Doe Mee Aan Verkiezing Reageerder Van Het Jaar 2014

Winnaars

We hebben allemaal zo onze favoriet, misschien wel onszelf en dat mag. Feit is dat iedereen vanaf nu mag stemmen op de reageerder die in 2014 de beste, origineelste, grappigste, ontroerendste, liefste, interessantste, kijk maar reacties op het blog heeft geplaatst. Een handig hulpmiddeltje kan de “Wie Wie is op Apie” zijn. Of het eigen geheugen of humeur van de dag.

Pollingstation

Stemmen kan zonder stemkaart en is eenvoudig. Even klikken en dat is het al. Fraude – meerdere malen vanaf verschillende devices of door het mobiliseren van familie en vrienden stemmen – wordt keihard afgestraft. Hoe? Een ingenieus stemfraudedetectortje analyseert patronen, IP-nummers, tijdstippen, en corrigeert uitbijters.

Alle reageerders die dit jaar meer dan een paar keer op de site hebben gereageerd zijn opgenomen in de lijst, zonder aanzien des persoons. Verzoeken tot verwijdering door de reageerder zelf worden – na verificatie – natuurlijk gehonoreerd. Aantal ingediende en gehonoreerde verzoeken tot op heden (7 december): 11 (schrijve elf).

Hier komt het stemformulier. Elke 24 uur mag één (schrijve 1) keer worden gestemd en wel op maximaal vijf (schrijve 5) verschillende reageerders per keer. Uitslag wordt, behoudens bijzondere omstandigheden, rond de jaarwisseling bekend gemaakt.

vetleren medaille

Blogbeheerder Apiedapie zal in geval van een eventuele overwinning geen prijs ontvangen, het vetleren dingetje zal in zulks geval aan de nummer 2 op de lijst worden aangeboden. En als die hem niet wil dan aan nummer 3 enzovoort, net zolang tot iemand het ding wil hebben. Als niemand hem wil hebben, dan wordt het de hoofdprijs van volgend jaar. Want weggooien zou zonde zijn.

UPDATE: POLL IS CLOSED AS OF DEC 24 1PM

UPDATE: DE EINDUITSLAG STAAT HIER

Winnaars

Auteur: Bas van Vuren

Schrijver. Rijmer. Kijker. Kent beroemde mensen. Maakt liedjes. Holland Douze Points.

531 gedachten over “Doe Mee Aan Verkiezing Reageerder Van Het Jaar 2014”

 1. Zeker, die staan allemaal nog op de vaas! ’t is best ’n hele bos hoor.

  Like

 2. De blogeigenaar ziet zijn reclame-inkomsten door de recente feuilletonsuccessen natuurlijk skyrocketing omhoog gaan. Dan zal hij het toch niet bij één prijsje laten? Nee, natuurlijk niet, kom zeg! De beste vrouwelijke deelnemer krijg een prijs, de runner-up een prijs én een troostprijs voor de zieligste verliezer. Allemaal wel zo eerlijk.

  Like

 3. Wat ben je toch een ondankbaar mannetje. Heeft een hele avond op mijn kosten zitten eten en drinken, kreeg gratis vervoer naar het station, en nog kon Holle Bolle Gijs van de honger niet slapen.

  Like

 4. Een ongemeen felle reactie van onze bloeigenaar die wel eens vaker ongenuanceerd uit zijn slof schiet. Ik vroeg die extra prijzen echt niet voor mezelf hoor! Ik dacht vooral aan Luvienna en Bertje en als runner-up had ik Timmet in gedachte. Die heeft het al moeilijk genoeg.

  Like

 5. Het stembeeld lijkt me te difuus voor runner-ups, vooral ook door de sabotage. Bij de volgende verkiezingen, die wel beter zullen verlopen, is ’t natuurlijk iets anders.

  DSR is gen voorstander van poedelprijzen, want er is al middelmatigheid en erger genoeg. Maar als ie er dan toch uitgaat, dan ook maa naar DSR, want geen enkele reageerder krijgt het zo zwaar te verduren – en blijft er zo netjes bij.

  Hou jij je toespraakje klaar, HR, voor als je naar voren wordt geroepen?

  Like

 6. Nou snapt DSR er niks meer van – HR gedraagt zich niet anders als altijd. DSR nodigt hem uit om een goed humeur mee te nemen morgenochtend, en een praatje gereed te hebben in antwoord op DSR’s Dankwoord.

  Kortom, alles is gereed – je laat je toch niet narren door HR?

  Strijk liever je overhemd nog eens, vooral het kraagjem en dan onder de wol. Het is morgen vroeg dag.

  Like

 7. Trouwens, HR, een speciale prijs voor vrouwen is natuurlijk vreselijk sexistisch! De doorsnee-reageerderin hier zou je ermee om de oren slaan.

  Like

 8. De Schrijvende Rechter heeft hem gewonnen, als de regels of het stemmechanisme niet helemaal eerlijk waren dan is dat hem niet aan te rekenen, en zijn zege stond al bijna vanaf het begin vast. Hij verdient dus de bokaal, blijkbaar heeft hij hier een grote aanhang.
  Luvienna heeft een flinke eindspurt ingezet, en dat komt niet door mij, ik heb een hele week niet kunnen stemmen, (of willen for that matter).
  Letterzetter en Kees de Jonge, maar ook die boven hen, zijn na een zwakke start netjes om hoog geklommen, wat, als ik afga op mijn laatste drie maanden regelmatig bezoek ook zo eerlijk lijkt. Ze reageren vaak en positief. Dat ik lange tijd op de 5de plaats stond verbaasde mij hogelijk, omdat ik nog maar kort reageer, en als reageerder sla ik vaak de plank mis, heb niet een erg vaste toon, zeg maar. Indra vind ik ook een leuke reageerder, van Bertje, sorry, heb ik op dit moment geen herinnering. Mijns inziens, en daar zal wel kritiek op komen, zou toch echt de enige terechte winnaar Apiedapie zijn, op één uitglijdertje na heb ik hem nooit op een wanklank kunnen betrappen, ook niet als reageerder bij mij en vele anderen op het helaas ter ziele gegane VKBlog. En dat schrijf ik ook niet omdat ik hier mag publiceren, waar ik hem wel dankbaar voor ben. Als schrijver wil je toch gelezen worden, en ook, of juist, aan slechte kritieken heb ik altijd wel wat. Hier begon mijn road to fame (zal ik later overal vertellen) en ik heb veel geleerd over mijzelf. Over hoe te reageren, hoe niet, en vooral op wie niet. Toch leerzame momenten. Ook heb ik geleerd niet meer zo impulsief te zijn, niet te snel iets geplaatst willen hebben maar er soms nog een nachtje over slapen dus. Dank je voor je geduld Apiedapie.
  Wat mij t.a.v. de uitslag verbaasd is de vrije val van Heer Rozenwater, een begenadigd schrijver en een aangename reageerder. Is er hier sprake van een Noord Koreaanse situatie? Ook Riverside Blues, een karakter zoals je op een forum als dit hoopt aan te treffen, had van mij hoger mogen eindigen, hij was één van diegene op wie ik steevast heb gestemd.
  Enfin, het was een leuk initiatief, met een eigen relletje (sign of the times) en verdiend herhaling.

  Like

 9. Je voelt je zo te zien weer wat beter, Timmer, gelukkig maar.

  Apie had gelijk dat hij deze verkiezing niet kon winnen, puur en alleen omdat hij geen reageerder is. Ja, hij reageert wel maar hij is de bogbaasgod. Daar kunnen we ook wel een verkiezing voor houden maar dat wordt met 1 (zegge: één) deelnemer wel wat saai.

  Vrije val van HeRoWa? Hij heeft toch een mooie (en zeer verdiende) 2e plaats?

  Leuk zo te lezen over hoe jij je ontwikkeling hier hebt ervaren.

  Like

 10. Tweede plaats op een tussenlijst heb ik begrepen. Ja het gaat wel weer beter, gelukkig, ben het vele slapen meer dan zat. Dank voor je meeleven!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.