De paashaas ging vreemd en vond het lekker (alleen voor volwassenen)

Het mandje op zijn rug was bijna leeg. Het grootste paasei had hij voor het laatst bewaard. Dat was voor Sandra, het mooiste en liefste meisje van het land. Als zij lachte, dan lachte de hele wereld met haar mee. Als zij zong, dan hielden de vogeltjes hun snavel. Als zij huilde, dan wilde iedereen haar troosten. De bakker, de buurman, de leraar, de zwerver in het park en de jongen van de mobieltjeswinkel.

De paashaas rende de straat over. Auto’s en trams hielden de adem in en gingen toen weer toeterend en klingelend verder. Daar was het huisje van Sandra. Ze stond voor het raam. Opgetogen klapte ze in haar handen. De paashaas keek omhoog en sprong over het tuinhekje. Zijn zwarte kraalogen glansden.

Geef het nou maar toe, joh, dacht hij nog. Je bent gewoon verliefd. Stapelwaanzinnigsmoorverliefd. Op een mensenmeisje van negentien. Haas die je bent! Denk toch aan je vrouw. Die zit thuis te wachten met een kopje brandnetelthee en een mierikswortelkoekje.

Maar hij roffelde al op de deur. Hij huppelde al door het gangetje. Hij liet zich al languit vallen op het bankje. En Sandra ging bovenop hem liggen. En ze kuste hem overal. Lekker toch?

Featured image Easter bunny
Advertentie

Auteur: Bas van Vuren

Schrijver - Rijmer - Kijker - Stemacteur - Kent beroemde mensen - Maakt liedjes - Doet iets met #ikjes - Want ja - Je moet toch wat

44 gedachten over “De paashaas ging vreemd en vond het lekker (alleen voor volwassenen)”

 1. Mooi! Was hem vergeten. Lieve uitvoering. Toch blij dat ik het oorspronkelijke “de premier” (originele versie) in “de burgemeester” heb veranderd. 😉

  Overigens heb ik gisteren ook “de man met de leesmap” veranderd in “de man die zijn hand ophoudt”. Dit geeft dan meteen aan hoe oud dit verhaaltje is ….

  Maar het overrompelende gevoel van redeloze blije verliefdheid was bij beide tekstschrijvers hetzelfde en is van alle tijden 🙂

 2. Dit is een heeeel lief paassprookje.
  Maar ik vind de haas wel een bietske vulgair:
  ‘De paashaas snuffelde even onder de staart van een straathond. Maar voor de rest had hij het prima naar zijn zin.’
  En dan naar een mensenmeisje van zeventien gaan…
  Ik hoop dat het bij het knuffelen alleen gebleven is, en het lieve mensenmeisje er niks aan overgehouden heeft?

  Maar ach, in sprookjes gelden deze hygische overwegingen niet.

  Is het toch nog wat geworden tussen die twee?
  En… hoe zit het dan met z’n vrouw?

  Graag vervolg!

 3. Hoi Ilona! Welkom terug uit het verre China. Och, vulgair, deze paashaas … het was per ongeluk, denk ik, die hond, een reflex. Het is ook al weer tientallen jaren geleden. Dat meisje van 17 was dus niet zo gek veel jonger dan de paashaas zelve … ’t Is wel wat geworden, toen, maar daarna was het ook weer heel snel over, en nu zijn ze dan wel weer nog vriendjes, zoals dat heet. Met die vrouw is het ook goedgekomen.

  Er komen vast nog wel wat verhaaltjes, want Apie is aan het voorjaarsopruimen en komt ouwe stukkies tegen. Zodra ze op het wereldwijde web staan kunnen ze met de vuilnisman mee. Eindelijk!

 4. Wat zijn Ajax fans toch een domme kereltjes. En het staat nu 4-1 voor PEC!

 5. Nou nou nou, wat een geile paashaas. ’t Zal de lente wel zijn. In combinatie met Smakelijke Sandra, natuurlijk.

 6. Zo-zo, wat een gezellige drukte van belang, ’t is hier vast het hart van ’t blog! *milde glimlachicoon*

  Waarom is deze aaneenschakeling van woorden en zinnen trouwens alleen maar voor volwassenen? ’t valt toch wel mee, zo al met al?

 7. Hm, het is nog allerminst zeker dus dat het sanctiepakket kan worden verlicht. Maar we hebben nog zes dagen. Wellicht gaat de wijsheid toch zegevieren. Ik houd er goede hoop op.

 8. @APD
  Is er dan aanleiding tot voortzetting van de sancties?

 9. Zeker, DSR, die aanleiding is er nog steeds. Smalen, uitdagen, schelden, laatdunkend doen, in het algemeen nerveusiteit uitstralen, zie de andere thread van vandaag, bij het ikje over het Duitse hotel, waarin je de blogbeheerder “lui” noemt omdat er een reactie 29 minuutjes, tijdens de lunchpauze nog wel, in de moderatie stond. Dit betekent nog net niet dat er ook volgende week sancties zullen komen, lichter, hetzelfde of zwaarder, maar het debat loopt nog, dat moge duidelijk zijn, we zetten het denkhoofd nog niet stil.

 10. Driewerf onzin en wel hierom:

  1) DSR heeft je niet lui genoemd – dat zag je verkeerd, zie ter plaatse

  2)Je spreekt hierboven al over voortzetting van de sancties, nog voor het veronderstelde onrecht da hierboven wordt weerlegd.

  3) Waar heeft DSR zich deze week uberhaupt schuldiggemaakt aan ‘smalen, uitdagen, schelden, laatdunkend doen, in het algemeen nerveusiteit uitstralen’?

  En zo ja, rechtvaardigt dat sancties?

  As je het hier liever zonder DSR stelt moet je het maar zeggen, hoor.

 11. DSR, niet zo zielig doen hoor, daar laat je je mee kennen. Voor hen die je nog niet kenden dan. Ik ken je al.

  Kort&goed:

  1. dat zeg jij, zie ter plaatse.
  2. ik beslis er niet over, ik spreek er alleen al over, meer niet, lijkt me niet zo vreemd.
  3. deze week nog niet zo erg, maar vorige week wel, ik meen donderdagavond laat, een uurtje of 2h17 of zo. En daar deed je de volgende dag zelfs nog een schepje bovenop door e.e.a. te herhalen. Ook al wist je dat het pijn deed. Dat en dat alleen was de reden voor het afkondigen van het (overigens zeer lichte) sanctiepakket.

  Of je gezeur van deze week een continuering, verscherping of verzwaring van de sancties rechtvaardigt kan nog niet worden gezegd. Ik denk het niet. Maar ik heb zondagmiddag een vrijblijvend orienterend onderhoud met de voorzitter van de Integriteitscommissie, die geen zak meer te doen heeft en weer “actief” wil worden (reizen met zijn secretaresse als je het mij vraagt, maar we zien wel). Ik zal hem deze vraag eens licht orienterend voorleggen, onder het genot van een whiskietje of twee. Hij heeft keiveel gevoel voor dit soort gevoelige discussies.

 12. 1. Dat zeg ik. DSR heeft dan ook groot gelijk. Ontken gerust, maar je staat voor schut.

  2. Smoesjes.

  3. Ha – hij ‘denkt het niet’. En vervolgens een luchtig bedoeld praatje.

  Je doet maar wat je niet laten kan. Bring it on, als je zo nodig moet.

  De sancties vergen meer van jou dan DSR en voor het echte werk, nl. modereren, ben je te verstandig. * dikke grinikicoon*

 13. Die voorzitter van de integriteitscommissie: waar komt die ineens vandaan en waarom hebben wij geen zegje gehad in zijn benoeming? Hoe integer, of juist niet, is meneer dan wel, zonder zak maar met secretaresse?

 14. @Luvienna, die voorzitter is de werkloze voorzitter van de Integriteitscommissie die op het belendende blog de knopen doorhakte bij geschillen over de puntentoekenning van de koppenwedstrijden. Wellicht voor jouw tijd. Ondergetekende fungeerde als liaison tussen klagers en commissie, en maakte daardoor weleens dingen mee die hij eigenlijk niet zou willen hebben meegemaakt.

  De voltallige commissie was regelmatig op reis, weekendtrips of langer, en de voorzitter nam zijn vrouw niet mee. We hebben zelfs live met het publiek van het belendende blog moeten meemaken dat de voorzitter – ik meen dat het in een pannenkoekenboerderij in de duinen bij Wassenaar was – en de secretaresse van de Integriteitscommissie lange tijd onbereikbaar waren, maar aan de geluiden te horen uit de pannenkoekenhotelkamer zaten zij daar niet mee. Pijnlijk werd dat toen de vrouw van de voorzitter kwam opdraven. Zij zijn later, ik meen nadat een dergelijk voorval zich ook had voorgedaan in hotel Marina te Keulen, uit elkaar gegaan, en bepaald niet vreedzaam.

  Die voorzitter dus, die zit nu met zijn duimen te draaien, en zoekt vertier. Hoewel ik dit gedrag veracht, moet ik professioneel blijven en toegeven dat de oordelen van de man altijd keigoed en 100% objektief waren. In pijnlijke gevoelige vetes kun je niet om hem heen, dat is gewoon zo en daarom ga ik zondag een vorkje met hem prikken.

 15. @21:57

  Klassiek geval van een dissociatieve identiteitsstoornis. De oorzaak hiervan is veelal terug te voeren tot stressituaties, bijvoorbeeld emotionele of psychische mishandeling. Misschien kunt u zelf de stressfactor identificeren; iets of iemand in uw dagelijkse omgang?

 16. Ik hoop dat Haas, Apie de Inspiratie geeft, de Traditionele Paasboodschap ook voor de Kleintjes , het Begrijpelijk Lezen. makkelijker te Maken.
  De levensVreugde van Paashaas is mij schier onduidelijk. Welk klassiek dysfunctioneren hier ’n achtergrond van is, De almachtige, maakt wel meer , waar ik niet bij kan.
  Kortom als ’t even kan graag ’n iets andere stijl?

 17. Ik dacht eerst dat dit een nieuw verhaaltje was totdat ik die ouwe blauwe kop van mijzelf zag…

Ik vind er dit van:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: