Vlijmscherpe Eindoordelen van De Schrijvende Rechter (2)

rechterInternettitaan De Schrijvende Rechter (DSR) publiceert ook deze week zijn gevreesde Eindoordelen over de ikjes (lezersanekdotes en -mopjes). Deze ikjes worden daartoe welwillend dagelijks geplaatst op nrc.nl/ik.

penDe Eindoordelen van vorige week kunt u hier nogeens rustig nalezen.

Maar hieronder laat de beroemdste en edelachtbaarste herenkapper uit Brussel zijn vlijmscherpe pennetje dus weer krassen. Scrol, huiver en zeg hem de waarheid. Dat vindt hij fijn. Ook groene duimpjes is hij gek op.

Auteur: Bas van Vuren

Schrijver. Rijmer. Kijker. Kent beroemde mensen. Maakt liedjes. Holland Douze Points.

159 gedachten over “Vlijmscherpe Eindoordelen van De Schrijvende Rechter (2)”

 1. Typisch, zoals je hier kennelijk verantwoording moet afleggen over wat je op andere blogs doet.

  Nee dank u.

  Zie verder mijn mail.

  Like

 2. Op die andere site kun je zelfs (voor het leven en zonder nadere uitleg) worden geband als je iets plaatst wat de webbeheerder niet zint. Dat weet je toch, neem ik aan?

  Like

 3. Ja, en zie jij dan mijn laatste reactie. Je wordt hier kwaad om iets wat op die andere site in veel ergere mate gebeurt. Daar mag je niet zeggen wat je van de webbeheerder denkt te vinden, bijvoorbeeld. Mag hier wel. Daar mag je geen sites noemen die de webbeheerder “ongewenst’ heeft verklaard. Hier wel (uiteraard met als enige uitzondering, als milde vergelding, sinds vandaag [gemodereerd]. Oeps, nou noem ik die naam zelf!

  En belangrijker: hier zijn het geintjes, hier is het spel, daar is het bittere ernst. Hier wordt erover gepraat tussen reageerder en beheerder. Daar niet. Tja, je moet maar weten wat je prefereert.

  Je mail heb ik net gelezen. Dank voor de moeite, maar die zegt zo’n beetje hetzelfde als je herhaaldelijke statements hier, dus daar schieten we niet veel mee op. Ook die kans heb je dus verprutst.

  Het is dus niet anders, lief maar arm, arm rechtertje, dan is dit einde oefening. Je gaat met hangende pootjes terug naar de site waarvan ze wisten dat je zou komen. Je hebt daar dan toch iets uit te leggen, namelijk waarom het je ook hier niet gelukt is. Dat lijkt me moeilijk in het begin. Maar ik weet, je slaat je er wel doorheen. En dan als alles vergeten is dan wens ik je oprecht heel veel plezier op [gemodereerd]. De deur? Don’t worry! Die blijft ook nu weer hier altijd op een kier voor je. Klein kiertje. Maar toch. Nooit helemaal dicht.

  Like

 4. Bedankt voor de moeite om zoveel woorden te wijden aan het beschimperen van DSR. Hij moet een speciaal plekje in je hart hebben. *milde glimlachicoon*

  Jammer dat het niet lukte. Je mag het altijd laten weten wanneer het beleid terzake hier verandert.

  Dag Aap.

  Like

 5. Als je dit als beschimperen ziet, dan ben je echt van het padje. Ik probeer je verschil in houding t.o.v. mijn site en die andere site te begrijpen. Maar je gaat er niet op in. Zoiets doet men bij een dreigende controverse. Men vraagt, men legt uit, men toetst, en pas dan vormt men zich een oordeel en bepaalt men een actie. Bij jou is daar ergens een kortsluiting.

  Mocht je je ooit bedenken dan ben je hier weer gewoon welkom, zonder vragen, met schone lei. Dag kerel.

  Like

 6. Als je in je( een na) laatste reactie volgens jou geen beschimperingen aan DSR’s adres aantreft, dan zijn je zeden wel erg verwilderd. *bedroefde glimlachicoon*.

  Inhoudelijke discussie, indien daar behoefte aan is, maar weer alleen via de mail, bij gebrek aan level playing field, aangezien ik hier zonder aankondiging gecensureerd wordt.

  Enfin, het lijkt wel een deja vu, inclusief je natrappertje.

  Mocht jij je ooit bedenken/bezinnen, dan wil DSR er nog wel weer eens over nadenken.

  Like

 7. Een groots, waardig afscheid zal er wel nooit inzitten, *zucht* . DSR is meer iemand van de tweede lezing, annex en nabrander. Op zich ook wel weer sympathiek. En open en eerlijk enzo.

  Neem nu bijvoorbeeld dit:

  “Ik probeer je verschil in houding t.o.v. mijn site en die andere site te begrijpen.”, zegt APD.

  Maar ondertussen wordt DSR gecensureerd als hij de naam noemt van desbetreffende site.

  Schijnheilig en tegenstrijdig. *zucht*. Uiteindelijk verhangt iedereen zich op den duur, als er maar voldoende touw is. APD heeft al aan een halve centimeter genoeg.

  Like

 8. Wat een onzin, zeg. Alsof ik jouw eventuele steekhoudende argumenten zou wegmodereren, dat heb ik nog nooit gedaan. Ik censureer hier de naam van die ene website weg. Kun je zonder die naam te noemen je zegje niet doen? Een tegenstrijdigheid zie ik niet. Want we weten over welke site je het hebt, dus we kunnen erover praten zonder de naam te noemen. Schijnheilig laat ik voor jou rekening, maar je snapt het woord niet. Ik doe niet net alsof ik je niet modereer maar doe het intussen lekker toch (dat zou schijnheilig zijn). Nee, ik zeg gewoon wat ik modereer en leg het uit. In alle openheid.

  Mailen hoeft niet meer hoor, ik heb wel leukere emails in mijn inboxje. Ga maar gewoon in het openbaar in op mijn argumenten. En anders laat je het maar. En dan weet het meelezend publiek waarom: angst. Maar kan ik het helpen dat ik gewoon gelijk heb in deze discussie en jij niet? Voor mij is het ook pijnlijk hoor hoe iemand, een reageerder op mijn blog, zich zo te kijk zet, zonder het te beseffen lijkt het wel.

  Like

 9. Al dat geruzie om het wel of niet mogen noemen van een site die de facto al ter ziele is doet me denken aan sop dat de kool niet waard is, om van de geit nog maar te zwijgen. Maar goed, inhoudelijk ben ik het met ons Rechtertje eens dat bedoelde site met naam en toenaam genoemd moet kunnen worden. Het argument dat de sneue blogbaas van bedoelde site hetzelfde doet, komt mij niet sterk en eigenlijk nogal kinderachtig voor. We gaan ons toch niet verlagen tot het terecht belachelijk gemaakte niveau van de blogbaas aan de overkant? We willen ons toch niet op dat lage niveau bevinden, maar staan daar toch mijlenver boven? Ik vermoed dat Apiedapie het in zijn hart met me eens is, maar hij heeft zich in het twistgesprek met ons Rechtertje ingegraven. Komaan, neem je schepje ter hand Apie, graaf je uit, wrijf het zand uit je ogen en hou je weer bezig met de echt belangrijke zaken: het Ikje en het Eindoordeel en nog zo wat dingen.

  Like

 10. Dank je, Kees, wat ken je me toch goed. Wat begonnen was als een geintje is, geprovoceerd door die rechter uitgegroeid tot een mega fail. Met ingang van nu mag drasties, drastisch, JdW, JdeW, Jan de Wit allemaal weer genoemd worden hier. Ik zal me inderdaad niet verlagen tot het niveau van hem die ik veracht. Hij is het niet waard.

  Als DSR het wil dan mag hij het Eindoordeel morgen weer gewoon plaatsen. En hij mag zoveel hij wil drasties drasties drasties drasties drasties drasties drasties drasties drasties drasties drasties drasties drasties drasties drasties drasties drasties drasties drasties drasties drasties drasties drasties drasties drasties drasties drasties drasties drasties drasties drasties drasties drasties drasties drasties drasties drasties drasties drasties drasties zeggen en dan dus nog meer. Want daar houdt hij zo van. Waarom zullen we nooit weten, maar als hij dat prettig vindt, als hem dat genoegen en bevrediging schenkt, wie ben ik dan om hem dat gerief te ontnemen. DRASTIES DSR Way to go!

  Wel wat betere eindoordelen schrijven alsjeblieft, de bezoekersaantallen lopen terug.

  Geliked door 1 persoon

 11. Apie, het toeval wil dat ik vrijdag 24 januari in NL ben. Ik weet nog niet of ik er tijd voor heb, maar ben in principe wel geinteresseerd in een Meet & Greet te Amsterdam. Zou je me bijzonderheden kunnen emailen? Dank.

  Like

 12. Joepie! Ik ga je nomineren bij de ballotagecommissie. En ik ga je emailadres opzoeken, kan een paar dagen duren. Of anders, als jij dat van mij kan vinden stuur me even een mailtje. Of via het contactformulier rechts boven in (Over en About).

  Like

 13. Gelukkig

  Op een mooie vroege ochtend terwijl de zon de oude gevels van de stad beschijnt, loop ik een groepje vrouwen tegemoet.

  Vraagt plots een dame uit de groep: „Ben jij het?”

  Waarop ik antwoord dat ik het ben. En haar wederkerend vraag: „En ben jij het?”

  „Ja”, antwoordt ze.

  „Gelukkig maar”, zeg ik en vervolg mijn weg glimlachend de ochtend in.

  Juul Kortekaas

  Like

 14. Ik heb dit ikje, dat gisteren in de hitte van het moment niet werd geplaatst, zonder dat ook maar iemand het door had, nu driemaal overgelezen. Maar ik snap het gewoon niet. Ontgaat me iets, of is Juul echt aan het malen? “En haar wederkerend vraag” … bedoelt Juul niet dat hij deze vraag stelde, moet “haar” niet “mijn” zijn? Ook dan nog een wat raar gevalletje. Enfin, hopen dat DSR zijn kater snel te boven is en licht in de duisternis kan brengen. Ook Keessie zie ik er toe in staat. En Luvienna natuurlijk, het scherpe meisje dat hier nog maar zo spaarzaam is.

  Like

 15. Een vierde keer lezen doet me nu begrijpen dat “en haar wederkerend vraag” op de ik-figuur slaat. Maar toch. Wat een joligheid op de vroege morgen, wat een pret kunnen Nederlanders toch hebben met volslagen onbekenden. In elk ander land kun je ervoor worden opgepakt en afgevoerd naar een plaats voor gelijkgezinden.

  Like

 16. Je ziet wel vaker dat er een buitenstaander nodig is om degelijke zaakjes weer vlot te trekken. En ook de duimpjes-neer zullen een uitwerking hebben gehad op een populariteitsmannetje als APD. *milde glimlachicoon*

  Keessie, bedankt!

  APD, DSR neemt aan dat je bent uitgeraasdonderd, strijkt zijn hand over het hart en geeft je nog een kans. *milde glimlachicoon*

  Minder gegeinponem, wat maar afleidt van het Eindoordeel, zal de kijkcijfers ten goede komen, evenals consquente ondersteuning. Een fractie van de tijd en energie die je voor en achter de schermen in de discussie hebt gestoken zou al hebben volstaan om dagelijks een nieuw topic te creeeren – een wens van velen.

  Like

 17. Het enige interessante aan dit Ik-je is de achternaam van de inzender.

  Was Herman Kortekaas nou Peppie of Kokkie? Ik dacht dat die juist niet dikke Kokkie was, maar Peppie was Herman meer op het lijf geschreven.
  Eindoordeel: 4 (zegge: vier)

  Like

 18. Na de gemoederen zijn bedaard, neemt DSR neemt aan dat de introductie, die door APD al herhaalde malen ten van zijn propaganda-oorlogjes werd veranderd, laatstelijk tot:

  “Soms vindt hij dat fijn, maar soms kan hij er niet tegen. Dat weet je nooit met hem.”

  weer in oude staat wordt hersteld? Want als DSR iets fijn vindt het het wel een kritische discussie. Die gaat ie nooit uit de weg.

  Like

 19. Je bent een dwingemansje. Zelfs de introductie lees en herlees je kennelijk. Je bent vast de enige, jij ijdeltuitje. Maar vooruit maar hoor.
  Verder nog wensen? One topic per day zit er zoals al vaker uitgelegd niet in. Kom zeg, ik ben JdW van drasties niet.

  Like

 20. Niks dwang, censuur, moderatie, dreigementen of natrappertjes DSR’s-zijds, hoor *milde glimlachicoon*

  DSR kent zijn pappenheimers en dacht ‘eens even zien of APD het weet niet kon laten’ – en jawel hoor *milde glimlachicoon*.

  Vervolgens heeft hij slechts zijn kalme verwachting uitgesproken – naar zo blijkt niet ten onrechte. *milde glimlachicoon*.

  Wist niet dat een topic per dag en definitief niet inzit. De formele evaluatie heef toch immers nog niet plaatsgevonden. Meerdere malen per week, kan dat wel?

  Wat Drasties ermee te maken heeft, dat is DSR niet duidelijk. Dat is daar, dit is hier. *milde glimlachicoon*

  Like

 21. Ja vadermans, ik ken mijn pappenheimers inmiddels. Kalme verwachting wordt bij jou al na een half uurtje krijsend gillen en dreigen met weglopen.
  Het one topic per day voorstel is inderdaad definitief schaterlachend verworpen. Hoofdargument: tijdsbeslag. Nevenargument: vervuiling van de timeline. Dat je niet op het concept eindevaluatierapport hebt gereageerd daar kan ik niks aan doen. Nu is het definitief ja.
  Kom, concentreer je eens op een mooi Eindoordeel, de vorige was niet veel soeps.

  Like

 22. Een opmerkelijke waarneming hou je er op na.

  DSR is hier nochtans niet weggelopen (en heeft zich ook niet door je laten wegpesten).

  En jij zult toch wel gek zijn om gehoor te geven aan DSR-dreigerij en/of gekrijs?

  Allemaal malligheid, wat hamer! *milde glimlachicoon*

  Like

 23. DSR heeft geen conceptevaluatie ontvangen (zie ze graag tegemoet) dus voor definiieve conclusies lijkt het nog te vroeg.

  En op zijn idee voor een nieuw topic om de paar dagen ben nog je niet ingegaan. Hoe sta je daar tegenover? Hoe lang duurt het eigenlijk om een topic te creeeren?

  Wat betreft de ‘vervuiling van de tijdlijn’: *milde glimlachicoon*.
  Afgezien van het Ik-je gebeurt hier ja niks de topics trekken maar zeer sporadisch reacties.

  Like

 24. Raar- wekenlang niks in de moderatie en nu is het weer raak. De toevallen stapelen zich op. Ben benieud wat ’t heeft getriggerd. Wat DSR had willen zeggen:

  Een opmerkelijke waarneming hou je er op na.

  DSR is hier nochtans niet weggelopen (en heeft zich ook niet door je laten wegpesten).

  En jij zult toch wel gek zijn om gehoor te geven aan DSR-dreigerij en/of gekrijs?

  Allemaal malligheid, wat hamer! *milde glimlachicoon*

  Like

 25. We zullen maar even wachten met het plaatsen van het Eindoordeel totdat de problemen met de moderate zijn opgelost – anders wordt ’t zo’n rommeltje.

  Eigenaardig zoals er wekenlang niks, en dan weer van alles blijft hangen.

  Toeval op toeval, hoe blift een mens gezond?

  Like

 26. Zuid-Soedan

  Ik zit op een middelbare school in Italië met mensen uit 90 verschillende landen. Het gebeurt wel eens dat we tijdens de lessen in gesprek raken over zaken van over de hele wereld. Zo vroeg mijn scheikundelerares of er iets was gebeurd deze vakantie wat we nooit zouden vergeten. Ismail uit Zuid-Soedan vroeg: „Iets positiefs of negatiefs?” Zij: „Allebei.” Ismail begon over de oorlog die in zijn land was uitgebroken en zijn familie daar. De klas viel stil. „Wat erg”, zei de lerares. „Wacht”, vervolgde Ismail, „er is ook goed nieuws! Mijn snor is eindelijk aan het groeien!”

  Chris Dekkers

  Like

 27. Bij kinder-Ik-je wordt meestal de leeftijd van de inzender vermeld, maar daar is nu kennelijk van afgezien.

  Al met al een aardige anecdote, al lijkt de schrijftrant op de een of andere manier niet jong, bv. ‘ de klas viel stil’. En waarom dit verhaal naar een moppenhoek voor ouwe mensen opgestuurd? Niks op tegen hoor, maar ‘k ben benieuwd. Of er schuilt een op eer beluste ouder achter.

  Dat een scheikundedocent degelijke vragen stelt, heeft DSR nog nooit meegemaakt.
  Eindoordeel: 6+ (zegge: zesplus)

  Like

 28. Tja, zo wereldschokkend vind ik deze lezersanekdote eigenlijk niet. Je moet erbij geweest zijn misschien. De scheikundedocent heeft er vast een interessante les over explosieven aan vastgeknoopt.

  Like

 29. Kom je jelui holen, duimpjesneerders, en vertel eens wat er scheelt aan het Eindoordeel.

  Te hoog, te laag, niet goed onderbouwd? Sta op en laat je gelden – of blieft ulieden liever achter moeders warme onderbroek?

  Like

 30. blieft = blijft..LDB!

  Wanneer komt er hier eindelijk eens de mogelijkheid tot na-redactie, zoals bv, op Drasties?

  Like

 31. Ik vind het een ok-ig eindoordeel, als ik een duimpje zou geven ergens tussen groen en rood in.

  Mogelijkheid tot na-redaktie? Wie weet, na grondige evaluatie. Maar ik zou jouw koddige tik- en spelfoutjes niet willen missen.

  Wat Drasties ermee te maken heeft, dat is APDP niet duidelijk. Dat is daar, dit is hier. *milde glimlachicoon*

  Like

 32. Nog even terugkomend op het één na laatste Ikje: zelf was ik ook even in verwarring over die zin. Als er ipv een punt het voegwoord ‘en’ had gestaan, was dat niet gebeurd, want dan krijg je dit: “Waarop ik antwoord dat ik het ben en haar wederkerend vraag: „En ben jij het?” De verwarring zit ‘m ook in het woord wederkerend. Dat is hier niet op zijn plaats. Zelf zou ik ‘op mijn beurt’ geschreven hebben.

  Like

 33. Lummel heeft vandaag een ok-ig vervolg, te weten “de oorlog was eindelijk afgelopen, maar Ismael moest zich nog steeds elke ochtend scheren”. Duimpjes kunnen daar niet worden gegeven, hier wel. Ik geef alvast een groene, omdat ik in een goede bui ben.

  Like

 34. Rechtertje, ik kan me ook niet voorstellend dat een scheikundeleraar zo’n menselijke vraag stelt, maar het blijkt een docente te zijn, en dan vind ik het weer niet gek. Een school “met mensen uit 90 verschillende landen”. Dat is een boel en ook iets van na mijn tijd. Verder dan enkele wat exotisch ogende Indo’s kwamen de scholen waarop ik heb gezeten niet. En dat was nog wel in de stad. De tijden, ze zijn wederkerend veranderd.

  Like

 35. @APD
  De vraag was niet wat voor duimpje jij eventueel gegeven zou hebben, DSR vroeg naar de reactie van duimpjeneerders. In tegenstelling tot NRC, toen daar nog gereageerd kon worden, laten degenen die het ergens niet mee eens zijn, niet van zich horen.

  Dit blog inspireert kennelijk nog niet tot openheid, nadat men zijn mening door een duimpje. Misschien zou men dat juist wel doen, als de duimelarij werd afgescaft. Heb je een idee ter verbetering?

  En als DSR Drasties wil noemen, als voorbeeld, van een website die we beiden goed kennen, dan moet dat maar zonder beschimpering kunnen – zeker aangezien jij Drasties verderop ook aanhaalt, zij het met een enigszins bescheten ‘ daar’. Op dergelijke schijnheilige gedachtenpolitiepesterijtjes zit niemand te wachten (duimpje omhoog als je ’t met DSR eens bent, duimpje neer als je ’t met APD oneens bent, geen duimpje als je zwijgend wilt instemmen).

  Like

 36. @K
  Dit lijkt me een internationale school voor ’t elitevolk. Duur betaald, aangenaam toeven en een pampiertje aan het eind.

  Like

 37. @DSR, je geheugen is weer eens aan de korte kant. Met mijn citaat over drasties citeer ik jou letterlijk, inclusief het “daar” dat je nu bescheten noemt. Scrol maar eens een paar reacties naar boven mijn beste (12h38). Hahaha, got you! Wijntje bij de lunch gehad neem ik aan? Ik zou bij jou ’s middags niet graag in de natscheerstoel zitten met mijn keeltje omhoog. ’s Ochtends ook niet trouwens.

  @Kees, opnieuw in de roos. Ook ik dacht: nou nou, 90 verschillende nationaliteiten is wel erg veel. Ik zelf ken geen enkele internationale school waar d’r zoveel op zitten.

  @DSR, het afschaffen van de duimpjes zal welwillend in overweging worden genomen. Ik zal hierover nog voor het einde van het jaar een concept-standpunt opstellen, dat je tijdig ter commentaar zal worden voorgelegd. Terzijde, het aantal lezers versus het aantal reageerders/duimpjes hier is een factor 100 hoger, op hoogtijdagen loopt het zelfs in de duizenden. Wij vakmensen noemen dit ook wel lurkers, zie http://homeiswherethemagichappens.blogspot.ch/2014/01/ontlurk-uzelf.html

  Veel of weinig reacties op een post zegt weinig. Op NRC en ook op drasties had je soms honderden reacties op een ikje, maar als je die ging analyseren waren ze afkomstig van hooguit een tiental reageerders die met elkaar aan het kletsen en geinen waren. Dat hoeft voor mij niet perse hier hoor.

  Duimpje omhoog als je het met DSR eens bent, duimpje omlaag als je het met APDP oneens bent? Wat moet je doen als je het met APDP eens bent? Jij opzichtig manipuleerdertje.

  Like

 38. Als het allemaal zo erg zou zijn wat DSR had gezegd, dan zou je ‘m vast niet hebben geciteerd, zonder aanhalingstekens e.d. Het lijkt me eerder dat je een gevalletje van plagiaat maar zelf hebt opgebiecht, voordat het uitkwam.

  Kortom, je kraait en kakelt naar hartelust, maar het smoesje is al te doorzichtig *milde glimlachicoon*

  Like

 39. Helaas heeft ook vandaag lummel weer meer duimpjes gescoord met zijn “en het ging verder” dan jij met je Eindoordeel. Wil je alsjeblieft, alsjeblieft beter je best gaan doen, DSR? Dit kan zo niet langer, dat zul je toch zelf ook wel inzien? Enfin, prettig weekend, laad jezelf op en laat het zien volgende week.

  Like

 40. Lege coupés

  Zorgeloos stap ik in de één-na-laatste intercity van Utrecht richting Nijmegen. Ik heb oordopjes in en ik stuur nog snel een WhatsAppje. Als we wegrijden, verbaas ik me over hoe leeg de trein lijkt. Ik tik er een tweet over. Na tien minuten schrik ik op.

  Een man met een muts bonkt naast de trein op het raam en dirigeert me naar voren. Ik loop verward door een half dozijn lege coupés en stap uit: niet op mijn station maar op een zogenoemd opstelterrein van ProRail.

  „Dat krijg je nou van die smartphones. Dan ga je zomaar in Niet Instappen-treinen zitten”, vermaant de medewerker met de muts me. „Waar moet je heen?” Utrecht Centraal, stamel ik. Daar kan ik de allerlaatste trein richting Nijmegen misschien nog halen. „Dat wordt een taxi dan. Of wacht effe, ik moet toch nog een trein terugrijden. Kom maar mee.”

  Blozend stap ik voor de tweede keer deze avond in een lege trein. In mijn eigen privétreintaxi word ik teruggevoerd naar Utrecht Centraal, waar ik net de laatste trein naar Nijmegen haal.

  Menno van den Bos

  Like

 41. Ik vind het echt een schande, zo’n zanikverhaal afdrukken als ikje. Ooit was het format wereldvernieuwend vanwege de kernachtigheid, nu is e.e.a. verworden tot ANWB Kampioen ingezonden-brievenrubriek. En altijd weer die Menno. Menno, ga een boek schrijven man, laat ook eens anderen aan de beurt. Het duurt niet lang of ik druk ze niet meer af.

  Like

 42. Opnieuw keurige “het ging verders” elders. De eerste gulle lach was voor pawi’s “Eenmaal in Nijmegen ontdek ik dat ik mijn smartphone in de eerste trein heb laten liggen.” en meteen daaroverheen kwam lummel met het prachtige “Maar niet nadat ik een boete kreeg omdat ik van Opstelterrein naar Utrecht zonder kaartje heb gereisd”.

  Like

 43. DSR heeft deze week veruit de meeste duimpjes-op gehaald met zijn kalme reacties op jouw als grapjes vermomde pesterijen (waar jij overigens de meeste duimpjes-neer mee haalde).

  Enfin, het is weekend. Dan laat DSR het speelveld doorgaans aan de amateurs, men is er al aan begonnen. Volgende week weer verse Eindoordelen, in een nieuw topic. *milde glimlachicoon*

  Like

 44. Wel een beetje JdW-achtig om quotes over te nemen zonder duidelijke bronvermelding.

  Zet dan ook dat laatste stapje en vermeld gewoon dat Lummels citaten van Drasties komen in plaats van dat vage ‘elders’.

  Like

 45. Heel mooi gezegd, Kees. Hier wonen Ikjes en geen Ego’s. Het zou zo op een wc-tegeltje kunnen staan dat je cadeau krijgt bij een jaarabonnement op de NRC. Nee, ego’s die motten we hier niet Dat zou je dan het jaar daarop kunnen ophangen.

  Like

 46. Hee, op 14 januari 2014 kondigt ene DSR zijn afscheid aan. Zal dit eenmalig zijn? Ik zal verder lezen… En ik zag ook nog eens tot mijn verbazing dat ik zelf ook langs kwam, en ik maar denken dat ik veel later aanschoof….maar misschien volgt er een pauze tot 12 november van het vorige jaar toen mijn feuilletonnetje hier landde. Herdenking moment verlopen…beetje sneu voelend icoon.

  Like

 47. O,o,o. Wat zurig weer. Ooit dacht ik toch dat je blij was met mijn feuilleton, maar Allas, het vervliegt snel. Maar geeft niet lieverd, ik ben er nog steeds erg blij mee vandaar dat ik er wel stil bij heb gestaan, met taartjes en vlaggetjes en al.
  🎉

  Like

 48. En de kern van mijn berichtje was dus dat een bepaald iemand al in januari 2014! Liep te zeiken en dreinen over weggaan. Dat wist ik niet en dus heb ik nog meer bewondering voor jouw getoond geduld. Zal wel door deze of gene als geslijm overkomend icoontje, maar wat zal mij dit schelen? Zonder slijm geen geslachtsgemeenschap zeg ik altijd maar.

  Like

 49. Kom kom Timmertje, geintje meneer Sonneberg, sie de son toch in het water schijnen man. De kern van mijn betoog: wat ben je toch veel met je eigen stukken bezig. En je eigen reacties. En wat men daar dan weer van vindt. Concentreer je op je poezen en andere levende dingen die hier niet meelezen. En ja, blijf wel insturen natuurlijk. Zowel reacties als een enkel beknopt verhaaltje welkom, evenals een enkele direkte link naar je eigen blog, mits van toepassing.

  Maar … dat je nu heden ten dage in een artikel uit januari 2014 zit te lezen strekt je tot eer. Doorgaans wordt een intro al na een week als een ouwe krant weggegooid, dit is hergebruik, hulde!

  We zien alhier jammer genoeg wel een voorbeeld van de – door mij allang vergeten – typische wijze van reageren van voormelde exreageerder, meten met twee maten, de ander verwijten wat hij zelf ook of nog erger doet, en als hij daar op wordt gewezen met een redelijk en onderbouwd betoog de aftocht blazen met een jijbak. Brr icoon Ik hoop dat je in het vervolg dit soort oude koeien in stilte uit de sloot haalt, het was net zo gezellig … Bij voorbaat dank icoontje

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.