Dreggen naar diamantjes in ikjesdrek (87)

NRC_ikjeIkjes zijn rare dingen. Het zijn lezersanekdotes, maar zo’n anekdote moet wel aanspreken. En wat de een aanspreekt, daar moet de ander van gapen. De NRC-ikjesredaktie bedient beide doelgroepen. Neem nou zo’n standaardgrapje van ene Michiel, die een lang verloren kennis begroet met „Nee maar, jij hier. Ben je het zelf of ben je je zus?” Bettina Buissink, die de uitspraak zo opmerkelijk vond dat ze het naar de krant stuurde, sprong een gat in de lucht, trakteerde familie en collega’s op gebak met slagroom, want ze stond in de NRC. Gedrukt nog wel. En op de site. Maar NRC, oh NRC, wil je nou echt zo je krant vullen, ook al is het dan “maar” op de achterpagina? De Schrijvende Rechter (DSR) die op de NRC sinds jaar en dag zijn dingetje deed, en nu al weer zo’n 87 weken hier, oordeelde echter opmerkelijk barmhartig: “Een Ik-je dus waarin de inzender zichzelf onbedoeld te kakken zet – het zijn de diamantjes in de Ik-jesdrek. Complimenten aan de redactie voor het opdreggen. Eindoordeel: 8+ (zegge: achtplus)”. 

Wij danken Ilona voor de enigstmogelijke wijze van reageren op de bak met baard, door middel van een commentaarloos linkje naar Youtube:

Bron: http://www.thefullwiki.org/Postal_codes_in_the_Netherlands
Bron: http://www.thefullwiki.org/Postal_codes_in_the_Netherlands

Best wel een mooi ikje, “Bewaren” geheten, lazen we over de oude vader van Boudewijn Smits, die geen “oude dingen” wil weggooien, zoals een postcodeboek uit 1978. “Nee”, reageerde vader, “die wil ik graag bewaren. Je weet nooit of je die nog eens nodig hebt”. Mooie slotzin van Boudewijn: “En vervolgens ging hij weer door met het lezen van een artikel op z’n tablet.” Ja, zo willen we ze hebben die ikjes, althans ik wel.

Maarten van der Meer, de namenfluisteraar
Maarten van der Meer, de namen fluisteraar

Naar aanleiding van dit nostalgische ikje gingen pawi en Letterzetter filosoferen over waar je oude telefoon- en faxgidsen nu nog voor kunt gebruiken. Bordewijk haalde de bizarre namen voor zijn werk uit de telefoongids van Rotterdam, of juist niet, daar zijn de geleerden het niet over eens, wist Letterzetter. Een lezenswaardig stuk hierover is te vinden op vernoeming.nl, de namenfluisteraar, van de hand van Maarten van der Meer.  Aanradertje.

Ze glimlacht. Dan kijkt ze naar de zon en zegt: „Somewhere with airconditioning, maybe?”

Vaak valt aan de reacties meer genoegen te beleven dan aan het ikje, en dat was al in de NRC-tijd zo. Jammer dat we daar niet meer kunnen reageren. Een mooi droog commentaartje van mopperkont viel er bijvoorbeeld te noteren bij het ikje Copacabana” van Enrico Timmerman. Enrico beschrijft daarin dat hij op een terrasje op de Copabana voor de laatste keer eet met een aldaar opgedaan scharreltje. “ … vanaf ons tafeltje op het terras hebben we een schitterend uitzicht over het strand en de stad.   Bewogen door de mooie plek en ons naderende afscheid vraag ik haar of ze zich een betere plek ter wereld kan voorstellen. Ze glimlacht. Dan kijkt ze naar de zon en zegt: „Somewhere with airconditioning, maybe?”

Mopperkont: “Enrico had zeker gehoopt, dat ze zou zeggen: “op de pier van Scheveningen” . Maar de echte bulderlach kwam los na zijn “Wat ik niet begrijp is waarom Enrico en zijn vriendin op het tafeltje zijn gaan zitten, maar misschien stonden er geen stoelen.”

Klare taal noemde het een “verfrissende pointe …”

Het ikje Onschuldig van Kitty Huijbers verhaalt over haar zoontje van vier die met een eekhoornknuffeltje  speelt als ware het een pistool uit Star Wars. So what, zou je zeggen, welke ouder kent dit niet? Riverside Blues merkte filosoferend op: “In ieder van ons schuilt iets dat met “wars” te maken heeft. Het wordt pas alarmerend als men niet verder groeit.” En zo is het helemaal.

Een ‘helicoptermoeder’ schijnt dat soort overbezorgde types tegenwoordig genoemd te worden. De herrie van de wieken is oorverdovend.

DSR haalde uit als in zijn beste jaren: “Goeiedag zeg, wat een geneuzel -bareuh- Een ‘helicoptermoeder’ schijnt dat soort overbezorgde types tegenwoordig genoemd te worden. De herrie van de wieken is oorverdovend (…) De inzender kan haar zorgen beter bewaren voor het moment dat zoonlief het konijn een poot uitdraait. Eindoordeel: 3 (zegge: drie)”

En dan was er weer eens een NRC-lezer naar het buitenland geweest en die had gemerkt dat ze er daar andere eetgewoonten op nahouden. *Duh icoontje*

Dat onze reageerders alhier ook zelf schrijven, en wel heel wat meer dan ikjes in hun mars hebben, dat was bekend. Feuilletons van Timmerark en Luvienna gaan binnenkort een vervolg krijgen, de nieuwe afleveringen zijn al binnen. En pawi rondde haar familie-epos, dat vermoedelijk “Veel lieve kinderen” gaat heten, af met een meesterlijke slotaflevering. Het ging vooral over haar moeder en een inzicht dat met terugwerkende kracht haar kijk op haar jeugd op zijn kop zette:

Fischbild._Paul_Klee_header“Het begon met telefoneren. Ze belde eerst alleen overdag en sprak dan gehaast over dingen die haar dwars zaten. Later ging ze ook ’s nachts bellen, soms drie keer per nacht. En niet alleen naar ons, ook naar allerlei anderen van wie ze het telefoonnummer had. Ze belde ook als we aan het werk waren, onderbrak spreekuren zonder te beseffen hoe slecht dat uitkwam. Ze had het over pakken slaag die we hadden verdiend. Ze had het over de chaperon, hij deugde niet, hij was een misdadiger, een psychopaat, een manipulator. Ze zou onze oudste kinderen opwachten bij school om ze te redden van deze vader.”

De reacties waren weer overwegend lovend. Zoals die van Indra: “Jeetje, pam, wat kan jij schrijven! (…) Waarom je stijl van schrijven me boeit kan ik niet precies zeggen, maar dát ie me boeit, dat is een feit. Ben jaloers op de afstandelijkheid, waarmee je sommige dingen beziet.” En Klare taal oordeelde: “Schitterende finale van een bijzonder boeiend feuilleton. Het is een echt familie-epos geworden, prachtig geschreven in jouw karakteristieke stijl.”

Huis-DJ Mopperi pakte ouderwets uit met mooie muzikale moppies muziek, zoals een mooi clipje uit Stanley and Livinstone, the Movie, met “prachtige muziek van het Engelse “Onward Christian Soldiers”, en dat laatste moppie werd nog even dunnetjes overgedaan door de Grimethorpe Colliery Band. [tekst loopt door onder video]

Wij zelve horen er “U zij de Glorie, opgestane Heer” in, maar dat kan toeval zijn. Het bleken paarlen voor de zwijnen, en misschien moet je het wel buiten op een winderig plein horen, gespeeld door een voorbijstappende brassband op een Taptoe naar keuze. Mopperi’s muziekjes, laat daarover geen misverstand bestaan, zijn uiterst welkom op elk tijdstip van de dag, een tikkie toelichting al is het maar een regel waarom het een en ander is geplaatst wordt ook hogelijk gewaardeerd, en dat doe hij meestal, dus we zijn er keiblij mee.

Tja, en kun je ooit nog als man onbevangen genieten van een fanfareband met de bijbehorende voorbijmarcherende majorettes, die meiskes met die rokjes en met die stokjes hoog in de lucht, na dit meedogenloze oordeel van pawi? “Ik voel ook de folkloristische majorettes en hun begeleidende fanfare-muzikanten niet aan. Die ik op eenzame zondagen op kostschool moest bezoeken met de moderator van het huis. Of hij voor de muziek ging? Laat zich raden.”

Header blog Timmerark, d.d. 30 augustus 2015, 21u41
Header blog Timmerark, d.d. 30 augustus 2015, 21u41

Timmerark deelde weer veel flarden, waarvan de meerderheid zondermeer, mits samenhangend en schrappend opgeschreven evenzovele fraaie columns zouden kunnen zijn. Zoals deze: “Nog persoonlijker was de droom van vannacht, waar twee vrienden mij probeerden te vermoorden. Je voelt je op zo een moment flink in de steek gelaten, zeker omdat ik maar vier vrienden heb. Waarvan ik er dus twee in de gaten moet gaan houden!” Hij heeft inmiddels het wachtwoord voor zijn eigen blog teruggevonden en is lekker aan de slag gegaan met layout en artikeltjes, waarvan de eerste “voor pawi.

timmerarkZelve zegt ons Timmertje, die wij allen in ons hart hebben gesloten, er dit van:  “Ik heb goed nieuws: ik ga bijna alles wat niet hier thuis hoort op mijn eigen blog schrijven, (…) Het is natuurlijk geen concurrentie voor dit mooie blog! Ik publiceer mijn eigen feuilleton niet eens op mijn eigen blog. Maar dat is wel de juiste Plaats voor Pillen&Poep pretenties, voor gaapverwekkende zelfies. En zo.”

Het  motto van het blog luidt (op het moment van schrijven van dit intro): “Welkom bij TimmerArk, much ado about nothing, waar alles is wat het niet lijkt en andersom!

Ze is toe aan haar eerste keer echte seks - Bertje
Ze is toe aan haar eerste keer echte seks – Bertje

En zo is het hier in feite ook. Enfin, we vermelden nog even voor de volledigheid dat Heer Rozenwater zijn levendige interactieve Kunstblog weer soeverein beheerde, en het leverde zoals altijd prachtige plaatjes en ditto kopjes op. Over seks, trek eens aan mijn vinger en liever eelt op de ziel. Bekijk het alhier. 

De ikjes zijn na te lezen op de ikjesrubriek van de NRC, de krant die zo graag lezersanekdotes op de achterpagina plaatst. De reacties van de mensen uit het land staan hier, zoals altijd weer aangeleverd door de A. Dapie Community van ex-NRC-reactanten, ex-Volkskrantbloggers en ex-weten-wij-veels. Stuur nu zelf eens een ikje naar de krant. Of scrol naar beneden en zeg wat het ikje van vandaag losmaakt. Plaats een reactie. Mag met een fantasie-emailadres. Druk een duimpje. Geef een sterretje. Plaats een smiley. Voor je het weet, sta jij volgende week in het intro.

Voorgaande afleveringen van deze rubriek zijn elders op dit blog te raadplegen. A. DapieFeuilletons en levensverhalen of aanzetjes daartoe zijn welkom op apie@apiedapie.com. Kortom, het wordt weer een prettige week. Maar als je vindt dat het geen prettige week moet worden, ga dan vooral elders buurten.

Featured image (helemaal hierboven): is van een Japanse fotograaf, die zich kazuend noemt en zijn werk geheel belangeloos aan het wereldwijde web ter beschikking heeft gesteld. 感謝!

Advertentie

Auteur: Bas van Vuren

Schrijver - Rijmer - Kijker - Stemacteur - Figurant - Kent beroemde mensen - Maakt liedjes - Doet iets met #ikjes - Want ja - Je moet toch wat

254 gedachten over “Dreggen naar diamantjes in ikjesdrek (87)”

 1. Meneer, Wat mag ik voor U doen?
  ….Meneer ik zoek de Riverside-ik-voel-me -gekwetst kam?
  Zit in cadeau verpakking van Tuig van de Richgel.

  Moet ik u teleurstellen,:
  Er is net iemand geweest die de 4 dozen, die we hadden, alles heeft meegenomen. Als iemand vandaag ’n Diktevreden glimlach had , was hij het.

 2. Argwaan

  De kleuters in mijn onderbouwgroep zijn lekker aan het werk als er opeens twee agenten in het lokaal staan. „Had u gebeld mevrouw?”

  „Eh nee, maar ik kijk even wie wel”, zeg ik.

  Terwijl ik de gang op snel om na te gaan wie van mijn collega’s gebeld heeft, komt de directeur haar groep al uit en vangt de agenten op. Ik loop terug. Gedachten over wat voor naars er aan de hand zou kunnen zijn schieten door mijn hoofd, maar ik focus op mijn kleuters en denk ‘als ik het moet weten hoor ik het wel’.

  Pas ’s avonds op onze jaarlijkse bbq hoor ik dat een collega argwaan kreeg toen een man op een scooter meerdere malen langzaam langs de school reed en haar lokaal inkeek.

  Mijn collega seinde de directeur in, die de politie belde.

  Terwijl er een beschrijving van de scooterberijder aan de agenten werd gegeven, merkte een andere collega op dat ze de omschrijving herkende: het was de vader van een nieuwe leerling bij ons op school.

  Annemieke Wijma

 3. Gisteren fietsten we door Bos en Lommer ( een ‘Vogelaar’ wijk in A’dam) en ik imagineerde hoe de wijk er uit zou zien na een aanslag. Dat krijg je van het grauwe weer en continu gruwelijk nieuws. Ik neem steeds minder mijn DAB+ mee.

  Dat krijg je ook van een week vol vluchtelingenleed op teevee. Maanden, jaren is dit aan de gang, nu is Hilversum wakker. En Zeewolde. Ik wilde dit helemaal niet eens schrijven!

  Ik denk dat ik de ook door de baas dezes blog zeer gewaardeerde Eva mis. Die ik van de zomer dubbel heb gemist, toen het niet hoefde. Ik had maar liefst vier toegangskaarten gekocht op Vakantieveilingen.nl in de verwachting daar in augustus gebruik van te maken. A. Dapie, hij weer, schreef dat hij naar mij uit zou kijken, op 25 juli. Moeilijk, dacht ik, wanneer je niet weet hoe ik er uit zie bovendien waarom 25 juli? Nou toen ik de kaarten uit had geprint, begin augustus zag ik waarom…het waren inderdaad kaarten voor die dag. Reclameren heeft niet geholpen. 25 euro door de plee en geen proeverij (ging aan uitzending vooraf) en geen EVA!

  Pauw stemt mij minder vrolijk.

  Ik wens iedereen dit weekeind een droge tocht, waarheen je ook wilt. Ik wilde gisteren in de regen wandelen om een foto van mijzelf in de regen (ik weet het, je hoeft het niet te zeggen) te maken en toen bleef het een uur droog. Er is altijd wel wat…

 4. Veel te lang verhaal voor een clou als geschifte mayonaise.

  De kleuters zijn lekker aan het werk? Kinderarbeid is toch als sinds het kinderwetje van Van Houten verboden?

 5. @Timmer 9.08, nieuws is zelden vrolijk maar er is nu heel veel heel naar nieuws, inderdaad. Wel een hoopvol gevolg is dat veel mensen zelf allerlei initiatieven zijn gestart om vluchtelingen te helpen. Geeft een extra sprankje vertrouwen in de mensheid. Mijn achterdochtige geest vraagt zich dan af of onze ‘leiders’ expres zo treuzelen met adequaat helpen, in de hoop en verwachting dat het volk dat dan zelf wel zal doen.

  Gisteren uit de bioscoop in een hoosbui waar niet tegenaan te schuilen viel door en door nat geregend. Dat had ook wel wat.

 6. @Timmer, dat was destijds een kwestie van op vakantieveilingen.nl inloggen en zien welke show van Jinek op dat moment verkocht werd. 25 juli dus. Moeilijker was het niet. Jou uit het publiek pikken is toch niet moeilijk met je blauwe porum hier levensgroot op de site?

 7. Luv, bouwvakkers laten kleuters tegenwoordig de onderbouw doen (kelders, rioleringen), dat spaart kosten.

 8. Maar als ik uitga ben ik niet langer van de blauwe knoop. En in de advertentie stond dat je de hele maand augustus kon gaan. Na een verhit gesprek gaf de dame met wie ik sprak toe dat dit als misleidend gezien kon worden.
  En jij? Heb je jouw aankoop, je weekje weg met verplichte voedsel in het hotel nog weten te verkopen? Of was je daar met je vriendin heen gegaan?

 9. @Bertje, Aha, ja handig. Wie weet, kunnen die dat kleine spul voor wel meer dingen inzetten. Molshopen volgen, bijvoorbeeld.

  De kleuters waren dus elders aan de slag. Dan had Annemieke ook wel meteen kunnen vragen wat er aan de hand was. Of hebben de bouwvakkers de kelders en rioleringen naar de school gebracht?

 10. @Timmer, in de algemene tekst stond hele maand augustus, maar als je op het betreffende ticket ging bieden stond er met koeienletters 25 juli. Het zijn restkaarten, zodra die van 25 juli weg zijn, gaan ze de andere veilen. Die dame was erg aardig, c.q. wilde van het sneu gezeur af zijn.

  Mijn aankoop heb ik aan familie en vrienden aangeboden, gratis en voor niets, maar niemand wilde het hebben. Ik heb ze dus nog, wie ze hebben wil mag naar schrijven.

 11. Luv, dat kan zijn. Of misschien is het werkvoorbereidingswerk voor het volgende onderbouwgroepuitbuitingsproject.

 12. Dingen als: hoe herken ik een rioleringsbuis? Wat te doen als ik een rat tegenkom (beleefd groeten en ieder zijns weegs laten gaan). Wat als de mol thuis is? De snelste kruipbeweging in de kruipruimte?

 13. Ja, of als ze een onderbouwgroep van rattenkleuters tegenkomen, omcirkeld door een scooterende vaderrat.

 14. gehoord op het journaal in het item over personeel van bejaardentehuizen die te weinig tijd zouden hebben voor een praatje en wat persoonlijke aandacht: oudere dame:” soms als ik ontlasting heb, druk ik het maar terug” .

 15. Een uiterst povere Ik-jesweek komt genadiglijk ten einde.

  En die poepterugdrukmevrouw kan maar beter uitkijken wat ze zegt, het zou wel eens tegen haar gebruikt kunnen worden.

 16. Zelden zo’n aarddige Spieghel Actuel van Tilpenland gezien..
  Prachtige “ikjes”. Genoten.
  De laatste met ht niet kunnen loslaten ,wat van jou is. Psyhologie ergens 2e jaar is delicaat gepenseeld.
  Biet voor iedereen van dee Community. Het Zij Zo.

 17. Breaking view
  Ik heb geloof ik de man herkend, die 4 Dozen Tuigh van de Rigchel met Stofkam voor Riverside, stukjes, kwetst hij mij daar?

  Mijn Dag kan niet meer stuk

  Jij hebt tijdig ’n Personnal Coch. Jajaj.

 18. In de sector zondagochtendtips: ga eens kijken op Anna’s Look on Life, een fraai blog met allerlei gezondheidstips, zowel voor den geest als het lichaam. Vanochtend kwam ik deze tegen “Hoe je er jonger uit kunt zien”.

  Het begint als volgt …“Vaak als ik vertel dat ik 27 krijg ik de reactie “echt?? ik had je max 22 geschat”.

 19. “Vaak als ik vertel dat ik 35 ben krijg ik de reactie “echt?? ik had je max 55 geschat”.

 20. Meneer, U bent ’n boeiend persoon.
  -Alas. laten de buren het niet horen?

  Veel verder dan :U bent vast pas zo oud? Komt men niet.

  -Mevrouw, Het is niet anders, de Almachtige gaf mij alleen dit Lichaam.

  Uw vermogen mijn belangstelling vast te houden siert u.
  -Dank u, mijn Personal Coach helpt mij dezer Dagen: Hij zei U verkeerd in Zwaar Weer. Het is tijdelijk, Ik help u te navigeren langs de IJdeltuit op uw weg.?

  -Vandaar Mevrouw . misschien, ik neem trouw mijjn anti “Het was weer niets deze week “….trouw in.

  Heb veelal ’n positieve insteek.

  Mijn glas is halfvol het was n prima week.

 21. Dank mopperkont! 😀 Video heeft de tand des tijds doorstaan! De hevige slotscene kan ik me nog van destijds herinneren. Met de kennis en ervaring van nu is het wat onschuldiger. Toen dacht ik – spoiler alert – dat dat potje echt door dat raam ging. Nu horen we het geluid van rinkelend glas al voor het werpen …

 22. Wel pawi, ik lees nooit de beledigingen die andere in de brijdragen van RSB zien, maar eerlijk gezegd, RSB, ik lees er eigenlijk de laatste niets meer in. Volkomen onbegrijpelijk. Wat is je doel?

 23. Maar goed, dat is ook mij rol hier niet. Ik ben lekker rolloos geworden. Mijn vriendin eet de laatste tijd wel veel Rollo’s.
  Vanavond maken we gehakt van de Turken? Of zien zij ons als een broodje Kebab?
  Het afscheid van van Gelder bij de NPO.
  Morgen ontvangen wij vier Mexicanen.
  Dat was het.

 24. @Tim
  Dat jij het er niet in leest, wil nog niet zeggen dat het er niet is. Het geniepige van eea maakt het des te kwalijker, maar dat gaat kennelijk over de minder scherpe mesjes in het laatje heen.

 25. En nou is natuurlijk de vraag: waarom zoekt Apie op google met ‘hoe je er jonger uit kunt zien’?

 26. DSR,

  Inderdaad het woekert voort in een zieke geest.
  Maar die geest heeft imho zelve de geest gegeven.

 27. Toch is het niet afgelopen voor Oranje. ALs vlak voor het toernooi begint IJsland in twee en breekt…

 28. Ik denk dat als hier voetbal wedstrijden worden besproken en beoordeeld dat ik dan wel aan het einde van mijn latijn ben.

 29. Ja die simpele geest, De Kleine Johannes geheten, die denkt dat ik daar op gegoogled heb. Want hoe zou ik anders bij dat blog hebben kunnen uitkomen, welnu, jochie, voor jou een vraag, voor mij en Anna een weet lekker puh icoontje

 30. @KT
  Er wordt hier van alles besproken en beoordeeld, waarom zou er dan niet eens wat over voetbal gezegd mogen worden? Overigens lijkt me dat we over dat onderwerp voorlopig wel uitgeluld zijn.
  İyi geceler arkadaşlar

 31. Ad Hok,

  Natuurlijk , je hebt gelijk, waarom geen voetbalgelul, kan en mag, altijd leuk, voor de medemens.

  De laatste zin intrigeert me wel, ik ben altijd al in vreemde talen geinteresseerd.

 32. Blij dat ik het voetbal helegaar vergeten was en iets anders leuk ben gaan doen. Na thuiskomst de beschamende 3-0 vernomen. Putdiepzucht icoontje

 33. Ad Hok ,

  Het was geen Grieks, geen Fins , een beetje Turks Macedonische Balkan taal.

  Ben benieuwd.

 34. Klare taal, typ: google translate. Kopieer dan het zinnetje in het linkervakje, je ziet dan welke taal het is (Turks). In het rechtervakje zie je wat het betekent.

 35. Breaking Views
  Zalig , Hij, die zonder : Riverside, Ik- voel- me- zo- gekwetst-kam stukjes leest.
  Dan het Verlossende : Je kunt me wat, het staat er wel, het staat er wel.
  Men fluistert dat Ook hij Vrede zal kennen, na ’n welverdiend omgeven door beschutting, boeiende tijd.
  .
  Voor hen,nieuwgierig geworden door de stelligheid 1 onzer: Het staat er wel, de Kam is tijdelijk nergens te krijgen.
  Wij doen dus ’n stevig beroep op haar, die de optie Tuigh van de Richgel neerlegde.

  Wij zoeken naar nieuwe wegen..

 36. KT:
  Voetbal kan heel spannend en ontspannend zijn. Er kritiek op leveren (op de mensen die er naar kijken) is van alle tijden en hetzelfde als het voetbal dom vinden.
  Wij zijn, APD, wel blij dat ‘we’ verloren hebben. We hebben niets met deze groep voetballers en volgend jaar is er genoeg sport voor één zomer, o.a. de Olympische Spelen.

 37. In 1984 plaatste Nederland zich niet voor het hoofdtoernooi in Frankrijk. In 1988 won men.

  In 2016 is het hoofdtoernooi andermaal in Frankrijk, opnieuw plaatst men zich niet. In 2020 zal het dus wel weer in orde komen, je hoeft geen kabbalist te zijn om dat te zien.

  Als de voetbalmeute nou ondanks de uitschakeling in juni toch massaal de potjes bier en zakjes chips en strekkende meters oranje dekzeil aanschaft die men bij plaatsing ook had gekocht, om de naderende overwinning alvast de vieren, dan is de middenstand ook tevreden.

 38. Precies, als de middenstand maar tevreden is dan is dat ook een goede stand, uitslag. En dat er mensen zijn die hier uitslag van krijgen, so be it. Zalfje kopen, ook weer goed voor de economie dus.

 39. Die van DSR vind ik eigenlijk leuker maar bij dit eenstemmig geluid zal ik me waarschijnlihk neer moeten leggen.

Ik vind er dit van:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: