Indra gaat drie weken off-road door de zuigklei (27)

Het wordt zo zoetjes aan zomertijd op. Apie blijft nog even op zijn eigen steiger, maar de reageerders vertrekken op vakantie naar binnen- of buitenland. De een stilletjes en dat mag. Als ze maar gelouterd, uitgerust en heelhuids terug komen.

De ander meldt zich netjes af, wel zo prettig.  Zo liet Indra weten de komende drie weken te gaan fietsen met de kids in ons mooie kikkerland. Dat wordt dus “zwemmen, modderworstelen, off-road door de zuigklei”, stelde ons scherpe observeerstertje Luvienna deskundig vast. Klare taal is dit weekend naar Italie, omgeving Padua, vertrokken. Ook haar en de haren wensen wij een hartelijke vakantie.padua

De achterblijvers gaan rustig door met het beoordelen van ikjes, u kent ze wel, die anekdotes die dagelijks worden aangeleverd door lezers van de NRC, Ze verschijnen in het reactieveld hieronder, elke dag vanaf een uur of twee.

Beurtelings geven de afreageerders van de apiedapie.com community vervolgens hun mening over het ikje, over de ikjesschrijver (m/v) of over elkaar. Zoals Luv die vorige week over veelschrijfster Mieke Kerkhof opmerkt: ” … Die blijft geplaatst worden tot ze op haar achternaam ligt …” 

“Mieke”, vraagt hijzijn er ook Pillen voor Levensvreugde?

Ook Riverside blues kan er wat van. “Mieke”, vraagt hij, “zijn er ook Pillen voor Levensvreugde, ik bedoel, je kunt je antenne toch niet uitsluitend op dit soort weinig voor de Buitenwacht op het Lijf hebbende zaken , focussen (…) Als je de pil hebt gevonden, die van Levensvreugde….Geef ;n seintje?

Apiedapie zelve laat zich ook niet onbetuigd en rondt een kritische ikjesbeschouwing af met het vileine:  “Niet doen, Peter, niet leuk, niet goed, je bent arts. ( …) Waarom stuur je dit in, verveel je je?”  En ene Max kan het doen met Apies vlijmende “Afwenningskuurtje, Max? Doe er dan ook een cursus “schrijven kun je leren” en “hoe kom ik over op de ander” bij. Of de spoedcursus, ietsje duurder, maar wel met doorgaans betere resultaten: “Waarom vindt iedereen mij een lul“.

Het valt op dat de afreageerders naar elkaar toe doorgaans gezellig zijn, op een enkele stoorzender na, maar ja, dat hou je toch. Hier is het eigenlijk altijd prettig toeven, “Goeie reacties ook en laten we het daar alsjeblieft bij houden. Geen ruzie maken.” zegt Heer Rozenwater bijvoorbeeld. Ook Klare taal benadrukt de goede sfeer: “Er heerst hier een vredelievende sfeer, de geest van consensus lijkt over allen neergedaald.”   Eerdergenoemde Riverside merkt op “Zoals JIJ het blog hier runt, zoveel plezier heb ik hier dagelijks ook. Volgens mij, mag je best (…) iets meer zelf neerzetten, je kunt het. Veel plezier.”

Ach, en zelfs een stampvoetend zelfbenoemd “rechtertje” (dat niet met de Jostiband vergeleken wil worden) wordt uitgezwaaid met een lofdicht, geschreven door de nationale blogdichteres Indra:

Ik ken een magistraatje,
(tussen haakjes, zijn spelling is naadje),
die als een waar koekoeksjong
een ieder verdrong
en ‘m peerde na een vroom praatje…

duimpjesbokaalIndra verdiende met deze reactie de lof van maar liefst elf (11) reageerders, zodat zij de Duimpjesbokaal de hare mag noemen. Bovendien scoorde zij de 100e reactie. Voornoemd magistraatje de 200e. Prijzen kunnen deze week helaas niet worden verstuurd vanwege vakantie van de blogsecretaresse, ja, mag zij ook een keer?

robbenVerder ging het zijn gangetje vorige week. Niet zo gek veel gebeurd. De schwalbe van Arjen Robben werd besproken, maar waar niet? Ook de kijkcijfers van het blog kwamen weer eens voorbij, och, het mag.

Bij de buren was er dit keer ook het nodige te genieten. Allereerst een keigoeie grap van lummel, die een 12-jarig jongetje dat met zijn moeder bij de dokter zit (en daar een poster over seks na de overgang ontwaart) verschrikt laat uitroepen “Betekent dat dat ik niet meer mag neuken als ik blijf zitten?” 

vette kloddersEn ook weer veel fraaie plaatjes daar van Heer Rozenwater – waar haalt hij ze toch vandaan – met ene Marmot in een glansrol, die bijvoorbeeld nevenstaand schilderij van de kop “Op vette klodders vaart het lekker‘ voorzag.  Absurde humor, zo treffend in de week dat Monty Python zijn come-back vierde. KnabbelvisjesMaar ook Luvienna ging weer met prijzen slepen. “Waar blijven de knabbelvisjes?” laat ze een pootjebadende bejaarde verzuchten.

Enfin, dat waren de highlights van vorige week . Het is nu hoog tijd voor die van de nieuwe week. Scrol  snel naar beneden, ga op zoek naar verse lekkere heerlijkheden van de apiedapie crew, en zeg ook rustig wat het ikje van de dag of een opmerking van deze of gene bij uzelve losmaakt. Alle puike Ikjesdiscussies van vroeger blijven te raadplegen voor ieder die dat maar wil. En Oranjegevoelens kunt u alleen nog deze week hier kwijt. Veel plezier!

Auteur: Bas van Vuren

Schrijver - Rijmer - Kijker - Stemacteur - Kent beroemde mensen - Maakt liedjes - Doet iets met #ikjes - Want ja - Je moet toch wat

205 gedachten over “Indra gaat drie weken off-road door de zuigklei (27)”

Ik vind er dit van:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: