Niet van kauwen

Ik hou trouwens ook

 niet van kauwen
van mij mag je ze houwen
zitten constant hun geslacht

 in hun kauwenvrouw te douwen
ondertussen wel gewoon snavels

vol vreten te verstouwen
als ze zich in hun zaad verslikken

 zal ik daar niet om rouwen. 
 
 
 
uit de bundel “Hard voor de Natuur”, ©2010 Apiedapie, voorpublicatie.


Advertentie

Auteur: Bas van Vuren

Schrijver - Rijmer - Kijker - Stemacteur - Kent beroemde mensen - Maakt liedjes - Doet iets met #ikjes - Want ja - Je moet toch wat

10 gedachten over “Niet van kauwen”

 1. Ik hou wel van kauwen! Ik heb ooit een tamme kauw gehad… (die wel gewoon los en vrij kon vliegen, dus niet in een kooi, vreselijk is dat vogels in een kooi) super leuk beest

 2. Hehe, ik kan ook eindelijk reageren, ’t heeft even wat moeite gekost, maar nou ben ik er dan eindelijk. On topic: Ik hou ook van kauwen, heb er ook 1tje gehad, vroeguh, net als Marianne. Die van mij kon na een paar weekjes wel weer vliegen, maar kwam nog wel dagelijks terug om z’n hapjes te halen… Ondanks de haatdragendheid en de verkeerde impressie van het gevoelsleven van de kauw, prachtig gedicht, dat wel!!!

 3. @Marianne, Dutchgoddess: tja, dan moet de waarheid er toch uit. Houd dit alsjeblieft voor je. Anders gaat mijn hele blog en in ieder geval de verhalenbundel eraan. Ik … ben …. zelluf … ook …. dol …. op …. kauwen!!! En eigenlijk op de meeste dieren waarover ik schrijf. Sssssst!!!!
  Kennen jullie het boek Kauwen in de Spiegel? Een oudje, geschreven door een Belg, zeker een jaar of twintig geleden, geloof ik, heel mooi, inblikjes in de kauwenziel. En je gaat er door van kauwen houwen.

 4. Kijk, dit is de link naar dat boek, geschreven in 1992, in de ramsj nu voor een eurootje of zo. Anders bij mij af te halen, altijd welkom, Marianne en Dutchgoddess!!! Ik lees jullie er ook graag uit voor, elke avond een hoofdstukkie. Gezellig! Andere lieve en interessante mensjes, adres en tarieven op aanvraag. Eh, oh, ik dwaalde even af. Die link naar dat boek is deze:http://www.uitgeverijatlas.nl/result_titel.asp?Id=207
  @Pilgrimsheart: thanks voor de tip. Ga dat zeker eens doen. Ik probeer vooral alleen eigen fotootjes te plaatsen, en die van de echte meester, ramirezi, natuurlijk. Die meeuwen waren ook allemaal van mezelf, letterlijk gemaakt tijdens het schrijven van het stukkie! En wat vond je van die PRACHTIGE fotootjes van mijn afwas? Dat Borsteltje! Die Schaduw!!!

 5. @Heer Rozenwater, ik wil dit onderwerp niet uitkauwen. Laat me nou eerst mijn andere klanten helpen (waaronder jij zelve, op "Neuken"), ik kom er op terug.
  Kan een paar maanden duren vanwege grote drukte, met name mijn "Natuurgedichten op Verzoek Najaarsaanbieding" boomt (spreek uit als boemt) op dit moment. Schaf intussen een verrenkijker aan en weet je voorbereid de volgende keer dat jouw pad dat van een kauw kruist.

 6. Mooi gedicht!
  Bij ons in de buurt haalden die beesten alle prullenbakken leeg. Ze trokken er van alles uit.
  Daar had de gemeente iets op gevonden: een metalen strip dwars over de opening. Zo kon je er nog wel iets ingooien, maar zouden de kauwen er niets meer uit kunnen halen. Mis! Die beesten wurmen zich gewoon door die opening en gooien u alles er uit. Wel inventief.

Ik vind er dit van:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: