gesproken, man man. Wat vind je van het ikje?

 16. APD blijft bij het intro hangen, terwijl DSR reageerde op diens opmerking van april 6, 2020 om 09:18. Niet zo in het verleden blijven hangen, APD… -milde glimlachicoon-

  DSR heeft altijd bruisende gedachten over het Ik-je, maar deze vertrouwt hij, zoals bekend, niet meer aan deze site toe. Dat spijt APD kennelijk, hij blijft maar vragen, maar da’s een gepasseerd station.

 17. Overigens heeft DSR dat clipje zelf ontdekt. Er is zoveel onzin in omloop, dus is DSR maar eens aan het parelvissen geslagen. -milde glimlachicoon-

  Daarvoor hoeft hij niet de ere, maar hij vond APD’s handelswijze toch opvallend gezien diens recente (en regelmatige terugkerende – over gebarsten platen gesproken) tirade tegen JdW.

 18. Kijk, het clipje zelf ontdekt, da’s in feite niet zo’n goed teken. Als je niet langer genoeg hebt aan geen.stijl achtige discussiefora, maar in het wilde weg op “corona” en “muziek” en “explicit” moet gaan surfen om nog aan je gerief te komen … dan wordt het tijd dat die lockdown gauw wordt opgeheven!

 19. JdW presenteerde grappen en grollen en zelfs reacties op blogs van overzee als eigen werk. Net als RUMAG dat nog altijd doet. Over kapotte grammofoonplaat gesproken.

  Nergens doe ik dat en nergens heb ik dat ooit gedaan. Het lijkt wel of je Timmerark hoort, die recentelijk over dit intro nog opmerkte dat het aan elkaar zou hangen van bij elkaar gejatte bijdragen van anderen.

  Ik citeer uit ikjes, geef daar de naam en de link bij. Ik bespreek ze en laat ze bespreken. Grappen en opmerkingen van reageerders hier voorzie ik van hun naam, nog wel in het bold. Ik loof er zelfs lepeltjes voor uit.

  Wat willen we nog meer?

  JdW zou het allemaal als eigen werk presenteren, hier en daar een woordje veranderend om te voorkomen dat zijn gejat met google ontdekt zou worden.

  Maar goed, het begrip citeren zul je wel niet kennen. Is ook een moeilijk woord. Kijk je weleens naar Jinek of Een Vandaag of Binnenhof? Daar laten ze filmpjes zien van kamerdebatten, bespreken ze toespraken van de minister-president, geven ze commentaar op beleidsnota’s. Is dat dan ook jatten?

  Als DSR het filmpje zelf ingezongen zou hebben, de muziek gecomponeerd, de tekst geschreven, en ik zou het geplaatst hebben met “tekst en muziek: Bas van Vuren” dan zou hij recht van spreken hebben gehad. Nu dus niet. Punt.

 20. Ziedaar APD’s venster op de wereld: hij ‘googelt een beetje’ en dat is dan zijn maat der dingen.

  Wereldberoemde muziekgezelschappen geven gratis online voorstellingen, de kleinkunst floreert, vooral op de niet zo bekende fora!

  Narigheid natuurlijk, maar er valt dus ook nog te genieten – tenzij je liever zoals APD je evennaasten de maat neemt.

 21. APD haalt zijn collega-margeblogger Tim er weer eens bij. Of hebben ze juist weer ruzie? Wie zal het zeggen, de bondgenootschappen zijn grillig als dat wereldje.

  Enfin, het is weer een heel verhaal -milde glimlachicoon-. Net zo’n domineetje, die APD! En net als zijn real life collega’s staat ie voor een lege kerk -milde grinikicoon-, met Pawi als ouderling en De Lallende Lummel als koster.

 22. Oh ja, dat was ik vergeten. Reacties van meer dan vier regels zijn teveel voor DSR. Tja, dan ben je gauw uitgepraat, want in die reactie werd zijn hele verhaal ontkracht. En dat vindt hij niet zo leuk, dus gaat hij er maar niet op in. Mag en kan. Het tekent de man.

 23. Maar beste man, DSR’s reactie is geheel gebaseerd op de jouwe! -verbaasde glimlachicoon-

  Maar kennelijk heeft DSR zich niet aan een regeltje gehouden ofzo. APD reageert als een ouderwetse filmboef, wanneer de held zijn vooropgezette plannetje omzeilt.

  Mag, maar het is jammer dat de toon ook meteen een stuk onaangenamer wordt. Domineetje is kennelijk liever alleen -milde glimlachicoon-

 24. Echt

  Gistermiddag liet ik op de hei onze hond uit, toen ik werd aangesproken door een jongetje van een jaar of zeven. Hij wilde graag onze hond aaien. Toen vroeg hij me: „Bent u oma?” Na mijn bevestiging waarschuwde hij me: „Weet u wel dat u heel ziek kunt worden van corona en dood kunt gaan?” Toen ik ook dat bevestigd had, verklaarde hij heel beslist: „Echte oma’s komen niet buiten!”

  Marian Oomen

 25. Drie weken binnen zitten gaat je niet in de kouwe kleren zitten. Ik ben de afgelopen drie weken drie keer tien minuten naar buiten geweest om nuttige boodschappen te doen. (ik zet dat nuttig er express bij, je weet maar nooit wat voor volk dit leest en met de pliesie gaan bellen).

  Ik ben geloof ik voorlopig klaar met de formulieren, ik heb gisteren hoop ik de laatste vragen om extra informatie te verstrekken beantwoord en ben weer met mijn gewone werk begonnen. Daarnaast doe ik veel tests met programma’s als Zoom, Microsoft Teams en Webex om met klanten en partners te kunnen blijven werken als het nog lang zo blijft.

  Het leuke is waar ga je zitten ofwel wat wil je laten zien van je privéleven. Ga je voor je indrukwekkende boekenkast zitten of voor een duur bureau met een geweldig mooi stukkie kunst? Of zoals ik laatst zag dat iemand vanuit de badkamer werkte, dat was de enige plaats waar hij de huisgenoten niet stoorde.

  Een stukjesschrijver uit een krant was het opgevallen dat de mensen door het binnen zitten steeds viezer worden. Ze wassen de haren wat minder, blijven in hetzelfde shirt als gisteren lopen. Ik kan het beamen.

  U kunt er dus van uitgaan dat ik hier goed geschoren, fris gewassen, lekker ruikend en convenabel gekleed dit zit te schrijven.

 26. Pinguïn

  We zitten met z’n vijven al weken – nog voordat het kabinet maatregelen aankondigde – in lockdown in verband met de kwetsbare longen van onze tweeling van 5 jaar. Zorgelijke tijden. Ik ga voor het eerst in tijden naar buiten voor de noodzakelijke boodschappen en vraag mijn zoontjes of ze nog wensen hebben. Die hebben ze: „Ik wens dat oma altijd bij ons woonde”.„Ik wens dat ik een pinguïn had”. „Ik wens dat het elke dag Kerstmis is”. „Ik wens dat tijgers elke dag jarig zijn”.

  Barbara Smits

 27. Ik ben niet zo bekend met bekende BN’ers, maar die Veerkampjes blijken echt te bestaan, zag ik net. Nou, sukses!

 28. We zijn er nu wel klaar mee
  We willen naar het strand

  Nou, bedankt voor deze staatsondermijnende tekst, juist nu het zonnig wordt en de lockdown moeilijker te verdragen!

  Het woordje ‘volharding’ komt in het hele stuk niet voor.

 29. Met pestilentien geslagen
  De Boze die benardt
  Doch thans met moed gedragen
  Door ons volk dat volhardt

  Zo moeilijk is het dus niet. Het zou goed zijn als een dergelijk bemoedigend couplet zijn weg zou vinden tussen alle tralala-muziek.

 30. DSR is vereerd met Marnix van Sint Allegonde te worden vergeleken, maar deze woorden kwamen toch werkelijk uit zijn eigen hart.

  Dit couplet is een intermezzo, eventueel uit te voeren door een rapper met gouden ketting en boze blik, opdat we weten dat shit real is enzo. Breekt ook het deingedrein een beetje open.

 31. We zijn er nog niet klaar mee,
  het is maar dat je ’t weet.
  Volhardt, en schop dat virus voorgoed van de planeet.

 32. Wat een talent, iedereen kan tekstdichten dat blijkt maar weer. Als die corona over is, kunnen we misschien eens een groepsliedje gaan maken en dat dan ook echt op CD zetten. Leuk toch? Na de zomer …

 33. Nou dat zul je weer net zien, De Veerkampjes hebben zojuist toch afgezegd. Vanwege de corona willen ze het huis niet uit. Groot gelijk hebben ze, want allebei risicogroep.

  We gaan op zoek naar een andere BN’er die dit met Gerry gaat zingen. Nog tot maandagmiddag 14:00 de tijd hoor. Komt goed. BN’ers zat. Jammer dat ik zelf niet naar Nederland mag reizen natuurlijk, ik heb ook een gouden strotje, voor de background vocals dan. En zat dat neefje van Ilona nu maar niet net bij de mariniers in een schuttersputje.

  Hoe dan ook: maandag wordt een historische dag. Jullie een vers intro uitgelezen en ’s middags het ultieme coronaliedje geproduceerd.

 34. Pauze

  Kleizoon Casper van bijna vijf en ik, zijn oma, beleven altijd veel plezier aan voorlezen. Nu, gedwongen door het coronavirus, gebeurt dat regelmatig digitaal op de laptop, via Zoom. Vandaag luisterde hij aandachtig, maar na een tijdje begon hij op zijn stoel te schuiven. Ik hoorde hem tegen zijn moeder fluisteren: „Ik moet plassen. Hoe zet ik oma op pauze?”

  Marjan van Houten

 35. Op orde

  Ik ga een zak tuinaarde bij de kwekerij in ons dorp halen. Ze hebben de zaak keurig op orde: aanwijzing voor afstand houden, papieren doekjes, een karton met schoonmaakspul en een afvalbak. Selfservice neem ik aan en maak mijn karretje dan ook netjes zelf schoon. Bij terugkomst staat er een jongetje met een grote plastic fles ontsmettingsmiddel en plastic handschoentjes aan die mij verwijtend toespreekt: „Zo, bent u die meneer die daar net zijn karretje met mijn icetea heeft ontsmet?”

  Allard van Helbergen

 36. Tja, het zal wel grappig geweest zijn en als het goed was opgeschreven had ik er best wel om kunnen lachen, denk ik. Maar somehow werkt het niet. Misschien dat “Zo, bent u die meneer die daar ..” Klinkt niet als een zin die echt zo gezegd is.

 37. Jewel het is een echte zin. Dat jongetje zei niet “die meneer die daar net”, maar hij zei “die meneer die daarnet” als in: zojuist. Een heel gewone uitdrukking voor een jongetje. Ik vond het wel grappig eigenlijk. Iedereen laat driftig zijn karretje door het winkelpersoneel ontsmetten, maar Allard grijpt naar de icetea. HI-LA-RISCH toch?

 38. Goed, het brekende nieuws is dus dat het Coronaliedje “We zijn er nu wel klaar mee” inmiddels is opgenomen … en wonderschoon klinkt. Vanaf dinsdagmorgen bij de betere platenboer verkrijgbaar – kennen we het nog, die bakken waar je doorheen bladerde? – en bij alle bekende streamingdiensten. De radiozenders vechten om de primeur. |n Tilburg wordt hij Gouden Schijf van de Week zelfs. Maar ja, de echte primeur had radio Zaanstreek, een spontaan a capellaatje van Gerry, zonder muziek, maar dat heb je wel vaker met a cappelaas.

 39. Ook de hoes kwam zojuist binnen. Die mensen werken allemaal in het weekend! Of zou dat door de Corona komen? Is er nog wel een verschil tussen door de week en het weekend, weinig meer, nee. Maar Gerry straat te stralen, 24 uur geleden gefotografeerd, toen hij het net had ingezongen en het finale “we zijn er klaar mee” had gekregen van de man achter de knoppen. Die studio lijkt wel Abbey Road, of draaf ik nu door?

 40. Best wel spannend toch, of er morgenochtend een nieuw intro verschijnt? Het is Tweede Paasdag, geen normale maandag. Maar wat is normaal in deze coronatijden? Spannend hoor. We gaan het zien. Ik weet het al.

Ik vind er dit van:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: