Druk, druk, druk

Ik ben nog uit de tijd dat kantoorcollega’s die naar huis gingen met twee zware ‘loodgieterstassen’ werden bewonderd als  ‘belangrijk en druk’.
 
Nooit zal ik die keer vergeten toen de tas van een van hen in de lift opensprong en er een appel uitrolde, gevolgd door een broodtrommeltje, een pak speelkaarten, en de krant. Verder was de tas leeg.  

Tegenwoordig zie ik ze in de trein zitten met hun BlackBerries en iPhones, met de tong tussen de lippen ingespannen allerlei belangwekkende dingen aan het doen. Emails? Afspraken? Analyses?

Mijn buurman van vanmorgen zag er erg belangrijk uit. Strak in het pak. Stropdas. Ik kon het niet nalaten op zijn schermpje te gluren.
 
Ik zag een slangetje kronkelen dat hapjes moest opeten en blokjes ontwijken.
 
 
 
(eerder in iets andere vorm verschenen op drasties)

Advertentie

Auteur: Bas van Vuren

Schrijver - Rijmer - Kijker - Stemacteur - Kent beroemde mensen - Maakt liedjes - Doet iets met #ikjes - Want ja - Je moet toch wat

16 gedachten over “Druk, druk, druk”

 1. Ha, leuk ! `t Is niet altijd wat het lijkt en
  "wat niks is en niks lijkt is twee keer niks", luidt zo`n gezegde.

 2. Boeh… niet eens in de trein heb je meer recht op je privacy… doe je één keer een spelletje, kom je gelijk op het blog van apiedapie terecht… terwijl ik me nog steeds afvraag of dat diezelfde aap is die het toen in het begin over ‘words of wisdom’ had…

 3. Ik kan me nog herinneren dat ik me een ongeluk zat te sms’en in de trein. Wilde ik mijn vakliteratuur doornemen. Moest ik weer iets heel anders doen en had die zware tas voor niets bij me. Stel je voor ik had ook nog een sudoko gedaan en dan was het beeld weer geweest dat de trein van Den Haag CS naar Amsterdam vol doe alsof druktemakers zou zitten.

 4. @maria-dolores: yes, men is gewaarschuwd 🙂 Wat bedoel je met die words of wisdom?
  @zolder, yes, die was ik nog vergeten! Sudoku! Toch een slaggie minder errug dan snake, toch? In business lounges op vliegvelden around de world zie ik ook nog heel veel het aloude patience, heb ik ooit nog van mijn oma geleerd, met kaarten dan, maar nu is het op computers en telefoons. Waarom kijken die mensen niet gewoon eens op van hun schermpjes en beginnen een gesprek? Laten zich verrassen? Observeren? Of lekker niets denken, niets doen, niets is zo goed voor je geest als NIETS doen NIETS denken.

 5. Heerlijk, waarom ben ik hier niet eerder langs geweest? Gezien de titel van dit blog ben ik maar half zo druk, en dat uitsluitend in mijn hoofd! Tot gauw, doe je wel een duit in het zakje bij Svara’s oproep voor allerzielen? Moet lukken lijkt me!

 6. @apiedapie,
  als je dat vraagt, dan ben je het waarschijnlijk niet.
  er was een paar maanden geleden (volgens mij) een leuke nieuwe blogger, volgens mij ook met een soort aap in zijn avatar, en die had iets van ‘words of wisdom’ in zijn header. vond ik wel grappig, vooral de combinatie :-). en ik vroeg me dus af of jij dat misschien was, maar de ‘wisdom’ had laten verdwijnen. snappie?

 7. Wat doe ik voor allerzielen
  weer zo’n tragi-komisch versje pielen
  of een gevoelig stuk voor hen die mij ontvielen
  voor wie zal ik vandaag op commando knielen
  hij wordt helaas steeds langer
  mijn zielenfile.

  (voor mijn moeder die dit zeker zou hebben gewaardeerd)

 8. @maria-dolores, neen, ik ben hier gloednieuw. Er zit heel veel wisdom verscholen in mijn stukkies, hoor, let maar eens op. It has only just begun, de Verlichting is nabij. 🙂

 9. Ach ja, je moet adf en toe ontspannen om er daarna weer vol in te gaan, toch?

 10. nou dat slangetje deed waarschijnlijk heel belangrijk werk
  scheelt weer het dilemma van afschieten van overschotten of niet

 11. @Apiedapie: Misschien was het wel een theoloog die een computersimulatie van het paradijs en de verleiding van Eva aan het bekijken was.

 12. Och, ik zit zelf meestal te twitteren, te feesboeken of te drastiesen op mijn BlackBerry, sssst! *knipoogicoontje*

Ik vind er dit van:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: