Het ga jullie goed

kids in india 4b

Auteur: Bas van Vuren

Schrijver - Rijmer - Kijker - Stemacteur - Kent beroemde mensen - Maakt liedjes - Doet iets met #ikjes - Want ja - Je moet toch wat

12 gedachten over “Het ga jullie goed”

 1. Direct gingen mijn gedachten naar de foto’s die CiC (in Cambodja) nogal eens plaatste op zijn blog (zonder bijgedachten) wat momenteel gedeactiveerd is.
  3 mooie karakteiestieke koppen.

 2. Dank Appelvrouw. CiC was voor mijn tijd, maar heb wel wat opgepikt van de discussie daarover. Dat een foto van kinderen in India die bijgedachten oproept is zo triest. Net zoals de huidige discussie in Nederland over creches in Nederland nu ook blijkbaar bijgedachten oproepen over mannelijke kinderoppassers – ook bij mij – … zo onterecht en triest voor alle goede oprechte zuivere mensen (die toch echt in de overgrote meerderheid zijn in de wereld, zo is mijn vaste overtuiging).

 3. Nee nee, zo bedoel ik dat niet. Ik heb niets met die discussie te maken, ik oordeel niet want ik weet niet, was er niet bij, en de wereld zit in veel andere dingen ook raar in elkaar,
  En ik zie het los van alles wat ik van zijn foto’s heb gezien. Die waren voor mij beslist de moeite waard, net als zijn verhalen. Dus ik krijg een warm gevoel van de mooie beelden. HOe triest ook de armoe wordt weergegeven.

 4. Armoe is triest, maar we kijken er vaak naar met onze rijke Nederlandse ogen. En denken dan dat arme mensen doodongelukkig zijn, en de hele dag ach en wee roepen. Omdat we denken dat we zelf zo zouden reageren als we niets meer zouden hebben. Deze jochies, en zoveel andere ‘arme’ mensen die ik op mijn reizen heb ontmoet, hadden echter heel veel lol. En er was geen moment, ook door mijn gezelschap wellicht, het cliche "rijke Nederlandse man" ontmoet ‘arme Indiase mensen’. Was gewoon een mooi moment, zij lieten mij hun speeltjes zien, trots, hoepels waar ze prachtig mee konden spelen, en ik liet mijn speeltje zien (mobiele telefoon met internet, ademloos keken ze naar videoclips uit een heel andere wereld). Was een bijzondere ontmoeting tussen mensen met respect voor elkaar. Maar als je dan thuis bent dan denk je "ik hoop toch zo dat het goed met ze gaat". Dat gevoel wilde ik, denk ik, uitdrukken met het plaatsen van deze foto.

 5. Apiedapie, precies dát bedoel ik met: een warm gevoel van de mooie beelden.
  En volgens mij is het je heel goed gelukt dit over te brengen.

 6. Dank je, lieve Appelvrouw. En dat met een mobieltje, de wonderen der techniek! 🙂

 7. Mooie foto, fijne jochies, en ik zie geen armoede. Wel erg schone kleertjes en bezwete koppies. Ik hoop dat het een gezellige dag was.
  Oei, ik had je tags niet gelezen…

 8. Mijn dochter heeft een weeshuis in Mombasa,
  een jaar of tien geleden eigenhandig gebouwd met het geld dat ze van haar opa erfde.
  Levert nu jaarlijks een paar kinderen (aids-wezen) af aan de universiteit.
  Zal ik daar eens over schrijven?
  Het leven kan leuk zijn, als je het leuk wilt maken.

Ik vind er dit van:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: