Indra gaat drie weken off-road door de zuigklei (27)

Het wordt zo zoetjes aan zomertijd op. Apie blijft nog even op zijn eigen steiger, maar de reageerders vertrekken op vakantie naar binnen- of buitenland. De een stilletjes en dat mag. Als ze maar gelouterd, uitgerust en heelhuids terug komen.

De ander meldt zich netjes af, wel zo prettig.  Zo liet Indra weten de komende drie weken te gaan fietsen met de kids in ons mooie kikkerland. Dat wordt dus “zwemmen, modderworstelen, off-road door de zuigklei”, stelde ons scherpe observeerstertje Luvienna deskundig vast. Klare taal is dit weekend naar Italie, omgeving Padua, vertrokken. Ook haar en de haren wensen wij een hartelijke vakantie.padua

De achterblijvers gaan rustig door met het beoordelen van ikjes, u kent ze wel, die anekdotes die dagelijks worden aangeleverd door lezers van de NRC, Ze verschijnen in het reactieveld hieronder, elke dag vanaf een uur of twee.

Beurtelings geven de afreageerders van de apiedapie.com community vervolgens hun mening over het ikje, over de ikjesschrijver (m/v) of over elkaar. Zoals Luv die vorige week over veelschrijfster Mieke Kerkhof opmerkt: ” … Die blijft geplaatst worden tot ze op haar achternaam ligt …” 

“Mieke”, vraagt hijzijn er ook Pillen voor Levensvreugde?

Ook Riverside blues kan er wat van. “Mieke”, vraagt hij, “zijn er ook Pillen voor Levensvreugde, ik bedoel, je kunt je antenne toch niet uitsluitend op dit soort weinig voor de Buitenwacht op het Lijf hebbende zaken , focussen (…) Als je de pil hebt gevonden, die van Levensvreugde….Geef ;n seintje?

Apiedapie zelve laat zich ook niet onbetuigd en rondt een kritische ikjesbeschouwing af met het vileine:  “Niet doen, Peter, niet leuk, niet goed, je bent arts. ( …) Waarom stuur je dit in, verveel je je?”  En ene Max kan het doen met Apies vlijmende “Afwenningskuurtje, Max? Doe er dan ook een cursus “schrijven kun je leren” en “hoe kom ik over op de ander” bij. Of de spoedcursus, ietsje duurder, maar wel met doorgaans betere resultaten: “Waarom vindt iedereen mij een lul“.

Het valt op dat de afreageerders naar elkaar toe doorgaans gezellig zijn, op een enkele stoorzender na, maar ja, dat hou je toch. Hier is het eigenlijk altijd prettig toeven, “Goeie reacties ook en laten we het daar alsjeblieft bij houden. Geen ruzie maken.” zegt Heer Rozenwater bijvoorbeeld. Ook Klare taal benadrukt de goede sfeer: “Er heerst hier een vredelievende sfeer, de geest van consensus lijkt over allen neergedaald.”   Eerdergenoemde Riverside merkt op “Zoals JIJ het blog hier runt, zoveel plezier heb ik hier dagelijks ook. Volgens mij, mag je best (…) iets meer zelf neerzetten, je kunt het. Veel plezier.”

Ach, en zelfs een stampvoetend zelfbenoemd “rechtertje” (dat niet met de Jostiband vergeleken wil worden) wordt uitgezwaaid met een lofdicht, geschreven door de nationale blogdichteres Indra:

Ik ken een magistraatje,
(tussen haakjes, zijn spelling is naadje),
die als een waar koekoeksjong
een ieder verdrong
en ‘m peerde na een vroom praatje…

duimpjesbokaalIndra verdiende met deze reactie de lof van maar liefst elf (11) reageerders, zodat zij de Duimpjesbokaal de hare mag noemen. Bovendien scoorde zij de 100e reactie. Voornoemd magistraatje de 200e. Prijzen kunnen deze week helaas niet worden verstuurd vanwege vakantie van de blogsecretaresse, ja, mag zij ook een keer?

robbenVerder ging het zijn gangetje vorige week. Niet zo gek veel gebeurd. De schwalbe van Arjen Robben werd besproken, maar waar niet? Ook de kijkcijfers van het blog kwamen weer eens voorbij, och, het mag.

Bij de buren was er dit keer ook het nodige te genieten. Allereerst een keigoeie grap van lummel, die een 12-jarig jongetje dat met zijn moeder bij de dokter zit (en daar een poster over seks na de overgang ontwaart) verschrikt laat uitroepen “Betekent dat dat ik niet meer mag neuken als ik blijf zitten?” 

vette kloddersEn ook weer veel fraaie plaatjes daar van Heer Rozenwater – waar haalt hij ze toch vandaan – met ene Marmot in een glansrol, die bijvoorbeeld nevenstaand schilderij van de kop “Op vette klodders vaart het lekker‘ voorzag.  Absurde humor, zo treffend in de week dat Monty Python zijn come-back vierde. KnabbelvisjesMaar ook Luvienna ging weer met prijzen slepen. “Waar blijven de knabbelvisjes?” laat ze een pootjebadende bejaarde verzuchten.

Enfin, dat waren de highlights van vorige week . Het is nu hoog tijd voor die van de nieuwe week. Scrol  snel naar beneden, ga op zoek naar verse lekkere heerlijkheden van de apiedapie crew, en zeg ook rustig wat het ikje van de dag of een opmerking van deze of gene bij uzelve losmaakt. Alle puike Ikjesdiscussies van vroeger blijven te raadplegen voor ieder die dat maar wil. En Oranjegevoelens kunt u alleen nog deze week hier kwijt. Veel plezier!

Auteur: Bas van Vuren

Schrijver - Rijmer - Kijker - Stemacteur - Kent beroemde mensen - Maakt liedjes - Doet iets met #ikjes - Want ja - Je moet toch wat

205 gedachten over “Indra gaat drie weken off-road door de zuigklei (27)”

 1. De matige intro voldoet vrijwel geheel aan de verwchtingen eerder door de DSR uitgesproken. Verrassen is niet APD’s grootste kracht. En door zijn verzwijgen van DSR’s uittrede verheft hij hem slecht tot een nog grotere elephant in the room.

  Zonder DSR is het een saaie boel, het is maar weer eens gebleken. Zelfs toen hij er niet was, ging het nog voortdurend over deze muze der volkskunst, die de afgelopen week weer tot menig gefrobbel wist te inspireren.

  En lezen kan de blogbaas ook al niet: het ging DSR er niet om met de Jostiband te worden vergeleken. Hij vond ’t juist niet eluk voor de Jostiband om met hem in verband te worden gebracht. *zucht*

 2. Boek

  18:50u. Op station Schiphol stapt een meisje in de volle trein richting Amersfoort. Ze gaat zitten tegenover twee licht aangeschoten mannen. Ze heeft een zware rugzak bij zich die ze naast haar op het bankje legt. Eenmaal gesetteld haalt ze een vuistdik boek uit haar tas. Ze slaat het open bij de boekenlegger die helemaal aan het einde van het boek uit de bladzijden steekt. Ze heeft het boek op een paar pagina’s na uit. De mannen bekijken het vol bewondering een tijdje zwijgend aan. Dan vraagt de een aan haar een beetje retorisch: „Kan je je het begin nog wel herinneren?”

  Frans Pannekoek

 3. ‘Dan vraagt de een aan haar een beetje retorisch…’ *bareuh*

  Zelden is de naam van een inzender toepasselijker gekozen. Hij schrijft in elk geval als een spekpannekoek met boer’njongens.
  Eindoordeel: 3 (zegge: drie)

 4. Enfin, DSR is zoals Trotski destijds door Stalin vakkundig uit de geschiedenisboekjes verwijderd. ‘Ik-jesdiscusssies’ het DSR’s EIndoordelen plotseling. *hap-icoon*

  APD zal zich zeer verkneukeld hebben bij het voorbereiden van zijn schone lei, met het tintje hypcrisie dat ‘m zo kenmerkt, maar aan de andere kant, in tegenstelling tot zovelen, tot een herkenbare reageerder maakt, wiens naam je kunt onthouden.

 5. De trein is vol maar er is toch een heel bankje vrij voor het meisje en haar zware rugzak. Hmmm… wat klopt er niet aan dit plaatje?

  “die ze naast HAAR”? Iets “AANbekijken”? Het is zo te zien een zware zondagavond voor de Ikjesredatie geweest. En kennelijk was Franse Flens zelf een van de twee licht aangeschoten (schampschot?) mannen.

  Wat is in vredesnaam licht retorisch vragen?

 6. Dat is het tegenovergestelde van zwaar rethorisch vragen.

  Die zinsnede komt trouwens niet voor in het Ik-je.

 7. “Licht” retorisch (zonder h) was speciaal bedoeld voor DSR zodat hij wat te kakelen zou hebben. Dat is immers een eerste levensbehoefte van ons rechtertje.

  Aardig van mij, he?

 8. Een beetje retorisch kan net zomin als een beetje zwanger. De titel van het ikje is razend knap gevonden. *plof*

 9. @Luvienna 15:38 Dat laatste zal ook wel rethorisch bedoeld zijn zeker?

  Staat je fraai, het hier als een soort ongein-kladblok te gebruiken, al zal APD al je lieve teentjes er wel weer honderd maal voor kussen.

 10. Een beetje rethorisch kan best en het is juist een mooie gedachte.

  Het doet zich voor wanneer iemand normaalgesproken een rethorische vraag zou stellen, maar toch enigszins twijfelt, waardoor het toch een beetje een echte vraag wordt.

 11. Retorisch met een h kan al helemaal niet, niet een beetje en niet een heleboel. Een vraag waarop je het antwoord denkt te weten is een retorische vraag. Een vraag waarop je het antwoord niet of niet zeker weet is een vraag. Zo simpel is het. Een taalfout een “mooie gedachte” noemen, dat is helemaal DSR ja.

 12. DSR @15.48

  Natuurlijk was die laatste alinea retorisch bedoeld. Iedereen weet toch dat dat erg lief is. Het was bedoeld als oefening voor jou, om retorisch en niet-retorisch van elkaar te leren onderscheiden.

 13. @APD
  DSR gaat in op een semantische kwestie, maar jij speelt het vervolgens op de man.

  Waar is dat nou voor nodig?

 14. Nou Heer Rozenwater, het ziet er naar uit dat je weer een persoonlijke boodschap moet sturen *uitbundig lol icoontje* 😀 😀 😀

 15. Ons Rechtertje kan, als hij dan toch als “elephant in the room” is, tegelijk ook net zo makkelijk door de porseleinkast gaan, maar vaak voelt hij de nuance goed aan als het zijn Eindoordelen betreft. Zoals deze keer, als hij zegt dat er ook licht retorische vragen bestaan. Omdat je ook licht erotische prenten hebt, om maar een voorbeeld te noemen. Dat moet Apie toch aanspreken, zou je denken.

 16. Hm, nee, verkeerd voorbeeld, Keesje. Retorisch is een absoluut begrip, het is of ja, of nee. Erotisch daarentegen heeft met opgewonden raken te maken, en is per definitie persoonlijk. Waar de een stoicijns bij blijft, komt de ander gillend bij klaar.

 17. ‘Kun je je het begin nog wel herinneren?’ vind ik dan weer gepaster.

 18. Ja, prima intro en goed dat het vertrek van DSR maar kort de aandacht heeft gekregen. Hij is, als ik het goed begrijp, nu alweer met slaande deuren vertrokken. Op die manier kun je wel aan de gang blijven.
  Je vraagt je toch af wat er in zijn hoofd afspeelt. Dat hij echt kwaad is daar ben ik van overtuigd. Het onbegrijpelijke is dat hij sart en treitert dat het een lieve lust is maar zelf niks kan hebben. Ik begin me echt een beetje zorgen om hem te maken.

 19. Dank je, Roos. Ik begrijp het ook niet helemaal, nee. Noch het intro noch de discussie geeft m.i. enige aanleiding tot een “aju paraplu”. Als je ziet wat hij met name Luvienna telkens weer toevoegt, dat grenst aan het onbeschofte. Geeft niet, aangezien Luv er koel bij blijft en hem zeker vandaag beheerst, scherp en met humor alle hoeken van de kamer liet zien. Maar menneke dan toch, incasseer dan ook als een vent, zou je tegen het magistraatje willen zeggen. Enfin, jij bent de DSR-duider, Roos, denk er nog maar eens goed over na. Wij horen het dan wel en ondertussen hebben we het kei naar onze zin. Wellicht steekt hem dat nog wel het meest. Zonder hem is het ook leuk, en ik zat voor de intro bepaald niet om kopij verlegen. Waarom? De apiedapie community is gewoon kei onderhoudend! *complimenten voor het team icoon*

  Grappig, als ik op een plaatje voor “aandachtsorgeltje” google dan kom ik alleen maar plaatjes van dit blog tegen. *grinnik icoontje*

 20. De licht aangeschoten man verwacht geen antwoord maar hoopt wel degelijk op een reactie van het meisje. Vandaar dat beetje retorisch.

  Het is in elk geval kort en krachtig.

 21. DSR-duider is teveel eer maar ik kan een poging wagen. We hebben hem beiden in het echt mogen ontmoeten en tijdens die ontmoeting ontstond er een soort kameraadschap. Misschien dat hij het nu als verraad beschouwt dat we hem niet hebben gesteund in zijn onenigheid met Ut?

 22. ‘Aju-paraplu’ is een luchthartige wijze om een einde te breien aan een flauwe, zich voortslepende discussie. Van slaande deuren is alleen sprake als je eea met hysterische ouwewijvenogen bekijkt. De kijvende tandeloze roddelwaffeltjes maken weer overuren. *zucht*

  Koning Aap de Hypocriete bakt ze ondertussen weer bruin. Minstens tweemaal heeft hij DSR’s bon mots tov L. verwerkt in zijn intro’s. Maar nu het tussen DSR en APD wat stroef loopt, zou er sprake zijn van onbeschoftheid…. Zo de wind waait, waait z’n jasje.

  Nou, wees dan een vent en 1) modereer DSR als het allemaal zo erg is en/of 2) spreek DSR direct aan op concrete zaken die je te ver vindt gaan in plaats van te chagerijnen in algemene zin.

 23. @HR
  Welnu kameraad, spreek dan met DSR in plaats van over hem.

 24. Beetje flirterig kan maar geeft het een andere lading. Wat dacht je van: tegen beter weten in hopend op een reactie?

 25. Oh, dit was dus een misverstand! We dachten met zijn allen dat je weer boos was. Kan dan toch niet alleen aan ons liggen, zou je zo zeggen.

 26. Tegen beter weten in hopend op een reactie is een verhaal op zich. De vakmansregel is dat je het moet laten zien in plaats van het vertellen. De lezer wil zelf zijn conclusie trekken. In dat licht was “een beetje flirterig” ook niet sterk. Ik zou zelf voor de noodgreep “met een olijke glimlach” of “met een al dan niet vette knipoog” hebben gekozen of iets dergelijks.

 27. Roos, tijdens onze ontmoeting ontstond er van alles, maar mijnerzijds geen kameraadschap met hem. Wat niet wil zeggen dat ik hem geen onderhoudend en grappig gezelschap vond. Met jou ontstond die kameraadschap mijnerzijds wel. Een diep gevoel van dat je mekaar begrijpt en waardeert. Maar ja, dat zal dan wel van een (schrijve: 1) kant geweest zijn *keiharde ween wat ben je toch gemeenicoon*

 28. Ik begrijp dat APD, wat een dramequeen trouwens, bij voorkeur niet rechtstreeks in gesprek met DSR gaat?

 29. Zover ik weet spreek je iemand die in majesteitvorm niet direct aan maar afgezien daarvan, ik dacht je al vertrokken was, kameradsky!

 30. @HR
  Tsja, warom zou het per se aan iets of iemand moeten liggen, alsof er een schuldvraag is.

  DSR heeft zichzelve geduid, je weet nu hoe het zit. Dat zal toch wel voldoen?

 31. @HR
  Het heeft elkaar dan zeker gekruist. In ieder geval heb jij je nooit iets aangetroffen van het majesteitelijk meervoud. Aan spontaan vousvoyeren heb je ook al nooit gedaan.

 32. Welke frustraat geeft er nu ogenblikkelijk een duimpje neer op DSR @23.44? Sommige dingen zijn onbegrijpelijk.

 33. @APD
  Ik heb het idee dat de stekeligheden jouwerzijds al enige tijd verder gaan dan dat je normaalgesproken hier kunt verwachten.

  Zie ik dat juist? Zit je iets dwars? Blijft dat zo? Heb je DSR hier liever niet meer over de vloer (en nee, dat is niet de zoveelste portefeuillekwestie, maar ik mag graag weten waar ik aan toe ben).

 34. Nou ja, een ding is zeker, aju paraplu moet je niet te lichtvaardig gebruiken.

  Laat dat de les zijn die we hier met zijn allen geleerd hebben.

 35. Je zou er natuurlijk ook uit kunnen leren dat je er niet te zwaar aan moet tillen.

  ‘aju paraplu’, dat klinkt toch vrolijk, het rijmt. Dat is toch allesbehalve een banvloek?

 36. Het moge intussen bekend zijn dat op apiedapie.com vrijwel nooit tot helegaar nooit wordt gezegd dat een bepaalde reageerder niet meer over de vloer zou moeten komen. Met een (schrijve: 1) uitzondering: reageerder DSR zelve zegt het te pas en te onpas tegen reageerders die hem niet aanstaan, zoals Maduro, Ut, de Oude Man en noem ze maar op, schrijver dezes vergeet er vast wel een paar.

  De blogbaas zelve is zoals bekend een aanhanger van de schone lei, en probeert hooguit door een vermaninkje hier en daar reageerders die het al te bont maken tot inzicht te brengen, dit wordt door deze en gene met “soft management” aangeduid, hetgeen dezerzijds als compliment wordt opgevat. En als een vermaning niet helpt en het echt ontoelaatbaar is, dan modereert hij, tot aan het volledig schrappen van de desbetreffende reactie toe.

  Tot op heden heeft dit beleid een meer dan redelijk succes, er bestaat dan ook zijns inziens geen reden tot bijstelling. Het selectief aan reageerders pluimen uitdelen, voor een reactie of voor de algehele houding, met name als betreffende reageerder daarom vraagt, of het zelfs met jengelen en dreigen wil afdwingen, is al helemaal iets dat blogbeheerder verre van zich werpt en dus niet doet, tenzij het een reageerder van het vrouwelijk geslacht is. En gaat over tot de orde van de dag.

 37. Intussen is het jammer dat het nieuwe intro, waar met veel plezier en liefde aan is gewerkt, weer ten onder gaat in oeverloos ego-gekibbel. Ook het ikje had beter verdiend.

 38. Er zijn toch werkjes, waarbij bladzijde 1 , ’n beschrijving geeft van. De andere pagina’s handelen over het pad dat gegaan om dit heerlijks te bereiken. Dat kan je toch onthouden? Het hele boek is n wandelroute naar bladzijde één.

 39. @APD
  Je kunt mij nog meer vertellen. Maar enfin, we zullen zien, DSR verheugt zich in een normale houding van de blogbaas jegens zijn persoontje.

  En ach, heeft je introotje niet genoeg aandacht gehad, vaderman? Waarom speel je niet even een mooi stukje op je eigen aandachtsorgeltje op 22.17? *milde glimlachicoontje*

  We willen vast allemaal wel even klappen *klap-klap-klap-icoontje*

 40. @APD
  Je hebt alleen maar antwoord gegeven op het laatste deel van m’n vraag, wat betreft het welkom zijn.

  Laat onverlet dat de indruk blijft hangen dat er nog wel wat lucht te klaren valt. Heb eigenlijk niet zo’n zin in constant gesneer, buiten het gebruikelijke gedoe om dan.

 41. Nou, het besef dringt eindelijk door, midden in de nacht. Houd daar dan eens een keer mee op, met dat constante gesneer, dat zouden heel veel reageerders hier, inclusief de blogbeheerder, heel prettig vinden. Niet constant sneren en niet de hele tijd op een en dezelfde persoon. Weet je nog wat haatstalken was? Meteen op een reactie van een reageerder duiken, onafhankelijk of die het woord tot je richt of niet, en elke reactie van die reageerder van een rotopmerking voorzien. Dat gaat mensen de keel uithangen, menneke. Maar goed, je hebt er dus eigenlijk geen zin in, lees ik nu. We gaan het morgen zien. Ik denk eerlijk gezegd dat je niet zonder kunt.

 42. @APD
  Had het eigenlijk over jouw gesneer richting DSR.

  Dat je denkt namens ‘heel veel’ reageerders te spreken lijkt me een overschatting van zowel de bezoekersaantallen als van je aanleg tot profeet/vertolker van de stem des volks.

  Enfin, DSR gedraagt zich zoals hij altijd heeft gedaan, net als toen je hem binnenhaalde. Dat is niet veranderd.

  Wat wel regelmatig veranderd is jouw humeur. En op dit moment heb je een pesthumeur, althans tov DSR. Dat zal wel met zijn kritiek op het moderatiebeleid te maken hebben gehad en de manier waarop hij dat uitte.

  Daarom, en anders niet geef je nu je – zoals op 23.12, tweede alinea reeds aangetoonde tamelijk hypocriete – krititiek op DSR’s handel en wandel die jou, als het echt zo erg was, al lang tot een serieuze ingreep had moeten bewegen.

  Enfin, DSR verwacht niets meer of minder dan een faire behandeling, zonder snipegesneer, gewoon met open vizier.

  We gaan het inderdaad morgen zien.

 43. Even tegen mijn principes in een eenmalig berichtje tijdens de vakantie:

  De titel van dit perfecte introotje doet het ergste vermoeden, maar het is nog veeeel erger dan Luvienna had voorspeld 😉

  Denkend aan thuis zien wij eindeloze buien traag over onze hoofden gaan. Wij worstelen tegen aanwakkerende winden, maar komen elke dag weer boven. En diep in ons hart vinden we onszelf toch wel een beetje stoer. Veel plezier allemaal, waar jullie ook naar toe gaan.

 44. Ach arme Indra, word je niet geacht vakantie juist voor je plezier te doen? Of haal je wellicht een grimmig genoegen uit het boven komen na het worstelen?

  Hoe dan ook, ik vind het stoeâh van je, en ik hoop dat je ook nog een paar zonnige dagen hebt.

 45. @Indra, houd vol! Bezoek eens een aquarium, ook nat, maar achter glas. Kunnen jullie lekker die visjes uitlachen. Of ga fonduen met z’n allen, ook dan vergeet je in de warmte alle narigheid. Verder verre van achtbanen blijven deze week, ze vallen bij bosjes.

 46. Hoi Indra, hier de weersverwachting: Ook morgen overdag is het bewolkt en regenachtig. In de middag en avond kunnen er enkele buien tot ontwikkeling komen, mogelijk met onweer.

  Triestig weer, mogelijk met onweer. Hou je aju paraplu bij de hand.

  @DSR en Apie: Conclusie is dus dat er niets is veranderd. DSR is met zijn geregeld weglopen en zijn eisen om andere bezoekers te bannen niet veranderd. Apie die daar kritische kanttekeningen bij zet is ook niet veranderd.

  Zo kabbelt het leven voort en over niet al te lange tijd liggen we in ons graf tot stof te vergaan. Ja toch?

 47. @HR
  Je trekt wel weer gretig je -tamelijk onzorgvuldige- conclusies. Of er iets veranderd is,zal in de praktijk moeten blijken.

 48. @DSR, probeer het eens met een kop die de vergankelijkheid van het leven tot uitdrukking brengt. Maak je meer kans.

  De conclusie is juist dat er niets veranderd, alles blijft hetzelfde.

 49. @HR
  Dat jij nogal in graf-stof-vergaan-sferen verkeert moet je zelf weten maar DSR ziet ’t wat luchtiger in.

  Wat betreft je conclusies: zie DSR’s eerdere opmerking.

 50. Jaja, life is what you make of it; kan triest zijn, kan vrolijk. Maar ooit is het over, laat dat een troost voor de triestigheidaanhangers zijn.

  Voor de afbeelding van vandaag:

  Baal jij ook zo van dat gebrek aan opbergruimte voor je sigaretten in je badpak?

  En dan meteen ook nog maar eentje voor die van gisteren:

  Snow on the rooftop, fire in the cellar

 51. @DSR, dan moet je het zelf weten, je kansen op een winnende kop minimaliseer je met je hou me tassie ff vast en glory hole-achtige koppen.

  Ik zeg het voor je eigen bestwil want geef het maar toe, heimelijk ben je erg competitief ingesteld bent.

 52. Neem een voorbeeld aan Apie, die zich wel kan aanpassen en er alweer met een uitstekende kop vandoor gaat.

 53. @HR
  Waar is sprake van die g**** h****-achtige koppen? DSR heeft die wel eens, met succes overigens voorgedragen, maar nu toch niet?

  Dat bestwil steek je maak in je eigen g**** h****. Jij, HR, hebt de eer dat DSR je rubriekje met een inzending bedenkt. Of jij ’t plaatst, dat zien we dan wel weer.

 54. Nee hoor, Luvienna, er zit niks in spam- noch moderatiefilter. Zeker weten, heb ze beide nagelopen.

  Heer Roos: dank je *glimicoontje*

 55. Da’s best een goeie van Lz!

  Als HR ‘m nou ook maar snapt…

 56. Nou vooruit, ik hou niet zo van woordspelingen maar die van letterzetter is erg goed gevonden.

 57. Dertigers

  Twee jongens in de trein tegenover me van begin twintig hebben het over festivals.

  „Was je laatst eigenlijk nog naar Rollende Keukens geweest, en was dat wat?”, vraagt de een. „Pff, druk man en al die dertigers uit Watergraafsmeer.”

  Als dertiger woonachtig in deze buurt, spits ik geamuseerd de oren. „Nou, ja”, zegt de ander, „dat is toch nog altijd beter dan zestienjarigen.”

  „Dat is waar”, beaamt de eerste ruimhartig.

  Anouk Eigenraam

 58. Weer de trein, weer een aparte achternaam, weer een foeilelijke zin (‘Als dertiger woonachtig in deze buurt, spits ik geamuseerd de oren.’) en dat alles in de o zo kek-manische-lekker gekke setting van het zomerse festivalgebeuren, massaal op zoek met naar unieke ervaring, de een met een nog uniekere tattoo dan de ander. *bareuh*

  Ben blij dat ’t regent.

  En dan dat vroeg-oude verteltrantje, de wezenloze pointe… *zucht*. Het is dat de komkommertijd bij de Ik-jes van januari t/m december duurt.
  Eindoordeel: 4 (zegge: vier)

 59. Verheft HR ‘Game, set, match‘ terecht tot kop, moet ie per se een uitleggerig ‘Game, set, matches’ van maken. *zucht*.

 60. Nou moe, even lunchen en kijk eens wat er allemaal gebeurt. Allereerst, Heer Rozenwater vraagt specifiek om een kop die “de vergankelijkheid van het leven tot uitdrukking brengt”, ik plaats “Dood gaan we allemaal” (in alle bescheidenheid dus een prima kop) en wat doet hij? Hij beloont een woordgrapje zonder verdere betekenis, een Miepje zeiden we daar vroeger tegen. Ik ben niet verdrietig, niet boos, maar verbaas me hierover.

  Dan plaatst de NRC een ikje van een van haar eigen webredacteuren, ik blijf het suf vinden op een hoekje dat voor de lezer is ingeruimd. Anouk staat regelmatig in het mikpunt van verbijsterde NRC-lezers vanwege haar abominabele taalgebruik, Doorgaans vertaalt ze Engelse teksten van Amerikaanse websites (zusje van Jan?) zo beroerd, dat je het Engels moet lezen om te zien wat er bedoeld werd.

  Dit ikje lijkt me eigen werk, maar jongens jongens, kijk naar die eerste zin. Die twee jongens zijn begin twintig, maar het lijkt nu alsof de trein dat is. Of de “me” figuur. DSR heeft de dertiger woonachtig in deze buurt er al uit gevist. Het is treurig, niet als het een lezer zou zijn, want zo slecht is het niet, maar het is treurig voor een journalist. Enfin, google maar eens op haar naam en als de NRC het niet geschrapt heeft dan vind je discussies waar bij lezers werkelijk de stoom uit de oren komt.

  Persoonlijk is Anouk vermoedelijk best een aardig iemand, hoor, ik heb het hier louter en alleen over haar belabberde schrijfstijl, toch een tool die je als journalist zou moeten bezitten. En zo niet, dan kom je idd op de webredaktie uit (ook bij de Volkskrant zijn dat niet de journalisten van de krant zelve, dat wordt nog weleens gedacht, maar dat is niet zo) of moet je toch echt heel misschien, Anouk, een keertje iets anders gaan doen. Radio?

 61. Oh, en dan plaatst Maduro een linkje zonder enige toelichting naar een koppenwedstrijd elders. Moeten we daar meedoen? Denkt hij dat hij iets op het spoor is? Koppenwedstrijden zijn zo oud als de weg naar Kralingen, Maduro, je ziet ze overal op het internet, en niet alleen in Nederland. Maar ik weet hoe je je voelt als je dit voor het eerst “ontdekt”.

  Had ik ook een jaar of twee geleden, ik heb dat toen onmiddellijk bij de buren aangekaart, denkend dat ik iets onorigineels op die site op het spoor was gekomen, haha, wist ik veel dat dat nog de meest onschuldige was!

  Ook hier doen we het zo af en toe. Reageerders vinden het namelijk leuk. Het verschil tussen HKUKS (Hier Kan Uw Kop Staan) en die andere is dat de foto hier niet van het internet is geplukt, maar van eigen makelij.

 62. Ook inhoudelijk snap ik het ikje niet hoor. Da’s toch een heel normale conversatie die Anouk daar heeft opgevangen? Die jongens houden niet van dertigers en niet van zestienjarigen, da’s normaal als je begin twintig bent. Het enige dat er heel lichtjes apart aan is, is dat degene die het opvangt zelf dertig is en in die wijk woont. Duh. Dat moet in de krant hoor. Ik zal ook eens gaan opletten in de trein of er over mensen van mijn leeftijd wordt gesproken die in mijn woonplaats wonen.

 63. Gut Apie, je hoeft niet zo’n pappie-legt-uit toontje tegen me aan te slaan. Ik plak gewoon een linkje. That’s all. Gewoon, voor de gein. Niet omdat ik iets op het spoor zou zijn. Wat zou dat dan moeten wezen? En ja, ik ken het fenomeen verzin een onderschrift, of verzin een kop ook van televisie programma’s, van de krant zelfs en van het in-ter-net. Dus, dit was gewoon een linkje voor de gein. Maar er niet meer van.

 64. @Maduro, grappig ben je toch. JIJ plaatst het toch zonder enige toelichting? En dan vind je het raar als ik me afvraag waarom. Zeg dan gewoon meteen dat je je verveelde en ad random een linkje op een andere site wilde dumpen. Zijn we allebei minder tijd kwijt.

  Het is wel een beetje not done hier, we noemen het link dumpen. Ik zal maar niet uitleggen wat dat is en waarom het in het algemeen niet wordt gewaardeerd, want jij weet alles al. Er hoeft jou helemaal niets te worden uitgelegd. We moeten gewoon allemaal onze kop dichthouden. Mag.

 65. Ach, Apiedapie alweer dat toontje. Nee, mijn linkdump was niet willekeurig, je legde immers zelf in een eerdere reactie uitvoerig het verband met verzin-een-onderschrift. En je eigen ervaring daarmee. Je doet me denken aan de scheids tijdens de WK voetbal, steeds maar lijntjes spuiten op de grasmat: tot hier. Waarom je meent je ‘kop’ te moeten houden, geen idee. Van mij hoeft dat niet.

 66. Oh, daar leek het even op met je denigrerende opmerking dat ik een “papa legt uit” toontje aansloeg. Ik dacht namelijk oprecht je iets te kunnen vertellen, dus dat viel me wat rauw op het dak. Maar goed, op het internet kunnen mensen agressief zijn, zonder echte aanleiding. Zou je dit in het echt ook zo tegen iemand zeggen die jou wat staat uit te leggen of die jou even verkeerd begrijpt?

  Ten aanzien van die lijnjes, er zijn sites waar alles mogelijk is, de meest vulgaire scheldpartijen op jan en alleman, op bekende Nederlanders en op elkaar, dit is niet zo’n site. Ik ken ook sites waar de stilte van het graf heerst, gewoon omdat de desbetreffende beheerder de zaak op slot heeft gezet, geen commentaar mogelijk. Dood in de pot wat mij betreft.

  Hier probeer ik zowel levendig en scherp en dat er van alles gebeurt, maar zonder dat lage gescheld en beledigen te realiseren. Daartoe moet je dan als websitebeheerder af en toe naar je community communiceren, om te checken of je nog met ze op een lijn zit. En de community kan daar ook op reageren, ’t is een discussie, ’t is een gesprek. Geen kwestie van grenzen trekken en zeggen wat niet en wel mag en op straffe van wegsturen etc. Was jij het niet die dit ‘soft management‘ stijl noemde? Dat dus.

  Ik hoef maar heel af en toe wel mijn grenzen aan te geven. Je herinnert je de discussie van een paar weken geleden, eentje die dus gewoon prima eindigde wat mij betreft. Op veel sites zou zo’n discussie geeindigd zijn (na ellenlange scheldpartijen in CAP LOCKS) in hetzij de reageerder voor het leven geband, hetzij die reageerder definitief vertrokken. Hier konden we vervolgens weer gewoon door een deur.

 67. Er is tot op heden een, niet onaardige inzending op de koppenwedstrijd op de losse veter, zie Maduro 14:10:

  Toernooi ‘vrouwwerpen’ goed van start.

  Dus APDP reageerders, daar kunnen jullie wat aan doen!

  Zelf heb ik er aldaar ook eentje geplaatst (Zwarte Piet discussie laait weer op), maar die komt niet door de moderatiemuur aldaar. Mag. Het was als onschuldig gebbetje bedoeld.

 68. Moppertje, je maakt het moeilijk. Is dit een commentaar op het ikje? Een kopsuggestie voor de foto van de twee tennisters met Roos? Een kopsuggestie voor de foto uit de kleedkamer van Maduro? Of zit je je te vervelen en wilde je gewoon eens twee woordjes typen, als geintje en verder niks?

 69. APD is lang van stof vandaag. Mag. Hij wil zeker veel kans maken om in de volgende intro te worden genoemd *milde glimlachicoon*

 70. Vermoeidheid mijn waarde. Hoe vermoeider hoe langer van stof, da’s algemeen bekend. Komt wel weer goed hoor. En jij? Ook aan vakantie toe?

 71. Zeer zeker aan vakantie toe, al duurt dat nog een maandje.
  En eind van de week knijp ik er ook nog even tussenuit, dan weet je dat alvast en hoeft HR zich niet ve verkneukelen over slaande deuren.

 72. ‘Zwarte Piet discussie laait weer op’. Ja, toch zonde dat ze wat meer prikkelende inzendingen niet plaatsen. Typisch trouwens dat ik Dsr nog niet heb gehoord (wat zou hij aan het doen zijn?) over die foto: sportieve, goed gebouwde jonglieden met ontbloot bovenlijf…

 73. Ik zie dat inmiddels ook Letterzetter toegeslagen heeft, en wel met Regilio doet het alleen handsfree.

  Toch merkwaardig, dat zo’n site mijn suggestie gewoon wegschrapt zonder boe of bah. Nou ja, met veel bah vermoedelijk. Maar dat bedoel ik dus, ik vind dat je zo niet met reageerders omgaat, die je nota bene zelf uitnodigt om een kopsuggestie in te zenden. *brr heel vervelend icoontje*

 74. @APD
  Maar DSR meldt zich toch altijd netjes af, als hij op vakantie gaat, en zelfs wanneer hij met recht en reden vergramd is, blijft hij niet zonder aankondiging weg.

  *Eens zien of ik m’n portemonnee nog heb na dat schouderklopje-icoon*

  Trouwens, draait je moderatiefilter op volle toeren? M. krijgt ’t langzaamaan weer op z’n ranzige tweedrachtsheupen dus de vliegende keep mag binnenkort vast weer aan de bak.

 75. Maduro loopt graag op het randje, ik zou eigenlijk hopen dat hij eens ophoudt met altijd dezelfde geintjes, en altijd op dezelfde persoon. Het wordt bijna net zo vervelend als jouw continue stoken op Luvienna.

 76. Okay, prima, spreken we af ga ik ‘ns Luvienna (maar wie is dat eigenlijk, wat is haar profiel? Dsr , praat me ‘ns bij.) stoken, en dan doet *proest* Dsr mij.

 77. @APD
  Eens met wat je zegt, behalve het laatste regeltje.

  L. en DSR vechten het samen wel uit. Je bent zelfs van menig dat L. DSR hoeken van het forum laat zien (Mag. Kalverliefde maakt blind *milde glimlachicoon*) en gezien je verheffing van enkele van DSR’s steekjes tot intro-materiaal doet DSR het kennelijk ook niet onaardig. Bovendien onthoudt DSR zich ten enen male van ranzig toespelingen van sexuele aard.

  Kortom: laat het vooral weten als het in een specifiek geval te ver gaat (totnutoe nog nooit nodig geweest), laat het verder op z’n beloop en hou er mee op eea overal te pas en te onpas bij te betrekken.

  Dat komt de algehele sfeer ten goede.

 78. Maduro, je kunt op deze site heel handig zoeken op onderwerp, reageerder, woord, zie het vergrootglaasje rechtsbovenaan, net naast de Over & About. Als je daar Luvienna intypt, dan opent zich een wereld van artikelen, foto’s, reacties van haar hand. http://apiedapie.com/?s=luvienna Stoken is prima, maar met mate graag en als het een beetje kan met humor en originaliteit. Dat we niet moeten gapen zeg maar.

 79. @DSR, “”verheffing” van quotes door ze in het intro op te nemen betekent geen waardering of instemming met het gebodene, maar betekent dat ze opvielen, dat kan in positieve of negatieve zin zijn. Ranzige toespelingen van seksuele aard, daar houd ook ik niet van. Daarmee is mijn geduld snel op, zoals een paar weken geleden ook al bleek. Vind ik echt sneue oude-mannetjesvuilbekkerij. Jammerende Jurk/Marquis de Sade bij de buren heeft er ook een handje van.

  De algehele sfeer, blij dat je je daar eindelijk ook om gaat bekommeren, daar ligt een gigagroot potentieel voor je.

 80. @APD
  Aangezien jij de intro’s doorgaans vrolijk houdt, als vrolijke bloemlezing van het beste dat de week ervoor te bieden had, is DSR toch maar zo vrij om aan te nemen dat geciteerde bon mots in ieder geval een grinikje teweeg brachten en zeker niet ongepast of kwetsend waren.

  DSR bekommert zich altijd al om de openbare sfeer. Elke dag weer tomeloze inzet voor het Ik-je in regen en zonneschijn, op een manier die reacties en discours faciliteren. De ene keer verloopt het beter dan de andere keer, maar niemand heeft alles in de hand.

  DSR doet dus het zijne voor de algemene sfeer en rekent erop dat jij op jouw manier je steentje bijdraagt.

 81. Hahahahaha, hou me vast dat ik niet omval, Dsr gaat op vakantie? Maar met wie dan?

 82. Tsja, dat zijn het soort vragen waar M. het zweet van op z’n voorhoofd krijgt. Net als het eeuwige dilemma wat te doen met Oudejaarsavond.

  Het is lachen tegen de eenzaamheid.

 83. 100. Het is bitter, begrijp ik, Dsr, sterkte. Maar ik heb gehoord dat er reisorganisaties zijn, SNP bijvoorbeeld, waar men vrienden kan huren. Bij gebrek aan partner. Tijdelijk is dat dan. Als het jaar op z’n eind loopt krijgt Dsr wel een welgemeend adviesje voor zijn eenzame Oudejaarsnacht.

 84. 102. @M
  Goed gespiegeld, vent. Het was ook eigenlijk het enige wat je kon doen.

  Je blijkt trouwens goed op de hoogte te zijn van de diverse mogelijkheden voor eenzame mensen.

  Mooi dat je daat open over bent en de kans dat je radicaliseert wordt er misschien ook wat kleiner door.

 85. @Dsr, aangezien ik in de hulpverleningssector gewerkt heb, ben ik inderdaad op de hoogte van de noden van de eenzamen en alleenstaanden. Met Kerst en Oudjaar hebben ze, mensen zonder partner, (jullie dus) het zwaar. Sterkte alvast. En hou die sites van de SNP bijvoorbeeld, warm. Wandel ze, blijf die verbittering voor.

 86. Kop op Indra, na morgen wordt het beter! Laat je niet deprimeren door de depressiegeluiden van Rozenwatertje. Het zonnetje gaat zich nog ruimhartig vertonen. Na Rozenwater komt zonneschijn!

 87. M. in de hulpverlening… *rillingsicoon*

  Waar moet je dan aan denken? Noodslachter van depressieve kistkalfjes? Zeldmoordconsulent?

 88. ….of taal- en spellingscoach? (zeld=zelf, LDB! *zucht*)

 89. Wat een stroeve, moeizame kop staat er trouwens inmiddels als kp boven HR’s afbeelding.

  HR, waarom doe je dat nou?!

 90. Nee he! Nou moe, het was zo’n mooie, stemmige, passende kop. Al het werk dus voor niets. Aju paraplu dan maar, Rozenwater

 91. apiedapie
  ik moest denken aan de kennelijk niet bij jou bekende roman van Anna Blaman over de lesbische liefde.

 92. Ha! Dank mopperkont. Nee, die heb ik helemaal gemist kennelijk. Wie weet hebben ze die op mijn school wel van ons weggehouden … Maar nu weet ik er alles van. Men vindt het kennelijk belangrijk dat onze scholieren weten dat het boek 254 bladzijden heeft. Dus maar een (schrijve 1) druk?

 93. @HeRoWa

  Ahum… “Luvvie was weer eens aan een beurt toe” ?

  Voor de afbeelding van vandaag:

  Not too pornographic and disgusting

  Maar Niet te jong en te strak mag ook.

  Let wel: iets wat te strak is scheurt makkelijk uit.

 94. @HR
  Een goeie, mooie woordspeling is niet slecht en lelijk.

  Voor vandaag: ‘Mevrouw, uw broek staat open!’

 95. DSR hoopt wel, HR, dat je ditmaal een kop zult kiezen waar je zelf ook achterstaat. Dat ontevreden gedoe gisteren nadat je die die van LZ had gekozen, maar ‘m eigenlijk niet mooi vond, krijgen we hopelijk niet opnieuw.

 96. Ik heb weer iets guitigs in mijn hoofd met tante Pollewop, maar ze wordt er altijd zo razend om. Laat maar dus. Die van mopperkont is prachtig. Het verrassende is niet wat je ziet, Luvienna, maar dat je het ziet.


 97. Fiets

  Mijn fiets is gestolen. Toch maar aangifte doen bij het politiebureau. Nadat ik alle formele zaken heb geregeld en op het punt sta om weg te gaan, komt er een woedende Amsterdamse binnen. Vanachter het loket wordt een jongetje van een jaar of dertien door een agent naar haar gebracht. Blijkbaar heeft hij een fiets gestolen, maar is hij gepakt. Ik verwacht een flinke uitbrander van de vrouw aan haar zoon, maar hoor haar in plat Amsterdams schreeuwen: „Doe dat voortaan ’s nachts!”

  Herman Berends

 98. Den plaatser heil! Het gebrek aan een witregel tussen titel en eerste alinea, de laatste alinea en de naam en wie weet waar nog meer, nemen we dankbaar voor lief *milde glimlachicoon*

  Je naam als titel van een Ik-je! Het neusje van de inzender zal wel gloeien van trots (of die van de plaatser van schaamte, de tijd zal het leren).

  Alttijd weer dat plat-Amsterdams *zucht*. Deze moei-moei-moeizaam vertelde anecdote was zonder niet compleet geweest. Kennelijk heeft het voor de keurige NRC-lezers iets piquants. Plat Amsterdams, het zal wel weer iets ordinairs wezen. (Dat is doorgaans natuurlijk een gerechtvaardige verwachting, maar daar gaat ’t nu niet om.)

  Enfin, geen onaardige pointe. Je hoopt dat de politie in zo’n geval nog wat pesterijtjes achter de hand heeft voor zo’n flarte van ’n wief.
  Eindoordeel: 5- (zegge: vijfmin)

 99. Ik had wel willen weten waaruit bleek, dat de jongen een fiets had gestolen. Had de recherche misschien een bord om zijn nek gehangen met de tekst ‘fietsendief’ ?
  Ik begrijp de pointe niet. Herman verwachtte een uitbrander en die kreeg de jonge dief toch ook.

 100. Bijzonder treffende kop. Hoe komen ze er op he?

  De pointe mag er zeker wezen, want heeft tot een momentje van glimlachen geleid, prima dus. Dat het allemaal wat rottig is opgeschreven, dat nemen we op de koop toe, dat zit al in de verwachting en je leert er doorheen te kijken.

 101. Een gulle schaterlach kon ik zojuist niet onderdrukken bij de buren waar pawi bij de foto van de dag “Klep dicht” heeft neergepend. 😀 😀 😀

 102. In hetzelfde genre veroorloof ik mij de volgende inzending:

  “Wat kijk je nou, heb ik soms iets van je aan?”

 103. Het aantal hilarische koppen aldaar groeit, ’t is blijkbaar een plaatje waar veel koppen op passen *proest icoontje*. Er komen er eigenlijk terwijl ik dit type nog een stuk of wat bij me op. Maar die van pawi moet het gewoon worden/blijven, dus ik zeg niks meer.

 104. Voorlader speelt ook al de hele tijd door mijn hoofd, gewoon als woordassociatie. En “Een tevreden roker is wel een onruststoker“. “Mijn gulp open? Daar trap ik niet in, ik heb niet eens een gulp“. “Potloodwijver“, ja, die is moeilijk, ik vervang dan vent door wijf, maar als je hem moet uitleggen dan is het niks, een kop is geen cryptogram. Enfin, zo kan ik nog uren doorgaan, maar ik doe dat niet. Want zo zoetjes aan gaan wij ons concentreren op de lucifer van vanavond.


 105. Op de kleintjes

  Met vijf zakjes bladsla staat een goedgeklede vrouw voor mij bij de weegschaal op de groentenafdeling in onze lokale AH. Over haar schouder zie ik hoe ze in rap tempo zakje voor zakje weegt: 84, 87, 86 gram. Bij de vierde kan ik het niet laten haar zachtjes gispend toe te spreken. „Waarom doet u dat mevrouw? Verpakte producten hebben al een scancodering.” Ze draait zich om en ik kijk in het gezicht van een gezonde vijftiger. „Nou, ze verschillen allemaal in gewicht en dat maakt best wat uit.” En weg is ze, met in een hand drie zakjes en in de andere de twee van haar keuze.

  Kees de Kroon

 106. Wow, bijna niet te geloven dat dit echt gebeurd is. Maar ik weet, uit ervaring als krantenbezorger in zowel rijke als arme wijken, de rijken zijn het gierigst.

 107. Getverdemme: zacht gispen, dat doet Kees de Kroon maar thuis. Waar bemoeit die zachte gisper zich mee? Met z’n scancodering. En z’n ‘op de kleintjes’ smeer Kees. En dan zo’n mislukte uitsmijter, over hoe die zakjes over de handen van die goedgeklede, gezond ogende vijftigster verdeeld zijn. Ga dan ook naar de Jumbo man.

 108. Verhikje

  Op de kleintjes

  Met drie komkommers staan twee mevrouwen voor mij bij de weegschaal op de groentenafdeling in onze lokale AH.
  Over haar schouders zie ik hoe ze in rap tempo de komkommers één voor één wegen en betasten. Ik het niet laten ze zachtjes gispend toe te spreken: ‘Waarom doet u dat dames? Deze producten hebben een vaste prijs.’
  Ze draaien zich om en ik kijk in de gezichten van twee gezonde vijftigers. ‘Bemoeit u zich er niet mee, gispende etter!’
  Ze draaien zich weer om, de ene dame stoot haar buurvrouw aan en zegt: ‘Nou, dan eten we die ene maar op.’
  En weg zijn ze, met drie komkommers in een mandje, mij verbijsterd achter latend.

 109. Als gesrructureeerd Chaoot, moet ik er niet aandenken, dat ik naast mijn “lijstje” me ook nog moet entertainen met Luitjes voor me, die meten, wegen wat al niet?
  Denk je daat me dat iets interesseert? Is mijn kaas er nog, staat die Bloedmooie vrouw, nog steeds bij de aardappels, kijk dat houdt me bezig.
  Op deze afdeling lopen ze in het Wild rond, van dichtbij, ik kan Uren toeven daar.

 110. Luv. : Ze komen bij bosjes op, maar dat alles plaatsen, is weer iets anders. Dat is ’n bijdrage zo herkenbaar welke zal ik nemen? die villeine, die van ‘Er blijft zo, van die andere bijdrage niet zo veel over, maar dat snapt ze niet?”
  Kijk voor ’n aardig voorbeeld op Drasties waar Pawi plakt & knipt dat het ’n Lust is, alles is de zin van ” Kijk mij ‘ns?”
  Ik heb daar zo om moeten lachen, dat dysproportioneel het met jezelf getroffen hebben.
  Ik stel wederom dat de ambiance , gekakel , zo U wilt, van onze blogbeheereder plezierig aandoet.
  Ook het “uitlichten” van aardige opmerkingen van reactanten fleurt het blog op.

  De potentie van het blog groeit, de kwaliteit , gaat in die “flow” mee.

 111. Dank Riverside, dank mopperkont. Mooi moppie muziek. Mooi om naar te luisteren, mooi om naar te kijken, ook na het wakker worden.

 112. Mooi moppie muziek? Mooi moppie muziek?! Man, unplugged? Die meiden zouden een plug, uh, een peper in hun r**t moeten krijgen. Wezenloos gemusiceer, was d’r iemand dood ofzo?

 113. @HeRoWa, Ik denk dat deze AVDD (Afbeelding Van De Dag) minder zal losmaken dan de vorige. 😉

  Alvast deze:

  Ach Margrietje, de rozen zullen bloeien…

 114. @Luvvie, ik wilde voor de verandering een simpele positieve afbeelding, een bijdrage aan ieders zonnige humeur maar MK, kan zelfs de glimlach van een kind in een kwaad daglicht stellen. 😦

 115. Mag ik nog even in herinnering roepen, de aardige bijdrage van Luv, dat de varianten soms over elkaar heen buitelen. Je kunt niet alles opschrijven. Je kiest eerst positie, dan ga je de paar ideeen selecteren, daar schaaf je in, vervolgens plaats je. In de gekozen optiek koos ik voor het warme in de mens, in tegenstelling tot de gekozen optiek van Pawi.
  Het ging dus “om de gekozen optiek van Pawi, alsmede mijn reactie daarop. Dat past dan weer in de opmerking van Luv, dat je niet alle opwellingen kunt plaatsen”, trouwens ik vind 1 optiek genoeg.
  Men stelt nu dat mijn reactie etc beter op Drasties zou kunnen. Ik attendeer u erop dat het Luv was , die hier op Apiedapie de setting wat scherper stelde.
  De discussie is door Luv hier aangezwengeld. Ik heb alleen als voorbeeld verwezen naar de mogelijke varianten die het nogal eenzijdige stukje van Pawi genereeert. Daar heb ik op gereageerd.
  Als ik het nog ’n keer moet uitleggen, U zegt het maar.

 116. Riverside, ik weet niet over welke reactie je het hebt, maar hier kun je in principe alles kwijt hoor. Net als bij de buren. Er zijn nogal wat reageerders die zowel daar als hier lezen, en een enkeliing schaakt zelfs op beide velden. Mag!

 117. Oh mijn vorige reactie is……Joost, weet JIJ het?
  Ik merk op , dat Pawi eerder ’n tekstje plakt aan ’n vrouwenhoofd. Of iets dergelijks. Pregnante tekst, tranentrekker. socioecocratisch volgens de parameter.
  Ik reageeer, haaks, op het Gepreseenteerde,
  Ik stel dat in de veelheid van opties, er waren ’n paar, ik ’n keuze moest maken.
  Dag Pawi, zoek het maar uit. Riverside het ga je wel.
  Dan komt Luv, hier, met de aardige observatie in de zin van..maar je kunt tooch niet zo maar alles…hier loslaten? Heb je gelijk in Luv, je moet ’n keuze maken.
  In dat geval verwijs ik naar de Tranentrekkers van Pawi.
  De discussies daar zijn soms echt ruig, men , stelt, dat iik mijn mening beter op Drasties kan maken.
  Leest u even mee? Luv maakt de opmerking, ik ben het daar mee eens, verwijs naar Pawi..nu moet de discussie daar verder?
  Ik stel voor dat men op Drasties lekker Potje gaat Kaatsen.

 118. Ik wil in Holland blijven. Op de Schoorsteen bij Mien.

 119. De rijke stinkerds met NRC-abonnement laten het weer lelijk afweten.

  Bij de afbeelding: ‘Hatsjoe!’

  De meeste kinderen lachen doorgaans alleen als er snoepgoed in aantocht is of wanneer een speelkameraadje zich ’n gat in het hoofd valt.

 120. Rechtertje, je kunt ook zeggen: het onuitroeibare, flauwe koppenfestijn heeft de edele kunst van het Eindoordeel voorgoed overwoekerd. Modderwater bereikt uiteindelijk altijd het dieptepunt. Jammer, maar voor mij is het daarmee gedaan met deze Eindoordelen- en Ikjesrubriek.

 121. Houd moed, Kees. Je weet toch dat alles hier verloopt in pieken en dalen?

  DSR heeft overigens niet zonder zorg kennisgenomen van de titel van het item van volgende week (‘Zo kabbelt het leven verder -of voort, daar wil DSR vanaf wezen).

  DSR heeft destijds al zijn schepen op Drasties verbrandt uit protest tegen de bejegeging van APD en heeft hij de overstap naar hier gemaakt, op uitnodiging van de blogbaas, in de veronderstelling dat er een speciaal rubriekje aan de Eindoordelen cq Ik-jes zou worden gewijd. Dat doel is ook in eerdere intro’s duidelijk naar voren gekomen.

  Dat er naar een hoog opgeloven verschil van mening over het te volgen moderatiebeleid een keer een kink in de kabel komt, dwz dat er in de kop van de Ik-jesrubriek geen gewag wordt gemaakt van DSR, Grondlegger en Bezieler van het Genre Sinds Jaar en Dag, allez.

  Maar dat dit voor een tweede keer op rij zou gebeuren, lijkt DSR geen blijk te geven van het vermogen tot het beginnen met een schone lei, waar de blogbaas zich nochthans op laat voorstaan.

 122. Dat ben ik met je eens Rechtertje. Ik heb niks tegen een aparte koppenrubriek, waarin Rozenwatertje, Luv en andere kopspecialisten zich kunnen uitleven. Ik gun ze hun liefhebberij. Maar tegen deze Eindoordelenvervuiling teken ik een vlammend protest aan.


 123. Onthaasten

  De site van de B&B zag er veelbelovend uit. Heerlijk tot rust komen in een sfeervolle oude hoeve, verwenontbijt, landelijke ligging. Ik bevestigde meteen per mail onze telefonische reservering. Ik zag mezelf al een weekend onthaasten. Dacht ik, want ik maakte een cruciale fout met de vervolgvraag van de B&B over welk type ontbijt (wel of geen croissantje, Limburgse thee of zoete lekkernij). Na rijp beraad mailde ik de volgende dag onze keus. De onmiddellijke reactie: „Helaas, omdat jullie niet meer reageerden, hebben we de Pronkkamer aan een ander gegeven.” Onthaast nooit voordat je in een charmante logies bent aangekomen.

  Ada de Graaf

 124. maar om met dsr te spreken ‘ haastige spoedt is zelden goet’ .

 125. Dank je moppertje, kunnen we toch nog met een gerust hart het weekend in. Het was geen beste ikjesweek. Gelukkig waren er nog wat koppenwedstrijden.

 126. *zucht*

  Wie wil weten waarom dit een heel slecht Ik-je is, ter waarde van een 2 (zegge: twee) moet maar even z’n vinger opsteken.

 127. Mijn vingertje gaat ónmíddellíjk omhoog Rechtertje, want voor je het weet ben je te laat. Ik laat me toch zeker niet de motivatie van een Eindoordeel door de neus boren om er een suffe kopsuggestie voor in de plaats te krijgen?!

 128. Den plaatser heil!

  Om ’s Keessies wille neemt DSR dan toch maar weer zijn loodzware taak op, zij het met bezwaard gemoed, want o-o-o, wat is het een droevenis, van de eerste tot en met de laatste letter.

  DSR’s algemene brompunten mogen bekend worden geacht. Toch nog een kleine schouw:
  -De titel *zucht*. ‘Onthaasten’, nou kan nog wel eens tegenvallen *lachbandicoon*
  -de afschuwelijke genietwoorden waarvan je niet zeker weet of ze serieus of kermend van plaatsvervangende schaamte zijn opgetekend: verwenontbijt, Limburgse thee, zoete lekkernij, Pronkkamer. *bareuh*
  -het interessantdoenerig oh zo gevatte gelul, alsof je in een Bosch vreetstraatje rose staat te hijsen in je vrolijk gekleurde broek(pak): ‘dacht ik, want…’, ‘cruciale fout’, ‘vervolgvraag’ (het is potdomie toch geen beleidsnota?!’), ‘rijp beraad’.
  -Bovenstaande martelgang zet zich voort in de pointe, maar die is zo schabauwelijk dat eea een apart aandachtspuntje verdiend. Aan de tegeltjeswijsheid verpakte slotzin is immers geen touw vast te knopen.

  Wat, afgezien van deze verzameling on-zinnen en wartaal nog het droevigste stemt is dat dit in de zomer van 2014 kennelijk ‘het dagelijks leven’ van de gemiddelde geborneerde NRC-lezer voorstelt: decadent getuttemiep en getroetel die mijlenver afstaat van wat er werkelijk omgaan in de wereld.

  Daarom dus: Eindoordeel: 2 (zegge: twee)

 129. Als ik nu boek bij Etihat voor over zeg 6 maanden, staat er keurig, nog 7 plaatsen beschikbaar. Niets van je laten horen? Hahah gaat ’n Ander d’r zitten.
  Met ’n Pronkkamer is ’t in principe niet anders?
  Mij is het ’n beetje Mistig wat je wilt vertellen?
  Kom ik op ’n vaste invalshoek: Terecht ingezonden? Niet voor mij.
  Terecht geplaatst? Ja, voor hen , die graag in die Pronkkamer, of hoe HET ook heet …willen..: Voor de Snelle Beslisser!
  Hier verkoopt men “domestic Seats” met ’n prijspropositie van 20 minuten geldig…Dan kan de prijs stijgen.
  Er zijn nog wat varaianten, maar daaroveer misschien ’n volgende keer?

 130. Er zijn er , die focussen of ”n “ikje” goed is geschreven.
  Dames & Heren, Wij , vinden dat het :”ikje” goed is geschreven. ..’n Nieuwe invalshoek..voorwaar, het “ikje” is goed geschreven?
  Waar begint de Parameter?
  Hahahaha, en dan? Ja, inhoudelijk, daar moet ik ‘ns voor gaan zitten?
  Aardiger is wanneeer het “ikje” iets losmaakt, omwoelt, aankaart. de schrijfstijl vorm zal me ’n zorg zijn. in eerste instantie.
  Ook: Gunst: Riverside vindt het “ikje” goed geschreven? Man, heb je niets anders te doen, dan dat op te schrijven?

 131. Oh, Apie ergens op je blog lees ik dat er behoefte is aan ’n zo geheten “koppensnellers” circuit, .
  Ik kan me daar wel iets bij voorstellen.
  Er zijn er, die de “gift” hebben voor vaak aandoenlijk aardig lees gerief.
  Denk gaandeweg over ’n goede invulling.?

 132. Dit Ikje maakt dus bij DSR veel droefenis los, wat heeft die arme man het toch zwaar. Verder weinig reacties op het Ikje maar gelukkig hebben we de afbeelding van de dag nog:

  http://www.drasties.com/blogsems/comments/afbeelding_voor_12_07_2014

  Apie, a.u.b. niet de link weghalen. De link stimuleert reageerders wellicht hun kopsuggestie (vervuiling, zoals sommige mensen zeggen) op drasties achter te laten.


 133. Hospiteren

  Een avondtrein vanuit Leiden. Achter me bejubelt een groep studenten luidkeels zowel elkaar als het studentenhuis waar zij zojuist allen gehospiteerd hebben. Ze zijn in hun competitie om de woning de allerbeste vrienden geworden.
  Wanneer ze ontdekken dat de gezamenlijke treinrit nog twee uur duurt is de feestvreugde bijna niet meer te houden. Dan gaat er een telefoon af. De studente in kwestie neemt op.
  „Zij?! Maar zij was zo saai!”, wordt er heimelijk gefluisterd. Blozend deelt de studente mee dat zij in de kamer mag gaan wonen. Een korte stilte volgt.
  Dan reageren haar kersverse vrienden: „Tsja, zo’n avond is ook eigenlijk te kort om iemands karakter te doorzien, hè?” De komende twee uur is een eeuwigheid geworden.

  Karin de Vries

 134. Leuk verhaal, met weer een bijzonder vervelend wandtegeltje tot slot. *zucht*. En’ Dan gaat er een telefoon af. De studente in kwestie neemt op.’ verdient ook al niet de schoonheidsprijs

  De inzender lijkt echter van een paar opgevangen flarten van een gesprek een heel verhaal ter hebben gemaakt. Hoe weet zij bijvoorbeeld dat de studente bloosde, terwijl die achter haar zat?

  Enfin, ’t kon slechter.
  Eindoordeel: 7- (zegge: zevenmin)

 135. ’t is me niet helemaal duidelijk waar DSR de sneer van 10.24 aan heeft verdiend. Reageert hij zichgewoon af, omdat K. kritiek had op de kopperij?

 136. Voorstel voor HR: als je hier je afbeeldingen plaatst, waarom plaats je dan ook niet welke kop(pen) je kiest?

 137. Een groep studenten in een avondtrein vanuit Leiden heeft een omvang van drie, vier of misschien wel twaalf personen?
  Mevr. Karin de Vries, hierna te noemen KdV, ook gezeten in de trein vanuit Leiden, weet het niet, want de groep zit achter haar en ze heeft natuurlijk geen ogen in haar achterhoofd.

  Studenten zijn zultkoppen, in Leiden stappen ze in het wilde weg in
  een avondtrein die er meer dan twee uur over doet om z’n bestemming
  te bereiken.
  Het eindtation ligt dus ergens in het verre Boerenkoolstronkeradeel of
  misschien wel in de onverstaanbare landen diep ten zuidoosten van
  Philipsgrad, wie zal het zeggen.
  In elk geval levert de ontdekking van de daarbij behorende reistijd
  een verhoging van de voor mevr KdV bijkans niet meer te houden
  feestvreugde.
  Tja, de heenreis duurde natuurlijk niet zo lang.

  Mevr. KdV laat dan een bom telefoon afgaan.
  De leden van de groep zijn helderziend/horend, want zij fluisteren
  heimelijk doch zeer duidelijk te verstaan door mevr. KdV
  dat de betreffende studente zo ‘saai’ was.
  Mevr. KdV heeft óf bijzondere gaven op het gebied van zintuigen
  of ze liegt dat ze barst.
  Het eerste is het geval, mevr. KdV onthult dat zij tóch ogen in haar
  achterhoofd heeft.
  Met die ogen ziet ze de betreffende studente namelijk blozen.

  Dan wordt het gelukkig stil.
  De stilte geeft mevr. KdV alle gelegenheid de situatie te overdenken.
  Dat zij vervolgens meent een slecht sprookje aan de voorheen
  kwaliteitskrant te moeten schrijven, ach het is haar vergeven.

  De stagiaire, die bij de krant het vak nog moet leren, plaatst
  vervolgens zonder blikken of blozen het verdrietige verzinsel.

  Oordeel: voor een sprookje nét voldoende. (5,5).

 138. Aparte koppenrubriek nemen we mee in de halfjaarlijkse evaluatie en stappenplan. Ik zie het punt van Kees en DSR. Heb vertrouwen (en geduld).

 139. Volgensd mij heeft DSR zich niet over een aparte koppenrubriek uitgelaten, hoewel hij ’t een goed idee zou vinden.

 140. @Letterzetter:

  KdV kán zich natuurlijk net op het juiste moment hebben omgedraaid om het blozen te constateren. Of misschien voelde ze de hitte van de wangen in haar nek stralen.

  Die treinreis op de terug weg duurt natuurlijk zo lang omdat de kersverse vrienden mekaar allemaal naar huis brengen. Voordat de laatste dan thuis is ben je wel een uurtje of wat verder.

  Maar wat ik me afvraag: voordat de saaie studente mededeelt dat zij de kamer heeft gekregen, weten de kersversen al dat dat telefoontje die kamer betrof – hoe?
  Ze gaan er natuurlijk vanuit dat zo’n saai iemand nooit een telefoontje krijgt, dus moest het over de kamer gaan.

 141. Luv is :helemaal goed. Ik mocht mijn Idool Sean Connery de rol ’n paar keer zien doen. De Ogen van die man, alles wat mooi, arrogant, naief is aan ’n Brit kon je in hem kwijt. De quote van Luv is daarom alleen al, in de soort: Kan niet stuk.

  Dan zitter er ’n paar studenten in de trein …ja in de trein , onderweg naar…..carriere, jezelf zijn, de intellectueel moet wat gevormd worden.
  De schets kan niet uitgebreid genoeg zijn, omdat als dat eerste ei 1x gelegd is de patronen, om af te studeren en wat met je studie te doen, veel aaardiger is.
  Helemaal zo in het begin is alles “kakel;vers”.
  Over ’n paar jaar zijn het Meneren & Mevrouwen.

 142. @DSR, 11:34 Mijn empathie ging uit naar je grote droefenis. Dat is toch mooi? Kom er in deze tijd nog maar eens om dat iemand met je meeleeft.
  @DSR, 11:36 De uitverkozen kop hier plaatsen zou een nog grotere vervuiling (zoals Keessie dat zo vileinerig noemt) ten gevolge hebben. Wil je dat?
  @Luvvie, kijk eens op drasties 🙂
  @Apie, 12:23 Hoe gaat het, ben je een beetje blij met de overwinning? Je hebt toch al een aparte koppenrubriek?

 143. Ha leuk, dank je wel, HeRoWa!

  Die ‘least favorite’-serie is geweldig. Deze kende je neem ik aan ook al?

 144. En ik zag alweer een nieuwe AVDD staan:

  Kind- en homohuwelijken bestaan langer dan je denkt

 145. Hoi Roosje, keiblij hoor! Was een prettig voetbalavondje. Is alles toch nog goed gekomen toch? Met opgeheven hoofd landen ze zo meteen op Zestienhoven.
  Qua koppenrubriek: ja weet ik gekkie, we nemen het allemaal mee in het stappenplan.

 146. @HR
  DSR heeft zich niet van de term ‘vervuiling’ bediend en blijft nbij zijn standpunt dat ’t was zo wenselijk zou zijn om de winnende koppen bekend te maken.

  Scheelt ook de gang naar Drasties.

 147. @Luv, ja geweldig. Kunnen we allemaal veel van leren (in het bijzonder DSR).
  @Apie, ben je al bezig geweest met de intro van de week? Zou mooi zijn als je de vergankelijkheid van het leven daarin centraal stelt maar iets anders mag ook hoor!
  @DSR, inderdaad, jij hebt niet de term vervuiling gebruikt maar Keessie wel en je hebt op geen enkele manier afstand genomen van Keessie zijn uitspraak. Bij de AVDD is er overigens geen sprake van een “winnende kop”. Een kop kan elk moment vervangen worden door een andere kop, mijn adagium zoals de wind waait, waait mijn jasje volgend.

  Hier de afbeelding voor vandaag:

  http://www.drasties.com/blogsems/comments/afbeelding_voor_14_07_2014

 148. @HR
  Waarom zou DSR al dan niet afstand nemen van wat dan ook? Heb jij al afstand genomen van de hakenkruizen in het anti-Israelisch protest in Den Haag? DSR bedoelt maar dat je dan nog wel even bezig kunt zijn.

  Blijkt trouwens niet uit alles (deelname, oproep de winnaar bekend te maken) dat DSR je koppenwedstrijd goedgezind is?

  En wat had DSR nou specifiek & in het bijzonder van L. te leren? Op welke reactie van haar sleog dat uberhaupt?

 149. ‘HR heeft JdW’s foto-archief met rare voertuigen overgenomen *zucht*’

 150. Roosje, je zult versteld staan van het intro dat over anderhalf uur live gaat. Helemaal in je straatje, alsof je gedachten kunt lezen!

  Voor het koppengebeuren is ook iets in ontwikkeling, dat zowel de ikjespuristen als onze grapjurkjes kan gaan bedienen. Maar om het te implementeren, dat duurt nog wel even. Houd hoop, ga lekker door zo, en het wordt allemaal nog beter. Mooi toch.

 151. ‘Een kei van een wagentje’

  ‘Kan nog wel eens lastig worden met de APK’

  ‘Als een muur en een busje heel veel van elkaar houden, dan krijg je dit’

 152. Je vraagt je toch af wie DSR’s reacties standaard een duimpje-neer geeft.

  Tijdens DSR’s afwezigheid enige tijd geleden zinspeelde de blogbaas erop dat DSR zelve zoiets zou doen bij hem en L., maar hij kan natuurlijk zelf nakijken dat dat niet het geval is.

 153. 201. Ook niet met IP-adressen enzo? Kun je maar weer eens nagaan uit wat voor rein hart DSR redeneert.

Ik vind er dit van:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: