Oh, Gij IJdeltuyt? U slaat de toets te vroeg (88)

88morning-orange-duck-large“Waarom vinden mensen het zo leuk om te vertellen welke pagina’s men op het net bezoekt? (…) Oh, lieverd, we moeten snel verder, anders lopen we het risico in het intro genoemd te worden. Aan mijn positioneringsdrift zitten wel degelijk pijngrenzen.” Onze reageerder uit de Filippijnen, Riverside Blues (RSB) deed verwoed zijn best om uit het intro te blijven. Het is niet gelukt. Want we pikken  zoals bekend alhier de krenten uit alle lezersreacties van de afgelopen week en trappen daarmee de nieuwe week af met een fijn bijelkaar geschreven lopend verhaaltje en wat plaatjes en videos die voorbij kwamen. Het is niet anders, live with it.

Met dank aan De Kleine Johannes voor de inspiratie weten we nu dat Lummel (en wie niet natuurlijk) grotetieten.com als bookmark heeft

duimpjesbokaalRSB reageerde met zijn rhetorische vraag op de Lezersoproep van vorige week. Na “Dit zijn onze tuinen” is immers nu een “Wat wij leuk vinden op het internet” in voorbereiding. De vraag was om je favorieten/bookmarks van het balkje bovenaan (als je op Chrome zit) of van elders over te typen, gewoon van links naar rechts, boven naar beneden, kris kras. Ook OneTab en Evernote gebruikers mochten meedoen. Nou, dat hebben we geweten, het Excell spreadsheetje barste aan alle kanten uit zijn voegen. Met dank aan De Kleine Johannes voor de inspiratie weten we nu dat Lummel (en wie niet natuurlijk) grotetieten.com als bookmark heeft, wellicht inmiddels ook als screensaver. Hij haalde met deze bekentenis tevens de Duimpjes Bokaal van de Week naar Frankrijk (tien stemmen up, nul down). Het was interessant om te zien waar lezers hun “nieuws en duiding” zoal vandaan halen. De volledige analyse en het bijbehorende navelstaarblog zit in het vat, hebt geduld, evenals met de tuinen.

We bespreken hier ikjes, zoals jullie wel weten, en zo niet, dan weten jullie het nu. Er was er eentje over de Arbowet voor glazenwassers. “Helaas”, schrijft Berna Verstappen, “de Arbowet staat hun niet toe onder tafels te kruipen. Ook niet als ze koffie en koeken krijgen aangeboden.” Het zal je probleem maar zijn, ja. De Schrijvende Rechter (DSR) deed het af met het weinig verrassende  “Huisvrouwenconsumentenklaagproza! Met laatste-zinnetjes-syndroom en hoog je-moest-erbij-zijn-gehalte .. – zucht – (…) Eindoordeel: 4 (zegge: vier).” Mopperkont was wat snediger: “Aan valgevaar worden vele pagina’s besteed, maar geen woord over het bukken onder tafels. Dat valt nl. onder ongewenste intimiteiten.”

88vrij-volIn “Grootsteeds” verhaalt ene Maurits de Brauw over groteske electronische parkeersgeleidingsborden in Veere. Zelf laat hij daar vooral zijn honden uit en zag  op een avond dat Veere “VRIJ VOL” is.

DSR: “Zelden zo’n saai neuzel-Ikje gelezen als vandaag, over ‘kwalificaties’ met betrekking tot lampjes die het al dan niet doen -bareuh-.(…) Eindoordeel: 3 (zegge: drie)”

In “Zonnebrandolie” zag de vriendin van Bas van Westerop tijdens een strandwandeling de kans schoon om diens kalende hoofd in te smeren met zonnebrandolie. Daarvoor moest hij knielen en voorbijgangers dachten dat het om een huwelijksaanzoek ging *duh* Het waarheidsgehalte werd betwijfeld door deze en gene reageerder, waaronder Ilona: “Met een flesje of tube zonnebrand in je ene hand en de andere fiks aan het smeren? Ik zie het zo voor me maar dat ziet er toch heel anders uit dan iemand ten huwelijk vragen.”

“Veel te lang verhaal voor een clou als geschifte mayonaise.”

Een kleuterschoolikje van Annemieke Wijdema ging over een man op een scooter die een paar keer langzaam langs de school reed. Het was de vader van een nieuwe leerling. *duh* Hier was het Luvienna die het meest snedige oordeel had. “Veel te lang verhaal voor een clou als geschifte mayonaise.”

Een Alzheimerikje van Jos Dirkx was eigenlijk nog de beste vorige week. Het ziekenhuis was zo’n beetje alles vergeten qua testuitslagen.

Het was dan ook maar goed dat er zoals altijd weer heel veel meer te beleven viel op dit fijne interactieve blog. Zoals Letterzetter die maar liefst twee verbluffende verhaaltjes uit de hoge hoed wist te toveren (we gaan er althans van uit dat hij de auteur is, zo niet, dan graag even een seintje).

“Voorbij de conifeer komt een dikke buik, gehuld in een spannende overall en parmantig stappend op dikke werkschoenen.

Zo was er ineens dat uiterst knap geschreven hilarische stukje over twee onkruidwieders die tegen zijn voordeur “foar de rein skoeljen”.  “Dikke stinkende rookwolken van zware shagjes stijgen op en trekken naar binnen.” Gevolgd door een beeldende beschrijving van de komst van hun naar corruptie neigende baas. “Voorbij de conifeer komt een dikke buik, gehuld in een spannende overall en parmantig stappend op dikke werkschoenen. ‘Mutte wy jo túntsje oek efkes doen?’ vraagt hij, ‘kost mar ien tientsje.’”

Ook Letterzetters verhaaltje over een jonge boerenzoon in een trein die met een deftige heer wil babbelen sloeg aan. De aangesproken heer, eigenaar van een vrouw en twee dochters, die de mooiste van Loppersum zijn, houdt de boot uiteraard af. De arme sloeber heeft immers geen horloge.

Restaurante Da Pie, Rome
Restaurante Da Pie, Rome

Ad Hok was ook weer van de partij en werd jubelend begroet door een zelf weer tijdelijk vertrekkende Indra: “Hoera, Ad Hok, u allen welbekend, heeft voet gezet op ‘t Europese continent!!” Ad vertelde over een restaurantje in Rome, Da Pie, op loopafstand van de woning van zijn dochter. Het leukste van het verhaal waren de machinevertalingen van de tripadvisor site, zoals deze: “Ik vond de Pizza’s meer dan de Pasta, maar anderen in familie de Pasta net zo goed vond. Het personeel is erg vriendelijk en kunt u serveren in Engels, wat niet altijd het geval is in minder toeristische gebieden. Als u in de buurt bent, doe niet de moeite om te zoeken naar iets anders gaan naar La taart.” Het is maar goed dat reviewer Glick2013 hier geen weet van heeft.

Zhang Xiaogang, Bloodline: The Big Family nr. 2
Zhang Xiaogang, Bloodline: The Big Family nr. 2

En de goede content blijft komen, zoals we weten. “Ik ben geboren met een Burnout” gaat binnenkort doorstarten, een samenvatting van wat vooraf ging is al geplaatst, Luvienna gaat het eindelijk doen (of weer niet?) en nog zo wat meer. Ook een nieuwe aflevering van Heer Rozenwaters eigenzinnige Kunstrubriek belooft weer mooie plaatjes en dito kopjes en honderden reacties op te gaan leveren.

Eén slokje maar, en uit is die jurk! - Letterzetter
Eén slokje maar, en uit is die jurk! – Letterzetter

Letterzetter nam de allereerste opname in de Galerij der Keigroten alweer voor zijn rekening. Proficiat!

Riverside Blues lijkt weer toe te komen aan muzikale bijdragen, en dat levert veel moois op, luister bijvoorbeeld hier maar eens naar [tekst loopt nog heel eventjes door onder de video]

Maar hij blijft er bescheiden onder: “Oh, Gij IJdeltuyt? U slaat de toets te vroeg. Wat doet in dez’ muziekkroeg? Alas het risico is groter zo. Genoemd te worden in het intro? Oooops dat zo zijnde. Wij vervolgen de pas? goed idee.” Fraaie moppies muziek afkomstig van huis-DJ Mopperi en van Letterzetter waren er ook, hoor, maar we kunnen niet alles plaatsen.

Anna's Look on Life
Anna’s Look on Life

We willen namelijk nog even een tip kwijt over een mooi blog van Anna (“Anna’s Look on Life”), vol met gezondheids- en andere gelukwords adviezen. Zoals deze: “Hoe je er jonger uit kunt zien”. “Vaak als ik vertel dat ik 27 krijg ik de reactie “echt?? ik had je max 22 geschat”,  schrijft ze. Zie het vervolg aldaar op de link.

De ikjes zijn na te lezen op de ikjesrubriek van de NRC, de krant die zo graag lezersanekdotes op de achterpagina plaatst. De reacties van de mensen uit het land staan hier, zoals altijd weer aangeleverd door de A. Dapie Community van ex-NRC-reactanten, ex-Volkskrantbloggers en ex-weten-wij-veels. Stuur nu zelf eens een ikje naar de krant. Of scrol naar beneden en zeg wat het ikje van vandaag losmaakt. Plaats een reactie. Mag met een fantasie-emailadres. Druk een duimpje. Geef een sterretje. Plaats een smiley. Voor je het weet, sta jij volgende week in het intro.

Voorgaande afleveringen van deze rubriek zijn elders op dit blog te raadplegen. A. DapieFeuilletons en levensverhalen of aanzetjes daartoe zijn welkom op apie@apiedapie.com. Kortom, het wordt weer een prettige week. Maar als je vindt dat het geen prettige week moet worden, ga dan vooral elders buurten.

Featured image (helemaal hierboven): is van unsplash.com, gemaakt door Sergei Zolkin

Auteur: Bas van Vuren

Schrijver. Rijmer. Kijker. Kent beroemde mensen. Maakt liedjes. Holland Douze Points.

185 gedachten over “Oh, Gij IJdeltuyt? U slaat de toets te vroeg (88)”

 1. Over spelling gesproken, het Nederlandse onderwijs is ook niet meer wat het geweest is, maar de Zweden maken het nog bonter. Vluchtelingen met een verblijfsvergunning kunnen ver van de bewoonde wereld in de eeuwig zingende bossen een containerwoning krijgen, maar de taal moeten ze maar zien te leren met behulp van youtube. Je vraagt je wel af waarom Zweden nog zo in trek is bij de asielzoekers. Van dit afschrikwekkende inburgeringsbeleid kunnen zelfs de Hongaren nog iets leren.

  Like

 2. De, ook veel bekende Nederlanders, die aanboden een vluchteling in huis te nemen hebben hun ontsnapping clausule gevonden, aangereikt door de professionele hulpverleners die hun eigen brood bedreigd zien:
  getraumatiseerde mensen. Die moet je toch maar beter niet in huis nemen. Mooi gevonden. Hoe werden de Engelandvaarders destijds opgevangen? Zij werden door de PVV als landverraders gezien, maar door de overige Nederlanders als helden.
  Kwestie van perceptie.

  Like

 3. Je moet er toch niet aan denken, dat je asielzoekers in huis neemt. Het ontluizen is nog het kleinste probleem.

  Like

 4. Heb ik dat geschreven opperkont? Ik wil helemaal geen vluchtelingen opnemen. Ook geen bekende Nederlanders trouwens. En jou ook niet.

  Like

 5. timmerark
  sorry voor mijn lompe opmerking om 00.03. Ik begreep het verband niet tussen Engelandvaarders en de PVV. Kennelijk heb ik iets gemist.

  Like

 6. Collecte

  Zoals elk jaar collecteer ik ook deze week voor het KWF. Ik heb altijd een vaste route en veel mensen kennen me dus al. Sommigen geven gul, anderen doen de deur niet eens open. Of ik sta een tijd te wachten voordat na twee keer bellen er eindelijk open gedaan wordt en ik vrolijk toegelachen word: „Nee, daar doen wij niet aan.”

  Soms sta ik te wachten terwijl de bewoner het hele huis op zijn kop keert op zoek naar kleingeld. Dat laatste waardeer ik altijd zeer.

  En dan zijn er natuurlijk de smoesjes…Dit jaar de mooiste uit mijn hele collecte-carrière: „Ik heb geen tijd.”

  Irene Wing Easton

  Like

 7. Het geschiedde in de Dagen dat de Community, wel zeer interessante gedachtenlijnen op de site plugden.
  Voor iemand als ik, die daar wat langzamer in is, laat ik noodgedwongen de ontegezeggelijk fraaie lijnen van discussie, voor wat ze zijn.

  Eerder stelde ik , hier primair voor het “ikje” te komen.
  Na het noodzakelijje scrollen. verschijnt het.

  Doelen. Doelen, die men voor ogen heeft.
  Van de velen , die er zijn, moet je kiezen.

  Haalt het doel het einde, of wordt het ’n subdoel?

  Uit eigen keuken: ik had niet de noodakelijke sympathie voor ’n vriendin van ’n huisgenoot.
  Liet dat blijken. JIJ hoort hier niet. We accepteren je dat is het,
  Tot ik me realiseer dat zij niemand heeft, die haar warmte geeft.
  Men geeft mij gelijk. Nu accepteren we elkaar,
  Zij toont haar dankbaarheid voelende dat ze welkom is.
  Met doelen omgaan vraagt volgens mij “levenskunst”.

  Goed onderwerp. Dus.
  Trouwens die huisartsenpost was ook goed. zo werkt het.

  Terzijde
  Mijn bijdragen worden volgens 1 uwer tegen het weekend cryptischer.
  Het Zij Zo.

  Like

 8. Jawel, de uitzondering bevestigt de regel.
  De praktische zijde van het verhaal is dat je ’n potje maakt met wat papiergeld er in.
  Oh , men kent hier geen collecte. Omdat het bedelen wettig is toegestaan, moeten de goede doelen in ’n andere vijver vissen,

  Luv , Timmerark tillen het “ikje” gezamelijk naar Community niveau.

  Like

 9. Maar beste mopperkont, wat ik bedoelde was:
  De pvv ziet alle oorlogsvluchtelingen als zingende baarden die onze maagden komen verkrachten, uiteraard met een uitkering op zak. Wanneer dit beeld niet werkt dan gebruiken ze de framing: het zijn lafaards die hun eigen land ontvluchten in plaats van dapper te vechten. Dus leg ik de link naar Engelandvaarders. Zo bezien zouden zij deze dappere mannen en vrouwen ook niet gunstig zien, toch?
  Verder mag je mij best een warhoofd noemen hoor, ik ben inmiddels erger gewend.

  Like

 10. zie dit ikje maar als een uitnodiging om nog meer smoezen te verzinnen.
  Ik zeg altijd: “volgend jaar bent U de eerste”.

  Like

 11. Mopperkont, excuses dat ik je naam eerder heb verhaspelt. Laten we deze week aangrijpen niet ook tot een bedenkelijk niveau af te zakken. Een echt schoon schip maken.

  Like

 12. Timmer
  Ik begrijp wat je bedoelt. Dom volkje die PVV-ers. Ze zien voor het gemak maar over het hoofd dat de Engelandvaarders aan de overkant niet op grote schaal vrouwen hebben verkracht, althans niet naar mijn weten en dat hun devies was ‘reculer pour mieux sauter’.

  Like


 13. Prioriteiten

  In het Rijksmuseum vraag ik om een rolstoel voor mijn vrouw. Die wordt gebracht. Drie behulpzame medewerksters staan eromheen. Ik wijs naar de twee klittenbandstrips op het zitvlak en vraag naar het kussen. Dat is er niet.
  „Het zit natuurlijk niet echt gemakkelijk, zo zonder kussen”, zeg ik.
  „Maar”, zegt een van de dames vriendelijk, „van de strips zal mevrouw zeker geen last hebben.”
  „Zijn er nog andere rolstoelen?” probeer ik. Jawel. Dezelfde, ook zonder kussens.
  Dan wordt het me uitgelegd: die kussens zijn zo onhandig bij het inklappen en opbergen van de rolstoelen.

  Anton van Bree

  Like

 14. Nou Anton, wat ben je bozig. Overal onheus behandeld, wat een rotmensen allemaal! Heb je ook nog kunnen genieten van die prachtige kunst voor een schijntje of liep je de hele tijd aan je ikje te denken?

  Like

 15. Misschien ben ik wel te streng, maar is het nou echt zo’n grote moeite om een (opvouwbaar) kussentje (in rugzakje) mee te nemen voor je vrouw als je samen uitgaat? In plaats van die zorg bij museummedewerkers neer te leggen? Doet me in de verte denken aan de Parnassiavrouw die even wilde gaan zwemmen en verwachtte dat het voltallige Parnassiapersoneel wel op manlief zou passen. Maar goed, dit zal wel te streng zijn.

  Like

 16. Nog los van het rolstoeldilemma zelf: is dit nou een Ikjeswaardig Ikje? Volgens de normen van de vroegere Ikjes, bedoel ik.

  Like

 17. Ik vind je te streng. À. Dapie. Ze communiceren natuurlijk naar buiten met hun toegankelijkheid en dan geen kussens omdat het te LASTIG is bij het opruimen.
  Maar goed ik ben bevooroordeeld naar aanleiding van het fietstunnel debacle.
  Zelf heb ik mijn eerste negatieve reactie op mijn blog gehad. Van iemand die een hekel aan mij heeft en labiel is, dus waar maak je je druk om, zou je zeggen? Ach, het doet wel pijn. Ik ben het niet gewend. Des te meer respect voor de blogbaas hier!

  Like

 18. *A.Dapie, dat Parnassiaverhaal heb je verkeerd onthouden. De vrouw ging zwemmen, liet haar man achter aan een tafeltje, waar hij niet mocht blijven omdat hij geen consumptie nam. Weetjenog? Pieter Steinz. Nam geen consumptie.

  Like

 19. Pawi, kan, mag, maar ergens verwachtte zij impliciet dat haar gehandicapte man – die zelf helaas niet goed kan communiceren met de buitenwereld – wel goed opgevangen zou worden door total strangers, die geen clue hebben van zijn ziektebeeld en hoe daarmee om te gaan. Voor mij net een tikkie teveel gevraagd van terrasbediendes op een drukke warme zomerdag.

  Like

 20. ,,Mijn man wil de zee zien. Toen hij in zijn rolstoel op het terras van Parnassia stond, kwam de bediening’’, blikt Claartje Steinz terug. ,,Ik leg die jongen uit dat mijn man niet kan eten en drinken. Dat was geen probleem.’’ Zij gaat een stukje zwemmen. Bij terugkomst krijgt ze van een ander personeelslid te horen dat het niet kan en dat de baas toestemming moet geven om op het terras te zitten.
  Bron: de Haarlemse Courant

  Haar kant van het verhaal. Hoe het werkelijk zat? Miscommunicatie speelde een sleutelrol. De een weet niet wat de ander wel weet, zoiets.

  Dat Steinz nog steeds actief is in schrijversland mag wel een wonder heten. Een wonder bestaande uit zijn wilskracht en fenomenale geheugen, zijn Claartje en zijn iPad. Hij komt ook nog steeds op de radio. Bijzonder!

  Like

 21. We zullen nooit precies weten hoe het gegaan, pawi.

  Ongelijke strijd. Gehandicapte tegen kroegbaas. Volkswoede! Ze wilden zelfs een boycot organiseren, de boel in de fik steken.

  En ook nogeens: mensen die penvaardig zijn en toegang tot de media hebben tegen… kroegbaas die ook maar zijn best doet om in het zomerseizoen zijn boterham te verdienen en zoals wij allen niet zonder fouten is en niet elke seizoensterrasbediende persoonlijk kan monitoren.

  Ik meen dat hij onmiddellijk toen hij ervan hoorde zijn excuus heeft aangeboden, een drankje of hapje (in zijn zenuwen en zonder medische kennis niet onmiddellijk doorhebbend dat dit niet gepast was) en vervolgens dan maar een gratis uitrijkaart. Het was echter allemaal niet genoeg voor het ziedende echtpaar, dit moest in de krant en de uitbater aan de strandpaal.

  Like

 22. Ja, zo zie ik het ook. Misverstand. Als die ene terrasjongen nou had gezegd tegen die andere terrasjongen: daar zit er eentje die niks kan maar zijn vrouw komt zo..

  Als hadden we maar komt, is hebben te laat.

  Like

 23. En dan krijgen we nog de vuige laster van apie: “ze wilden de boel in de fik steken!”. Doe is bron geven?

  Like

 24. Holland op z’n smalst. Als je je zin niet krijgt, een brief sturen naar de krant. Onbewust laat Anton zich toch een beetje kennen.

  Like

 25. ‘Doe is bron geven’ Ach,gossie, is helemaal uit de tijd.
  Doe is normaal Nederlands? Doe is wat Vlaams?
  Geef is een rondje muntthee?

  Like

 26. *A. Dapie, inderdaad volkswoede. Mensen die niks anders te doen hebben. Doe is lekker dan. Laten we dit maar gauw toedekken met de mantel der
  vergetelheid.

  Like

 27. “Hoi APD, ik probeer deze foto, zelfgemaakt, als gebbetje voor pawi op je site te plaatsen maar ik weet niet hoe, op / met mijn mobiel.
  Wil jij hem, namens mij, plaatsen?
  Als je er geen zin of tijd voor hebt, even goede vrienden,
  Groet TimmerArk”

  Bij deze, Timpie, gewoon naar tinypic.com gaan en je kunt het ook zelf.

  Image and video hosting by TinyPic

  Like

 28. Nou, het is gelukt, nou maar hopen dat pawi het gebbetje kan plaatsen en waardeert. Ik heb geen idee, maar goed ik heet dan ook geen pawi.

  Like

 29. Doe is een rondje muntthee geven.

  Luvienna schenkt en TimmerArk deelt uit.

  Die gin-tonic is wel weer helemaal in, en volgens een deskundige vriendin mag het geen ordinaire gin zijn. Ze noemde zelfs een merk, die Gordon gin, die niet! of zo.

  Zelf zou ik de gin eruit vissen en alleen van de tonic genieten.

  Like

 30. o_O Nog altijd geen idee wat je bedoelt. “Doe is” is toch de uitdrukking van geen.stijl, powned en andere sneuneuzen van een paar jaar geleden?

  Like

 31. O, joh, houd maar op! Ik ga het morgen zelf proberen op mijn blog. Was alleen vanavond niet thuis genoeg. Maar het is erg lief dat je het wilde proberen! Top! Ga toch slapen! Of niet!

  Like

 32. Vrees, dat u gelijk heeft, de eerste recties gaan dan wel eens over het “ikje” al snel gaat de” GPS-ApiedapieCommunity”.

  Meestal zeer belangwekkende zaken, meestral….etc.

  Voor mij dus de zondagmorgen.
  Veel meer dan ’n prentje over gin tonic en thee , veel meer zit er niet in.
  Daar moet je van houden.

  ’n Surfplank is nog dikker?

  Alas, het “ikje”.

  Als ergens mijn snelheid van appreciatie van op snelheid van veelal :afwijzing komt, is dat waar men verwacht dat de ander iets levert, service, wat al niet..

  Er zijn er die weten van tevoren dat ze minder ambulant zullen zijn, men kondigt dat in bedekte termen soms aan.

  Er zijn er ook , die overkomt dat onverwacht.

  Oh, nu komt het, wij gaan ter expert, stellen de vraag, Hoe de komende tijd?

  Oh Meneer, als het kan, Zorg voor Uw eigen faciliteiten.

  Plan alles even, informeer, monitor.

  Het is toch, niet handig als je ergens komt en men stelt, de rolstoel deed het gister wel, maar ene Riverside reed er mee. Alle wielen willen nu ’n andere kant op?

  Zorg voor eigen spullen.
  ’n Museum is ’n museum. Het tentoongestelde dient er strak bij te staan.

  De Community nog ’n mooi weekend gewenst.

  Like

 33. @Apie 22.28 Klopt, maar als er een rijtje doe-issen staat, moet de laatste ook een doe-is zijn. Vinnik dan.

  Like

 34. You’re welcome, Timpie.

  Zekers Luvienna, we hadden elkaar verkeerd begrepen.

  En vandaag is het weer een introdag! Mooie plaatjes, fijne citaten, voor u bij elkaar geschreven door uw fijne blogbaas. Enjoy! Om 13h00 (en probeer om geen interessante dingen te zeggen tot die tijd).

  Like

 35. Oef…nou, ik las de laatste zin eerst maar half maar net op tijd drong het tot mij door.
  Gedaan, bij deze.

  Like

 36. Ai! Foei Luvienna. “Kannie wachten op het intro” zou een mooie kop geweest zijn voor het .. intro. Enfin, de huidige kop is ook niet mis (en ook van jou, of via jou, afkomstig). Maar pas in vredesnaam op, zeg geen interessante, lollige, fijne dingen meer, het concept is af, het concept staat klaar, en ik wil het niet meer aanpassen.

  Alles rustig nog hier op a.dapie com, over een uurtje weten we meer, terug naar de studio.

  Like

 37. Dank je, Timmer, jij weet hoe het hoort. Een absoluut oninteressante reactive, zo willen we ze hebben het komende uur. In het nieuwe intro weer uitgebreid aandacht voor jouw blog, uiteraard verkneukel icoontje En dat vliegtuigje heb ik meegecopieerd, weer eens wat anders dan die blauwe kop van je, of erger, die kop van Rutte.

  Ook erg blij met het hoofdplaatje van het nieuwe intro, beetje geel, dat wel.

  Like

 38. “Maar pas in vredesnaam op, zeg geen interessante, lollige, fijne dingen meer, het concept is af, het concept staat klaar, en ik wil het niet meer aanpassen.”

  Geen enkele moeite mee

  Like

 39. Het is nu 12:00 en ik lees de reacties van lummel en Heer Rozenwater. (wat kan een uur wachten toch lang duren…)

  Like

 40. Is er echt een vertraging? Moeten we ons zorgen gaan maken?
  Hoe doe je dat eigenlijk, zorg maken?

  Like

 41. Ja, Bertje, een live verslag zal het wachten verkorten, hoe lang die onbekende vertraging ook zal duren.

  Like

 42. Om het wachten van onbekende duur te verkorten, en omdat het maandag is en we allemaal genieten van het mooie weer (prachtige grijsschakeringen, zo in de lucht), deze misantropische mijmering (niks interessants):
  ‘Wat moedig van je!’
  Bedoeld wordt: wat een sukkel ben je.

  Like

 43. Hoe meer jullie tussen 12 en 13 uur zeggen, hoe langer het gaat duren, want ik moet er de hoogtepunten uitvissen, die herformuleren, kopieren en plakken, plaatjes bijzoeken, soms (oh gruwel) de hele titel aanpassen, da’s een heel gedoe hoor, zo’n weekoverzicht. En meestal gebeurt er op maandagochtend niks, zodat ik het concept van de zondag gewoon kan publiceren. Maar nee, ik zit me hier rot samen te vatten nu. Zorgen kun je niet maken, die komen vanzelf.

  Like

 44. Ik heb alles op alles gezet, het hele team deed mee, het is ons gelukt om het intro toch nog om precies 1 uur te publiceren, bij de tijd, up to date. Mits er de komende drie minuten tenminste niets tussen komt! o_O

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.