Een haathok met een gezellig behangetje is het hier volgens DSR (24)

Juichen in het haathok“Wat een keigezellig blog is het hier toch”, zegt Maduro. Het vervangt “die oubollige wereldomroep, intercontinentaal, internationaal, zelfs provinciaal”, zwijmelt Klare taal. Je zou er als blogbaas van naast je schoenen gaan lopen. Maar volgens DSR is het niet meer dan een “haathok met een gezellig behangetje.” Dat weten we dan ook weer.

“De wezenloze titel kondigt al aan dat we weer in het NRC-Ik-universum zijn aanbeland, waar de ouwetjes dementeren en hun familie doorgepureerde pointes aanleveren.”

DSR? Natuurlijk,  het gaat hier om de Eindoordelen van De Schrijvende Rechter (DSR) over de “ikjes”, die anekdotes die dagelijks worden aangeleverd door lezers van de NRC,  Ze verschijnen in het reactieveld hieronder, elke dag vanaf een uur of twee. DSR schiet ze vervolgens genadeloos af, met zoiets als “De wezenloze titel kondigt al aan dat we weer in het NRC-Ik-universum zijn aanbeland, waar de ouwetjes dementeren en hun familie doorgepureerde pointes aanleveren.”

Vorige week ging het ook over een Ode aan de Mannen, gemaakt door een Facebookvriendin van Heer Rozenwater. Zij wenst hier liever anoniem te blijven. Nou, dat kunnen we ons voorstellen. Het lieve mensje werd met de grond gelijk gemaakt.  Vooral voornoemde DSR excelleerde met een deconstructie van het “gedrocht“. Zin voor zin. Zie de link voor de volledige ontrafeling.

twee tietenEen greep: de ode is  volgens onze schrijvende internetslager afkomstig van “een moeilijk vrouwmens wier gloriejaren achter haar liggen (…) die wil dat we likken als Lassie met een meer dan milde glimlach, over reprociteit wordt niet gesproken (…) die lekker wil slonzen in haar juichpak (….) en haar wellnessschrijfsterinnen en klankschaalcomponisten wil delen met haar man.” De prachtige zin “Die door hun humor alleen al een vrouw kunnen erotiseren” wordt afgedaan met een honend “Altijd een merkwaardige combinatie. Heb het idee dat ‘Ken je een mop – twee tieten in een envelop’ niet gaat werken”

Hij kreeg met dit werkstuk de handen op elkaar en werd tevens de duimpjeskampioen van de week. De reactie kreeg maar liefst 11 duimpjes, waarvan 9 up en 2 down, zoals hier ergens in de linkerbalk te zien is. Gefeliciteerd, rechter, we weten hoe belangrijk dit voor je is.

Luvienna zag er de humor niet van in en knorde  “Wat een analyse, een vrouwenschuwende, sikkeneurige izegrim waardig”.  Kees raadde Heer Rozenwater aan om “als de donder” op zoek te gaan naar een vrouw die op oude rockers valt en “verder geen eisen stelt zoals die vrouw van die lofzang op een halve zool die ze voor haar uitgezakte prins op het witte paard aanziet.”

Uiteraard sloeg DSR onmiddellijk toe met “voor Heer Rozenwater is een boterham met tevredenheid dus een afgelikte boterham.”

Heer Rozenwater was de tassen voor Oerol al aan het pakken, maar merkte nog op dat de vrouwen (huilers genaamd) opgewonden worden van “brute klootzakken zoals DSR” en dan komen uithuilen “bij een gevoelvolle troubadour zoals ik. Dan krijg je ook je kansen.” Uiteraard sloeg DSR onmiddellijk toe met “voor Heer Rozenwater is een boterham met tevredenheid dus een afgelikte boterham.” 

Op veroveringsgebied – ook huilers zijn te veroveren –  had ons Roosje nog een klassieke tip paraat, “die wellicht in de vergetelheid is geraakt: neem de huiler mee naar een romantische film en leg een zak popcorn op haar schoot. Heel langzaam eten en succes is verzekerd.” Dit effect heeft volgens Luvienna te maken met het vrijkomen van oxytocine – ofwel het knuffelhormoon.

cactusDSR was in vorm. Zijn “Hopelijk heeft ie ‘t nest de bus uitgezet, op een landweggetje, in de blakende zon, met een blaffende hond op de achtergrond, een stofwolk bij het wegrijden, terwijl ze teenslippers droeg.” kan zo verfilmd worden.

Bertje ging er vrijwel onopgemerkt vandoor met de 100e-reactiebokaal: “ Die ode lijkt wel een beetje op Bertjes lijf geschreven te zijn, met het verschil dat hij wel *accent aigu icoontje* van scoren houdt: Apie, laat die Jerobeam biologische wijn maar aanrukken!” Apie zelve punterde geheel per ongeluk en buiten mededinging de 200e reactie in het doel.

Letter UDe woord-van-de-weekbokaal, zo daar al een bokaal voor was, kom zeg, we blijven niet bezig, weet u wat die bokalen kosten, gaat naar Ut (Uma Thurman, ahum) voor zijn prachtige modermismen: “Het lijkt wel of een reageerster hier weer aan het threadsnuiven is om vervolgens bij de buurman te transreaguren.” De variant van Heer Rozenwater (“buurgluren”) mocht er ook zijn.

Riverside blues is al weken zoek, da’s jammer, maar Klare taal werpt zich meer en meer op als een waardige vervangster. Pareltjes van haar waren: “Luvienna, na mijn heupoperatie was ik tot menig standje in staat. Tussen haakjes ik heb nooit een heupoperatie gehad.” en “Ik ga dus keileuk hier de hele foebol invullen. Nou ja geen scores dus, dat legt niet in mijn plenning. Voor de rest dus is alles okee. Alles klop ook nog.”

U kunt uw oplossingen tot einde van deze week inzenden.

Enfin, je zou bijna vergeten dat dit het intro is van weer een nieuwe week vol heerlijkheden van onze reageerders. Scrol  dus nu snel naar beneden, zeg rustig wat het ikje van de dag of een opmerking van een  medereageerder bij uzelve losmaakt. De puike eindoordelen van vroeger blijven te raadplegen voor ieder die dat maar wil. En Oranjegevoelens kunt u hier kwijt. Veel plezier!

Advertentie

Auteur: Bas van Vuren

Schrijver - Rijmer - Kijker - Stemacteur - Figurant - Kent beroemde mensen - Maakt liedjes - Doet iets met #ikjes - Want ja - Je moet toch wat

260 gedachten over “Een haathok met een gezellig behangetje is het hier volgens DSR (24)”

 1. Vragen

  Achter de balie van de drogisterij staat een jongedame. Ik vraag of zij diclofenac heeft.

  „Wat is dat?”, vraagt de verkoopster. Ik antwoord dat dat een pijnbestrijder is. Nadat zij enige tijd gezocht heeft, krijg ik te horen dat ze het middel niet kan vinden.

  „Ik zoek zelf wel even”, antwoord ik. Met het gevonden doosje meld ik me bij de kassa. Bij het afrekenen vraagt dezelfde verkoopster: „Hebt u nog vragen over de werking van dit geneesmiddel?”

  Sprakeloos verlaat ik de winkel.

  M.A. Agsteribbe

 2. Dacht dat dat spul alleen op recept verkrijgbaar was. Kennelijk niet.

  Enfin, DSR is niet gediend van het zoveelste consumerzeurzanik-Ik-je, waarbij de inzender het winkelpersoneel op d’r nummer zet.

  Hopelijk helpt diclofenac ook tegen een overactieve zeurzak en ouwehoertjes.

  De laatste zin, de dramatische tegenhanger van de zeurzak, is uiteraard volstrekt overbodig.
  Eindoordeel: 3 (zegge: drie)

 3. De vraag van de drogistenjuffrouw is even obligaat als de drie standaard AH-vragen naar bonuskaart, of u nog zegeltjes spaart en prijs stelt op de kassabon. Nee dank u, daarover ook liever maar geen Ikje.

 4. Je gaat er wel van dansen en springen. Net als Ut denk ik want hij scoorde zojuist de 200e reactie, gefeliciteerd!

 5. De bedoeling is natuurlijk dat de verkoopster het snel even opzoekt, ze hoeft toch niet alles uit haar hoofd te weten?

 6. Gefeliciteerd Ut! Ik zag ook dat de 200e reactie eraan zat te komen, maar ik stond even met de hand vol toetsen.

 7. Vals
  De achtste, negende en tiende ribbenparen zijn aan de voorzijde verbonden met de bovengelegen rib, deze staan bekend als de valse ribben.
  bron: wikipedia

  quod erat demonstrandum

 8. DSR’s haatturflijst (12:58) is een slap aftreksel van HR’s woordenlijstje, hetgeen DSR overigens verfoeide.

  Dat dit op voorspraak van de blogbaas gebeurt is een aperte leugen. Als dit al het geval zou zijn geweest, dan zou het in ieder geval niet de eenrichtingshaatstraat zijn die DSR ervan maakt, maar tevens zijn eigen hatelijkheden richting praktisch alle medereageerders blootleggen. Het zal wel een vroege dood sterven; rekenen bleek ook niet een van je sterkste kanten.

  Je moet overigens niet al te teleurgesteld zijn als ik na de vakantie geen koetjes of kalfjes voor je heb. Je laat een nogal Dorknoperige indruk achter.

 9. @U
  Dat zei DSR dan ook niet, dat ‘dit’ op voorspraak van de blogbaas gebeurt. De blogbaas heeft echte wel als algemene filosofie, die hij wel eens in algemene zin heeft uigesproken, dat ‘wij’ ‘hier’ elke dag opnieuw beginnen, en dat gaat DSR in gepaste mate toepassen op de omgang met jou.

  Wel twee puntjes eraf. Je staar op vijf. Gaat lekker, jong!

  Vertel DSR eens: wat heb je eigenlijk tegen hem? Je komt hier vaauit het niets en manifesteert je als DSR-haatstalker. Wat heb je op je lever?

 10. Was DSR vandaag eens onder de gewone mense in het buurthuis, komt er iemand naar hem toe met een mop:

  ‘Wat heb je als Ut tegen de muur leunt?’ (’t kan ook Maduro geweest zijn, daar wil DSR vanaf zijn)

  ‘Een haathok met een ongezellig behangetje!’

  Nou, daar werd nogal mild om geglimlacht, dat kun je wel geloven!

 11. Oranjekoorts

  Het begon allemaal met het eerste WK-duel. We hebben vier dochters in de leeftijden 2, 6 en 8 die nooit taalden naar sportprogramma’s, maar wel gevoelig zijn voor trends. Als iedereen voetbal kijkt, dan zij ook. Afgelopen vrijdag zat het hele spul gezusterlijk voor de buis.

  Na 10 minuten vroeg oudste dochter Fien zich af wanneer de telefoonnummers in beeld zouden komen, zodat er gesms’t en gestemd kon worden op de terechte winnaar.

  Aangestoken door de oranjekoorts zaten we woensdagavond opnieuw paraat. Tijdens het vroege diner voorspelde mijn man de uitkomst: „Het wordt 3-1.” Fien: „Heb jij de wedstrijd al gezien dan?”

  En na de eerste goal van Nederland juichte Wieke van 6: „Het is 2-0.”

  Mijn man: „Nee, lieverd, dat is de herhaling.”

  De uitleg van buitenspel laten we voorlopig achterwege.

  Elise de Ruiter

 12. Ja, het is me wat, kindervreugd. Daarom hebben we ze, wij ouwetjes, om vertederd te lachen om hun hoofdjes en hartjes en wat ze er allemaal uitflappen. Het naar de krant sturen van elk tot glimlachen leidend spreukje zouden we met z’n allen niet moeten willen.

 13. Er was iets ergs met twee varkens aan het spit en DSR die daar feilloos een porno-extremiteit aan vast wist te plakken maar of dit de juiste draad is weet ik niet meer. Wat ik wel weet: Ut is een oudgediende 🙂 Hij is op de hoogte van het DSR scheldwoordenlijstje en dat lijstje is al jaren niet meer aan de orde geweest.

 14. @HR
  Niet overdrijven, er ligt nog geen stof van jaren op dat haatlijstje van je.

  DSR heeft mbt U. en M. al vermoeden uitgesproken dat een en/of beiden een manifestatie van Pimms is. Een van de twee bedient zich soms van merkwaardige anglicismen. En U wordt heel boos als je ook maar durft te zeggen dat hij en M nogal op elkaar lijken, net als HR en Bertje, die daar ok kribbig om worden.

  Dat jij, HR, een van beiden bent, is onwaarschijnlijker, maar zeker niet uitgesloten

  Lummel is soms ook nogal een anti-DSR-er, maar die heeft een grovere, explosieve stijl, terwijl U en M beiden zuigerdjes zijn.

  Pimms wat ik je brom.

 15. Dat U en/of M op Drasties de Zanikzeloot waren, zeldzamerwijs door JdW geband, dat staat in iedeer geval buiten kijf.

 16. @HR
  Hoe weet jij nu weer dat het om een ‘porno-extremiteit’ gaat, terwijl je claimt geen weet te hebben van dat soort dingen? Je geveinsde onwetendheid cq verontwaardiging wordt steeds omgeloofwaardig.

 17. In Belgie bestaat er toch ook zoiets als de Geestelijke Gezondheidszorg, waar mensen, of de omgeving van die mensen, kunnen aankloppen als zij langdurig last hebben van betrekkingswaan en paranoïde? Dat ze dan tabletten krijgen. Die ze dan wel in moeten nemen natuurlijk. Zodat , bijvoorbeeld, Dsr niet achter elke argeloze, onschuldige reageerder zijn Pim uit het verleden vermoedt.

 18. Zeer zeker is Ut een reïncarnatie van een oudgediende, Pim’s zou me niet verbazen, hoewel een ijdeltuit als hij dat allang weer aan de grote klok zou hebben gehangen. Ik mis dan ook weer de zgn. Engelse “terloopse” interrupties.
  Misschien kunnen we even verdere mogelijkheden ophalen.

 19. Maduro, wat dat dan ook moge betekenen, iets met madurodam, iets kleins dus, kan dus ook meedingen naar de nieuwe hoofdprijzen op Apiedapie .com

 20. Maduro, ik ben ook op de hoogte van een Portugese jood die hier in het verzet zat. Wat zal het zijn?

 21. DSR (01:16)

  DSR’s haatturflijst druist juist geheel in tegen de intenties van de blogbeheerder. Immers, het overdragen van (straf)punten in dit belabberd geconcipieerde hetzespelletje is het tegenbeeld van het “iedere dag met een schone lei beginnen.”

  Overigens, dat DSR hiertoe niet in staat is bewees hij afgelopen donderdag waar hij een vriendelijk geformuleerde vraag betreffende zijn vakantieplannen riposteerde met een onaardige snauw.

  Ik had je overigens al eerder gezegd dat ik niks tegen je heb. Neem ’t niet zo serieus, knul.

  Wat bedoel je precies met “vaauit (sic) het niets”? Bedoel je met “niets” de buursite waar wij beiden op hebben gepost? Dat is een nogal onaardige natrap richting de website die zo vriendelijk was jouw schrijfsels gedurende meerdere jaren te hosten.

  Anders is er van dat “niets” niets zinnigs te maken. De meeste reageerders op een semi-openbaar blog komen “vanuit het niets”. Althans, zo lijkt het misschien voor een beoogklept molenpaard. Maar je kan altijd nog een eigen blog (lees: mailinglijstje, moet nog net lukken!) beginnen, compleet met ballotagecommissie.

  DSR (01:20)

  Het is aardig van de gewone mense dat ze je wat proberen op te beuren na al die blogkwellingen. En dan ook nog eens op jouw niveau!

 22. ja die voddebalen zitten daar mooi rond te ballen, weg met die knalleballen.

 23. Oma Taal (21:34)

  Voor iemand die altijd loopt te mummelen over het discours is die dictatorvergelijking onder de maat.

 24. 21.34 even terug ben niet erg overtuigd, zwaktebod van een non valeur.

 25. @23:20 OT

  Niet getroost. ’t Is in ieder geval een treetje hoger dan de “Ut rijmt op…” vergelijking waar je vorige week mee kwam aanzetten.

 26. DSR, als je vanavond weer zo laat terug komt uit de kroeg, laat dan beter ’t haatpennetje tot morgen liggen i.p.v. de Nachtgaaikema uit te hangen.

  Of ga je ’t weer afschuiven op je buurtvriend?

 27. Wat een verhaal, Ut. Volg vooral je eigen advies en neem het allemaal maar niet zo serieus *milde glimlachicoon*

  Aan de ene kant zeg je niks tegen DSR te hebben, aan de andere kant heb je nooit anders dan hatelijk getoond, waardoor je kennelijk goedmoedige vraag van eeronderlaatst niet op waarde is te schatten. Het is toch zekeer het een of het ander?

  Ennieweetjes, je staat inmiddels op twee punten (2), vaderman. Zo kom je natuurlijk nooit te weten waar DSR tijdens zijn boycotje naartoe gaat op vakantie.

 28. Ut, inmiddels op nog maar twee punten. Oei, oei, oei, wat spannend. Ut, speel niet met vuur, een gewaarschuwd mens geldt voor twee!

 29. Maduro is dus de spellingszeloot maar wie is Ut? DSR kunnen we niet serieus nemen, die diskwalificeert zichzelf volledig in de trollenjacht. Het feit alleen al dat hij er rekening mee houdt dat Bertje achter Ut zit. Mijn hemel, wat een zotteklap, dan geef je er blijk van dat je mensenkennis absoluut nul is. Zelfs een autist zou het beter doen dan DSR.

  Ut=Pimm’s? Pimm’s was erg wijdlopig, had de gewoonte overal en nergens naartoe te linken. Pimm’s was zover ik me herinner niet van het visuele maar ik zou zo snel ook niet iemand anders weten.

  @DSR, laat ik eerlijk zijn, de “roasted-pig” term heb ik toch maar even gegoogeld en ja hoor, dacht ik het niet, een porno-extremiteit. Waar haal je die kennis toch vandaan?

 30. Ja ik vind dat ook een beetje griezelig. Dat we zo iemand in het echt kennen bedoel ik. Maar ook daarin geldt, het motto van dit blog: elke dag een schone lei, elke dag kei blij.

 31. Kalm nou maar, DSR (00:39), ’t was maar een vraagje bij de waterkoeler. Voor je ’t weet sta je daar met een grijze kantoormuis over ikjesbecijferen of turvelarij te neuzelen.

 32. Je moet er toch niet aan denken dat Utje daadwerkelijk door DSR in de ban wordt gedaan *schrikicoontje*

 33. Zou Elise iets tegen de getallen 5,7 en 9 hebben? Ze noemt verder alle getallen van 0 tot en met 10.

  (Sorry deze off-topic opmerking, ik weet dat het hier over DSR moet gaan want die staat in de titel, de ikjes niet)

 34. Ik ben hier in het verleden door het toentertijd malafide duo Apiedapie/ons Rechtertje ook voortdurend voor Pimm’s ‘uitgemaakt’, dus al die speculaties over de ‘ware’ identiteit van Ut en Madoru glijden van mij af als water van een eendenrug. Ut is Ut en Madoru is Maduro in de virtuele internetrealiteit. Hoe het in werkelijkheid zit is totaal irrelevant, net als de vraag of Rozenwatertje en Bert in het echt niet één en dezelfde reëel bestaande persoon zijn. Dat Bertjes cijferfetisjisme daartegen pleit, laat me koud. In de realiteit van dit blog zijn Rozenwatertje en Bertje domweg twee verschillende entiteiten. Hoe dat in het echte leven zit zou niemand een bal moeten interesseren.

  Btw: ik vraag me af wie ‘Klare taal’ heeft overgenomen. Vroeger was ze consistent maf, nu grillig maf, en nog slordig ook. Zou Luv er iets mee te maken hebben? Haar afwezigheid de laatste dagen is verdacht!

 35. Roos 10:36

  Ik ken een paranoiaantje,
  die waant zich voortdurend het haantje,
  bijt kippetjes dood,
  het haathok kleurt rood
  en iedereen strijkt er het vaantje. 😉

 36. @HR
  Je wilt weten waar DSR het vandaan heef? Dus toch belangstellender dan je wilt toegeven?

  Overigens heeft DSR nog een appeltje met je te schillen. Op het inmiddels afgesloten (waarom eigenlijk, blogbaas?) topic over de troastvarkentjes suggereer je zonder enige onderbouwing dat DSR vast weinig respect heeft voor het Vingertje-lied. En ja, DSR is er wat laat bij, hij had er eerst overheengelezen.

  Vanuit de context die je schetst, suggeer je bovendien dat DSR een racist is, en dat is verwerpelijk.

  Absurd dat DSR het uberhaupt moet uitleggen, maar DSR vindt het Vingertje-lied:
  -toepasselijk
  -mooi ‘Als jij mij je vingertje wijst, dan zal ik je wat bewijzen’ is een schitterende zin om op te kauwen.
  -catchy – het blijft, althans bij DSR, in het hoofd zitten.

  Kortom, je bent zelf een ouwe racist, zou DSR met succes kunnen betogen. Maar hij dat doet hij niet, en laat het erbij dat je jezelf omlaag hebt gehaald met die reactie.

 37. @DSR, jij trok mijn intenties in twijfel bij het plaatsen van de foto’s van de Afrikaanse schonen. Dan is dit mooi een koekje van eigen deeg en hopelijk leer je er iets van.

 38. @Bertje 17:24, mijn meest favoriete alter ego. Dat cijferfetisjisme, ervaar je dat als last of als een zege?

  PS. Naast jou kan ik echt niet ook nog eens Utje (rijmt op..) erbij doen :-).

 39. @Indra 16:40
  Prachtig gedicht, waar haal je het vandaan!

  (Let op, DSR, dit was een retorische vraag. Zoek de betekenis maar eens op in het woordenboek.).

 40. @HR
  Alweer een ondermaatse reactie.

  DSR heeft je foto’s destijds met reden omkleed bekritiseerd. Daar kun je het mee eens zijn of niet, maar er was tenminste sprake van een discussie.

  Maar jij zegt nu zelf met zoveel woorden dat je gewoon een jij-bak maakt om DSR terug te pakken voor iets dat lang geleden is gebeurd.

  DSR heeft hieruit geleerd dat je een kinderachtiger mannetje bent dat hij had gedacht.

 41. @HR
  Waarom richt je in je laatste reactie het woord tot DSR? Wil je verkering met ‘m ofzo?

 42. @DSR-1, Ik heb zeker een gevoelige snaar geraakt. Lees mijn vingertje-wijs reactie er nog maar eens op na. Ik verwijs expliciet en zeer nadrukkelijk naar mijn Afrikaanse beauties. Alles is er duidelijk op gericht jou een leermomentje mee te geven.

  @DSR-2, ik wil daarmee zeggen dat ik niet hoef te weten waar jij je pornokennis vandaan haalt. Dat is wel duidelijk.

 43. @HR
  Kennelijk was de snaar die DSR destijds raakte gevoeliger. Je jammert nog steeds.

  Jaja, DSR heeft de verwijzing gezien, en had ook al gezegd dat eea nergens op slaat. Als jij je haatslagje thuis wilt halen, dan moet je toch met iets beters komen.

  Als daar voor jou een leermomentje inzit, dan is eea toch niet voor niets geweest.

  Aangezien je het zo graag wilt weten waar DSR z’n *****kennis vandaan haalt, zal ie het maar zeggen: uit de Nieuwe Revu, bij de kapper. Daar kom jij als zelfscheerder niet aan te pas, maar je kunt ze ook gewoon in de kiosk komen.

 44. @DSR
  Nou ja, blijf dan maar hardleers, je bent blijkbaar te oud om nog iets te leren.

  Uit de Nieuwe Revu 🙂 Ha, ha, ha, maak dat de kat wijs 🙂

 45. @HR
  ‘Als jij mij je vingertje wijst, dan zal ik je wat bewijzen’

  We zouden door jouw gedoe nog vergeten wat een mooie, passende, swingende repliek dat is op jouw gedoe.

  DSR is blij dat je kennelijk je leraarschap opgeeft, zodat we als gewone mensen met elkander in gesprek kunnen treden.

  Inderdaad niet alleen de Nieuwe Revu. Ook de Panorama en de Actueel lichten de mensen voor.

 46. De vraag stellen is het antwoord rijmen, beste Apiedapie, bond en lotgenoot.

Ik vind er dit van:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: