Alles is vergeven (55)

DSR in vingerverf“#JesuisDSR” Met deze reactie kroop De Schrijvende Rechter (op nevenstaande foto linksonder) zich weer een weg terug op de site. Heb je weleens: je bent boos op iemand, maar dan zegt die zoiets grappigs dat je het niet kunt helpen dat je in de lach schiet. En dan is het weer over, tenminste als je een goed mens bent.

Het was me het weekje anders wel. Terrorisme en duikelende wissel- en beurskoersen in het echte leven. Gezuip en slaande deuren in het virtuele leven, nog wel op de site waar je je altijd zo lekker kon terugtrekken uit de dagelijkse sores. En dán kun je dus nergens meer leunstoelheen. Ramptoeristen en hun familieleden bleven er verlekkerd schepjes bovenop doen. En de integeren (klemtoon op de tweede lettergreep) hielden verschrikt hun mond. Nou ja, het is hier weer opgelost, met name dankzij de stille diplomatie van olievrouwtje Pawi. Maar het echte leven, dat gaat nog heel vervelend worden *shit we hadden het zo leuk in Europa icoontje*

Hier blijft het vooralsnog gewoon om de verhalen, plaatjes, kopjes en ikjes gaan. Ikjes, u kent ze wel, de lezersanekdotes op de website van de NRC. Omgekatte mopjes, veelal krenentommend slecht geschreven, normaliter niet geplaatst in een landelijk dagblad. De reacties staan hier, aangeleverd door de Apiedapie Community van ex-NRC-reactanten, ex-Volkskrantbloggers en ex weten wij veels. Door middel van dit intro starten we vandaag de nieuwe ikjesweek en kijken terug naar hoe het vorige week was.

hollande kerryNou, dat viel dus best wel tegen vorige week. Maar wees eerlijk, viel het ooit mee? Niet de moeite van het bespreken waard was een ikje over een man die bij de bakker uitzinnig staat te schreeuwen dat het “hier een apenland is.  Ook een ikje waarin ene Karel de taalvaardigheid van de gemiddelde Fransman weer eens voor aap zette was aan ons niet besteed, zeker niet in een tijd waarin veel wereldleiders een bise of hug of iets daartussenin aan pinguin Hollande kwamen geven.

Klare taal: “Dit is ronduit schaamteloos zowel van de auteur als van de krant.”

Uitdebehandelkamerklapster Mieke Kerkhof liet zien dat zij haar beroepsethisch niveau nog dieper kon laten zinken dan we voor mogelijk hadden gehouden. Ze maakte zich vrolijk over het gebrek aan Nederlandse taalvaardigheid van de echtgenoot van een Afrikaanse vrouw die bij haar op datzelfde moment een gynaecologisch onderzoek lag te ondergaan. “Kansloos, zoals de jongeren dat tegenwoordig zeggen” hield Ilona zich nog in. King Billy had het over “de platvloerse diepgang van een surfplank vastgelopen in de modder.” Klare taal: “Dit is ronduit schaamteloos zowel van de auteur als van de krant.”

100e reactielepeltje“Afluisterikjes laat ik onbesproken voorbij gaan. Wat een geestelijke armoede”, mopperde Mopperkont vervolgens bij een ikje over Facebook, en gelijk had hij.  Hij haalde er wel het felbegeerde 100e-reactielepeltje mee binnen.  Overigens, nu geen duimpjewe het toch over prijzen hebben, de Duimpjesbokaal wordt uiteraard deze week niet uitgereikt. *Iew icoontje*

Om de trieste opsomming te vervolgen: ook het ziekenhuisikje van Hans Haas was het bespreken en dus hier vermelden niet waard. DSR: “Het voordeel van een dergelijk gortdroog opstel is dat je het gerust aan een ziekbed kunt voorlezen. Niemands hechtingen zullen hiervan springen. Eindoordeel: 4- (zegge: viermin)”

“Als een homofiele moslim door 70 vrouwelijke maagden wordt opgewacht, dat moet dan toch geen hemel maar een hel voor hem zijn?”

Als het met de ikjes niks is, dan gaan de reageerders het over andere dingen hebben. Ze gaan dingen overdenken en bepeinzen. Luvienna bedacht zich bijvoorbeeld ineens: “Als een homofiele moslim door 70 vrouwelijke maagden wordt opgewacht, dat moet dan toch geen hemel maar een hel voor hem zijn? O wacht, dat is waarschijnlijk de bedoeling voor een homofiele moslim.”

Klare taal: “Wel leuk dat Timmerark altijd een beetje de zelfbenoemde flodder en ook avonturier is en dat ook zo wil houden. Is het gemakkelijk timmerark midweekom zo’n beeld in stand te houden?” Op deze vraag kreeg zij geen antwoord. Of eigenlijk wel. Want de aangesprokene meldde doodleuk dat hij binnenkort voor een midweek naar Limburg vertrekt. “Even een paar dagen off-line en in het zwembad, Turks stoombad, pannenkoekenhuis en daarna misschien een puppy kopen …”

bosbaanHet slot van Rozenwaters verbrijzelde-liefdesepos werd gepubliceerd. Hij ging bijna de plomp in, werd bijna op zijn gezicht getimmerd, maar hij bleef masseren … Wat een prachtige metafoor voor zijn kijk op het leven.

Ook een nieuwe aflevering van de kunstrubriek van zijn lam rozenwatergecertificeerde vriendin zag het levenslicht, de vorige was met meer dan 500 reacties in meer dan één opzicht aan de luwte toe.

Van Kees werd het vierde deel van zijn rijlesverhaal gepubliceerd. Het stukje was welgeteld een uurtje of drie, vier – vanwege een parkerenreorganisatie van het featured news – weg van de voorpagina … en mensen, mensen, wat een misbaar werd daar om gemaakt. Enfin, laten we hopen dat deel vijf snel komt, we willen het nu weten!

De blogbaas maakte een heel spannend nieuwtje bekend: “We krijgen binnenkort een heus mannenblog, geschreven door een vrouw!” Voor de lezer van dit intro dan nu het vervolgprimeurtje: de schrijveres van dit unieke en onthullende verhaal is … Luvienna! Ze gaat ver, zo kunnen we na lezing van het eerste deel rustig verklappen. Heel ver, voor een vrouw althans. En al haar mannen – wellicht met uitzondering van de huidige – komen aan de beurt *in de handen wrijf en verkneukel icoontje*

Heb je nu van dit alles ook zin gekregen om lekker te gaan schrijven? Dat zou heel goed kunnen! Stuur dan eens een ikje naar de krant.  Of scrol naar beneden en zeg wat het ikje van deze dag losmaakt. Voor je het weet staan dan jouw pennevruchten volgende week in het nieuwe intro. Inschrijven is niet nodig. Gewoon een reactie achterlaten. Mag met een fantasie-emailadres. Het Ikjesdiscussieintroarchief valt elders op dit blog te raadplegen.

Feuilletons en levensverhalen of aanzetjes daartoe zijn welkom op apie@apiedapie.com. Kortom, het wordt weer een prettige week. Maar als je vindt dat het geen prettige week moet worden, ga dan vooral elders buurten.

Advertentie

Auteur: Bas van Vuren

Schrijver - Rijmer - Kijker - Stemacteur - Figurant - Kent beroemde mensen - Maakt liedjes - Doet iets met #ikjes - Want ja - Je moet toch wat

359 gedachten over “Alles is vergeven (55)”

 1. @DSR, je hebt de evolutie van mijn gedachtengang in alle openheid hier op de site kunnen volgen. Ik dacht zeker aanvankelijk dat er hetzij een juridisch hetzij een morele reden zou zijn om verhalen meteen in te trekken als de auteur daarom vroeg. Juridisch was dus niet zo, Keessie heeft daarbij geholpen.

  Maar het ging mij meer om het morele verhaal. De normen en waarden. Doe ik iets onfatsoenlijks, dat heb ik me afgevraagd, en dat heb ik ook aan “het volk” voorgelegd, de lezers hier, die ook een heel belangrijke partij in het geheel zijn. Welnu, ik heb niemand gezien die mij gelijk gaf in mijn aanvankelijke gevoel dat het niet fatsoenlijk zou zijn. Ik heb een aantal dagen gewacht, maar stuk voor stuk zeiden de lezers ja tegen herplaatsen.

  Doorslaggevende gedachtengang voor mij was die van Keessie, die zei dat een auteur ook niet bij een uitgever kan vragen om zijn boeken uit de handel te nemen. Het staat hem wel vrij om voor een volgend boek een andere uitgever te zoeken. En zo is het.

  Een echte inhoudelijke reden voor het terugtrekken,een echt “belang” heb ik ook na lang doorvragen niet kunnen constateren, Uiteindelijk kwam het er op neer dat jij je afvraagt of ik je “als mens” (niet als blogbaas) wel aardig vond. Nou, da’s uiteraard een irrelevante vraag in dit kader. Wij bloggen hier niet omdat we elkaar als mensen aardig vinden. Da’s hooguit meegenomen, maar geen voorwaarde. De meesten kennen elkaar niet eens in het werkelijke leven.

  Ik heb je voorzover ik weet in woord noch geschrift ooit verzekerd dat ik je verhalen zou laten staan als jij om verwijdering zou verzoeken. Simpelweg omdat wij aan zo’n casus nooit gedacht hebben, denk ik. Op een verzoek van mij om dit eens aan te tonen, een link, een email (rechtstreeks naar mij, niet hier op het blog), gaf je niet thuis.

  Wat ik je wel verzekerd heb is dat ik je verhalen nooit tegen je zin zou weghalen, da’s dus net andersom, en ik heb je gezegd dat die ten alle tijde ook tot jouw beschikking blijven, bijvoorbeeld om ze naar een ander blog over te hevelen. En dat blijft zo. Ik kan ze je in een zgn. exportfile aanleveren. Die verhalen zijn en blijven je eigendom, dat heet “auteursrecht” en het is niet eens nodig om dat hier te vermelden.

  Je kwalificaties (nu weer “onbetrouwbaar”) laat ik van mijn inmddels gebutste schoudertjes afglijden. ’t Is jammer dat je het zo speelt, maar it’s your life. Ieder zoekt zelf zijn weg.

  Mocht ik je hier niet meer aantreffen, dan wens ik jou en je vriendin alle goeds in het werkelijke leven, het wordt een bijzonder jaar, en ik wens je ook een interessante en levendige voortzetting van je virtuele leven op het internet.

 2. @DSR 12h21. Goed, nu gooi je het over die boeg, verwijzen naar mondelinge afspraken die niemand kan controleren. En die voor 99% zeker niet kunnen kloppen. (die ene procent is vanwege het feit dat we altijd stevig dronken bij onze ontmoetingen).

  Denk even na! We hebben het hier nooit over gehad, simpelweg omdat we tot en met de laatste keer dat we elkaar ontmoet hebben (ergens rond de Kerst in Scheveningen) deze optie nooit hebben overdacht. Het was andersom. Jij was bang dat ik – als we ooit ruzie zouden krijgen – je verhalen zou weghalen. Daarvan heb ik je verzekerd dat dat nooit zou gebeuren. En zoals je ziet, ze zijn er nog en ze zijn voor je beschikbaar. Zou toch mooi zijn als je het fatsoen zou kunnen opbrengen om in ieder geval hierover de waarheid te spreken.

 3. En Luvienna met de 100e, alweer een tijdje terug, ik was even met andere dingen bezig, zoals bekend. Gelukkig heb ik nu weer even wat tijd om in ieder geval die lepeltjesstand weer bij te werken.

 4. @DSR, in elk geval heeft Apie geen persoonlijke toezegging gedaan, dat “volstrekt onbetrouwbaar” is dan erg overdreven, zoals je zo vaak overdrijft.

  Apie geeft gehoor aan de wens van het volk. Zelfs pawi en Keessie, je grootste fans, staan achter Apie zijn beslissing.

  Je moet nog maar eens rustig alles op je in laten werken voor dat je onomkeerbare beslissingen neemt.

 5. “maar stuk voor stuk zeiden de lezers ja tegen herplaatsen.”

  Dat is niet juist Apie.

 6. @APD
  Ik meende afspraken met jou te hebben, niet met ‘het volk’.

  We hebben inderdaad over het niet-verwijderen van Verhalen gesproken, maar het tegenovergestelde is weldegelijk, zij het terloops, aan de orde gekomen.

  @HR
  De weg naar onomkeerbare beslissingen is door APD’s besluit ingezet.

  APD heeft DSR weldegelijk die mondelinge toezegging gedaan, in geenszins onbekwame toestand.

  Het is zijn woord tegen het mijne, daar kom je dus naar de buitenwereld toe nooit uit, helaas. Maar ik weet voor mezelf hoe het is gegaan, en dat volstaat.

 7. Wat bedoel je, Bertje? Of ga je nu elk zinnetje letterlijk napluizen? Stuk voor stuk: nee hoor, dat is zo, niet elke lezer en ze zeiden ook niet allemaal netjes na elkaar “ja”. Dank voor de belangrijke correctie.

  Wat ik bedoel lijkt me duidelijk, ik heb geen lezer (afgezien wellicht van een enkele eendagszeloot) horen zeggen: nou, het is inderdaad onfatsoenlijk om die verhalen te herplaatsen. Ik heb er geen studie van gemaakt, het zijn honderden reacties, maar da’s voor mij het beeld.

 8. Apie, mijn reactie @21 januari 13:27 was:

  “Als je ze er nu opzet dan publiceer je ze tegen de wil van de auteur, wat natuurlijk niet goed is”

 9. @DSR, misschien heeft Apie die toezegging terloops en in algemene zin gedaan maar dan heeft die toezegging heel weinig gewicht. Ik heb Apie een paar dagen na jullie ontmoeting gesproken en toen noemde hij specifiek jouw angst voor verwijdering van de verhalen, bij ruzie. De verhalen laten staan is toen niet ter sprake gekomen.

  Als je nu een zwaarwichtig argument had voor verwijdering zou ik je steunen. Nu gebruik je je verhalen als chantagemiddel in je eis dat Apie jou in het bijzonder moet welkom heten.

 10. Evaluatie

  Tijdens een familie-uitje mogen de 3-jarige Luuk en de 4-jarige Tim bij elkaar op de kamer slapen. Als ze zijn ingestopt, krijgen ze te horen dat ze nog vijf minuten mogen praten en dan moeten gaan slapen.

  In de woonkamer wordt de babyfoon aangezet.

  Het is nog even stil, maar dan klinkt de stem van Tim: „En Luuk, hoe was jouw dag vandaag?”

  Bert Veldstra

 11. @HR
  Je stelt je op alsof ik je verantwoording schuldig ben. Wat jij met APD hebt besproken, zal me worst wezen.

  Ik heb het onderwerp bewust opgeworpen, niet vermoedend dat ’t zo gauw aan de orde zou komen. Of er nu lang over kort over is gesproken, dat doet er niet toe.

  Enfin, de conclusie is dus dat DSR’s verhalen tegen diens zin zijn gepubliceerd, wat ingaat tegen gemaakte afspraken en ook elke vorm van wellevendheid.

  Hufterig machtsmisbruik is het, niets meer, niets minder.

  Discussie wat mij betreft gesloten.

 12. @HR

  PS Ik chanteer niemand. Ik wil slechts hier mijn eigen Verhalen niet meer gepubliceerd zien. Dat is alles.

  Ik dreig niet met voorwaarden of represailles. Zelfs in het onwaarschijnlijke geval dat alles weer koek en ei is wordt tussen APD en DSR, dan nog wil ik mijn Verhalen hier niet publiceren.

 13. Joepie! Vanaf hedenmorgen wordt het blog regelmatig bezocht door bezoekers, reageerders en misschien ook wel blogbazen van De Blogger des Vaderlands. Op 6 maart, te Amsterdam, gaat die doorbraak er dus eindelijk komen. Het vliegticket (KLM) is inmiddels gekocht.

  Op 7 maart zal de Bokaal met een select gezelschap van de Apiedapie community, ergens in Amsterdam, suggestie voor iets prestigieus, op mijn kosten gevierd worden!

  Uitnodigingen daartoe zullen via email of SMS worden verstuurd. Zie http://hetblogbal.blogspot.nl/ alwaar de link naar deze site sinds hedenochtend is opgenomen (helegaar onderaan, lang scrollen) en meedoen is belangrijker dan winnen.

 14. Als ons Rechtertje en Apiedapie inderdaad mondeling zijn overeengekomen dat DSR’s verhalen in geval hij (DSR) daarom verzoekt, verwijderd zullen worden door Apiedapie, dan heeft ons Rechtertje gelijk.

  Als een dergelijke mondelinge overeenkomst niet is gesloten, en ook niet op schrift staat (dat laatste lijkt mij uitgesloten), dan heeft Apiedapie de verhalen indertijd onterecht verwijderd en staan ze er nu terecht weer op, al heeft Bertje wel een punt dat de eerste verwijdering een soortement precedent heeft geschapen. Maar goed, dat is juristerij en daar heb ik geen verstand van.

  Omdat niemand van ons kan zeggen hoe het precies is gegaan en beide heren elkaar tegenspreken, kan ik in dezen geen oordeel geven.

  In mijn post januari 20, 2015 om 21:05 heb ik nog wel opgemerkt: “Achteraf jammer dat deze logische en voor alle partijen duidelijke regel niet van te voren is vastgesteld.” – bedoeld wordt de regel: eenmaal gegeven blijft gegeven.

  Al mijn overige uitspraken m.b.t Apiedapie’s gedrag alhier blijven recht overeind.

  Verder kan ik mij vinden in Rozenwatertje’s opmerking: “DSR is voor mij minstens 50% van het plezier dat ik ontleen aan apie.com en laat ik dan maar eerlijk zeggen, ik hou van die vent”, al is dat houden van bij mij eerder virtueel ‘mogen’. Maar goed, Rozenwatertje overdrijft graag, en o.a. dat maakt hém weer zo leuk.

  Rechtertje, aan wie laat je je meer gelegen liggen: aan Rozenwatertje, pawi, mij en tal van andere fans van je bijdragen hier of aan Apiedapie, that’s the question. Ik zou voor mijn fans kiezen als ik jou was en al het andere aan mijn reet laten roesten.

 15. Dank je, Keesschie.

  De kwestie is dat APD de baas is van het spul en meent naar believen te kunnen beschikken over mijn Verhalen.

  Dan wordt ’t moeilijk het podium te betreden, zeg nou zelf.

 16. Wilde ik ook aanvoeren maar Keessie is me voor en ik wil het nog sterker formuleren (alleen al om Keessie nog meer van te laten houden): hoeveel respect heb je eigenlijk voor ons (je mede-reageerders en fans) dat je om wille van een onnozele ruzie je mede-reageerders en fans in de steek wil laten?

  Heel weinig respect toch en in dat geval moet er dan maar van komen wat er van komen moet.

  Al laatste redmiddel stel ik nog wel voor een controleerbare stemming te houden: Mogen DSR zijn verhalen tegen zijn zin op apiedapie.com blijven staan? DSR zijn eigen stem mag wat mij betreft dubbel tellen.

 17. @DSR: dat is uiterst simplistische en ouderwetse voorstelling van zaken (APD de baas is van het spul) en laat zien hoe bezitterig jij in het leven staat.

  Internet heeft alles veranderd. Een forum als apie.com is evenzogoed eigendom van de mede-reageerders en andere contribuanten.

 18. Kees, ik heb inmiddels je suggestie om de regel(s) te verduidelijken de pagina aangepast. Hier staat nu een nieuwe paragraaf in die, zo hoop ik, dit soort ellende in de toekomst kan voorkomen. Commentaar op de tekst is welkom. Ik kopieer hem voor het gemak ook even hier (excuus voor de lengte):

  Over dit blog:

  Apiedapie is een niet-commerciële site, waarop verhalen, foto’s, gedichten en andere dingen staan. Voor het merendeel zijn die afkomstig en oorspronkelijk werk van de blogbeheerder Apiedapie. Zijn werkelijke naam en contactgegevens kunnen zonodig en op aanvraag via het contactformulier of door te schrijven naar apie worden verstrekt.

  Een deel van de bijdragen is afkomstig van andere reageerders, die hier door het plaatsen op de site of door het inzenden per email hun toestemming voor hebben gegeven. Deze bijdragen zijn duidelijk als zodanig aangegeven (auteursnaam in categorie, tag en/of onderaan de bijdrage). Bijdragen kunnen in in principe niet worden teruggetrokken, tenzij daar zwaarwegende belangen voor bestaan. Verzoeken tot verwijdering van reacties worden echter in welwillende behandeling genomen en van geval tot geval bezien.

  In geval de reacties verhalen betreft of anderszins als kunstzinnig oorspronkelijk werk kunnen worden gezien dan blijven deze beschikbaar voor de oorspronkelijke reageerder en kunnen – met of zonder de resultaten van door de blogbeheerder verrichte layout- en redigeerbijdragen (dit wordt van geval tot geval door de blogbeheerder bezien) – door middel van een exportfile aan hem of haar ter beschikking worden gesteld.

  Gedeeltelijke overname van de inhoud is alleen met voorafgaande toestemming en bronvermelding toegestaan. Linken naar de inhoud van dit blog of citeren (met link naar de integrale bijdrage) wordt op prijs gesteld, mits de context waarin link of citaat terechtkomt aan goede zeden en normen van fatsoen voldoet. Bij constatering van misbruik voor commerciële en/of illegale doeleinden wordt actie ondernomen.

  Het blog staat in principe open voor elke reageerder, tenzij deze discriminerende of haatzaaiende praat doet, privégegevens van reageerders plaatst of oproepen doet tot, c.q. gebruiksaanwijzingen plaatst van of links zet naar illegale dingen.

  Reageerders die hier niet langer welkom zijn worden in de regel op de site – of per email mits emailadres bekend – van dit feit op de hoogte gesteld. Reacties kunnen door de blogbeheerder worden verwijderd, dit zal doorgaans met opgaaf van redenen gebeuren, tenzij het overduidelijke SPAM of haat- en discrimineerreacties betreft. Reageerders en/of hun IP-adressen kunnen als daar aanleiding toe bestaat in een moderatie- of spamfilter worden geplaatst.

  Reageerders kunnen in beginsel elke week, vanaf de maandag 13h00, met een schone lei beginnen, tenzij de ernst van de zaak zich hiertegen verzet of er een hoge kans op recidive bestaat.

 19. Nog één aanvulling. Indertijd is tussen Apiedapie en ons Rechtertje afgesproken dat er een rubriek ‘Ikjes & Eindoordelen’ zou komen. Daarvan zijn wij allen getuige. Dat was tevens het begin van de nieuwe ontwikkeling van dit blog, met feuilletons en verhalen van derden en Rozenwatertje’s AVV.

  Door Apiedapie is de titel van deze rubriek enkele dagen geleden eenzijdig en dus ten onrechte gewijzigd in ‘Ikjes’. Apiedapie zou consequent moeten zijn en deze rubriek alsnog ‘Ikjes & Eindoordelen’ moeten noemen. Het feit dat ons Rechtertje vandaag verklaard heeft dat hij voortaan geen Eindoordelen meer publiceert, doet daar niet aan af. De rubriek bevat immers tal van Eindoordelen die al gepubliceerd zijn en nooit verwijderd. Hier geldt dus uitdrukkelijk dat de regel afspraak is afspraak gestand gedaan moet worden door Apiedapie.

 20. Kees, je bent toch soms een klein zeurneusje hoor. Nu moeten dus ook de namen van de rubrieken in consensus worden vastgesteld? Wat is je volgende eis? De kleuren van het blog? Het lettertype?

  Voor jouw informatie: de titel van “deze rubriek” is niet “enkele dagen” geleden gewijzigd, maar ergens in de eerste week van januari. Dat gebeurde in het kader van een algehele aanpassing van de menubalk (de header met de dartelende apies op het vrouwenlijf is ook verwijderd). Eerder al (op aangeven van Letterzetter) is de hele rechterkolom verwijderd.

  Reden van aanpassing van de menubalk: algemene verstrakking, wegdoen van tierelantijntjes. De menubalk liep vol, niet alle rubrieken konden er meer op (onder andere door het op verzoek invoegen van een “feuilleton” rubriek zodat alle bijdragen van externe schrijvers makkelijk terug te vinden zouden zijn). Het “home” liep tegen “Hier is Apie” op.

  Alle namen van alle rubrieken zijn toen tegen het licht gehouden en waar nodig en waar mogelijk ingekort. Sommige rubrieken zijn zelfs helemaal geschrapt (en dus nu alleen via het chronologisch archief in de linkerkolom terug te vinden). Overigens, de rubriek heeft ook een tijdje “ikjesdiscussies” geheten. Verdere verstrakking en updates sluit ik niet uit, sterker nog, da’s nou juist de lol van het bloggen, joh! Blijven schaven.

  De layout van dit blog is continu in beweging. Wensen dienaangaande zijn altijd welkom (Riverside Blues heeft vorige week ook wat opbouwend commentaar geleverd, waarop ik toen uitgebreid ben ingegaan).

  Het zou prettig zijn als je ophoudt met alles wat hier gebeurt uit te leggen als een aanval op DSR. Die is daartoe heel goed zelf in staat. En het is dus gewoon niet zo.

 21. Nou, me dunkt dat we nu wel alles gedaan hebben om het ons kindje naar de zin te maken. Nog een lepeltje olie van ons mannetje/vrouwtje voor de zo broodnodige souplesse en zullen we dan weer wat leuks gaan doen? 😉

 22. @Heer Rozenwater (14:48) Ik denk echt dat we er nu eens over moeten ophouden. Een poll ga ik zeker niet plaatsen, duimpjes bij reacties zijn ook onbetrouwbaar, ik denk dat het nu wel duidelijk is. De reageerders die zich wilden uitspreken over dit ontzettend belangrijke vraagstuk hebben dat gedaan. En zij die dit niet gedaan hebben, wachten volgens mij op het moment waarop we weer door kunnen. Wat mij betreft is dat punt bereikt. Er is een ikje, er is een AVV, er is een nieuwe aflevering van Burnout (heel lezenswaardig). En een paar dagen geleden is het slot van Keessie leert autorijden gepubliceerd, hierop is nog geen enkele reactie binnengekomen. Ga dat eens lezen, zou ik zeggen, de slotzin is meesterlijk.

 23. En daarmee meent de blogbaas dat alles naar tevredenheid is opgelost.

  ‘Heden ik, morgen gij’, beste medereageerders….

 24. Indra gooit er weer een mooie en verstandige (eind?)noot in.

  @HeRoWa: een poll lijkt me vragen om olie op het vuur, terwijl we die olie, getuige Indra, toch in de roestige relativeringskliertjes van deze en gene zouden moeten gieten.

  @Apie: mooie strakke vormgeving, waarin de rubrieken zoals feuilletons goed te vinden zijn,heeft altijd mijn voorkeur. Wat me doet denken: wanneer kunnen we de de eerste aflevering van het feuilleton over mannen geschreven door een vrouw verwachten?

 25. @Luv, die aflevering is er zoals je zult begrijpen even bij ingeschoten, maar staat nu bovenaan de rij. Zowel de verhalen van Roos, Keessie als Timmer stonden er al veel langer in (die van Timmer meen ik al sinds half december). En zoals dacht ik uitgelegd, voor een nieuw feuilleton heb ik wat meer tijd nodig – pakkende kop, pakkende illustraties, pakkend format – en vooral: zin. Die zin was er even niet de afgelopen tijd. Ik heb goede hoop dat die zin nu heel snel terugkomt. En dan ga je eens wat zien! handenwrijf icoontje

 26. Indra januari 23, 2015 om 15:15

  Als je met “ons kindje” Apiedapie bedoelt, kan ik met je meegaan, maar als je daarmee ons Rechtertje bedoelt, vraag ik me in gemoede af wat dat “alles” is wat “we nu wel gedaan hebben om het ons kindje naar de zin te maken”.

  Tot nu toe zijn, terecht of onterecht, de verhalen van ons Rechtertje tegen zijn uitdrukkelijke zin in teruggeplaatst en daar heeft Apiedapie niets tegenover gesteld. Wie daar, zoals ik, iets over zegt, wordt door hem “een klein zeurneusje” genoemd en wordt verzocht zich nergens mee te bemoeien.

  Apiedapie zou zich eens moeten realiseren dat hij niet meer de bloghouder van voorheen is, maar een blogbaas is geworden van een blog dat alle trekken van een forum heeft, compleet met gastverhalen en een gastrubriek. Dat vereist niet alleen sociale media vaardigheden, maar vooral doodgewone sociale vaardigheden. Daarin is hij in mijn ogen tot nu toe tekortgeschoten. Ik raad hem aan de kritische opmerkingen van onpartijdige reageerders als Rozenwatertje en mijzelf eens ter harte te nemen.

 27. @Kees, zeg nou eens in een zin wat ik er tegenover had moeten stellen? Ik kom alleen maar uit op een verklaring van mij dat ik als mens van hem houd. Ik bedoel dit niet sarcastisch, ik zie niets anders.

  Ik heb je een “klein zeurneusje” genoemd t.a.v. je commentaar op de menubalk, niet naar aanleiding van het al of niet terugplaatsen van de verhalen van DSR (iets dat overigens mede door jou werd bepleit), dat weet je best, maar je gaat daar niet op in. Je insinueert (namelijk dat ik de ikjesrubriek met kwade bedoelingen en ook nogeens recent zou hebben hernoemd), ik reageer, en jij gaat het ergens anders over hebben.

  Ik heb je ook niet verzocht je nergens mee te bemoeien. Commentaar is welkom staat er uitdrukkelijk bij de regels, die ik nu op jouw aanraden notabene, op het blog heb opgenomen, en bij het layoutcommentaar. Je blijft bij beide reacties stil.

  Ik heb, zoals iedereen kan zien, jouw en Rozenwaters opmerkingen gelezen, er op gereageerd, en er iets meegedaan.

  Natuurlijk mag je je eigen oordeel houden over mijn sociale vaardigheden. Ik heb mijn oordeel over die van jou en die van DSR.

  Een dialoog is volgens mij: je mening geven, dan de de ander laten reageren, en dan op de argumenten van die ander ingaan, eens of oneens, maar niet telkens over iets nieuws te beginnen of gewoon dezelfde grammofoonplaat telkens weer af te draaien. Dat schiet niet op.

 28. Afgezien van een duidelijke regel m.b.t. het plaatsen van verhalen zou zo’n reglement niet nodig moeten zijn. Dekkend is het in ieder geval nooit en dus van heel weinig praktisch nut.

 29. En zo wordt weer een karikatuur van DSR’s standpunt gemaakt zucht. Pure onwil om er uit te willen komen – maar wees daar dan eerlijk in plaats van moedwillig aan te sturen op iemands vertrek.

  DSR meent dat hij zich naar omstandigheden welwillend heeft opgesteld, terwijl de blogbaas ervan overtuigt is dat hij 100% gelijk heeft. Geen milimeter beweging, geen greintje zelfinzicht.

  In APD is een grofgebekte versie van JdW gereincarneerd. Net als zware dominees hebben blogbazen een grote kans op doorzakken.

 30. @dsr, @APD: een suggestie: ga eens binnenkort wat met elkaar drinken, hoeveel moeite het misschien ook kost. Messen thuislaten, types als Rozenwater weren. Wat (niet) komt, dat komt (niet), kunnen jullie elkaar tenminste de hand schudden.

 31. @APD,
  Nu je de beslissing hebt genomen om tegen mijn uitdrukkelijke wens m’n Verhalen toch weer te publiceren, hoef ik niks meer van je.

  Door dat te doen heb je met een opgestoken middelvinger op mijn vragen van gisteren geantwoord. Een duidelijk antwoord.

  Dat jij je opstelt als zou je geen spat verantwoordelijkheidhebben over hoe het hier de afgelopen tijd uit de klauw is gelopen, tekent je ten voeten uit.

 32. Apiedapie januari 23, 2015 om 16:25

  “@Kees, zeg nou eens in een zin wat ik er tegenover had moeten stellen?”

  Voor de zoveelste keer, op jouw verzoek nu, in één zin wat je er tegenover had kunnen en moeten stellen:

  Aangeven dat DSR hier welkom is en dat je hem in zoverre respecteert dat je werkelijk met een schone lei wilt beginnen, door je drankmisbruikopmerkingen waardoor DSR zich geschoffeerd voelde en op zijn persoon gerichte aantijgingen (jengelen, sarren, voordringen enz.) in te trekken.

  Zo simpel is het.

 33. Dank je, Kees, eindelijk duidelijkheid. Welnu, DSR is hier welkom, dat heb ik al aangegeven en dat blijkt ook uit het feit dat hij niet geband is, niet vooraf gemodereerd, en ook niet genegeerd. Zijn reacties krijgen uitgebreid aandacht. Zijn quotes komen als voorheen in het intro. Zijn bokaal ligt klaar voor verzending naar zijn moeder. De schone lei begint elke maandag om 13h00, voor iedereen, dus ook voor en jegens hem.

  “Drankmisbruikopmerkingen” zullen niet worden ingetrokken, want die waren er niet. Je doelt op twee opmerkingen die je overal op het internet in discussiefora, en ook afkomstig van DSR zelve, in soortgelijke vorm kunt aantreffen (“he joh, zit je al aan de sherry”).

  Drankmisbruik is iets anders dan af en toe eens aangeschoten achter de computer zitten. Dat laatste komt bij heel veel mensen voor, zoals ik aan het dashboard van mijn blog elke morgen weer mag ervaren. Je lijkt met drankmisbruik dus iets anders te bedoelen dan ik. Ik heb het woord niet in mijn mond genomen. Het gaat er mijns inziens om wat iemand doet als hij/zij beneveld is. Als je anderen schade toebrengt, bijvoorbeeld je vrouw of je kinderen of een huisdier slaat, of door de brievenbus van de buren gaat staan pissen, dan moet je hulp zoeken. Kortom, ik vind de zware reactie van jou (en DSR) meer passen bij beschuldigingen van bijvoorbeeld diefstal, fraude, pedofilie of andere erge dingen. Die komen hier uiteraard niet op de site, maar als ze er doorheen mochten slippen dan worden ze geschrapt. En bij dat soort beschuldigingen zouden dan uiteraard excuses en meer horen.

  Ook de aantijgingen van “jengelen, sarren, voordringen” etc, zullen niet worden ingetrokken. Allereerst omdat er concrete voorbeelden van te vinden zijn (ik heb ze genoemd, met een “Kees, lees je mee”, maar daar heb je niet op gereageerd). En ten tweede omdat die niet op de persoon waren noch zijn gericht, maar op zijn gedrag als schrijver hier, ik heb dat ook duidelijk in die context gezegd (in een opsomming van hoe ik technisch met de andere schrijvers, waaronder jij, samenwerk).

  Ze waren niet persoonlijk dus, verre van dat. Tijdens de drie, vier persoonlijke ontmoetingen die ik met DSR heb mogen hebben heeft hij niet gejengeld, niet gesard, niet voorgedrongen, in tegendeel was hij een aardige, interessante gesprekspartner, met wie het goed drinken was.

 34. Apiedapie januari 23, 2015 om 18:07

  Heel spijtig dat je niet aanvoelt waar het werkelijk om gaat en in plaats daarvan met het zoveelste overbodige betoog reageert.

 35. Zonder me te mengen in persoonlijke vetes en prestige-kwesties over en weer, zou ik het jammer vinden als DSR, die ik als een ideale schoonzoon heb bestempeld, hier van het toneel zou verdwijnen.

 36. Goed, laat dan maar Kees. Ik ga op al je vragen in, ik leg mijn zienswijze uitgebreid uit, in redelijke termen, ook in de vorige reacties vandaag, echt meer dan jij hebt gedaan, scrol maar omhoog, maar dit is de zoveelste dooddoener van je, echt een bewijs dat je een “objektieve reageerder” bent.

  Er is dus werkelijk helemaal niets waarvan je gewoon eens zou kunnen zeggen, “Oh, ja, zie je dat zo, misschien ligt dat dan wel anders … ik ben het er nog altijd niet mee eens, maar dank voor je uitleg” of woorden van gelijke strekking. Of “wat je daar nu weer zegt daar ben ik het niet mee eens, want wij zien kennelijk dit of dat anders.” Dat soort phrases, Kees, zijn uitingen van gesprekspartners dat ze bereid zijn ergens uit te komen, of tot op z’n minst een scherpe conclusie te komen over waar nou precies het geschilpunt zit.

  Best. Ik heb het meer dan geprobeerd. Let wel, ik zeg niet dat je het met mijn zienswijze eens hoeft te zijn, maar je gaat absoluut nergens op in. Het is wel goed met je.

  Tip: noem jezelf alsjeblieft niet langer in een adem met Heer Rozenwater. Ik ben het lang niet in alles met hem eens, maar Roos leest en Roos antwoordt, dat is een dialoog.

  Kijk nog eens op je eigen blog naar wat daar staat over hoe de klassiekers discussieerden. De theorie zou je moeten beheersen, je hebt er – weergaloos – over geschreven, maar je brengt het niet in de praktijk. Mag. Maar ik verdoe mijn tijd met je. Ik stel voor dat je het nu weer over andere dingen gaat hebben, ik reageer in deze discussie niet meer op wat je ook nog maar zegt.

 37. HERHALING: Ah, het is weer ‘ns zover: DSR trekt de : IK-GA-HIER-WEG-ALS-IK- M’N-ZIN-NIET-KRIJG—kaart. Dat doet hij eens in de zoveel tijd. Kan iemand al dat gesputter niet ‘ns in een grafiekje zetten?

 38. Toch typisch wel dat de trefwoorden ‘DSR’ en ‘drankmisbruik’ vaak gekoppeld zijn.

 39. Zielig, de zanikzeloot is weer van zijn muilkorf verlost en roeptoetert weer zinloos voort.

 40. Ach, dat wist ik niet, zou dsr zich verloven met de zoon van Klare Taal? Wat een leuk nieuwtje! Mijn welgemeende felicitaties!

 41. Ik heb het idee dat het duimpjesmechanisme niet goed functioneert.
  Selectief misschien?

 42. Klaartje, die duimpjes, net als in het verleden maar niet te serieus nemen. Zeker als er “mot” is, dan gaan sommige reageerders via allerlei verschillende devices en locaties hun “gelijk” halen.

  Ik zie het bijvoorbeeld haarscherp in mijn dashboard (waar ik volgens de blogetiquette verder geen details over zal geven) dat sommige reageerders zowel op het werk als dan ’s avond als ze thuiskomen, al dan niet met inschakeling van familie en vrienden zonder pardon reacties van reageerder A. neerduimen en die van reageerder B. up.

  Niks van aantrekken, de Duimpjesbokaal zal ook deze week buiten gebruik zijn. Maar het zal geleidelijk aan wel weer tot normaliteit terugkeren. Gewoon lekker inhoudelijk blijven reageren, bij voorkeur over wat je van het ikje vindt, of wat je van de verschillende prachtige verhalen vindt (Timmer’s AIDSaflevering, Keessie’s rijbewijsdeeltje waarin hij afscheid neemt van zijn wegscheurende instructeur), het dagplaatje van Heer Rozenwater, er is zat te beleven hier.

 43. Hier past slechts een zin:
  Kap met al die tirades, volzinnen, redes, boutades, redevoeringen, dagboeknotities: deze vele woorden maken nog geen punt.

  Ik pas even rolwisseling toe: meestal doen de dames met veel woorden hun zegje, en snoeren de heren haar de mond, met “zo moet het en niet anders”. (waar of niet Kees?)

  En nu zeg ik: stem op de Blogger Des Vaderlands. Dat is een.
  En: Houd DSR binnenboord. Dat is twee.
  En: Voor mij mag je de nummers omdraaien, als ze maar allebei worden toegepast.

 44. Apiedapie januari 23, 2015 om 19:26

  “… ik reageer in deze discussie niet meer op wat je ook nog maar zegt.”

  Behalve dat je nog wat nareutelt in een reactie op Timmerarks feuilleton (Apiedapie januari 23, 2015 om 20:30). Maar ik geef er de brui aan na een brij van woorden over me heen gekregen te hebben. Het is alsof ik tegen een muur praat.

 45. Pawi,
  ik vind dat we hier juist niet moeten stoppen met boutades, tirades , ripostes en felle kritiek op eenieder die een andere dan de heersende mening is toegedaan.

  Misschien heb je Charlie Hebdo gevolgd en de consequenties ervan.

 46. Mooi gezegd, Klare taal. Maar het zou prettig zijn voor iedereen als er iets van vooruitgang in de dialoog te bespeuren zou zijn Daar hoop ik nog altijd op en daar zet ik me voor in 😀

  Daarom blijf ik uiteraard op meningen en reacties over deze discussie reageren, als dat kan helpen voor een goed begrip. Maar zoals gezegd niet meer op de reacties van Kees over deze discussie. Die kan of wil niet lezen, getuige ook weer zijn laatste reactie, nu heeft hij weer over het woordje “je” heengelezen. Zuchticoontje.

 47. pawi,

  Ik denk dat we helemaal niet moeten stoppen met boutades, ripostes en andere reacties op deze site, waar eigenlijk alles geplaatst wordt, ondanks aanzien des persoons.

  jij bent hier ook weer welkom, na eerdere vetes, evenals andere kritikasters en ruziemakers.( sic) glimlachicoontje.

 48. Excuus voor de laatste posting, die was dubbelop, omdat ik dacht dat de vorige in the cloud was opgelost.

 49. Keessie slaat om 18:57 en hierboven in de laatste zin de spijker op z’n kop.

 50. De Doos

  Ze kwamen aan de deur, hij liet zich ompraten, en nu krijgt onze kwieke vriend van tachtig elke week De Doos.

  Het tijdstip van bezorging wordt van hogerhand opgelegd – als hij een afspraak buitenshuis heeft moet hij de buren inschakelen. En dan die recepten: snijden, hakken, schillen, een troep… Uren is hij ermee bezig, en hij is echt geen beginner meer in de keuken. Zijn vrouw overleed alweer zes jaar geleden. Hij zucht. Vanavond wordt het shoarma, weet hij al. Met rettich. Zijn zoon krijgt De Doos ook.

  Sandra Heerma van Voss

 51. Nou moe, zo op de valreep van de week nog een prima ikje! De pointe is erg mooi geschreven, Sandra, hulde. De rare witregel zal wel van de redaktie komen, kun jij niks aan doen. Shoarma met rettich … wist niet dat het bestond, bij mij om de hoek serveren ze er knoflooksaus bij.

  Mooi ikje, toch benieuwd wat DSR er van zou vinden, maar ja, die ligt natuurlijk nog in zijn bedje te ronken. 😀

 52. Sandra is de halfzus van de als veelbelovend getypeerde schrijvers Daan Heerma van Voss en Thomas Heerma van Voss, de dochter van schrijver Arend Jan Heerma van Voss, en publiceert regelmatig in de NRC en NRC Next. Dat laatste laat het Ikje, hoewel goed geschreven, rieken naar de inmiddels welbekende zelfbevlekking.

  Sandra schrijft het wel op als een schrijver: alsof ze de verteller is in een boek. Heeft ze dit zo zelf meegemaakt? Die gedachten van de kwieke vriend van 80, over geen beginner meer zijn in de keuken en over zijn overleden vrouw?

 53. DSR was aan het sneeuwruimen! Ik ken mensen, ik kan ze met de neus aanwijzen, die daar hun au pair in een papieren jurkje voor zouden inzetten.

  De inzender schijnt een soort grachtengordelcultuurpersoontje te zijn -de tweede professional deze week bareuh. En dat gebruikt dan ween woord als ‘kwiek’. En is die Doos nou zo ingeburgerd dat ’t geen nadere toelichting behoeft? ’t lijken me stadse fratsen.

  Waarom is die meneer er uren mee bezig? Als ie geen beginner is, dan hoeft ie zich toch niet aan de recepten te houden. Desnoods maakt ie wokgroente voor z’n rijst-met-prutje. En zou moeilijk is het toch ook niet op zo’n doos op te zeggen? En wie kan me de laatste zin uitleggen?

  Enfin, die meneer mag blij zijn dat niet elke week de Blije Doos krijgt. Zelden van een marketingobject met een cynischer naam vernomen, maar wie zijn privacy opgeeft voor een paar luiers mag best een beetje in de maling worden genomen.
  Eindoordeel: 5 (zegge: vijf)

 54. Zucht, dus weer geen lezersanekdote dus. Wat een armoede. Het staat toch nog echt op de site hoor:

  IK@NRC.NLFacebook
  Lezers vertellen over zichzelf. Deze rubriek verschijnt iedere werkdag in de krant en online.
  De redactie van de Achterpagina zoekt anekdotes van lezers. Zelf een ikje insturen?

  Ja, zeggen ze vast, onze redakteuren zijn ook lezers. Is technisch zo. Maar het idee was: de redakteuren in de krant en de lezers (niet zijnde redakteuren) in een piepklein hoekje op de achterpagina. Evenzogoed, het verhaaltje mag er zijn. Maar het is dus geen ikje, waarvan akte.

 55. Die openingszin… ‘Ze kwamen aan de deur. Hij mocht een koffer meenemen. En een rettich. Hij moest opschieten. De trein wachtte…’

 56. Ziedaar – de ruines van het feminisme branden als Carthago – en ’t is zelf aangestoken grinikicoon

 57. Misschien moet iemand hier een verhaaltje over schrijven, (de Sherry Tragedie). Gesitueerd voor het internet, aan de toog, dialogen zijn er in overvloed.
  Met een ‘in depth’ analyse van de karakters zoals die zich profileren en een diepgravende studie naar de gevaren van alcohol (zelfs hinten kan kwetsen, laat staan nuttigen) en de waarheid. Want ging het niet bergafwaarts met het eerst door iedereen overmatig gekietelde ego van de hoofdpersoon nadat uit de cijfers bleek dat de lezer niet hem maar andere schrijvers prefereerden? Dat was mijns inziens een foutje van de kroegbaas. Je verteld andere bezoekers niets over hun rekening, dat is tussen hun twee en Bacchus.

  We vallen middenin het verhaal:

  Nadat de vrouwen buiten waren gaan roken, niet omdat er een rookverbod bestond, dat was gelukkig niet zo, maar vrouwen deden in die tijd wel meer gezamenlijk (roddelen zou je het kunnen noemen, maar dat doe ik niet) en DSR en Heer Roozenwater een keu stonden te keuren opperde Kees, tegen niemand in het bijzonder, maar dat deed hij de laatste tijd wel vaker:
  Als je met “ons kindje” Apiedapie bedoelt, kan ik met je meegaan, maar als je daarmee ons Rechtertje bedoelt, vraag ik me in gemoede af wat dat “alles” is wat “we nu wel gedaan hebben om het ons kindje naar de zin te maken”, en hij nam een flinke slok.
  Buiten opende Klare Taal op fluistertoon het gesprek:
  Zonder me te mengen in persoonlijke vetes en prestige-kwesties over en weer, zou ik het jammer vinden als DSR, die ik als een ideale schoonzoon heb bestempeld, hier van het toneel zou verdwijnen.

  Heer Roozenwater maakte een carambole, Timmerark telde zijn pillen en de klok sloeg nog maar half vier. Een lange dag lag in het vooruitzicht.

 58. “De doos” is zover ik het kan googlen nog geen begrip in Nederland thuiszorgland maar het idee lijkt me duidelijk. Na het keukentafelgesprek (dat begrip kent iedereen hopelijk wel) is besloten dat onze kwieke vriend zelf gaat koken. Om hem daarbij te helpen krijgt hij elke dag een doos met ingrediënten (en een recept neem ik aan). Lijkt een prima idee. Zelf koken (heerlijke geuren bij het bereiden) wekt de eetlust op en brengt je in beweging. Zittend koken is heel moeilijk. Uren snijden, hakken, schillen lijkt me overigens zwaar overdreven.

  Als mijnheer niet thuis is moet hij de buren inschakelen om de doos in ontvangst te nemen. Ook prima, dat verstevigt het contact met de buren.

  Ik zie alleen voordelen. Daarbij, hij kan toch terug komen op zijn beslissing?

 59. Op het gevaar af olie op het vuur te gooien: 😀 Timmertje! Ik zie het tafereeltje voor me. Zie je wel: op de vuilnisbelt groeien de mooiste bloemen (overdrachtelijk bedoeld, niet om te kwetsen of te provoceren
  en alle andere disclaimers die je maar wil).

  @DSR 10:55 Die laatste zin wil aangeven dat onze kwieke oude baas vanavond bij zijn zoon gaat eten. Sandra heeft nl. geleerd dat je niet te veel moet uitleggen.

 60. @Timmer: de titel kan misschien gewijzigd worden in De Sherry Monologen. Dat past ook mooi bij het thema van het Ikje.

 61. Nee, de laatste zin geeft aan dat de ouwe man die doos gewoon doorgeeft aan zijn zoon. Zelf eet hij weer kant-en-klaar en afhaal.

 62. ….Toen kwam Timmerark binnen. ‘Ik ben twintig miuten onderweg geweest, ik krijg een tientje van jullie!’. Hij stommelde naar de wc. ‘De aardbeiensmaak alweer op’ hoorde het gezelschap hem grommelen. ‘zo krijg ik Tante Hennie nooit in beweging’.

  Met de uitgespaarde bij euro begaf hij zich naar de bar en graaide een handje pinda’s tegen het zweverige gevoel in z’n hoofd. ‘Zelfmedicatie’, mompelde hij. ‘Ik zal er bij de ziekenkas een bonnetje voor vragen’.

 63. … de man mag blij zijn dat niet zijn allerlaatste dag is aangebroken en dat hij De Kist geleverd krijgt.

 64. Dat één onzer de moeite neemt de familie stamboom ongevraagd neerzet: Leuk, enig, dat zijn de bijdragen!
  De Doos netjes verantwoord is in breder Kring ’n Vertrouwd Fenomeen. Altijd weer aardig om de markt uitbreiding , zo ‘ns op de voet te volgen.
  De Kist, Het Samen Zijn. De Reeks is netjes per mootje geordend.

  Raakvlakken:
  – Ik had Hem hoog zitten, Ik had met zijjn Ideen wel regelmatig wat.
  – Als Homo wist men hem te vinden.

  Zelve monitor ik regelmatig, postorder verzendhuizen, waar dan natuurlijk 1 of 2 produkten uitrollen,die me ’n goede weeklang bij iedere media raadpleging achtervolgen.

  Als u deze , deze, die produkten bekijkt, hebt u dit boekje al?
  Het zal niet waar zijn? Het is wel zo. De technieken zijjn zo verfijnd, het klopt ook nog. Dat boekje heb ik inderdaad onlangs in de winkel gekocht.

 65. Ha, ondanks zijn eerdere aankondiging geen Eindoordelen meer te posten heeft ons Rechtertje zich vandaag overtroffen met een kloek Eindoordeel en en passant ook Timmerark voor het eerst doen lachen. Voorwaar, dat is een prestatie van formaat!

 66. @Tim
  Dank je – een bijzonder moment.

  Het zal er andersom vast ook nog wel eens van komen.

 67. Eén onzer plaatst eerder ’n prentje met als tekst “het bezadigd gelijk”.
  revergeefs kijk ik reikhalzend uit naar verdere duiding. Blogbaas focust in eerste instantie op de afgeebeelde stoel, maar dat kann de bedoeling niet zin?
  Reactant geeft (in)direct nauwelijks aan waarom het prentje geplaatste is. ’n Gemiste kans van iemand die ’n Ander soms “hoog heeft zitten?”

  Aardig is de zijstraat van Timmerark.

  Terzijde
  Elders lees ik:
  Aan de cadetten : U bent hier gekomen om ’n opleiding te volgen. Daarbij hoort ’n groeiproces, waarbij ’n aspect is het kiezen & onderhouden van contacten.
  U heeft dat nodig nu & later.
  Aan het einde van de cursus bent u , in staat om individueel , in teamverband onder druk te functioneren.
  U zult gaandeweg ’n patroon van denken & handelen hanteren, kenmerkend voor deze instelling.

  Even verder
  De opleiding van oa Starbuck is er op gericht, de juiste talenten te ontdekken te trainen.
  Men krijgt in korte tijd , “het” mee,

  Bij MacDonald doen ze pngeveer hetzelfde.

 68. Heer RW het is absoluut van nul komma 3x niets van belang of De Doos, real of fantasie is. Schrijver voert De Doos op. Basta.
  Dan begint zijn verhaal.
  Vertel?

  U gaat toch niet , gelijk ’n andere reactant stamboom onderzoek verrichten naar de Schrijver.
  Krijgen we hier ’n Soort Bezadigd Gelijk : we deden onderzoek, wijj…bespaar me dat soort “bijdragen”?
  Vind u werkelijk dat u dit blog verrijkt met uw bijdrage..”Ik google Ik vind niets? So what?”

  Deugt uw bevinding wel, het verhaal deugt niet? Vertel wat wilt U?

 69. Zo dsr , iets heeft getoetst, is dat of ’n onderdeel van zijn werkjes wordt gelezen. ’n enkeling zoals ik, kan niets , doet niets met de ordeeltjes.
  ’n Enkel woord in zijn verhaal is aardig, men moet daarvoor soms het hele verhaal doorploegen. Kortom scannend lezen, eindoordeel , zal wel.

  Dsr stapt over zijn eigen schaduw heen, door geen eindoordelen te benoemen. leest wat prettiger, makkelijker.

 70. Apiedapie
  Wat is de toegevoegde waarde om met tussenpozen met de definitie van ’n “ikje” te komen. Het “ikje” evolueert blijkbaar in de tijd. So what?
  Vertel, Apiedapie , waarom ’n “ikje’ uitgesloten is van ’n groeiproces?

 71. Intrigerend plaatje, dat met die leunstoel, vind je niet, Riverside? Het is afkomstig uit de tijd dat er nog lijstverbindingen werden gemaakt, en mensen konden stemmen op verschillende partijen. Op drasties. Lummel en Ad Hok, De Marquis, DSR en pawi, ik noem maar wat voorbeelden.

  Jammer dat je weer vervalt in je nul komma 3 x niets, je was de laatste tijd zo complimenteus bezig…

 72. @Riverside Blues (05:08) Scherp! Het leidt inderdaad tot niets om nostalgisch over de teloorgang van het ouwe ikje te blijven treuren. Dat zie ik nu in. NRC zou allenig de definitie van het ikje op de site (daar waar zij om nieuwe ikjes vragen) moeten aanpassen: “Ikjes zijn anekdotes van lezers en medewerkers … etc …”. Dan was het weer helemaal perfekt!

 73. Riverside (02:40) interessante stuff dat opleidingsboekje van Starbucksmedewerkers. Met een “find and replace” is dit vast om te werken tot een Handboek voor Apiedapie Reageerders (HAR). Het onderhouden van contacten, het onder druk als team functioneren … de reageerders hier kunnen er vast nog wat van leren, om daarna onze snelle hap met deste groter plezier aan te bieden.

 74. Zelf heb ik dit boekwerkje met veel plezier gelezen:


  Michael G. Gill bekleedde een topfunctie bij een van de grootste reclamebureaus van de wereld, het Amerikaanse J. Walther Thompson Company. Na een briljante carriere wordt hij plotseling ontslagen: te oud en te duur geworden. Een periode van bestaansonzekerheid, twijfel en doffe ellende breekt aan. Een baantje bij een New Yorks filiaal van de Starbucks-koffieketen blijkt onverwacht uitkomst te bieden: de vloer dweilen, koffie verkopen en de kassa bedienen in een collegiale sfeer geven nieuwe levensmoed, een zinvol bestaan, geluk zelfs. In dit autobiografische boek vertelt Mike Gill hoe dat is gegaan en welke rol zijn strenge en tegelijk sympathieke Afro-Amerikaanse cheffin Crystal daarbij speelde. ‘Crystal en Starbucks hadden me bevrijd om mezelf te zijn.’ Het persoonlijke levensverhaal laat zich lezen als een roman. Tegelijk krijgt de lezer een beeld van de bijzondere bedrijfscultuur van de Starbucksorganisatie, waarin waardigheid en respect centraal staan.

  Waardigheid en respect! Dat willen wij toch ook? Leest dit, lieve reageerders, allemaal!

 75. Ga je hier een beetje reclame voor die vieze koffie van die multinational Starfucks lopen maken? Lelijk boek trouwens, de (blanke) schrijver, kan er maar niet over uit dat hij gered werd door een Afro-Amerikaanse, dat benadrukt hij dan ook tot vervelend toe, in elk interview. En had Starfucks ook niet een akkefietje met de belasting? (waardigheid en respect?) Dus hoezo moeten wij dit allemaal lezen?
  Als het u ernst is, heer Dapie, om een gooi te doen naar de functie van Blogger des Vaderlands, dan is het misschien een idee om ‘ns, naar bijvoorbeeld uw productie van 2014 te kijken, en dan te tellen hoeveel relevante stukkies daar van uw hand daar te vinden zijn.
  Nee, die zijn er niet. Wel een hoop ongein en trivia. En gekissebis van wat geborneerde oudgedienden in de reactiepanelen.
  Dus wie zit daarop te wachten? Blogger des Vaderlands da’s een veuls te grote broek voor u.

 76. Henk, een leuk stukje van u. Bevroedt geen vooringenomenheid uwerzijds. Misschien goed om te weten dat het niet Apiedapie was die begonnen is over de verkiezing tot Blogger des Vaderlands. Dat was een reageerder, waarvan er hier vele zijn die hem graag verkozen zouden zien. U niet, zoveel is duidelijk.

 77. Apiedapie leuke reactie.
  Het werkje dat ik bedoel heet The Power of Habit.
  Ik kocht het werkje als “vliegveld lectuur”.
  Het Starbuck verhaal is 1 van de verhaallijnen.
  Weet niet of er ’n Neder;andse vertaling van is. Het Engels is goed leesbaar.
  Ik vond het Alcoa -verhaal boeiend.
  De plant-manager rapporteerde niet goed. Daar komt men te laat achter.

 78. Henk
  Wil welkom zijn.
  Heb je al “dark roast” gedronken?

  Zou je als het mogelijk is ’n wat zachtmoediger toon aan willen meten naar Apiedapie?
  Het iemand zo de maat nemen als u doet, dat kan best wat zorgvuldiger?
  Neen, geen prentje weer van Het Bezadigd Gelijk etc. da’s Geschiedenis.
  Maar gewoon ’n pietsie aardiger? Probeer het eens?

 79. @Henk: je vergeet kennelijk dat alle inleidingsstukjes van Apie’s hand zijn. Bovendien gaat het bij de Blogverkiezing om het totale blog, dus inclusief de reageerdersbijdragen. En tot slot, wat Timmer al zei: Apie heeft zichzelf niet aangemeld, dat was ik. Dus klachten over die aanmelding graag niet naar Apie.

 80. Henk,
  Als ik niet kan dromen, weg kan glijden naar “Riverside? Hi Fijn dat je er bent…!”

  Dan had ik nu geen team , dat er voor gaat, geen besparingsplan. Geen monitoring waar ik mijn alto Selmer zal gaan kopen.

  Mag hier individueel gedroomd worden over wat dan ook, of iemand Blogmanager van wat dan ook kan worden?

  U droomde never? Wat ’n dor bestaan. Bent u iemand die Enkelen Hoog heeft zitten? U zoekt het bezadigd Gelijk?

  Er zijn er er die, net als u niet dromen. Blijf Komen

 81. En dan die hilarisch slechte vertaling: ‘Crystal en Starbucks hadden me bevrijd om mezelf te zijn.’ Kolere, zeker een stagiaire onderbetaald laten doen.

 82. @Luvienna, dat weet ik wel. Eerder heb ik ook al geschreven dat ‘Apie een aardig inleidinkje wegtikt.’ Maar voor BvA moet je toch wat meer kunnen, iets meer gewicht hebben. Niet alleen een inleidinkje kunnen tikken, maar ook een …. stukkie. En ik heb ze niet gelezen in 2014.
  En dan is het tijd voor een reality-check, en je niet blij maken met een dooie mus. Het gebaar van u is zeer sympathiek, maar wel wat kansloos.

 83. Dat is afhankelijk van wat mijn doel is van het nomineren. Ik heb dat vooral gedaan als teken van waardering voor Apie en zijn site.

 84. @L. Ja, dat zie je dan vaker: familieleden (moeders!) vrienden en kennissen die hun (verschrikkelijk vals) zingende dochter opgeven en steunen voor zoiets als ‘Holland got Talent’, je ziet daar veel moederliefde, maar helaas ook veel genante optredens. En dan kan zo’n moeder beter realistisch zijn en de dochter die publieke afgang besparen.

 85. @Henk. Dat is niet precies wat ik bedoelde. Ten eerste zingt Apie (vast) niet vals en hij hoeft ook vast niet op te treden. Ik bedoelde die nominatie voornamelijk om als teken van waardering. Dus geen valse hoop op winnen en geen publieke afgang. Toch een win-situatie dus. 😉

 86. Henk, ik heb gezien dat jouw blog ook bij de genomineerde staat knipoogicooontje Nee, wees gerust, ik zeg niet welke dat is, da’s blogbeheerdersetiquette. Maar we weten het allebei. Succes kerel, see you in Amsterdam!

 87. Nee sorry Indra, ik kan je helaas niet helpen, maar het internet is groot, dus succes met je zoektocht.

 88. Henk 😆 Geen tijd om te zoeken, Henk. Heb volgende week een spreekbeurt en een boekbespreking over een-nu nog te lezen- boek!

 89. @Indra, Een spreekbeurt over een boek dat je nu nog moet lezen? Niet te dik, hoop ik dan maar.

 90. Henk
  Ik vind “kansloos” ..is dat niet …..weer zo’n harde omschrijving? Ik begrijp dat Luv haar waardering wil neerzetten. Voor de publieke tribune? Moet dan alles in Kans Arm , Kans Loos etc omschreven worden?

  Het willen omschrijven wat je ’n warm hart toedraagt? Waar groei potentie in zit?

  Blijf Komen, je bijdrage leveren.
  Wil zo mogelijk wat soepeler in de beeldvorming zijn?

 91. Dit gesprek neemt een verkeerde wending, lieve mensen. Denken jullie wel aan mijn reputatie? Ik ben nog steeds aan het opvoeden.

 92. Nee Luvienna, dat wil ik niet. Maar Indra zal vermoedelijk behoorlijk bediend worden door de eerste aflevering van jouw eigen mannenverhaal (publicatiedatum nog altijd onbekend).

 93. Luvienna @ 15:14 Vooral dat JE nog moet lezen is heel grappig. Nee hoor, ze zoeken het maar lekker uit. Moeders moet zelf ook alles plannen.

 94. WTF?! Zittend Koken?! Is dat iets wat in het verlengde ligt van dat de mannen zittend moeten plassen? En nu zittend koken? Omdat we te veel zouden spetteren en morsen? Zo’n hetze afkomstig uit de krochten van de vrouwenbeweging (haha: vrouwenbeweging).
  Maar goed, ik ga het vanavond gelijk proberen, zittend koken. Ik heb toevallig een aan een rolstoel-gekluisterde kennis, hij kookt altijd zittend. Hij doet alles zittend.

 95. @Apie, Nou nou, mijn mannenverhaal opdienen als porno? Zie jij dat verhaal zo? Dan moet je inderdaad maar geen pornosites gaan zoeken; je tere mannenzieltje is vast niet bestand tegen wat je dan vindt.

 96. @Luvienna, Ja, je laat veel aan bepaalde lezers over, uiteindelijk komt het voor DSR neer op het oude handwerk.

 97. Ons Structurele Nederduimertje heeft heel veel moeite met het woord porno, zo te zien. Kuis hijtje of zijtje. Het is me ook opgevallen dat hij of zij lang uitslaapt want hedenochtend stonden de nederduimpjes lange tijd op nul. Ja, komtumaar!

  Apie, hoort dit geduim echt bij WordPress of kan je het uitschakelen?

 98. Het is uit te schakelen, Indra, heb het al eens overwogen. Het beste lijkt me het niet al teveel aandacht te geven. De Duimpjesbokaal zal echter morgen, ook al om e.e.a. niet aan te moedigen, niet worden uitgereikt.

 99. Typisch wel, eerst een provocerende reactie plaatsen of een andere reageerder wellicht een porno-blog heeft, en dan later huilie huilie gaan doen (met een warrige motivatie erbij) omdat je daarop wordt afgerekend.
  Ik duim niet, maar vond toch dat ik ff moest regeren.

 100. M’n beste Maryo, je mag best duimen, hoor!

  Ik vroeg of Henk een pornosite had omdat hij zelf aan heer Rozewater gevraagd had om pornofragmenten in zijn verhaal van de verbrijzelde liefde. Henk begreep die toespeling vast beter dan jij.

  En als je m’n reactie betitelt als huilie huilie, dan heb je me wel erg slecht begrepen.

  Durf je je oorspronkelijke naam niet meer te gebruiken? Zou wel iets dapperder zijn.

 101. Apie, als dat inderdaad uit te schakelen is, zou ik het zeker doen. Laat de mensen maar eens in woord en geschrift reageren als ze iets goed- of afkeuren. Gewoon met open vizier zonder dat kinderachtige stiekeme gedoe.

 102. Balans opmaken.

  Klare taal schrijft sic, maar bedoelt een waarschuwend middelvingertje. Over ruziemaken.

  Riverside schrijft bijvoorbeeld meeklang, maar bedoelt vermoedelijk weerklank. Bijna al zijn bijdragen vereisen een welwillend vertaalvermogen. Hij treedt nogal eens op als de gastheer, “wil welkom zijn”. Wat een geestelijke armoe, zegt hij ook graag over anderen, als hij het even niet begrijpt.

  Mopperkont laat zich even niet zien, maar heeft mij laten vallen naar aanleiding van Apiedapie zijn vervormde mededelingen. Ik heb hem nooit moddersloot genoemd, die eer viel NNN te beurt toen hij het over Riverside had. Goeie term overigens.

  Er zijn drie momenten van een aanvaring geweest tussen APDP en mij. De eerste was nadat ik een onschuldig grapje maakte over een oude bok en een groen blaadje. Laaiend woedende reacties.
  De tweede was nadat APDP een pornofoto van mij met een of andere oetlul publiceerde, zonder enige aanleiding, alleen om mij te pesten.
  De derde aanvaring ontstond toen ik niet mee wilde doen aan de poll, met daarbij een plaagstootje, dat hij trots was op alle vrienden die hij om zich heen had verzameld. De meesten zijn afkomstig van drasties.
  Daarop verwijderde hij al mijn reacties met terugwerkende kracht. Echt! Nooit vertoond. Ook de reactie die hij als een stylistich juweeltje bestempelde.

  Dus Klare taal: niet ik ben de ruziezoeker zoals je veronderstelt.
  Jij vindt het een eer dat ik hier mag reageren, waaruit blijkt dat je het maar oppervlakkig hebt gevolgd.
  Het is juist een eer dat ik hier weer wil reageren. Ik heb daarvoor vele vernederingen van de blogbeheerder moeten overstijgen. “Stiefdochterlijk behandeld” las ik laatst.

  Voor de echte schrijvers die APDP onder zijn blog beheert heb ik grote bewondering. Ik heb even gekeken naar andere kandidaten voor de Blogger Des Vaderlands, maar dit blog maakt een serieuze kans. Dankzij DSR, Timmerark, HR en Kees de Jongen. En wie weet Luvienna.

  Wie Henk is? Ik wens hem net zoveel succes als APDP. Ik hoop dat het de Henk is die ik een warm hart toedraag.

  En APDP, als je deze reactie weer weert van je blog, dan maak je het verhaaltje rond.

 103. Met open vizier reageren is een groot goed inderdaad.

  Maar er zijn mensen die zich steeds weer onder een andere naam verschuilen als zij hun zegje willen doen.

  Voorbeelden zien we hier elke dag, de schandpaal daaraan nagelen ze zichzelf.

 104. http://apiedapie.com/2014/10/29/de-verbrijzelde-liefde-van-heer-rozenwater/
  Aardig geprobeerd Indra, maar tikje achterbaks is het wel.
  Nergens in dit blog van apiedapie vraagt ene Henk om pornofragmenten. Dat zit allemaal in jouw hoofd. En nergens anders. Lees maar terug. En probeer dit keer ‘ns precies te lezen. Of kom anders maar met een bewijsje (linkje). Gaat je niet lukken. Jij begint over porno. Niet ik en ook niet Henk.
  Je hebt veel fantasie. Da’s ook mooi hoor.

 105. Henk

  januari 21, 2015 om 17:13

  ….hm, en geen enkel woord over (de) seks in die serie? Typisch.
  Als de seks er niet was: dumpen.
  Was de seks er wel, nou, dan waren, enkele literaire natuurlijk, beschrijvingen, wel op hun plaats geweest. Maakt het geloofwaardiger.

  SUCCES INDRA!

 106. Dag pawi, geen idee waarom je uitgerekend nu alle koeien weer uit de sloot haalt. Misschien omdat er sinds gisteren weer een leuke gezellige sfeer heerst op het blog? Ik hap niet, jammer voor je, maar moest wel lachen om je “een pornofoto van mij”. Da’s dan een onvoorstelbare toevalstreffer geweest; het was namelijk een gegoogled plaatje van twee seksakteurs in een typische klassieke pornofilm uit de jaren zestig, met overigens door mij alle edele delen zorgvuldig weggegumd. Maar dat was jij dus! 😀 Nu kan ik me je woede voorstellen.

  Overigens, je reakties zijn al weer een hele tijd op het blog te bewonderen, hoor, de ouwe en de nieuwe, vrijwel allemaal [gemodereerd]

  Qua Henk: nee, die is het niet! Althans, dat zou een nog ongelooflijker toeval zijn dan het pornoplaatje als je hem zou kennen.

  Qua reacties weren: zie het nieuwe reglement, dat gebeurt vooral bij discriminerende, haatzaaiende reacties, of reacties die privacygevoelige info verspreiden. Jouw reactie voldoet daar niet aan, net zo min als 99,9% van alle reacties die er op dit blog gegeven worden (gemiddeld rond de 1500 per maand). Hopen dat het zo blijft.

 107. Marijo, vriendelijk verzoek om je toon ietsje te matigen. “Achterbaks” houden we hier niet zo van, en zeker niet in verband met Indra. Dat ze seks en porno door elkaar haalt, dat zou kunnen, ze zou de enige niet zijn, en reageerders mogen hier best uit het geheugen reageren. Ik moest het zelf ook even terugzoeken.

  Ik verzoek je ook de blogetiquette t.a.v. trollen in de gaten te houden. Mocht je niet weten wat ik bedoel stuur me dan via het contactformulier even een emailtje, dan leg ik hem aan je uit, zonder je hier op de site te moeten blameren.

 108. Jou in verband brengen met [gemodereerd]? Never heard of. Laat maar eens zien dan.

  Vals.

  Geniet, Klare taal, maar met mate….

 109. Pawi, vanwaar het weer oprakelen van oud zeer? Kunnen we het verleden niet het verleden laten?

 110. Voila, ze zijn vijf minuten geleden naar pawi ge-emaild. Met de uitnodiging er naar mij, per email, op te reageren. Hier op de site heeft dit onderwerp geen plaats. Maar ook per email zal ik er weinig woorden meer aan vuil maken.

 111. Pawi,
  Voor de goede orde: ” toeval bestaat” , daarmee wilde ik zeggen dat het tegelijk posten van een mededeling op jan.25 op 20.02h wel toevallig is. Niets meer en niets minder.

 112. Ook ten aanzien van het gebruik van de term “moddersloot” slaat pawi de plank mis, althans voorzover het hier op de site is gebruikt. Andere sites ga ik niet doorzoeken. Maar kijk gerust hier: http://apiedapie.com/2014/08/18/vrouw-gebruikt-kama-sutra-in-de-keuken-33/comment-page-3/#comment-13825 Geen NNN dus, maar lummel.

  Verder heb ik nooit gesuggereerd dat pawi de term heeft gebezigd, haar termen voor Riverside blues waren soms een stuk venijniger en beledigender dan het – in mijn ogen – vrij onschuldige “moddersloot”. Een verband met reacties van Mopperkont, die hier nog regelmatig opduikt, ontgaat me.

 113. Alles is vergeven was een ietwat verkeerde titelkeuze Apiedapie. Of was er deze week een dubbele volle maan? Ik snap werkelijk niet wanneer je iets tegen een Blogger hebt, je daar dan reageert. Er zijn zoveel andere plekken gemaakt om los te gaan, denk aan geenstijl, of liever niet, als je smaak hebt.
  Dit is een leuk Blog, waar een aantal mensen met plezier van gedachten wisselen zonder iemand anders af te zeiken, zonder schade toe te brengen, en daar zitten dan soms een of twee zeurpieten bij, die een week of zo met het verkeerde been uit bed stappen, nou ja, laat ze, maar waarom moeten daar dan weer ramptoeristen op af komen?

  Zijn ze eenzaam en zielig? Jaloers waarschijnlijk. Achterlijk en achterbaks. Sneu.

 114. @ Indra en Apiedapie, ik had het over ‘een tikje achterbaks’.
  @Apiedapie, dus als mijn geheugen hapert, dan mag ik hier zomaar wat roepen? Sneu voor Indra, dat ze het verschil niet weet tussen seks en porno. Maar ik neem aan dat ze wel kan lezen toch? Laten we uitgaan van de feiten, en dan kan Indra eenvoudig of zelf een linkje plaatsen, of reageren op het linkje van Henk waar het woord porno niet in voor komt. Nogmaals: de porno zit in het hoofd van Indra…..

 115. @Apiedapie: Timmerark noemt reageerders ‘achterlijk & achterbaks’ . Dat kan toch niet hier?

 116. Email gelezen, het ging over [gemodereerd]. Niet over[gemodereerd].
  Je roept wel wat over je af, APDP. Goed voor de verkiezing van Blogger Des Vaderlands, daar houden ze wel van stevige taal.

  Achterlijk, achterbaks en sneu….wie werpt de eerste steen? Timmerark! Hopelijk heeft hij pinda’s achter de hand, of liever nog dropsmaakdingen, die komen wat minder hard aan.

 117. Marijo, laatste waarschuwing, je reactie op 22:47 is in strijd met de trollenetiquette, twee trollen van dezelfde reageerder praten niet met elkaar op dezelfde thread, noch elkaar ondersteunend, noch zogenaamd bekvechtend met elkaar. Zo simpel is het. Als je doorgaat worden de reacties van de tweede trol geschrapt. Zeg het maar.

 118. Ha die Marijo!
  Zouden wij trollen zijn van elkaar? Heb je de laatste waarschuwing gelezen? Als we geen trollen zijn, wie van ons is dan de tweede? Zeg het maar. 😆

 119. Wat Timmerark doet, in het algemeen vervelende kwalificaties over een bepaald soort reageerders geven is iets wat we niet prettig vinden, net als tegen Marijio roep ik ook hem op zijn toon te matigen. Marijio verwart kennelijk mijn oproep om te matigen (zonder sanctie) en mijn herinnering aan haar m.b.t. de trollenetiquette (wel met sanctie). Zeg het maar. En bedankt allemaal voor het opnieuw verpesten van de sfeer op het blog.

  Zoals Timmer zegt, en ik zeg het maar even wat scherper, als het je hier niet bevalt, als je alleen maar hier komt om ruzie te zoeken, rot dan toch gewoon op naar een ander blog.

 120. Mijn opmerking was van algemene aard en niet naar een specifieke reageerder, maar blijkbaar heb ik mij in een mijnenveld begeven.

 121. Een lange werknacht loopt op z’n eind. Voor zover ik het allemaal heb kunnen volgen: ik heb fout/slordig geciteerd. Inderdaad uit m’n geheugen. Het was als grapje bedoeld. Zucht.

  Apie, bedankt voor je verdediging en grappig dat mijn intuïtie juist was: Maryo spreekt dus inderdaad met dubbele tong. Tja…

 122. Dank je, Luvienna. Ik duik nu m’n bed in. Het plezier om hier wat met elkaar te kletsen wordt er niet groter op. Hartstikke jammer voor Apie. Dat trollengedoe en het neerduimwerk maakt het er ook niet leuker op.

 123. Tja, de duimpjeszeloot. Ik heb wel een vermoeden wie de duimpjeszeloot is. Hij is een groot fan van DSR, dat is zeker (wellicht nog een groter apiedapie-hater). DSR zou de duimpjeszeloot eens ferm moeten toespreken: hou eens op met dat kinderachtige gedoe, schapenkop,.

  Misschien zou dat helpen, misschien ook niet.

  Ja, ik steun Indra’s oproep het duimwerk uit te schakelen. Vooral in het belang van de duimpjeszeloot zelve. Bedenk wat een hoop positieve energie er vrij komt als de duimpjeszeloot zijn fanatisme en de toewijding op iets nuttigers richt! Hij zou bijvoorbeeld in plaats van het nutteloze duimen een krantenwijk kunnen nemen. Verdiend lekker, frisse buitenlucht, je ziet nog eens iemand, je maakt eens een praatje, slaat een leuke buurvrouw aan de haak en voor je het weet ben je een betrouwbaar en constructief medelid van onze maatschappij en misschien zelfs van van dit forum!!

  You may say I’m a dreamer
  But I’m not the only one
  I hope someday you will join us
  And this forum will be as one!

Ik vind er dit van:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: