Vrijpartij in seniorenwoning (419)

Over ikjes en de boerenkiel

Waar had Joost van den Vondel zijn kousenwinkeltje? Wie tekende altijd een hartje bovenaan zijn proefwerkblaadje? Mag je bij de eindontspanning denken? Wat moet je doen als iemand de helft van zijn prittstift heeft opgegeten? Is schurft besmettelijk? Hoe snel geneest een gebroken kaak?

Dit zijn vragen die je zou kunnen beantwoorden als je de ikjes uit de NRC van vorige week had gelezen. Gelukkig krijg je nog een kans. Ze staan hier. Die ikjes. Lees maar gauw verder.

Ko antwoordde: “Komen jullie nog?

Hans Romijn had met zijn literaire gezelschapje afgesproken in het Chinese restaurant New Season aan de Warmoesstraat 39 te Amsterdam. Postcode 1012 HV. Mag. Kan. Ons het bommen. Op dit adres had Joost van den Vondel ooit zijn zijden-kousenwinkeltje. Een hele tijd geleden. Nog voor hij ging schilderen, zeg maar. Hans had daar al eerder gegeten. Tien jaar geleden maar liefst. Met ene Ko. Hij had hem destijds op de foto gezet. Vlak voor het restaurant. Ko stond daarop trots de camera in te blikken alsof hij de eigenaar van het beroemde restaurant was. Of de stadsgids van Amsterdam en omstreken. De avond voor de afspraak zond Hans dit fotootje naar het betreffende literaire WhatsAppgroepje. En Ko antwoordde: “Komen jullie nog?”

Ik vond de anekdote best hilarisch en Hans krijgt de volgende keer vast een extra portie kroepoek voor het vermelden van de naam en het adres van het restaurant. Sterker nog. De avond voor het schrijven van dit weekoverzicht ben ik daar van de weeromstuit meteen zelve gaan eten. Het was er krap. Het eten smaakte naar Chinees eten, geen of weinig smaakversterker en da’s al heel wat vandaag de dag. Een foto wilde mijn gezelschap niet nemen, want dan zou ik maar “sterallures” krijgen. Alsof ik die al niet heb!

Photo by zhang kaiyv on Pexels.com

Heer Rozenwater van het nareburige blog kan aan dit alles niet tippen en moest schoorvoetend toegeven dat hij nooit dichterbij gekomen was dan nummer 17, maar liefst zes hele panden verwijderd van het kousenrestaurant. Naar links of naar rechts, dat zou alleen Luvienna, zijn tafeldame, ons kunnen vertellen. Maar die boycot het sociale gebeuren hier nog altijd. Er zijn inmiddels toch al heel wat jaartjes verstreken na het Tulpenralley-incident. Ik waagde het toen om de fijnstofproblematiek aan te kaarten. Dat moet je niet doen als je met dierenliefhebsters te maken hebt die met ogen en oren dicht lekker door de ongerepte natuur in mooie buitenlanden willen blijven walmen. Ze is standvastig en blijft haar hoofd kennelijk het liefst tot aan het absolute einde der tijden in het zand steken. Cancelen! Mensen moeten daudt of in ieder geval van deze aarde verdwijnen. Het schijnt erbij te horen vandaag de dag als je een verschil van mening met iemand hebt. Zoiets mag dan helemaal nooit meer goed komen. Geen agree to disagree zelfs. Je bent het schuim der aarde, want je hebt een mening die niet die van de ander is. Het standpunt van de Partij voor de Dieren is nog altijd dat er “meer onderzoek” nodig is (afdeling Rotterdam). Dan is het ineens of je TataSteel hoort, toch? Verder leert een snel rondje verkiezingsprogramma’s dat er een paar partijen zijn die oldtimers, net als Zwarte Piet, als cultureel erfgoed beschouwen waar de linkse wolk met zijn vingers vanaf moet blijven.

Photo by Dids on Pexels.com

Bertie stelde trouwens als eerste lezer (m/v/o) vast dat de week weer was begonnen. Dat was vorige week maandagochtend om 10:19 uur om precies te zijn, Ze werd daarbij wel geholpen door het lezen van het vorige weekoverzicht. Jaja, je kunt er de klok bijna op gelijk zetten. Ook die functie van het weekoverzicht wordt nog weleens vergeten.

“Het jongetje is een man geworden”

Ook op dinsdag was er hier vorige week trouwens weer heel wat te beleven. Wat? Een vers ikje! Mathilda Offereins kwam een oud-leerling tegen. “Het jongetje is een man geworden”, schreef ze verlekkerd. Net toen ze zich afvroeg waarom haar hart ineens als een wilde tekeer ging, zei hij: „Bovenaan mijn proefwerkblaadje tekende ik altijd een hartje en als ik het terugkreeg, had u dat hartje met rood ingekleurd.” Na al die jaren waren ze dat allebei nooit vergeten, bedacht Mathilda tevreden en ze genoten van een hartstochtelijke, want veel te lang uitgestelde vrijpartij in haar seniorenwoning. Naar adem snakkend, want ja, er was wel een leeftijdsverschil, vroeg ze of hij nog bleef voor een kopje thee, maar dat zat er niet meer in.

Tja, na zo’n lekker ikje kon Ad Hok zich niet langer bedwingen en hij verbrak de wekenlange zelfverkozen stilte. Hij zei iets! “Zonder reageerders” vond hij het hier tegenwoordig maar “een dooie boel”. Wellicht niet beseffend dat hij die boel zelve mede had laten onstaan c.q. daar zelve mede iets aan zou kunnen doen. Maar dit terzijde. Reageren alhier doe je wel of niet. Er zijn geen wederzijdse verplichtingen noch verwachtingen. Het aantal reacties beinvloedt in ieder geval niet het plezier van het schrijven van het weekoverzicht. En ik doe niets anders dan altijd: weekoverzichten schrijven, ikjes aanleveren, reactievelden openstellen en spam en nare engerds weghouden.

Soms hoor ik kreetjes van bewondering

Sterker nog, ik ben tegenwoordig gemiddeld een half uurtje eerder klaar en heb weer wat meer kleur op de wangen. Dat heb je als je op het platteland woont en op zondag wat langer buiten kunt wandelen. Of rennen zoals sommige mensen doen. Zoals ik. Met mijn slankafkledende hardloopoutfit trek ik heel wat bekijks en soms hoor ik kreetjes van bewondering als ik langszoef op mijn Asics schoenen, mijn Falcon thermo-ondergoed (niet zichtbaar) en mijn Nike hardloopsetje. Met daarbovenop soms nog een Asics hardlooppetje en, sinds deze week, bij zonneschijn ook een mooie modieuze Goodr hardloopzonnebril met antisliplaagje op de neus. Maar ook als dat applaus en die kreetjes van bewondering er niet zouden zijn, dan zou ik blijven hardlopen. Het is immers leuk, gezond en ik doe het helemaal voor mezelf.

Hoe het kan dat de weekoverzichten in feite net zo leuk of nog leuker en ook net zo lang, zo niet langer zijn, ondanks het kleinere aantal reacties? Geen idee. Maar wel een feit. Geniet ervan, zolang het kan. Da’s alles wat ik er in dit stadium van de onderhandelingen met een mediapersoonlijkheid en diens uitgever over kan zeggen.

Lekker laten komen, meer niet.

Bij de yogales van Anna Lillioja was er een nieuwe deelnemer. Ook zo apart. Geen ouwe. Geen bestaande. Nieuwe! En zonder bril, zonder petje en vermoedelijk zonder thermo-ondergoed. Dat zie je niet. Kun je hooguit ruiken als je te dichtbij ligt. Na afloop drinken ze thee, want ja, een kopstoot of pikketanusje gaat er niet altijd in als je net een uur hebt liggen strekken, en ze praten over de les. „Hebben jullie nou bij die eindontspanning echt helemaal geen gedachten meer?” vraagt de nieuwe leerling. Anna geeft toe dat ze vaak denkt aan wat ze eens zal gaan eten of aan wat voor een lekkere vent er eigenlijk schuin voor haar ligt te steunen. De nieuwe deelnemer is opgelucht. “Ik dacht al dat ik de enige was”, zegt ze. Maar twee deelnemers in de een of andere hoek sperren hun ogen, volgens Anna, “wijd open”, “in shock”. Heb je weleens dat een yogales je zintuigelijke waarnemingen uitvergroot. De ene deelnemer zegt: „Nou, ik ben dan echt alleen maar in mijn lichaam, hoor.” De ander: „Ja, dat denk ik ook.” Want zo hoor je te praten na de yoga. Dat je “in je lichaam bent” en zo. En dat je je “naar de spanning in je lijf toebeweegt”, terwijl je dus helemaal doodstil op de grond ligt. Nee, voor yoga heb je vooral heel veel fantasie nodig. Zodra je trouwens over yoga gaat praten, hoe goed of slecht je het doet, wat er door je heen gaat, dan is het geen yoga meer. Lekker laten komen, meer niet. Wolkjes die overdrijven. En die “eindontspanning” klinkt wel heel erg griezelig, soort van definitief. Niet doen voordat je tienrittenkaart afgestempeld is. Dus ja, van yoga heb ik ook al verstand, zoals jullie lezen.

Photo by Alena Darmel on Pexels.com

Ilona kwam ook nog even kijken. Ze legde uit dat ze minder reageert omdat ze niet overal een mening over heeft en vaak “geen puf” heeft. Mag en kan natuurlijk. Alleen lezen hier is ook prima. En als er onwillekeurig een mondhoekje gaat krullen, dan is het helemaal goed. Zelf ben ik overigens juist op mijn best, qua schrijven, als ik geen puf heb. Dat merken jullie nu bijvoorbeeld. Verder verduidelijkte Ilona dat ze “niemand een kwaad hart” toedraagt. Prima hoor. Had ook niemand gezegd of gedacht toch? Hier niet in ieder geval. Maar soms speelt zoiets rond in je eigen hoofd, in je eigen geweten en dan zeg je het eigenlijk min of meer tegen jezelf. Ik hoop van harte dat het helpt. Allemaal prima.

Minder prima was het dat een leerling van Xandry van den Besselaar, die vrouw die ooit huilend in een zwembad verdween, een halve prittstift opat. Het gebeurde op Valentijnsdag en verder konden we er hier niet zo veel mee.

Je zult maar Janneke van Gog heten. Je hele leven uitleggen dat je geen afstammeling bent van de beroemde dichter, Vincent, want die heeft een H achter zijn naam staan. Beetje Timmerarkstijltje wordt het zo langzamerhand, dit weekoverzicht nieuwe stijl. Best wel vermoeiend, niet alleen voor jullie.

Eten bij Les Deux Magots

Ik kreeg jeuk van Jannekes ikje, want ze stond in het gangpad van een overvolle trein en ze had schurft, althans, de twee pubertjes hadden dat en die stonden tegen haar aan te schuren. Het deed mij denken aan de tijd dat ik als dakloze in Parijs rondzwierf, met mijn kartonnen doos onder de brug sliep en daarna ging eten bij Les Deux Magots. Ik had dat hele terras dan voor mezelf. Meestal nam ik de metro of RER en mannoman wat was dat smerig, die onwelriekende adem van andere mensen, die roghelende kelen en die druipneuzen. Van jezelf of van je hond valt dat niet zo op, maar van andere mensen in het OV is het smerig. Nee, tegenwoordig ben ik blij met mijn Bentley, daar ga ik elke dag met diepe tevredenheid de spits op de A12 mee in. Of de A4, al naar gelang de bestemming. En er ook weer uit.

Ik zou bijna vergeten dat ik dit intro had willen beginnen en eigenlijk zelfs exclusief had willen wijden aan giro 555 en die prachtige uithaal van Karsu, de Turkse zangeres die maar liefst 16 familieleden heeft verloren door de aardbeving. Mooier kan verdriet niet klinken en ook zonder ondertiteling voel je als mensenmens de emotie, diep van binnen, oh, daar zit dus mijn hart, denk je dan, als je dat tenminste hebt.

Maar goed, ik ben er het weekoverzicht niet mee begonnen en ik heb inmiddels ook een hele hoop onzin getypt. Jammer. Gemiste kans. Volgende keer beter! Op Ad na zal iedereen dit trouwens al hebben gezien. Zelf luister ik er nog dagelijks naar.

Ik moest aan deze video denken, omdat ik het ikje van Anna Strijbos las. Ze lag in de ambulance en voelde “scherpe randjes” toen ze met haar tong over haar gebit schraapte. „Je kaak is gebroken”, zei de dienstdoende arts en hij gaf een aai over haar schouder. „De liefde,” stamelde Anna, „hij is bang voor houden van. Ik nu ook.” Ze belde hem, hij nam niet op. Haar tanden waren na een week gemaakt … Stippeltje stippeltje stippeltje, nou, da’s echte Literatuur! Daar laat iemand iets aan de lezer over. Zomaar plafboem in zo’n ikje op de achterpagina. Komt wel even bij je binnen. Als je althans, zie vorig onderwerp, een hart in je lijf hebt kloppen.

Op Twitter, waar de dagelijkse ikjesdiscussie gelukkig nog welig tiert, werd het ikje tot mijn verbazing met de grond gelijk gemaakt, zie bijvoorbeeld het volgende screenshot, maar er was meer.

In de boerenkiel kun je je inmiddels niet meer vertonen

En dan gaat er ineens een carnavalsoptocht voorbij, over de dijk, in je ingeslapen dorpje. Op zondagmiddag. Paarden in de wei slaan op hol. En zowel de grote bonte als groene specht houdt op met kloppen respectievelijk in de grond peuren. Dus houd je zelf middenin zo’n weekoverzicht ook gewoon op met je dagelijkse bezigheden en je gaat naar buiten. Daar waar de buren zijn, je vrienden, je dorps- en lotgenoten. Niet in de boerenkiel, want daarin kun je je inmiddels met goed fatsoen niet meer vertonen. Tenzij je op je kop gaat staan. Maar in je duffelse jas, lekker warm. Alaaf!

Wil jij trouwens net als Bertie, Ad Hok en andere reageerders kans maken om in het volgende weekoverzicht voor te komen? Wil jij ook aardige vondsten debiteren naar aanleiding van ikjes? Wil je plezier hebben met lezers die voor je het weet goede kennissen van je kunnen worden? Misschien wil je een uitnodiging voor de jaarlijkse bijeenkomst van lezers van deze site? Of zeg je: doe mij dat maar allemaal?

Je kunt een uniek vrolijk viltje winnen als jouw reactie precies de 100e is

Doe dan aan deze leuke rubriek hier op deze leuke site mee. Ga eens wat ikjes lezen, die staan verstopt op de NRC, die krant die zo van lezersanekdotes houdt. Of stuur zelf een ikje in. Of scrol naar beneden en zeg iets. Dat mag met een fantasie-emailadres en ook met een nom de plume. Je kunt een uniek vrolijk viltje winnen als jouw reactie precies de 100e is. Of de 200e, 300e enzovoort tot in het oneindige. Of voor een ander aangenaam dingetje dat je hier op de site doet. Viltjes zat. Maar voel je je te goed voor zo’n viltje? Helemaal prima, dan laat je dat – liefst discreet – even weten en dan gaat dat viltje naar iemand die het wel weet te waarderen. 

Voor je het weet kan een citaat van jou, een foto van jou, een wat dan ook van jou, een hoogtepunt van de week worden. Heb je inspiratie nodig? Raadpleeg de afleveringen van deze rubriek elders op dit blog. Ook een aanrader als je er even tussenuit bent geweest.

Bas van Vuren, aangenaam!

Reacties zijn welkom via het reactieveld, het contactformulier of een email naar bas@basvanvuren.org

Het wordt een prettige week. Als je vindt dat het geen prettige week moet worden, voel je dan vrij om elders te gaan buurten. Daar waar er meer zijn zoals jij. 

De foto helemaal hierboven – wij vakmensen noemen het de header image – laat traditiegetrouw een stukje offline leven van mezelf zien van de afgelopen tijd. Nou, jullie zien het wel. Ik was weer eens aan het winkelen geweest. Online dit keer. In een land hier heel ver vandaan. Ik tikte een Isovox 2 op de kop met een Focusrite third gen. home studio. Helemaal goed. Hoef ik als voice-over niet meer het hele land door te crossen naar achteraf studiootjes op bedrijfsterreinen. Kan ik mijn commercials, audiobooks en andere stemproducten helemaal keiprofessioneel in de vertrouwde omgeving van mijn eigen werkkamer inspreken. En je hoort er niks van! Volgende week maak ik vast weer iets interessants mee.  

Foto: “Stemacteren in de kast” © 2023 Bas van Vuren

Advertentie

Auteur: Bas van Vuren

Schrijver - Rijmer - Kijker - Stemacteur - Kent beroemde mensen - Maakt liedjes - Doet iets met #ikjes - Want ja - Je moet toch wat

35 gedachten over “Vrijpartij in seniorenwoning (419)”

 1. Keurig

  Een vriendin had de merkwaardige gewoonte een boek dat zij cadeau kreeg uit te pakken of het een godsgeschenk betrof. Met een speciaal mesje sneed ze voorzichtig de verpakking los en tilde het boek eruit als een baby uit de baarmoeder. Daarna ging de verpakking onaangetast in een la.

  Ik beschouwde dit ritueel als een onschuldige gewoonte zoals we er allemaal wel een paar hebben.

  Tot ik op een verjaardag mijn eigen boek terugkreeg, keurig in de oorspronkelijke verpakking.

  Benita Nieskens

 2. Hier word ik pas goed wakker van. De intro als wekker, dank je.
  Het ikje doet denken aan de bekende doos bonbons die de hele familie rondgaat.

 3. Verontwaardigd

  Ik sta in de supermarkt te wachten totdat een jonge vrouw met kind afgerekend heeft. Ze praat Engels tegen de caissière. Ik erger mij aan de vanzelfsprekendheid waarmee expats iedereen maar in het Engels aanspreken. Als de vrouw klaar is, begint ze in vloeiend Nederlands met haar kind te praten. Verontwaardigd vraag ik haar waarom ze de kassajuffrouw in het Engels aanspreekt. „Ik maak zelf uit wat ik spreek”, bijt de vrouw mij toe. Ik zoek hulp bij de caissière. Die kijkt mij vragend aan en zegt „Sorry, I don’t speak Dutch.”

  Jan van Erven Dorens

 4. De kenner van mijn oeuvre, en die zijn er verrassend veel, denkt nu onmiddellijk terug aan mijn ikje van 2010, meer dan een decennium geleden – wat mooi dat men dat nog weet – waarin een soortgelijke plot wordt uitgewerkt en bijna op identieke wijze wordt neergezet.

  Dat hilarische misverstand gebeurde niet in een supermarkt maar in de business class van een internationaal vliegtuig, Jan van Erven Dorens! Eet je hart uit, hoor, echt.

  Voor de enkeling die het ikje niet meer helemaal uit het hoofd weet, zie alhier: https://basvanvuren.org/2016/10/03/vliegtuig-ikje-nrc/

 5. Een mededichtster vroeg aan chatGPT wat deze van haar laatste bundel vond. Haar werk werd in een logisch en overtuigend betoog, gebracht met autoriteit, toegeschreven aan een heel andere dichter, C. Buddingh. Heel raar. Zeg dan als chatGPT dat je er geen info over kunt vinden, net zoals Google doet. ChatGPT is wat mij betreft dus AF (artificial fantasy).

  Dit is wat het over mijn ooit in eigen beheer uitgegeven en alhier nog toegankelijke gedichtenbundel “Hard voor de natuur denkt te weten. Kolder. Pure fantasie. Maar gebracht als waarheid. Kwalijk en gevaarlijk.

 6. Zoon

  Mijn jongste zoon (23) stuurt me via WhatsApp een foto van zijn kopje thee. Op het label van het theezakje de vraag: „Van wie kreeg jij je eerste kus?” Zijn bericht eronder luidt: „Dat moet jij geweest zijn.”

  Joke Aartsen

 7. Lekker kort. En gewoon een feit: de eerste kus in een mensjesleven komt natuurlijk vrijwel altijd van de moeder.

  Van wie anders? De toevallig langslopende schoonmaker? Die heeft genoeg aan zijn stofzuigermondje. De vroedmens? Die is aan het afplakken, dichthechten, hete doeken ophangen en kommen afdrogen. De vader? Die zit in de kroeg aan een dame te friemelen. Verder is er niemand bij. Dus blijft de moeder over, zeker 23 jaar geleden toen dit nog allemaal kon en gezegd mocht worden en er op een theelabel stond wat voor thee het was en waar het vandaan kwam. Vragen en grapjes stonden in daartoe bestemde en aan te schaffen boekjes en tijdschriften.

 8. Nou leuk zeg, het leek op een grap, een typefout, maar na even zoeken blijkt het te bestaan!

  Ik wens de initiatiefnemers veel succes en hoop dat de puf om te reageren snel terug komt in de nieuwe omgeving. Dat het maar geen dooie boel moge worden!

  Een opvallend citaat in dit verband: “Maar ik behoud mij het recht voor om zelf iets te modereren …” Jaja, we gaan het zien. Sterkte daarmee!

 9. Insluitwaardig

  Als huisarts doe ik regelmatig bereikbaarheidsdienst voor de politie in de regio. Bij insluiting van verdachten als ze bijvoorbeeld onder invloed zijn, kom ik naar het bureau voor een beoordeling op ‘insluitwaardigheid’. Midden in de nacht kom ik bij een man die behoorlijk ver weg is. Ik maak hem wakker en stel een aantal standaardvragen over hoe hij zich voelt, of hij medicatie gebruikt etcetera. Op de derde vraag reageert hij met: „Ik beroep me op mijn zwijgrecht.”

  Martine van Meeteren

 10. Tja, het zal best gebeurd zijn en het is vast een lezersanekdote. “Zwijgrecht” zou als titel de lading beter dekken, maar ik begrijp dat de dienstdoende eindredacteur moest gnuiven bij het woord “insluiting” dat onwillekeurig aan “ontsluiting” doet denken. Al met al gaat er van dit ikje geen enkele mondhoek krullen.

  Qua “ikzeidegek” is het me nog even onduidelijk wat er van de ikjesliefhebber wordt verwacht. Die gaan toch echt geen twee sites raadplegen, lijkt me. Ik in ieder geval niet. Dan wordt het dagwerk.

  De alhier geliefde reageerster die “geen puf meer had” om nog regelmatig te reageren, heeft die puf elders inmiddels teruggevonden, zie ik. Da’s mooi!

 11. Voorstelrondje

  Op een middag georganiseerd door een prominent consultancybureau worden de deelnemers uitgenodigd om mee te doen aan een opdracht. De aftrap is het welbekende voorstelrondje. Ik kijk de zaal rond en ben benieuwd wie de andere deelnemers zijn. De eerste spreker zet direct de toon: „Ik ben CEO van…” Hij wordt gevolgd door CFO’s en COO’s. En dan ben ik aan de beurt. „Ik ben E L S van …” Niemand vraagt waar die afkorting voor staat.

  Els Evers

 12. Bijzondere anekdote. Kennelijk lachte er niemand en was de middag voor Els geen succes.

  Ik heb heel wat voorstelrondjes meegemaakt, maar nog nooit heb ik mensen gehoord die hun functie op deze manier (dus nog voor hun naam) presenteren. Vooralsnog denk ik aan een broodje AAP. Anekdote Aange Past. Ja, die P zat ik mee.

  En tegen Els, die blijkens Google coach en loopbaanadviseur zou kunnen zijn, zeg ik: laat je toch niet imponeren door die ronkende titels. Het zijn mensen net als jij en ik en als sommige lezers.

 13. Rossige man

  Ik heb een afspraak met de stadsdichter. Als ik het restaurant betreed zit hij al in een geanimeerd gesprek met een dame aan een belendend tafeltje. Ze had hem aangetikt en gevraagd of hij niet de stadsdichter was. Tegen mij: „En wat doe jij?” Ik antwoord: „Ik speel de burgemeester hier.” De dame: „Heb ik weer. Laatst kom ik een wat rossige man tegen en ik zeg tegen hem dat hij me zo bekend voorkomt. Waarop hij antwoordt dat dat niet helemaal uitgesloten was. Bleek het de koning.”

  Koen Schuiling

 14. Ja, hilarisch, next!

  Dit hoor je van alle bekende mensen. Ze zien peinzende blikken of horen “ik ken jou ergens van” waarna de onbekende mens er vervolgens achter komt dat het van de TV is en dat de ander hem of haar dus niet kan kennen.

  De Koning is natuurlijk wel een buitencategorie. De burgemeester van Groningen echter roept ook na raadpleging van zijn foto nul herkenning op. De “dame” aan het “belendend tafeltje” ging alles afwegende niet echt af als een gieter. Dit is mijn oordeel en hier zult u het mee moeten doen.

 15. Ik kijk t.v. Hoe noem je dat tegenwoordig? Ouderwets?
  Ja, dat is het. Niet terugkijkend (via ‘video’ naar ‘dvd’ naar ‘via provider’) of via een stream of met de hond langs een willekeurig buurhuis lopend, men heeft t.v.’s tegenwoordig zo groot als het minderwaardigheidscomplex van de buurman, die van hier, niet die van bij mij.
  Het gaat over dieren. Natuur. Evolutie. Dolfijnen en haaien die via clicks hun prooi binnenhalen. Het lijken wel internet poelen van en vol verderf.
  Zag ik dat er al weer enige wegblijvers teruggekomen zijn? Of althans dit mogen we geloven. Dit simuleren daar heeft niet eens een aap een chatbot voor nodig of hoe ze ook heten tegenwoordig. Na-apers.
  Ik wuif mijn manen uit mijn beeld en vergewis mij dat ik makkelijk weer vergeten kan.
  O, wat smaakt die kilo ribeye goed. Zonder boter op mijn hoofd of bord in de goot.
  -hier muziek clip invoegen

 16. Ook ik keek vanavond televisie: Havana Moon, het historische concert van de Stones in Cuba. Tranen in de ogen. Bij deze een clip voor bedwant:

 17. Jaja, “it’s only rock and roll and I like it!”. Veel mooier kan het niet. En dat zegt een Beatles fan die op zijn tijd ook een moppie Rolling Stones kan waarderen. Ook Keessie de Gymnasiast heb je hier stellig een plezier mee gedaan, Ad.

  Mooi publiek ook. Vrouwen met de handen ten hemel wild swingend op de schouders van de mannen, de benen strak om hun hoofden geklemd, wat een mooie traditie. Hopen dat die nooit verloren gaat. Want ja, als je goed woke bent dan moet je als vent, fors of niet, dat maakt niet uit, ook weleens op de rug van je tot vrouw gemaakte kunnen klimmen. Voor mij hoeft het niet, ouderwets mannetje dat ik me d’r eentje ben.

  Ook de bedwant heeft meegeswingd. Lag roerloos maar gelukzalig te snurken op zijn kussen toen ik wakker werd.

 18. Dank Ad. Zo is het VanV.
  Het nummer dat mij het meest is bijgebleven van het enige Stones concert dat ik bijwoonde is:
  ‘How does it feel to be A Rollin’ Stone?’
  Zo heet het toch? Die verdikkenende twijfel ook altijd. Heel vroeger op school was mijn opstel steevast 30% langer dan ik van plan was omdat ik woorden waar ik niet zeker over was vermeed en anders omschreef. Twijvel of twijfel was wel de meest existentiële vorm ervan.
  Steenvast tot het punten kostte.

Ik vind er dit van:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: