Rob Alberts plaatst binnenkort een smakelijk recept voor komkommersoep (31)

komkommersoepDat was behoorlijk breaking news vorige week. De sympathieke ex-VK.blogger en docent in hart en nieren Rob Alberts – volgens DSR een “Echt Mens en Nieuw Persoon” – stelde vast dat de zomer normaal rustig en gemoedelijk voortkabbelt, maar dat we nu dagelijks “meerdere keren” verontrust worden over “oorlog en verderfelijke zaken“.

Daarom kondigde hij aan om op zondag een rustige wandeling door de stad te maken en daarna iedereen te trakteren op een komkommersoepje.rob alberts Hij verwachtte dat dit “overal pais en vree” zou brengen, de schat. Maar die hebben we keinodig hoor, de positivo’s, de eringelovers. Alles beter dan de verzuurde reageerders die je ook hebt.

Want zoals we nou inmiddels allemaal weten worden er in deze rubriek ikjes besproken.  “Ikjes?” horen we u toch weer roepen, “wat benne dat dan?” Kunt u daar eens mee ophouden alsjeblieft? U kent de ikjes drommelsgoed. Het zijn anekdotes die dagelijks worden aangeleverd door lezers van de NRC. Ze verschijnen hieronder in het reactieveld, elke dag vanaf een uur of twee. En dan gaan de reageerders los, op de ikjes en op elkaar. Helaas dus vaak keizuur. Waar heeft dat toch voor nodig?

Tja, laat dat gebak maar zitten, bakker. En Luvienna sist “uitgedroogde plattelandskever.

Wat een zeur, die misplaatste plattelander“, zegt Kees de Jongen bijvoorbeeld over een lezer die zijn ikje over de slechte bezorging van de NRC op het platteland bekroond zag met plaatsing en misschien al op weg was naar de banketbakker. De Schrijvende Rechter (DSR) bestempelt dezelfde winnaar als “geborneerde stadsjoffer.” Tja, laat dat gebak maar zitten, bakker. En Luvienna sist “uitgedroogde plattelandskever” tegen DSR. Dat laatste is dan wel weer aardig, qua origineel taalgebruik, ze sleept er de WoordvdWeekOorkonde mee weg.

Grappig is dat zij hiermee op de voet wordt gevolgd door DSR met zijn uitroep “Huisvrouwengekakel!” Laatstgenoemde reactie kreeg wel de meeste netto upduimpjes (14 up, 3 neer), hetgeen de inzender de Duimpjesbokaal oplevert.  Proficiat namens de hele apiedapie community aan krielkip en kemphaan.

fleuropWat ook niet kon, bij nader inzien, was ondergetekende die een opgeruimd huppelkutje met een fijn gezinnetje met hond,auto en pinpasjes toesnauwde: “Iew Mirjam, wat een enge dochter heb jij, wat een eng gezinnetje zijn jullie …” Als Mirjam haar adres via het contactformulier doorgeeft, dan stopt er binnenkort een fijn bestelbusje voor haar deur waar een vrolijke bezorger uitkomt met een ruiker en sorrykaartje.

Ach, kon ik nog maar één keer schuilen onder m’n vakantiesteen, in totale onwetendheid van al het gebeurde om me heen

Blogdichteres Indra verwoordde het algemene gevoelen zoals altijd weer treffend. “Je mooie intro biedt me troost, dichtte zij, “en doet me al weer snel vergeten dat ik net m’n schuur heb uitgehoosd. Ach, kon ik nog maar één keer schuilen onder m’n vakantiesteen, in totale onwetendheid van al het gebeurde om me heen”

Ook Klare taal liet weten blij terug te zijn “na veel opera en andere evenementen.” Riverside blues stelt het op prijs dat “Apie erin slaagt door zijn handschrift ’n aardig clubje bij elkaar te brengen & te houden.

Even schuilen voor het wereldleed, dat biedt het lezen en reageren op apiedapie.com kennelijk. Geweldig om dit te mogen aanbieden. En nee, Kees de Jongen, niet op kosten van de belastingbetaler.  “Vast wel” schreef hij voor de zekerheid maar alvast bij zijn vraag.

Of datzelfde voor joop.nl geldt, zullen we nooit weten. Maar toen Klare taal meldde dat dit een aan de VARA gelieerde site is, richtte voormelde Kees zijn pijlen op hullies zijns inziens teveel verdienende personeel. Wat hier van waar is, en of het erg is, laten we maar in het midden. Feit is wel, zoals DSR terecht opmerkte, dat de VARA ons ook Ome Willem heeft gebracht. En zo is het: wie aan ome Willem komt komt niet alleen aan de VARA maar ook aan apiedapie.com.

ome willem

de lachJa, kijk ze eens vrolijk zijn, ome Willem en zijn kornuiten. Het was de tijd van De Lach, waaraan het blog op zaterdag een Themadag wijdde. Op elke draad werd een cover uit de oude doos gepubliceerd. Echte borsten, dat zagen onze vaders, Heerlijk. Kom daar vandaag de dag nog maar eens om.

Nee, vandaag de dag gaan er geruchten dat de NRC wordt verkocht aan de Telegraaf! Over broodje poep gesproken. Apiedapie kondigde onmiddellijk aan dat hij in dat geval zijn ikjesrubriek zal gaan heroverwegen, een actie die uiteraard door de zeurebeuries Kees en DSR met hoon werd onthaald. Maar het duurde niet lang of  onze held met principes (ja, ik heb het over mezelf) werd in deze nagevolgd door een landelijk bekende weliswaar op zijn retour zijnde vuilbekkende cabaretier. youpEnfin, we zien wel. Telegrofikjes motten we hier niet (met dank aan Luvienna voor de woordspeling).

Hoe dat ook zij, het is nu echt de allerhoogste tijd om naar beneden te scrollen en op zoek te gaan naar de highlights van deze week. Of om ze zelf te maken. Zeg rustig wat het ikje van de dag of een opmerking van deze of gene bij uzelve losmaakt. Voor u het weet bent u zelf een actief deelnemer en staan uw pennevruchten volgende week in het nieuwe intro. De drempel is keilaag. Inschrijven of registreren niet nodig. Gewoon een reactie achterlaten. That’s all!

duimpjesbokaalDuimpjes indrukken, op of neer, wordt zeer op prijs gesteld. De negatieve duimpjes worden tegenwoordig aangekondigd met een stripachtige kreet als “deng” of “beng” of met schijnheilige bezweringsformules als  “Vanwege je domme, nergens op gebaseerde aanname moet ik je, zoals gezegd zeer tegen mijn gewoonte en heug en meug, een onderduimpje doen toekomen” en “Ik moest dan ook wel, ofschoon met grote tegenzin en bij hoge uitzondering, een onderduimpje indrukken.” (beide pseudo-openhartige pareltjes zijn van Kees).

U zou ook kunnen overwegen om eens te beginnen met het plaatsen van het dagelijkse ikje. Niet moeilijk, nadenken niet nodig. Gewoon even doen en de snelste zijn. Het ikje van de dag staat HIER. DSR deed het vorige week met het ikje “stoer” en haalde er zowaar het 100e-reactievaantje mee binnen!  Gefeliciteerd vadermans, en een fijne vakantie nog.

De Ikjesdiscussies van vroeger blijven – voorlopig zonder betaalmuur – te raadplegen voor ieder die dat maar wil. Ook voor ieder die dat niet wil.  Have fun! 

Auteur: Bas van Vuren

Schrijver. Rijmer. Kijker. Kent beroemde mensen. Maakt liedjes. Holland Douze Points.

165 gedachten over “Rob Alberts plaatst binnenkort een smakelijk recept voor komkommersoep (31)”

 1. 102. Dat is waarom het een selfie heet. Anders zou iedereen al sinds jaar en dag selfies in paspoort, rijbewijs, en op het dressoir hebben staan. Kees, onder welke steen heb jij de laatste maanden gezeten?

  Maar intussen heb je met deze opmerking wel het 100e-reactievaantje binnengesleept, van harte, kerel. Zovelen zouden in jouw schoenen willen staan, maar het is slechts weinigen gegeven, het vereist geduld, toewijding, tijd en dan bliksemsnel toeslaan, en nu weer 100 reacties wachten op de volgende kans.

  Like

 2. Apie, dat heb ik ook altijd gedacht. Ik denk dat ik mijn tijd ver vooruit was. Maar goed, ik neem de zelf over me afgeroepen hoon voor lief. Er staat iets zóveel groters tegenover!

  Like

 3. Je bent nooit te oud om te leren, dat blijkt maar weer, zelfs als oud-gymaniast! En jouw intro en hele volgende week kan niet meer stuk.

  Like

 4. Kwamkwammersloeg! Lekker soepel en nonchalant geschreven, qua stijl en woordgebruik lummeliaans op zijn best, lekker recept, degelijk geillustreerd, voor de hand liggende muziekkeuze maar why not, gewoon een lekker moppie muziek dat erbij past, en vooral een kop die maakt dat je absoluut wilt zien wat dat nou weer is. Gaat letterlijk genomen eigenlijk over wat je de dag erna in de pot vind. Maar dus helemaal en alles volgens de regelen van de kunst. Oftewel, pawi kan het ook. Chapeau! Zie:

  http://www.drasties.com/blogsems/comments/kwamkwammersloeg

  Like

 5. Ik denk, dat je met de rubriek : Pawi kan het ook.. in potentie ’n prima rubriek te pakken hebt.
  You tube , selfies , alles wat met ” Kijk mij Nou” is potetieel onderwerp. Heb Jij ’n lelijke Kop, ik maak ’n Foto van je, Goed he? Iedereen wil JOU op de schoorsteen.

  Like

 6. @ Mopperkont in Calais,

  Je bent wel goedgehumeurd vandaag, Mooi zo.
  Weet wel dat je aan de overkant leftway moet fietsen. even opletten hoor..Daar kun je meteen weer van de fish en chips genieten, enjoy.

  Like

 7. Mooi recept van zo’n heerlijke tzatziki, ik heb alleen nog geen moestuin ondanks alle aansporingen van Jetta PvdA, ik hoop dat zij erin stikt in die moestuin en velen met haar, ik ga gewoon naar de Aldi en AH.

  Like

 8. Nou nou, technisch gezien moet je een heeel grote mond hebben om te kunnen stikken in een moestuin, hoor. Dat hebt dat mens ook, hoor ik nu de lezers in koor roepen. Wat een tokkies mensen! *afkeurend kijk icoontje*

  Maar ik ben bevooroordeeld, heb jaren een moestuin gedeeld met mijn vader, heel klassiek langs de spoorlijn, heb daar als 8 jarig knapie gladiolen geteeld, terwijl pa aan aardappelplanten stond te trekken, en heb een jaar of tien later ook nogeens in de voormalige DDR in een moestuin (met moestuinhuisje) een heel prettige ontmoeting gehad. Ja, dat had je toen nog. Kom daar maar eens om. Maar blijf af van de moestijn dus 🙂

  (plaatje van het internet, het meiske op de foto is onschuldig)

  Like

 9. Ja Ja APD, zo’n geflatteerde moestuin met een meisje aan de arm een zomers mandje vol kersen ja, dat dat staat wel leuk in de moestuin.

  Maar waar zie je al die overbodige courgettes , rotte komkommers en andere misbaksels.? Bloemenpluktuin is ook een nieuw hosanna in de moestuincultuur van een vriendin, ik heb nog nooit een zelfs maar klein boeketje gekregen, terwijl ik haar wel regelmatig iets van de markt of bloemist breng. Leg het maar eens uit,hoe dat zit.
  Nee, ik lees liever een boek in mijn gewone tuin, waar ik de handen al vol aan heb.

  Like

 10. Wij verwachten dezer Dagen ’n Selfie van KT in haar Tuin. Neen geen spruiten voor jou, ’n plakje kaas, worst, glaasje Madeira?

  Like

 11. Trouwens, leuk van die gladiolen in je moestuin,ik heb ook mooie donkerpaarse gladiolen in mijn tuin,die knollen zijn heel mooi opgekomen tijdens onze vakantie.

  Ja ik kan me wel voorstellen dat je met je vader een moestuin leuk vond,dat is als kind natuurlijk heel geweldig., als je vader echt tijd voor je heeft.

  Like

 12. Veel goeds, gaat als bijna vanzelf. KT.
  Kijk met , ’n Ruim Bemeten Speelse Lach naar Alledag. Prima setting voor Allen.
  Laat de Ander maar op de Wave meegaan.

  Like

 13. Op de weegschaal

  Op een zonnige dag in juli stapt Jet mijn praktijk binnen, met in haar kielzog haar leuke bazin. Wie is Jet? Jet is een ruwharige teckel van het welbekende geslacht Van ’t Pollenhof. Dan ben je iemand! Het is een goedgemutst span.

  Maar vandaag kijkt de bazin bezorgd. Jet daarentegen stapt zorgeloos van de weegschaal.

  Op mijn vraag wat het probleem is, antwoordt haar bazin: „2 ons te zwaar!”

  Voor wat?

  „Handbagage. Ze zijn heel streng!”

  Renee Hoynck

  Like

 14. Tja, Renee heeft kennelijk nog niet veel gereisd. Het is heel gebruikelijk om kleine dieren (honden, katten) aan boord mee te nemen in plaats in zo’n onpersoonlijke krat in het vrachtruim. En daartoe moeten ze natuurlijk een maximumgewicht stellen. *duh icoontje*

  Dat het vrolijke veuls te uitgebreide begin van het stuk meer bij het eerste hoofdstuk van een streekroman hoort dan bij een ikje lijkt me duidelijk, maar laten we Renee niet al te zeer van haar stuk brengen. Dat de pointe helemaal niks komma nul is, is al erg genoeg.

  Like

 15. Het taalgebruik vind ik van een tenenkrommende EO-vrolijk- en guitigheid, brrrr. Met excuses aan eventuele EO-liefhebbers die dit lezen (niet aan degenen die het niet lezen, want dat ik nou eenmaal en hun teentjes zijn met niet-lezen niet betrapt).

  De pointe is niet aanwezig. Maar dat past dan wel weer bij een streekroman.

  Like

 16. Het is zo’n intens leuk verhaaltje,. De laatste zin is onmisbaar.
  Je moet er toch niet aandenken dat het Motto is: ’n ons te veel, we poetsen het wel even weg.
  Och het gaat alles electronisch bonnetje erbij, daar betalen, terugkomen voor Boarding Pass ,op vertoon van kwitantie..
  Het “ikje” gaat dus eigenlijk nergens over.
  Met wie vlieg jij met je rashond? Oh die..ja die kijken niet op 2 ons te veel?
  Dat wordt ’n Kleerezooi.
  Ik denk niet dat er 1 vliegtuigmaatschappij is die het zich kan veroorloven te sjoemelen met 1 ons te veel, zonder bij te betalen?

  Like

 17. Er zijn wel wat truukjes op te bedenken. Laxeermiddel een halve dag voor de vlucht. En omdat het inclusief draagmand/-kooi gaat kan het ook helpen om het dekentje te verwijderen, het etensbakje sowieso. Hard plastic i.p.v. ijzer. Het leuke van met een leuke kat vliegen is dat je keiveel bekijks hebt onderweg, voorals als je moet overstappen. Iedereen, inclusief het veiligheidspersoneel smelt helegaar weg. Reizen met een gulle lach? Neem je hondje of poesje mee!

  Like

 18. Lieve Apie, het gaat volgens mij niet om de Oplossing, het gaat volgens mij om de dysproporionele gebakken lucht: ze zijn zo streng?
  Blijkbaar is dit herkenbaar voor de “dierenarts” maakt hij er ’n “ikje” van. Of “Waar of niet waar” is het gewoon verzonnen?
  Het komt in dit geval op sociale vaardigheden aan?

  Like

 19. We zullen nooit weten waarom het ging, denk ik. Zo’n dierenarts zou dat toch vaker hebben gedaan, of erover geadviseerd zou je zeggen. Nee dus. Ze was in een jolige bui en wilde dat de hele wereld laten weten. Da’s op zich prettig qua sociale vaardigheden.

  Like

 20. Het ikje is me te popie vrolijk, maar dat mag hoor, vooral met een hond van stand, daar kun je wel eens blijer van worden dan van een paar valse katten die je hele tuin vernielen.

  Geliked door 1 persoon

 21. Ik mis trouwens hier het standaard eindoordeel van de excellentie h.t.
  Is onze petit juge nou echt naar Paraguai of is dat meer virtueel?

  Misschien zijn daar wel gezellige kroegjes en barretjes met veel bloot in de junglehitte.Vragen, vragen….

  Like

 22. Is dat wel zo? Er zijn toch betaalfuncties voor? Wifi On Board, krijg je ’n Betaal scherm Hadsikidee. Natuurlijk met Snoer aansluiting. Het blijft knoeien als je ’n wat grotere lapatop hebt, die niet past op het opklap tableautje.
  HK, Abu dhabi bijv. vrij internet, Schiphol betalen.

  Like

 23. Zekers, riverside, maar het blijft vooralsnog een uitzondering. En DSR zal niet al te duur vliegen. Een werkloze kapper moet op de centjes letten. Maar je houdt het niet tegen, duurt niet lang meer, of zelfs in het vliegtuig zitten we aan het internet gekluisterd. Terwijl er buiten toch zoveel te zien is. Dat gevoel van verwondering raak ik nooit kwijt, als een klein kind met de neus tegen het raampje. Me af en toe omdraaiend voor de foie gras natuurlijk.

  Like

 24. ja dan moet je wel bussinessclass vliegen.Onwetend van de rampen in de toekomst.

  Ik heb een keer met China Airlines vanuit Thailand 24-12 -2004 bussinessclass naar Amsterdam gevlogen, . we waren net de Tsunami ontvlucht en zaten comfortabel in een cabine met zijn tweetjes in een cabine waar twee dames ons een diner met wijnen serveerden, waarna wij op onze bedden konden vleien en de volgende ochtend wakker werden en hoorden van de tsunami die daar plaats gevonden had., dat was wel een choc. Het was bovendien een goedkope reis met Fox , waar we voor een paar honderd euro die dure business geboekt hadden.

  Wat waren we weer blij weer thuis te zijn en de ramp ontkomen.

  Like

 25. nou het was wel heel luxe , dus misschien wel first class.
  maar whatever we hebben alles overleefd en zijn heelhuids thuis gekomen

  Like

 26. Apie, even voor de volgorde van genieten als je in ’t vliegtuig zit.
  Neen, de geurtjes, poeders, nagellak, huilende kinderen, we gaan voor ’t uitzicht.
  Ik mag je bekennen, dat als ik vlieg, dan gaat dat met 200 tegelijk. , het uitzicht nou dat is te verwaalozen als je in het middenpad zit.
  Bij mij koerst men naar zo’n 10 km hoogte of zo.
  Dat schijnt de veilige hoogte te zijn.
  Onderweg naar die 10 km zie je ’n landschap water, bergje geef het ’n naam.
  Dan vlieg je ’n Kleere eind boven de wolken, waar echt niets aan is.
  Bij het landen gaat veel wat trager.
  Landen is altijd, of vaak leuk, Vooral eigen land. Raden waar je bent.
  De tijd dat je met de neus tegen het raam….het zal ’n jongensdroom worden, blijven denk ik.

  Like

 27. Crematorium

  Bij het regelen van de crematie van mijn schoonmoeder moesten wij een kist uitzoeken. We kozen voor het meest gangbare model, waarop de medewerkster van het crematorium ons wees op het wat duurdere Friese exemplaar, deze was misschien beter geschikt voor haar, zij is immers Friezin.

  Ik antwoordde haar: „Nee dat doen wij niet, want hij gaat uiteindelijk toch de oven in.”

  De volgende dag kwam dezelfde medewerkster langs om de kleding op te halen die mijn schoonmoeder in de kist zou dragen. Ik gaf haar een pakketje nieuwe kleren mee die mijn schoonmoeder waarschijnlijk voor deze gelegenheid gekocht had, aangezien de prijskaartjes er nog aan zaten.

  Toen de medewerkster die nieuwe kleren zag zei ze: „Ook zonde om die aan te doen, ze worden toch verbrand.”

  Hans Brinkman-Leferink

  Like

 28. Ja Hans, zelf zou ik misschien niet meteen op het idee gekomen zijn om een lollig ikje in te sturen als ik middenin een rouw- en crematievoorbereidingsproces zat, wellicht hebben naaste familielieden even behoefte aan je, maar goed, je had kennelijk een verloren half uurtje.

  Uiteraard volkomen fout wat die medewerkster daar opmerkt, ik kan me zelfs bijna niet voorstellen dat je dit niet verzonnen hebt, of denk eerder dat iemand anders die opmerking plaatste, of dat jij dit dacht. Prettig weekend nog.

  Like

 29. Riverside toch, niemand hoeft in het middenpad te zitten hoor. Wel van thuis web inchecken, dat doet tegenwoordig iedereen. Als je tot het vliegveld wacht heb je alleen nog rotplaatsen.

  Geurtjes in het vliegtuig? Doet me denken aan laatst toen een buurman zo naar knoflook uit zijn bek rook, dat ik de volle vlucht met mijn hand voor mijn neus en ook nog zover mogelijk uit het lood heb gehangen, zo ver mogelijk weg van hem. Ik was iedere keer blij als er wat te drinken of eten werd gebracht, want dan was die lucht even weg. Weggespoeld. Maar daarna begon het weer van vorenafaan, dat kwam van heel diep.

  Over andere geurtjes, zelfs of juist in business class een andere keer. Ze zouden daar geen kaas moeten serveren. Weet nu waarom het woord “ruften” is uitgevonden, zoveel treffender dan scheten of windjes. Er zijn medepassagiers, dat kan ik je verzekeren, die een volledige vlucht van 8-10 uren kunnen ruften. In het geniep, want niemand weet helemaal zeker waar het precies vandaan komt.

  Like

 30. Als die medewerkster dat inderdaad heeft gezegd, is dat waarschijnlijk de kift vanwege de goedkopere kist, die Hans niet voor een duurdere wilde inruilen. Maar sowieso heeft ze ongelijk, want wat zou je anders met die kleren doen? Zelf dragen? Op marktplaats gooien? Meuh.

  Like

 31. Ik vind het wel verdacht dat HBL ( dubbele naam toemaar, niet van de straat) als schoonzoon zo’n crematiegrap-ikje instuurt.
  Is dit nog een soort eindafrekening met zijn schoonmoeder misschien?

  Like

 32. Bij nader inzien is Hans vanwege de dubbele naam een schoondochter ipv een schoonzoon, maar toch het blijft een merkwaardig verhaal.

  Ikzelf zou als schoondochter nooit zoiets naar de krant sturen, ook niet als dochter of als andere betrokkene, misschien wel als uitvaart uitzendkracht.

  Like

 33. Er zijn er, die vragen aan hen die straks…..Jongens, als het kan graag dit aan de voeten, geen snor bijknippen, de neusharen laten.voor wat ze zijn.
  Mijn laptop graag op de kist.
  Ik bedoel je kunt toch wel ’n beetje aangeven, liever geen Bach, wel Yesterday?
  Geen cake, stokje sate van de straat is voldoende.
  Ik zeg in welke kist, die jongens van de begrafenis heb ik hier 3 x gehad, stop mij maar in “n wegbreng kist”.
  Zo iets ongeveer.
  Waar , of niet waar is niet interessant, aardiger is , hoe wel?
  Tot zover even, misschien kom ik later nog even buurten.

  Like

 34. Klare, van naamgeving heb je geen kaas gegeten. Je kunt als man/echtgenoot ook de naam van je vrouw als tweede naam voeren, zoals vroeger alleen vrouwen dat met mansnaam konden. Alles is gelijkgeschakeld, reeds.

  Like

 35. Kees, dat kan allemaal wel zo zijn, maar de essentie van de herroeping van mijn eerste stukje dat het een schoonzoon met een dubbele naam betrof, doet daar niks aan af. Ik vond het wel een mooie observatie.

  Toen ik even later tot nader inzien kwam ( Het Bureau indachtig), dat de schoondochter de begrafenisregie voerde, hoewel de naam Hans in mijn ogen dus in eerste instantie een mannennaam was, ja toen kantelde het allemaal, om maar eens in moderne speak te spreken.

  NB, het wil er bij mij niet in dat een man zijn eigen achternaam aanvult met de achternaam van zijn vrouw.Kan en mag hoor, maar leidt wel tot verwarring zoals blijkt.

  Dat dateert zeker uit je tijd bij de sociale dienst.

  Like

 36. Ook ik dacht aan een schoonmoedermopje. Dat Hans een meneer is, lijkt me onwaarschijnlijk, ze zijn er wel, die de naam van hun vrouw toevoegen, maar jeetje, dat zijn mietjes, die durven echt zo’n ikje niet in te sturen.

  Riverside, een sateetje na de begrafenis, klinkt eigenlijk best aanlokkelijk!

  Like

 37. Nou, ik moet zeggen dat ik geen enkele vrouwelijke Hans in mijn omgeving ken. Ik verkeer ook niet in motorrijdende vrouwenclubs enzo..Tot zover .

  Like

 38. Ik ken er ook geen een. Ook geen vrouw die Piet heet trouwens, of Krelis. We zullen het nooit weten, tenzij Hans zich hier meldt, want als je googlet op zijn/haar naam, dan kom je alleen het ikje zelve tegen. Wat dat betekent? Het is een zelfgekozen pseudoniem, iets dat de NRC zegt niet te willen. Neenee, van mensen onder pseudoniem publiceren ze niets … Ha! Ha!

  Een reactie van mijzelve – die ik nota bene onder eigen naam had ingediend, maar dit terzijde, bij een item in de kookrubriek – is daar ooit nog eens op geschrapt. Ja, die keer heb ik het nagevraagd, en dat oerdomme antwoord kreeg ik van een gansje. Ik denk dat ze me daarna preventief geblokkeerd hebben. Het was een heel normale reactie over kreeft koken.

  Enfin, nu zit ik ergens in zo’n groot moderatiefilter, waar de huidige gansjes geen eens geen toegang meer toe hebben. Dus tot in den eeuwigheid.

  Verder wel een prettige zaterdag gehad, het intro is in concept af. De titel is traditiegetrouw al te zien op het verzameleindoordelenblogje. http://apiedapie.com/2014/01/06/hier-zijn-de-eindoordelen-van-dsr-die-u-elders-moet-missen/

  Like

 39. Geweldig, wat ben je toch een consciëntieuze blogbaas, die overzicht houdt en nooit de zaak laat versloffen.

  Ben benieuwd naar De nieuwe intro, ik hoop wel op wat vileine nootjes,
  richting haathetzer cum suis, hoewel dat een quantité négligeable is.

  Bonne nuit A demain.

  Like

 40. Dank je, neen, het intro wordt met een helicopter view geschreven, vileine haatnootjes kunnen door de week via de reacties volop, maar ze worden zelden uitgelicht, niet die van ondergetekende en niet die van de reageerders. Het intro staat boven de partijen, ’t is net een minister president, maar dan zonder bril.
  Slaap lekker, Klare taal, en gezond weer op, ga ik ook proberen.

  Like

 41. Wat had die kist met het Fries-zijn van die schoonmoeder te maken? En waarom neemt de schoonzoon eigenlijk het voortouw?

  Twee voordehandliggende vragen waar jullie door ’t onderlinge gedoe helemaal niet over hebben nagedacht zucht

  Liever verheerlijkt de blogbaas zichzelf met z’n geprevel over het intro. Dan weet je wel da thet zelf ook niet geloofd.

  Want het intro is onze APD’s eigen harige haatkokosnoot, iedere week onder amchtig gepuf en gesteun uitgesche(i)(t)(d)en.

  Like

 42. Er werd de nabestaanden een Frieze kist aangepraat omdat de overledene ook Friezin was, DSR, wel even lezen. Nog een geluk dat het geen Indiase mevrouw was, een kist uit echt rajasthan ebony is keiduur en niet te tillen. De schoonzoon (m/v) nam vermoedelijk het voortouw omdat er geen ander was die het deed, wellicht door emoties overmand, op reis, in een ver land, te lui, gebrouilleerd. Kan hoor. Twee voor de hand liggende antwoorden, als je even had nagedacht, had je de bijbehorende vragen niet gesteld, want nu sta je spiernaakt voor lul op het internet.

  Wees voorzichtig met wat je allemaal over de blogbaas haatzeurt, tot aan maandag 12h59 is het intro een concept, de ervaring leert dat er zowel op zondag als op maandagmorgen nog heel wat aan geschaafd wordt. Zonodig.

  Like

 43. @APD
  Jaahaa, maar wat behelst z’n Friese kist dan? Is ie in de vorm van een staartklok ofzo? VRagen, geen antwoorden en geen mens die het opviel.

  Voor de rest: vermoedens die nergens op gebaseerd zijn. Geeft niet, het wordt van de Ik-jesbesprekers niet gevraagd dat ze alle leemtes opvullen, maar het even opmerken, hoort er wel bij.

  ‘spiernaakt voor lul’? Pardon? Wat een taal, zeg. Jij kunt maar beter in je gloryhole kruipen en er voorlopig niet meer uitkomen.

  En als kersje op de taart geeft APD ronduit toe in de laatste alinea dat zijn intro weldegelijk als zijn persoonlijke haatwraakvehikel fungeert in plaats van neutraal boven de partijen te staan! schaterlachicoon.

  Gelukkig dat het stukje nog aangepast kan worden. Nieuwe titel: “APD: spiernaakt voor lul”. milde glimlachicoon

  Like

 44. Ja sorry, het was bedoeld als hilarisch overdrijven, zoals Heer Rozenwater dat ook zo lekker kan, maar het ziet er onsmakelijk uit op de vroege morgen. Een soortgelijk beeld in de nieuwe intro van morgen, maar dan voor een andere reageerder, heb ik inmiddels aangepast. Probeer het maar te vergeten of met een hoop nieuw commentaar te bedekken.

  Like

 45. Da’s een mooi beeld, Luvienna, Ja, laten we die spiernaakte lul van (een) DSR maar met de mantel der liefde bedekken. Het is immers zondag. 🙂

  Like

 46. Iew icoontje Ik kom er niet graag te dichtbij. Heb hem van op afstand gegooid. Zit redelijk. Je ziet alleen nog maar een half mild glimlachicoontje.

  Like

 47. Nog even terugkomend op het spiernaakt zijn.

  Hebben jullie interesse in een teeltplan voor Vijgen.
  De vijgenvrucht schijnt erg lekker te zijn.
  Het vijgenblad is zeer geschikt als specifiek kledingstuk voor spiernaakten.

  Ik hoor/ lees graag van jullie.

  Vriendelijke groet,

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.