Drasties nodigt VK-bloggers uit op drasties te komen bloggen

Lieve lezers, in vervolg op mijn blogje van gisteren, hier wat meer informatie. Ik copieer het rechtstreeks van JandeWit’s hoofdartikel op drasties van vanmorgen. Zelf vind ik het de moeite waard om te proberen. Wat het voor mij interessant maakt: mogelijkheid om mijn archief over te hevelen, een bestaande community, maar eentje die nog niet zo groot is dat we zouden worden opgeslokt, een zeer acceptabel aantal bestaande dagelijkse lezers (3000 unique visitors, met grote groeipotentie vanwege onze nieuwe input), en een hoofdredacteur die echt met ons mee wil denken. Bovendien is de site geen eendagsvlieg, is hij niet opgezet voor de commercie maar uit pure liefde voor het vak, en de performance is al bewezen door de samenwerking met de NRC, die andere Nederlandse kwaliteitskrant …
Maar het denken gaat door, I know. We proberen allemaal van alles en nog wat. Ik ook. Hier is de uitnodiging van drasties:

“Drasties nodigt VK-bloggers uit op drasties te komen bloggen. Iedereen is in principe welkom; een aantal bloggers zal persoonlijk worden uitgenodigd.
Wat drasties te bieden heeft, is een levendige gemeenschap van mensen uit binnen- en buitenland (25%) die 24 uur per dag met elkaar communiceert. Mooi meegenomen is dat een flink aantal in meer of mindere mate de Nederlandse taal beheerst.
Er zijn nu tot 3.000 bezoekers per dag en drasties groeit ieder jaar.
Wij zijn zeker niet rechts maar hebben als blog geen (politieke) voorkeur… behalve voor alles wat ons laat lachen, spannend is en kan verbazen.

Hoe het zal gaan?
Uw plaatst zelf uw stuk op de voorpagina van drasties of levert uw ruwe kopij in en wij doen het voor u. Als wij het doen, redigeren wij minimaal typfouten e.d.
Doet u het zelf dan krijgt u toegang tot uw blog op drasties. De rest van het stuk valt te zien via ‘lees verder hier’ en staat geheel op uw blog.
Indien gewenst zorgen wij voor minimale moderatie. Een spamfilter houdt de dagelijkse commercie tegen. Reageren wordt zo gemakkelijk mogelijk gemaakt.
U kunt ook uw oude stukken op het blog in drasties plaatsen. Onze IT-partner zegt dat het mogelijk is.
Tenslotte komt op de voorpagina van drasties ieder blog vermeld te staan, zodat geen enkele bezoeker langdurig naar zijn favoriete blog hoeft te zoeken.

Drasties gaat er heel anders uitzien. Dit zijn de voorlopige plannen.
Boven ieder artikel komt een duidelijke kop waarin de schrijver plus het logo of de avatar van het blog is verwerkt.
De tekst verhuist naar links.
Rechts – eerst b.v. een kolom voor advertenties, koppie koppie, spreuk, enz.
Dan een kolom met directe verwijzing naar de bloggers, de laatste reacties (heel belangrijk op drasties), de rubrieken, de laatste berichten enz.

Overbodige informatie (archief, algemene chatroom o.a.) verdwijnt.

Komen er goede voorstellen van de bloggers dan worden die uitgevoerd want alles gaat in overleg.
De veranderingen worden binnen een maand uitgevoerd, dus ruim voor 1 maart.”

Advertentie

Auteur: Bas van Vuren

Schrijver - Rijmer - Kijker - Stemacteur - Kent beroemde mensen - Maakt liedjes - Doet iets met #ikjes - Want ja - Je moet toch wat

7 gedachten over “Drasties nodigt VK-bloggers uit op drasties te komen bloggen”

 1. Toch opmerkelijk die belangstelling voor VKbloggers. Na Sargasso al de tweede uitnodiging aan de bloggers.
  Ik blijf mezelf wat herhalen: er zijn iedere dag pareltjes te lezen op het VKblog. Lezers willen geïnformeerd, vermaakt, verwonderd en misschien zelfs tegen de schenen geschopt worden. Dat laatste om kritisch te blijven en niet vast te roesten in de tredmolen van alledag.
  Het Vkblog bood dat alles. En de lezer kon ook nog zijn meestal niet met enige originaliteit behepte mening ventileren. Dit in een vergeefse poging om de creatieveling in het recht(s)e spoor te houden. Bijzonder ‘remarquable’ dat de potentie van het log niet werd (wordt?) gezien door De Volkskrant.

 2. Ja…dat is aardig van Drasties…deze oproep…..
  en heb ik de sollicitatieprocedure al opgestart; )))))))
  Dank je voor je aandacht voor het vkblog aldaar…en hier……
  Vriendelijke avond groet!

 3. @ghijsa, je bent dus uitgenodigd, of je ‘persoonlijk’ wordt uitgenodigd weet ik niet. Spannend. Ik ben ook nog niet gebeld. Maar wat maakt het uit? Inderdaad.
  Overigens: uitstekend initiatief, vult allen de enquete in over het voortbestaan van het vkblog, zie: http://www.vkblog.nl/bericht/364299#c3382437
  @Isis, you’re welcome, het kan allebei, duizend bloemen …

 4. YES!
  Ik heb al een eigen Drasties-rubriekje "Ilona" in de linkerkolom!!!
  Enquete natuurlijk ook ingevuld en aanbevolen.

Ik vind er dit van:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: