De Schrijvende Rechter gaat minzaam door (3)

rechterInternettiran De Schrijvende Rechter (DSR) publiceert ook deze week zijn gevreesde Eindoordelen over de “ikjes”. Deze lezersanekdotes worden daarvoor elke dag geplaatst op nrc.nl/ik.

De Eindoordelen van vorige week kunt u hier nogeens rustig nalezen. Ze maakten wat minder los dan gebruikelijk.

schaarHeeft de beroemdste en edelachtbaarste herenkapper uit Brussel zijn scherpte verloren? We gaan het zien. Scrol, huiver en zeg hem de waarheid. Dat vindt hij prettig.

Advertentie

Auteur: Bas van Vuren

Schrijver - Rijmer - Kijker - Stemacteur - Kent beroemde mensen - Maakt liedjes - Doet iets met #ikjes - Want ja - Je moet toch wat

155 gedachten over “De Schrijvende Rechter gaat minzaam door (3)”

 1. Invalide

  Op een winderige avond, na een drukke dag, parkeer ik mijn auto snel op de eerste vrije parkeerplaats die ik zie. Een plaats voor invaliden.

  Bij terugkomst zit er een bon onder mijn ruitenwisser en degene die hem heeft uitgeschreven loopt nog rond op de parkeerplaats.

  Ik snel naar hem toe en zeg: „Mijnheer, sorry maar ik kon het bord niet zien.” Waarop hij de bon in ontvangst neemt en zegt: „Tja, dan bent u invalide.”

  Angelique Hetzler

 2. Wie onterecht op een invalidenparkeerplaats parkeert, dondert niet of het regent of een drukke dag was, is onverkort een bokkelul (m/v).

  Door al in de eerste alinea te vermelden dat het om een plaats van invaliden gaat, wekt de inzender de indruk weet te hebben gehad van dit feit. Als dit niet het geval mocht zijn, dan is ze 1) een slechte schrijfster en/of 2) te kippig om een auto te kunnen rijden.

  Een aanval van Paulusiaanse blindheid (voor de schrik, ter inkeer, voor een weekje) lijkt DSR wel op z’n plaats na de smalende pointje ten koste van de ‘degene die hem heeft uitgeschreven en nog op de parkeerplaats rondloopt’ (een van de ongelukkigste formuleringen ooit in een Ik-je, en dat wil wat zeggen).
  Eindoordeel: 3.5- (zegge: drieeneenhalfmin)

 3. Luvienna, van harte gefeliciteerd met het geplaatst krijgen van je Ik-je! *grijnsicoon*

 4. APD, bedankt maar weer voor het nieuwe topic, inclusief de kwaadsappige introductie ten koste van DSR, somber opgeborreld vanuit je zwarte hart.

  In termen van duimpjes ter aanmoedigende bijval heeft DSR vorige week juist uitstekend geboerd, met dank aan je kalm weerstane pesterijen. Dat je daarmee de aandacht van het Ik-je hebt afgeleid, valt DSR niet aan te rekenen. *milde glimlachicoon*

 5. Als je zo’n tuthola bent om op een invalidenparkeerplaats te gaan parkeren, en je wordt terecht beboet, waarom ga je er dan een lollig stukkie van maken en dat naar de krant sturen? Ik kan er met mijn verstand niet bij *hoofdschud icoontje*
  Verder qua opschrijven helemaal eens met wat DSR heeft geschreven.

 6. Graag gedaan DSR, moge het een goede week worden. Het aantal views was vorige week 30% minder dan de week ervoor. Reacties ongeveer hetzelfde (rond de 150). Duimpjes niet te vergelijken want je hebt kennelijk een manier gevonden om meer dan een maal te drukken. Hetzij met proxies, hetzij door je na werktijd op allerlei mogelijke devices in te loggen, waaronder die van collegá, vrienden en familie, die dat hopelijk gauw zat zijn. Kom, fair play mijn waarde, dat duurt het langst. Je mag jezelf best een groen duimpje geven, en mij een rooie, maar een keer graag. Schrijve: 1.

 7. Een schandelijke insinuatie, APD. En geen spat dankbaarheid voor de man die op jouw margeblog al weken het meest spraakmakende onderdeel verzorgd.

  Zelfs het mogelijk in verband brengen van iemand met manipulatie doorproxy’s kwam DSR laatst nog op een moderatie te staan.Na jouw beschuldiging kun je jezelf maar het beste een paar dagen bannen, na eerst je reactie te hebben gemodereerd.

  En de volgende keer kun je, als je dan zo’n flinke vent bent, maar DSR verwacht het niet, het best je schimperige intro in het reactieveld plaatsen in plaats van hoogverheven buiten het bereik van de volksduim.

 8. Aangezien de directie tot zero flexibiliteit bereid is, laat het antwoord zich raden – maar wie weet: DSR zou liever geen reclame hebben in zijn hoekje, hoe begrijpelijk het ook is vanauit commercieel standpunt.

  Vorige week drank, nu drukmakend, vechtspeelgoed. Het is niet in overeenstemming met de normen en waarden waar DSR voor staat.

 9. Nou kruidje-roer-me-niet, je bent weer lekker op dreef. Ik wacht eigenlijk op volk dat jouw eindoordeel gaat beoordelen. Vind ik interessanter.
  Mezelf bannen kan ik niet, want dan kan ik me later niet ontbannen. Een paar extra groene duimpjes aan jezelf geven is van een andere orde dan het proberen een andere website plat te leggen, maar dat snap je waarschijnlijk niet.
  De reclame is ook mij een doorntje in het oog, maar het kan niet anders, geloof me. Zonder reclame zou dit blog niet kunnen bestaan. Welke reclame ze laten zien daar heb ik geen invloed op, anders wist ik het wel. Brinta bijvoorbeeld heeft al vele malen aan de bel getrokken.

  Het intro kun je beoordelen door middel van het geven van 1 – 5 sterren en door middel van het indrukken van “like”.

 10. Zo-zo – het gaat je niet om de Ik-jesbespreking, maar je stelt liever DSR centraal, bij voorkeur in een volksgericht. Typische sensatiezucht.

  Vals spel is vals spel. En je ononderbouwde bewering over duimpjesmanipulatie door DSR is evengoed karakermoord. Het zou je sieren als je daar op terugkwam.

  Die intro-beoordeling is verre van duidelijk – het lijkt, zoals het nu is weergegeven, eerder op het gehele topic te slaan.

 11. Als je een beetje had opgelet, bijvoorbeeld bij de eerste keer, bijvoorbeeld toen ik het aan Ilona uitlegde, dan had je kunnen weten dat het Eindoordeel hier centraal staat, niet het ikje. Dat je daar nu pas achterkomt toont hoe verblind je bent door je eigen schrijfsels, je leest gewoon niets waar geen DSR voor staat.
  De duimpjes, DSR, ze komen ergens vandaan. Is het toeval dat, bijvoorbeeld toen we vorige week een geschilletje hadden al jouw argumenten groen uitsloegen en die van mij rood? Misschien wel, misschien niet, ik kan het niet zien, maar ik denk er het mijne van. Het is geen bewering, het is er het mijne van denken. Op denken kun je niet terugkomen. Gedachten zijn er, en als je ze probeert stop te zetten worden ze hardnekkiger.
  De intro-beoordeling is keiduidelijk. Het gaat om het topic, niet om de reacties eronder. Het topic, jij domkoppie, is hier het intro. De rest staat in de reacties. Of was je dat ook nog niet opgevallen? *dubbele minzame glimlach icoon* Oh oh oh, wat moet jij nog veel leren!

 12. Je mag denken wat je wilt – maar beschuldigingen dienen bewezen te worden.

  DSR houdt het erop dat je vorige week bakzeil hebt gehaald met je (achteraf als geintje uitgelegde) ban op het woord ‘Drasties’, allicht onder druk van de vele duimpjes, op en neer.

  In plaats van jezelf een schouderklopje te geven voor het de belangstelling waarmee je blog kennelijk wordt gelezen, geef je je over aan valse beschuldigingen ten koste van een ander.

  In combinatie met je kinderachtige sliep-uit-toontje kan DSR helaas slechts constateren dat de druiven kennelijk zuur zijn. *bedroefde glimlachicoon*

 13. Tussen het gekrakeel van de heren door even een reactie op het Ikje en het Eindoordeel.

  Eens met ons Rechtertje dat dit een meer dan dubieus ikje is, waarin de zelfspot ontbreekt maar de schrijver blijk geeft van hufterig gedrag: door ten eerste te parkeren op een verboden plaats en door vervolgens te zeuren over een terechte boete. En dat met zo’n flauwe smoes, niveau lagere school. De parkeerwachter komt hier naar voren als een soeverein heerschap door het schaap ironisch te bejegenen en in zijn goedheid de uitgeschreven bon in te trekken.

 14. Wat je gelijk hebt, K., het lijkt hier soms wel een hengstenbal. Het mag indrdaad wel wat meer over de inhoud gaan.

  Of de boete ingetrokken, dat is nog maar de vraag. Opnieuw voorkomen de schamele gaven van de inzender dat er duidelijkheid is op dit vlak. ‘de bon in ontvangst nemen’, een reflex als iemand je iets toesteekt, wil nog niet zeggen dat de bon ook wordt verscheurd. Je mag toch aannemen van niet.

 15. Het aantal duimpjes loopt nu zodanig op dat het (qua aantallen) doet denken aan de respons die T. kreeg/krijgt voor bepaalde reacties.

 16. Ha! Je hebt het altijd willen doen voorkomen alsof DSR een sneue eenzaat is die eigenlijk aller medelijden verdient. Daarmee heb je jezelf het vrienden- en familie-argument wel uit handen geslagen.

  Jij bent zelf begonnen over het veronderstelde gebrek aan belangstelling voor DSR’s Eindoordelen. Kennelijk heeft dat iets wakker gemaakt. Het liegt er niet om *milde glimlachicoon*

 17. Ik krijg nu zelfs van WordPress een notificatie: “your stats are booming”!! Bedankt DSR, dit zal ik niet snel vergeten. Toch houden de reacties zelve nog niet over, waar is bijvoorbeeld Ilona? Alleen de allereerste keer en toen meteen weer opgehouden, zodra die andere site weer openging. Tja, nee, ik zeg dus niks. Helemaal niks dus.

 18. Hopelijk is dit voor jouw geen aanmoediging om nog meer rottigheid uit te halen, want dat is toch wat de duimpjes in beweging brengt *zucht*.

  Tja, je bent er inderdaad totnutoe nog niet in geslaagd een omgeving te creeeren waar de mensen zich veilig voelen. HR is er ook duidelijk over geweest.

 19. Niemand hoeft zich hier onveilig te voelen. Kun je een voorbeeld noemen van iets onveiligs dat hier is gebeurd, c.q. geschreven?

 20. Je hoeft DSR niet ter verantwoordig te roepen, vaderman. Reacties op je blog lezen, en ter harte nemen, zou al helpen. Meerdere reageerders voelen zich bv. onveilig door de soepele behandeling van T.

  Je argumenten zijn bekend, je hoeft ze dan ook niet te herhalen *herhaal maar niet, het is bekend-handgebaaricoon*, maar je opstelling blijft helaas niet zonder gevolgen, nl. duimpjesreageerders als het er om spant, maar helaas weinigen die totnutoe de vrijmoedigheid hebben om te reageren.

 21. Je bent helaas weer erg kwaadsappig, moet dat nu werkelijk elke week zo gaan? Je zou bijna denken dat je het erom doet. Ik heb het over “veilig voelen”. Niet over of je het met elke opmerking van een andere reageerder eens kunt zijn. Iets onveiligs heb ik hier nog niet gezien. Jij ook blijkbaar niet, anders had je wel een voorbeeld gegeven.

 22. Goed – dan sluit je je ogen maar, wat baten kaars en bril etc.. – met alle gevolgen van dien voor het aantal reageerders *zucht*

  Ondertussen wekt je ontevreden gekerm ten koste van de boodschapper niet bepaald een beste indruk. Lees Keessies boodschap nog maar eens. Minder gehakketak deugd doen.

 23. Er is er hier maar eentje die het elke dag op een potje verongelijkt kermen en klagen en eisen zet, DSR. Kijk maar eens goed om je heen wie dat nu zou kunnen zijn.

 24. Je moet niet te hard zijn voor jezelf, maar ’t is goed dat je ’t zelf ook inziet *milde glimlachicoon*

 25. Het rechtertje vindt het wederom nodig om mij de zwarte piet te geven door te suggereren dat ik invaliden schoffeer. Uitgemolken én goedkoop. Typisch.

 26. Luvienna geeft weer blijk van haar karig gevoel voor humor door zo sikkeneurig te reageren op een gedenkwaardige gedachtenwisseling van een tijdje geleden. Typisch.

  Dat gebrek aan zelfspot heeft ze wel met de inzender gemeen. ’t is toch een bepaald slag volk natuurlijk *grinikicoon*

 27. @L
  Inderdaad – omdat ze zo gemakkelijk uit de tent te lokken zijn *milde glimlachicoon*

  En tegen invalidenplekpikkers kunnen we niet streng genoeg zijn natuurlijk.

 28. Lokken? DSR schaart zich dus in het illustere gezelschap van de lokbejaarde en de lokhoer.

 29. @L
  Het wordt nu wel een beetje pijnlijk, L. …..

  Zwijgen is in dit geval goud.

  @HR
  DSR is bang dat je gelijk hebt en deelt je zorgen.

  @A
  HR brengt een pijnlijke waarheid naar voren. Dacht dat jij altijd zo van de inhoudelijke discussie was, maar kennelijk alleen als het jou uitkomt. *milde glimlachicoon*

  In JdW hadden we een zwijgende blogbaas, in APD eentje die niets zegt. Weet niet wat verkiezelijk is.

 30. Zullen we dan maar allemaal een eurootje lappen. zodat APD geen drank- (en wie weet wat nog volgt) reclames hoeft te hosten?

 31. Nou, wat een niveau weer, ik dacht dat Heer Rozenwater een beta was. Verwart kosten met inkomsten. Het afkopen kost 20 euro per jaar, de gederfde inkomsten liggen een heel stuk hoger, daar gaat het natuurlijk om. Duh.
  Zowel HR als DSR maken nog altijd dezelfde onjuiste aanname, nl. dat ik hier een alternatief voor die – thans – suffe website van de buren met die onaangename beheerder zou willen zijn. Als ik dat zou willen dan zou ik, om maar eens wat te noemen, een dagelijks topic van het ikje maken, of iets anders dagelijks: een fotootje, een cartoon, een stukje. Dat doe ik niet en wil ik niet. Voor DSR wil dit blog een tijdelijke vluchthaven zijn voor zijn eindoordeeltjes, net zolang tot hij elders weer met een redelijk gezichtsverlies en met niet te sneue hangende pootjes kan binnenwandelen. That’s all, nothing more.

 32. Denk jij nou nog steeds dat DSR achter de duimpjesregen zit – of lijkt het je waarschijnlijk dat ’t een T.-streek is?

  In dat laatste geval mag je wel eens sorry zeggen voor de verdachtmakingen aan DSR’s adres, en je achter je oren krabben over he gebrek aan veiligheid hier (je kunt ’t wegwuiven, maar als trollen hier kennelijk zomaar de boel kunnen manipuleren, kun je dat toch moeilijk veilig noemen?).

  Ook in dat geval mag je wel eens stilstaan bij de wijze waarop je DSR in deze hebt bejegend. *verdraagzame glimlachicoon*

 33. DSR, onvoorstelbaar dat je nog steeds met die duimpjes bezig bent. Ik denk daar geen moment aan, het zal me een hele grote zorg zijn. Heb je niets belangrijkers in het dagelijks leven om je over druk te maken? Nu je het zegt, is het wel opvallend dat de groene duimpjes met name naar jou gaan en tegen Luvienna en mij, dat zal wel toeval zijn. Maar het maakt niet uit, rechtertje, de wereld draait door, de terroristen smeden hun plannen voor een paar lekkere bomgordels in Sotchi, Obama blijft Merkel afluisteren, maar nu voorzichtiger en Geert Wilders komt in het Europarlement. Wat vind je daar dan van?

 34. @APD
  Een ondermaatse reactie, APD. Geen woord over de duimpjesmanipulatie, schimpscheuten richting DSR, en je begint weer over Drasties, en wat DSR daar al dan niet zou willen, terwijl je zegt het daar niet meer over te willen hebben *millde glimlachicoon*

  Kortom: je staat zwak en zo kom je ook over. Geen argumenten, slechts chagerijn.

  Zal me benieuwen hoe lang je het volhoudt. ’t kan maar zo zijn dat je, zoals eerder zielig gaat Bor-de-Wolven en met praatjes over vervuilde tijdlijnen en teveel moeite de stekker eruittrekt.

  Ondertussen gaat DSR, die stille werker op de achtergrond, maar eens een kopje koffie drinken om zich geestelijk voor te bereiden op het komende Eindoordeel. *milde glimlachicoon*

 35. Trollen nemen z’n site over, maar het Titanic-orkest onder leiding van A. Dapie toetert rustig voort.

  Al die grote, bozigw woorden – het zegt allemaal wel weer genoeg *milde glimlachicoon*

  (PS. Wilders stelt zich geen kandidaat voor het Europarlement; zijn partij is er al bijna vijf jaar vertegenwoordigd)

 36. Nou, ik citeer maar weer (11h10, niet zo heel lang geleden toch): “In JdW hadden we een zwijgende blogbaas, in APD eentje die niets zegt. Weet niet wat verkiezelijk is.” Oftewel (want ook dat moet met DSR, je moet hem ook nog uitleggen waarom je citeert), je bent zelf begonnen, zeurkousje, ik heb het er niet over, maar reageer inhoudelijk (want dat vond je toch zo fijn) als jij en/of Rozekop erover beginnen.

  Ik stel terloops ook nog even vast dat je binnen drie (3) minuten koffie hebt gehaald, zal wel een plastic bekertje uit het petieterige keukentje in de kapperszaak zijn. Mag. Maar ik zou me er niet zo op laten voorstaan. Ik heb wel andere koffie op hedenmorgen, maar zal er bescheidenheidshalve gepast over zwijgen. Oeps, ik heb er nog een witte snor van merkt mijn lieftallige assistente op. Dank je schat. Lief van je. Nee ik wis het zelf wel af.

 37. Is DSR toch maar mooi in die afleidingsmanoeuvre van APD getrapt! *malle DSR-glimlachicoon*

  HR zegt iets over het blog – APD wijst hem terecht dat ”t over het Eindoordeel moet gaan. DSR zegt iets over het blog – APD kan hem moeilijk gebrek aan betrokkenheid bij het Eindoordeel verwijten, APD sleept de wereldpolitiek er aan de haren bij. Maar het niveau is hier, net als op Drasties bepaald niet toereikend voor dat sort onderwerpen, hier is het lichtzinnigheid troef.

  Katje APs maakt rare sprongen – en hij weet ‘t. Hij wil wat hij als gezichtsverlies ziet (nl. toegeven dat er een probleem is met de duimpjes en daarmee met trollen) ten koste van alles voorkomen, om DSR en APD maar niet de schijn van gelijk te hoeven geven *milde glimlachicoon*.

  Geeft niks, APD. We zijn blij met je blog en weten dat je je best doet. *milde glimlachicoon*

 38. Och heden – je bijt nog liever je tong eraf bijt dat toe te geven dat DSR en HR een punt hadden met hun zorg over T. en de duimpjes.

  Maar APD, dat hoeft toch niet, die rare sprongen – we zijn blij met je blog en weten dat je je best doet. *milde glimlachicoon*.

 39. Pff.. geen moment te vroeg:

  Lunch

  Het is half een. In de grote kerk in het kleine dorp in de Bollenstreek wordt een begrafenisdienst gehouden. Buiten op de parkeerplaats staat tussen de gewone auto’s de lijkwagen.

  Drie somber kijkende mannen in lange zwarte jassen staan eromheen. Hun hoeden liggen op het dak van de wagen. Een vierde ook geheel in zwart opgetrokken man met een grote witte zak in zijn hand voegt zich bij hen en deelt, vanuit die zak, puntbroodjes uit. Een passerende fietser vertolkt mijn gedachten als hij roept: „De een z’n dood is de ander z’n brood.” De mannen lachen besmuikt, maar happen door. Met hun gezicht weer in de plooi.

  Marcel van der Horst

 40. Je kunt, zoals sommige goolems hier ter site, geheel uit klei opgetrokken zijn, maar of ‘in zwart opgetrokken’ een courante uitdrukking is, dat waagt DSR te betwijfelen.

  De toevoeging ‘vanuit die zak’ is lelijk, overbodig en zou iedere overledene met enig gevoel voor taal spontaan een koprol hebben doen maken.

  Het lijkt DSR zelfs mogelijk dat de ‘gedachtenvertolker’ een kunstgreep is.

  Kortom: ‘Ik zag een paar graflui een broodje eten en dacht ‘de een z’n brood is de ander z’n dood’, daar komt dit verhaal in al z’n schamelheid op neer.
  Eindoordeel: 4.5 (zegge; viereneenhalf)

 41. Ja, da’s zo’n voor de hand liggend grapje dat een willekeurige voorbijrijdende fietser het ook had kunnen verzinnen. Die kon het vanaf de fiets alleen niet naar het landelijke dagblad appen zonder een doodssmak te riskeren.
  Die Marcel toch, jij dus wel! In plaats van respectvol met je gedachten bij de overledene te zijn piste je inwendig in je broek en zette je het op een holletje naar je computer. En nu? Nu ben je beroemd man!
  Maar DSR heeft gelijk, daar reed vermoedelijk een Sprechhund voorbij op die fiets. Dat maakt het allemaal nog vele malen erger.
  Enfin, maar het leidt af van de onverkwikkelijke discussie met Rozekop en het rechtertje.

 42. De “maar het gaat verder” van lummel is wat matjes vandaag, kijk maar: “Maar de fietser kijkt niet uit en rijdt tegen een tegemoetkomende vrachtwagen aan en uit de aan het stuur hangende tas rollen een aantal witte bolletjes naar de schouderaars” Terwijl hier zoveel in zit, de fietser kan meteen mee de kerk in, de schouderaars nemen hem meteen mee als ze althans de kruimels van hun gelaat hebben gewist. En dat dan kernachtig en met een verdere twist. Maar nee, ondergetekende kan daar niet plaatsen, die creativiteit, die joligheid, dat heerlijke taalgevoel, dat zullen ze daar voor altijd moeten missen. Hun loss hoor. Snif. Niet de mijne. Omdraaien had ook leuk geweest, iets dat “de een zijn brood is de ander zijn dood” zou illustreren. Als een soort van lekker puh tegen de grapjassende fietser. Enfin, kijk maar.

 43. Van een discussie is geen sprake – van afleidingsmanoeuvres des te meer.

  APD doet me inmiddels meer aan HR denken dan aan JdW. HR kon zijn kunstblog ook niet bolwerken en werd allengs narriger. Sindsdien gaat het beter. Een ikke-egoblogje past veel beter bij APd, hetgeen zijn pogingen tot gastheerschap des te aandoenlijker maken.

 44. Tijd voor een beetje zelfreflectie, DSR? Ga zitten, doe je ogen dicht en stel jezelf de volgende vraag: “Hoe zou het toch komen dat werkelijk alle beheerders van sites waar ik reageer het vroeger of later met mij gehad hebben?” Antwoord hoef je hier niet te delen.

 45. @APDP Met andere woorden: je hebt ’t met DSR gehad?

  Gelieve het antwoord hier te delen.

  (Gaat trouwens weer fijn met de duimpjes. Heb je het lek al boven water of laat je ’t maar op z’n beloop.)

 46. maar het ging verder…

  Totdat een van de mannen zijn geduld verloor. Hij smeet zijn boterham met kracht naar de fietser die hierdoor zijn evenwicht verloor en onder een aanstormende Mercedes terecht kwam: Bens. Ha riep de graftak: de een zijn brood is de ander zijn dood!

  (voor de aap die dit bij de buren aanzwengelde)

 47. @ Hey Lummel, leuk!!! 🙂 Ben ik er toch nog een beetje bij, snif.

  @ DSR, hoe kom je daar nou bij, wat een gevoelig kereltje ben je toch. Zelfreflectie hoef je hier niet te delen, da’s juist voor jouw bestwil, knul. Met jou heb ik het nooit gehad.

  @ Scheethoven/JdW: hm, dit is een opvallende reactie, ziet er op het eerste gezicht authentiek uit. Maar ja, dat houd je toch op het internet. DSR, heb je weer mot aan de overkant, of nog altijd mot kan ik beter zeggen?

 48. Daar zeg je juist het goede, APD, heel verstandig. Ook morgen weer een Eindoordeel, als je het voor die tijd niet verpest.

  Maar even serieus, en zonder hatelijkheden graag: het is niet pluis met die duimpjes. Vals spel. Hoe zit dat volgens jou?

 49. DSR, alsjeblieft, hou op met naar die duimpjes te kijken, het is niet, ik herhaal niet belangrijk. Wat het precies is weet ik niet, vermoedelijk idd een of andere trol die met proxies werkt, of misschien is het simpelweg een kwestie van cookies, dan kan iedere boerzoektlul het. als, en ik zeg nadrukkelijk als, deze het belangrijk genoeg vindt om daaraan zijn/haar tijd te besteden. Ik vind het niet belangrijk genoeg om hier ook maar een minuut over na te denken.

  Waarom kijk je niet even naar wat scheethoven/JdW smaalt, hierboven? Dat lijkt me relevanter voor jouw levensgeluk. Ik zelve denk dat ik binnenkort weer met JdeW door een deur kan, want ik vind dit lachuh 🙂

 50. Zou je dan zo vriendelijk willen zijn je eerdere verdachtmakingen richting DSR terug te trekken?
  Je zegt zelf met zoveel woorden dat je niet weet waar eea vandaan komt. Jij was hevig in je wiek geschoten toen DSR er bij jou zelfs maar grappend op speculeerde, ging zelfs tot moderatie over

  Daar heb je later uitleg over gegeven dus tot zover akkoord. DSR heeft evengoed recht om een gezuiverde naam onder de gemeenschap der volken.

  En aangezien je nu zelf zegt dat er wel eens een proxy-troll aan het werk is, kun je eens aan mij en andere ongeruste reageerders uitleggen in hoeverre het hier veilig is?

 51. DSR hoopt dit keer wel op een serieuze reactie en niet op dat afgeblaf van ‘hou op’ , ‘niet belangrijk’

  Ik zit er zo mee dat ik aan niks anders kan denken, zelfs niet aan een volgende Eindoordeel.

 52. Overigens even amusant als genant hoe opgetogen APD is als een aap met zeven staarten over het feit dat niemand minder dan JdW zijn nederig blogje met een reactive vereerd! *dikke LOL icoon*

  Meestal is het het ‘vandaag Hosanna, morgen kruisigt hem’, maar in dit geval is het andersom *grinikiocoon*.

 53. DSR, als je toch in het woordenboek kijkt, zoek dan ook nog eens de betekenis van het woord “opgetogen” op. Resultaat hoef je hier niet te delen. Wij weten het wel. Goed, je verkiest om scheethoven/JdeW, het echte breaking news, te negeren. Je weet niet goed wat je ermee aandoet kennelijk, maar zeg dat dan gewoon, bangneusje!

  Ken je het verschil tussen verdachtmakingen en geinen en grollen? Het eerste daar heb jij het over, het tweede ik. En nogmaals, wat duimpjes verkeerd zetten is van een geheel andere orde dan wat jij suggereerde: een andere site bestoken tot hij offline is. Dus maak die vergelijking alsjeblieft niet meer, je maakt je ermee belachelijk.

  Het woord “trol” doet jou kennelijk huiveren, oh digibeetje, je lijkt het roedel wel van een paar jaar geleden, ook doodsbenauwd. Het enige dat een trol hier kan doen is de site bevuilen met vervelende reacties en duimpjes. Vervelend, zeker, maar onveilig? Hoezo? Waar ben je bang voor? Zeker, in jouw geval en in het geval van een paar andere reageerders kunnen ook de namen in het werkelijke leven op de site worden gezet. In jouw geval: je staat al uitgebreid op het internet, je hebt zelf een interview gegeven, ik meen dat er zelfs een foto bijstond, dus waar ben je bang voor? Maar omdat het tegen de netetiquette is modereer ik persoonsgegevens, ook al heeft het met “onveilig” niets te maken. En als ik dat dagelijks zou moeten doen, dan moet ik hele IP’s gaan blokkeren, en als ook dat niet helpt de hele reactiemogelijkheid uitschakelen. Niet fijn, maar och, daar valt mee te leven.

  Echt onveilig is het als je, ik geef maar een voorbeeld, iemand verleidt om op een link te klikken die dan een hele hevige pornosite blijkt te zijn, waarbij je dan ongewild plaatjes “downloadt” die je niet op je harde schijf wilt hebben. Die onveiligheid overkomt je hier niet, althans niet onder mijn verantwoordelijkheid, maar elders kan je dat wel overkomen.

 54. Het zal elkaar wel gekruist hebben, maar DSR had al gereageerd op JdW’s reactie.

 55. Nee, dat heb je niet. Je hebt er langsheen geschampt kereltje. Je had het over mij, niet over zijn reactie. Kom, wees eens een vent!

 56. First things first.

  Wat betreft de toestanden over proxy’s en duimpjestrollenarij – het gaat allebei om fair play.

  DSR belazert de boel niet en wil niet met vals spel in verband worden gebracht – dat zou jij zelf ook niet willen.

 57. Verder is DSR zeer vereerd dat de grote JdW van de Olympos is afgedaald om deze sloeber schimpje toe te voegen. DSR neemt het schaterlachend in ontvangst, kan JdW ook niet helemaal ongelijk geven en schuddebuikt nog na over je werkelijke kos-te-lij-ke reactie, waarin je je zo vreselijk laat kennen. *milde glimlachicoon*

  Een mens kan zichzelf toch nog altijd het best voor schut zetten. *grinikicoon*

 58. Ach ja, dat was ik vergeten. Jij was van de serieuzenkerk, en eens een vijand altijd een vijand en vooral geen humor, nooit lachen, zelfs niet om jezelf.

 59. Oh – waar blijkt dat uit? DSR lacht toch genoeg in bovenstaande – en rechthartelijk hoor, dat kan hij je verzekeren *milde glimlachicoon*

  Jij laat je nu gelden als een aanhanger van het adagium ‘de vijand van mijn vijand is mijn vriend’. Maar dat je een opportunistishe windvaan bent, dat wisten we al.

  Enfin, je radicale ommekeer (vorige week nog moderatie als je Drasties noemde, nu alom vreugde om een reactie van JdW) is toch op z’n minst treffend. En dat allemaal uit zuurgalbraakstalkhaat voor DSR.

 60. Blijf je DSR nu nog steeds in verband brengen met vuil in verband met de duimpjes of trek je dat terug?

  Ik laat dit niet graag boven de markt hangen.

 61. DSR is overigens de enige die zichzelf hier niet serieus neemt. Neem nu zijn royale omarming van JdW’s commentaar. Daar zou jij nooit toe in staat zijn, je beweet zelfs gotspejelijk dat DSR niet om zichzelf kan lachen! *verbaasde glimlachicoon*

 62. Oh oh, nou doet DSR het weer … DSR, je weet toch wat er gebeurt als je zulke halfhartige dreigingen en pseudo ultimata gaat stellen? Heb je dan helemaal niks geleerd van wanneer was het ook weer, vorige week? Ga je jezelf weer voor schut zetten? DSR, de kwestie van de duimpjes hangt alleen boven jouw markt, en die is niet Groot hoor. En daar zul je het mee moeten doen. *dat angry icoontje met die hoog opgetrokken wenkbrauwtjes waar je altijd zo van ging dromen omdat je er eigenlijk mee in de spiegel keek*

 63. Vorige week, was dat niet toen je bakzeil moest halen, met je verbod op ‘Drasties’? *grinikicoon*

  Je reactie is trouwens niet duidelijk: verdenk je DSR er nu wel of niet van de duimpjes te hebben gemanipuleerd?

 64. Nee vorige week dreigde je met opstappen naar drasties, maar deed je het niet. Voor mij was alles een geintje, zoals altijd, voor jou bittere ernst. Nooit zal ik je email vergeten, waaruit ik overigens kiesheidshalve niet zal citeren. Maar man, man, man, wat een gejammer met je “ik heb het niet zo bedoelt” (ja, met t, ik citeer je hier). Ik verdenk je niet van duimengemanipuleer, je hebt er m.i. het technisch vernuft niet voor, wel de tijd en inzet. Maar ik zeg ook niet met 100% zekerheid dat je het niet bent. Want … ik wil er niet te diep over nadenken, noch IP-adressen analyseren. Houd! Es! Er! Overop.

 65. Dus al die *milde* en *verbaasde glimlachiconen* zijn steeds bedoeld voor DSR zelf?
  Dat verklaart een hoop.

 66. @L
  Dag zeloteke van me! *milde glimlachicoon*

  Kom je hier nu speciaal voor DSR? *knipoogicoon* Of heb je ook nog iets over het Ik-je te melden?

 67. @APD
  Niet zo schreeuwen, APD. Het is niet chique en maakt geen indruk op DSR. *milde glimlachicoon*

  Je antwoord voldoet. Een klein bakzeiltje naast je joekel van vorige week.

  En laten we het over jou maar niet hebben: jij hebt zowel de tijd, motivatie en vernuft om de duimpjes te manipuleren ten gunste van DSR, om hem dan later verdacht te kunnen maken. Maar dat is -deze keer althans- niet gebeurd. *geruststellende glimlachicoon*

  Enfin, de zaak is wat DSR gesloten.

 68. Ah ja, zou ik bijna vergeten:
  (zoals op die Andere Site)
  Maar het ging verder…

  Gesmoord klonk het vanuit de kist: “En míjn broodje?!”

  Of woorden van gelijke strekking.

  Zo. Nu ga ik een zaal binnen dus ik ben voorlopig incommunicado.

 69. Zal het hier zeker een Drasties-copy-paste-site worden!

  Zolang APD niet in de regering zit, wordt Drasties vast niet geblokeerd en kan eeniederlijk zelf kijken hoe het daar gaat.

 70. Geheugen

  Op de nieuwjaarsbijeenkomst voor senioren van het bedrijf waar ik vroeger werkte, ontmoet ik veel oude bekenden. Zij spreken mij aan met ‘meneer Diemel’ of ‘Hans’ al naar gelang de vroegere relatie in de organisatie.

  Ik begroet ook een bekend gezicht waarvan de bijbehorende naam mij niet te binnen wil schieten. Het is een opmerkzame man, want hij zegt: „Ik zie dat u zich mijn naam niet herinnert.”

  Ik mompel iets over de werking van het geheugen op hogere leeftijd. Daarop zegt hij enigszins triomfantelijk: „Maar ik weet uw naam gelukkig nog heel goed, meneer Van de Bosch!” Het wordt weer een prima jaar.

  Hans Diemel

 71. Wel gorting alevel – alweer in de moderatie! Met een Ik-je nog wel!

 72. “Het wordt weer een prima jaar” vat ik als uitsmijter niet helemaal. Dat iemand met wie je verder het hele jaar niets te maken hebt op een nieuwjaarsborrel je naam niet weet, dat heeft toch geen enkele impact op jouw of zijn jaar, Hans? Wat mij betreft hooguit spannend (maar uiterst onbelangrijk, nog onbelangrijker dan duimpjes zeg maar) of die man volgend jaar weer niet op je naam kan komen. Tot slot, beste Hans, hoe heette deze man nou, of heb je dat in je opwinding om dit breaking voorval als ikje in te sturen niet gevraagd?

 73. Ach, zie de mens en zijn verval!

  Rondstruinen op je oude werk en gewaar worden dat je steeds minder in tel bent, Voskuil heeft mooi over geschreven in het laatste deel van Het Bureau.

  En ieder jaar wordt beter voor de inzender, in zijn glorietijd door iedereen uiteraard achter zijn rug en in gedachten ‘Piemel’ genoemd. Hoe vaker hij Van de Bosch, Kiekertak of gewoon Jansen wordt genoemd, hoe liever het hem is.
  Eindoordeel: 4.5 (zegge: viereneenhalf)

 74. En daar hebben we T. ook weer. Geen spat veranderd, je reactie evenmin. *grinikicoon*

  Nog bedankt voor die bos duimpjes, dat heeft me hier wat te doende gebracht hoor.

 75. DSR ziet dat zijn melding dat het Ik-je aanvankelijk in de moderatie stond netjes is weggepoetst.

  Nee mensen, dat stoppen we gauw in het vergeetboek, dat sort dingen gebeuren hier niet.

  Toch blij dat het uiteindelijk is opgelost. Zat er al aan te denken het maar op Drasties te plaatsen, en dan hier een linkje, voor de goede orde, maar daar was dan vast weer 24 uur heibel geweest.

 76. En weer kan ik het Eindoordeel met instemming lezen. Ga nooit terug naar plaatsen waar je ooit in tel was. Het verleden komt nooit weerom. Zie uit naar glorie in heden en toekomst, vooral in heden, want de toekomst is ongewis. Dus of het weer een prima jaar zal worden is een voorbarige uitspraak. Verder doet het me deugd dat ons Rechtertje het meesterwerk van Voskuil hier te berde brengt. Ik heb het gehele werk (roman lijkt me geen passende benaming) aan mijn vrouw voorgelezen. Tot groot wederzijds genoegen.

 77. Kees, je hebt gelijk, Voskuil is meesterlijk in zijn genre.
  Wat mij intrigeert is waarom jij je vrouw voorleest, onbescheiden vraag misschien, dus antwoord is niet nodig. Misschien is het een hang naar een verleden tijd, waarin de literatuur mondeling werd doorgegeven, of iets heel anders, kan natuurlijk ook.

 78. @K
  Hoe zou je Het Bureau dan willen noemen, een epos?

  Heb je het met verschillende stemmetjes voorgelezen, in navolging van het weergaloze hoorspel? En hoe liet je Mijnheer B-B-Beerta in zijn plankton-fase klinken?

 79. Nou niks eigenlijk ,ik was alleen geobsedeerd door die duimpjeshetze van DSR.
  ik wou dat eens meemaken, verder niks.

 80. @S
  Als je even opgeeft hoewel duimpjes-op je DSR had toebedacht, dan kan daar allicht bij de volgende trolaanval rekening mee worden gehouden.

  Ja, we zullen wel nooit het fijne weten, van hoe dat allemaal gaat. APD heeft geen zin om de IP-adressen na te kijken. Kan DSR ‘m op zich geen ongelijk in geven, maar APD is bang dat daarmee 1) de grond voor de verdachtmakingen aan het adres van DSR definitief vervalt 2) zal blijken dat zijn protégé T., een soort van tamme slang die vaak gemeen sist en soms gemeen bijt, door velen terecht op afstand gehouden, erachter zit.

  Al te goed is buurmans gek, behalve voor APD.

  @A
  DSR spreekt dan wel over zichzelve in de derde persoon, maar dat meervoud (‘wij’) van je is ook niet helemaal pluis.

 81. Ah, nu is t opeens weer enkelvoud. Klinkt ivm met de bedstede ook wel des te geloofwaardiger.

 82. En gefeliciteerd met het geven van de 100e reactie op deze post. Toch altijd weer een mijlpaal van betekenis, als je verder niks in het leven hebt dan. Hiep hiep hiep?

 83. Ik weet dat je er waarde aan hecht, APD. Daarom, vanwege je, door jezelf zo uitstekend verwoorde levensgevoel, schenkt DSR je die 100-ste plaats. Van harte en geniet ervan!

 84. @S
  Een kleine correctie met betrekking tot je ‘baat hebben’, want:
  -iets baat je of
  -je hebt baat bij iets

  *milde glimlachicoon*

 85. @L
  Ach-ach, je trapt er weer in als een groentje – wat je in feite ook nog bent.

  DSR verbetert nooit spelfouten, dat zou al te kleinzielig en brutaal zijn, maar voor opmerkingen over stijl en vocabulaire acht hij zich bevoegd. En terecht, gezien zijn dagelijkse woordkunstenarij.

  Over lef gesproken: DSR kwam je onlangs halfweg, toen je suggereerde dat hij jou niet zou durven ontmoeten *schaterlachicoon* en legde de bal vervolgens bij jou. Verder niks meer van gehoord.

 86. Skiën

  Voordat we komend weekend naar onze wintersportbestemming afreizen, check ik nog even de prijzen van de skipassen in La Plagne. Ik zoek, vanwege de korting, naar de kolom „senior”. De tabel geeft echter alleen een prijs voor de categorie 65-71 jaar. Gek. Zou ik niet meer toegelaten worden als 72-jarige skiër, is mijn eerste reactie. Op de site vind ik niet direct het antwoord. Via Google verder gezocht. Na „skipas La Plagne ouder dan 71 jaar” ingetoetst te hebben, komt het systeem terug met de melding: „Monuta uitvaarten; laat je nabestaanden niet met onverwachte kosten achter. Regel het nu.”

  Toch maar geen zwarte piste nemen?

  Hans Bosman

 87. Het olijke nabrandertje neemt inmiddels epidemische vormen aan.
  Schrijven is schrappen, dat blijkt maar weer eens.

  Enfin, de zoveelste 1) bejaarde 2) die ies onverwachts tegenkomt 3) en daar hippeldepip maar toch niet al te duidelijk kond van meent te moeten doen. De vaste ingredienten voor een standaard-Ik-je anno 2014 zijn weer aanwezig voor een gaapverwekkend brouwsel.

  En het zal er met de vergrijzing alleen nog maar erger op worden *bareuh*
  Eindoordeel: 4 (zegge: vier)

 88. Ja, die dingen maak je mee met je computer. Vertel ze aan je vrouw (mits nog in leven), kinderen of kleinkinderen, maar alsjeblieft, hoe vaak moet ik het nu nog zeggen, stuur ze niet naar de krant.

 89. Bij Drasties hebben ze nu (of misschien al een tijdje, weetikveel, ik kom daar niet meer, laat daar in ieder geval geen comment meer achter) de ‘Ikjes”variatie hoe-het-daarna- verder-ging, in het leven geroepen. Je moet er maar opkomen.
  Zelfs in lekker flauw trollen onder veel verschillende namen (en, o, wat heb ik dat daar vaak gedaan) heb ik geen zin meer in.

 90. Wow… ons rechtertje dat iemand anders’ taalfout corrigeert. haha, die Luvienna, “ons rechtertje dat. *proest*. U schrijft vast ook het meisje die….?

 91. @H
  Die creatieve uitbarsting op Drasties is bekend en wordt hier met belangstelling gevolgd. De resultaten varieren.

  Hoewel DSR in principe elke beschimpenering van L. goedkeurt, al is het maar om de boel wat onder controle te houden, -we hebben onlangs alweer kunnen zien dat gehandicapten met recht om een parkeeerplaats het al moeilijk genoeg hebben – is hij toch bang dat je hier de plank misslaat: rechtertje is onzijdig, dus ‘dat’ is correct. Helaas.

  Beter had er op kunnen worden gewezen dat L. zich wederom het exclusieve voorrecht van Keessie om DSR in diminutief toe te spreken heeft toegeeigend, terwijl het haar niet toekomt.

 92. @Snobje… Keessie die zijn vrouw voorleest, uh, dat is ….verleden tijd. Tikje pijnlijk dunkt mij. Misschien kunt u bij uw volgende reactie wat subtieler, invoelender zijn?

 93. Lummels ‘het ging verder’ is een nadenkertje vandaag: ik belde een oude vriend die mij het volgende vertelde: hij had bij Monuta een uitvaartpolis besteld en vond skipass voor senioren vanaf 71 jaar in de enveloppe

 94. @H
  Het lijkt me eerder aan K. om dit aan te geven.

  Bovendien bracht K. het zelf ter sprake en kan e.e.a. niet als algemene kennis worden verondersteld.

 95. Rechtertje, voorlezen is een uitvoerende kunst die maar weinigen beheersen. Soms zie en hoor je schrijvers (vroeger Simon Carmiggelt, nu soms Kees van Kooten of Adriaan van Dis) weleens uit (meestal) eigen werk voorlezen. Vreselijk. Ze intoneren dat het een lieve lust is, gebruiken inderdaad de gekste stemmetjes en leiden de toehoorder af van de tekst. Kortom ze zondigen tegen de elementaire regel dat voorlezen met neutrale stem dient te geschieden en het zelf lezen zoveel mogelijk moet benaderen. Elke keer als mijn vrouw zo’n sukkel op tv ziet misperen zegt ze: wat ben ik toch blij dat ik jou heb. En gelijk heeft ze.

 96. Rechtertje, ik heb, jaren geleden, de eerste aflevering van dat hoorspel aangehoord. Even dan, want ik vond het niet te pruimen. Zó onecht en gemaakt. Een aanfluiting van het boek.
  Roman vind ik voor dat werk geen correcte benaming. Het is volledig naar de werkelijkheid geschreven, er komt geen fantasie aan te pas, alleen de namen van de personen zijn veranderd. Het is een genre waar naar mijn weten (nog) geen naam voor bestaat. Natuurlijk is het werk episch van aard en omvang.

 97. Hoe gaat het met de Meet en Gr.. morgen?

  Ad hok komt toch hopelijk niet voor niets?

 98. @DSR

  Als jij een balletje bij mij hebt neergelegd is die tenondergegaan in je stortvloed aan reacties. Dus als je wil dat ik het balletje oppak zul je hem nog even expliciet moeten herhalen, want ik ga niet alle posts doorgraven op zoek naar hier pareltje van uitdaging.

 99. @K
  Van Carmiggelt, Van Kooten etc wordt dan ook geen voorlezen verlangd, maar een performance. Ze geven de mensen wat ze willen. Het schijnt dat Job Cohen zeer in trek is als luisterboekinspreker.

  Toch lijkt Het Bureau me uiteindelijk wel een roman. Voor condenseren en ensceneren van de gebeurtenissen is de nodige fantasie nodig, en we krijgen een kijkje in het binnenleven van V.

  Allicht moes thet hoorspel, net als Star Trek – The Next Generation, eerst nog wat op gang komen. Ik vind ’t prima te pruimen. Krijn ter Braak is een uitstekende Maarten Koning.

  @L
  DSR zal het graag herhalen, mits je het op een oprechte, niet-sarcastische manier vraagt.

 100. Privacy

  Waar mijn verhuisvrachtwagen moet staan, staat een BMW geparkeerd. Ik bel de politie; wil die de eigenaar bellen om wegslepen te voorkomen? Helaas mag dat niet, want privacy. Wel meldt de politiebeambte dat de eigenaar in de straat woont, en adviseert om alle deurbellen te proberen.

  De gemeenteambtenaar die ik hierna bel mag ook de privacy niet schenden. Wel biedt hij aan de auto te laten wegslepen. De bezitter vindt gebeld worden toch prettiger?, probeer ik. Helaas laten de regels dat niet toe. De lokale garagehouder biedt soelaas en wijst het huis van de eigenaar aan. Privacy, het kost wat, maar dan heb je ook wat.

  Willem Feltkamp

 101. Lieve DSR,

  Zou je alsjeblieft nog een keer het balletje dat je bij mij hebt gelegd in verband met jouw wel of niet durven komen op een Meet&Greet waar ik ook aanwezig ben, willen ophalen en nog een keer bij mij leggen? En een seintje geven? Dat zou ik zeer waarderen, ook omdat je vanavond niet bij de M&G aanwezig bent om e.e.a. toe te lichten.

  Dank je wel alvast.

  PS: Dan zal ik jou niet meer met DSR’etje aanspreken, totdat je laat weten dat je het prima vindt dat ik dat doe.

  Deal?

  PPS: Ik meen het oprecht.

  PPPS En niet sarcastisch.

 102. Jeremejosia-nog-an-toe! Weer zo’n wijsneuzerig commentaartje ter afsluiting! Een goed Ik-je spreekt voor zich en heeft dergelijke pedante kunstgrepen niet nodig.

  De inzender staat inmiddels als zacht ei op de kaart met z’n al te gedienstig streven om foutparkeerders ter wille te zijn. Wegslepen, prent & pakje, klaar, zou DSR’s verlangen zijn geweest.

  Van een clou is eigenlijk geen sprake. Dat de eigenaar uiteindelijk door de ‘lokale’ garagehouder wordt aangewezen, wekt geen verbazing, het zal wel niet die van een paar dorpen verder zijn geweest.

  De zinsnede ‘want privacy’ zal wel gedoeld zijn om ’n sfeerbeeld op te roepen, maar het schrijnt er niet minder om.

  Is er eigenlijk wel een goed Nederlands word voor ‘privacy’, in ons land waar je ’s avonds de gordijnen open hoort te houden?
  Eindoordeel: 4- (zegge: viermin)

 103. @L
  Een goede reactie, daar heeft DSR je een duimpje voor gegeven.

  Welnu: jij suggereerde dat DSR je niet zou durven ontmoeten (ha!), waar DSR zei: ‘kom maar op, wanneer ben je in Brussel?’ Hierop gaf je te kennen wel eens in Antwerpen te zijn, maar dat DSR dan maar jouw kant op moest komen. Dit ongemak op de koop toenemend heeft DSR daarmee ingestemd.

  Dan lijkt het me dat de bal nu bij jou ligt. Laat maar weten wanneer je in Belgie bent.

 104. Je mag blij zijn dat er uberhaupt iemand reageert in je zorgvuldig verborgen internetgehucht.

 105. Nou nou nou! toch weer …. *boos kijk icoontje* Als we nou maar niet voor straf over je gaan roddelen. Ik weet keiveel over je hoor, dat weet je toch wel he?

 106. Dan geef je me maar weer een duimpje neer, zoals biina altijd.

  Jij hebt verhalen over mij. Ik heb foto’s van jou. Je weet wel welke ik bedoel.

 107. In een land waar je geacht wordt ’s avonds de gordijnen open te houden is het woord privacy in eigen taal natuurlijk geheel overbodig.

 108. @ Rechtertje
  Ik vond Voskuils nogal bekakte stem al geen goeie Maarten Koning, laat staan de figuur die hem in dat hoorspel moest spelen .

 109. Aangezien de heren Rechtertje en Apiedapie elkaar in een wurgende chantageklem houden, hoeven we geen sensationele berichten over hen te verwachten, hetgeen eigenlijk wel betreurenswaardig is.

 110. @K
  Zelfs voor een rechtschapen type als DSR is het nodig om woorden als ‘onzedelijkheid’ of ‘leugen’ te hebben, om dergelijke fenomenen aan te kunnen duiden, ook al staan ze lichtjaren van je af.

  Hoe noemen de Duitsers ‘privacy’ eigenlijk?

  Inmiddels zullen in Amsterdam de eerste bitterballen met bier zijn verschalkt. Hoop dat APD niet weer z’n huig verschroeid.

 111. Voskuil stond model voor Koning en had een bekakte stem => de stem in het hoorspel moet ook bekakt, zijn, dat is zo klaar als een klontje. Je had toch niet graag een jofel volksgeluid gehad?

 112. Ik hoef Voskuil/MK ook niet te horen als ik hem lees. Die bekakte stem maakt hem niet sympathieker. Het mag de realiteit geweest zijn, maar ik had de voorkeur gegeven aan een stem die ABN sprak.

 113. En daar bleef het nietbij. Ik ben een heel stuk wijzer geworden over DSR. Ik weet niet of naar België gaan wel zo’n goed idee is.

 114. @L
  Ons het over m’n pistool gaat: dat is in Beglie geen enkel problem, en uiteraard met vergunning.

 115. @DSR Toevallig net van een collega gehoord die in Brussel voor de Belgische federale overheid aan een applicatie voor veiligheid (wapenverguninngen, registratie privedetectives e.d.) heeft gewerkt, dat dat nogal een zootje is bij onze zuiderburen.

  Trouwens ook toevallig (ja echt): misschien moet ik donderdag 30/1 naar Antwerpen. Nog niet zeker, maar ik gooi het maar vast over de schutting. Opdat je je geestelijk kunt voorbereiden.

 116. Onverzadigbare ouderen

  Meneer P., een bewoner van het verzorgingshuis waar ik werk, heeft het Prader-Willisyndroom. Een symptoom hiervan is een onverzadigbare eetlust.

  Kort na de lunch – de tafel is net afgeruimd – krijgt hij een woedeaanval. „Het lijkt hier wel een concentratiekamp. Je krijgt hier niet eens middageten!”, schreeuwt hij.

  Sommige bewoners schrikken, maar andere zijn er als de kippen bij en morren mee dat het een schande is.

  Meneer S., de helderste bewoner van de afdeling, doet niet mee en kijkt me aan. Ik vraag hem zijn medebewoners te zeggen dat ze echt al hebben gegeten. Zijn antwoord is luid en duidelijk: „Maar we hebben helemaal nog niet gegeten.” Hier kan ik niet tegenop en ik ga snel een grote stapel boterhammen met jam smeren voor de uitgehongerde menigte.

  Femke Rom

 117. En meteen de het ging verder d’r achteraan van lummel, want we hebben weinig tijd

  Ik was vergeten dat een van de bewoners aan het Filpjens-Vanthielussyndroom heeft dat iemand er toe beweegt om de brenger van boterhammen met jam in elkaar te slaan. Ook nu weer volgde de meute zijn voorbeeld

 118. Het is een grappig voorval, je ziet het voor je, ook goed opgeschreven, toch krijg ik een ongemakkelijk gevoel bij zo’n verpleegkundige die dit in de krant zet, die ouwetjes waarmee ik werk? Lachen joh! Ik zou het de volgende keer tot de familiekring beperken, Remke. Of een andere baan zoeken.

 119. Een nieuwe week, en binnenkort een nieuw Ikje.

  We weten dat er achter de schermen koortstachtig wordt gewerkt aan een nieuw topic, maa rof het op tijd klaar is…. Spannend hoor, net de intocht van Sinterklaas!

 120. Ja hoor, hij staat al klaar, zoals dat in vaktermen heet. Klokslag 13h00. Zullen we anders eens met z’n allen gaan roepen? Nieuw topic! Nieuw tooooopicccc!

 121. Wat een slordig overheenlezing!

  DSR heeft zich inmiddels al persoonlijk & met spijt afgemeld bij L. in verband met besognes ’s buitenslands, maar herhaalt het hier maar even voor alle medelevende reageerders die anders zouden kunnen denken dat DSR een plurk is.

 122. Een plurk, dat denken we niet, wij, de reageerders en meelezers, maar het lijkt wel een patroon. Eerst bij hoog en bij laag willen en plannen en eisen stellen, maar als dan puntje bij het paaltje komt, dan kan DSR inene niet meer. Mag! Ik overweeg om a.s. donderdag toevallig in Antwerpen te moeten zijn. Ssst, niet tegen Luv zeggen. Ik ga haar mailen.

 123. Waar DSR eerst nog vreesde plurkerig te zijn, steekt hij nu waardig af tegen pornoplaatjespiraat APD, waarvoor dank.

 124. Ze geven trots blijk van hun Adamitische zondestaat!
  Bewegen… het wordt hoe langer hoe gekker.

Ik vind er dit van:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: