En web paard weken daarna binnenland (47)

minnie elias

Neem nou zo’n ikje van Minnie Elias over de AOW. Dat betekent “Altijd OnderWeg“. Hahaha, kietel eens onder mijn arm, zei mijn vader vroeger. Ikjes waren ooit als anekdotes bedoeld, meegemaakt en puntig opgeschreven door lezers van de NRC. Het ikjesgebeuren was toendertijd een novum, vanwege (a) de interactiviteit van krant en lezer (niet slechts de journalist schrijft en de lezer leest, maar ook eens omgedraaid, nu normaal) en (b) de kortheid (men dacht destijds dat een column kort was, nou, dat waren streekromans vergeleken met het ikje).

Het Beste

Het ikjeshoekje op de achterpagina van de NRC is inmiddels een veredelde ingezonden brievenrubriek of een “Humor in Uniform” bladvulling waarmee het Beste van Readers Digest in de jaren zestig hoge ogen gooide. Opadapie had Apiedapie op de knie en samen lachten ze heel wat af. Toen! Maar het is nu tweeduizendveertien mensen, bijna tweeduizendvijftien!

Je zou dit – opbouwend geformuleerd – graag eens op de betreffende website van de NRC laten weten. Maar de mening van de lezer is daar niet langer welkom. Reacties staan nu dus al weer bijna een jaar hier, aangeleverd door de apiedapie community, bestaande uit ex-NRC-reactanten, ex-Volkskrantbloggers en ex weten wij veels. Door middel van dit intro starten we vandaag de nieuwe ikjesweek en kijken terug naar hoe het vorige week was.

De Schrijvende Rechter

Bij de Ik-jes gaat het er inmiddels om om ouwe meuk zo origineel mogelijk te verpakken”, stelde De Schrijvende Rechter vast. En hij kan het weten, ikjesbeoordelaar van het eerste uur dat hij er is. “Het lelijkheidsprijsje gaat naar: ‘November is geen hoogseizoen door de barre kou op de hoogvlakte’ was zijn commentaar op een vervelend ikje van Feline Scheijmans over een groepsreisje naar Tibet, waarmee ze na terugkomst twee reisgenoten uit Indonesië in de zeik nam. Je hebt het concept van de groepsreis kennelijk niet begrepen, Feline, ga de volgende keer lekker alleen wandelen naar Santiago de Compostela of liefst nog verder westelijk, zonder opschrijfboekje. “Wel interessante stof voor een ikje dat zieltogend ten onder gaat”, zei Klare taal in een voor haar wat onkarakteristieke toonzetting.

Een ikje waarin een andere NRC-lezeres – ene Suzanne Ritzen – een oud dametje terugpakte die haar in de supermarkt tegen de benen had gereden (“een hielentikker” volgens Mopperkont) leverde een constructief voorstel van de rechter op: “Het gaat nogal eens mis, vooral met de zelfscan. Het lijkt me dat ouderen best 5% inefficiëntietaks op hun boodschapjes mogen betalen.”

“Hopelijk heeft ze de ouwe heks een fikse oplawaai verkocht en het karretje omgekieperd. Dat zal ze leren, dat seniore tuig van de richel.”

Luvienna liet weer eens zien dat ze meer van dieren dan van mensen houdt. “Hopelijk heeft ze de ouwe heks een fikse oplawaai verkocht en het karretje omgekieperd. Dat zal ze leren, dat seniore tuig van de richel.” Ook Kees de Jongen liet zich niet onbetuigd. Naar aanleiding van een onbeduidend ongemakje van Letterzetter (die kon een beetje moeilijk uitstappen vanwege een grote auto die naar zijn smaak te dicht naast zijn Dinky

dinky toy

Toy stond) merkte onze Keesje (ex-gymnasiast) op: “Letterzetter, je hebt jezelf tekortgedaan. Weet je wel hoe lekker het gevoeld zou hebben als je quasi per ongeluk een van de zijspiegels van dat monster van een monster afgebroken zou hebben?” Nee Kees, dat weten we niet en we willen dat niet weten ook. Waar woon jij?

Verder was er nog een ikje over een pensionado, meneer Veldstra, die in Rome was geweest en na ommekeer in Nederland door zijn vroegere leerlingen werd becommentarieerd. “Bijzonder dat meester Veldstra zijn laptop pas inlevert na en web paard weken daarna binnenland” zeiden Luvienna en haar autocorrectaapje in koor. Ze hebben keigelijk, da’s inderdaad heel bijzonder.

Als je dezer dagen in Rome een scheet laat, ruik je die 100% zuiver in Tulpenland, op twitter en tablet.”

“Als je dezer dagen in Rome een scheet laat, ruik je die 100% zuiver in Tulpenland, op twitter en tablet,” was het commentaar van onze Riverside Blues, die verder nog meedeelde dat hij “dagelijks loopjes speelt om op niveau te blijven” en dat ooit zijn harde schijf moest worden schoongemaakt nadat hij pornosites had bezocht. De “verboden sporen” worden nu “met zorg gekozen“.

Maar het was niet allemaal kommer en kwel. We mochten de misschien wel mooiste beginzin uit de ikjeshistorie bewonderen. “Een grijze dame op New Balance- sneakers loopt langs de kippenren mijn tuin in.” Bravo, Jeannette Kuijpers! Zo’n ikje wil je lezen. Het ging over een dementerende vrouw die dacht dat kippen op commando eieren kunnen leggen, alsof ze in een automatiek zitten.

Gesprek van de dag was vorige week vooral de Verkiezing Reageerder van het Jaar 2014. Vanaf de eerste dag gaat DSR aan de leiding, gevolgd door iemand die niet genoemd mag worden van Mopperkont, en door Heer Rozenwater.

Winnaars

De stemming van DSR heeft hierdoor volgens Keeseuforische proporties” aangenomen “nu hij denkt de popi jopi bokaal al in de tas te hebben.” Riverside Blues sloot een reactie af met: “Als u twijfelt op wie U wilt stemmen? Riverside–Riverside—Riverside—-Riverside—-Riverside—-Riverside.”. En in een vervolgreactie van een paar minuten later: “Voor hen die mijn laatste zin standaard overslaan: Stemt Riverside——Riverside—–Riverside——-Riverside—–Riverside———” Er kan, zie de link, deze week weer volop worden gestemd op de reageerders van jouw keuze!

etalage header

Letterzetter gaf aan dat hij tevreden is met de snellere toegang tot onderhavig “kwaliteitsblog” en dat hij “meer, meer, meer damesonderdelen zoals geshopte konten of lubberende Venusheuvelen” wil zien. Wij weten eerlijk gezegd niet of wij hieraan willen, kunnen of moeten voldoen. De negende aflevering van Heer Rozenwaters Liefdesverhaal Over erotische romans en lappen stof” was al op het randje hoor. Maar mensen mensen wat is dat mooi en waar gaat dat heen.

In de sector kleingoed: Timmerark vertelde dat hij op een woensdagavond een shagje wilde aansteken met een lucifer, toen de kop eraf schoot en in zijn linkerooghoek terecht kwam. Goed dat het niet op dinsdagavond was en dat het niet het rechteroog betrof, zeggen we dan maar. En Rob Alberts kwam even buurten met een vriendelijke groet: “Het herfstweer maakt mij niet vrolijk, mijn blogvrienden weer wel.” Ook op hem kan nog gestemd worden!

duimpjesbokaal

Zeker geen kleingoed is de Duimpjesbokaal die weer eens uitgereikt gaat worden. Winnaar deze week is Heer Rozenwater met zijn suggestie om een “haatlijstje” te maken (tien stemmen up en nul stemmen neer). DSR (over een kattig blogbaasje) gooide ook hoge ogen. Het 100e-reactielepeltje gaat naar Mopperkont voor zijn reactie over de verleidelijke Mylene Farmer.

We sluiten af met een vooruitblik op het dia-avondje “(“Dit is mijn leven”) dat Riverside Blues gaat organiseren als hij in Nederland is. Plaats en datum nog altijd niet bekend.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Stuur nu maar eens een goed ikje naar de krant, Scrol naar beneden en zeg wat het ikje van de dag bij jou losmaakt. Voor je het weet staan jouw pennevruchten volgende week in het nieuwe intro.

Inschrijven is niet nodig. Gewoon een reactie achterlaten. Mag met een fantasie-emailadres. Je eerste reactie wordt gemodereerd om te kijken of je echt bent.

Het Ikjesdiscussieintroarchief valt elders op dit blog te raadplegen. Feuilletons en levensverhalen of aanzetjes daartoe zijn welkom op apie@apiedapie.com. Kortom, het wordt weer een prettige week.

Advertentie

Auteur: Bas van Vuren

Schrijver - Rijmer - Kijker - Stemacteur - Figurant - Kent beroemde mensen - Maakt liedjes - Doet iets met #ikjes - Want ja - Je moet toch wat

135 gedachten over “En web paard weken daarna binnenland (47)”

 1. Kuur afmaken

  Er zit een hard bultje op mijn been. Het zit er al meer dan twee weken, en het wil niet weggaan. Als mijn dochter op bezoek komt, maakt zij zich zorgen: „Dat lijkt op een tekenbeet.” Ze stuurt mij naar de huisarts om zekerheid te krijgen.

  Deze bekijkt de plek en stelt mij gerust. Voor de zekerheid schrijft zij toch een receptje uit voor twee pilletjes antibiotica.

  Ik ga naar de apotheek en krijg de twee tabletjes overhandigd met het advies: „Wilt u de kuur wel afmaken?”

  Later op de nota zie ik € 6,50 staan. Advies medicijngebruik.

  Guus Rood

 2. Hierover hebben we laatst toch ook al een Ik-je gehad? Een stuk geestiger zelfs, al was dat ook niet veel soeps.

  Meestal zitten we rond deze tijd van het jaar tot over onze oren in de Sinterklaas-Ik-jes huivericoon maar dit is toch ook geen manier van doen.

  Hoeveel van dit soort generieke verhalen zitten er nog in de pijplijn?
  Eindoordeel: 3 (zegge: drie)

 3. De blogbaas weet er toch maar weer iets van te maken, ondanks het povere materiaal dat voorhanden is.

  De kopillustratie heeft me de lengte wel.

  Idee: als we nu eens met zoveel mogelijk mensen/aliassen omgekatte Reader Digest-bakken gaan insturen en het bekend maken zodra er vijf geplaatst zijn?

 4. Dus in Nederland moet je met je oren dicht je medicijnen in ontvangst nemen of heel hard schreeuwend, zodat het personeel niks kan zeggen. Brrr, eng RuttenAsscherlandje dat het er is geworden. Heel fijn ook voor oudjes van dagen die de kleine lettertjes echt niet kunnen lezen maar het niet durven vragen.

 5. Prima Intro weer, al ben ik niet geheel correct geciteerd. Na “van dat monster” moet ‘van een monster’ volgen. Het lijkt een detail maar is het niet. Een kniesoor die daar op let, maar laat ik nu toevallig zo’n kniesoor zijn.

  Wat het Ikje betreft: hier is volgens mij sprake van dubbele kwakzalverij en een complot tussen huisarts en apotheek. Zo ver is ons “eng RuttenAsscherlandje”, zoals Apie het noemt, waar het grote geld regeert en politici alleen nog blaten, al heen. Heel erg ja.

 6. Ja, dat was mooi. Hoe was dat in het Nederlands vertaald – Harrie en Hennie of zoiets?

  Weet nu nog steeds waar de alvleesklier voor dient. Koesterde ooit de hoop dat dat zou volstaan om dokter te worden.

 7. Leuk, goed gelukt je intro.
  Leuk he je verheugen op iets?
  Als eerder gesteld, 2015 is budgettair €, tijd, dicht gepijkerd.
  Als ik daar in ga rommelen, is het overzicht wel heel snel zoek.
  Wordt dus 2016. ( Vliegtuig ticket, hotel tijdig boeken. Eind 2015.)
  Wil dan u allen met zeer veel genoegen ontmoeten.
  Ideaal: Ergens op ’n plaats, waar MK van zegt, geen probleem, , ik zou vrij naar Apiedapie ’n Kei-leuk onvergetelijk “iets” met u willen delen.
  Ik heb geen idee, wie er bijvoorbeeld nu al zegt, oh , da’s ’n aardig idee zeg….kan het in de herfst? Maken we ’n herfstwandeling? voor mijn Philppijnse wederhelft is natuurlijk alles , wat ’n leuke aardige mensen die luitjes van apiedapie cafe?, opwindend.

  Dit is ’n voorzet, eind 2015 zal ik de vraag wat dwingender stellen, immers hoe eerder je boekt, des te ruimer de keuze mogelijkheden.

  Oh het “ikje”?

  Ik heb nog nooit ’n dokter meegemaakt, die anti biotica voor 2 dagen voorschrijft. altijd ’n week plus kuur afmaken.
  2 pillen, zal wel. plezierige dag.

 8. @RSB
  Leuk RSB – het genoegen is ook geheel aan DSR’s kant! Tot 2016 dan maar, misschien wel in Brussel?

  Puike reactie ook, goed te volgen. De week begint ondanks het zeer matige Ik-je onder een goed gesternte.

 9. Farmacie is ongeveer de langste universitaire studie, maar het blijven kruideniers.

 10. Dsr geheel eens, Pourquoi pas?
  Maakt mij nu alles nog kan, open is , niet uit.
  Het enige is, dat ik me voorstel ’n week in Tulpenland & Frituurkar-land wil zijn.
  Strand , museum, het kleurrijke bos, Brussels kant?
  Ik stel me voor reserveringen eind december 2015. te doen.

  Dik voorbereiden = dik genieten vooraf.

 11. De apothekers die in de tijd van de specialités slapend rijk werden hebben nu het tij gekeerd en gaan andere bronnen van inkomsten aanwenden.

  Het zijn en blijven de kruideniers van de farmaceutische industrie met hulp van de huidige zorgverzekeraars.

  Dit was al eerder in een ikje aangetoond maar kan nochtans niet genoeg benadrukt worden, liefst met een grappige pointe.

 12. De waanzin van medici en farmakeutels ten top:
  Twee jaar geleden kreeg ik bij ontslag uit een ziekenhuis een handgeschreven recept voor een ‘pijnbestrijder’ mee.
  Uiteraard eerst een uur wachten bij de apotheek, en toen kwam het:
  1 (één) tablet paracetamol (merkloos) kreeg ik. Zelf betalen: € 7,00
  Ongelogen.

 13. In een ver, ver verleden had ik de boordapotheek onder mijn hoede. 60 man en duizend bommen en granaten aan boord. Van New Orleans godspeed rechtstreeks naar Ashdod duurde drie weken en twee dagen, Een kruis maken op de billen, prikken in het vierde kwadrant, voorzichtig plunjer terugtrekken om te controleren of geen bloedvat was geraakt en daarna leegdrukken. Na twee weken was de tetracycline op. Bij aankomst was het liefdesverdriet niet te overzien.

 14. Ja , dank je Pawi, het blijft een dankbaar woord in mijn vocabulaire.

  Letterzetter,
  Ongehoord schandaal , knettergek is er niks bij, volkomen dolgedraaid is die hele gezondheidsindustrie., bedrog en fraude overal.

 15. Letterzetter,

  Je zou ook kunnen zeggen dat je thuis nog wel een paracetamolletje hebt liggen, maar na zolang wachten en zo’n verhaal ben je natuurlijk weer einde Latijn en flabbergasted en razend bovendien.

 16. Bij één van mijn vier ziekenhuisopnames dit jaar (waren best wel gezellige uitjes, eigenlijk, ik hou van zusters en ik hou van aandacht, kan het niet ontkennen) moest ik al mijn medicijnen meenemen. Bij ontslag bleken ze weggegooid. Vrijdagmiddag.
  Boze arts (op mij, omdat ik belde en haar stoorde, niet op degene die de pillen had weggegooid) faxte wat ik nodig had naar mijn apotheek. Alles voor drie maanden. Maar ik krijg alles ook van de apotheek voor drie maanden, en het was een week later zover, weer de hele lijst voor drie maanden. De apotheek wilde ze wel terugnemen maar het ging toch van mijn eigen risico af. Dat was al op en ik had geen puf om er tegen in te gaan dus ik liet het maar zo. Vroeger (niet zo lang geleden) kon je je overtollige medicijnen doneren voor een hulpbehoevend land, weet iemand of dit nog kan?

 17. Mijn apotheker is een lieve, aandachtige baas. Misschien omdat hij hoopt dat ik vaker kom maar dat blijf ik graag beperkt houden tot die plusminus een keer per jaar. Bovendien zie ik dan steeds weer een vernieuwde winkel, ook niet mis.

 18. Avondje uit

  Het komt er niet vaak van, een lekker avondje uit met mijn man. Maar afgelopen week hadden we kaartjes voor Simply Red. De kinderen logeerden bij een vriendin en we reden filevrij naar de Ziggo Dome. Een geweldige avond wacht. De online gekochte kaartjes hadden we al geprint. Bij de entree gaat het fout bij het scannen. Een printfout, vertelt een medewerker, maar we kunnen nieuwe tickets bij de kassa halen. Bij de kassa wordt bedenkelijker gekeken. Er is die avond een ander evenement, meldt de kassamedewerker: „Simply Red komt niet 20 november 2014, maar in 2015.” Op de parkeerplaats blijken we gelukkig niet de enigen die deze misser hebben gemaakt.

  Sabine van de Bovenkamp

 19. Dat ‘we’- gebruik (hadden we kaartjes / hadden we geprint / blijken we niet de enigen) van Sabine in dit Ikje over deze misser moet verbergen dat zij in haar eentje die fout heeft gemaakt. We hebben je wel door Van de Bovenkamp!

 20. Merkwaardig, maar wel karakteristiek voor de ongemakkelijke samenwerking tussen oud (de papieren dinosauriers, soms nog in stofjas werkend) en nieuw (de rest van de wereld) is dat ze kennelijk niet hetzelfde bestandje gebruiken voor papieren editie en web.

 21. Als ik uitga , wil ik via posters, die overal in de stad hangen: Riverside: Partytime.
  Het Groot Niet te Missen, komt tralala in de Metro.
  Ik bedoel er zal toch wel 1 één aanplakbiljet zijn?
  Lieverd, ik zie nergens de maestro ons toe lachen?

 22. zie maar:

  Avondje uit
  Sabine van de Bovenkamp | pagina 20
  Het komt er niet vaak van, een lekker avondje uit met mijn man. Maar afgelopen week hadden we kaartjes voor Simply Red. De kinderen logeerden bij een vriendin en we reden filvrij naar de Ziggo Dome. Een geweldige avond wacht. De online gekochte kaartjes hadden we al geprint. Bij de entree gaat het fout bij het scannen. Een printfout, vertelt een medewerker, maar we kunnen nieuwe tickets bij de kassa halen. Bij de kassa wordt bedenkelijker gekeken. Er is die avond een ander evenement, meldt de kassamedewerker: „Simply Red komt niet 20 november 2014, maar in 2015.” Op de parkeerplaats blijken we gelukkig niet de enigen die deze misser hebben gemaakt.
  Sabine van de Bovenkamp

 23. Alles op de achterpagina is interessanter dan het ikje. Vandaag weer aardig stukje van Pia de Jong over een concert van Rosanne Cash, de dochter van Johnny Cash, die eindigt met ‘ sing a traveling song’ een nummer van haar vader.

 24. Terzijde
  Ik heb wel ‘ns begrepen dat bij sommige organisaties…(?) men stelt we pleuren eind deze maand alle gebruikelijke software weg, we gaan schaduw draaien methet nieuw systeem?
  Is er niet ’n werkgroep bovengemiddel heel slim, die de vrije opdracht krijgt, de laptop is leeg, maak ‘ns ’n blauwdruk voor?

  1 maand later ligt het Businnessplan er.
  Kan zo ook niet bij de Gezondheidszorg?

  La Vie
  Dit is ’n stukje Philippijns leven, wat ik van redelijk nabij meemaak. dezer dagen.
  Hij , ’n begenadigd, zondagskind, wat hij aanraakt, ziet (in de markt) verandert in ’n geoliede organisatie. Transport in dit geval. Als er geen treinen kunnen rijden, laat ik toch bussen rijden? Simpel zat.
  Rijk,financieel is geen correcte omschrijving.
  Meneer trouwt, krijgt kinnderen, die natuurlijk allen dezelfde eigenschappen als vader hebben.
  Moeder overlijdt.
  Vader, eet ’n hapje plus drankje hier & daar.
  Ziet daar in eens ’n invalide dames uitbaatster, die , hem ook lief vindt.
  Ja, we laten de wederzijdse families met elkaar kennis maken. Goed idee.
  Jammer, voor meneer, maar de familie van het invalide meiske ziet het voor geen mm zitten met zo’n onbeschrijfelijk rijke man te trouwen. Daar komt narigheid van.

  Daar zijn we lekker me.
  Als je m’n vader trouwt krijg je de helft van het vermogen. Ik hoef je geld niet.
  De uitbaatster & hij zijn op hun beperkte manier heel gelukkig.
  Speelt zo’n 15 jaar terug.
  Gisteren is de bijna 97 jarige man overleden.
  De uitbaatster mocht de laatste maanden veel bij hem zijn, het herke nningmechanisme werd steeds beperkter, waar is Anna?
  Anna komt morgen.
  Als Anna er is : Party time.
  Vandaag opgebaard geworden, in ’n overdaad, lichtjes, bloemen, Op korte afstand van de kist zie je boog die de 5 bloemen links en recht met elkaar maken.
  Rond de kist is ’n plaatwerk gemaakt, als je wat figuurtjes zaagt, schijnt het grappig door. Machtig schitterend effect.

  De overledene laat het alles langs zijn kist onverstoorbaar toe.

  De hoeveniers frustselen met het groen, de witte bloemen, er wordt voor gewaakt dat er ook maar ’t gevoel van nouveau riche in sluipt. Vakwerk.
  Na 3 uur knippen & plakken is het sprookje klaar.

  Anna, dept haar tranen, wanneer iemand iets over “Daddy” vertelt houdt ze het niet droog.

  Riverside , wil je op de begrafenis: What a wonderful world spelen?
  Ja, natuurlijk.
  Moet ik wel op you tube goed luisteren, meespelen, gespeelde noten opschrijven.
  Moet morgen.
  Dit is éénmalig. Bij toeval, zit ik er zeer dichtbij.
  Het goede Karma, is soms leuk, maar soms , dat is nu, wel in ’n race kar.

 25. RSB: je lult te veel en te lang.
  Dus: denk aan de lezer, die bepaalt hoe interessant het is, niet jij.

 26. Mk,
  Mooi die muziek bij het stukje van Pia de Jong.

  Treffend en prachtig was weer Frits Abrahams met de moderne vorm van bedelen, schaamteloos gewoon geld vragen.

  Ik heb het zelf meegemaakt, vorige week, op het plein voor het Brabants museum stond een (z.g.?) dakloze die drie nachten op straat geslapen had en nu nog maar 4.40 euro nodig had om in het inloopschip te slapen.
  Ja hoor, nog geheel onder de indruk van al het fraais daarbinnen, trok ik mijn portemonnee, mijn echtgenoot liep gewoon zuchtend door.

 27. Gewoon iedereen, onvoorwaardelijk, gratis geld. De praktijk leert dat dan het aantal bedelende al-dan-niet daklozen spectaculair daalt. Plus nog een heleboel andere grote voordelen. Ik ben het boek Gratis geld voor iedereen, van Rutger Bregman aan het lezen en helemaal voor.

 28. Luvienna, lijkt me een interessant boekje. Klein vraagje: wie moet dat geld geven en waar komt het vandaan? Buitenland? Ik vraag het graag na in mijn omgeving, en misschien willen alle andere expats op de site hetzelfde doen in hun buitenland. Of Bill Gates, die een email schrijven wellicht? Of is er een vrijwilliger die het bij de zieken en bejaarden in Nederland op gaat halen? Sterk zijn die niet, en ze krijgen het later gratis weer terug. Ik bedoel maar, mogelijkheden zat, dom dat nog niemand daaraan gedacht heeft. Lezen dat boek, want het staat er allemaal vast in.

 29. Statement

  In de supermarkt staat sinds kort een rek vol schoenen. Voor het eerst valt het me op hoe groot de meeste exemplaren zijn. Mijn eerste gedachte is: „Het is crisis. Dus volwassenen zetten nu ook hun schoen.” Mijn tweede gedachte is: „Kinderen hebben steeds grotere voeten.”

  Ik loop langs de kleurplatenslinger en zie de inzending van een 87-jarige. Ze vermeldt: „Ik geloof nog steeds in U hoor.”

  Mirjam Killian

 30. Woendag, Killian-dag – waarbij opnieuw haar gedachtenleven centraal staat, zo denkt DSR als respectievelijk als eerste en tweede ba-uber-reuhhhhh-h.

  De ontknoping geeft te denken. De verderlichte kerken van tegenwoordig zouden het zomaar kunnen doen: zet je schoen voor God, en er komt nog wat in ook.
  Eindoordeel: 3 (zegge: drie)

 31. Verhikje

  Ontsnapt uit de gesloten afdeling

  Ik rij op een web paard door de supermarkt.
  Ik zie daar een 87-jarige met grote schoenen hangen.
  Ik kan dat zien aan het handschrift.
  ‘Ik geloof nog steeds in U.’
  Ik kijk trots om me heen.
  Daar komen mannen in witte pakken.

 32. @Timmerark, scherp gezien! Den expats buitenland is juist niet het land waarin zij wonen, edoch, dat werd bedoeld.

  @Ikje, bareuh, ik wil geen Kiliangezemel meer.

  @Letterzetter, heel mooi, die mannen in witte pakken, ik zie ze – en zo terecht – aan komen lopen. Ruimen die hap!

 33. Geloven in ….is er iets mooiers?
  Ik zou er van willen dromen dat…ik geloof in…..
  Vanuit die positie gooi ik 9 dromen weg, ik houd er 1 over, daar ga ik mee and slag.

  Om uitdrukkelijk de sint te melden, ik geloof in u?
  Ik zou dat thuis wel doen.

  Schat we vieren dit jaar sint.
  Met gedicht plus surprise.
  Chocoladeletter erbij, hadsikidee het gedicht.

  Niet op 5 december, maar ’n dag ervoor of zo.

  Maar om in het openbaar mijn geloof in heiligman te bevestigen?

 34. Terzijde
  Nog even over dat zorgstelsel : Is er in dat hele land geen Werkgroep Gezondheid blauwdruk te maken?

  Geactualisserd naar techniek en privacy?

  Ik bebrijp dat niet.

 35. Nog een aanrader voor in de zak: Het Hout van Jeroen Brouwers, waarin op pakkende wijze wordt beschreven hoe de volgelingen van Franciscus van Assisi zich op een jongenskostschool vergrijpen aan hun pupillen, waarbij de roede niet wordt gespaard en er flink wordt gereden, maar niet over de daken.

 36. “mopperkont
  november 25, 2014 om 19:30

  keesie is nooit te beroerd om het voor zijn idool op te nemen.

  mopperkont
  november 25, 2014 om 19:32

  bovendien staat in de digitale versie ook filvrij.”

  Allejezus, wat een kampioen zeikerd en aartsleugenaar is die mopperkont. Een flink pak slaag met een forse roede verdient ie.

  http://www.nrc.nl/ik/2014/11/25/avondje-uit/
  filevrij staat daar, ja?!

 37. Ik heb van Sinterklaas ‘Ik kom terug’ van Adriaan van Dis gevraagd, over zijn moeilijke moeder.

  De sinds jaar en dag door Sinterklaas ingeschakelde uitvoerdster voor onze familie keek bedenkelijk toen ik zei me op het feest der herkenning te verheugen.

 38. @K
  Kukeleku, zei de haan.

  Laat je niet opnaaien man – je weet wie het zegt.

 39. Keessie
  Ik weet natuurlijk, net zoals jij, dat er in cyberspace wel eens iets wegvalt. Om me dan meteen een aartsleugenaar te noemen, daarmee laat je je wel kennen, jongetje.

 40. Dsr 17.17h

  Merkwaardig verzoek aan de Sinterklaascommissie die de wensen van de DSRclan uitvoert.

  Ik heb uit de annalen begrepen dat de kleine jongen een zeer moderne en liefhebbende moeder had, van grote allure zelfs, die stadse fratsen gretig omarmde en zelfs vader en grootvader durfde tegen te spreken.

  Adriaan van Dis heeft met ‘Ik kom terug” een stukje onverwerkt verdriet verhaald ( ondanks de vele psychotherapieën )

 41. “Een stukje onverwerkt verdriet” (gruw-icoon) is een pleonasme Klare. Adriaan kan alsnog het laatst geplaatste stukje op mijn blog lezen, scheelt een hoop psychotherapieën ook. Maar wellicht is het boek wel weer mooi.

  Hoe dan ook, we weten onvoldoende over ons Rechtertje om ons een oordeel aan te kunnen matigen. En zelfs al zouden we wél voldoende weten, dan nog is elk oordeel aanmatigend.

 42. KT
  Wat is er zo merkwaardig aan het verzoek (van dsr) aan sinterklaas ?
  Je weet toch wel dat dsr zo geleerd is, dat hij een boek niet gelezen hoeft te hebben om te weten waar het over gaat.

 43. Nou Nou Kees, wel grote woorden als pleonasme en gruwicoon van onze trouwe voormalige Keesie de gymnasiast.

  Je wijze oordeel, een gymnasiast waardig, zal ik in gedachte houden.

  Mijn oordeel, wel of niet Olympisch, aanmatigend of niet kan zelfs de hubris overstijgen.

 44. Je kunt K. niet met Warhoofd vergelijken.

  Hij heeft niks te verkopen en beoordeelt geen Ik-jes in kroketten en bier.

 45. Volgens Kees is een oordeel of mening, zelfs als je voldoende informatie hebt, aanmatigend. Tja, wat moet je daarmee? Een bizar standpunt. Maakt ons tot robotten zonder onderscheidend vermogen.

 46. Laat K. dat maar denken. DSR heeft er geen oordeel over.

  Uit het gros van K.’s reacties blijkt dat hij niks tegen oordelen heeft, zodat eea in de praktijk er niet toe doet.

 47. …maar K. heeft natuurlijk gelijk dat oordelen over iemand persoonlijke omstandigheden aanmatigend zijn, tenminste als die tot stand komen zoals hier soms het geval is: door psychiaters van de kouwe grond die denken dat je aan de menselijke geest kunt knutselen en prutsen alsof het een Puch Maxi is.

 48. Hij zegt “En zelfs al zouden we wél voldoende weten ..” en maakt zich daarbij onsterfelijk belachelijk. Zie ook Mopperkonts opmerking. Oordelen bij onvoldoende info kan uiteraard aanmatigend zijn, maar daar heeft onze gymnasiast het dus niet over. Hij heeft het over bij “voldoende” info. Voldoende volgens wie? Hem toch? Voldoende waarvoor, voor dat oordeel toch? Proest icoontje en gaat over tot de orde van de dag.

 49. Toch heeft hij ergens wel een punt: zelfs al zou je kunnen oordelen, dan wil da niet zeggen dat dat ook per se moet. Uit pieteit oid.

 50. Waarvoor? Iemand kan er toch voor kiezen niet van ’t oordelerige soort te zijn?

  ‘Oordeel niet opdat gij geoordeeld zult worden’ leert de Schrift ons. Daarna te willen leven -DSR zou ’t niet kunnen- is op zich een nobel streven.

 51. Wisseltruc

  Met in mijn portemonnee alleen een biljet van tien euro en een pinpas zonder chipknip sta ik voor de parkeerautomaat. Achter mij blijkt een heer bereid om het tientje te wisselen. Tien losse euro’s stort hij in mijn hand. Twee daarvan verdwijnen in de automaat, de rest gaat in mijn jaszak.

  Als ik na een uurtje bij een damesmodezaak een aankoop wil afrekenen, open ik mijn portemonnee. Mijn pinpas zit er in… én een tieneurobiljet! Met een onthutst gezicht sta ik daarnaar te kijken. Net zo lang tot de caissière vraagt wat er is. Ik leg het haar uit. „Pas maar op”, zegt ze vriendelijk. „Er wordt hier de hele week al gewaarschuwd voor wisseltrucs.”

  Simone Kramer

 52. Aardig voorval, het zal je gebeuren zeg, tientje zeker aan een dakloze gegeven? Etc, etc.

  Maar wat is het houterig opgeschreven zeg: “Als ik na een uurtje bij een damesmodezaak een aankoop wil afrekenen…”. Daarna zeker meteen door naar de manefucturendetailist?
  Eindoordeel: 6- (zegge: zesmin)

 53. Het voorval heeft zeker iets grappigs, en je ziet het voor je, iets dergelijks is een ieder weleens overkomen

  Maar hoeveel mooier zou het niet zijn geweest als Simone had afgesloten met een: als betreffende heer (waarom het geen man is zullen we nooit weten, wellicht had hij een bolhoedje op?) dit voorval herkent (en me zegt waar het was, welke kleur jas had ik aan e.d.) kan hij de 10 euro bij mij terugbekomen. Naam en email bij de redaktie bekend.

  Kans op echt moeten teruggeven miniem, maar mensen, mensen, mensen, een golf van vertedering zou toch over Nederland slaan? Nu dus niet.

 54. Geinig Ikje, acceptabel geschreven. Apie, die man wordt een heer omdat hij op wisselen bij een parkeerautomaat is voorbereid. Daar wijzen die 10 losse euro’s op. Kom daar tegenwoordig nog maar eens om. Een 6- vind ik dus te mager. Er mag van mij een puntje bij.

 55. Een beetje slordig om niet te zeggen dom van Simone om weg te lopen zonder de heer het tientje te overhandigen, maar gelukkig was de cassiere nog dommer. Van de zo gewaardeerde zelfspot blijft daardoor weinig over.

 56. Goh, dat is pas een echte heer die 10 losse euros ‘wisselt’ tegen niks en niemandal , zonder protest of molest.

  De caissière maakt het punt met de laatste zin.

  Een mooie renaissance van het ikje.

 57. Ja, schitterend verhaal.
  Er zijn stukjes aarde, waar je iemand vraagt ‘”wil je me rijden/chaufferen?”
  Je geeft de man wat geld, je zegt waar je bent, ’n mobieltje.
  Dat is het.
  De auto parkeren is zijn “missie”.

  ’n Auto is er om jou te vervoeren. Niet meer , niet minder. Ja, als je geen aircon hebt, is het geen goede auto.

 58. Cola

  Op vakantie in de Verenigde Staten gooit mijn zoon van acht tijdens het diner een maxibeker cola omver over de tafel. Ik zit aan de ontvangende kant en krijg bijna een halve liter cola in mijn schoot, die verder langs mijn benen mijn schoenen in loopt.

  Omdat het niet de eerste keer is dat hij zijn drinken aan tafel omgooit, ontsteek ik in woede en ga verbaal tegen hem tekeer.

  Terwijl ik nog steeds kwaad naar de toiletten loop om me zo goed mogelijk te verschonen, hoor ik hem tegen zijn moeder zeggen: „Zo praat je toch niet tegen een klein jongetje.”

  Frank Rosenmuller

 59. Dit geval gooit hoge ogen als het naarste Ik-je van het jaar, met diverse kandidaten voor individuele lelijkheidsprijzen.

  ‘ik zig aan de ontvangende kant’, ‘ga verbaal tegen hem tekeer’ – schei toch uit man! Wat een akelig meel-in-de-waffelgewauwel.

  Zo praat je toch niet tegen grote mensen? Opgedraaide zenuwpees.
  Eindoordeel: 3- (zegge: driemin)

 60. Het is inderdaad erg slecht geschreven, in aanvulling op die van DSR wijs ik nog op de schoot die langs zijn benen de schoenen inloopt. De anekdote laat een ikjesschrijver zien die op mij erg onsympathiek overkomt, maar goed, zou Mopperkont dan zeggen, het is zelfspot.

  Het jochie heeft het enige juiste antwoord gegeven. Nog een gelukkie dat Frank (ik herken de naam, zal wel weer een veelschrijver zijn) weer heelhuids dat land is uitgekomen. Ze houden in Amerika niet zo van op kinderen scheldende ouders. In Amerika is een kind koning, een leader. Wildvreemde vreemdelingen gaan met jouw kind babbelen en spelen alsof ze familie zijn. In het begin heb ik regelmatig een pedo-alarmbelletje in mijn hoofd moeten negeren. Toen ik eraan gewend raakte was het eigenlijk wel leuk. Kon je als vader in de bar ook eens een andere kant opkijken en je met leuke vrouwen onderhouden (die stuk voor stuk helemaal VERZOT op je kind en dus ook op zijn vader waren). Ach, those were the days …

 61. @APD
  Misschien kun je je glorietijd wel herbeleven met behulp van een puppy ofzo.

 62. Is het voorzetten van een halve liter cola vol suiker niet een vorm van kindermishandeling en het gedrag van dat jongetje een vorm van stil maar effectief verzet?

 63. Laat ik nou geen idee hebben, wat Frank drijft, om dit verhaaltje ons te delen?
  ’n Raadsel. Zijn er daar in jouw “clubje” echt fantastisch gekke leuke dingtjes gebeurd, met Sinterklaas misschien?
  Ik denk niet dat je me zo’n stukje proza, hier de handen op elkaar krijgt.
  Moet je horen,….dat heb ik toen naar de de nrc gestuurd.
  Niet leuk, zelfs niet voor één keer.

 64. Er is hier bijvoorbeeld in de buurt een vent die zijn hond heeft geleerd rechtop te staan in zijn auto als het dak neer beneden is.

  Als de zon schijnt, rijdt hij rondjes en knipoogt hij naar de vrouwtjes.

  Het zal wel succes hebben, anders was het zonde van de benzine.

 65. Een “maxibeker” in de VS is normaal gesproken 16 ounces, ongeveer 0.473 liter. De helft daarvan wordt meestal ingenomen door ijsblokjes. De hoeveelheid Cola die Frank in de schoot geworpen kreeg was waarschijnlijk dus aanzienlijk minder dan een halve liter, maar verfrissend zal het zeker geweest zijn.

 66. Glorietijd? Beleef ik nu! Hadsikidee da’s nog ‘ns statement der herkenning.
  Herinneringen zijn leuk, aardig, maar voor Mij voor Ons gebeurt ’t Hier & Nu.
  ’n Statement, dat staat als ’n Huis.
  Chapeau.

  Dsr plaatst de treurigheid in perspectief. Het is treurigheid alom.
  Kees de J.kadert de “plas Cola “als kindermishandeling, Frank ik vrees dat het vandaag niet anders zal gaan. Geen zwartkijkerij. Dsr krijgt gelijk.

  Misschien krijgt Frank wel ’n gedicht van Sinterklaas, dat ie betere “ikjes” moet insturen?

 67. Als het meezit gaat DSR binnenkort een Ik-je insturen, over een eenvoudig voorval, met diverse haken en ogen (kinderen, zelf slechts de rol van chroniqueur – plaatsing gegarandeerd zou je denken).

  Maar wat is het moeilijk om soepele overgangen te maken. Hopelijk brengt het weekend inspiratie.

 68. Chow King, ’n Chinese 6 stukjes lekkernij keten.
  Hun thee, beetje caramel op de bodem 25 % of zo ijsblokjes. Rietje erbij, zuigen maar. ’n Half uurtje dan is het op. Houdt je die ijsblokjes over. Over heerlijk. Iedere dag? Zou ik niet doen. Maar 1x in de zoveel weken is ’t voospelbaar erg lekker.
  Als het buiten zo warm is is die thee ’n lekkernij.

 69. You tube dutch Swing College 35 jaar. Peter, hoe komt het dat alles klinkt zoals ’t klinkt?
  Wel, als we in de bus zitten, hoef ik de overgangen alleen maar op te schrijven op ’n enveloppe of zo. Gaat vanzelf. Muziek zit al in mijn hoofd.
  Ze nemen de grootste hotelkamer oefenen daar, , de heren krijgen 3 dagen om ’t te leren.
  Overgangen zijn ’t lastigst.

  Ook op you tube aan ’t woord John Engels, in zijn glorietijd, drumde als geen ander, kent al die wijsjes en overgangen, kon zo horen of de bassist zijn huiswerk had gedaan.

  Ik wens dsr oprecht veel sukses.

 70. Neen Zanikzeloot – dan moet je toch echt beter lezen.

  Het zal je wel weer om het herrieschoppen te doen zijn. Maar daar is de laatst tijd weinig animo voor. Vandaar dat we ook maar weinig van jou en je soort horen. mild-tevreden glimlachicoon

 71. Nee, dsr, jij moet beter schrijven: ‘hij’ slaat terug op / heeft betrekking op die hond en niet ‘die vent’. Nederlands is moeilijk voor sommigen… Probeer het nog ‘ns kerel, laat ons lachen.

 72. DSR neemt mild glimlachend kennis van je opvatting, maar deelt deze niet.

  Hij ziet tevens zijn analyse over jouw motieven bevestigd. afkeurende glimlachicoon

 73. Hahaha, dsr blaast de aftocht met z’n staartje tussen z’n beentjes, heel verstandig, hij weet niks te onderbouwen. Hoe is het ondertussen tussen dsr en de vrouwtjes, hm?

 74. 100. Wie is Mildred dan wel.

  Heeft zij dan wel hij een verleden alhier.

  Enige opheldering zou wel op zijn plaats zijn.

 75. Klare taal, iedereen die hier in 2014 een commentaar heeft achtergelaten komt op de lijst te staan. Zonder uitzondering. Wel grappig om te zien dat Ut, Maduro, Henk en Mildred, om maar eens wat namen te noemen, allemaal, stuk voor stuk, op nul stemmen staan. Oftewel, de zeloten filteren zich blijkbaar vanzelf uit.

  Reageerders die verhalen aandragen staan in de top vijf (DSR, hij die van Mopperkont niet genoemd mag worden, Heer Rozenwater, Timmerark) alsmede qua verdere hoge notering de reageerders die op de een of andere manier origineel, interessante content aandragen en/of een duidelijk coherent profiel hebben (Luvienna, Klare taal, Letterzetter, Mopperkont, pawi, Ad Hok, Riverside Blues) om maar eens wat te noemen. Ilona zou daar zeker tussen passen, maar heeft nog niet zo heel veel gereageerd. En ja, degenen die maar wat sneren, alleen maar anderen afkatten, die mogen toch nog weer eens bevestigd zien dat het gewoon niet gewaardeerd wordt door het Apiedapie lezers- en schrijfpubliek.

  Dacht ik in het begin dat zo’n verkiezingslijstje onzin zou zijn, nu lijkt het toch alsof er een echte kwaliteitswaardering in doorschemert. Kei interessant!

  STEMMEN KAN NOG MENSEN!

 76. Zeloten zijn dus ook welkom op de scoreladder van APD.

  Ik ben benieuwd wat zij , met een spicy touch , bijdragen aan de sfeer alhier.

 77. Opname in de scoreladder houdt geen waardeoordeel van blogbaas dezes in, Klare taal, maar duidt op transparantie en tolerantie. De kiezer heeft het voor het zeggen! Stem stem stem stem stem stem

 78. Och APD, ik blaas maar even wat van me af, ik zit eigenlijk nergens mee, maar je hebt wel wat aangericht en je weet het prachtig te positioneren met transparantie en tolerantie , subliem, je bent een perfecte pr manager van jezelf en een professionele voor je BV.

 79. Apiedapie
  november 28, 2014 om 20:26

  Zo, zo, en Kees de Jongen voldoet niet aan die criteria? Hij constateert zelve anders een schrijnende discrepantie tussen zijn lage stand en percentage in de popi jopi poll enerzijds en het hoge aantal opwaartse duimpjes onder zijn posts anderzijds. Maar het kan natuurlijk liggen aan gebrek aan naamsbekendheid en/of verwarring met zijn vorige nick. Of zijn er soms andere, duistere krachten in het spel?

 80. Trouwens, het is en blijft een kei-leuk blog, een woord wat ik jaren geleden niet uit mijn mond had gekregen.
  Zo zie je dat grenzen vervagen en normen verdwijnen.

 81. Kees,
  Ik weet niet hoe jij op de scoreladder staat, maar ik vind jouw blog een prachtig oeuvre van klassiek en modern(Stones) wat niet geëvenaard is

  Die Stones zijn schitterend, altijd ben ik een fan geweest.

  Mozart is mooi, maar ik ben meer een Bach- liefhebber op dit moment.

 82. @Klare taal 22.00 Grenzen vervagen en duiken elders weer op, normen verdwijnen en worden vervangen door nieuwe normen.

 83. @ Luvienna,

  Helemaal waar, mee eens, zo is het dus.

  Het zal alleen niet veel oplossen.

 84. We zullen het nooit weten, Kees. Maar het beste paard van stal! Gelieve je in het rijtje ingevoegd te weten. In volle overtuiging. Vergeten is menselijk.

 85. Zonder meer het beste ikje van het jaar. Je zou zo’n jongen wel achter het behang willen plakken, maar Frank weet zich voorbeeldig te beheersen door het van zich af te schrijven.

 86. Postadres

  Als Nederlandse Jeugdbond voor Natuurstudie (NJN), een natuurvereniging voor iedereen tussen de 11 en de 25 jaar, maken we al jaren gebruik van de zakelijke doorzendservice van PostNL. En al die jaren verloopt de service allesbehalve soepel. Dit voorjaar stuurden wij een klachtenbrief over kapotgescheurde enveloppen, extreem vertraagde post en de moeite die PostNL leek te hebben met gewijzigde adresgegevens.

  Na enkele maanden wachten op een reactie besloten we maar eens te bellen. De telefoniste bracht verheldering: „Wij behandelen geen klachten die per post worden verstuurd. De zakelijke afdeling van PostNL heeft geen postadres meer.”

  Mara de Pater

 87. Moe moe moe word ik ervan. Sluikreclame voor de tent zelve. Was helemaal niet nodig om die met naaam en toenaam te noemen, zelfs nog wat ze doen. Het is een ikje! Schrappen wat niet essentieel is voor de verhaallijn. En de pointe is dezelfde als die van de ING Buitenlandafdeling die geen faxnummer heeft. Nou, lekker begin van het weekend!

 88. Apiedapie
  november 28, 2014 om 23:34

  Apie, mijn reactie was een schoolvoorbeeld van gespeelde verontwaardiging. Zolang ik in eigen huis maar de populairste ben. 🙂

 89. Kees, de mijne ook, schoolvoorbeeld van reclamaties serieus nemen, wat je er ook van vindt en ze gebruiken als marketing tool. Maar wat apart, jij organiseert thuis verkiezingen!

 90. “De zakelijke afdeling van PostNL heeft geen postadres meer.”
  Toch heeft die Natuurclub een brief naar PostNL gestuurd. Met een adres erop, neem ik aan. Vreemd toch?

 91. Apiedapie
  november 29, 2014 om 15:06

  Geheime verkiezingen Apie, want het moet er wel eerlijk aan toe gaan.

 92. Stemmen? Dat zal toch wel?
  Stem op al het gooooooods
  Stem Riverside 3x dus Riverside. Riverside Riverside Blues.

 93. Mara, voor wie het “ikje” is, weet ik niet?
  Je wilt applaus scoren?
  Met zo’n stukje?

  Oh, voor de reactanten ’n beetje?
  Maar dan moet ’t wel ’n beetje op ’n “ikje” lijken?
  Ik zoek graag die trage lach?
  Waar moet ik beginnen?

  RiverSide River Side
  Blues Blues
  Make your Dream come true Stem Riverside
  Blues Forever, 3x dus forever, Forever Forever.

  Wijze
  In Holland staat ’n Huys
  Her refrein gaat op de wijze van
  Aan de oever van de Rotte.

 94. Tja, de ellende van de wrede realiteit in Nederland komt weer eens boven water…

  • Postnl heeft geen postadres
  • KPN-telefoonwinkel telefonisch niet bereikbaar
  • KPN-internet geen verbinding met internet
  • Politiek met kop in het zand
  • Internetbankieren niet mogelijk bij ING
  • Ziekenhuizen failliet
  • Premie’s aanvullende ziektekostenverzekering voor ouderen hoger
  • vul maar in…

  Maar gelukkig hebben we Bianca Krijgsman!

 95. Er kan dus op meerdere manifestaties van de Zanikzeloot gestemd worden.

  Worden die uiteindelijk allemaal bij elkaar opgeteld?

 96. @ DSR,
  Ja, natuurlijk als hij/zij steeds onder hetzelfde i.p nummer reageert.

  Maar wees gerust, hij /zij zal jou nooit inhalen.
  Het blijft een rare rating, ondoorzichtig, waarbij je zelfs achteruit kunt boeren als je niet in het gareel loopt.

 97. Leuk en smakelijk ook dat Klare Taal weet te melden dat DSR ook achteruit kan boeren [getver].

 98. Riverside, het loopt voor geen meter, dat river river side side blues op de wijs van Holland Staat een Huis. Denk aan je jambes, man, de klemtonen, die lopen verkeerd. In Hol, daar ligt de klemtoon op de tweede, op River is het de eerste. Nog even doorknutselen. Het is mijn vak (geweest) dus als je hulp kunt gebruiken, stuur maar op. Was het niet Henk Elsink die een parodie op het gebruik van verkeerde klemtonen heeft gemaakt? Johanna … meisje voor halve dagen (klemtoon op ve en en), we gaan googelen, ben zo terug.

  DSR, voor “ik de zanikzeloot” is al een aparte categorie, bovendien heeft de Integriteitscommissie aangegeven dat aanvragen tot merging van accounts alleen door de zeloot zelfde kan worden gedaan, gestaafd met motivatie en technische info (een klein chequeje helpt ook).

  Hoe het ook zij, het nieuwe intro staat al weer in conceptvorm met de hoeven op de grond te krabben. Voor het eerst sinds heel lange tijd staat DSR weer eens in de kop. Hij heeft het gewoon verdiend vonden we. Een peek preview naar de nieuwe titel is alweer te raadplegen op het bekende adres. E.e.a. kan echter nog tot morgen 12h59 worden aangepast.

 99. Merkwaardig, dat geheugen, het zijn heel andere grapjes: verwisselingen als Jeine Klohanna, eh Kleine Johanna. Boorvij i.p.v. voorbij, Als het worstnacht is gekersten … en de zaal ligt blauw. Nu een tikkie gedateerd mensen. En Apie kan er niet eens om glimlachen, oh, hoe vergankelijk is toch alles, had ik het maar niet opgezocht 😦

 100. Ja, en zo gaat dat dan, we kennen het, dan zie je in de rechterkantlijn suggesties en voor je het weet ben je een paar uur verder. Deze moet toch echt even:

  Timing ja, timing is alles … Deze staat ook anno 2014 nog als een huis! 😀 😀 😀

 101. Zeg. U daar het is ook de aardigheid dat het voor geen meter loopt?
  Tekst dichtsel het klopt alles niet.

  Geketend aan het creatieve , gaat alles zo maar de cyber in.
  Ik wilde wou, had gemoeten, het moet nu, in die chaos van krachten, stuurde ik het in.

  Het aardige is dan natuurlijk, dat bij ’n poll die de dagkoersen weergeeft, mijn dagkoers niet ’n beetje daalt, keldert, het kost mij meer stemmen dan ik ooit voor mogelijk hield, drama te over.

  Dat het niet klopt…wat moet ik niet neerzetten om de uitglijder te compenseren.?

  Dat was eigenlijk meer de insteek.

  Test

  http://www.Youtube.com/LeftyJrPro

 102. Ad Eliezer
  Helemaal zeer eens.
  Stap 1 eerst de reageerder van het Jaar.

  conclusie:
  Wegens overweldigend succes in onbegrensdheid van het meten, wat zullen we meten, per kleinste meeteenheid? De dag.

  Weergave , Synchroon met Intro dat eens per week verschijnt?
  Aparte link naar de week koersen.

  Per kleinste eenheid per dag geef je aan.
  – de mooiste opmerking
  – de hoe kom jer op.
  – de leukste muziek link
  – de leukste …link.

  Valt het te programmeren?
  Test periode januari 2015.

 103. 24 november 2014…een jaar terug. Er hangt een vreemde maar wel serene sfeer. Ergens geeft RSB DSR gelijk, APD en Kees zijn aardig naar elkaar. Het verkiezingsgala der reageerder van het jaar werpt langzaam haar schaduw voor der uit.
  Zeloten kruipen uit krochten. Tot deze aflevering ben ik vandaag gekomen, maar, eerlijk is eerlijk, de ikjes en de reacties daarop sloeg ik over. Ik ben welisnietis geen socioloog maar dit blog is er weliswaar voer voor, ook moralisten kunnen zich hier laven.

Ik vind er dit van:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: