Oh, Gij IJdeltuyt? U slaat de toets te vroeg (88)

88morning-orange-duck-large“Waarom vinden mensen het zo leuk om te vertellen welke pagina’s men op het net bezoekt? (…) Oh, lieverd, we moeten snel verder, anders lopen we het risico in het intro genoemd te worden. Aan mijn positioneringsdrift zitten wel degelijk pijngrenzen.” Onze reageerder uit de Filippijnen, Riverside Blues (RSB) deed verwoed zijn best om uit het intro te blijven. Het is niet gelukt. Want we pikken  zoals bekend alhier de krenten uit alle lezersreacties van de afgelopen week en trappen daarmee de nieuwe week af met een fijn bijelkaar geschreven lopend verhaaltje en wat plaatjes en videos die voorbij kwamen. Het is niet anders, live with it.

Met dank aan De Kleine Johannes voor de inspiratie weten we nu dat Lummel (en wie niet natuurlijk) grotetieten.com als bookmark heeft

duimpjesbokaalRSB reageerde met zijn rhetorische vraag op de Lezersoproep van vorige week. Na “Dit zijn onze tuinen” is immers nu een “Wat wij leuk vinden op het internet” in voorbereiding. De vraag was om je favorieten/bookmarks van het balkje bovenaan (als je op Chrome zit) of van elders over te typen, gewoon van links naar rechts, boven naar beneden, kris kras. Ook OneTab en Evernote gebruikers mochten meedoen. Nou, dat hebben we geweten, het Excell spreadsheetje barste aan alle kanten uit zijn voegen. Met dank aan De Kleine Johannes voor de inspiratie weten we nu dat Lummel (en wie niet natuurlijk) grotetieten.com als bookmark heeft, wellicht inmiddels ook als screensaver. Hij haalde met deze bekentenis tevens de Duimpjes Bokaal van de Week naar Frankrijk (tien stemmen up, nul down). Het was interessant om te zien waar lezers hun “nieuws en duiding” zoal vandaan halen. De volledige analyse en het bijbehorende navelstaarblog zit in het vat, hebt geduld, evenals met de tuinen.

We bespreken hier ikjes, zoals jullie wel weten, en zo niet, dan weten jullie het nu. Er was er eentje over de Arbowet voor glazenwassers. “Helaas”, schrijft Berna Verstappen, “de Arbowet staat hun niet toe onder tafels te kruipen. Ook niet als ze koffie en koeken krijgen aangeboden.” Het zal je probleem maar zijn, ja. De Schrijvende Rechter (DSR) deed het af met het weinig verrassende  “Huisvrouwenconsumentenklaagproza! Met laatste-zinnetjes-syndroom en hoog je-moest-erbij-zijn-gehalte .. – zucht – (…) Eindoordeel: 4 (zegge: vier).” Mopperkont was wat snediger: “Aan valgevaar worden vele pagina’s besteed, maar geen woord over het bukken onder tafels. Dat valt nl. onder ongewenste intimiteiten.”

88vrij-volIn “Grootsteeds” verhaalt ene Maurits de Brauw over groteske electronische parkeersgeleidingsborden in Veere. Zelf laat hij daar vooral zijn honden uit en zag  op een avond dat Veere “VRIJ VOL” is.

DSR: “Zelden zo’n saai neuzel-Ikje gelezen als vandaag, over ‘kwalificaties’ met betrekking tot lampjes die het al dan niet doen -bareuh-.(…) Eindoordeel: 3 (zegge: drie)”

In “Zonnebrandolie” zag de vriendin van Bas van Westerop tijdens een strandwandeling de kans schoon om diens kalende hoofd in te smeren met zonnebrandolie. Daarvoor moest hij knielen en voorbijgangers dachten dat het om een huwelijksaanzoek ging *duh* Het waarheidsgehalte werd betwijfeld door deze en gene reageerder, waaronder Ilona: “Met een flesje of tube zonnebrand in je ene hand en de andere fiks aan het smeren? Ik zie het zo voor me maar dat ziet er toch heel anders uit dan iemand ten huwelijk vragen.”

“Veel te lang verhaal voor een clou als geschifte mayonaise.”

Een kleuterschoolikje van Annemieke Wijdema ging over een man op een scooter die een paar keer langzaam langs de school reed. Het was de vader van een nieuwe leerling. *duh* Hier was het Luvienna die het meest snedige oordeel had. “Veel te lang verhaal voor een clou als geschifte mayonaise.”

Een Alzheimerikje van Jos Dirkx was eigenlijk nog de beste vorige week. Het ziekenhuis was zo’n beetje alles vergeten qua testuitslagen.

Het was dan ook maar goed dat er zoals altijd weer heel veel meer te beleven viel op dit fijne interactieve blog. Zoals Letterzetter die maar liefst twee verbluffende verhaaltjes uit de hoge hoed wist te toveren (we gaan er althans van uit dat hij de auteur is, zo niet, dan graag even een seintje).

“Voorbij de conifeer komt een dikke buik, gehuld in een spannende overall en parmantig stappend op dikke werkschoenen.

Zo was er ineens dat uiterst knap geschreven hilarische stukje over twee onkruidwieders die tegen zijn voordeur “foar de rein skoeljen”.  “Dikke stinkende rookwolken van zware shagjes stijgen op en trekken naar binnen.” Gevolgd door een beeldende beschrijving van de komst van hun naar corruptie neigende baas. “Voorbij de conifeer komt een dikke buik, gehuld in een spannende overall en parmantig stappend op dikke werkschoenen. ‘Mutte wy jo túntsje oek efkes doen?’ vraagt hij, ‘kost mar ien tientsje.’”

Ook Letterzetters verhaaltje over een jonge boerenzoon in een trein die met een deftige heer wil babbelen sloeg aan. De aangesproken heer, eigenaar van een vrouw en twee dochters, die de mooiste van Loppersum zijn, houdt de boot uiteraard af. De arme sloeber heeft immers geen horloge.

Restaurante Da Pie, Rome
Restaurante Da Pie, Rome

Ad Hok was ook weer van de partij en werd jubelend begroet door een zelf weer tijdelijk vertrekkende Indra: “Hoera, Ad Hok, u allen welbekend, heeft voet gezet op ‘t Europese continent!!” Ad vertelde over een restaurantje in Rome, Da Pie, op loopafstand van de woning van zijn dochter. Het leukste van het verhaal waren de machinevertalingen van de tripadvisor site, zoals deze: “Ik vond de Pizza’s meer dan de Pasta, maar anderen in familie de Pasta net zo goed vond. Het personeel is erg vriendelijk en kunt u serveren in Engels, wat niet altijd het geval is in minder toeristische gebieden. Als u in de buurt bent, doe niet de moeite om te zoeken naar iets anders gaan naar La taart.” Het is maar goed dat reviewer Glick2013 hier geen weet van heeft.

Zhang Xiaogang, Bloodline: The Big Family nr. 2
Zhang Xiaogang, Bloodline: The Big Family nr. 2

En de goede content blijft komen, zoals we weten. “Ik ben geboren met een Burnout” gaat binnenkort doorstarten, een samenvatting van wat vooraf ging is al geplaatst, Luvienna gaat het eindelijk doen (of weer niet?) en nog zo wat meer. Ook een nieuwe aflevering van Heer Rozenwaters eigenzinnige Kunstrubriek belooft weer mooie plaatjes en dito kopjes en honderden reacties op te gaan leveren.

Eén slokje maar, en uit is die jurk! - Letterzetter
Eén slokje maar, en uit is die jurk! – Letterzetter

Letterzetter nam de allereerste opname in de Galerij der Keigroten alweer voor zijn rekening. Proficiat!

Riverside Blues lijkt weer toe te komen aan muzikale bijdragen, en dat levert veel moois op, luister bijvoorbeeld hier maar eens naar [tekst loopt nog heel eventjes door onder de video]

Maar hij blijft er bescheiden onder: “Oh, Gij IJdeltuyt? U slaat de toets te vroeg. Wat doet in dez’ muziekkroeg? Alas het risico is groter zo. Genoemd te worden in het intro? Oooops dat zo zijnde. Wij vervolgen de pas? goed idee.” Fraaie moppies muziek afkomstig van huis-DJ Mopperi en van Letterzetter waren er ook, hoor, maar we kunnen niet alles plaatsen.

Anna's Look on Life
Anna’s Look on Life

We willen namelijk nog even een tip kwijt over een mooi blog van Anna (“Anna’s Look on Life”), vol met gezondheids- en andere gelukwords adviezen. Zoals deze: “Hoe je er jonger uit kunt zien”. “Vaak als ik vertel dat ik 27 krijg ik de reactie “echt?? ik had je max 22 geschat”,  schrijft ze. Zie het vervolg aldaar op de link.

De ikjes zijn na te lezen op de ikjesrubriek van de NRC, de krant die zo graag lezersanekdotes op de achterpagina plaatst. De reacties van de mensen uit het land staan hier, zoals altijd weer aangeleverd door de A. Dapie Community van ex-NRC-reactanten, ex-Volkskrantbloggers en ex-weten-wij-veels. Stuur nu zelf eens een ikje naar de krant. Of scrol naar beneden en zeg wat het ikje van vandaag losmaakt. Plaats een reactie. Mag met een fantasie-emailadres. Druk een duimpje. Geef een sterretje. Plaats een smiley. Voor je het weet, sta jij volgende week in het intro.

Voorgaande afleveringen van deze rubriek zijn elders op dit blog te raadplegen. A. DapieFeuilletons en levensverhalen of aanzetjes daartoe zijn welkom op apie@apiedapie.com. Kortom, het wordt weer een prettige week. Maar als je vindt dat het geen prettige week moet worden, ga dan vooral elders buurten.

Featured image (helemaal hierboven): is van unsplash.com, gemaakt door Sergei Zolkin

Advertentie

Auteur: Bas van Vuren

Schrijver - Rijmer - Kijker - Stemacteur - Kent beroemde mensen - Maakt liedjes - Doet iets met #ikjes - Want ja - Je moet toch wat

185 gedachten over “Oh, Gij IJdeltuyt? U slaat de toets te vroeg (88)”

 1. Aangenaam begin van de week. Hoe deed ik dit dik een jaar geleden? Geen idee, ik was ‘drifting’ denk ik. Gelukkig heb ik nu een houmevast.
  Of is het houjouvast?

 2. Mooi intro, vlot geschreven, met een intrigerende kop.

  Als iemand echt uit het intro weg wil blijven, doet hij niet zijn best om zoveel mogelijk raadselachtige zinnen in te sturen, in oplopende frequentie naarmate de maandag nadert.

  Kan iemand de kop duiden?

 3. Houietsvast denk ik, Timmer.

  Kostelijke intro wederom, Apie. Knap zoals je dat toch elke week maar weer flikt.

 4. Juist pawi, zo had ik het ook begrepen 😀

  De duiding van de kop: dat kan er maar een (schrijve: 1) denk ik. Ik nam hem omdat hij lekker bekt, die koppen gaan op gevoel. Ik scrol een stuk of 300-400 reacties door en pik eruit wat eruit springt, en verzin daar dan de plaatjes bij en schrijf het geheel losjes aan elkaar. Was leuker dan naar voetbal kijken.

 5. En toch, (kijk maar even de andere kant op, Klare taal), en toch: die felheid van de Turkse keeper was adembenemend mooi om te zien.

 6. Merkwaardig dat de blogbaas DSR’s ‘weinig verrassend afdoen’ van een Ik-je in het intro, naar eigen zeggen een overzicht van de hoogtepunten van de afgelopen week, opneemt.

  ’t zal wel uitsluitend om het sneertje te doen geweest zijn.

 7. Hond

  Ik ging met mijn moeder winkelen. Toen we bij een schoenenzaak naar binnen gingen, stond bij de ingang een bordje met de waarschuwing: „Pas op voor de hond!”

  We slopen voorzichtig naar binnen en daar zagen we een stokoude, grijze hond slapend in een hoek.

  „Is dit nou de hond waarvoor we moesten oppassen?”, vraagt mijn moeder lachend. „Ik denk dat uw hond niet veel kwaads kan doen.”

  „Bijten heeft hij nooit gedaan”, zegt de winkelier droog.

  „Maar op die grijze vloer struikelt iedereen over hem.”

  Anne Douglas

 8. Smakelijke intro, luchtig maar toch inhoudelijk, hoe krijg je het steeds weer voor elkaar.
  Cryptische aanhef, stof tot nadenken ….

 9. Op zich niks mis mee, we krijgen zelfs een enigzins verrassend pointe, maar toch loopt het niet helemaal lekker. De eerste zin geeft eea de allure van een schoolopstel en die indruk beklijft. Toonzetting is een merkwaardig iets.
  Eindoordeel: 6+ (zegge: zesplus)

 10. Inhoudelijk een prima Ikje, maar wel jammer dat het zo knullig geschreven is. Misschien iets voor ons Rechtertje om er wat goeds van te maken, stilistisch gezien. Of Timmer, die is ook vaardig met de pen.

 11. &Kees
  Zoiets?

  Hond

  Mijn moeder en ik gingen winkelen. Bij de ingang van de schoenenzaak waar we naar binnen wilden, stond een bordje: ‘Pas op voor de hond!’

  Aarzelend liepen we naar binnen en daar lag in een hoek een slapende, stokoude grijze hond.

  ‘Is dat nou de hond waarvoor we moeten oppassen?’ vraagt mijn moeder lachend, ‘ik denk dat uw hond niet veel kwaads kan doen.’

  ‘Hij heeft nog nooit iemand gebeten,’ zegt de winkelier droog, ‘maar op die grijze vloer struikelt iedereen over hem.’

  Anne Douglas

 12. Droog

  Ik ging met mijn schoen winkelen. Toen we bij een moederzaak naar binnen gingen, stond bij de ingang een hond met de waarschuwing: „Pas op voor de grijze vloer!”

  We zagen een stokoude, grijze winkelier staan in een hoek.

  „En waar is nou die vloer waarvoor we moesten oppassen?”, vraagt mijn linkerschoen lachend. „Ik denk dat uw vloer niet veel kwaads kan doen.”

  „Hij heeft nog nooit iemand gevloerd”, zegt de winkelier nat, “maar
  in een slap ikje blijft het een hellend vlak.”

 13. Eerlijk gezegd snap ik het begrip “winkelen” niet zo.

  &Kees
  Zoiets?

  Ik en me moeder gaan inslaan bij de uitverkoop. Bij de schoenenwinkel waar ze 70 procent afprijzen lopen we naar binnen. Me moeder struikelt over een grote slappe hond die daar leg te kwijlen.

  De verkoper schiet in de lach en zegt ‘Kwijlende hondjes bijten niet, dame. Wat ken ik voor u doen?’

 14. @pawi
  winkelen = als twee vrouwen alle winkels/shops/outlets[*] binnen hun bereik met een bezoek vereren, daar kledingstukken uit de stapels trekken en die dan tegen het licht houden, vervolgens afkeurend hun hoofd schudden en het kledingstuk op een hoop achterlaten. Na het bezoek aan de laatste winkel keren ze terug naar de eerst bezochte en kopen daar dan het bloesje/rokje/legging/string waarnaar ze op zoek waren.

  [*] in deze etablissementen wordt kleding/schoenen/makeup/geurtjes/etc. verkocht.

 15. Ik denk ook, dat Anne een jongetje is, want ik kan op het web geen info vinden over een Nederlandse vrouw met die naam. Dat maakt voor mij echter geen enkel verschil, want Anne stond erbij en keek ernaar en dat is voor een ikje-waardige gebeurtenis toch wel erg mager. Morgen nieuwe ronde en nieuwe kansen.

 16. Het doet voor het verhaal niet terzake of Anne een jongen of meisje is. Terzijde: ik ken een aantal Annes, het zijn allemaal meisjes/vrouwen.

 17. Tsja weer een probleem verzonnen , verdere discussie hierover, of gaan we weer verder muiten. Anne is een vrouw , ja dat is nou eenmaal zo punt uit.

  Trouwens Anne blijkt ook een een man te kunnen zijn, in het land van Bartje wel, nieuwe perspectieven …

 18. Nou als je je kind Douglas noemt dan ben je geen knip voor je neus waard. imho ter relativering.

 19. O, Doeglas! Zo irritant. Elke keer als ik die reclame hoor kan ik het niet nalaten om hard DOUGLAS!! te roepen. Gelukkig hoor ik hem niet zo vaak.

 20. Nee, maar voornamen wel.

  Kevin, Kimberlie , Sjoanna, Sjaron, sjonnie , etc. vele andere..

 21. het zijn meer honden namen die die kinderen krijgen imho.

  tako ,sjierena , kalipso, calimero, venturo,

 22. Ik wil al jaren iets doen met het ‘geboorte katern’ van de het NRC. Bespottelijke namen, gezien vanuit een Blank Vuil positie; belachelijke namen, wat men niet doet om zichzelf en daarmee het kind een uitzonderingspositie te geven.
  Chloé Quinine, Rendeart Youp, Julianne Moniek Boor (en dan de twee namen van de ouders, meestal oud geld en nieuw bloed -(waarschijnlijk het echte geld) zoals Van de Hoop Gegeven-Jansen of Mulder of zo iets).
  Mangaan Christalle, Radon Cees…

  Ik had ze toch moeten bewaren, de werkelijkheid is heftiger, zoals altijd.

 23. Anne een meisjesnaam? Er zat een jongen bij mij in de klas; Anne.
  En zijn we Anne Vondeling vergeten?
  Ken trouwens een man met de naam Sanne.
  Volgens mij zijn deze namen Friese namen.
  Anne, Sanne, Nanne…
  Zo kan ik wel even doorgaan..

 24. Anne de Vries, Drent. Nomen est omen.
  Er zijn meer noordelijke namen, die de westerling vreemd in de oren klinken. Een noordelijke collega had de naam Elle, dus verwachtten de Haagse collegae die op bezoek kwamen in Leeuwarden een pronte Friezin. Nou, pront was-ie wel, maar de snor verraadde hem. En Broer, ook zo’n mooie Friese naam die voor veel hilariteit zorgde. Sjouke, Bonne, Tammo, Eise, Wisse, Herke, namen van stoere kerels. Na het met de hand melken (gehurkt, niks melkkruk) nog even de Alvestêde langs…

 25. Broer vind ik een geweldige naam. Veel beter dan Boy. Ik heb wel eens met een Boy aan de bar gezeten, aardige gast, maar dik in de veertig. Dan gaat het toch wringen, vind ik.

 26. Ik had een oom die Chris heette maar in familiekring Broer genoemd werd. Als kind was dat ‘Broertje’ en omdat hij dat toen nog niet kon uitspreken maakte hij daar Boelie van. Zo werd hij voortaan altijd genoemd en veel mensen wisten niet dat dat niet zijn echte naam was.

 27. Ik had een tante die zus heette, maar in familiekring nicht werd genoemd. Als kind was dat ‘kindje’ maar omdat zij dat niet uitspreken kon, maakte zij daar Anne Sterre Madelief van. En veel mensen wisten niet dat dat niet haar echte naam was.

 28. Letterzetter september 7, 2015 om 16:00

  Een stuk beter Letter, maar een overbodige eerste zin. En alles maar in de tegenwoordige tijd. We maken er dus dit van:

  Bij de ingang van de schoenenzaak staat een bordje ‘Pas op voor de hond!’

  Aarzelend lopen mijn moeder en ik naar binnen en zien in een hoek een slapende, stokoude grijze hond liggen.

  ‘Is dat nou de hond waarvoor we moeten oppassen?’ vraagt mijn moeder lachend, ‘ik denk dat uw hond niet veel kwaads kan doen.’

  ‘Hij heeft nog nooit iemand gebeten’, zegt de winkelier, ‘maar op die grijze vloer struikelt iedereen over hem.’

  Anne Douglas

 29. tip voor Timmerark, voor als het weer ‘ns gaat wringen, een citaatje van Gerrit Komij: ‘laten wij zacht zijn voor elkaar, vrind, totdat ik de pot met vaseline vind.’


 30. Huisartsenpost

  De dienst op de huisartsenpost begint rustig. Ik hoor de assistentes op de achtergrond telefonische adviezen geven over koorts, tekenbeten, kneuzingen en oorpijn. Gebruikelijk patiënten aan de balie passeren de revue; zoals de man die om half twee ’s nachts vraagt of wij een sigaretje voor hem hebben.
  Rond twee uur ’s nachts liggen de meeste mensen toch wel te slapen? Helaas, de telefoon gaat: „Nee hoor, wij kunnen niks voor u doen”, zegt de assistente, met bewonderenswaardige professionaliteit. „Als u ontevreden bent over de werkzaamheid van uw stofzuiger kunt u beter contact opnemen met Philips.”

  C.T.J.Willemse

 31. He, wat leuk, Timmertje vereeuwigd in een Ikje als hij een sigaretje bij de huisartsenbalie bietst!

 32. Ben Jij mee bezig?
  – Ik zoek van het eenvoudige wijsje ”n aardige opname op you tube.
  Te bestemder plekke copieer ik , om vervolgens te downloaden.
  In mijn Dollemansrit scheur ik langs Apiedapie paste daar ook , waar ik van vind ja , Kan hier.
  Dan de reflectie van mijn Cynisch Ego. Gij IJdeltuyt.
  Sommige zaken, die me raken, houd ik soms graag eerst voor mijj zelve.

  Het “ikje”
  Stel ik heb ’n vacature.
  Komt Anne Douglas.
  Hallo Ik ben Riverside, , U bent Anne Dougllas.??

  Anne, we willen graag weten, hoe je mening is over…Kun je ons iets aardigs vertellen, over. Mag heel kort zijn.

  Anne Douglas in alle oprechtheid ,, je gaat ons dan toch niet dat verhaal met die hond vertellen?

  We beoordelen elkaar, zodat we hier samen fijn kunnen werken en geld verdienen. Tralalal.

  Men stelt wel dieper zakken dan dit “ikje” kan nauwelijks, dit “ikje” kan ik niets mee.

  see you. have a shiny day.

  Och als u de monologue interieure niet kent, krijgt IJdeltuyt ’n cryptische lading. Eens.

 33. Bij ‘Arts & Auto’ moet ik altijd denken aan ‘Arts & Bloto’ bij de familie Doorzon.

 34. Bloghulp

  De dienst op de blogpost begint rustig. Ik hoor de (bijna blote) assistentes op de achtergrond telefonische adviezen geven over interpunctie, icoontjes, images en muziekvideo’s. Gebruikelijke reageerders passeren de revue; zoals timmer die om half twee ’s nachts vraagt of wij een sigaretje voor hem hebben.
  Rond twee uur ’s nachts liggen de meeste mensen toch wel te slapen? Helaas, de telefoon gaat: „Nee hoor, wij kunnen niks voor u doen”, zegt de assistente, met bewonderenswaardige professionaliteit. „ Hier staan wij machteloos, als u ontevreden bent over de dialoog tussen apie en DSR kunt u beter een ander blog bezoeken, want dit gaat nog wel een tijdje duren.”

 35. @m. tjonge, interessant. Is het hier ook een ditjes&datjes-tuinblog dan?
  Vreselijk geestige buurman zeg.

 36. O, wacht, het is een parabel voor dsr! Nu zie ik het ook! Verdikkie, wat een goeie stijlvorm, dsr als de kop-op-stekende-knol-anemiet. Jeuj!

 37. Nou leuk, zit je in de put huur je Felix in en dieper wordt de put. Arme Samsom. Krijgt de door A. Dapie bewonderde Ascher de leiding van de partij. Wellicht weliswaar van een eenmansfractie, but who is counting…
  Vandaag de vorige sloper van de PvdA veelvuldig in het nieuws. Moet morgen naar het VU maar houdt mijn hart vast. Altijd wel slim. Maar vertraging zou mij erg slecht uitkomen. Dit in verband met een drie weekse cruise naar het Caribisch gebied, aangeboden door Quincy.
  Had het als ik patiënt was geweest wel leuk gevonden, zo een verhuizing. Onderweg overal peukjes bietsen. Ach, zo is er altijd wel wat.
  Vanavond, speciaal voor Klare Taal, is er geen voetbal. Hoe nu verder?
  Maar nu haar favoriete schoonzoon bij de EO. Hij wil de komende twintig jaar nul ‘vreemdelingen’ toelaten, op Zwarte Piet na, maar die mag wel komen maar niet blijven.
  Afijn, nu kip! Sorry Luv. Maar het is een biologisch onderlegde.

 38. Timmer, even voor de zekerheid, ik bewonder Asscher niet, nooit gedaan, integendeel, ik vind hem nog erger dan Rutte. Zie elders op dit blog.

 39. Heel droevig brekend nieuws uit de Volkskrant: De Nederlandse schrijver Joost Zwagerman heeft dinsdag na een periode van depressies zelfmoord gepleegd in zijn woonplaats Haarlem. Dat heeft zijn uitgeverij De Arbeiderspers vanavond bekend gemaakt.

 40. Ik hoorde het gisteren, net voordat ik de radio uitdeed, en heb er niet meer aan gedacht tot nu.
  Het is altijd onbegrijpelijk wanneer dit (depressie en zelfmoord) een bekend persoon overkomt omdat je, als je hem op teevee ziet denkt: die heeft waarschijnlijk best een leuk leven. Ik hoor nu dat de zelfdoding van zijn vriend (ben nu de naam al weer vergeten, wat gaat het soms snel!) (Rogi Wieg? Even googlen…ja, die was het, een voor mij onbekende schrijver. Maar die pleegde dacht ik euthanasie…) hem flink had aangegrepen. Of er nu toe aangezet…

  Ik hoop maar dat hij op het eind vrede had met zijn eigen beslissing. 51 jaar, hoor ik net. Ik heb eenmaal een zware depressie gehad, een echt zware en vrij lang. Wel naar psychiater geweest maar niet aan antidepressiva begonnen. Na een maand of zes heb ik de depressie overwonnen. Nu, vooral de laatste tijd, ben ik depressief over hoe het gaat, ziekte en zo, maar dat is toch anders, daar kun je je vinger op leggen, begrijpen.

  Het ergst lijkt het, zoals bij die acteur een paar jaar geleden, wanneer het de nabestaanden als een moker treft, als ze het niet zien aankomen.

  Ik heb een keer een boek gekregen, zonder de achterflap te lezen; een biografie van Adriaan Venema. Daarvoor had ik nooit van hem gehoord. Ik ging gaande weg het boek van de man houden. En hij had aangekondigd aan het eind van het boek zelfmoord te gaan plegen. Ik hoopte dat hij dit niet zou doen, maar hij deed het wel. Dan denk je, had ik hem maar gekend, misschien had ik kunnen helpen. Maar dat is onzin, zeker bij een depressie, daar helpen geen lieve woordjes bij.
  Sorry voor de lange bijdrage, ik ga op mijn eigen blog er maar verder over schrijven…het thema raakt mij nu blijkbaar.

 41. Ja, woorden schieten zoals altijd tekort bij dit menselijk leed en maken internet en chat strubbelingen wel erg futiel. Maar het hoort allemaal bij het leven.

 42. Maken kan niet, de betekenis zou dan worden dat te kort schietende woorden internet en chat erg futiel maken.

 43. @Timmer, volgens mij worden dan internet enz. door de woorden futiel gemaakt, terwijl als je zegt ‘dit maakt’, internet enz. door het fenomeen dat woorden tekortschieten’ futiel worden gemaakt.

 44. Begraafplaats

  Onze tante overleed in 1996, en dus kregen we een brief van de gemeente waar zij begraven was, of we de grafrechten wilden verlengen. Zo niet, dan mochten we de grafbedekking komen ophalen. Dan zou de gemeente ook het graf ruimen.

  De brief vervolgt: „De nog aanwezige stoffelijke resten zullen worden verzameld en worden bijgezet in een verzamelkelder op de begraafplaats.”

  De ondertekenaar van de brief gaf als zijn functie op: Teamleider beheer en onderhoud Openbare ruimte en Afvalverzameling.

  Marty Bax

 45. Tja, het is niet anders. Bij de gemeente vallen crematoria en begraafplaatsen onder de plantsoenendienst en de afvalverwerking. Wat had mevrouw dan gewild? Brief van de burgemeester? Fanfare voor de deur?

 46. @ Kees 9-9-2015 16:27 u
  Ghehehe…
  Ik wist trouwens niet dat er nog gechat werd, MSN is toch al lang ter ziele? O, wacht, hiermee bedoelt A.Dapie natuurlijk Whatsapp, of het meezenden van verwensingen tijdens Wordfeud. Het internet zelve is natuurlijk niet meer dan een digitale snelweg, zoiets als de A2 inclusief trajectcontrole’s, en het geld dat je Apple in de zak moet frommelen als je een populair deuntje wilt downloaden. Haaien hebben zich het internet toegeëigend… ik ben een anarchist en download wat en zoveel ik wil, gratis en voor niks.

 47. Op zich is dit een keurige brief van de gemeente, vooral de tweede alinea munt uit door een correcte en voorzichtige benadering.

  Alleen het laatste woord is ongepast in deze contekst.

 48. Letterzetter, Wordfeud ken ik niet, “verwensingen meezenden” is wellicht jouw hobby, niet de mijne. Met ‘chat’ bedoelde ik het geklets op de social media. “Internet en chat” had beter “internet inclusief chat” of “internet en in het bijzonder chat” kunnen zijn. Een reactie is geen proefschrift. schouderophaal icoon

 49. Doelen

  Tijdens de startdagen voor 6V geef ik een workshop. Een van de opdrachten aan de leerlingen is hun vijf doelen voor dit schooljaar opschrijven. Het mogen allerlei doelen zijn. Slagen is natuurlijk populair, rijbewijs halen ook, maar voldoende ontspannen hoor ik ook vaak.

  Ik spreek een willekeurige leerling aan: „Wat zijn jouw vijf doelen voor dit jaar?”

  Zijn antwoord: „Ik heb er maar één.” „Oké, wat is dan jouw enige doel?”

  „Ik had ‘doen wat ik leuk vindt’, maar ik zie dat ik nog een tweede doel heb, want ik heb ‘vindt’ met dt geschreven. Dus nu is het ‘doen wat ik leuk vind’ en ‘leren spellen’.”

  Susannah Herman

 50. Ah! Dank je Luv. Ik ben niet vies van een trio, ik zit niet voor niets bij de Triodos bank 😉 , maar dan ben ik wel graag de enige man… Standaard? Ik weet het, so be it. Ik vond de stoppelexperimenten just that, experimenten better to be forgotten. Interesting doen? Nee, ik lees een Engels boek, dan slippen die woorden er door heen, wanneer je er door heen zit. Zoals net bij de apotheek, wat een spraakverwarrend ikje had kunnen opleveren ware het niet dat ik niet aan ikjes doe.

  Maar die tijden zijn trouwens ver achter mij. Welke mooie dames, en voor minder zou ik het niet doen natuurlijk, wil er iets met een blauwe smurf c.q. flodder…

  Ik heb, als onderdeel, heel, heel erg klein onderdeel van een voordracht c.q. (he, daar heb je ze weer!) performance ooit nog het volgende over o.a. het woord Trio geschreven, en dus voorgedragen:

  Een duo heeft drie letters en een trio vier.

  Je had er misschien bij moeten zijn.

 51. 😀 Prachtig, dat woordgrapje, Timmer! Om het nog verwarrender te maken zou je ervan kunnen maken: een duo heeft er drie en een trio heeft er vier.

  Leuk een mede-Triodosser te vinden. Dan zijn we een Trioduo. 😛

 52. Dag allemaal, Ilona? Heeft iemand je iets aangedaan? Enfin, dag terug dan maar, het zal wel. Een moet de eerste zijn om een zinkend schoon schip te verlaten, dank voor de loyaliteit en nog een prettige dag verder.

 53. Ilona? was jij dan toch de drijvende kracht achter DSR?

  “Het peil daalt” , wat bedoel je daar nou weer mee. Dat zie ik absoluut anders. Met TimmerArk zeg ik: de laatsten zullen de leukste blijken.

  Ik dring graag een beetje aan, Ilona 😦 Blijf hier ook (niet bedoeld als commando)

 54. Ach, kijk ‘ns aan, dsr zit nu al in V6 en hij gaat vooruit: goed zo dsr, ik vind is inderdaad met alleen een d aan het eind.

 55. Nee, ik hou niet van dwingen en dreinen. Wie hier niet meer wil reageren, moet dat helegaar zelf weten. Je komt hier voor je eigen plezier. Of niet. Even goede vrienden en dat meen ik.

 56. Heb jaren geleden geprobeerd om rekening bij Triodos te openen. Ze namen alleen klanten aan die in Nederland woonden. Sufkonten.

 57. Over spelling gesproken, het Nederlandse onderwijs is ook niet meer wat het geweest is, maar de Zweden maken het nog bonter. Vluchtelingen met een verblijfsvergunning kunnen ver van de bewoonde wereld in de eeuwig zingende bossen een containerwoning krijgen, maar de taal moeten ze maar zien te leren met behulp van youtube. Je vraagt je wel af waarom Zweden nog zo in trek is bij de asielzoekers. Van dit afschrikwekkende inburgeringsbeleid kunnen zelfs de Hongaren nog iets leren.

 58. De, ook veel bekende Nederlanders, die aanboden een vluchteling in huis te nemen hebben hun ontsnapping clausule gevonden, aangereikt door de professionele hulpverleners die hun eigen brood bedreigd zien:
  getraumatiseerde mensen. Die moet je toch maar beter niet in huis nemen. Mooi gevonden. Hoe werden de Engelandvaarders destijds opgevangen? Zij werden door de PVV als landverraders gezien, maar door de overige Nederlanders als helden.
  Kwestie van perceptie.

 59. Je moet er toch niet aan denken, dat je asielzoekers in huis neemt. Het ontluizen is nog het kleinste probleem.

 60. Heb ik dat geschreven opperkont? Ik wil helemaal geen vluchtelingen opnemen. Ook geen bekende Nederlanders trouwens. En jou ook niet.

 61. timmerark
  sorry voor mijn lompe opmerking om 00.03. Ik begreep het verband niet tussen Engelandvaarders en de PVV. Kennelijk heb ik iets gemist.

 62. Collecte

  Zoals elk jaar collecteer ik ook deze week voor het KWF. Ik heb altijd een vaste route en veel mensen kennen me dus al. Sommigen geven gul, anderen doen de deur niet eens open. Of ik sta een tijd te wachten voordat na twee keer bellen er eindelijk open gedaan wordt en ik vrolijk toegelachen word: „Nee, daar doen wij niet aan.”

  Soms sta ik te wachten terwijl de bewoner het hele huis op zijn kop keert op zoek naar kleingeld. Dat laatste waardeer ik altijd zeer.

  En dan zijn er natuurlijk de smoesjes…Dit jaar de mooiste uit mijn hele collecte-carrière: „Ik heb geen tijd.”

  Irene Wing Easton

 63. Het geschiedde in de Dagen dat de Community, wel zeer interessante gedachtenlijnen op de site plugden.
  Voor iemand als ik, die daar wat langzamer in is, laat ik noodgedwongen de ontegezeggelijk fraaie lijnen van discussie, voor wat ze zijn.

  Eerder stelde ik , hier primair voor het “ikje” te komen.
  Na het noodzakelijje scrollen. verschijnt het.

  Doelen. Doelen, die men voor ogen heeft.
  Van de velen , die er zijn, moet je kiezen.

  Haalt het doel het einde, of wordt het ’n subdoel?

  Uit eigen keuken: ik had niet de noodakelijke sympathie voor ’n vriendin van ’n huisgenoot.
  Liet dat blijken. JIJ hoort hier niet. We accepteren je dat is het,
  Tot ik me realiseer dat zij niemand heeft, die haar warmte geeft.
  Men geeft mij gelijk. Nu accepteren we elkaar,
  Zij toont haar dankbaarheid voelende dat ze welkom is.
  Met doelen omgaan vraagt volgens mij “levenskunst”.

  Goed onderwerp. Dus.
  Trouwens die huisartsenpost was ook goed. zo werkt het.

  Terzijde
  Mijn bijdragen worden volgens 1 uwer tegen het weekend cryptischer.
  Het Zij Zo.

 64. Jawel, de uitzondering bevestigt de regel.
  De praktische zijde van het verhaal is dat je ’n potje maakt met wat papiergeld er in.
  Oh , men kent hier geen collecte. Omdat het bedelen wettig is toegestaan, moeten de goede doelen in ’n andere vijver vissen,

  Luv , Timmerark tillen het “ikje” gezamelijk naar Community niveau.

 65. Maar beste mopperkont, wat ik bedoelde was:
  De pvv ziet alle oorlogsvluchtelingen als zingende baarden die onze maagden komen verkrachten, uiteraard met een uitkering op zak. Wanneer dit beeld niet werkt dan gebruiken ze de framing: het zijn lafaards die hun eigen land ontvluchten in plaats van dapper te vechten. Dus leg ik de link naar Engelandvaarders. Zo bezien zouden zij deze dappere mannen en vrouwen ook niet gunstig zien, toch?
  Verder mag je mij best een warhoofd noemen hoor, ik ben inmiddels erger gewend.

 66. zie dit ikje maar als een uitnodiging om nog meer smoezen te verzinnen.
  Ik zeg altijd: “volgend jaar bent U de eerste”.

 67. Mopperkont, excuses dat ik je naam eerder heb verhaspelt. Laten we deze week aangrijpen niet ook tot een bedenkelijk niveau af te zakken. Een echt schoon schip maken.

 68. Timmer
  Ik begrijp wat je bedoelt. Dom volkje die PVV-ers. Ze zien voor het gemak maar over het hoofd dat de Engelandvaarders aan de overkant niet op grote schaal vrouwen hebben verkracht, althans niet naar mijn weten en dat hun devies was ‘reculer pour mieux sauter’.


 69. Prioriteiten

  In het Rijksmuseum vraag ik om een rolstoel voor mijn vrouw. Die wordt gebracht. Drie behulpzame medewerksters staan eromheen. Ik wijs naar de twee klittenbandstrips op het zitvlak en vraag naar het kussen. Dat is er niet.
  „Het zit natuurlijk niet echt gemakkelijk, zo zonder kussen”, zeg ik.
  „Maar”, zegt een van de dames vriendelijk, „van de strips zal mevrouw zeker geen last hebben.”
  „Zijn er nog andere rolstoelen?” probeer ik. Jawel. Dezelfde, ook zonder kussens.
  Dan wordt het me uitgelegd: die kussens zijn zo onhandig bij het inklappen en opbergen van de rolstoelen.

  Anton van Bree

 70. Nou Anton, wat ben je bozig. Overal onheus behandeld, wat een rotmensen allemaal! Heb je ook nog kunnen genieten van die prachtige kunst voor een schijntje of liep je de hele tijd aan je ikje te denken?

 71. Misschien ben ik wel te streng, maar is het nou echt zo’n grote moeite om een (opvouwbaar) kussentje (in rugzakje) mee te nemen voor je vrouw als je samen uitgaat? In plaats van die zorg bij museummedewerkers neer te leggen? Doet me in de verte denken aan de Parnassiavrouw die even wilde gaan zwemmen en verwachtte dat het voltallige Parnassiapersoneel wel op manlief zou passen. Maar goed, dit zal wel te streng zijn.

 72. Nog los van het rolstoeldilemma zelf: is dit nou een Ikjeswaardig Ikje? Volgens de normen van de vroegere Ikjes, bedoel ik.

 73. Ik vind je te streng. À. Dapie. Ze communiceren natuurlijk naar buiten met hun toegankelijkheid en dan geen kussens omdat het te LASTIG is bij het opruimen.
  Maar goed ik ben bevooroordeeld naar aanleiding van het fietstunnel debacle.
  Zelf heb ik mijn eerste negatieve reactie op mijn blog gehad. Van iemand die een hekel aan mij heeft en labiel is, dus waar maak je je druk om, zou je zeggen? Ach, het doet wel pijn. Ik ben het niet gewend. Des te meer respect voor de blogbaas hier!

 74. *A.Dapie, dat Parnassiaverhaal heb je verkeerd onthouden. De vrouw ging zwemmen, liet haar man achter aan een tafeltje, waar hij niet mocht blijven omdat hij geen consumptie nam. Weetjenog? Pieter Steinz. Nam geen consumptie.

 75. Pawi, kan, mag, maar ergens verwachtte zij impliciet dat haar gehandicapte man – die zelf helaas niet goed kan communiceren met de buitenwereld – wel goed opgevangen zou worden door total strangers, die geen clue hebben van zijn ziektebeeld en hoe daarmee om te gaan. Voor mij net een tikkie teveel gevraagd van terrasbediendes op een drukke warme zomerdag.

 76. ,,Mijn man wil de zee zien. Toen hij in zijn rolstoel op het terras van Parnassia stond, kwam de bediening’’, blikt Claartje Steinz terug. ,,Ik leg die jongen uit dat mijn man niet kan eten en drinken. Dat was geen probleem.’’ Zij gaat een stukje zwemmen. Bij terugkomst krijgt ze van een ander personeelslid te horen dat het niet kan en dat de baas toestemming moet geven om op het terras te zitten.
  Bron: de Haarlemse Courant

  Haar kant van het verhaal. Hoe het werkelijk zat? Miscommunicatie speelde een sleutelrol. De een weet niet wat de ander wel weet, zoiets.

  Dat Steinz nog steeds actief is in schrijversland mag wel een wonder heten. Een wonder bestaande uit zijn wilskracht en fenomenale geheugen, zijn Claartje en zijn iPad. Hij komt ook nog steeds op de radio. Bijzonder!

 77. We zullen nooit precies weten hoe het gegaan, pawi.

  Ongelijke strijd. Gehandicapte tegen kroegbaas. Volkswoede! Ze wilden zelfs een boycot organiseren, de boel in de fik steken.

  En ook nogeens: mensen die penvaardig zijn en toegang tot de media hebben tegen… kroegbaas die ook maar zijn best doet om in het zomerseizoen zijn boterham te verdienen en zoals wij allen niet zonder fouten is en niet elke seizoensterrasbediende persoonlijk kan monitoren.

  Ik meen dat hij onmiddellijk toen hij ervan hoorde zijn excuus heeft aangeboden, een drankje of hapje (in zijn zenuwen en zonder medische kennis niet onmiddellijk doorhebbend dat dit niet gepast was) en vervolgens dan maar een gratis uitrijkaart. Het was echter allemaal niet genoeg voor het ziedende echtpaar, dit moest in de krant en de uitbater aan de strandpaal.

 78. Het was echter allemaal niet genoeg voor het ziedende blogbaasje, dit moest op het blogje!

 79. Ja, zo zie ik het ook. Misverstand. Als die ene terrasjongen nou had gezegd tegen die andere terrasjongen: daar zit er eentje die niks kan maar zijn vrouw komt zo..

  Als hadden we maar komt, is hebben te laat.

 80. En dan krijgen we nog de vuige laster van apie: “ze wilden de boel in de fik steken!”. Doe is bron geven?

 81. Holland op z’n smalst. Als je je zin niet krijgt, een brief sturen naar de krant. Onbewust laat Anton zich toch een beetje kennen.

 82. ‘Doe is bron geven’ Ach,gossie, is helemaal uit de tijd.
  Doe is normaal Nederlands? Doe is wat Vlaams?
  Geef is een rondje muntthee?

 83. *A. Dapie, inderdaad volkswoede. Mensen die niks anders te doen hebben. Doe is lekker dan. Laten we dit maar gauw toedekken met de mantel der
  vergetelheid.

 84. “Hoi APD, ik probeer deze foto, zelfgemaakt, als gebbetje voor pawi op je site te plaatsen maar ik weet niet hoe, op / met mijn mobiel.
  Wil jij hem, namens mij, plaatsen?
  Als je er geen zin of tijd voor hebt, even goede vrienden,
  Groet TimmerArk”

  Bij deze, Timpie, gewoon naar tinypic.com gaan en je kunt het ook zelf.

  Image and video hosting by TinyPic

 85. Nou, het is gelukt, nou maar hopen dat pawi het gebbetje kan plaatsen en waardeert. Ik heb geen idee, maar goed ik heet dan ook geen pawi.

 86. Doe is een rondje muntthee geven.

  Luvienna schenkt en TimmerArk deelt uit.

  Die gin-tonic is wel weer helemaal in, en volgens een deskundige vriendin mag het geen ordinaire gin zijn. Ze noemde zelfs een merk, die Gordon gin, die niet! of zo.

  Zelf zou ik de gin eruit vissen en alleen van de tonic genieten.

 87. o_O Nog altijd geen idee wat je bedoelt. “Doe is” is toch de uitdrukking van geen.stijl, powned en andere sneuneuzen van een paar jaar geleden?

 88. O, joh, houd maar op! Ik ga het morgen zelf proberen op mijn blog. Was alleen vanavond niet thuis genoeg. Maar het is erg lief dat je het wilde proberen! Top! Ga toch slapen! Of niet!

 89. Vrees, dat u gelijk heeft, de eerste recties gaan dan wel eens over het “ikje” al snel gaat de” GPS-ApiedapieCommunity”.

  Meestal zeer belangwekkende zaken, meestral….etc.

  Voor mij dus de zondagmorgen.
  Veel meer dan ’n prentje over gin tonic en thee , veel meer zit er niet in.
  Daar moet je van houden.

  ’n Surfplank is nog dikker?

  Alas, het “ikje”.

  Als ergens mijn snelheid van appreciatie van op snelheid van veelal :afwijzing komt, is dat waar men verwacht dat de ander iets levert, service, wat al niet..

  Er zijn er die weten van tevoren dat ze minder ambulant zullen zijn, men kondigt dat in bedekte termen soms aan.

  Er zijn er ook , die overkomt dat onverwacht.

  Oh, nu komt het, wij gaan ter expert, stellen de vraag, Hoe de komende tijd?

  Oh Meneer, als het kan, Zorg voor Uw eigen faciliteiten.

  Plan alles even, informeer, monitor.

  Het is toch, niet handig als je ergens komt en men stelt, de rolstoel deed het gister wel, maar ene Riverside reed er mee. Alle wielen willen nu ’n andere kant op?

  Zorg voor eigen spullen.
  ’n Museum is ’n museum. Het tentoongestelde dient er strak bij te staan.

  De Community nog ’n mooi weekend gewenst.

 90. @Apie 22.28 Klopt, maar als er een rijtje doe-issen staat, moet de laatste ook een doe-is zijn. Vinnik dan.

 91. You’re welcome, Timpie.

  Zekers Luvienna, we hadden elkaar verkeerd begrepen.

  En vandaag is het weer een introdag! Mooie plaatjes, fijne citaten, voor u bij elkaar geschreven door uw fijne blogbaas. Enjoy! Om 13h00 (en probeer om geen interessante dingen te zeggen tot die tijd).

 92. Oef…nou, ik las de laatste zin eerst maar half maar net op tijd drong het tot mij door.
  Gedaan, bij deze.

 93. Ai! Foei Luvienna. “Kannie wachten op het intro” zou een mooie kop geweest zijn voor het .. intro. Enfin, de huidige kop is ook niet mis (en ook van jou, of via jou, afkomstig). Maar pas in vredesnaam op, zeg geen interessante, lollige, fijne dingen meer, het concept is af, het concept staat klaar, en ik wil het niet meer aanpassen.

  Alles rustig nog hier op a.dapie com, over een uurtje weten we meer, terug naar de studio.

 94. Dank je, Timmer, jij weet hoe het hoort. Een absoluut oninteressante reactive, zo willen we ze hebben het komende uur. In het nieuwe intro weer uitgebreid aandacht voor jouw blog, uiteraard verkneukel icoontje En dat vliegtuigje heb ik meegecopieerd, weer eens wat anders dan die blauwe kop van je, of erger, die kop van Rutte.

  Ook erg blij met het hoofdplaatje van het nieuwe intro, beetje geel, dat wel.

 95. “Maar pas in vredesnaam op, zeg geen interessante, lollige, fijne dingen meer, het concept is af, het concept staat klaar, en ik wil het niet meer aanpassen.”

  Geen enkele moeite mee

 96. Het is nu 12:00 en ik lees de reacties van lummel en Heer Rozenwater. (wat kan een uur wachten toch lang duren…)

 97. Is er echt een vertraging? Moeten we ons zorgen gaan maken?
  Hoe doe je dat eigenlijk, zorg maken?

 98. Ja, Bertje, een live verslag zal het wachten verkorten, hoe lang die onbekende vertraging ook zal duren.

 99. Om het wachten van onbekende duur te verkorten, en omdat het maandag is en we allemaal genieten van het mooie weer (prachtige grijsschakeringen, zo in de lucht), deze misantropische mijmering (niks interessants):
  ‘Wat moedig van je!’
  Bedoeld wordt: wat een sukkel ben je.

 100. Hoe meer jullie tussen 12 en 13 uur zeggen, hoe langer het gaat duren, want ik moet er de hoogtepunten uitvissen, die herformuleren, kopieren en plakken, plaatjes bijzoeken, soms (oh gruwel) de hele titel aanpassen, da’s een heel gedoe hoor, zo’n weekoverzicht. En meestal gebeurt er op maandagochtend niks, zodat ik het concept van de zondag gewoon kan publiceren. Maar nee, ik zit me hier rot samen te vatten nu. Zorgen kun je niet maken, die komen vanzelf.

 101. Ik heb alles op alles gezet, het hele team deed mee, het is ons gelukt om het intro toch nog om precies 1 uur te publiceren, bij de tijd, up to date. Mits er de komende drie minuten tenminste niets tussen komt! o_O

 102. Heeft iemand wel eens geprobberd zijn adem in te houden tijdens de Dodenherdenking?

Ik vind er dit van:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: