eindoordelen (16)

rechtertrHier zijn weer wat eindoordelen van De Schrijvende Rechter (DSR) over de “ikjes”.

Ikjes zijn lezersanekdotes die verschijnen op nrc.nl/ik. Hier kunt u wat oude eindoordelen lezen.

Auteur: Bas van Vuren

Schrijver. Rijmer. Kijker. Kent beroemde mensen. Maakt liedjes. Holland Douze Points.

119 gedachten over “eindoordelen (16)”

 1. Dank je wel apie, voor de srtreling, maar let wel.. ik weet alles van de gnuivende politici.
  Niets ontgaat mij, ik blijf alert en zeer zeker op de hoogte.

  De haagse kliek zal me aan de moskee roesten.

  Like

 2. Luvje toch! *hand voor de mond sla icoontje* Bekend zoals in algemene ontwikkeling en de vakliteratuur bijhouden. Lees bv het standaardwerk ‘Waar Maxima niet van houdt’ (10 delen) van prof. dr. D. D. Dinges (ik meen dat “aanrakingen achter” in deel 8 wordt behandeld).

  Like

 3. Ligt het aan mij of is drasties weer uit de lucht? Heeft mijn laatste kritische opmerking naar Jan toe consequenties gehad? nee toch, hoop ik!

  Like

 4. Indra, je hebt gelijk! “Oops! Website currently not available. Nice of you to come by, but currently this web page is feeling a bit under the weather. Why not check back later?” Wel een geinige en onderhoudende tekst, vind ik. Het grapje dat nu in me opwelt onderdruk ik *lol icoontje* (ik had willen zeggen: zo’n leuke tekst hebben we daar al maanden niet gezien). *foei icoontje!*

  Maar aan jou ligt het vast en zeker niet, Indra. Als je iets zegt wat hem niet bevalt dan blokkeert hij je.

  Like

 5. Intussen werkt Drasties weer en is het duidelijk dat Indra graag een voortsetting wil van hoe eea was, maar dan uitdrukkelijk zonder DSR.

  Like

 6. @DSR Het is verbazingwekkend dat je nog normaal kunt lopen – daar ga ik tenminste van uit – met die giga-lange tenen van je. De ‘D’ in je naam moeten we maar naar ‘Diva’ laten verwijzen.

  Like

 7. @L
  Wat een rotopmerking over mijn typische loopje, alsof een mens zichzelf heeft gemaakt!

  Like

 8. Waar is dat aftelrouwadvertentietje eigenlijk gebleven? Opgedoekt na doorbraak helder inzicht? *milde glimlachicoon*

  Like

 9. Ik was erop uitgekeken. Mag. Kan. Met elke rubriek gebeuren. Scherp blijven dus vadermans. Maar die tenen van je komen zo meteen in beeld.

  Like

 10. @DSR Jouw typische loopje kende ik niet; daarom stond er in mijn reactie ook: ‘tenminste, daar ga ik van uit’. Maar wel een prachtige samenloop, dat je gelakte teentjes (prachtige foto, trouwens, ben je de linker of de rechter op de nieuwe draad? De Rechter waarschijnlijk *what’s in-a-name-icoontje*) inderdaad voor een DSR-specifiek loopje hebben gezorgd! Trek het je niet aan; in latere, meer verlichte tijden, als je Eindoordelen alle uithoeken van de aarde hebben bereikt, gaan mensen dat nog nadoen omdat ze op je willen lijken.

  Like

 11. Wie wat bewaart die heeft wat: op 16 april 2014, 2:17 uur (normale mensen sliepen toen) zei DSR het volgende: ” … DSR kan je blogje maken of breken, dus denk er maar eens goed over na wie je hier het beste te vriend kunt houden…. dikke grinikicoon

  Not dus! Het blog bestaat nog altijd en bloeit zelfs als een tierelier, ondanks de verwoede pogingen van ons rechtertje. DSR, ja, die is zelf wel verdwenen. Op geen enkele website, op geen enkel blog zijn diens reacties meer te zien. De man heeft zichzelve in de wielen gereden, zichzelve om zeep geholpen, en wel heel erg ver buiten de waard gerekend. Hoogmoed komt voor den val, het is maar weer eens gebleken.

  Enfin, dit is niet de plaats om zout in de wonden te strooien. Maar laat dit een les zijn voor alle schrijvende would-be smalertjes en honertjes in den lande. Het loopt met hen slecht af, niet met degene die zij besmalen en besneren. En grinnik is met twee ennen.

  Like

 12. He kom aan, blijf niet staan met je hoempapet en je kutgebit en de helaho en daar komen we nog zo! We staken want wie heeft er om die kinderen gevraagd; zelfs hier waar de hersens goed verdeeld zijn zijn de cellen ook gedeeld en meer dan gemiddeld maar pas op boeren en grondbezetters, jullie kunnen trekken en grillen, de meute ontwaakt en de meteoriet die ons allemaal uitsterven zal draait al ergens warm, of koud eigenlijk.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.