Diep in Brabant stond daar ineens die man met zijn hoed, zijn gouden stem en dat rotpianootje

Mario de Kort

Mario de Kort was het liefst een beroemd operazanger geworden. Maar zoals die dingen gaan, hij werd het niet. Waar dat aan ligt? Niet aan zijn bronzen stem, niet aan zijn zwierige hoed, niet aan zijn flamboyante sjaal, en niet aan zijn tomeloze inzet. Gewoon pech. Want hij is wel geweldig. Daar is vriend en vijand het over eens.

Intussen treedt de sympathieke ikjes- en ingezondenbrievenschrijver op voor steeds uitzinniger wordende menigten. Exclusief voor WordPress volgt hieronder een sfeerimpressie van een openluchtoptreden te Oisterwijk, d.d. 29 mei 2011.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Fans waren van heinde en verre toegestroomd. En toevallige voorbijgangers bleven sprakeloos staan. Langsrijfietsers gooiden hun rijwielen pardoes op het gras. En vogels hielden eerbiedig op met zingen. De hele schepping was domweg gelukkig, op deze zonovergoten onvergetelijke middag in het Brabantse land. Geluk ligt op de loer. Overal. En Apie was erbij, de videocamera bedienend met trillende hand.

Meer over Warhoofd (exclusief interview! optreden in de keuken!) hier.

Advertentie

Auteur: Bas van Vuren

Schrijver - Rijmer - Kijker - Stemacteur - Figurant - Kent beroemde mensen - Maakt liedjes - Doet iets met #ikjes - Want ja - Je moet toch wat

43 gedachten over “Diep in Brabant stond daar ineens die man met zijn hoed, zijn gouden stem en dat rotpianootje”

 1. Leuk, Apie! Heb je ook nog een beetje met Mario kunnen bijpraten?
  Jammer dat je volgende week niet meer in NL bent.

 2. Het was, zoals Apie schreef: een onvergetelijke zonnige muziekmiddag daar in het gezellige Oisterwijk……
  Zoveel stijlen, zo verschillende artiesten….. en Mario natuurlijk! Onze klassieke ster aan het firmament.
  En ik kan het weten, want ik was erbij!!!!

 3. Thanks! Heb met hem gepraat, zowel voor als na het optreden (tijdens vond ik niet passend). Aardige vent. We zien elkaar later nog weleens. Veel plezier met de anderen. Snif.

 4. Als mij de vraag werd / wordt gesteld: “Hoe kon dit plaatsvinden, op die lokatie?”, weet ik geen ander antwoord te vinden dan: “Deze man heeft zo zijn contacten en weet anderen te overtuigen, en…….. daar heb ik van mogen mee genieten! En met mij de hele groep, en het publiek! ”
  En weet je wat? Hij doet alsof het zo vanzelfsprekend is! Hij straalt van genot en dat is denk ik ZIJN grote kunst! En daarbij kan hij nog zingen ook! Alweer één van mijn favoriten Mario! Dankjewel!
  Trouwens: Zo VADER, zo ZOON !!!!
  Joep, die ons zo enthousiast stond aan te kondigen! We moesten wel “groeien” en het beste geven wat we hadden!
  Dankjewel Joep! Ik heb, wij hebben van je genoten!!!!

 5. Doet me denken aan vroeger, toen “iedereen zijn eigen lied” had (Herman van Veen).
  Nostalgie!!
  Ook heel komisch die voorbijgangers die hun fietsen neersmeten,
  en dan op hun rollators en invalidenkrukjes neerzegen…?

 6. Ik kan zien dat je zeer BEWOGEN was, Apie!!!
  Het was dan ook een buitengewoon geweldige gezellige en muzikale zonnige zondagmiddag.
  Mario, succes met de masterclass in Frankrijk!

 7. Ik had graag ook een diepte-interview gemaakt met de eerste artieste, die zo prachtig het hartverscheurende Make you feel my love van Dylan zong. Als zij dit leest, graag contact.

 8. Iedereen was met z’n eigen liedje hartstikke mooi en goed. Mij trof toevallig het geluk dat ik een muziekband heb kunnen vinden van dit ongelooflijke mooie liedje.
  En als je iets heel mooi vindt en erachter staat wat je zingt, gaat het vanzelf toch? Ik vond het een geweldige leuke middag en hoop dat er nog veel meer van komen, want wat hebben we toch een leuke groep. En Mario en Joep, “CHAPEAU” VANUIT DE GROEP!!!

 9. Je moet maar durven. Het publiek was zo te zien met heel andere dingen bezig, de naderende dood en zo.

 10. Leuk Apie! Nu eindelijk eens de kans om warhoofd in levende (video lijve) bezig te zien.

  Jammer dat ik er niet bij kon zijn.

  P.S> Apie, Rondje Montreal, wanneer??

 11. Zucht, rondje Montreal, gaat moeilijk worden. Leg ik je nog wel eens uit. Als we onder ons zijn. Snik. Maar wie weet. Hoop loert overal.

 12. Een puik verslag in woord en beeld.

  Stel, je zit in zo’n rolstoel en je kunt niet weg….

  By DSR- wil MODERATIEBELEID! on 01/06/2011 – 18:48

 13. inderdaad r.w., bij écht geweldig, denk ik eveneens aan een andere performance. je moet alles in verhouding zien. en specifiek, er werd de verkeerde orkestband opgezet, waardoor ik de grootste moeite had om in het voorgespeelde, te vierkante ritme te blijven. ik had me letterlijk kapot gestudeerd op de effectvolle rubato groot- orkestband van cantelopera. en dan komt dit tingeltangelpianootje -in studietempo-uit de speekers. sta je wel even raar te kijken…
  maar het was voor mij een oprechte verrassing om apie in levende lijve te treffen. en het is toch meer dan prachtig dat hij er zo’n leuk spontaan verslag van heeft gemaakt.
  overigens als alles meezit zing ik wo 29 juni bij de 3 flesjes in amsterdam. doe ik o.m. dezelfde aria, met een andere technicus.
  kom je ook?

 14. Jammer dat ik je optreden in Oisterwijk gemist heb.
  Is dit op Drasties aangekondigd, niet gezien in elk geval, ik was een paar dagen weg.
  Gelukkig dat apie weer terug is en er een spannende reportage van heeft gemaakt, met life foto’s van het van diverse mobiele publiek.

  By Klare taal on 01/06/2011 – 20:38

 15. Dat Apdp filmpje van het optreden van Warhoofd toont aan dat hij er bij geweest is. Is dat het tragische verhaal?

 16. Integendeel, na het optreden van warhoofd was ik weer vol goede moed (was een tikkie down vanwege het mislopen van een meisje bij de afslag bij Vianen, maar dat was ik toen meteen vergeten, nu ineens niet meer, ween).

 17. Mario
  Wat zong je eigenlijk, het leek wel opera ?

 18. dat weten we onderhand wel. zelf nog iets spannends te melden?

 19. Wat verwacht je verder nog voor commentaar op deze post? Alle veren waren bij de eerste posting al in je reet gestoken.

 20. Het filmpje liet zien dat zelf de eenden door hun poten zakten.
  Mario verdient beter, mensen. Apiedapie mag zich wel als de aardigste en leukste man presenteren, zie zijn verslag over DSK, maar hier doet hij iemand Te Kort.

  29 juni: herkansing, zowel voor de zanger als voor de filmer.

 21. Merkwaardig toch wat mensen in een stukkie denken te kunnen lezen. Ik heb DSK nogeens overgelezen, en helemaal nergens presenteer ik me, expliciet noch impliciet, als de “leukste en aardigste” man. Ik geef mijn mening over een krantenartikel, that’s all. En ook in dit stuk over Mario beschrijf ik een gebeurtenis en plaats ik foto’s en een video. Meer niet. Enfin, met Willem Duys zeg ik dan maar: ‘Ik heb de breedste rug na Anton Geesink’. Of: ‘Het maakt niet uit wat ze over mij schrijven, als het maar lang is.’ Meestal zegt dit soort reacties heel veel over de inzender zelf.

 22. pawi
  Apie de aardigste en leukste man ?
  Dit doe je zelfs je grootste vijanden niet aan. Apie een wolf in schaapskleren ?

 23. For ever Young kunnen we wel vergeten hoor.
  Die mensen die domweg gelukkig zijn hebben daar ookalle reden toe! Die prachtige stoelen met armleuningen en wieltjes, dat lijkt mij ook wel wat!

 24. Het zijn toch de krenten in de pap. Dit soort ontmoetingen , bedoel ik.

Ik vind er dit van:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: