eindoordelen (16)

rechtertrHier zijn weer wat eindoordelen van De Schrijvende Rechter (DSR) over de “ikjes”.

Ikjes zijn lezersanekdotes die verschijnen op nrc.nl/ik. Hier kunt u wat oude eindoordelen lezen.

Advertentie

Auteur: Bas van Vuren

Schrijver - Rijmer - Kijker - Stemacteur - Figurant - Kent beroemde mensen - Maakt liedjes - Doet iets met #ikjes - Want ja - Je moet toch wat

129 gedachten over “eindoordelen (16)”

 1. Ja, ik doe het niet graag, maar het zijn sancties, als je die wel aankondigt maar niet nakomt dan maak je je ongeloofwaardig. Ik hoop dat we vanaf volgende week weer normaal kunnen doen. Overigens, met name naar jou, lieve Luvienna, mijn excuses voor de header. Het zijn varkenspootjes, een milde verwijzing naar het enige stukje dat nog een beetje in de buurt van een ikje komt van de weledelgestrenge. Ze zijn helaas wat bloediger uitgevallen dan ik bedoeld had, maar goed, ze staan er nu op. Laten we hopen dat het niet voor niets is.

 2. Dinges

  Mijn vrouw en ik zitten op de bank tv te kijken. In Nieuwsuur is iemand te gast die op Arthur Docters van Leeuwen lijkt. Althans, dat vind ik. Ik kan alleen even niet op zijn naam komen en ik zeg: „Die lijkt behoorlijk op dinges.”

  „Nee, vind ik niet hoor”, zegt mijn vrouw.

  Verbaasd vraag ik: „Maar wie bedoel ik dan?”

  Zij: „Nou, die Docters van Leeuwen.”

  Hans Peter Roersma

 3. Hoe langer samen (man en vrouw, baas en hond, dinges en dinges) hoe meer je op elkaar gaat lijken. Dat geldt dus niet alleen voor van buiten maar kennelijk dus ook voor van binnen.

  Hier past een ‘tja’.

  Tja.

 4. Correctie, het was een slachting daarboven. Het is allang afgelopen. Ik had beter een plaatje van gekookte varkenspootjes kunnen nemen, dat zou in alle opzichten beter zijn geweest. Enfin. Het is niet anders.

 5. Ja, Ilona, bijzonder he? Had jij je DSR zo voorgesteld? Toch komt het om de een of andere reden passend op mij over.

 6. Een weekje intro-straf voor DSR? Dat is nogal onderkruiperig jegens iemand die je voortdurend de modder intrapt.

 7. Tja, het eindoordeel is een beetje verlaat vandaag, hoe zou dat nou komen, het ikje is gewoon van huis-tuin-keukenniveau, dus zo moeilijk kan het niet zijn voor een routinier.

  De kapsalon heeft natuurlijk voor Pasen drukke zaken gedaan, nu is de storm weer wat gaan liggen, neem ik aan. Het Europarlement is al geknipt en geschoren en bovendien op Paasreces.

  Er zal toch niets ergs gebeurd zijn, ik heb niets gelezen over een treinontsporing of een familiedrama.

 8. Ilona en Luvienna, ik moet er wel bij zeggen dat dit uit het hoofd is getekend. Ik heb hem pas een paar keer in het echt ontmoet. Zo heb ik hem in de herinnering. Die pukkel op zijn neus ook .. brrr! De flaporen komen, zo vertelde hij, vanwege het feit dat hij daar heel veel aan voortgetrokken is door zijn ouders. Maar goed, hij schrijft wel keigoede eindoordelen en daar gaat het hier om. We hebben niet allemaal vooraan gestaan toen de schoonheid werd uitgedeeld.

 9. @Ut, nu begin jij over onderkruiperig! Vorige week kreeg ik dat verwijt van hem omdat ik aan jou excuses aanbood voor het modereren van je wokkelplaatje. Toen was het niet onderkruipen en nu weer niet. Hij chanteerde en daagde uit, ik waarschuwde en kondigde strafmaatregelen aan als hij niet zou inbinden. Hij bond niet in maar maakte het erger. Dus voer ik nu de sancties uit. That’s all. Lichte versie, want zo heel erg was het nou ook weer niet, en we kennen onze pappenheimer (die nu pruilend in een hoekje van de salon zit, hopen dat het haar niet aan zijn gat blijft kleven).

  Maar jij zou hem liever helemaal en voorgoed willen bannen, zo neem ik aan? *meewarig nou nou nou icoontje* Gevolgd door een *nou daar zijn we hier niet van, hij hoort er kei bij icoontje*

 10. Nou Luv, als jou theorie waar is, kom ik mooi weg. Mijn vrouw en hond zien er allebei, om het in het hier gangbare jargon uit te drukken, keigoed uit.

 11. Ja maar Keeshond, wat als jouw vrouw en/of hond op jou gaan lijken?

  Geintje, niet boos worden! Jullie zien er alledrie keigoed uit.

 12. De streep die boven ‘hond’ staat, had door ‘hond’ moeten staan. De doorstreepcode werkt hier niet goed, kennelijk.

 13. Nou, ales bijelkaaargekletst, blijft nog altijd de vraag ,DSR waar is hij dan.,.waar blijft hij dan?

  Jullie kunnen daar wat moois bij elkaar lullen, maar dat weegt niet op tegen zijn afwezigheid.
  Node Gemist.

 14. @Luvje, ik heb het al gecorrigeerd, ja zo ben ik wel he, zo attent! *kusjes icoon* Nee je deed niks fout, het is de schuld van WordPress! Maar ik heb daar goede connecties.

  @Klare taal, wat je zegt *sip kijk icoontje* (maar er is vast een goede verklaring voor).

 15. Sorrie , mijn briesende taalfouten getuigen van mijn brisante ongenoegen.
  Moge dat duidelijk zijn.

 16. Apiedapie.com, een warm tehuis voor overbodige a-tjes, brisantie en verdwaalde streepjes.

 17. DSR is blij dat hij er weer is. Dan komt er tenminste weer wat structuur en regelmaat in de Ik-jesbespreking, volgens velen toch het hart van dit margeblogje *mild e glimlachicoon*

 18. Excuus

  Na een doorwaakte nacht in een Duits hotel doe ik mijn beklag bij de receptie. Men belooft schriftelijk op mijn klacht terug te komen.

  Enkele weken later ontvang ik een brief waarin omstandig uit de doeken wordt gedaan dat men verbaasd is, omdat het de eerste keer is dat ze dergelijke klacht hebben ontvangen en er overigens geen onregelmatigheden zijn geconstateerd. Ik vind ook een kladje van de directeur in de envelop: „Frau Weber, schicken Sie bitte den gebräuch-lichen Brief.”

  Bas Overmars

 19. NRC-lezers en de grote boze wereld, het blijft een ongemakkelijke combinatie.

  Op zich geen onaardige anecdocte hoor, maar alle smaak en kraak ontbreken. Een enkel detail over de aard van de overlast had de boel wat kleur gegeven en dat plompverloren vinden van een kladje is nou ook bepaald geen paukenslag teneinde van dit proces-verbaal
  Eindoordeel: 5.5- (Zegge: vijfeneenhalfmin)

 20. Lui? Omdat het een half uurtje in de moderatie staat? Mag ik ook eten alsjeblieft? Er is met andere woorden dus alle reden om een voortzetting van de sancties te overwegen *grr icoontje* boos

 21. ‘Lui’ als in ‘luitjes’, ‘jelui’ of ‘lieden’,kwaadsappige stuiterbal dat je d’r bent!

  DSR zal maar niet op een ‘oeps, pardon, iets te hard van staple gelopen’ van APD’s kant rekenen, maar dit smoesje voor nadere sancties gaat dus niet op.

  Weten we het nog – DSR wordt gesanctioneerd vanwege zijn mening/constatering het hart van dit margeblog te zijn. Kennelijk raakt ’t een gevoelige snaar *grinikicoon*

 22. Verduidelijking: niet DSR zelve uiteraard, maar zijn Eindoordelen zijn inmiddels uitgegroeid tot het hart van eea (vergelijk de levendigheid bij de Eindoordelen bv. maar eens met de poging tot Paasproza van onze gastheer *grinikicoon*

 23. Oh oh oh, wat een doorzichtig terugkrabbelen. Iedereen weet wat je met “lui” bedoelde. Enfin, er bestaat recht op vrije meningsuiting. Er zijn sites waar ze je verwijderen als ze denken dat je de beheerder een lul noemt (hetgeen dan niet zo was, maar da’s een ander verhaal). Nee vadermans, je mag me lui noemen hoor, dat glijdt van mijn welgevormde fitnessschouders af. Doe ik hiermee:

  Je sanctionering was niet vanwege je mening, maar vanwege het chanteren daarmee. Als ik niet door jouw hoepeltje zou springen, dan zou je mijn blog breken. Dat dreigement, daar ging het om, weet je best. Sancties worden dus nog niet ingetrokken, maar slechts heroverwogen. Als het zo blijft, dan worden ze aanmerkelijk verlicht. Zie je, zo aardig ben ik nou! Maar bederf het nou dus niet.

 24. APD, DSR is niet zo’n metdemeelindemondpraterdje als jij op Drasties, zegt dus maar gewoon waar het op staat en bovendien vraag je erom: inzake de lui-kwestie gedraag je je buitengewoon lullig, als een lul dus. Als een nog grotere, dikkere kloppende hoogglanslul gedraag je je elders waar je DSR van schelden etc beticht.

  En hoe, waar en wanneer heeft DSR heeft je waar dan ook mee gechanteerd?! Door welk hoepeltje moest jij van hem springen?

  DSR heeft slechts geconstateerd dat zijn 1) Eindoordelen inmiddels het hart van jouw blog zijn. Hieruit volgt 2) met ijzeren logica de conclusie dat wanneer dat hart stopt met kloppen (daarmee, kwaadwillende hopers, bedoelt DSR slechts wanneer zijn bijdragen onverhoopt niet meer zouden verschijnen om wat voor reden dan ook) het blogje bij gebrek aan beter ineenstuikt.

  Gevolg: sancties. Reden: waarschijnlijk jaloezie, maar het kan ook een van APD’s uit de hand gelopen grapjes zijn. Daar hebben we eerder mee te maken gehad.

  APD is anders dan JdW (of HR om maar een ander verlicht geval in herinnering te roepen) maar de blogbaasmanie heeft ook hem net zo goed in z’n greep.

 25. @L
  Dat nou niemand daar eerder op is gekomen. Het zal je ongetwijfel veel waarderende glimlacherij van de blogbaas opleveren.

 26. Luv, de evolutietheorie zegt dat de minderheid zich aanpast aan de meerderheid, dus je vrees is ongegrond. Tot nu toe wordt dat bevestigd door empirisch onderzoek. Het zit dus wel snor.

 27. @Keessie, ik begrijp dat er hier 3 individuen in het spel zijn: je hond, je vrouw en jijzelf. Welke, al dan niet tijdelijke, coalitie van 2 vormt dan de meerderheid? En indien inderdaad tijdelijk: hoe snel past de voormalige eenling zijn uiterlijk/innerlijk aan de nieuwe coalitie aan?

 28. DSR, je verdraait e.e.a. weer eens. Op 16 april, 2h17 (normale mensen sliepen toen) zei je het volgende: ” … DSR kan je blogje maken of breken, dus denk er maar eens goed over na wie je hier het beste te vriend kunt houden…. *dikke grinikicoon*”

  Ik was niet eens de eerste die hier een sneue chantagepoging in zag, de volgende morgen, toen ik net als de rest van werkend Nederland vroeg uit het bed stapte. Jij lag toen vermoedelijk je roes uit te slapen, maar dat is ok. Daar ga ik niet over. Ik gaf je toen vriendelijk de kans om e.e.a. af te zwakken, in te binden, zeggen dat het niet zo was bedoeld, maar ook nuchter herhaalde je de stelling nogeens nadrukkelijk. Voila, wie niet voelen wil moet maar horen. Dit en niks anders was de reden voor het zeer milde sanctiepakket. Dat je denkt dat je eindoordeeltjes het hart van dit blog zijn etc. , da’s aantoonbaar onjuist, maar dat is op zich geen reden tot enig verwijt. Het is namelijk jouw mening, waardoor jij je laat kennen, en dat is prima zo. Heb je zelf waarschijnlijk niet eens door. Het ging mij puur om het chanteren. Als ik jou niet te vriend zou houden (hoepel) dan breek jij mijn blogje. *Dikke HaHA IKoon met een K*

  Maar opnieuw bied ik je de gelegenheid in te binden, zo niet, dan ga ik me beraden, dat is zo. Uit beraden kan ook voortvloeien dat volgende week het sanctiepakket wordt opgeschort, dus dit is geen dreigen, opgewonden standje van me *toch wel vertederd op je neer kijkend icoontje*

 29. @APD
  1. Van chantage is geen sprake , noch van een dreigement. ’t is ook pas vandaag voor het eerst dat je met dat specifieke bezwaar op de proppen komt, na een weekend lang nadenken.

  DSR begrijpt dat eea in je kraam zou passen, maar die vlieger gaat niet op.

  2. DSR trekt dan ook niks terug.

  3. Over sneu gesproken: met sancties dreigen omdat iemand iets zegt wat je niet aanstaat, dat is pas sneu. Maar je gaat je gang maar. Het is jouw aanzien – en je bewering een open blog te zijn met vrijheid van meningsuiting, die eronder leiden.

 30. Luv, mijn vrouw en de hond, beiden stukken beter ogend dan ik, vormen de meerderheid t.o.v. mij én t.o.v. het uiterlijk als criterium, aangezien mijn vrouw en de hond meer op elkaar lijken dan elk van beiden op mij. Alles is tijdelijk, en tijd is nog eens relatief ook. Zodat niet alleen de evolutietheorie maar ook de bekende formule van Einstein hier van toepassing is. Natuur en natuurkunde raken elkaar hier. Best apart. Het innerlijk is geen onderwerp van empirisch onderzoek, dus daar waag ik me niet aan.

 31. Dreigementen over en weer, sancties die beide partijen in overweging nemen. Waar doet me dat toch aan denken? Aan een zekere blogbaas die Poetinniaanse trekken vertoont en tot daadwerkelijke verbanning is overgegaan. Dat soort taferelen had ik hier niet verwacht.

 32. @K
  DSR neemt geen enkele sanctie in overweging.

  Maar je hebt gelijk over APD – die jongen in mijlenver van het padje.

  Is ie wel eens vaker geweest. Komt wel weerumme. *milde glimlachicoon*

 33. Zuchterdezucht DSR, het woord chantage (en sneu) werd onmiddellijk gebruikt, niet pas na het weekend. Maar ja, daarvoor moet je even teruglezen, en dat doe je liever niet. Het is water naar de zee dragen met jou, geen normale discussie mogelijk. Hoe dit statement geen chantage noch dreigement zou kunnen zijn ontgaat me, maar goed: wat was het dan wel? Dat maken en dat breken gecombineerd met “weet dus wel wie je te vriend moet houden”? Hoe? Kan? Dit? Anders? Worden? Opgevat? Ben benieuwd.

 34. Ik weet één goeie oplossing om uit deze impasse en herhaling van zetten te komen (behalve een ouderwets duel, wat we zeker ook in overweging kunnen nemen): doen alsof er niets gebeurd is en verder gaan waar we gebleven waren.

  Apie, wat betekent die aftelling tot Nieuwe Eindoordelen, in het rechter zijmenu?

 35. @Keessie
  Natuur en natuurkunde raken elkaar, best apart: volgens mij is een discussie over dit onderwerp onlangs nog voorbijgekomen. En het innerlijk is geen onderdeel van empirisch onderzoek? 😉

 36. ‘Water naar de zee dragen’ is een mooie uitdrukking zou Gremdaat zeggen in deze controverse, olie op het vuur gooien kan er ook nog wel bij, zou ik zeggen. Kortomo ‘ niks aan de hando ‘ zei Gerard Reve reeds in door hemzelf veroorzaakte conflicten.

 37. @Luvienna (“Apie, wat betekent die aftelling tot Nieuwe Eindoordelen, in het rechter zijmenu?”) .. wat denk je zelf?

  OK, wat zou het anders kunnen betekenen dan het aftellen tot het moment (volgende week maandag 13h00) dat er normaal gesproken weer een nieuwe intro komt voor de nieuwe eindoordelen? Ben benieuwd.

 38. @APD
  DSR kan zich voorstellen dat de schrik je om het hart sloeg bij het lezen van zijn woorden. ‘Daar gaat ‘m blogje!’, schoot ’t door je heen.

  Gelukkig is DSR niet zo kwaadzinnig als je denkt. Hij heeft geen concreet plan om je blogje te doen kapseizen, integendeel, hij draagt het een warm hart. Maar mocht dat ooit veranderen, omdat je DSR te veel pest oid, dus hem niet te vriend houdt, dan komt DSR niet meer, bijgevolg zijn er dan ook geen Eindoordelen meer en dat zal ten koste gaan van de lezers en de kwaliteit alhier.

  DSR schetste dus een oorzaak-gevolg-sitatuatie, geen dreigement als in ‘als jij dit niet doet, dan al ik dat’.

  Gerustgesteld, heetshoofdig stuk blogbaasje? *milde glimlachicoonI*

 39. @APD
  Op nieuwe Eindoordelen hoeven we geen vijf dagen te wachten – DSR levert ze dagvers.

  @MK
  Val jij in voor Henk/Ut, de zanikzeloot?

 40. Klopt Luv. Het innerlijk is niet zichtbaar, niet hoorbaar, niet tastbaar en vooral niet meetbaar.
  Verder hebben natuur en natuurkunde natuurlijk niets met elkaar te maken.

 41. Klare, volgens mij was het: cortomo, nix aan de handa. Dat ik jou moet corrigeren terwijl jij veel reviaanser bent dan ik ooit zou kunnen worden.

 42. Fietsendief

  Bij de slager vertelde mevrouw Demir dat haar fiets gestolen was op de Grote Markt. Een zuurverdiende blauwe Gazelle met rode fietstassen. „Junkie-inflatie”, vloekte iedereen. Verslaafden stelen een fiets van honderden euro’s en verkopen die dan voor een habbekrats.

  Bij het station zag ik een bleke, nerveuze man. Ik herkende direct de gestolen waar. Woede over de schanddaad deed me de blauwe fiets uit zijn handen rukken. De dief verzette zich niet, hij schold slechts. Trots arriveerde ik fietsend bij mevrouw Demir. Deze vertelde me beleefd dat het niet de hare was.

  Ik heb een junkie bestolen.

  Ron Scholte

 43. Nou, bedankt dan maar weer voor de uitleg over fietsendieverij door junkies, het onwaarschijnlijke ‘junkie-inflatie’ uit een keel, de geforceerde schrijfstijl in de tweede alinea, de pointe die je van mijlenver aan zag komen, de merkwaardige toevoeging ‘beleefd’, de algemene constatering ‘bleek+nerveus=junk’ (je zal maar net een griepje hebben) en die overbodige laatste zin die doet denken aan een opgefokte voetballer die de bal na het doelpunt toch nog maar even het net in trapt.

  De enige interessante vraag, of de inzender zich vervolgens heft aangegeven bij de politie, blijft helaas onbeantwoord.
  Eindoordeel: 4 (zegge: vier)

 44. Oh, en waarom twee keer de naam nadrukkelijk van de bestolen vrouw genoemd? Wil die op zo’n manier in de krant? Of moest eea nadrukkelijk een cultuur-verrijkte achtergrond krijgen?

 45. Hmmm….meestal reageert APD prompt op het Ik-je maar vandaag niet, lui.

 46. Die laatste zin doet de deur dicht. Er zat een beter Ikje in met een snufje zelfspot. Gemist voor open doel.

 47. @DSR, er staat dat het om het aftellen tot het intro van de nieuwe eindoordelen gaat, het intro, niet de eindoordelen zelf, kun je echt niet lezen? Zal wel niet.

  @Ikje. Het meest erge en in het oog springende is dat rare ” „Junkie-inflatie”, vloekte iedereen.” Dat kan hooguit een persoon gezegd hebben, wellicht dat er dan een instemmend gemompel of zelfs gejoel weerklonk, maar het kan niet dat meerdere personen dit tegelijkertijd hebben gevloekt. Indien wel, dan mocht het in de krant! Vele malen erger is de naargeestige sfeer die opstijgt uit dit werkstukje, vooral vanwege het gebruik van woorden als zuurverdiende, vloeken, schelden, woede …. De schrijver is chagrijnig, ongelukkig, baalt van het leven, en als je het leest dan denk je als intens gelukkige expat “pffff, zo blij dat ik uit dat landje weg ben, waar 43% van de mensen om minder, minder, minder gaat roepen bij de minste of geringste overlast die ze denken te hebben van andere mensen.” Een geestesgesteldheid waarmee het land zo langzamerhand doordesemd lijkt te zijn. Stelletje klagende, zure chaggo’s, dat jullie er zijn, v/h mijn landgenoten. Wel goed om het via dit blog mee te maken, we mochten eens een te rozig en zoet beeld van het landje hebben, dat wij gelukkigen decennia geleden hebben mogen verlaten.

  De laatste zin van het ikje is beresterk, dat wel, en dat meen ik.

 48. @APD
  DSR heeft liever dat je dat hatelijke toontje achterwege laat.

  En aangezien je niet aanslaat op DSR neutrale gesbruik van het woord ‘lui’ vandaag. beschouwt hij dit als een terugtrekking van je foutieve interpretatie van gisteren.

 49. DSR is toch maar weer zo verschrikkelijk blij dat hij niet zo’n ondankbare nestbevuilende expat is als sommige anderen hier, die bovendien in het meest intolerante land van Europa wonen!

 50. Maar goed, kennelijk gaat we hier nu zo met elkaar om *zucht*:

  @APD, als je dat bedoeld, dan zou er moeten staan ‘Nieuwe aankondiging van de Eindoordelen’, niet ‘aankondiging van de Nieuwe Eindoordelen’: kun je echt niet schrijven? Zal wel niet.

 51. @DSR, ik doe je niet het plezier om aan te slaan op een nieuwe welbewuste provocatie, that’s all and get a life, zeggen we dan.

  “Als je dat bedoeld” … over kunnen schrijven gesproken *lol icoontje, voor de goede verstaander zelfs een smalend lol icoontje*

 52. Dergelijke smalende lol en gescheld is het gekerm van de machteloze, zullen we maar denken. Dat DSR inhoudelijk een prima punt maakt, laat APD onvermeld *dikke grinikicoon*.

  Hij heeft duidelijk z’n dagje niet.

 53. Tja, dan moet je het zelf maar weten. Ik bood je juist galant een uitweg uit een smadelijke terechtwijzing. Goed dan, een nieuwe aankondiging van de eindoordelen zou onzin zijn, alle eerdere eindoordelen zijn al eens aangekondigd, dat doen we niet elke week opnieuw. Het gaat om de aankondiging van het feit dat er weer nieuwe eindoordelen te zien zullen zijn. Moeilijk? Dacht ik toch niet. Kennelijk wel voor de minderbegaafden onder ons. *dit keer maar eens een medelijdende maar warme gulle en bemoedigende lach, hopende dat de aangesprokene toch ooit eens het gewenste taalniveau voor het kunnen meepraten op dit blog zal bereiken*

 54. Ik za dat bobje kopieren en van witregels voorziet ivm de leesbaarheid.

  ‘Eindoordelen’ is trouwens met een hoofdletter.

  Maar even serieus: moet dat nou, dat gedoe over ‘minderbegaafden’? Je toonzetting wordt stilaan minder luchtig en voor de rest zit niemand op het gehakketak te wachten.

  Kunnen we het misverstand over DSR’s veronderstelde ‘chantage’ bij deze achter ons laten of geef je er de voorkeur aan in jouw lezing te volharden, met allicht repressailes tov DSR en een verslechterende sfeer tot gevolg.

  DSR weet het wel, APD. En jij?

 55. @DSR, eindoordelen schrijf ik sinds kort met een kleine letter, ook dit is deel van het uiterst lichte en subtiele sanctiepakket. Hangt dus helemaal van jou af of we het ooit weer eens, ik hoop in de nabije Toekomst, met een hoofdletter kunnen gaan schrijven.

  Excuses voor het misverstand. Met minderbegaafden is uiteraard mindertaalbegaafden bedoeld. Het achter ons laten van het “misverstand” *kuch* had ik al meteen gedaan, herhaaldelijk zelfs, maar je blijft er zelf op terugkomen. Alsof je er trots op bent. Of je wilt sarren, zoals sommige mensen zeggen?

 56. Dat is dan sinds zeer kort. In je aangekondiging staat het in ieder geval nog zoals het hoort.

  DSR hoort ervan op dat je het misverstand achter jue zou hebben gelaten, maar neemt genoegen met je terugkrabbeling. Aan ‘sommige mensen’ heeft DSR geen boodschap en dat oordeel over verondersteld sarren moet je zelf maar trekken.

  Wat betreft de begaafdheden: DSR geeft ruiterlijk toe dat jij kennelijk wat meer tijd neemt om je inzendingen op vertikkingen door te vlooien. DSR heeft daarentegen een vlotter pennetje. Iedereen tevreden.

 57. Van beroep spuit11 zijnde, met als hobby alles datwat nergens over gaat, en als talent van Godt gekregen hebbende ein bisschen dyslectisch lees ik eindoordelen als Ein door delen. Wat zou er een zegen over de Menschen dalen…

 58. Ondanks het tijdstip, wanneer de ‘normale mensen’ waarschijnlijk nog op bed horen te liggen van de zedenpolitie hier, waagt DSR er toch maar een reactie aan, concluderend dat de vrede kennelijk is getekend onder het motto ‘wie zwijgt stemt toe’. *tevreden glimlachicoon*

  Dat is mooi en leert de kleine rechters en rechterinnetjes in het land dat je in geval van misverstanden geduld moet betrachten, uitleggen en nog eens uitleggen, zonder dat je iets dat je niet (of wel) hebt gezegd hoeft terug te trekken.

  Ook heeft APD ondanks zijn gemopper dat rouwadvertentietje in de rechtercolumn over zijn aankondiging aangepast, naar aanleiding van DSR’s opmerkingen. *tevreden glimlachicoon*. Dat komt de duidelijkheid van zijn boodschap ten goede, al zullen veel casuele lezers waarschijnlijk niet weten wetern wat een ‘eindoordeeltje’ is.

 59. Daarvoor worden dan ook diverse aansprekende redenen gegeven.

  Overigens lijken de meeste reageerders hier het uitstekend met zichzelve te hebben getroffen.

 60. @L
  Nou nee, er is juist sprake van hardhoofdig individualisme allerwegen.

  @APD
  Kijk, dat is nou best een geestig, niet-gemeen grapje. *goedkeurende glimlachicoon*

 61. Beleefdheid

  Ik beschouw ‘ons’ Nederlanders als een behulpzaam volk, ook voor toeristen die ons land bezoeken. Zo help ook ik regelmatig verdwaalde toeristen. Dat beleefdheid soms onopzettelijk zijn doel voorbijschiet, ervaar ik in een apotheek in Amsterdam-Oost, waar een medewerker de klant voor mij vriendelijk te woord staat en de werking van een medicijn in het Engels uitlegt. Ze sluit de voorlichting af met een glimlach en de enthousiast gebrachte woorden: „And if you have any questions about the use of this product, don’t even bother to ask.” De klant loopt bedremmeld de straat op.

  Myrthe Bösensell

 62. Kromme tenen, ingegroeide nagels, verknarste tanden en tot slot een onvervalste aanval het het schompetanus bij het lezen van dit Ik-je.

  Dor, houterig, ijdel, humorloos, pretentieus, clichematig – een van de ergerlijkste Ik-jes ooit.
  Eindoordeel: 2- (zegge: tweemin)

 63. En dan krijgen we nu APD die verlichte expat vast helemaal uit z’n sterretje knapt van het geknerp over ‘onze’ volksaard.

 64. DSR moet voor zijn schompetanus en verknarste tanden maar even naar de apotheek. Wel in ’t Engels een remedie vragen.

  LOL ‘uit zijn sterretje knapt’

 65. Myrthe, Myrthe, Myrthe toch! Nederlanders zijn geen behulpzaam volk, echt niet, maar om dat te onderkennen moet je met een open mind en niet alleen als toerist wat andere landen bezocht hebben. Afgezien van Frankrijk, waar ze doorgaans hooghartig doorlopen bij welke vraag dan ook, en waar je zelfs als gehandicapte opzij wordt gebeukt, en je zelfs met kinderwagen op een zebrapad nog omver wordt gereden (zie https://basvanvuren.org/2010/12/12/als-je-parkeert-bij-dit-bord-hoop-ik-dat-je-invalide-wordt/ ) loop je echt in vrijwel elk ander land, wellicht met uitzondering van Noord-Korea (maar dat heeft andere redenen dan onbehulpzame volksaard) meer kans een behulpzame of vriendelijke inwoner tegen het lijf te lopen dan in het ‘minder minder minder’ schreeuwende Nederland.

  Voor de rest een vermakelijke verhaspeling van de Engelse taal, niet echt een dijenkletser tenzij je erbij was.

 66. Ik stond er toevallig naast en hoorde de attente apothekers-assistente zeggen: do’nt even hesitate, brother, to ask”

 67. Aquarel

  Ik kijk naar mijn gerafelde vinger, de elektrische heggenschaar nog in mijn andere hand. Op de automatische piloot leg ik een provisorisch drukverband aan en constateer dat ik de vinger nog kan bewegen. Naar de EHBO is geen overbodige luxe.

  Terwijl ik wacht op de snel opgeroepen oppas-opa, probeer ik het bloedspoor van de tuin naar de keuken weg te poetsen. Beelden van een leven zonder vingertopje flitsen door mijn hoofd. Hugo van zes aquarelt ondertussen rustig door.

  „Geeft niet hoor, mam, dat je op mijn tekening hebt gebloed”, zegt hij troostend. „Kijk! Ik heb er een poppetje van gemaakt!”

  Annetje Lekkas

 68. Gelukkig hebben Paul Haenen én Dominee Gremdaat een lintje gekregen, mooi toch van zo’n koning.

  Verder zag ik een filmpje waarin Fred de Graaf, burgemeester van Amstelveen, de ontvangen koningin een kneepje in één bil gaf. ( You tube)

 69. Wat betreft het ikje: ja dat komt ervan als je zo stoer te werk gaat met de heggenschaar.
  Zoontje, aquarellist van huis uit, vrije school waarschijnlijk, neemt het laconiek op en verft gewoon verder met moederbloed in zijn kleurplaatje.
  Bloederig verhaal, zeker waar, maar verder lijkt mij EHBO wat overdone.

 70. Ik zit al uren druk te surfen, Klare taal, maar kan die video niet vinden. Snik! Heb je een middagdutje gedaan en dit misschien gedroomd?

 71. Luvienna

  Ik heb vandaag pas je mail gevonden en beantwoord. Zie ook mijn reactie op drasties.

 72. Kees,
  op het moment dat de man, die daar dichtbij stond riep: ‘hij knijpt in kont’.
  Het gaat heel snel allemaal, het was toch minstens een duidelijke handoplegging, om in katholieke termen te spreken.
  Het subtiele kneepje is natuurlijk weer weggeshopt door de RVD, dat begrijp je toch hopelijk.

 73. Naar mijn waarneming is het zeker geen knijpen, eerder gedachteloos lichtjes wrijven. Maxima liet het dan ook toe. Van knijpen is zij niet gediend, zoals bekend.

 74. Wrijving, ja dat is en blijft onschuldig, wrijving kan actief of passief zijn , met wrijving zit je dus altijd goed. Nou ja , ik vond dit wel een actieve wrijving, gezien dat die gluiperd al eerder uit de eerste kamer was verwijderd en overgeplaatst als beloning naar Amstelveen met een burgemeesterszetel.

 75. En gefeliciteerd, Klare Taal, met de 100e reactie op deze post. Kneepje in de wang van de blogbeheerder!

  De man, zo leert een korte google, is inderdaad wegens wrijving opgestapt als voorzitter van de Eerste Kamer. Hij wilde destijds Willem-Alexander tegen vreemde smetten beschermen, de beloning voor zijn zelfopoffering heeft hij nu dus gekregen. *grinnik icoontje* Jaja, ziet dan niemand dat knipoogje van de koning direct na de daad?

 76. Dank je wel apie, voor de srtreling, maar let wel.. ik weet alles van de gnuivende politici.
  Niets ontgaat mij, ik blijf alert en zeer zeker op de hoogte.

  De haagse kliek zal me aan de moskee roesten.

 77. Luvje toch! *hand voor de mond sla icoontje* Bekend zoals in algemene ontwikkeling en de vakliteratuur bijhouden. Lees bv het standaardwerk ‘Waar Maxima niet van houdt’ (10 delen) van prof. dr. D. D. Dinges (ik meen dat “aanrakingen achter” in deel 8 wordt behandeld).

 78. Ligt het aan mij of is drasties weer uit de lucht? Heeft mijn laatste kritische opmerking naar Jan toe consequenties gehad? nee toch, hoop ik!

 79. Indra, je hebt gelijk! “Oops! Website currently not available. Nice of you to come by, but currently this web page is feeling a bit under the weather. Why not check back later?” Wel een geinige en onderhoudende tekst, vind ik. Het grapje dat nu in me opwelt onderdruk ik *lol icoontje* (ik had willen zeggen: zo’n leuke tekst hebben we daar al maanden niet gezien). *foei icoontje!*

  Maar aan jou ligt het vast en zeker niet, Indra. Als je iets zegt wat hem niet bevalt dan blokkeert hij je.

 80. Intussen werkt Drasties weer en is het duidelijk dat Indra graag een voortsetting wil van hoe eea was, maar dan uitdrukkelijk zonder DSR.

 81. Al eens eerder gezien dat drasties op mijn laptop niet werkt en op mijn phoontje wel, zoals nu weer.

 82. @DSR Het is verbazingwekkend dat je nog normaal kunt lopen – daar ga ik tenminste van uit – met die giga-lange tenen van je. De ‘D’ in je naam moeten we maar naar ‘Diva’ laten verwijzen.

 83. @L
  Wat een rotopmerking over mijn typische loopje, alsof een mens zichzelf heeft gemaakt!

 84. Waar is dat aftelrouwadvertentietje eigenlijk gebleven? Opgedoekt na doorbraak helder inzicht? *milde glimlachicoon*

 85. Ik was erop uitgekeken. Mag. Kan. Met elke rubriek gebeuren. Scherp blijven dus vadermans. Maar die tenen van je komen zo meteen in beeld.

 86. @DSR Jouw typische loopje kende ik niet; daarom stond er in mijn reactie ook: ‘tenminste, daar ga ik van uit’. Maar wel een prachtige samenloop, dat je gelakte teentjes (prachtige foto, trouwens, ben je de linker of de rechter op de nieuwe draad? De Rechter waarschijnlijk *what’s in-a-name-icoontje*) inderdaad voor een DSR-specifiek loopje hebben gezorgd! Trek het je niet aan; in latere, meer verlichte tijden, als je Eindoordelen alle uithoeken van de aarde hebben bereikt, gaan mensen dat nog nadoen omdat ze op je willen lijken.

 87. Wie wat bewaart die heeft wat: op 16 april 2014, 2:17 uur (normale mensen sliepen toen) zei DSR het volgende: ” … DSR kan je blogje maken of breken, dus denk er maar eens goed over na wie je hier het beste te vriend kunt houden…. dikke grinikicoon

  Not dus! Het blog bestaat nog altijd en bloeit zelfs als een tierelier, ondanks de verwoede pogingen van ons rechtertje. DSR, ja, die is zelf wel verdwenen. Op geen enkele website, op geen enkel blog zijn diens reacties meer te zien. De man heeft zichzelve in de wielen gereden, zichzelve om zeep geholpen, en wel heel erg ver buiten de waard gerekend. Hoogmoed komt voor den val, het is maar weer eens gebleken.

  Enfin, dit is niet de plaats om zout in de wonden te strooien. Maar laat dit een les zijn voor alle schrijvende would-be smalertjes en honertjes in den lande. Het loopt met hen slecht af, niet met degene die zij besmalen en besneren. En grinnik is met twee ennen.

 88. He kom aan, blijf niet staan met je hoempapet en je kutgebit en de helaho en daar komen we nog zo! We staken want wie heeft er om die kinderen gevraagd; zelfs hier waar de hersens goed verdeeld zijn zijn de cellen ook gedeeld en meer dan gemiddeld maar pas op boeren en grondbezetters, jullie kunnen trekken en grillen, de meute ontwaakt en de meteoriet die ons allemaal uitsterven zal draait al ergens warm, of koud eigenlijk.

 89. @APD, november 25, 2019 om 10:51
  Eind goed, al goed -uiterst milde glimlachicoon-

 90. Wow, je leest wel heel ver terug vadermans. Anders niets om handen?

  Maar serieus: denk je werkelijk dat je een blog “gebroken” hebt??

  Wat een hilarische zelfoverschattende pedanterie. Dit is tien (10) jaar geleden. Zou het kunnen zijn dat ik geheel en al zelve heb besloten dat het tijd werd voor iets anders? Zoals het nu gaat, is het werkelijk waar helemaal naar mijn zin.

 91. Nee, niks beters te doen. -milde glimlachicoon-

  Het ging DSR meer om de zinsnede “DSR, ja, die is zelf wel verdwenen. Op geen enkele website, op geen enkel blog zijn diens reacties meer te zien.”

  Het tegendeel is gelukkig waar. Eind goed, al goed dus. -milde glimlachicoon-

  Maar ieder legt natuurlijk zijn eigen accenten. Mag.

 92. Dat was toen toch waar? Nu weer wel, daar is iedereen blij mee. Ik wel in ieder geval. Hier was je echt niet meer te handhaven, je hebt daar ook je excuses voor aangeboden, maar echt fijn dat Lummel speciaal voor jou een blogje heeft opgezet en nog een gezellig blogje ook. Je bent daar ook een stuk minder chagrijnig, minder ruziezoekend, dus eigenlijk nog niet helemaal jezelf. Hou vol!

 93. En dan lazen we ook nog:

  “De man heeft zichzelve in de wielen gereden, zichzelve om zeep geholpen, en wel heel erg ver buiten de waard gerekend. Hoogmoed komt voor den val, het is maar weer eens gebleken.”

  Daarmee heeft APD onbedoeld maar naar nu blijkt toch uiterst correct het lot van zijn eigen blog beschreven -milde glimlachicoon-.

  Maar goed, fijn te horen dat alles naar wens is -mild-geamuseerde glimlachicoon- .

  Ik kom over vijf jaar nog wel weer eens kijken op dit topic, als dit blog dan nog in de lucht is natuurlijk.

 94. Nogmaals: je bent volgens de regels van de site verwijderd, op een nette manier, en je had er zelf begrip voor.

  Verder is er niks gebeurd, niks gespeeld, nergens buiten gerekend, je lijkt HR wel met al die theorieën, intriges en complotvermoedens. Er is op dit moment niets wat ik anders had gedaan, ook met de wijsheid van nu, en ik mis het dagelijkse gebekvecht met jou echt niet.

  Hoe moeilijk is dat voor je om dat te begrijpen en te accepteren? Het lijkt wel of jij iets mist.

  Tip: probeer ook jij eens jezelf te vernieuwen, als je over vijf jaar nog steeds dezelfde dingen doet en dezelfde dingen leuk vindt, dan moet je je toch echt eens achter de oren krabben.

 95. DSR verwijst ter afsluiting naar zijn boodschap van gistermiddag:

  “Eind goed, al goed -uiterst milde glimlachicoon-“, en daar staat DSR nog steeds in alle van harte achter. En APD toch zeker ook, gezien zijn uitbundige tevredenheid over de huidige staat van zijn blog.

  -milde glimlachicoon-

 96. Ja, maar dat was het toch al? Waarom dat zo beklemtonen en dan ook nog met al die hysterische milde glimlachiconen? Is er iets dat je dwars zit, vadermans? Is je ontlasting zoals hij moet zijn? Geen branderig gevoel bij het plassen, zurige oprispingen in het holst van de nacht? Op tijd hulp zoeken, hoor.

 97. Bedankt voor de belangstelling. Alles alles werkt naar behoren. -mild-vriendelijke glimlachicoon-

Ik vind er dit van:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: