Pixum, da’s niet nixum

pixum 1Nou, vandaag was het dan zover. Het postpakket lag in de bus. Een grote kartonnen doos die rammelde als je er zachtjes aan schudde. Gauw openmaken, met de jas nog aan. Met een goede schaar viel dat alles mee. En de inhoud van het pak stelde me op mijn gemak.

pixum 2Allereerst dat waar het allemaal om begonnen was: een prachtige reproduktie van een mooie eigengeschoten koeienfoto, op canvas, met een heleboel nietjes vastgeniet op een stuk hout. En pixum 5 pnet als bij de Ikea een plastic zakje erbij met nog meer stukjes hout en een gebruiksaanwijzing (voor het spannen, mocht dat ooit eens nodig zijn). Het is nu dus net een echt schilderij, kan zo naar het museum.

Als je het rechtop tegen de koffiekan op het aanrecht zet en je je voorstelt dat een suppoost sist: “Niet te dichtbij!”

Da’s toch een mooi moment hoor, als je het rechtop tegen de koffiekan op het aanrecht zet, een stapje terug en dan naar voren doet, en je je voorstelt dat een suppoost sist: “Niet te dichtbij!

pixum 6

Da’s het mooie van pixum, je prentjes worden omgetoverd tot een schilderij en je bent daar ook nogeens zelf helemaal bij. Dat omtoveren was een fluitje van een cent, je wordt op hun site bij de hand genomen en een kind kan de was doen. Als dat al nodig zou zijn.

Je laadt je plaatje in één handomdraai op, je selecteert het gewenste materiaal en afmetingen.

Je laadt je plaatje in één handomdraai op, je selecteert het gewenste materiaal en afmetingen en, oh wat een heerlijkheid, er is ook een virtual reality animatie waardoor je ziet hoe je werk boven de bank in een woonkamer hangt. Je kunt zelfs de kleuren van die kamer variëren om te zien of je nieuwe schilderij wel bij de gordijnen of het behang past.

pixum 7De tweede verrassing is dan de prachtig vormgegeven bokaal, met een kikkerdrilkleurige binnenkant, die zo terecht door De Schrijvende Rechter gewonnen is, de Reageerder van het Jaar 2014 (en vermoedelijk niet die van het jaar 2015 als hij zo doorgaat). Hij kan hier allerlei drankjes uit drinken, heet of koud, dat ding hoeft niet werkeloos op zijn dressoir te blijven staan.

pixum 8

Fijn dus allemaal, en ik dank en knuffel de vriendelijke mensen van pixum.nl die mij in staat stelden om voor Sinterklaas te spelen. Volgend jaar weer wat mij betreft.

Met dit blog open ik bij deze tevens de rubriek “Apie test alles”. Dus leveranciers van electronica, wijn, auto’s, hot tubs en andere luxe goederen: kom maar op hoor, ik heb er zin in! Zie hier andere advertorials op deze site, aanvragen via het contactformulier of email.

hot tub

Advertentie

Auteur: Bas van Vuren

Schrijver - Rijmer - Kijker - Stemacteur - Kent beroemde mensen - Maakt liedjes - Doet iets met #ikjes - Want ja - Je moet toch wat

17 gedachten over “Pixum, da’s niet nixum”

 1. Heerlijk. Voor het eerst op vakantie, maar wel gewoon aan een zijweg van het nog steeds wonder mooie WWW!
  Mooi zo een schilderij…hoop dat ze een mooie kleur blauw hebben!
  Is het een beetje betaalbaar?

  En een echte bokaal! Zal de ontvanger hem gezien de laatste ontwikkelingen bij ontvangst kapot gooien of vullen met sherry en krijgen we daar beeld materiaal van?

 2. Apiedapie, bij terugkomst ga ik een spywebcam kopen (die ik dan ga testen voor je) om online vanaf een afstand onze poesen te kunnen zien. Ik mis ze heel erg, doet dit, Klare Taal, afbreuk aan mijn imago? Als flodder, raar woord en rare benaming. Ik ken het niet in deze context. Van de film?
  Maar goed, levend, zoals ik nu doe, ik het publieke domein moet je het doen met de fans en criticasters die je gegeven worden. Flodder: ik moest gelijk denken aan een lopende neus.

  Maar goed, terugkomend op waar ik mee begon, ik ben nog wat ziek en zwakjes (toch ga ik zo direct het tropisch zwembad uit proberen) en sta ieder uur ’s nachts op en dan ben ik gewoon de poesjes een aai en een knipoog te geven, het raam te openen en de een er in en de ander er in of uit en vice versa te laten en nu zijn ze de hele week binnen en krijgen ze eenmaal per dag bezoek en eten en een schoon toilet. Alleen al dat laatste is nieuw voor ze. Normaal gebruiken ze de moestuintjes van de buren. Dus graag zou ik nu een blikje op ze willen werpen…

 3. Ben je de affiliate marketing ingegaan, Apie? Beeldschone foto, trouwens.

  @Timmer: flodder?
  En heb je de buren wel een voorraadje kattenpoep gegeven om ze de week door te helpen?

 4. @Luvienna, dank je, ja die koe stond er echt voor klaar. “Neem mij” “neem mij” hoorde ik haar in gedachten loeien. Nou en dan kun je dat het beste met een camera doen.

  Timmerark, nee, echt duur is het niet, zie hun prijslijsten. Al vanaf een eurootje of 17, 18. Keigoedkoop dus, en binnen een week in huis. En een kwaliteitje …. Mijn zoon, die van niets wist, kwam binnen en liep meteen op die koe af. He, heb je een schilderij gekocht zei hij bewonderend. Ik bedoel maar.

 5. Ha, gisteren bij HP een zwarte inktding besteld. Vijf mails over gehad, en vandaag de inkt in een enorme doos! Nu maar hopen dat het de juiste is en ik hem op de juiste manier erin zal krijgen. Ben niet erg handig.

 6. Toch, 17 nog wat voor alleen zwart vind ik wel goed, als ik het hele pakket had moeten kopen was ik een arm en een been kwijt geweest. En dat zou sneu zijn.

 7. Is dit nog steeds de rubriek voor consumenten ‘leed’? If so, here goes:

  Ik heb 3 goede vrienden. Ik had er vier, dacht ik, maar dit bleek niet zo te zijn, maar dat is ander leed. Een woont heel ver weg van mij vandaan wanneer je niet over een auto en een treinabonnement beschikt. Deze spreek ik dus voornamelijk over de telefoon maar met hem scrabble ik wel regelmatig via Facebook. In het Engels, want ons Frans is slechter en ons Pools droevig en helaas is er geen Nederlandse versie.

  Enfin, voor de lol, want hij zit erg op zijn centen, heb ik een webcam voor hem gekocht bij Wehkamp zodat we elkaar kunnen zien tijdens het spelen.
  Je raadt het al, het ging niet goed bij Wehkamp. Ik wilde een klachtenmail sturen maar ik kreeg ongevraagd een mail van hen, omdat ik contact met hun klantenservice had gehad. Hieronder mijn antwoord waarin hopelijk gelijk duidelijk wordt wat er allemaal mis is gegaan.

  Volgens mij, maar ik heb de mail al verzonden, was de laatste vraag:

  ‘Heeft u nog opmerkingen of suggesties’ of zo iets. Die had ik:

  Toen ik een medewerkster voor de tweede keer aan de lijn had werd mij verteld dat:

  1) ik een mail zou krijgen waarin ik de nieuwe bezorgtijden voor het juiste adres zou krijgen, ik kon hier de juiste keuze maken

  2) Er werd mij verteld dat ik, ondanks dat ik betaald had, ik een mail zou krijgen waarin mij gesommeerd werd als nog te betalen.
  Uw medewerkster vertelde mij dat ik deze mail maar moest negeren, wat mij al een kriebelig gevoel gaf.

  Conclusie van mijn gesprek met uw medewerkster was dat het artikel in Amsterdam werd bezorgd, toen er niemand thuis was, en niet in Roozendaal op het tijdstip waarop er iemand een hele middag zat te wachten.

  En uiteindelijk werd tot mijn verbazing het hele aankoopbedrag teruggestort.

  Omdat ik 1 euro per gesprek moet betalen was ik niet van plan nogmaals te bellen maar een klachtenmail naar u te sturen, uw enquête is mij echter voor.
  Ik stuur mijn aankoop nu naar mijn vriend en betaal zelf de kosten. Ik heb echter al bij Wehkamp voor de verzending betaald dus ik betaal dubbel.

  Een tegemoetkoming in deze kosten had ik in mijn klachtenmail wel willen vragen. Ik vraag u dan ook bij deze naar de juiste handeling. Stuurt u mij een nieuwe rekening zonder de verzendkosten?

  Met vriendelijke groeten,
  TimmerArk

  Nawoord voor de site:
  Vroeger zou ik er geen woord aan vuil hebben gemaakt maar daarom ben ik min of meer arm gebleven, is mijn conclusie, want uiteindelijk betaalde ik jaren later het bedrag aan een deurwaarder met bijkomende kosten. De kosten van de luiheid, zogezegd.

 8. Die laatste vraag in de enquete, Timmer, daar wordt niet naar gekeken door de klantendienst. Je antwoord wordt anoniem verwerkt in klantentevredenheidsstatistieken. Het vragenlijstje kreeg je automatisch toegestuurd omdat je een bestelling hebt geplaatst waarbij volgens de computer een levering heeft plaatsgevonden.

 9. Een euro per gesprek is een koopje, en doorgaans effectiever dan mailen. Tot voorkort was dat veel meer. Penny-wise, pound-foolish oid.

 10. Soms heb ik het idee dat webwinkels (of winkels met een website) nog het meeste verdienen aan de (door de klant betaalde) gesprekken met de klantenservice. Die dan ook vaak nog beperkt bereikbaar zijn.

  Gelukkig is daar een kentering in te zien. De slimmere webwinkels hebben door dat ze zich door goede service kunnen onderscheiden: geen verzendkosten, gratis terugsturen zonder gedonder, gratis bellen met de klantenservice die ook ’s avonds en ook in het weekend bereikbaar is, snel en vriendelijk en goed geholpen worden.

 11. APD, daar ga ik ook nog even van uit. Heb een printscreen van mijn antwoord gemaakt en opgeslagen. Als ik dan een mail krijg met een betalingsherinnering dan stuur ik deze eerst mee. Kijken hoe het gaat… hou jullie op de hoogte.

  DSR, ik vind een euro per gesprek echt bespottelijk. Als ik nu nog een keer bel heb ik al zo’n 60% van de nieuwe verzendkosten die ik nu moet maken aan telefoonkosten gemaakt.. Zonder garantie dat ik één van beide terug krijg.

  Luvienna, je hebt helemaal gelijk. Wanneer niet, zul je nu denken. Toch heb ik tot nu toe alleen maar goede ervaringen met Wehkamp. Ik ben zeer gecharmeerd van het kosteloos ophalen, eenmaal de volgende dag al. Iets kopen zonder te kunnen voelen en betalen voor het verzenden wordt een stuk aantrekkelijker wanneer je er gelijk zonder veel gedoe van af kunt komen wanneer het tegenvalt.

 12. @Timmer
  Tot nu toe heb je alleen maar goede ervaringen met Wehkamp? Terwijl je schrijft dat jaren later het bedrag aan een deurwaarder met bijkomende kosten moest betalen?

  Vanwege dat makkelijk en kosteloos kunnen terugsturen koop ik wel eens kleding a la 3 stuks mee naar de paskamer en wat het niet wordt stuur ik terug.

 13. Ik heb alleen uitstekende ervaringen met kopen via het World Wide Web.

  Gistermiddag een telefoontje, Engels sprekende dame met Italiaans accent. Die wil me iets aansmeren, wijn, olijfolie etc. Don’t waste your time, zeg ik, ik kan je verzekeren dat ik niets van je zal kopen. Nee, nee, nee, ik wil helemaal niet iets verkopen, dit gaat om iets heel anders. Nou vooruit, kom dan maar op met je verhaaltje en dan zal blijken dat je me wel degelijk iets wil verkopen. Dame, nu beledigd : Wij zijn een Zwitsers instituut en doen in Europa een onderzoek naar het gebruik van cosmetica bij mannen. Gebruikt u ook voedende crèmes? Ja, ik gebruik Nivea soft (zonder parabenen). Waar koopt u die crème? Bij de drogist. Wat is voor u belangrijker, prijs of kwaliteit? Kwaliteit maar het moet ook weer niet te duur zijn. In welke leeftijdklasse valt u? Boven de vijftig…. goh, dan klinkt u een stuk jonger… bedankt voor het compliment, schatje. En dat was het. Mijn dag was weer goed.

 14. Luv, dat met die deurwaarders was vorige eeuw, lang voor ik het world wide web had betreden.

Ik vind er dit van:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: