Vogeltjes kunnen niet praten (37)

propria cures logoDe strip “Fokke & Sukke” is ooit door de redaktie van het literaire studentenblad Propria Cures afgewezen omdat “vogeltjes niet kunnen praten“. Het kwam uiteindelijk goed, zoals de NRC-lezer weet. Vorige week werd Fokke & Sukke-maker John Reid door de redaktie van deze krant geëerd met het plaatsen van een ikje.

Ikjes zijn anekdotes die worden aangeleverd door redakteuren, medewerkers, hun familieleden en vrienden, en soms ook door lezers van de NRC.  Het uitverkoren ikje verschijnt dagelijks in de krant en hieronder in het reactieveld.

Johns ikje ging over de klasgenootjes van het kind van zijn collega uit Durgerdam. Het kind heet Senne, de klasgenootjes  Soete, Doeke, Tjibbe, Borre, Tieme, Jurre, Melle, Peppe, Fedde, Bokke en Twirre. En wat deden die? Niks. Dat was het ikje.  Durgerdam kwam ook later in de week aan de orde, omdat Jort Kelder en zijn vriendin daar wonen en volgens de Telegraaf in een oude kerk douchen. Oud nieuws, maar tot op heden nog niet doorgedrongen tot dit blog. Dat Jort (volgens Letterzetter) “een klein pikkie” heeft is wellicht wel nieuws, maar niet eenvoudig te verifiëren.

“Dat mensen over ‘de’ TomTom spreken, is al erg genoeg, maar door het lidwoord weg te laten, verleen je het elektrisch praatdoosje een eigen persoonlijkheid als ware het Tommy uit Sesamstraat.”

De snaterende stamgasten van Café Apiedapie hadden het vorige week over hun nieuws, de ikjes. Die werden weer genadeloos afgemaakt door een in topvorm verkerende Schrijvende Rechter (VSR). Soms bondig (“Aaarghbareuhhhhh-nareutel-icoontje- -Hik!”) soms met meer omhaal van woorden  “Hartelijk dank voor dit bericht uit het Land Waar Niets Gebeurt. Trouwens, het is afgewarmde prak!”  En wat dacht u van deze: “Dat mensen over ‘de’ TomTom spreken, is al erg genoeg, maar door het lidwoord weg te laten, verleen je het elektrisch praatdoosje een eigen persoonlijkheid als ware het Tommy uit Sesamstraat.”

duimpjesbokaalOok Kees de Jongen kon er wat van: Wat zou die jongen nou studeren? Linguïstiek lijkt mij waarschijnlijk.” merkte hij op over het ikje waarin ene Mark de Lange zijn zoon te kijk had gezet. Die had namelijk in de keuken wanhopig uitgeroepen  “Wat een shit-recept zeg, wat moet ik nu vet goed bruin laten worden?” Kees sleepte er de Duimpjesbokaal mee in de wacht (10 votes up en 0 neer). De Integriteitscommissie heeft het groene licht voor een hervatting van de wekelijkse uitreiking gegeven, maar blijft alert.

Oh, bijna vergeten om ook Jorts gewezen vriendin Georgina Verbaan met een plaatje te eren. “She graduated from mavo (high school) in Zoetermeer.

Letterzetter verhaalde hoe hij zijn buurman was tegengekomen “De Appel Watschj!” had deze gekraaid. “Gaaf jongen!’ “Ja, ik zie het. Heb je een nieuw koffertje?” De triomfantelijke brede lach van de buurman verdween als sneeuw voor de zon. “Euh… ja, nee…” stamelde hij “daar zit de batterij in.”

Dezelfde Letterzetter plaatste ook een handig overzichtje van de cast van een ikje over nepotisme. De locoburgemeester als gemankeerde wethouder uit Juinen, de secretaris van de plaatselijke voetbalclub die alles declareert, “inclusief het toiletpapier waarmee hij thuis zijn kont afveegt”, en de terreinknecht, een simpele maar jofele vent – “hij heeft me vaak in de kruiwagen naar huis gereden” – die “zijn cornervlagpaal” regelmatig in het damestoilet weet te plaatsen.

Ubu RoiHmm, ik lijk hier soms beland in een versie van Ubu Roi, het toneelstuk van Alfred Jarry, dat de totale verwarring en gekte verwoordt in een surrealistische setting“, merkte Klare taal op, en zo is het, waar gaat dit allemaal over, denk je weleens.

Want we zijn nog niet eens op de helft van de highlights van vorige week. We hebben het bijvoorbeeld nog niet gehad over onze lieve Ilona, die hier kort voor 9/11 haar opwachting maakte om te herdenken dat de site van de buren alweer een jaar geleden is ingestort. IlonaDaarna ging ze koken, koffiedrinken, journaal kijken, en op haar “allerliefste, kleine handenbindertje” passen met een stellig “Wordt vervolgd…” om ons vervolgens weer haar rug toe te draaien (zie foto).  Wat Klare taal het invoelende commentaar “Ilona, je kunt toch gewoon hier vertellen wat je wilt, zonder je ontrouw te voelen aan drasties?” ontlokte. Riverside Blues: “Ha Ilona, wil welkom zijn.  Kom gezellig aan onze tafel. De meesten herken je. Je zin “Ik houd van juliie allemaal” is gewoon 18 Karaat. Probeer te leven in de werkelijkheid.”

vrijheidErg blij was ondergetekende met de terugkeer van kunstenares Annette Lemaire, maakster van het prachtige “Voelsprieten”, waarin de wonderen van het alledaagse gepresenteerd worden door een kunstenares die “altijd op zoek is naar de bron van alles“. Kon een zusje van Apiedapie zijn dus. Annette kon vanwege het een of ander al sinds januari 2013 niet meer op deze site reageren, maar ze kwam prachtig terug met het treffende “Ik kan geloof ik weer reageren …” We wachten het verder even af.

Het 100e-reactievaantje ging naar DSR, die snedig opmerkte “Wanneer zou APD met het pennetje door zijn reactie op 18.09 gaan?”  

“Het Intro is”, volgens Kees de Jongen, “een belangrijk element van het Ikjes en Eindoordelen-item waarmee je niet lichtvaardig moet omspringen.”

Dat was trouwens best wel een thema. Aan de ene kant wil iedereen zich graag terug zien in het wekelijkse intro, maar aan de andere kant wil men zo snel mogelijk het einde van het bericht bereiken om weer zelf aan de slag te gaan. Erin schrappen is uit den boze, zo bleek deze week.  “Het Intro is“, volgens Kees de Jongen, “een belangrijk element van het Ikjes en Eindoordelen-item waarmee je niet lichtvaardig moet omspringen.” 

Zelf aan de slag gaan is de norm aan het worden in Café Apiedapie. Reageerders reageren niet slechts. Ze dragen ook onderwerpen aan. Ze plaatsen video’s en Eindoordelen. En ze halen herinneringen op. Cafe ApiedapieRiverside Blues zag het zo: “Meneer, dit is Café Apiedapie.  Allemachtig, wat ziet dat er leuk uit. Als u dat zo zegt, krult de Staart van de Beheerder. Dat is nog tot daar aan toe, de Krul blijft er waarschijnlijk in. Wat zijn die kleine foto’s leuk zeg, Ja, daar gaan de “ikjes” over. Over mensen, hun kleine belevenissen? Oh daar zie ik ‘n plaatje van Bach? Jullie zijn wel van alle markten thuis zeg! Vinden we zelf ook, met z’n allen maken we dit.”

Inderdaad, geen nacht zonder Bach, althans volgens onze huis-DJ MK. Hij plaatste ook wat stevige moderne moppies muziek, de Art of Noise en iets geinspireerd op Claude Debussy. De reageerders spelen de boel af tijdens het “neuzelen“, maar moeten volgens Riverside Blues bekende deuntjes niet meeneuriën. “Gewoon luisteren & klappen als dat gewenst is.”

kook een eiTja, die Riverside, onze man in de Filippijnen:  “Mijn motoriek was toen asymetrisch, disharmonisch, “herinnerde hij zich. “Er zijn bij mij heel wat eieren naast mijn pannetje beland. Uiteindelijk kon de Almachtige het niet langer aanzien, verbeterde de “link” in mijn hersenen. Voorwaar, ik zeg je, het ei belandde in 1 worp in mijn pan. Mijn vertrouwen in de Almachtige is toen nog niet rotsvast geworden, maar is zeker wel bestendigd.”

Louis ArmstrongMuziek is helemaal zijn ding, zeg maar: “Ellington en anderen als pioniers maakten musicals met songs die je gewoon vandaag ook kunt spelen. Inmiddels kent New Orleans ‘n Preservation Hall band.  De uitvoerenden van destijds hadden ‘n klankkleur, niet te evenaren. Ik luister bijv graag naar Louis Armstrong’s Butter & Eggman, waar het allemaal inzit. De lijn is volgens mij: wortel, technische ontwikkeling en hoe artistiek iets toe te voegen.”

Ja, en dat heeft ons Rivertje ook alhier gedaan. De roots tot zich genomen, de techniek langzaamaan beheerst, en iets eigens, iets van zichzelf aan de sfeer en  onderwerpkeuze toegevoegd. Dan ben je het café dus niet alleen binnengekomen om iets te drinken, niet alleen om te babbelen, niet om alleen maar te kissebissen of te stalken, nee, dan had je dus een welgevulde rugzak bij je om iets uit te delen.  

Hulde Riverside, DSR, Letterzetter, Heer Rozenwater, DJ Mopperkont, Klare taal en alle andere kroegtijgers die ieder vanuit de eigen specialiteit en interesse hier zoveel aardigs delen. Daar mag zo’n intro van mij best wel veel te lang voor uitvallen. Nog nooit was een intro zo lang in feite. Maar kan een eerbetoon aan de muze, aan de cultuur, aan de medemens, ooit te lang zijn? Nee toch? Nou dan! We live with it hoor.

Een video van eervorige week wil ik u daarom tot slot ook niet onthouden. Het kan echt niet op. Het is deze:

Waarom? Omdat Riverside er eentje heeft: een Mark VII Selmer tenor sax met een “juicy klank“, gekocht voor zoveel geld dat hij negen maanden niet meer kan vliegen. saxHij moet daarop veel oefenen, maar de beloning is dat supermooie warmzachte geluid. “In drie maanden wil ik een stilstand van drie jaar compenseren. Met in het wilde weg een wijsje blazen zit het wel goed, je moet om van deeltje 1 van het stukje naar deeltje 2 te gaan een overgang spelen, Die overgang, moet staan als ‘n huis (…) Veel oefenen. Basis loopjes in volgorde van accoorden, chromatisch. Per noot omhoog, omlaag. (…) Het moet swingen, warm “juicy” klinken. Ja, in ‘n zeer hoog tempo. Dat lijkt makkelijker dan het is. Als dat “loopt” kun je “muzikaal op avontuur”, ‘n bijdrage leveren, als het fout gaat jezelf redden. “

Maar goed, stuur nu dan eindelijk maar eens een echt goed ikje naar de krant. Of scrol naar beneden en zeg wat het ikje van de dag bij u losmaakt. Voor u het weet staan uw pennevruchten volgende week in het nieuwe intro.

Inschrijven is niet nodig. Gewoon een reactie achterlaten. Mag anoniem. Mag zelfs met een fantasie-emailadres. Intussen blijven ook de Ikjesdiscussies van vroeger – voorlopig zonder betaalmuur – elders op dit blog te raadplegen.

Advertentie

Auteur: Bas van Vuren

Schrijver - Rijmer - Kijker - Stemacteur - Kent beroemde mensen - Maakt liedjes - Doet iets met #ikjes - Want ja - Je moet toch wat

229 gedachten over “Vogeltjes kunnen niet praten (37)”

 1. DSR vraagt zich af waarom in het intro sommige Ik-jes van vorige week integraal worden naverteld.

 2. Waardebon

  Met mijn vriend ga ik een kop koffie met gebak nuttigen bij het La Place- restaurant in de Vroom & Dreesmann.

  Bij het afrekenen wordt op ons dienblad een waardebon gelegd.

  Tijdens het drinken van de koffie kijken we nog even naar de bon. We dachten aan een gratis extra koffie. Maar dat was niet zo. De waardebon vermeldde: Bij de aankoop van één bh is de tweede gratis.

  Aad Bol

 3. Nou, het is weer dubbel feest vandaag! Dan heet je ‘bol’, krijg je een BH-bon! En je hebt geeneens een vriendin, naar we aannemen! Had in ieder geval dan nog geprobeerd of je er een extra Bossche Bol voor had gekregen, op vertoon van je paspoort omdat ’t a toch allemaal weer deksels treft!

  Of voelde de inzender zich soms gekwetst? De kennelijk vrijwillige keuze voor La Place suggereert weinig immers eigenliefde.

  En zo peuren we maar naar betekenis in de steeds ijler wordende vertellingen. Het geeft al nauwelijks ruimte voor een klein zuchtje
  Eindoordeel: 3 (zegge: drie)

 4. Ja Aad, andersom had ook gekund. Sta je je BH te passen, komt er een arm het pashokje binnen en steekt je een waardebon voor een kopje koffie toe. Ook ongemakkelijk.

  @DSR, dank voor je vraag. Het intro, zo is mijn streven, moet zelfstandig leesbaar zijn, dat wil zeggen, je moet er de ikjes van vorige week niet voor uit je hoofd geleerd hebben om de humor van een commentaar te begrijpen. Anders wordt het nog incrowderig dan het al is.

 5. @DSR
  Hartelijk dank voor je antwoord.

  Tsja, dat is een ambitieus streven en zo komt een intro ook wel aan de lengte. Er lijkt me niks mis met een beetje incrowderigheid – zo wordt bv. ook niet uitgelegd wat er met het ‘instorten van de site van de buren’ wordt bedoeld, of heb je mainstream plannen?

 6. Zeker, het blijft schipperen. Zo leg ik bijvoorbeeld wel elke week weer trouw uit wat een ikje is en waar het vandaan komt.

  Naar de “buren” wordt regelmatig – ook in het rozenkopjesitem – door middel van een link verwezen.

 7. Sta toch een beetje verbaasd te kijken van APD’s nichtencliche.

  Verwacht je eerder tussen de KKK-mededelingen op Drasties.

 8. Integendeel! Jij lijkt daarentegen niet zo scherp vandaag, vaderman. milde glimlachicoon

  Op de man spelen in plaats van de bal, en dat op ronduit chagerijnige wijze…. Mag! milde glimlachicoon

  Maar besef liever dat ’t kennelijk je dagje niet is, voordat je jezelf echt onsympathiek in de kijken speelt milde glimlachicoon.

 9. Aad heeft een vriend, volgens eigen zeggen, wat niet per se zegt dat een vriendin out-of-the-picture is maar dat wel suggereert.

  Misschien dacht de kassajuffrouw dat ook, kwam ze uit de Bible Belt en deed ze met die BH-kortingsbon een poging de heren op andere gedachten en het rechte pad te brengen.

  Overigens grappig dat Aad het heeft over ‘de’ Vroom & Dreesmann. Als ik die naam noem laat ik dat lidwoord weg. De Hema, echter, kan niet zonder. Albert Heijn is in het algemene spraakgebruik een grensgeval, merk ik: als eigennaam of met een lidwoord lijkt fifty-fifty te zijn.

  Onze Taal had een tijd geleden nog een artikel over dit verschijnsel.

 10. Een Biblebelt-grap! Hoe vergezocht of onzinnig ook, het laat de maker toch maar mooi baden in een verheven, superieur licht van ontworsteling aan de achterlijkheid, is ’t niet zo?

  Althans, dat zal de bedoeling wel zijn geweest. milde glimlachicoon

 11. Ik heb het gewoon over “naar La Place”. Geen het, geen de. En ik vind het een heel prettig restaurant, zeker die over de rijksweg bij Schiphol. De Hema moet inderdaad, net als De Bijenkorf. Bij AH kan het beide. Maar Gall & Gall moet weer met de. Leuk toch die taal! En wij het maar raar vinden dat een beetje buitenlander er moeite mee heeft. 🙂

 12. Stel, je hebt wat artikelen, die je als winkel wat meer ”
  op de kaart ” wilt zetten.
  Daar zal toch wel over zijn na gedacht?
  In mijn beleving zou je “winkelend bij….” van de ene niet te versmaden, naar het andere , U bent gelukkiger met…..
  Dat verfraai je met eigentijdse fotografie.

  In dit verhaal wordt ook nog de naam van …genoemd, daar zal men ten Hoofdkantore, misschien wel denken, de bon is in ieder geval gelezen?

  Ik schudde zaterdag mijn hoofd bij het verhaal van de introductie van ’n zoontje.
  Nu kan ik hetzelfde bijna niet nalaten vanwege de “knullig aandoende” bon aktie.

  Wat etalage technieken erbij.
  Meneer, geeft u ons uw Euro, koopt u wat bij ons?

  Winkelen moet 1 voortdurende ‘happening

  Er zijn warempel toch electronica ketens, die hun handel aansprekender neerzetten dan waar in dit geval sprake is

 13. Oh Lieve Apiedapie, je stukje als Uitbater is goed gelukt.
  Dat je Louis Armstrong er uit tilt met z’n Big Butter & Man, ervaar ik als attent.
  Dan plaats je ook nog ‘ns de video van letterzetter.
  Ik stelde eerder al dat ik ’t videootje afspeelde, terwijl hier allen slapen, sluimeren.
  Mijn vrienden, zei : wowow Wat leuk dat je zo mooi Misty speelde.
  Ik legde toen uit in welke setting, Apiedapie, letterzetter, etc.
  Dat is gewoon super leuk., vet leuk. of hoe dat mag heten.

  Gewoon goed bezig.
  Ik zei eerder, proberen zo koers te houden.
  Mooie week.

 14. Prima Intro, vijf sterren van mij. Niet meer aan prutsen, het is goed zoals het is.

  Die Bol wil mij toch niet wijsmaken dat hij en zijn vriend niet direct een kanten push-up bh-tje hebben gescoord, direct huiswaarts zijn getogen, het ding beurtelings omgord hebben en een nichterig jurkje erbij aangetrokken? Iedereen die ooit (foto’s van) een gay parade heeft gezien weet hoe dat werkt bij die jongens. En het mag allemaal.

  Het is natuurlijk gewoon Vroom en Dreesmann of V&D, al is dat bedrijf allang in handen van een louche investeringsmaatschappij, nota bene Sun European geheten. En de HEMA staat inmiddels onder curatele van de Britse eigenaar Lion Capital. Ja mensen, het sinterklaasfeest kan gerust worden opgedoekt, Nederland bestaat niet meer.

 15. @K
  Allicht voldoet niet iedereen aan jouw cliche-beeld, K.

  Waarom merk je trouwens expliciet op dat ‘het allemaal mag’. Zie je dat als iets opmerkelijks? Of zelfs onwenselijks?

 16. Beslist niet Rechtertje, eerder om te benadrukken dat daar niks mis mee is. Clichébeelden zijn overigens meer waar dan je misschien lief is.

 17. Kees! 🙂 “Ja mensen, het sinterklaasfeest kan gerust worden opgedoekt, Nederland bestaat niet meer.” Ja, dat zijn ze dus! Hier is alweer de eerste kanshebber voor een uitlichtertje in het volgende intro! 🙂

 18. En dat terwijl het Eindoordeel van vandaag de meest popualire inzending is op het moment. Maar het zij K. gegund uiteraard.

  Tsja, de intro zweeft steeds meer van de Ik-jes los en als je eenmaal uit de gratie van de blogbaas bent…. zucht.

 19. DSR begrijpt je reactie en maakt eruit op dat je weer geen bal van hebt begrepen. -zucht-

  Inderdaad, je vertelt Ik-jes na, maar dat op een wijze die DSR’s inzichts niet iets toevoegt, want het gaat ten koste van de aandacht voor de Ik-jesbespreking.

 20. Verhikje

  Waarde-bon

  Vriend en ik gaan koffie-drinken.
  Het is bij de De Plaats-eetgelegenheid in de winkel van Vroom & Dreesmann.
  Na het betalen krijgen we een waarde-bon.
  Tijdens het drinken van de koffie lezen we de bon.
  We dachten dat de waarde-bon voor een gratis extra kop koffie was.
  Maar dat was niet zo.
  De waarde-bon vermeldde: Bij de aankoop van één bh is de tweede gratis.
  We dragen geeneens een bh.

  Aad en Bol

 21. Aha, APD kondigt aan zich van z’n kleinste kant te laten zien. Welnu, de gevolgen zullen wel blijken.

  Helaas moest Letterzetter een neerduimpje ontvangen voor het dik plaatsen van zijn hikje.

  Dat doen we hier niet.

 22. DSR laat zich weer eens van zijn grove kant zien. Dat kun je ook anders zeggen, vadermans. Letterzetter wist dat vermoedelijk niet eens. Het is inmiddels gecorrigeerd (Letterzetter: alleen de ikjes mogen in deze rubriek vet, dit om verwarring te voorkomen, ik weet zeker dat je dat prima vind). Ja, DSR, zo kan het ook. Gewoon even zeggen. Niet gelijk van dat negatieve duimpjes en dat “dat doen we hier niet”. Zo provinciaals! Zo bekrompen!

  Doet me denken aan de keer dat ik nietsvermoedend wat te drinken bestelde in een dorpskroeg in een klein plaatsje in de bollenstreek. Toen ik de drankjes niet meteen betaalde maar aan de tapkast nietsvermoedend in het schuim hapte, voegde de barman me inderdaad ook met afkeurende instemming van de voltallige dorpsgemeente toe: “Wel meteen betalen, he, dat doen wij hier niet”. Ik was daar om een huis te zoeken. Ik ging dus elders kijken.

 23. Pfoe Rob! Daar vraag je wat. Misschien kan Riverside dat even toelichten. Ik denk niet dat pannekoekenbeslag in de Filipijnen te verkrijgen is. Maar dit is een plaatje van vroeger. We wachten het af. Mijn gokje: nee, hier worden gewoon twee gekookte eitjes bereid.

 24. De Filipijnen liggen vlakbij Vietnam.
  Misschien maken ze daar ook iets wat lijkt op een Vietnamese Pannenkoek?
  Oh nee, daar heb je weer geen eieren voor nodig.

  Smakelijke groet,

 25. Haha! Commandeer je hondje en blaf zelf, hypcriet domineetje dat je d’r ben! verbijsterde glimlachicoon En ook eentje neer voor jou! Der!

  DSR speelt ten minste open kaart, hetgeen jij, met je neerduimpjes nog voor dat een reactie van DSR hebt doorgelezen, niet kunt zeggen. mild-verheven glimlachicoontje Om over al die standaard-opjes voor jezelf nog maar te zwijgen.

  DSR kan de reactie van de kroegbaas goed voorstellen, want de eerlijkheid staat je immers bepaald niet op het gelaat gebeiteld. Je mag blij zijn dat je geen klapp’n hebt gehad van die bollenboeren.

 26. Psst, DSR, kom eens even met je oor … kijk eens om je heen, zie je dat je de enige bent die hier zo ordinair scheldt en tekeer gaat? Wil je dat? Gewoon een vraagje hoor. Hoe je overkomt zeg maar.

 27. zucht Daar gaat onze Sjon de Wolf weer voluit op de enkels van eenieder die ‘m durft tegen te spreken. Gelukkig zet hij zich vooral zelf voor aap door zomaar over schelden te beginnen.

  Enfin, het heerschap zal z’n gram wel halen in z’n intro, het medium waardoor dit gotje in het diepst van zijn gedachten de mensen zegent en straft. milde glimlachicoon

  Er valt dan ook weinig meer over te zeggen. Gelukkig hebben begaafde artiesten de toestand beter verwoord.

 28. Goed nieuws, de nadere schouw van het intro is zojuist afgerond en heeft niet tot significante inkortingen geleid. Ook de oververtegenwoordiging van citaten van DSR wordt derhalve gehandhaafd.

  Het plaatsen van video’s met obscene inhoud wordt hier eigenlijk niet prettig gevonden, maar omdat e.e.a. kennelijk uit onmacht en “uitgeluld” is gedaan leidt dit bij uitzondering en onder de aanname dat het hier bij blijft vooralsnog niet tot sancties.

 29. Heel verstandig! dikke grinikicoon, en zo druipt de blogbaas toch nog redelijk waardig af, nadat hij zijn plan om in de intro te schrappen maar weer heeft ingetrokken nog een dikke grinikicoon

  Het foutje in de intro, waarin DSR als ‘VSR’ wordt weegegeven, is er ook bij de laatste schouw doorgegeglipt. Een beetje slordig, maar verder niet ernstig milde glimlachicoon

  Obscene inhoud? Waar? Toch niet het Lolly-liedje van Trafasi, ook bekend van de Wasmasjien?

  Of zou APD al die soft-pornoplaatjes op het oog hebben die, ook in de intro, dit blog ontsieren? Tsja, als je die allemaal weg moet halen, dan ben je nog wel even bezig milde glimlachicoon

  Hopelijk doet ie nog wel even aan zelfcensuur en schapt ie dat ‘ll, want daarmee maakt helaas het eerste scheldwoord van de nieuwe week alweer z’n opwachting *teleurgestelde glimlachicoon

 30. Hm, weer fout, je hebt echt je dag niet. Wel vaker, maar het gaat nu opvallen. Allereerst: ik neem me nooit voor in het intro te schrappen. Ik ga op maandagavond nog een keertje kritisch, met wat afstand, door het geheel en zie of er verbeteringen aan te brengen zijn. Nooit met het vooropgestelde doel te schrappen.

  Dan, de VSR, nee jonkie, dit keer wordt Schrijvende Rechter niet door “De” voorafgegaan, maar door “verkerende”. Dus geen D maar een V. Moeilijk?

  Wat je met “ll” bedoelt weet ik niet, zitten je worstevingertjes weer eens vast in je toetsenbord? Vaseline wil nog weleens helpen. Je hebt vast nog wel een pot staan.

 31. Ach APD, het was toch duidelijk dat je overwoog de referenties aan DSR in te korten, het staat er gewoon.

  Het begint nu ook te dagen dat je praatjes over tolerantie tov zgn. obscene posts alleen maar als een vijgeblad dienden om jezelf eens te laten gaan.

  Enfin, je hebt blogbaasprivileges of je hebt ze niet. Zolang je je grenzen maar kent, nietwaar?

 32. ‘Oh-oh-oh, wat een interessante discussie op de HR-thread, over de College Tour, de gasten (Piketty, Robben, Zalm, Stromae). Zou uit kunnen groeien tot het nieuwe Zomergasten, qua oewehoerpotentieel.’

 33. Ik vind hem onfatsoenlijk zitten, of hij nou een broek aan heeft of niet, of zoals Luvienna zo snedig opmerkte: “Arjen Robben durft zich kwetsbaar op te stellen.

  Image and video hosting by TinyPic

 34. Dacht even van afstand dat het Herman van Veen was, maar inderdaad – het is geen porum. Maar misschien moest ’t wel van Van Gaal, of had ie de bof.

 35. Het was in de dagen, dat je voor ’n film in de rij ging staan, om je plaatssbewijs te verkrijgen.
  Het verhaal gaat heel even over ’n instructie aan kostschoolmeisjes, die..precies u raadt het, gelijktijdig, 50 meiskes, het daarvoor bestemde ei, tegen de rand van ’n koekepan kletsen, het is zo opgenomen, dat alles synchroon verloopt, wat gebeurt er?
  50 eiereren verlaten de beschermde eierschaal en gaan ’n zekere toekomst tegemoet ze worden gebakken.
  Op iemand met ’n licht verstoorde dynamiek oog-hand coordinatie, die dit ziet, is dit ’n redelijk uitdagende scene. Als die meisjes , dat kunnen, waarom zou ik dan niet?
  Ik zal het u zeggen.
  Mijn Kwade Fee, is de Spelbreekster.
  ’n Riedel eieren ondergaat hetzelfde lot. Verpulveerd door mijn passie, ze soepel in de pan te zwiepen, is het resultaat , van geen niveau.
  Ik kijk om mij heen of niet iemand mij, neen, het blijft me bespaard. Niemand zag me.
  Ik zeg u, na ’n 3 tal pogingen is mijn jalousie naar iemand die , ooops, het ei gebroken, dan ooops-2 met ambachtelijke zwaai het ei de pan in., is mijn jalousie onuitwisbaar.

  Geen pilletje voor.
  ik lijd er pas 60 jaar onder. Het tast de gezondheid verder niet aan.

  Ik berust sindsdien.

  Koffie malen (dark roast) , op fabelachtige wijze capuchino serveren, wetend dat niemand dat zo kan, och de complimenten , neem ik nederig in ontvangst: Het is me ’n genoegen U te laten Delen in.

  Het compenseert het “ei-complex ” ten dele.

 36. Gemakshalve beperk ik me tot 2 invalshoeken,
  – de vraag zijde van Ad
  – de aanbodzijde van …….de winkel? ( Afd lingerie, La Place?)

  Inderddad de socio-ecotrucische invalshoek, waar werd de bon gelezen voor de eerste keer, wat deed u toen . laat ik ook gemakshalve even voor wat het is.

  “n Ervaringsregel voor Ad. Uit eigen keuken.
  Ik herken de belangstelling voor dameslingerie, die voor bh’s in het bijzonder.
  Eigen “veldwerk” heeft die belangstelling helemaal bevredigd.
  Het meest waarschijnlijke is ook mij overkomen, ik ben er overheen gegeroeid.
  Met andere woorden, ik zou zo’n “ikje’ nooit geschreven kunnen hebben, laat staan dat ik iets dergelijks zou insturen verpakt als “ikje”

  • De aanbodzijde van ….de aanbieder?
   Heeft La Place ’n raamwerk van aanbiedingen?
   Leidt dat niet te veel de aandacht van La Place zelve af?
   Dat 2e kopje koffie is zo gek niet?

  Of Gaat u na afloop van uw bezoek nog even langs ons “Eiland van van Lust & Lage Prijzen, Hoge Korting?

  Voor ’n tiener is het ’n aardig “ikje”, maar als krant het Plaatsen?

  Zit ik in de media hoek.

  Kortom het “ikje” is best provocerend..
  toch wil ik het even hierbij laten.

  Dag, dag, Apiedapie, Stamghasten, Passanten.
  Hier is het al “stevig in de dinsdag”.
  Mooie Prinsjesdag., in mijn Lieve Vaderland.

 37. Koffie

  Samen met mijn dochter ga ik naar Amsterdam om een tentoonstelling over reclame te bekijken. Het is een zonnige dag en we besluiten te starten op het terras ernaast.

  Ik heb vreselijk veel zin in een lekkere kop koffie maar heb hoofdpijn. Geen goede combinatie denk ik. Ik kom tot een compromis; een latte macchiato decafe. De ober hoort mijn bestelling gelaten aan en zegt: „Mevrouw, als u zo’n hekel aan koffie hebt moet u thee drinken.” Ik bestel thee.

  Inez Kohlmann

 38. Een tentoonstelling beginnen met een terrasoefening, je door een ober laten vertellen wat je wel of niet moet bestellen, dat bevel nog opvolgen ook… Geen wonder dat Ientje naar een reclametentoonstelling wil, ze is verslaafd aan reclame en doet altijd wat er in gezegd wordt.

 39. Achdsrslievemensennoutochweer….bareuh

  Wat een lul van een ober. Je zou spontaan een scheutje grenadine in je Westmalle Dubbel vragen.

  En wat een schaap van een inzender, zowel vanwege het geblaat (‘lekkere’ kop koffie) als het makke volgen. Het zal wel de invloed van de tentoonstelling over consumentenvolgzaamheid zijn geweest.

  En morgen? Het houdt je hart toch vast met dat koffiegeleuter van de laatste tijd. zucht
  Eindoordeel: 3.5 (zegge: drieeneenhalf)

 40. Nou moe, alsof Riverside en ik het voelden aankomen. Dat was een dark roast trouwens, nog erger. Nee hoor, doe mij maar zo’n lekkere soepkom met koffie en warme melk die je met beide handen moet vasthouden, lekker slurpen op de vroege morgen. Espresso’s zijn voor opgewonden standjes.

 41. Kijk Robben, zo zou je College Tour ook hebben kunnen doen. Moeilijk? Kwestie van draaien, jouw specialiteit toch? Daarna mag je je van het podium af laten vallen.

 42. Wat een serie leuterikjes, koffie drinken of’ zelfs ‘nuttigen’ heel chic hoor gisteren bij VenD.
  Vandaag toch maar thee, mens bestel eerst een glas water en een paracetamol dan ben zo van je hersenspinsels af en kun je beginnen met zelfstandig denken.

 43. Koffie is niet noodzakelijkerwijs slecht bij hoofdpijn, hangt af van de soort (hoofdpijn, bedoel ik). Sommige medicijnen tegen deze kwaal bevatten juist cafeine.

 44. Haha, Klare taal .. en ja mensen, we hebben alweer een kandidaat voor een uitlichtertje in het intro van volgende week: “Mens bestel eerst een glas water en een paracetamol dan ben zo van je hersenspinsels af en kun je beginnen met zelfstandig denken.” Heerlijk toch! 😀

 45. @APD
  Het zou leuker zijn als de beoogde kandidaat-quotes voor je hield, voor het verrassingseffect enzo.

 46. Het zijn kanshebbers, met geen enkele garantie op uiteindelijke opneming. Daarmee dus juist spanningsverhogend en wellicht ook stimulerend naar de anderen die nog niet genoemd zijn om ook eens hun best te gaan doen.

 47. Vooruit op het randje. Kan net.
  De tekst van de ober, dat kan toch niet?

  De verpakking, toch niet onbelangrijk in de Horeca, moet veel gastvrijer.
  Stel, stel nu dat het authentiek is?

  Zal ik over die ober ’n “ikje” schrijven?
  Ik bedoel in de optiek , dat ik de ober volg?

  Maar dan, ja dan sta je bij de kassa van het Dstheater, Ik kan vandaag niet tegen Paars?
  Dan moet u na de Pause , ‘, kwartier later binnenkokmen. adviseer ik u.

  Ik kan vandaag niet zo goed tegen de hoge noten van….. die celli, ik kan er vandaag niet zo goe mee omgaan.
  Het laatste nummer voor de pauze, eerder koffie gaan drinken.

  Ik heb geen idee welke richting ik opdrijf..
  De advieswereld van kunst , cultuur , koffiepauze.

  Dag, dag, mooi weer maar , vandaag, in mijn lieve Vaderland,

  Oh , nog even over dat ei-verhaal, met 2 handen lukt het ei wel, maar de magische beweging om het ei in in de rechterhand trefzeker te stoten , om het daarna in de koekepan te laten vallen., dat lieten ze in die fim zien. ooops, pats, wel 50 eitjes tegelijk in de pan. Kostelijk gefilmd.

  Oh, pannekoeken kent men hier wel.

  De appeltaart, , ja zoals de Hema, ze maakt, geen boetseer meel.

  Eten is voor mij op de bijna allerlaatste plaats.
  Wel lekker, beetje variatie , die is er wel..

  Buitenhuis eten , doen ze hier niet zo veel.
  Happy few misschien?
  De grote meute eet junk food.

  Wat te vieren? Nodig je wat gezellige mensen uit, eten is dan het parool.
  Ja, dat kunnen leuke bijeenkomsten. zijn.

 48. Bij drasties.com schrijven JanJurk en Pueber fraai commentaar.

  Lezens- en aanbevelenswaardig.

  Verder kijk ik hier weinig. Pamela Windsnor heeft kennelijk een hekel aan Aapjedaapje, kan ik me voorstellen wamt die heeft van het creeren van slijmverhaaltjes zijn nevenberoep gemaakt.

 49. APD, 17.55

  Je moet er natuurlijk geen wedstrijdje van maken, dat geeft altijd ellende en oorlog.

  Iedereen wil winnen, vooral dat Rozenwaterblog wat toch al een beetje door jou op de been wordt gehouden.

  Gewoon iedereen zegt wat nodig is en vooral niet meer dan dat , dat is al moeilijk genoeg zou Reve zeggen.

 50. Ik ben het dus eens met Dsr 17.15h.

  Verrassing , leuk, spannend , spontaan en vooral geen doorwrochte ,
  droogstoppelige opmerkingen.

  Soms niks, soms wat, klaar en helder.

 51. @ Ha die Flipje! Ook jij maakt nu een kans om in het volgende intro te komen. Zeg nog eens wat?

  Ik zie bij de buren geen enkel commentaar van je pseudo’s, wellicht al weer weggegumd door onze Jan?

  Image and video hosting by TinyPic

  @Klare taal, we nemen het mee in onze overwegingen.

 52. Wonderlijk Flipje heeft blijkbaar het eeuwige leven.

  Nou het zal niet lang meer duren , imho.

 53. KT op hoe laat? Weet ik niet.
  Maar de optiek, mens , stel je niet aan, mag er zijn. Neem gewoon ’n Pilletje. Helpt vast.
  “’n Ikje”
  Meneer , ik zou wel willen maar.

  Levensplezier, levenskunst, genieten van het Kleine.

  Je verheugen op. …Ik moet er niet aan denken , dat ik vandaag iets verkeerds eet, omdat, er tot de 21ste hier ’n Internationale Book Fair wordt gehouden.

  Dat is 1 Groot Avontuur. Zeker voor de eerste keer.
  Je maakt ’n lijstje van dat zou ik graag willen zien.
  Je maakt ’n lijste dit wil ik ZEKER zien.

  Pauzes inlassen. Uitgerust er naar toe gaan.

  Dan later vertellen, dit was leuk, wat ’n verrassing. dat viel tegen, dan je verhaaltje maken.
  Iets melden wat “JIJ” vindt.

  Flipje TC

  Hai, wat leuk dat je er bent.
  Ik verblijf in ’n cultuur waar “n hanekam” voor sieraad doorgaat.
  Men besteed veel aandacht aan die soort kapsel.
  De toewijding straalt er vanaf.

  Het zo op de Persoon spelen, als “jouw handschrift” is, ligt mij niet zo.
  Als je observatie is dat hier “slijmverhaaltjes” worden neergezet, ik kijk met genoegen uit naar enige bijdrage over wat dan ook van jouw hand?

 54. Het Intro is volgens mij van Apiedapie, voor Allemaal.
  Tip voor Apiedapie: Geen toespeling maken tijdens de rit., dit onthouden we. in welke zin ook.
  Eén keer per week publiceer je het, in jouw handschrift.
  Niet in veranderen.
  Punt.

 55. R Alberts
  Het terrasje is ’n Europees (?) fenomeen?
  Elders stel ik dat ik mijn voorkeur naar “dark roast ” uitgaat. Met ’n Krups koffie machine , kun je voortreffelijke koffie zen.
  MMijn dokter vindt 2 x Capuchino genoeg.

  Het concept: Bakje doen in de SM (shpping Mall) valt integraal buiten de orde.

  Men knaagt hier, McDonald’s, Mc Burger , Jollibee.
  Of men noemt het dan “foodcourt” zijn er aan 3 muren diverse smaken, keuken.
  Lage tot zeer middelmatige kwaliteit. Plaat voor 300 man off meer.

  Ged ver ik moet nu weg valt net ’n Himalaya aan mooie tekst weg.

  Jouw koffie, we hebben natuurlijk Strabucl, , die van DH CS ia

 56. Flipje plus commando
  Wil je hier thuis voelen. Als dat zo is geef vooral je eigen mening.
  Jouw groeicurve eerst,maar ‘ns wat buurten, daar kan ik inkomen.
  Met Uw omschrijving van de bijdragen van Apiedapie heb ik moeite.
  Als je Beheerder zo omschrijft, wat moge dan jouw “Hier Zijn” voor toegevoegde waarde hebben?

  Of ben je juist bezig met Jouw bijdrage?
  Het is mij ’n beetje onduidelijk, wat je wilt?

  Probeer iets te componeren, waar iemand van cafe Apiedapie “wat mee kan?” Wat aardig Flip, zit wat in, die kant ’n beetje op.

 57. R. Alberts
  2e Keer.
  Onderwerp : Ik ga nooit meer naar……..komt er ook nog koffie bij….
  Starbuck, de koffie brander uit Seatle, zet zijn koffie in ’n bruine ambiance.
  Als je maar genoeg koffie zet, ruikt het hele cafe naar koffie.
  Willen de mensen opgeklopte zus & zo, krijgen ze dat. Rietje erbij?
  Koek erbij misschien?
  Met het toevoegen van, melk , slagroom, is men op de Phils het gevoel voor maatvoering kwijt.
  De koffie is bijna onzichtbaar.
  Oh de ambiance is schitterend. Het produkt koffie bijna te verwaarlozen.
  Oh je kunt soms hier ook buiten zitten, dat vergeet ik. vaak is dat warm.
  Omdat je de koffie bij de counter afrekent, is er mimimaal geloop door obers.

  Stabuck verkoopt dark roast voor 750 peso per zakje
  Robinson ’n concurrerende winkel keten, biedt in haar kruideniers afdeling voor 150 peso ’n zelfde hoeveelheid dark roast aan.

  Statbuck heb ik ’n beetje gehad dus.

  Het “zoek gebied” is dus nu wat combineert met “Dark Roast?
  Veel, heel veel.

  Zo begin mijn dag. Hoogwaardige kwaliteit koffie. Allleen. In stilte.
  Ik zoek Apiedapie op, is er nog wat aaardigs gebeurd?

  Haha, dat terrasje, net als jij, ik kom er nauwelijks.

  Het vermaeck zit dezer Dagen veel in “Zij die langs komen”.
  Zij krijgen , glaasje Koude witte wijn.
  Zuid Afrikaanse witte wijn.

  Ik ben in ’n zgn coccooning fase. Geloof ik.

  Spelen, eten, slapen lezen, spelen etc.
  Drie maanden lang.
  Terasje? Geen tijd voor!

 58. Oei, het is alsof je een lief klein kuikentje, net uit het ei, argeloos steeds dichter naar de opengesperde bek van een hongerige slang ziet trippelen. Nee kuikentje! Pas op! Gevaar! Het Kwaad! Hoe gaat dit aflopen slik icoontje .. Flipje, als het moet, doe het dan wel snel alsjeblieft.

 59. Ten bate van het intro een algemene verwijzing naar de interessante discussies die zich op andere threads afspelen.

 60. Ehm,

  ‘Oh, die luie Rozenwater toch, je moet het lef maar hebben’,
  ‘Wat verwachten wij van onze intro’s? Waar en wanneer te plaatsen door wie?
  ‘Beentjes open of dicht, al dan niet met string?’
  ‘Piketty en Zalm’
  ‘Terugkeer van de Oude Slang’,
  ‘Wat een troosteloze plaatjes krijgen we de laatste tijd toch voorgeschoteld’
  ‘Hoe zou het met Meneer Aart zijn na zijn val uit de boom?’

 61. Juist, en over kunst en kunstenaars, in vergelijking tot de natuur. Een reageerder, die hier verder niet vermeld hoeft te worden, merkt er – haha, hilarisch! – zelfs over op dat kunst weleens gemaakt wordt door “sociaal achtergebleven nerveuze in hun kruiskrabbende en uit hun oksel ruikende hyperactieve of juist oerluie types die daarin toch echt niet aangemoedigd noch beloond zouden moeten worden, maar juist bestraffend toegesproken, of op z’n best genegeerd.” Pfoe, nou, dan hopen we maar dat het als humor a la paco de painter bedoeld is.

 62. Wat is er leuk, Luvienna? Ik bedoel, ik schrijf zoveel leuks vandaag de dag, ik houd het niet meer bij. Die bullet points kunnen het niet zijn.

  De slang met kuikentje wellicht? Wreed plaatje misschien, maar anderszins, dat is de natuur. Slangen en krokodillen en leeuwen en haviken eten muisjes en kuikentjes, de hele dag en nacht (uilen!) door zijn ze aan het happen. Het is niet anders. They live with it.

  Wij mensen hebben een keuze om al dan niet dieren te eten, of al dan niet dieren die niet met respekt gehouden en omgebracht zijn, of al dan niet zwijntjes die net lekker gezwommen hebben en eigenlijk een handdoekje en een strandstoel zoeken af te knallen, daar ben ik dus allemaal tegen, maar de dieren hebben die keuze niet. De slang mag van mij zo’n kuikentje eten, als hij honger heeft.

  Enfin, een discussie hierover zal wel oeverloos zijn, dus voel je vrij om het hier bij te laten, en dan kunnen we het erover eens zijn dat we het oneens zijn.

 63. Jeugdidool

  Afgelopen zondag ging ik in het Louis Hartlooper complex kijken naar de film Boyhood. Omdat ik tot en met mijn negentiende in Limburg heb gewoond, was ik aangenaam verrast dat de zanger van Limburgs meest bekende band een rij voor mij ging zitten. Toen ik tijdens de pauze van de film aan de bar wat te drinken bestelde, moest ik uiteraard een aantal keer kijken naar mijn Limburgse idool, om er zeker van te zijn dat hij het echt was.

  De pauze liep ten einde en in de hal richting de filmzaal kwamen we elkaar tegen. Meneer Poels keek me aan en zei: „Wij kennen elkaar toch ergens van, of niet?”

  De omgekeerde wereld.

  Joost van Helvert

 64. Ik vond ‘m ook leuk, net als L. Vooral hoe dat kuikentje kijkt, zo van ‘hela slang, blijf van me reet af!

 65. Leuk dat de inzender een welbestede zondag heeft gehad. Jammer dat er werd vermeld of de inzender koffie aan de bar had besteld.

  Wat een vondst om het allemaal zo vaag en incrowderig te houden! Alsof je de muziek van Rowwen Heze combineert met de teksten van Blof. Ba…enfin, weet wel hoe het verder gaat
  Eindoordeel: 3 (zegge: drie)

 66. Hm, maar ik denk dat Luv het niet leuk vond. Ik denk dat ze dat “leuk, Apie” ironisch bedoelde. Vandaar mijn uitleg, en mijn excuses uiteraard aan een ieder die vanwege dit plaatje naar gaat dromen.

  Maar, DSR, je hebt gelijk, althans ook ik dacht: wat een sterk kuikentje. Kijkt niet bang, maar bijna geirriteerd. Iew, heb net op “kuikentje met slang” gegoogled, nou, da’s andere koek hoor wat je daar ziet. Doe maar niet klikken.

 67. Het was trouwens niet de omgekeerde wereld, maar waarschijnlijk de standaard-reactie ‘meneer Poels’ op aangapende fanboys.
  Herzien Eindoordeel: 3- (zegge: drie)

 68. Dat kuikentje kon er nog wel eens ingefotoshopt zijn. Dat hopen we maar, want dan is ’t niet erg meer, als het het al was – behalve voor de fanatici die ook tegen kunstbont zijn enzo, of sojalapjes die eruit zien als een biestukje.

  Maar iedereen mag er het zijne van vinden. Wil degene die L. een minnetje heeft gegeven zich even melden? Dan krijgt ie er een van DSR. Der!

  Google op ‘snake vs spider’ levert trouwens ook prachtige beelden op uit de natuur, waar je volgens Goethe meer kunt uit leren dan uit een boek. Zelfs de grootste sin ter wereld die twee vinkjes in de voorraadkast heeft liggen.

 69. @Apie: Het plaatje van de slang met het kuikentje, inderdaad; dat voelde je goed aan. Maar mijn reactie betrof niet de natuur, zoals je gezien jouw uitleg kennelijk dacht. De natuur is nou eenmaal zoals ze is. Slangen en beren en ooievaren en noem-maar-op moeten nu eenmaal eten, en die soorten kunnen alleen van andere dieren leven. Dat is zoals het is. Maar dat staat los van het feit dat ik geen behoefte heb om het ook te zien, en mijn reactie sloeg dus ook op het plaatsen van dat plaatje.

  En ik denk dat DSR dat heel goed weet en juist daarom zijn reactie om 15.05 heeft geplaatst.

 70. @L
  Ik denk dat je jezelf en je denkbeelden weer eens ten onrechte in het centrum van de schepping plaatst.

  Mijn eerste gedachte was dat je rechthartelijk instemde met de wijze waarom APD met de beruchte Oude Slang omging. Maar goed, hij had beter kunnen weten zucht

 71. Want, beste L. hoe moeten we nu precies weten waar jij ‘behoefte aan hebt om te zien’? Of om niet te zien?

  En stel dat men zich onverhoopt niet dat visuele dieet van je houdt, rechtvaardigt dat dan een afkeurende reactie jouwerzijds?

 72. @DSR Ik stel mezelf in mijn reactie helemaal niet in het centrum. Ik geef alleen aan waarom ik zo’n plaatje niet kan waarderen.

  Eigenaardige gevolgtrekkingen maak jij toch altijd.

 73. Ik heb hetzelfde als Luv: weten dat het gebeurt en onvermijdelijk is, dat de natuur nu eenmaal wreed en genadeloos is, maar het niet willen zien als het even kan.

  Vergelijk het met die onthoofdingsvideo’s en foto’s. We weten allemaal dat de mens in- en inslecht is, dat mensen elkaar de vreselijkst denkbare dingen aandoen, maar ik persoonlijk wil het wel weten (want geen struisvogel), maar niet zien (want fantasie genoeg).

 74. Keessie
  Hoe kan een gelovig mens die zich houdt aan de voorschriften van de Koran, het handboek van miljoenen gelovigen, nu in- en inslecht zijn ? Waarom altijd meteen van die waardeoordelen ?

 75. @K
  Er is een verschil tussen een natuurfilm en een propaganda van een geweldadige groepering.

  Zelf hoef ik die onthoofdingdfilmpjes ook niet te zien, uit respect voor de slachtoffers die op hun kwetsbaarst en naakst worden getoond en misbruikt met als doel angst te zaaien.

  @MK
  Dikke grinik-icoon

 76. @DSR
  Oke, je snapt het dus niet. Wat zou je er dan van vinden als iemand een filmpje onder je neus duwt van een mens die langzaam aan het wegrotten is aan de een of andere afschuwelijke ziekte? Of, om wat dichter bij het oorspronkelijke geval te blijven, een mens wordt opgegeten door een leeuw, hyena of krokodil. Langzaam natuurlijk. Dat is ook natuur. Natuur is niet goed of slecht. Natuur is, punt. Niet van gediend? Maar hoe moeten wij nou weten waar jij behoefte aan hebt om te zien of niet te zien? En mocht iemand zich niet aan jouw visuele dieet, zoals je dat zo DSR-ig noemt, conformeren, rechtvaardigt dat dan een afkeurende reactie jouwerzijds?

  Er zijn genoeg situaties te bedenken die heel natuurlijk zijn maar waar de meeste mensen geen behoefte aan hebben om onder de neus gewreven te krijgen. En de meeste mensen weten ook heel goed welke dat zijn, zonder dat ze daarvoor een lijstje voorgeschoteld moeten krijgen.

 77. @L
  Met appels en peren vergelijken komen we niet echt verder.

  De ‘meeste mensen’ – je overigens niet het beste uitgangspunt maar enfin, je begint er zelf over- zullen weinig problemen hebben gehad met APD’s trucagefotootje.

  Dat jij het niet pruimt, wil nog niet zeggen dat een gepikeerde reactie, op een wijze waarmee je je particuliere norm tot algemene verheft, op zijn plaats is.

 78. @DSR Wat nou appels en peren? In het plaatje wordt het ene dier door het andere opgegeten, in mijn ene voorbeeld ook. De mens is tenslotte ook een dier.

  • Maar dat is nog ‘ns ’n verrassing Riverside, ik herken u van cafe Apiedapie?
   Meneer Poels, wat ’n eer dat u mij herkent?
   Ben ik even stil van.
   Volgende keer in Apiedapie groeten we elkaar?

  Vet afgesproken.

 79. @L
  Een waangedachte. De mens is de dierlijke staat door zijn zelfbewustzijn ontstegen. Hij kan immers terug- en vooruitdenken in de tijd en de gevolgen van zijn daden overzien.

  Met andere woorden, de mens heeft een geweten en kan dus verantwoordelijk worden gesteld voor zijn daden. Daarom komen bijtende honden en stelende katten niet voor het hekje. Of ben je voor dierenrechtbanken in het kader van de gelijkschakeling.

  En dan nog, het hemd is nader dan de rok. Tot hoever strekt jouw dierenliefde zich uit? Is de mens grlijkgesteld aan krill of de staafwans?

  Neen. L’s zgn. dierenliefde is gespiegelde eigenliefde, mogelijk germaakt door decennia westerse welvaart en overvloed.

 80. De instructie voor de Ik-jes is veranderd cq vereenvoudigd. Allicht al sinds lange tijd, maar ’t voel me nu zo op:

  ‘Lezers vertellen over zichzelf.’

  Dat opent enerzijds de deur naar statische navelstaarderij, en verhalen uit de ouwe doos zijn u kennelijk ook welkom. Maar hijtjes zounden dan niet weer niet mogen.

 81. Bloemen

  Voor onze secretaresse koop ik op Utrecht Centraal bloemen. Met het boeket in de hand haal ik koffie. „Meneer! Dat had u nu niet hoeven doen”, zegt de verkoopster met een theatraal gebaar. We lachen om haar grapje.

  „Dat had je niet hoeven doen”, zegt even later de conducteur. „Ach, dat had u niet hoeven doen”, grapt de man van de fietsstalling in Amsterdam. Met de bloemen op de bagagedrager fiets ik naar kantoor. „Frank, dat had je niet hoeven doen”, zegt een medewerker bij de ingang.

  Bij het koffieapparaat staat de secretaresse. „Alsjeblieft”, zeg ik. Waarop zij antwoordt: „Ach, wat aardig. Dat had je niet hoeven doen.”

  Frank Hammecher

 82. Leuk, zoals je van Frank – allicht dat we hem nog langs zien komen – doorgaans kunt verwachten. Ieder woord staat op z’n plaats; zelfs het naar NRC-lezersdedain riekend ‘We lachen om haar grapje’ kan binnen de context gebillijkt worden.

  Zo hoort het dus: je vertelt een anecdote die niet alleen me, myself and I, al dan niet interacterend met een elektronisch apparaat, betreft en laat de pointe voor zich spreken, zonder af te sluiten met je eigen gedachtetje of spitsvondigheid.

  Alleen dat kopje koffie is er deze week bijna op belachelijke wijze teveel aan. Worden de Ik-jes soms gesponsord door Douwe Egberts oid?
  Eindoordeel: 8.5 (zegge: achteneenhalf)

 83. LOL, heerlijk ikje , wat een verademing, Frank neemt de Hollandse eenheidsworst-humor op de korrel.

 84. Het Ikje is zeker aardig, maar bloemen kopen voor een/je secretaresse is iets wat je niet had hoeven doen.

 85. @K
  Hoe kun jij daar nou iets over zeggen? Misschien had ze wel voor de katten gezorgd, terwijl Frank op vakantie was of was het een presentje uit het lief-en-leed-potje waar eenieder onder valt.

  We weten het niet en dat is nu juist zo fijn aan dit toegesneden Ik-je.

 86. Een heerlijk en herkenbaar ikje. Bravo, Frank! Ik maak het zelve regelmatig mee, als ik met bloemen loop, dus het is niet iets typisch Nederlands, maar iemand moet het opschrijven, en dat heb jij gedaan, op een manier, DSR zegt het al, die prima is. De feiten spreken voor zich, de lezer zet zelf de lachband wel aan. 😀

 87. Ome Frank reageert wel bij de buren en hier niet. Misschien weet hij nog niet dat het hier veel gezelliger is?

 88. Bertje Bertje toch … je speelt met vuur man! 🙂 Maar langs deze weg, als hij meekijkt, ook namens mij de hartelijke felicitaties aan Frank. Die inkortingen door de NRC hebben de kwaliteit alleen maar verhoogd. Dus ze kunnen het wel daar.

 89. Maar bloemen voor je secretaresse is zo cliché dat het bijna seksistisch is. Of krijgt de mannelijke bureaumanager ook bloemen als hij geslaagd is voor zijn zoveelste snoepcursusje? Geef dat mens een goede fles wijn of whiskey. Of een doos Havana’s.

 90. Hoe lang zou B.’s link naar hier het uithouden op Drasties?

  Over cliches gesproken, K. kan er ook wat van zeg. Wie is er nou niet blij met een mooie bos bloemen?

 91. Sinds een jaar wel, maar ’t zal eerder een teken van lamlendigheid dan van perestroika zijn.

 92. Frank heeft het op dit moment te druk om hier te reageren.

  Hij viert zijn sukses en gaat met bossen bloemen in de weer om de NRC- meisjes te bedanken.

 93. Een apart item maken voor F. is dan ook wel wel weer wat overdreven. Hij heeft nog geeneens de moeite gedaan om even langs te komen.

  Wat dat betreft zou het net Warhoofd zijn. Die vertoont zich ook alleen maar als er iets te verkopen valt of als er felicitaties zijn af te halen.

 94. @Klare taal! 😀

  @DSR, och, apart item … geen fotootje, geen kop, geen header,’t is meer een wegwijzer voor onze Frank als hij toch per ongeluk op apiedapie.com terecht komt. Ik bedoel, dan zou ik ook niet meteen op een item over vogeltjes die niet kunnen lachen klikken. schaterlach icoontje

 95. Het blijft natuurlijk wel zo dat toevallige passanten op Drasties helemaal niets weten van het ontstane definitieve schisma in beide sites.

  Hoewel, Trollemans is een uitzondering.

 96. Dat is wel stigmatiserend voor de niet-rooksters hoor!

  Ik wacht op de volgende opmerking: een leuk setje doet het ook altijd goed.

 97. Een banketstaaf eens per jaar lijkt me voldoende, hoor, net als alle anderen. Doe ik niet aan mee, Secretaressedag en zo. Da’s pas stigmatiserend!

 98. @DSR 12.36

  Krill of de staafwants… interessante soorten kies jij ter vergelijking uit. Zelfherkenning?

  Inderdaad, voor de natuur is er geen verschil tussen diersoorten, welke dan ook, de mens inbegrepen. De mens zelf denkt daar anders over; hijzelf is het allerbelangrijkst, dan zijn dierbaren en familie, dan andere mensen, zijn eigen kleurtje en cultuur voorop. Daarna komen eventueel andere dieren, als eerste de knuffelbare. Dat is de gebruikelijke hiërarchie, en dat is heel natuurlijk. Eigen soort eerst, zo zijn we groot geworden. Voor mij geldt in principe hetzelfde; ik kom uit diezelfde evolutie voort. Maar ik ben bewust van die natuurlijke neiging en ik probeer boven mezelf uit te stijgen.

  Maar een botte cynicus als jij zal dat wel weer belachelijk proberen te maken.

 99. APD

  Zo’n banketstaaf wordt al jaren in de vuilnisbak geworpen, Bah, vies , niet te eten, smerig, smakeloos, weg ermee.

  Trouwens wat is pingback, een soort retweet , ja dat zijn dingen voor de mensen……..of moet ik even een Stapeltje raadplegen?

 100. Ah! Dus da’s uit in Nederland. Dat heb je als expat, je blijft steken in je consumptiepatroon van toen je wegging. Zo weten familie en vrienden ook dat je mij in NL heel gelukkig maakt met een kroket, een sateetje, nasi goreng met een plakje ham en gebakken ei, en een huzarenslaatje De Brinta heb ik het al eens over gehad. Wat wordt er i.p.v. de banketstaaf gegeten?

  Weest niet bevreesd voor den pingback, da’s een onschuldig beestje dat alleen maar aangeeft dat er ergens anders op het internet naar deze post is gelinkt. Waar? Dat zie je als je op de pingback klikt, wel voorzichtig, ’t is een klein dingetje, dat allang blij is dat hij hier mag meekijken zolang hij zich koest houdt.

 101. Dus even klikken, dat is het dus, nou dat moet toch lukken zou ik zeggen.

  Maar ja, de werkelijkheid is vaak weerbarstiger dan het geloof in de heilstaat.

 102. Het levert je in dit geval niks spectaculairs op, als je klikt kom je gewoon op de voorpagina van dit blog uit. Het uithangbord voor Frank – mocht hij de site vinden – naar zijn ikje over de bloemen. Meer niet.

 103. @L
  Neen, L. Geen zelfherkenning, juist niet, vandaar dus, bij wijze van scherp voorbeeld. Enfin, DSR reageert serieus en jij maakt meteen maar weer een jij-bak om over je ‘botte cynicus’ nog maar te zwijgen.

  Dan sla je dus elke discussie dood, zelfverheven slabaadje van mens dat je d’r bent,en dat terwijl DSR toch een serieuze bijdrage heeft willen leveren.

  Des te jammerder, omdat DSR het eens is met je betoog, maar op zo’n manier vraag je natuurlijk om een Youtube-clip over het voederen van foigrasgansjes ofzo.

 104. Mededeling: video’s met aanstootgevende inhoud zullen worden verwijderd. Uitzondering: Nederlandse smartlappen en vrouwen in bikini.

 105. Niet voor mij, Luvienna, maar voor anderen. Ik heb aanstootgevend gebruikt in de betekenis van “kan ergernis veroorzaken”.

  Zoals bekend schrikt bijvoorbeeld DSR van elk onbedekte stukje huid en noemt dat consequent “soft porno”. Jaja, hij heeft ook “soft porno” plaatjes in de intro van deze draad ontdekt. Nou scrol maar eens omhoog, we zien daar Georgina in badpak, en die andere vriendin van Jort ietsje meer ontkleed maar ook niet bloot ..

  Als je DSR’s definitie van “porno” overneemt, dan is elk strand, elk zwembad een pornotent. Hetgeen me doet denken aan de aloude spreuk: “Porno is in the eyes of the beholder”.

  Als je niet naar een vrouw in badpak kunt kijken zonder aan porno te denken, dan zit dat in je eigen hoofd of andere plek in je lichaam.

  Ditzelfde geldt uiteraard ook andersom. Als vrouwen mij in een zwem- of korte broek zien en dan meteen aan porno denken, dan is dat ook te kort door de bocht.

 106. @APD
  Zuute mar, heur. DSR is een mild man, hij geeft de mensen lang niet altijd wat ze verdienen. En een documentaire over foie gras is an sich toch niet aanstootgevend?

  DSR heeft hier nog nooit een aanstootgevende video geplaatst die later verwijderd moest worden. Sterker nog, hij is nog nooit gemodereerd! Een beetje vertrouwen is dan toch wel op z’n plaats.

  Het was me trouwens niet bekend dat we in een discussie over prno verwikkeld waren, dus dat laat DSR met een vrijmoedig gebaar aan zich voorbij gaan. En hij gunt je uiteraard je verzameling gnuifplaatjes van harte. milde glimlachicoon.

  (NB – Door een vertikkinkje staat er iets in de moderatie, maar daatr kan de redactie aan voorbijgaan).

 107. DSR heeft trouwens zelf nog nooit aanstoot genomen aan de softporno alhier, hij beziet het zelfs met een welwillend oog; het is slechts ter sprake gekomen om verschillende gevalletje van hypocrisie aan te kaarten.

 108. Gelukkig wordt er op het platteland nog volop banketstaaf gegeten, terwijl dat het verhaal ‘Het golden tientien’ van Garriet-Jan en Annechien wordt opgehaald. Maar dan wel goeie, niet van die bonenprut met amandelaroma.

  En zelfgemaakte spiekeloas naar geheime recept gaat er ook nog altijd in. Alleen borstplaat is echt uitgeraakt.

  In de grote stad eten de mensen, en met name de frullie, tegenwoordig ‘cupcakes’, of bagels, al dan niet met -ergwoordalarm- ‘bubbels’.

 109. Toch krijg ik er trek in als ik dat plaatje zie. Ik legde hem altijd even op de centrale verwarming (die had je toen nog) voor een njammieresultaat.

 110. Nee, de eerste schooldag van een 17-jarige die haar 52-jarige moeder toesnauwt: Ja, jij hebt makkelijk praten, het enige dat jij nog hoeft te doen is doodgaan!

 111. Ja, k had ’t inmiddels gelezen. Het Eindoordeel zal ten gepasten tijde volgen als het Ik-je is geplaatst. Kan alvast verklappen dat er weer flink in gezucht zal worden.

 112. Dat kan ik me voorstellen, ik zit hier ook al een uur te zuchten. Stiekum hoop ik dat het onverhoopt niet geplaatst gaat worden. Iemand moet daar toch eens aan de noodrem trekken. #maarzalwelniet icoontje#


 113. Brugklas

  In het kennismakingsgesprek vraagt de mentor van de brugklas mijn zoon naar zijn slechte en goede eigenschappen.
  Hij denkt na. „Ik kan niet tegen onrecht”, zegt hij dan. „Dan kan ik echt boos worden.”
  „En wat zijn je goede eigenschappen?”, vraagt de mentor.
  „Ik ben aardig en behulpzaam en altijd mobiel goed bereikbaar.”

  Hans Janssens

 114. LOL icoontje! Hij is leuk en mijn zoon zou het gezegd kunnen hebben.

  We hadden eigenlijk een ander ikje verwacht, maar de NRC Next en papa NRC lopen niet altijd synchroon. Dus morgen misschien iets over een andere puber die lang zo aardig niet was.

 115. Het kan niet op, vandaag weer een grappig ikje.

  Dus Apie en DSR er valt niets te zuchten over dood gaan.

 116. “Ik ben mobiel altijd goed bereikbaar” zou nog mooier geweest zijn, maar goed, da’s een kniesoor die daarop let. Laten we blij zijn met zo’n gevat jong. Die vermoedelijk niet eens door heeft dat hij gevat is.

 117. zucht

  Wat een futloos, kijk-mijn-kind-toch-eens-braaf-maar-tich-bijdehand-zijn-gevalletje.

  Dan liever die doodskreten. Was ook een mooie drieslag geweest met de koffie en bloemen.
  Eindoordeel: 3 (zegge: drie)

 118. Voor mensen die zelf zeggen dat ze kwaad worden van onrecht, moet je oppassen. Die steken hun neus in kroegruzies om te sussen, laten hermelijnen vrij en meer van dat soort dingen waar het doorgaans alleen maar erger van wordt.

 119. Nou kan het zijn dat ik oud en tevens seniel ben, dus neem mij, gelet op het crediet aan mededogen dat ik daarmee verdiend, althans recht op heb, niet kwalijk dat ik hier op dit punt schrijf.

  1. Uw website, Aapjedaapje, is onoverzichtelijk. Alleen door zoeken met goegel op “hanekam site:apiedapie.com” – ik kreeg het verkleinwoord van aap op die volkse wijze met moeite uit mijn toetsenbord gewrongen – vond ik de draad terug en de commentaren.

  Dank voor het opsnorren van het plaatje, maar de hanekam ontbreekt nog, zo merk ik op. Bovendien is het fruitbaasje kennelijk een gemoderniseerde replica die nog slechts vaag lijkt op het origineel.

  1. Gebrek aan historisch besef is het kenmerk, als met Pamela Windsnor = pawi; pueber=lummel en janjurk of jammerende jurk niet als jaju herkent. Stamgasten, zullen er vast nog wel zijn, net als Bertje oftewel heer Roze(n?)water, die zijn dagelijkse ondergeschikte rol op grafisch gebied teneinde aan de kost te komen, tracht te verluchtigen door zich op Internet in dit soort alfa sites te trachten te profileren. In de ogen van een beta: een sukkel eerste klas. Strepen oppoetsen dan wordt hij na lang poetsen met agressieve middelen nog wel eens sergeant-sukkel, alvorens op zijn 67-ste verjaardag naar huis gestuurd te worden met een pensioentje dat na meer dan 40 dienstjaren, inclusief de AOW uitkering, is opgelopen tot het huidige minimumloon.
  2. Aapjedaapje: “Zeg nog eens wat”
   Wat denk je wel, ik ben geen zwarte aap die je aan het rappen kunt brengen.

  3. Klare taal:
   “Leeft die nog, zal niet lang meer duren.” (of woorden van gelijke strekking)

  Ik zal u zeggen, Klare Taal, dat ik tot nu toe aan 83 graven en crematoria opstellingen heb gestaan, geleund op mij rollator of gezeten op mijn scootmobiel (glinstering in de ogen van mensen waargenomen als ik naar de rand van de kuil reed, die verraadde dat ze dachten, ” Zal die ouwe wel op tijd remmen, ik hoop van niet”,

  Van alle mensen die mij ooit uw opmerking toevoegden en in de loop der jaren is de frequentie daarvan toegenomen tot de frequente waarmede de zinsnede “Dat had je niet moeten doen” tot de burgermansgrammofoonplaattaal is doorgedrongen, heb ik aan hun grafstonde of in crematoria gestaan. Ik geef altijd in crematoria een krasje in de kist als laatste afscheid, en ga dan vervolgens een week later op bezoek bij de graskistenhandelaren in de omgeving om een kist uit te zoeken en geheid dat ik de kist met mijn krasje terugvindt in het aanbod. En occasions verkoopt men daar niet..

  Het verdient dus aanbeveling uw kist van een RSID chip te voorzien tenzij die van carton is omdat u van mening bent dat de verpakking de waarde van de inhoud tijdens leven, niet dient te overschrijden. In dat geval zijn wij het in uw geval met elkaar eens.

  Hopelijk voor u is het geen mantra, die u over zichzelf uitriep, maar statistisch gezien vrees ik voor u dat het dat wel is.

  1. Blauwe stinksloot.

  Dat gewauwel van u is door de veelheid van verschrijvingen en de warhoofdigheid die een en ander uitstraalt nauwelijks te begrijpen.
  Teveel gezopen in studentenjaren, terwijl het hersenweefsel nog in vertraagde ontwikkeling was; ongetwijfekld in een alfavak ‘gestudeerd;’ want enige hersenvorming die beta-richtingen toch wel vereisen heb ik nooit kunnen waarnemen in uw schrijfsels.

  Ik herinner me zelfs gevreesd te hebben voor schizofrenie gelet op uw uitingen.

  Concluderend is mijn indruk dat u, gelet op uw warrige taalvaardigheden, en gebrekkige intelligentie, het inzicht heeft gehad, of aanzienlijk waarschijnlijker de raad heeft opgevolgd, zich in achtergebleven gebieden op de wereld te vestigen zodat u geholpen door uw huidskleur en uw “opleiding” toch een leidende rol kunt spelen in de voormalige slavenrijken die geholpen door de evolutie, die immers overleven nastreeft, nog steeds de neigng hebben zich door blanke minkukels de wet te laten voorlezen en die te gehoorzamen.

 120. Dat krijg je nou van al die bezuinigingen in de zorg. De ouwetjes worden maar aan hun lot overgelaten en met een volle luier achter de computer geparkeerd. zucht

 121. Met de suggestie van ons Rechtertje (17:06) ga ik mee. Ik heb het ellenlange, langdradige verhaal van de heer Tiel niet uit kunnen lezen. Zelfs de tirades van Apie vallen erbij in het niet.

 122. Is het Jullie en Wij dan? Liever niet nog een schisma. Het Bezadigd Gelijk lijdt eronder.

  De beschrijving van deze moeilijk toegankelijke site, de krasjes in de kist (83 friends mind you! zoveel hebben jij en ik er nog niet eens bij elkaar opgeteld), de beschrijving van Riverside, het klopt als een bus. Ook over de nummering is nagedacht.

  Duidelijk een man met een missie, met humor, vilein waar het moet, en vriendelijk waar het kan (dank voor het opsnorren van het plaatje).

  Ik hou d’r wel van, Doet me denken aan NNN op drasties. Liever dit soort recht voor zijn raap verhalen dan dat wezenloze gezwijmel over lief zijn voor elkaar. Iets waar de blogmaster in uitmunt, maar als een echte katholiek of grefo de hand mee licht.

 123. Jazeker, als JdW DSR eruitflikkert, en APD ook, dan is er toch wel degelijk sprake van een zij en wij, hetgeen door de term ‘Buren’ nog eufemistisch wordt verwoord.

  Het Bezadigd Gelijk…aan DSR zal het niet liggen. Maar aangezien DSR ginds niet kan reageren, zul jij toch het stapje naar hier moeten zetten, anders lukt het eenvoudigweg niet.

 124. Nou, ik ben er even stil van.

  Trouwens mijn opmerking was meer “heeft trolley het eeuwige leven” etc

 125. @DSR 17.43

  Vergeet je niet iets? Ik ben er net zoals Apie en jij bij de buren eruit gegooid.

 126. Wat ik het opvallendste/vreemdste aan dit Ikje vind, is dat de mentor na zoontjes opmerking over onrecht vraagt wat dan zijn goede eigenschappen zijn. Ik word ook altijd wat wee van het etaleren dat je niet tegen onrecht kunt, maar om dan een brugklasser daarop af te branden…

 127. Ik zou me kunnen voorstellen dat een kind van die leeftijd nogal aangedaan kan zijn van de reactie van de mentor: wat hij als een goede eigenschap beschouwt wordt door de mentor als een slechte eigenschap gezien.

  Goeie ripost van het jongetje trouwens.

 128. @DSR 02.43
  Een kleine bloemlezing uit jouw reacties: Ik ben een zelfverheven slabaadje van een mens, ik reageer gepikeerd, ik verhef mijn particuliere norm tot de algemene, ik plaats mezelf en mij denkbeelden weer eens ten onrechte in het centrum van de schepping… En dat allemaal terwijl je zelf zegt dat je het eens bent met mijn betoog, en dan durf je te zeggen dat je ‘serieus reageert en ‘ toch een serieuze bijdrage hebt willen leveren’?

 129. @L
  Ja.

  Als je goed leest en je een beetje openstelt, is dat helemaal niet zo’n gekke gedachte.

  Dat DSR je semi-schertsend een slablaadje noemt nadat jij hem voor ‘botte cynicus’ had uitgemaakt, zonder een spoor van wat bij jouw doorgaat als luchtigheid, geeft aan dat DSR je in de grond niet-onwelgezind is, al begon je hem toen wel te irriteren.

  Je had ’t slechter kunnen treffen.

 130. @L
  DSR was het, voor de duidelijkheid, eens met het laatste deel van je betoog over boven jezelf proberen uit te stijgen ondanks de menselijke aard.

  Voor de rest was ’t even troebel als een veenkanaal.

 131. @Flipje,
  1. sorry voor die hanekam, als je hier vaker komt maak ik een betere voor je.
  3.1 Onoverzichtelijk? Dat je met “hanekam” op google meteen je reactie hier vindt, vind ik een goed teken. Moet je eens wat proberen te searchen bij de buren, grinnik. Maar wat wil je dan? Een apart rubriekje in de kantlijn – Flipje flipt – met die twee, drie verdwaalde diarreereacties van je?
  2. TJa, dat reakties van je na een dag niet meer in de kantlijn bij “recente reacties” zijn terug te vinden, zoals bij de buren, daar ben ik, je zult me dat niet euvel duiden, blij mee.
  1. Tot slot: ik heb een vermoeden dat de Duimpjesbokaal volgende week weer niet kan worden uitgereikt! 🙂

 132. @APD – punt 1
  En dat lachje is zeker omdat DSR dan wordt vernageld, want die ging aan kop.

  Het is wel duidelijk welke stande zijn gemanipuleerd. Als DSR ‘m niet van jou krijgt, dan neemt ie ‘m zelf wel, net zoals Napoleon zich ook zelve kroonde.

 133. Goeie reactie Apie.
  Hij kan hier reageren, zijn gram uiten en dat doet hij wonderwel zeer goed en coherent.( tikfouten daar gelaten)

  Eigenlijk vind ik hem wel een leuke dissonant, gaat maar door en geeft niet op ..Mooi toch.
  Humor en geestigheid ontbreken ook niet..

 134. Ik ben hier wel eens gekappiteld door P.W. omdat ik de opmerkingen van Trolley relativeerde en als humor beschouwde. Nou dat werd mij niet in dank afgenomen.

 135. En zo te horen ben je nog steeds niet wijzer geworden, HP.

  De duvel heeft een zilveren tongetje cq pennetje, dat hoeft niet te verbazen.

 136. @DSR
  Da’s helemaal niet zo’n gekke gedachte… dat vond Bush ook toen hem de suggestie gedaan werd de invasie in Irak destijds te rechtvaardigen met ‘Irak heeft atoomwapens’.

 137. @DSR, neen, die van Flipje gaat aan de leiding, met de onwaarschijnlijke stand van 25 up en 4 down. Jij bent een goede tweede me 10 up en 0 down. Staar je niet blind op de kantlijnwidget, die loopt een dagje achter.

  @Klare taal, ja helemaal eens, ik vind ze interessant om te lezen, en ze zijn vaak op hun manier bijzonder geestig en beeldend en belezen, die reacties van Flipje. Aan NNN kunnen ze echter niet tippen, die deed daar echte belevenissen, anekdoten bij, in weergaloze crescendo bijna coke-achtige reutels. Maar pas op, als je ook maar iets aan Flipje leuk vindt, dan wordt je verketterd door de “je bent voor of je bent tegen” kluit.

 138. @L
  Op welk deel van DSR’s betoog sloeg dat precies?

  Bush had het destijds trouwens ‘massavernietigingswapens’, en dan met name chemische wapens. Later bleek dat zowel Assad als Khadaffi die dingen wel hadden. Tsja…

  Enfin, wees d’r maar voorzichtig mee, dat soort grotesque vergelijkingen.

  Heb je de laatste tijd nog ergens lekkere vegetarische recepten gezien in de Allerhande ofzo?

 139. @APD
  Het moge toch duidelijk zijn dat er bij DSR geen sprake was van vals spel?

  Van verketteren is trouwens geen sprake, dat maak je d’r van als niet iedereen zo naief is als jij.

  En zo begint de tweedracht alweer. Ergens in Nederland rammelen de knoken van de Oude Slang van het lachen.

 140. Aapjedaapje, het is momenteel uiterst moeilijk om te reageren, waarschijnlijk heeft een boer in de verre omtrek weer een kabel beschadigd, KPN legt die op 60 cm diep en de boer ploegt tot 65 cm diep, en mag dat ook, beide voldoen aan de regelgeving, zodoende.

  Nee, geen verwijt, ik heb geen klagen, je plaatsingsbeleid is te kwalificeren als liberaal, dat was bij JdW onder invloed van HrR wel anders maar daar hielp jij met je RK-gerevo-gristmoraal, waar pawi op duidt, wel weer aan mee, toen ik iets opmerkte over het feit dat jij als spermadonor in puur natura , waar je destijds uitstekend voor geschikt was blijkens je overproductie met castatofale gevolgen, werd geweigerd bij een Surinaams gezin door de pater familias.(Wijs man, die had het niet op sodomie)

  Je kunt omstanders dus niet kwalijk nemen dat ze dat constateren en je in het gemoemde hokje schuiven, dat door een dergelijke mentaliteit kenmerkend wordt gekenschetst.

  Ik zag tot mijn verbazing dat ik 25 duimpjes hoog kreeg voor mijn initiele bijdrage, maar bij nader inzien is dat een kwalificatie, ik schat in: door DSR – leer mij mensen kennen – geinitieerd, teneinde het door jou aangekondigde effect te bewerkstelligen,

  Deel jij rustig je bokalen uit ik ben niet geinteresseerd, dus mijn bijdragen zijn buiten mededinging.

  Willem met een erretje zou zeggen : bah blugh.

  Zouden zijn katten nog leven?

  Luvienna met die gele-zeik (tautologie) vogel die zou een aardig baantje kunnen krijgen bij een reclamebureu, zo van het genre “Doe uw voordeel met Vim” (en uw achterdeel met ATA).

  Alfa’s moeten ook leven en om de belastingdruk voor beta’s draagbaar te houden en ledigheid te vermijden die slechts leidt tot DSRInternetfora gedrag zoals die dat al jaren demonsteert, is dat wel een voor alle partijen aanvaardbare oplossing.

  Is Keessie der nog? Je kunt ontkennen te lezen maar dat ontneemt je de mogelijkheid tot inhoudelijk afkatcommentaar, ook weer jammer.

  Mensen, allemaal de hartelijke groeten. Trek het je niet aan, laat het je zieltje niet beschadigen en spaar je tanden, dan hoef je je protese ’s nachts niet uit te leggen om te voorkomen dat je ze inslikt als je van DSR droomt of van gele zeikvogels.

 141. @DSR

  Die gekke gedachte was een letterlijk citaat van jou om 20.33, 2e alinea.

  Ik heb inderdaad heel veel lekkere vegetarische gerechten, waarvan een paar uit Allerhandes. Hoezo, ben je daar naar op zoek?

 142. @Flipje, ja, Willem met de r in het rondje wordt node gemist, geen idee waar en of hij uithangt. Keessie komt nog regelmatig langs. Hij noemt zich tegenwoordig Kees de Jongen.

  Maar zo gaat dat, hangen in het verleden heeft geen zin. Dat je het over Pueber hebt! Man man man, dat was toch zeker vijf (schrijve 5) jaar geleden dat die voor het laatst ergens op het internet schreef.

  De anderen JaJu en lummel zijn me uiteraard bekend, de eerste komt hier nooit, maar ook de tweede is hier regelmatig te vinden, kan goed koken en daar grappig over schrijven, zie zijn rubriek ergens onderaan in de rechterkantlijn, en hij sleept zowaar regelmatig duimpjes- en kopjesprijzen in de wacht.

  Vriendelijke groet en als je nog moet slapen, welterusten.

 143. Dat commandootje, die Flipje, die klinkt wel of hij iets interessants te melden heeft, maar man, ik verdrink in de ellenlange teksten. Heeft-ie nooit geleerd dat je, zeker op het web, compact and to-the-point moet schrijven als je je lezers niet wil wegjagen? Misschien kan hij samen met DSR met korting een cursusje volgen?.

 144. Nou, onverwacht mooi interview met Bart Chabot. Heb het een paar weken geleden in Den Haag met Jules nog over hem gehad. En mooi gedicht:

  Hoe ik de herfst uitstelde
  het was een van de eerste dagen van september
  een vrijdag
  honderd procent in orde
  strakblauwe hemel
  niks op af te dingen
  deze lucht was voor mij bestemd
  tot om een uur of vier
  een vloot regenwolken
  de boel kwam zieken
  -o nee, daar komt niks van in-
  ik bedacht me geen moment
  en pakte een vuilniszak
  uit het keukenkastje
  liep het balkon op
  (schoonmaakwoede;
  knappe jongen die me tegenhield)
  trok de zak open
  en deed er één voor één
  de wolken in
  ziezo, dat was dat

 145. Zojuist heb ik even wat tijd om scrollend, even iets te vernemen.
  Ja, de tijd van de harde beta is daar.

  We wachten op transparante korte zinnen.
  Maar wat ’n genoegen om het stukje van Heer Flipje Tiel C.
  De structuur, inhoud, visie, toonzetting, doet vermoeden dat we met ’n lijnmanager te maken hebben.
  Hebben we hier hardnodig.
  Korte zinnen.
  Bravee Hanekam.
  Proficiat.
  Inhoudelijk trek ik uw teksten niet,
  Ik heb wat meer tijd nodig.

  Als u over het “ikje ” iets gaat zeggen, besteed ik beslist wat meer tijd aan uw stukje. Nu kost het teveel moeite.
  Ik heb daar eigenlijk geen tijd voor.

  Neemt u de tijd om te accomoderen?
  Door nummering van uw onderwerpen wekt u de schijn het numeriek stelsel tot 10? enigszins te beheersen.

  Men verzoekt u zelfs op gastbezoek bij de buren te gaan.
  Wil daar vooral gevolg aangeven.

  Voorlopig zie ik niet zo veel commentaar op het “ikje” van uw hand.
  Wat u wel schrijft is harde beta taal.
  Ik wacht vooralsnog om uw teksten te lezen, het gaat mij nog te weinig over het inhoudelijke deel van het “ikje”.

  Het “kinder-ikje” is & blijft kwetsbaar.
  Er zijn vuistregels, voor iedereen, waar ik me niet aan conformeer.
  Als je groter & wijzer bent, zal het je ’n zorg zijn …als……
  – ik niet bereikbaar ben.
  Internet groeit, als prima alternatief.

  Haha, als je jong bent is bereikbaarheid bijnza het hoogste goed.

  Ik zie tot mijn intense vreugde reactant Pawi.
  Ik ben het absoluut eens met haar opmerking over “het ikje” Met haar deel ik dat de zelfspot treffend door Pawi geciteerd zo leuk gevonden is.

 146. O, Klare taal 21:26, ik herinner me dat gekapittel niet, maar alsnog mijn verontschuldiging dan. Inmiddels ben ik ouder en wijzer moet je maar denken…

 147. Leest u met mij?
  Eerder stelt men: Mijn reactie op het “ikje” staat op Drasties.
  Grappig. te veronderstellen, dat enig reactant hier verwijst naar haar/zijn reactie op Drasties.
  Genoemde reactant is inmiddels , tot dezelfde conclusie gekomen, ze verwijst niet meer naar haar bijdrage op Drasties.

  Overigens gaat heet zeer goed daar.
  Er zijn tijden geweest dat 1 reactant zijn menig gaf, daar bleef het dan vaak wel bij.
  Laaatst was er ’n promotie van ’n bh, bij ’n winkelketen.. Daar zijn erudiete reacties bij, dat verklap ik u wel.

  Het “ikje” zelve over dat bereikbare jongetje.

  Er zijn volgens mij ’n cyclus: 3 stadia
  – Ik ben mobiel niet bereikbaar
  -Ik ben mobiel bereikbaar
  – Ik ben mobiel niet bereikbaar.

  De mate van bereikbaarheid groeit met ….groei van.
  ’n Puber is onbereikbaar in het begin van zijn pubertijd
  Dan bereikt de reclame boodschap hem
  Als hij het alles gezien heeft, neemt de behoefte bereikbaar te zijn af.

  Ik weet niet beter, dan dat iemand, die wat te communiceren heeft, zelf stelt, e-mail, fb, mobiel.

  Of je niel bereibaar bent is niet zo spannend.
  Ik zie dagelijks internet gebruikers, het bereikbaar zijn speelt al bijna geen rol meer.
  Wel participeett men op faceboek\, andere sociale media.

  Flipje Onze Lijnuitvoerder.
  Hoor Flipje spreekt:
  Heerlijk, je weet precies, welke doelen ruim gehaald zijn, waar vertragingen zijn opgelopen.
  Doorloopsnelheden.
  Ik zou na ’n paar bijdragen van hem in deze stijl, was hij het niet met ’n bescheiden , doch dwingende stem aankondigde dat het intro van Apiedapie. …dat zou….
  Ik stel dat Flip daar ruim in is geslaagd.
  Er zijn er die graag mijmeren over het Verleden.
  Overigens : Nooit Verkeerd.
  Lesje 1: Zoals het Vroeger was,, wordt het nooit meer.
  Ik ga broeden op ’n nieuwe , andere vorm.

  Dan Chabot
  Daar moet ik uitgerust voor zijn.
  \Zag hem ooit voor en na zijn operatie.
  Niettemin bedankt voor het plaatsen.

 148. Apie,
  Het gedicht van BC stelt in mijn ogen weinig tot niks voor, maar het interview was wel weer goed, voor de oplettende kijkers zelfs interessant. Maar hij is weer vervallen in zijn hypergedrag, iets wat hij na zijn ziekte tijdelijk niet vertoonde. Hij zei zich toen volledig op het schrijven te zullen richten, maar ik betwijfel zeer of dat ook gebeurd is.

 149. Flipje T.C. en Riverside: te lang jongens, jullie posts. Mijn attention span trekt dat niet. Wees kort en bondig. Dat mag je van een beta toch zeker wel verwachten? Nee eísen zelfs.

 150. KdeJ
  Begrepen. Soms , was het maar soms, bezwijkt de discipline het kort te houden , het van het andere, ik wil eigenlijk dit ook nog zeggen.


 151. Mindful eten

  Mijn dochter heeft zich aangemeld bij een online training: ‘mindful eten’. Gewoon, zoals ze zelf zegt, om bewust te leren eten. Ik ben geïnteresseerd. Koekiemonster-achtige taferelen zijn mij niet vreemd.
  Het tomaatje dat mijn dochter in mijn mond stopt, vermaal ik volgens haar order traag. Het smaakt verrassend lekkerder dan normaal.
  Gisteren whatsappte mijn dochter; ze had volgens recept van haar oma griesmeelpap gekookt. Precies volgens de opdracht van die dag zat ze aan de eettafel en had ze een hap genomen. Zo lang als het haar lukte moest ze, met haar ogen dicht, van de hap pap genieten.
  Toen ze haar ogen opende was tot haar verbazing het schaaltje leeg. Naast haar zaten haar twee poezen hun snoet te wassen.

  Annerieke de Vries

Ik vind er dit van:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: