Mario de Kort tuft duurzaam door het Brabantse land

Mario de Kort

Breaking! Zojuist maakt de Telegraaf bekend dat onze vriend en muzikant, moppentapper, columnist, boze-brievenschrijver en knutselaar Mario de Kort een nieuwe passie heeft.

Ons aller lijfblad meldt namelijk dat voormelde De Kort tegenwoordig met een fors uit de kluiten gewassen zonnepaneel op zijn autodak helegaar energieneutraal door Brabant toert. En dat met volle overgave, zoals hij alles met driedubbele energie en toewijding doet.

De video is af te spelen via de link hierboven (klik hierboven op Telegraaf, ja, doe het maar eens een keertje). Kijk even goed op 0:40 waarin onze bariton bas op een klein haartje na een jonge vrouw op een fiets mist.

Mario de Kort
Mario de Kort, screenshot Financiele Telegraaf, zie link in tekst

Misschien, als er meer ontwikkelingen zijn en als ik mijn koffie op heb, kom ik er later nog op terug.

Met dank aan de anonieme tipgever!

In het Brabants Dagblad staat ook nog geschreven dat Mario inmiddels 75 jaar oud is en dat zijn vrouw Cecile vaak samen met hem intautootje zit.  “Het aparte autootje is in China gebouwd, maar het werkt volgens De Kort uitstekend. Achteruitrijcamera, airco en digitale snelheidsmeter, die zich in onze snelheid weleens verslikt. ,,Ideaal, je kunt er overal meekomen. Nu er weinig bewolking is, laadt de accu in de zon lekker op. ’s Nachts even de stekker in de muur en daar gaat ie weer voor dik 50 kilometer.”

Meer over Mario de Kort is te vinden op deze link alhier. Oh en ook nog op deze link hier. Nou moe, en hier is er nog een!

Ja, ik heb heel wat afgeschreven over deze sympathieke zanger. Destijds, toen het leven nog onschuldig was en je in de verste verte niet kon vermoeden dat je ooit nogeens gestalkt zou kunnen gaan worden. Maar goed, het  hoort er allemaal bij, zeggen we dan en gaan schouderophalend ons vrolijke gangetje.

Inmiddels meldt het Brabantsch Dagbladt ons dat er bijna drie jaar geleden een fraai artikeltje over Mario is verschenen dat het nooit tot op deze site heeft gebracht. Tot vandaag dan. Ha! We komen veel moois te weten over onze geliefde operazanger en voormalig reageerder.

“Vroeger was ik het prototype van een kroegtijger. Brandpunt was een fantastische tent met een eigenwijze kastelein. Het Dorstige Hert en de Stapperij mogen er ook zijn. En ’t Elfde Gebod is toch een icoon? En sinds kort Wijnlokaal Leven. Daar kom ik met regelmaat.”

Mario de Kort
Mario de Kort, foto BD, zie link in tekst
Advertentie

Auteur: Bas van Vuren

Schrijver - Rijmer - Kijker - Stemacteur - Figurant - Kent beroemde mensen - Maakt liedjes - Doet iets met #ikjes - Want ja - Je moet toch wat

50 gedachten over “Mario de Kort tuft duurzaam door het Brabantse land”

 1. Praatje, sjaaltje, projectje – die man heeft ook altijd wat! Een aangename versie van mede-Brabander Johan Vlemmix.

  Jammer dat Mario ons alleen maar weet te vinden als ie wat te doende heeft. Hoe zou het inmiddels met dia gated community voor nette mensen onder elkaar zijn?

 2. Had hij indertijd inderdaad, zoals DSR schrijft, niet een soort van bejaardenwoningencomplex in ontwikkeling, te Goirle, dat omheind zou worden met een slotgracht en ditto puntige kantelen? Ridders op de vier hoeken met schuimende emmers pek voor het arme gespuis dat het zou wagen om de stinkendrijke bejaarden te storen bij het nippen aan hun cognacje?

 3. En inmiddels werd ik getipt dat een fraai portretje met Mario een tijdje terug in het Brabants Dagblad is geplaats. Ik heb het artikel daarmee geupdate. Mario lijkt Goirle vergeten te hebben en is nu all over Tilburg. Of was Goirle een buitenwijk? We zullen het nooit weten maar denken met liefde terug aan deze kleurrijke reageerder en columnist.

 4. En dan baatte hij ook nog een tuk-tuk uit in Tilburg. Die dingen worden binnenkort van een zonnepaneel voorzien en verplicht gesteld binnen zijn bejaardenreservaat (bijvoederen toestaan tegen een kleine meerprijs).

 5. Ocharme, wordt je gestalkt APD? Dan blokkeer je toch gewoon bepaalde afzenders in je mailbox?

 6. Grinnikicoontje. Dat is tegen mijn principes. Brievenbussen dichtplakken dat doen we niet als beschaafde mensen.

  En het stalken gaat dan online toch wel door, wellicht zelfs met dubbele kracht omdat de stalker zijn zaakje niet per email kwijt kan.

  Och, het waait vast wel een keer over. Echt deren doet het me niet. ’t Is meer het lastige vliegje dat je zomeravond verstoort. Neenee, ik had het niet over een strontvlieg. Die vliegen ’s avonds niet.

 7. Ja leuk artikel en foto’s over Mario, ik zag het een paar dagen geleden in de telegraaf (jazeker!).
  Die man boert heel goed zoals we in Brabant zeggen en heel geestig ook.
  Leuke foto , jasje goed en ook sjaaltje goed met een geinig portretje van zijn automobiel voorzien van zonnepaneel.

  Ben benieuwd of zijn plannen over een domein voor ouderen die niet willen verpieteren in een hut, gaan samenwonen op een plaats met gelijk- gestemden en mensen die niet sans plaisir doorgaan met leven al gererealiseerd is.

 8. Het is niet ieder van ons gegeven, die drang voelt in postsierlijke clowns varianten, enig aspect van onze zamenleving te belichten. soms zegt een beeld ongeveer, waar het inhoudelijk mogelijk over gaat.

  Ja, ik was eerder hier, maar het visueel onaantrekkelijke won het van mijn nieuwsgierigheid.
  Alas, de weerstand beetje opgschroefd, door gezet, het maaiveld is rap overschreden.

  Mij kan het niet zo boeien.
  Nietemin Heer Kleurrijk, past idealiter in het rariteiten kabinet , van deze site.. Geen twijfel mogelijk.

  Het ikje is mogelijk elders, helaas is de ambitie verdampt om verder te gaan, Heer Rozenwater is wat dat betreft, makkelijker toegankelijk, inhoudelijk minder pretentieus als hier.

 9. Hoi Apiedapie! Wat leuk dit te lezen op jouw ‘blog’.
  Intussen heb ik al een 3 tal jaren een nieuwe hobby erbij. Ik exploiteer samen met mijn vrouw Wijnlokaal Leven!… Wat een echt succes is, zeg ik onbescheiden. Op Facebook vind je alle gegevend. Je mag me gerust bellen voor neer info.

 10. Het moet blijkbaaar voor velen aangenaam zijn om anoniem te reageren, ofwel gewoon achter hun eigen gebreide broek te verschuilen. succes ermee. voor mij blijft open vizier, klare taal, fris van de lever en origineel bepalend. en die anonieme man met z’n Primitivo di Manduria 2016 kopen voor 5,95 ex,’ heeft me een geweldige tip gegeven. had ik nooit verwacht van een anoniemeling.

 11. Voor een lekker Primitivootje kom ik zeker langs. Een van mijn favoriete wijnen, nog niet zo heel lang geleden ontdekt. Zal wel door de naam komen, dat ik er met een opgetrokken neusje verre van bleef. Maar nu ben ik eraan verslingerd, lijkt een heleboel op de rode Californische die ik ook altijd zo lekker vind en waarvan ik nu de naam niet meer weet. Zinfandel of zo? Anyway, ik kom zeker langs de volgende keer dat ik in de buurt van Tilburg kom, en … ik kom er weleens, want heb er familie en kennissen en weet ik allemaal niet wat nog meer in en in de buurt wonen. Heerlijk toch, dat “praatschrijven”, alhier beoefend in het verleden door Timpie de Bookmark. Hoe zou het toch met hem gaan?

 12. Welkom in ons mooie Wijnlokaal LEVEN! Let op – het is een hobby van ons – we zijn uitsluitend open op zaterdag en zondag. Soms andere dagen. Kijk op facebook. Daar communiceren we. En breng dan die bijzondere schrijvende rechter mee. We hebben samen al veel gelachen in het Brusselse.

 13. Kijk eens wie we daar hebben! Het doet DSR deugd dat good ol’ Warhoofd zou goed boert. De volgende keer dat ie Tilburg is, komt ie zeker eens kijken in die uitspanning. Heb je alleen wijn of ook bier?

  Mocht APD me voor zijn, dan moet je wat ie over DSR te vertellen heeft maar met een korreltje zout nemen. ‘Die Apiedapie is geen koopman. Heeft ie ook de mensenkennis niet voor’, hoort DSR MdK nog zeggen toen we in Brussel aan de Farootjes in de Mort Subite zaten. DSR zal ’t ‘m niet bestrijden -milde glimlachicoon-

 14. Een koopman? Dat is dan ook wel het laatste dat ik zou willen zijn.

  Heb je nog notulen gemaakt van je gesprekken met Mario? Stelt hij vast op prijs als je alles wat hij je in vertrouwen onder het genot van een biertje over mensen heeft toevertrouwd gaat openbaren.

 15. Ach, niet zo zwaar op de hand, DSR weet hoe ver ie kan gaan. – vriendelijk knipoogje-icoon-. En jij begon er toch zeker zelf over dat je DSR verhaal wel eens aan MK zou vertellen. Dan lijkt een waarschuwing op z’n plaats, want DSR heeft geen woordvoerders.

 16. APD geen koopman? De ambitie is er toch wel als we over al dat gesjacher met verdienmodellen voor blogsites lezen.

  We weten wat ervan terecht is gekomen -mikde glimlachiccon-

 17. Jaja. Brussel. En dan naar het Bijtje! Met professor-dr HvL… Apiedapie is een pittig manneke!

 18. @DSR, dan heb je de verkeerde informatie gelezen. Als je doelt op Blogsems, een project dat ik samen met JdW wilde opzetten, voor mij als liefhebberij, want ik heb echt een goede en ook prima betaalde baan, weet dan dat dit door JdW wel als verdienmodel werd gezien. Hij was daar de koopman. Althans wilde dat zijn, zonder er zelf iets voor te doen.

  Hij stopte de eenzijdige emailbrainstorm over het project ineens, noemde zijn website vervolgens Blogsem (zonder s) en schreef me “Lullig misschien, maar verbijt je teleurstelling en doe mee”. Pure oplichting.

  Maar toen ik over de alleszins begrijpelijke irritatie heen was, heb ik hem een half jaar later of zo toegang gegeven tot het Blogsemsdomein, voor noppes, en hem succes gewenst.

  Ergens op dit blog heb ik dit al eens verteld en de betreffende passages uit de emailcorrespondentie tussen hem en mij gedeeld. Tegen mijn gewoonte in, maar dat moest dus even om een verkeerde voorstelling van zaken en dus aantasting van mijn goede naam te corrigeren.

  Vreemd dat je dan dus toch het oorspronkelijke aantoonbaar onjuiste verhaal hier houdt. Expres om te stangen? Of heb je mijn weerwoord echt niet gelezen? Of, jou kennende, geloof je het niet? Kan ik nog wel vinden zonodig. Was een week of twee geleden, naar aanleiding van een artikeltje van je maatje van de buren.

 19. Mario, je schrijft wartaal, zit je al in je wijnlokaal? Er staat inderdaad een filmpje over je op deze site, google op “warhoofd” rechtsboven en je vindt het, of op “pianootje”.

 20. Mario, je schrijft “Naar Brussel, Bijtje, professor, HvL … “ Maar ik ben daar nooit bij geweest. Ik heb je ooit een keer in Goirle of omgeving ontmoet, tijdens een openluchtconcert dat je daar gaf, in een muziektent met een piano op een cassettebandje, dat was volgens mij (en helaas) onze enige keer. Ik kom je graag een keer opzoeken in Tilburg, alwaar ik vrienden/familie/kennissen heb en nog weleens kom.

  DSR heb ik voor zover ik me kan herinneren een- of tweemaal in Brussel ontmoet, eenmaal in Scheveningen, eenmaal in Den Haag, en de laatste keer in Utrecht. Die laatste keer vond ik zelf niet zo gezellig, kan weleens, maar daar doet hij nu huilie-huilie over. Persoonlijk beledigd dat iemand een ontmoeting met hem niet als de grootste belevenis van het jaar ziet. Mag en kan. Ik ga die ontmoeting er niet leuker door vinden, en plan ook geen verdere ontmoetingen.

 21. Het Wijnlokaal Leven ziet er prima uit, hadden we ook niet anders verwacht van Mario. De recensies op Tripadvisor zijn lovend. Kortom, niets weerhoudt ons ervan daar eens langs te gaan. Het leukst natuurlijk tijdens de Tilburgse Kermis, of op avonden waarop onze troubadour zelve zingt. Doe je dat weleens, Mario, en zo ja, kondig je die dagen dan even hier aan?

 22. Hoe kan ik een leuke foto van dsr en mijzelf op dit blog plaatsen?

 23. Nou, daar geeft DSR geen toestemming voor. Internetprivacy is tegenwoordig een kostbaargoed.

 24. Ik bedoel een leuk filmpje van dsr in Brussel. Maar waar is het opgeborgen in mijn digitaal archiefje.

 25. Om kort samengevat gaan, APD heeft zich tegen het bloggebeuren aanbemoeid, maar in tegenstelling tot JdW heeft hij zelf niets op poten gezet, laat staan in klinkende munt verzilverd. Geen koopman inderdaad. -milde glimlachicoon-

  Wijnlokaal Leven ziet er uit als een gezellige bejaardensoos voor de gezeten klasse, waar je als kind al gauw een suikerklontje krijgt en als jongeling je eerste jenevertje of een trek aan een Hofnar.

  APD maakt er ook weer wat moois van. DSR zou ‘huilie-huilie’ doen om een ontmoeting? DSR zal d’r belazerd zijn, die laat z’n goeie luim niet zo gauw bederven. APD weet ook wel beter:

  Op 19 april schreef ie immers zelf over die ontmoeting tot HR (die erover viel dat APD het niet zo leuk had gevonden) over DSR’s positie in deze:

  “(..) Ook dat ik met terugwerkende kracht een leuke middag had verpest. Welnu, van D*. en L. kreeg ik dit niet te horen. Natuurlijk niet, die staan daar boven, waarom zou je je middag laten verpesten door iemand die alleen maar achteraf zegt dat hij het niet zo leuk vond.”

  *D. is DSR natuurlijk.

  En ook:

  “(…)Tot slot mijn vraag, ook nieuw, hoe het kan dat DSR en APDP die elkaar toch ook een hoop lelijkste hebben toegevoegd nog wel door een deur kunnen en dingen kennelijk achter zich kunnen laten en relativeren* en jij niet. Is een vraag. Geen mening. Geen verdraaiing. (…)”
  [*bv in verband met al dan niet geslaagd ontmoetingen – DSR]

  Kortom, APD beweert hierboven iets heel anders dan twee weken geleden, maar nu staat ie in z’n hemd. Volgende keer maar niet meer doen, Apie! -milde glimlachicoon-

 26. Ook filmpjes met DSR in Brussel kunnen worden gestuurd en komen er gegarandeerd op. We zien dat allemaal niet te zwaar en vooral met heel veel humor. We tillen helegaar nergens aan. Uitzondering: als DSR in kennelijke staat is, of geheel of gedeeltelijk ontkleed, dan verbieden de goede zeden publicatie. Dat spreekt.

 27. Slechte samenvatting, DSR. Jan heeft zoals bekend het oude Drasties volledig naar zijn mallemoer geholpen. Is zonder boeh noch bah opgestapt na eerst zijn trouwe lezers tegen zich in het harnas gejaaagd te hebben. Het voelde als een “vuilnisbelt” beheren, waren zijn laatste woorden geloof ik. Jij was daar destijds ook niet echt blij mee. De chronologie van die teloorgang staat alhier. Gewoon feiten met data en gebeurtenissen en citaten.

  De brainstorm over Blogsems was iets anders, die site is nooit opgezet. Niet door JdW omdat hij daar toch wellicht niet de capaciteiten en talent voor had. En niet door mij, omdat dat nooit de bedoeling was. Zoals gezegd, ik had en heb een goede baan, een leuke baan, een welbetaalde baan. Het bloggen is voor mij pure liefhebberij, en zoals je ziet, sindsdien hebben we hier toch maar een leuk blogje voor mekaar gekregen, dat mij en de rest van de lezersschaar heel veel vreugde bereidt. Een maandag zonder intro, zo weet ik van velen, is een verloren maandag en een verloren week.

  Je citaten t.a.v. wat plaagstootjes over en weer die je kennelijk heel wat serieuzer neemt dan ze bedoeld zijn neem ik voor kennisgeving aan. Maar als je het perse wilt weten, als dat belangrijk voor je is: van de drie mensen die ik in Utrecht daar langs die gracht heb mogen ontmoeten vond ik en vind ik nog steeds jou de leukste. Is het nu weer goed?

  Maar het huilie-huilie heb je wel degelijk gedaan, weliswaar was jouw middag niet verpest, maar je vond het zeker niet leuk, omdat jij het anders had ervaren, schreef je ergens anders. Ja, en dat kopieer je dan weer niet, haha. En da’s echt ook huilie-huilie of op z’n minst pruilie-pruilie, hoor. Man man. Wat een geheugen heb jij toch.

 28. Nou, dan zal het nog wel loslopen met die filmpjes!

  De enige slechte samenvatting is dat DSR ‘huilie-huilie’ zou hebben gedaan over de Utrechtse ontmoeting. Ten eerste is dan niet zo, zoals boven aangetoond – ten tweede heeft DSR hier helemaal geen gewag gemaakt van die ontmoeting!

  Je bent een grote fantast.

 29. Citeer gerust wat DSR volgens jou weglaat, zijn toestemming heb je. Je zult het niet doen, want dan blijk je opnieuw een loopje met de waarheid te nemen.

 30. “Ten tweede heeft DSR hier helemaal geen gewag gemaakt van die ontmoeting!”

  Dikke LOL icoon. Trump en Rutte zijn d’r niks bij!

  Ik zal vanavond eens kijken of ik nog wat kan vinden, maar ook al vind ik het weer terug, dan nog zul je zeggen dat het “uit zijn verband is gerukt’, het is eenzijdig citeren, je bedoelde het anders etc etc. Is geen eer aan te behalen.

  Feit blijft dat die ontmoeting kennelijk een stuk belangrijker was voor jou dan voor mij. Eigenlijk zou ik me gevleid moeten voelen … Maar ik voel vooral verbazing dat een onbetekenend borreltje aan een tafeltje langs de gracht, puur en al voor de lol van het elkaar weer eens zien, het was niet eens een zakengesprek of een ontmoeting over het een of het ander, dat zo’n gesprekje en wat ik daarvan vond voor jou zo belangrijk was dat je er nog altijd, nu al bijna een jaar later, op blijft terugkomen. Ben je soms stiekum verliefd op me?

 31. Hopla, daar is het citaat al, de eerste die ik zo gauw kon vinden, dieper terug zoeken heb ik geen zin an:

  “Mijn middag is door jouw opmerking niet verpest, dat zou wat moois zijn, maar ik vond het wel enigszins teleurstellend, omdat ikzelf e.e.a. anders heb ervaren.”

  Geen woord Spaans bij toch?

 32. Dank je voor het citaatje! Het toont DSR’s ingetogen reactie in plaats van de huilie-huilie waar APD over sprak.

 33. Je zelfkennis is weer indrukwekkend -milde glimlachicoon-

 34. En we danken Mario de Kort voor het insturen van het navolgende vrolijke drinkprentje uit de tijd dat het leven nog goed was. Zijn kleinzoon heeft volgens mij een beetje in het fotoalbum van opa zitten kleuren, maar dat mag de pret niet drukken.

 35. Primitivo di Manduria 2016, een goede tip. Deze wijn hebben we al weken geleden ingekocht. De chaperon is er content mee.
  De gratis Vivino app geeft er ruim vier sterren voor (van de vijf).

  Ik drink geen rode wijn, omdat ik dan de volgende dag rode lijntjes om mijn lippen zie verschijnen. Sommigen doen dat expres, rode lijntjes, en dan de lippen binnen de lijntjes verder verven. Mijn lippenverf breng ik vooral op gevoel aan, zo mogelijk binnen de natuurlijke lijntjes.

 36. Ha, ik heb op de Vivino app “enthusiast” status voor de Primitivo bereikt. En dat ben ik ook. Maar attentie: er zijn heel erg veel primitivo’s. Zou de Keuringsdienst van Waarde eens naar moeten kijken.

  Heerlijk appje, dat wel.

Ik vind er dit van:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: