Er is iets gebeurd! Wat? Iets gevaarlijks (86)

vuurwerkEr is iets gebeurd! Wat? Iets gevaarlijks. Waar? Ergens in de Randstad. Zijn er gewonden? Daarover berichten we later. Is het een aanslag? Valt nog niets over te zeggen. Is er iets meer bekend? Op dit moment nog niet. Is het wel nieuws dan? Jazeker, een flard, maar het is nieuws.

Met deze developing story – geplaatst door pawi – werd vorige week een breaking news serie zonder weerga geopend. Verslaggevers berichtten over verontrustende ontwikkelingen vanuit het hele land. Heer Rozenwater was ooggetuige van erge dingen op Sales Amsterdam. Blogbaas dezes hoorde knallen tijdens het jaarlijkse Vuurwerkfestival op Scheveningen (overigens met een glaasje champage en een toastje gerookte eendenborst in de ene hand en zijn geliefde aan de andere hand; beiden zielstevree op het dakterras van museum Beelden aan Zee). Timmerark meldde een burenruzie op de oude Osdorperweg.

“Wat er door me heen ging? Gelukkig nog niks, geen mes, geen kris, maar je ken erop wachten.”

Daar op het IJ zwom ook verslaggeefster Luvienna. exclusief voor A. Dapie News Channel “Ik zie veel mensen”, watertrapte zij, “een beetje water en heel veel boten en bootjes. Terug naar de studio.” Pawi, die gedurende de dag haar plaats als anchor meer dan bewees, nam het over: “In de studio hebben we een interview met een van de omstanders. “Wat hebt u gezien en wat ging er door u heen?” “Nou wat een belevenis, erg druk, je ziet niks, er zijn de hele tijd botsingen tussen de gasten en de bewoners van de stad, ik zie nog geeneens de oude prinses” “Wat er door me heen ging? Gelukkig nog niks, geen mes, geen kris, maar je ken erop wachten.”

“Wat een dag zeg. Ik sprak zojuist een taxichauffeur, die wist ook van niets.

Heer Rozenwater belde in met nieuwer nieuws: “We hoorden zojuist een gigantische knal, ramen gesprongen, mensen in paniek, zo gauw ik meer weet laat ik het jullie weten!” En Luvienna analyseerde nuchter, toen zij weer op de kant geklommen en in een rulle handdoek afgedroogd was: “Ik stel voor dat we voor de zekerheid de noodtoestand uitroepen. Alle voedsel en drank voorlopig op rantsoen. Wifi exit.”  Maar toen ging het nota bene buiten de Randstad losLetterzetter: “De fles is leeg. De nootjes zijn op. Ik heb vandaag bretels gekocht. En een stropdas, de ouwe deed het niet meer.”

Heer Rozenwater wist na een lange nacht de ophef van een perspektief te voorzien: “Wat een dag zeg. Ik sprak zojuist een taxichauffeur, die wist ook van niets. Hoe mensen in deze omstandigheden zich over een das druk kunnen maken is mij een compleet raadsel!” En zo is het, veel meer dan raadselen heeft die heisa niet opgeleverd. Maar we waren weer even van de straat met z’n allen.

#jesuisDSR - DSR
#jesuisDSR – DSR

Het behoeft geen toelichting dat het weekoverzicht in het licht van de geschetste schokkende ontwikkelingen in ons mooie voorheen zo rustige landje ditmaal met wat minder opsmuk, citaten en plaatjes verschijnt. Maar echt, er waren ook nog ikjes, mooie Eindoordelen van De Schrijvende Rechter, en nieuwe afleveringen van de Kunstrubriek. Er was wel degelijk ook een discussie over communiceren en bloggen, een nieuwe Windows10 handleiding van Letterzetter, ditmaal over het verfraaien van het lelijke grijze prullenbakje, en een prettige reactie van Riverside Blues met zelfs een mea culpa (“Onlangs vond men dat ik haatstalkte. Het zij zo. Ik heb mij daar, toen men mij van betichtte gesteld dat dat nooit mijn bedoeling was geweest”). Wat ons betreft gaan we deze week dus weer eens met een Schone Lei beginnen. En we hopen op een mooie week.

De ikjes zijn na te lezen op de ikjesrubriek van de NRC, de krant die zo graag lezersanekdotes op de achterpagina plaatst. De reacties van de mensen uit het land staan hier, zoals altijd weer aangeleverd door de A. Dapie Community van ex-NRC-reactanten, ex-Volkskrantbloggers en ex-weten-wij-veels. Stuur nu zelf eens een ikje naar de krant. Of scrol naar beneden en zeg wat het ikje van vandaag losmaakt. Plaats een reactie. Mag met een fantasie-emailadres. Druk een duimpje. Geef een sterretje. Plaats een smiley. Voor je het weet, sta jij volgende week in het intro.

Voorgaande afleveringen van deze rubriek zijn elders op dit blog te raadplegen. A. DapieFeuilletons en levensverhalen of aanzetjes daartoe zijn welkom op apie@apiedapie.com. Kortom, het wordt weer een prettige week. Maar als je vindt dat het geen prettige week moet worden, ga dan vooral elders buurten.

Featured image (helemaal hierboven): is van A. Dapie zelve. Het heet “Paaltjes boven water”, (c) 2015, all rights reserved.  

Auteur: Bas van Vuren

Schrijver - Rijmer - Kijker - Stemacteur - Kent beroemde mensen - Maakt liedjes - Doet iets met #ikjes - Want ja - Je moet toch wat

346 gedachten over “Er is iets gebeurd! Wat? Iets gevaarlijks (86)”

 1. Dat was vast niet bedoeld als geruststelling maar als aanbeveling. Buitenratten zijn, net als buitenkippen, vast een stuk smakelijker dan binnenratten.

 2. Peer Kamp, familie van Henk?
  Ratten, honden, katten eten, ik zal er vannacht wat voor je over schrijven Indra! Al slaap ik de laatste twee, drie nachten op het tijdstip welk ik daarvoor aangenaam vind, voor jou zet ik de wekker!
  Ik ben graag fanvriendelijk.
  Ik vind het bij nader inzien, maar wie ben etc?, wel een leuk ikje. Of leuk, meer leerzaam.
  Ik bedacht mij gisteren toen ik weer treurig dreigde te worden van het vluchtelingendrama, dat er een periode lang Zweden, Zwitserland, Portugal en uiteraard Engeland heel veel vluchtelingen opvingen, uit Nederland. Die vluchten voor de oorlog…nou ja, bezetting. Die werden ook niet altijd gelijk met open armen ontvangen, er konden immers spionnen tussen zitten.

  APD, er zullen toch ook bij de volprezen NRC (ik hoor nu bij de club) best wel mensen zitten die reizen naar Vietnam bijzonder vinden? Ik ben er nooit geweest. En die misschien niet meestal bij Vietnamezen thuis eten? Laat staan rat, gelukkig geen stadsrat ook nog eens!
  Beter dan het gezever over apotheken en brillenwinkels en wat niet meer.

  Nou moe, pawi, lees jij ook al slecht : o of 😮 ?
  Gisteren was mijn schoonmoeder op bezoek, vandaag ga ik naar mijn moeder. Ik weet zeker dat zij, wanneer gevraagd, zal zeggen dat ik wel wat vaker langs mag komen. En dat ik een meisje had moeten zijn en bedoeld was om het huwelijk te redden. En meer van dit soort troostrijke vrolijkheden.

  Kom, de fietsen zijn warmgedraaid, de regenpakken ingepakt, tot later hoop ik, met een berg tweedehandse zooi.

 3. TimmerArk, precies dat bedoelde ik, inderdaad helegaar goed bedoeld. Zo’n zinnetje over je moeder en wat ze zou kunnen zeggen, dat vind ik iets om te bewaren. In het reactieveld vind je dit soort dingen nooit meer terug. Dus als je alle inzendingen, waaronder deze, bundelt en onderbrengt in een feuilleton-aflevering, dan blijft het bewaard. Lijkt me prima.

 4. Ja, ratten zijn er in soorten.
  De stadsrat is inderdaad rattiger dan de buitenrat. De politieke stadsratten spannen echter wel de kroon.
  Eén van de irritantste ratten vind ik toch wel Mark Ratte. Woont in een ivoren torentje en heeft lak aan iedereen en z’n moeder. Lacht gewoon alle kritiek weg en denkt dat hij mag liegen en bedriegen in het landsbelang. Die zien we na zijn politieke loopbaan vast ergens terug als commissaris-voorzitter van een louche woningbouwvereniging, Nederlandsche-Aardolie-Maatschappij, zorginstelling, hbo-schoolvereniging, Nierstichting, COA, Staatsloterij, inHolland Casino, SVB, CWI of welke labbekakken-oldboys-network-oprisping dan ook.
  En vlak zo’n Jeroen-poep-aan-je-schoen Dijsselbloem ook niet uit, die zou even een rattig potje Grieks worstelen, wat gelukkig voorkomen kon worden. Beschaving… Hij zou zeker het onderspit gedolven hebben. Kun je ook een bovenspit delven, trouwens?

  Dat een in sommige kringen berucht weblog (Geen Stijl) een aktie op touw heeft gezet om de democratie te ondersteunen, komt in de media nauwelijks aan bod.
  De aktie heet GeenPeil.
  http://geenpeil.nl/
  Read all about it!
  Ik heb een ingevuld en getekend formulier aan de Kiesraad verzonden, je kunt nu ook online tekenen.
  Volgens A. Pechtold (gelukkig niet de A. van Apie) zijn wij te dom voor een referendum, nou we zullen eens zien wie de blankste billen heeft, A. Pechtold! Desnoods zetten we alle zwarte pieten in.
  Behalve de beroepsquelerant Q. HalveGario natuurlijk.

  Ratten zijn het. Allemaal!

 5. Mooizo Letterzetter, ik heb online gestemd.

  Helemaal waar dat Rutte een mooi baantje in Brussel ambieert en Dijsselbloem blijft maar geld overmaken zodat hij zijn baantje behoudt.

  A.Pechtold is tegen een referendum want zeer eurofiel.

 6. Leuke uitzending van Jinek. Weer. Ik ga haar missen. Denk niet dat ik Pauw iedere dag via uitzending gemist terug zal zien…

 7. Letterzetter 16:10
  Moeten we nu tekenen om tegen een convenant dat is aangegaan op 21 maart 2014 te protesteren?

 8. Ik heb goed nieuws: ik ga bijna alles wat niet hier thuis hoort op mijn eigen blog schrijven, ik heb het wachtwoord weer gevonden!
  Het eerste nieuwe blog heet: voor pawi.
  Het is natuurlijk geen concurrentie voor dit mooie blog! Ik publiceer mijn eigen feuilleton niet eens op mijn eigen blog. Maar dat is wel de juiste Plaats voor Pillen&Poep pretenties, voor gaapverwekkende zelfies. En zo. Nu het wachtwoord maar goed bewaren.
  Had ik al gezegd dat het een leuk ikje is? Pardon, dat ikje dit vind.
  Gegroet en tot minder!

 9. Een referendum met GeenStijl als initiatiefnemer is alsof Poetin vraagt wat je van de democratie vindt. Voor je het weet doet de ex extreem rechtse VVD’er Wilders dat hij voor AOW’ers opkomt.
  Een lekker stelletje.

 10. Geen stijl is niet de initiatiefnemer, maar brengt het slechts onder de aandacht als medium.

 11. Je zal als AOW’er maar links hebben gestemd…
  Nog nooit hebben zulke asociale, zich socialisten noemende, met ijzeren knoet regerende en met rechts heulende anti-arbeiderspartijgenossen deel uitgemaakt van de regering en de AOW’ers zo afgeknepen. Je kunt er niets aan doen dat je AOW’er bent, maar wel dat je sympathiseert/stemt/steunt/lid bent van de PvdA.

 12. In plaats van bretels en een stropdas kopen en knopen, had je ook een moestuintje kunnen huren, Letterzetter.
  Het is alsof ik de reacties op een Telegraaf-artikel lees. Alleen de spelfouten ontbreken nog.

 13. Even ter eventuele opheldering van een democratie( sic)

  Het is schrik niet- Thierry Baudet -die deze beweging op gang heeft gebracht met lezingen en discussies – ja dat bestaat allemaal- in Amsterdam.

  Gewoon spreken over politieke zaken waar je vrijwillig aan kunt deelnemen, zonder dwang en je mening kunt geven over politieke besluiten die je al dan niet welgevallig zijn.

  Dat bestaat dus, iedereen is welkom , voor-en tegenstanders ook natuurlijk.

  Vandaar dat een referendum met voor-en tegenstanders natuurlijk van groot belang is .

  Vive la democratie, sorrie hoor.

 14. Apart letter, dat kan ik ook zeggen, ik reageerde op jouw comment om 16.10 heel instemmend en volkomen eens.

  Beetje laf om dan bij latere discussie opeens als minderwaardig te worden bestempeld terwijl het wel een open discussie betrof.

  De PVDA is nooit mijn partij dat is duidelijk, maar is dat een aanleiding om maar als minderwaardig te worden bestempeld?

 15. Klare taal, Letterzetter had het vermoedelijk over mijn reactie.
  Ploink is de laatste druppel uit zijn flesje bier.

  Jij gaat mooi en serieus in op zijn gemopper, ik niet.

  Democratie, vive la! helemaal mee eens. Een revival zou nog beter zijn.

 16. Ik heb nog een historische reactie van Marcel van Dam gericht aan Pim Fortuin : ‘ U bent een minderwaardig mens ‘ , blijkbaar een ingestudeerd adagium van de PvdA familie.

 17. Als ik e.e.a. hier zo lees, moet ik het helaas volkomen eens zijn met Pechtold.

 18. Is Letterzetter gehackt ofzo? Laatst schoot ie weliswaar ook al eens uit z’n slof. maar dit aanhoudende geschreeuw klinkt niet als hem.

 19. Wat een Babylonische spraakverwarring hier! Daar kom ik de nacht niet lekker mee door. 😉

 20. KT, ik denk dat Letterzetter het over mijn reactie had en niet over die van jou. Dat denk ik, zeker weet ik het niet.

  Letterzetter:
  Je kunt er niets aan doen dat je AOW’er bent, maar wel dat je sympathiseert/stemt/steunt/lid bent van de PvdA.

  Daar heb je gelijk in. Ik doe/doe/doe/ben het (al lang) niet meer. Dit kabinet had er nooit mogen komen maar het is in ieder geval het einde van de PvdA.
  Ik denk trouwens dat bijna iedere partij veel van de maatregelen had genomen; maar het had niet zo snel moeten gaan. Er had beter, veel beter over gecommuniceerd moeten worden en de PvdA had dit niet samen met de VVD moeten doen. Nooit, en helemaal niet na de laatste tweestrijd tijdens de verkiezingen.
  Ik denk ook dat de mensen van de PvdA in tegenstelling tot Wilders echt wel om AOW’ers geven, maar dat is mijn mening.

  Ik heb het zelf tot schade en schande geleerd, politiek op een blog als dit leidt alleen maar tot ellende. Ik had beter (ook) mijn mond moeten houden.

 21. Wat een raadsels allemaal! Volgens mij reageerde Letterzetter op pawi @0:53. pawi is weer lekker aan het provoceren.

  Als iedereen het er nou gewoon eens bij zet, dan krijg je geen verdrietige Klaartjes en onzekere Timmetjes

 22. Pstt, Indra, niet door vertellen hoor, maar ik ben, speciaal ook o.a. voor jou, begonnen mijn eigen blog te vullen. Kom je langs op…hoe heet het adres ook alweer, even zoeken…o, gewoon mijn naam in Google typen en je komt er! Wat een eer.
  Ik ga speciaal voor jou nacht vertellingen schrijven. Alleen slaap ik momenteel goed, dus dat is een probleem!
  Groet,
  TimmerArk

 23. Indra: 08:43
  Ik ben onzeker geboren, dus dat is niet eens zo heel erg. Ik lag in bed en was boos op mijzelf dat ik gereageerd had. Letterzetter was duidelijk heel boos, en ondanks dat ik het wel eens voor de PvdA heb opgenomen denk ik niet dat hij boos op mij was, al weet je/ik dat nooit zeker natuurlijk.

 24. Ha Indra, goeie nacht gehad? Provoceren is het woord niet, denk ik. Ik heb soms gewoon mijn hart op mijn tong. Oftewel ik ben een flapuit.

  Ha Letterzetter, wil je je licht laten schijnen over wie je bedoelde? Zeg er svp bij dat je Klare taal niet wilde schofferen?

  Ha TimmerArk, je kunt een verwijzing naar je blog toch opnemen in je avatar? Of niet?

 25. Tim @9.01

  Heel lief van je, die nachtvertellingen speciaal voor mij, maar verstoor alsjeblieft niet je eigen broodnodige nachtrust voor mij. En…ik heb niet altijd nachtdienst. Soms pak ik er nog een extra, want het wordt wel beter betaald. En mijn collega’s doen er graag afstand van.

  Dat WordPress blog van jou had ik al eens eerder bekeken. Hoe denk je dat ik wist dat je bijna 50 bent? 😉

  pawi: 9:27

  Redelijk rustige nacht gehad en ik probeer vandaag wakker te blijven, want het lijkt de laatste mooie dag te worden, voorlopig dan. Maar of het lukt…

 26. Uit de context ligt het mijns inziens voor de hand dat Letterzetter niet blij was met de reactie van pawi. Maar alleen hijzelve kan hierover uitsluitsel verschaffen.

  Inhoudelijk ben ik het met hem eens, heb hierover al eens eerder gefulmineerd: nooit eerder zo’n asociaal kabinet gehad dat op zo’n rotmanier, achterbaks en zalvend, de zieken, ouderen en andere hulpbehoevenden de duimschroeven aandraait. Bah Asscher, bah andere PvdA’ers, en nee, niet bah lachebekje Rutte, van jou wisten we het en jij doet dat wat jouw kiezers van je verwachten. Heb ik geen moeite mee.

  Hoorde onlangs op de radio Wiegel allemaal mooie woorden over de SP zeggen. Eerst dacht, nou moe, is hij dan eindelijk seniel geworden? Maar toen snapte ik het, onze ouwe staatsrot en politicus pur sang ruikt de definitieve ondergang van de PvdA en helpt graag een handje mee lol icoontje

  Meer hierover vannacht op mijn eigen blog. Huh? Dit is mijn eigen blog, oh ja. o_O

 27. Inmiddels wachten we allemaal…roffel…roffel…roffel op Letterzetter.
  Misschien heeft hij (ook) spijt. Het overkomt de beste van ons wel eens.
  Ondertussen, vijf lay-outs van mijn blog verder, groeit mijn erkenning voor APD steeds meer. Best wel ingewikkeld om de juiste keuzes te maken, ten minste, dat vind ik.

 28. Ik heb het boek WordPress voor Dummies aangeschaft maar ik heb ook nog Geduld voor Dummies nodig.
  Ik wil geen kopie van dit blog maken maar ik vind de foto’s van de verschillende draden wel erg duidelijk en handig. Nergens nog kunnen vinden trouwens.
  Als jij opstaat, A. Dapie (schreef bijna Dummie!), kijk jij dan net als de teevee sterren als eerste naar jouw cijfers?
  Het zou mij niets verbazen, want het is erg leuk! En ik straal al met zeven unieke bezoekers.
  Goed, Oliver Sachs is overleden hoor ik net, vroeger graag gelezen, niet goed dus! Maar goed, zo heerlijk verder knutselen. Het is top dat dit ook op een tablet kan. Op mijn smartphone zelfs! Echt het is soms een heerlijke tijd om in te leven…

 29. Iemand noemt een reáctie minderwaardig en een ander voelt zich als minderwaardig bestempeld. Je kunt een heel waardevol persoon zijn en toch een minderwaardige reactie produceren. Maar dat is nu even niet aan de orde. Bovendien was Letterzetters korte maar krachtige repliek niet op de voorgaande reactie gericht, dat ziet een kind. En dan komt er een derde iemand schrijven dat Letterzetter het vast op hém had gemunt. De een trekt een schoen aan die haar past, de ander wankelt tussen een minderwaardigheidscomplex en zelfoverschatting. Amusant? Best wel. Zeker als je nachtdienst hebt en alle tijd om alles hier te lezen.

 30. Als je nachtdienst hebt heb je haast geen tijd om hier te lezen, is mijn ervaring, in diverse ziekenhuizen, maar dit terzijde.

 31. Timpie, succes met het blog, ik sta je graag met raad en een beetje daad terzijde zo je daar behoefte aan mocht hebben. De plaatjes met de uitgelichte verhalen heb ik tot op heden alleen nog maar aangetroffen op het (gratis) thema “Twenty Fourteen“. Was destijds een heel gezoek, ben er blij mee.

  Bezoekersaantallen, hits, links etc. interesseren me ’s ochtends na het opstaan niet. Ik kijk tijdens het Brinta eten en theetje drinken als eerste naar de reacties; zijn er die in de wacht staan om te modereren (afkomstig van het handjevol reageerders dat in “moderatie vooraf” staat), en/of zijn er reacties die onmiddellijk verwijderd moeten worden om diverse redenen, de nacht zorgt soms voor onbesuisde commentaren.

  Het aantal bezoekers bekijk ik regelmatig ’s avonds, het is een leuk spelletje met jezelf om te zien of het dag-, week-, maand- dan wel jaarrecord wordt gebroken. Maar qua aantal hits zijn de pieken altijd op die dagen dat er hier geruzied wordt; met name de ruziemakers zelve klikken dan tot wel tientallen malen per dag in de ruziedraad. Weinig verheffend, dus wat mij betreft niet maatgevend qua succes van het blog, en dus van mijn kant geen strategie dienaangaande (iets dat Roos telkens maar weer blijft denken, maar dat geeft niet).

 32. @ Letterzetter aug 29, 2015 om 21.14

  Ik wil me excuseren voor mijn reactie daarop, die dus geheel niet aan mij gericht was, en ook voor de daarop volgende minder flatteuse opmerkingen die dus onterechte in jouw richting gingen.

  Dit is een vervelend misverstand , ik heb gewoon niet goed gelezen en dit bericht ten onrechte op mij betrokken, het was voor iemand anders bestemd.

  De volgorde was enigszins verwarrend, maar geen excuus.

  Excuses nogmaals voor dit vervelende misverstand.

 33. Excuses APD, voor de late reactie, maar super bedankt voor de hulp en steun reeds gegeven en nog te geven.
  Ik zal je mondjesmaat lastig vallen. Als ik voorkomen wil dat de muur opnieuw gepleisterd moet worden, of dat ik de toch al overbelaste psychologische noodhulp, doktersposten en de ET&DHBTI wil ontlasten zal ik je mailen. Kleine algemene verdrietigheden zal ik spaarzaam hier achter laten, en de Grote Vragen Aangaande WordPress plaats ik op mijn blog. Mocht jij, of een ander leuk en slim persoon, daar dan antwoord op weten en dit daar zou willen delen dan groeit de waardevolheid van mijn blog en mijn dankbaarheid evenredig.
  Wel baal ik ervan dat ik al nachten lang goed slaap en pas tussen zeven en acht uur ontwaak. Kostbare tijd gaat op die manier verloren. Misschien kan ik aan de huisarts een antislaappil vragen.

 34. Neem het allemaal niet te zwaar mensen, het is maar een blog. Men leest, men surft verder, men leest later weer eens een keer, en doet een plas of wat.

  Morgen om 13h00 weer een lekker nieuw introotje, met heel veel ikjes erin, het nieuwe blog van Timmer, de afronding van het familie-epos van pawi, een paar mooie citaten van Klare taal en mopperkont, en nog heel veel meer. Ga maar vast klaar zitten, oh nee, eerst naar bed nu.

  Dat Zomergasten met Wilfried de Jong .. hm .. nee, dat is voor mij geen “must” meer. Hoezeer hij ook z’n best doet, de gast komt er niet lekker uit, het is toch Wilfried waarnaar je kijkt en die je in de gaten houdt. Hoe doet hij dit, hoe doet hij dat? Had ik bij zijn voorgangers niet. Kan de man niks aan doen, hij maakt keigoede andere programma’s.

 35. Excuses.

  Was de hele dag druk elders, vandaar de late reactie.

  Excuses aan Klare Taal, omdat ik na boos rammen op de enter-toets direct A.Dapie’s site verliet en niet heb gecheckt hoe mijn berichtje geplaatst was en zij dacht dat het aan haar gericht was.

  Excuses aan pawi, omdat (mijn) boosheid een slechte raadgever is.

  Excuses aan A. Dapie, omdat ruzie maken op iemands website not-done is, vind ik.
  Maar het levert dan wel weer traffic op 🙂

  Ik wil graag iets over de achtergrond van het eerste bericht kwijt. Ik besef dat ik hiermee een groot deel van mijn privacy prijsgeef.

  Eens, nog niet zo lang geleden was ik een tevreden baby-boomer met een goedbetaalde (Berenschot-rating) baan in de ICT bij een grote verzekeringsmaatschappij. Na 34 jaar huwelijk besloot mijn toenmalige gade dat ze eigenlijk lesbisch was en schafte een vriendin aan.
  Ik vond dat ze knetter was geworden, vond het gebeuren een goede grond voor een scheiding en stapte naar een advocaat. De inmiddels ex-gade ook, maar zij trof het en ik niet.
  Haar advocate rook geld, immers: prima salaris, een aandelen en opties-pakket, eigen huis, leuke auto en de zak heeft een lul van een advocaat!
  Ik moest bloeden, vonden ze. De ex had heel kort gewerkt, na de geboorte van dochterlief stopte ze met werken. Daarna arriveerde nog een zoon en ze vond dat ze daar als huismoeder de handen vol aan had, dus werk exit.
  Advocaten (en de wetgevers ook) vinden dat zulke zielige vrouwen, zonder eigen inkomen en geheel afhankelijk van de kostwinner, toch wel recht hebben op hetzelfde welvaartsniveau als voor de scheiding. De lul, die ik dik moest betalen overigens, bracht er niets tegen in. Geen convenant, wat ik had voorgesteld maar een vechtscheiding. De rechter bleek op de hand van de advocate van de ex, het voorstel dat de lul had ingediend werd van tafel geveegd. Resultaat: een knoert van een alimentatie voor de ex.

  Eigen huis… ‘Tja,’ zei de makelaar, ‘crisis, slechte markt, we kunnen het huis niet jaren te koop houden, laat u uitkopen.’ Voor een schijntje van de werkelijke waarde dus.
  De levensverzekering die gesloten was naast de hypotheek kwam voor de helft tot uitkering, de andere helft ging naar de ex.
  De waarde van de auto voor de helft naar de ex.
  Het aandelen- en optiespakket. Dat was lachen, het geheel stond inmiddels onder water (waarde minder dan de beurskoers) en mijn verzoek om de helft van de aanvulling tot marktwaarde verdween in het luchtledige van de gehaaide advocate.
  Overigens bleek later dat de rechter een vrindje was, maar dat heeft met de zaak natuurlijk niets te maken.

  De volgende twee jaar in een flatje, met een alimentatiedruk van heb ik jou daar. Ik hield minder over dan het netto minimumloon, nauwelijks genoeg om van te leven. Om rond te komen elke maand je spaargeld aanspreken…
  Toen kwam ik erachter dat de ex een vriendin had die al anderhalf jaar bij haar inwoonde.
  Artikel 160 BW treedt dan in werking, vonden ik en de nieuwe advocaat.
  Befmans keek erg benauwd toen ik ten onrechte betaalde alimentatie (€ 40.000,-) wilde terugvorderen. ‘Geen jurisdictie over, rechters zijn altijd op de hand van een partij zonder inkomen, van een kikker kun je niet plukken, moeilijk hoor,’ mauwde hij.
  Het is dus niks geworden, maar de alimentatiedruk was gelukkig weg.

  In dezelfde periode kwam mijn werkgever tot het inzicht om alle oudere werknemers te lozen. Iedereen boven de 57 mocht moest met vroegpensioen of werd ge-outsourced.
  De keus was duidelijk, slikken of stikken. Mijn inkomen daalde aanmerkelijk, want ik heb er maar 36 jaar gewerkt en het pensioen was omgebouwd van eindloon- naar middelloonregeling. Maar ik werd vrij man, verlost van de loonslavernij! In plaats daarvan kreeg ik vroeg-pensioen, wat gelukkig uit de klauwen van de ex bleef, want het was geen pensioen in de zin van de pensioenwet.

  Na een tijdje heb ik een andere vrouw leren kennen.
  Na een tijdje latten besloten we om bij elkaar te gaan wonen, mijn nieuwe lief en ik. Omdat zij aandrong op een boterbriefje zijn we gaan huwen.
  Huisje gekocht met het opgespaarde geld uit de levensverzekering en uitkoop van het vorige huis.
  Druk, heel druk met vrijwilligerswerk (schuldhulpverlening, voedselbank), we maakten lange uren maar waren gelukkig. Tot er opeens stemmingswisselingen kwamen. Woedeaanvallen en minder fraaie zaken. De huisarts liet haar een grondig onderzoek ondergaan in het ziekenhuis en het bleek dat ze uitgezaaide longkanker had, met twee fikse carnicomen in de hersenen.
  Twee maanden later overleed ze.

  In het jaar daaraan voorafgaand hadden we besloten om te gaan scheiden. De situatie was zo ernstig verstoord door haar veranderde gedrag dat samen verder geen optie meer was.
  De scheiding leidde tot schulden. Huisje verkocht met fors verlies, en daar ging het laatste spaargeld. Advocaten en notarissen zijn erg duur. Banken zijn haaien die je graag het laatste restje vlees van de botten knauwen.

  Je hoort me niet klagen.
  Mijn werkzame leven was ondanks een paar ellendige perioden toch een mooie tijd. Mijn kinderen zijn goed terechtgekomen, dochter is kinderarts, zoon internist.
  Ik heb nu AOW en een halve pensioenuitkering. De andere helft gaat naar de ex, want we hebben hier een uitstekende pensioenwet.
  Maar… ik ga de laatste jaren alleen maar achteruit in inkomen.
  Er zijn schulden die maandelijks afgelost moeten worden.
  Ik mag elk jaar een ronde € 950 aan de fiscus afdragen, de belastingdienst is niet in staat dit vooraf in te houden.
  Geen indexatie van mijn pensioen, zelfs het vooruitzicht van een lager pensioen.
  De AOW omlaag.
  Verlaging ouderenaftrek.
  De toeslag koopkrachtvermindering met de helft verminderd.
  Forse koopkrachtdaling elk jaar van rond de 5%.
  Verhoging ziektekostenverzekering.
  Verhoging eigen risico ziektekostenverzekering.
  Het vooruitzicht volgend jaar weer 6,5 % aan koopkracht te verliezen.
  Allemaal harde bezuinigingsmaatregelen van dit neo-liberale kabinet waarin zich godbetert socialisten noemende piranha’s zitting hebben.
  Als je naast je AOW een goed pensioen hebt is het zuur, maar te dragen. Ik moet wel sparen om nieuwe kleding te kunnen kopen.

  Mijn zus (73) heeft alleen AOW. Zij leeft in armoe.

  En dan lees je dat de minpunten van de aanstaande begroting voor ouderen aangepast zullen worden. Weer zo’n belofte die niet nagekomen wordt, wat ik je brom. Je mag toch liegen in het landsbelang?
  Mijn vertrouwen in de politiek is nul komma nul.
  Armen worden armer en rijken rijker.

  En daarom was en ben ik boos.
  En schoot ik uit mijn slof na de reactie van pawi, omdat ik daar als een stomme Telegraaf reageerder werd weggezet zonder dat ze inging op de feiten. Ik had dat niet verwacht van iemand van haar statuur.

 36. Onderhoudend leesvoer. Het contrast tussen deze reactie van Let en de eerdere kan bijna niet groter zijn.

  Hij zal bij herlezing toch ook wel moeten toegeven dat Pawi’s typering een rake was?

 37. Heftig, @Letter, wat jou overkomt is, zowel op het persoonlijke vlak als het financiële. Ik kan me voorstellen dat je ‘wat minder blij’ bent met deze en vorige regeringen en met name de rol van de PvdA daarin.

  En wat je boze post betreft, ach, we reageren allemaal wel eens wat snel en ongenuanceerd, hete soep en zo.

 38. Dank voor jullie reactie.

  Excuses ook voor DSR, mijn reactie (jeweetwel) was op de persoon gericht en beneden peil. Ik hoop dat je het wilt aanvaarden.

 39. @Let
  Da’s niet nodig, maar toch bedankt. Ik had het je niet aangerekend.

  Wat betreft de inhoud: kan me voorstellen dat je het volledig hebt gehad met het huidige regeringsbeleid, wie heeft het niet – maar wat dat nu te mkaen heeft met een associatieverdrag met de Oekraine.

  Onbegrijpelijk en onverantwoordelijk dat het mogelijk is om internationale verdragen aan referenda bloot te stellen.

 40. Dank voor de excuses, Letterzetter, maar onnodig. Ruzies horen bij het leven dus ook op dit blog. Dank voor het delen van je verhaal, waar ik even stil van word.

 41. Oh, U komt me bekend voor?
  Dank U. of lijken veel jongere Ouderen op elkaar?

  Olah, Meneer vist naar ‘ n compliment?
  U komt me bekend voor?
  Dat klopt: wij spraken elkaar eerder op dit blog maar Riverside, moest zo nodig naar ’n dating site,oops alle tekst weg.
  Dus wek ik u bij deze op, me te volgen

  Gaan we:
  Herinnert u zich dat stukje “Ik ook van jou?” In ’n Ikje?
  Onvindbaaar, voor mij.

  Dan bent u eerder Voorbijganger dan Community mens?
  Precies.

  Misschien iets voor beheerder ’n hoekje te maken: Luster Ik stond er bij . ik keek er na……..of zoiets. Traumata van ’n commuity lid.

  Het sterfbed van, mijn geboorte, mijn scheiding dat meneer , is niet voor mj.

  Eerder de brassband. of het tere, of…….voor velen …….

  Welaaan, waarde , gehoord hebbende uw spinsels scheiden onze wegen hier?

  Mooie week meneer.
  Dank u/ Insgelijks.

  Zie ik u vananvond in Carre? Neen, zeer tot mijn spijt niet.

  Geniet u dan van de dag.

  Ik beloof u dat.

 42. Apiedapie
  Commity
  Desgewenst schoffeert men elkaar
  Trauma? Voor de draad ermee.
  Het Alles hoortt bij het Leven

  Als randverschijnsel is er voor de Voorbijganger
  het “Ikje” anecdotes van lezers der nrc
  maar dat is ’n zij lijn.

  Spreekt het u niet aan
  Jammer, Loopt u door?

  tot volgende keer graag.

 43. Een verhaal om stil van te worden, Letterzetter.
  Mooi om te lezen dat je ondanks alle onrecht dat je is aangedaan, toch gelukkig bent geweest. En misschien wel opnieuw bent.
  Fijn dat je kinderen het zo goed hebben gedaan.

  En ja, mijn reactie (over de Telegraafreageerder) was die van een kattekop. Maar er zat ook een compliment in verstopt: dat je geen spelfouten maakt.

 44. Meneer ooit van het intro gehoord?
  Dat is voor deblogbeheerer: Zijn Ding.

  Wat enig.
  Hoe Omzeil ik dat Intro?

  De maandagmorgen lijkt ’n goed tijdstip.

  Flapuit, heeft geen problem, die blijft in de overdrive, gaat straks met zelfde vaartje door.

  Voorbijganger haalt graag ’n krent er uit.
  doseert dat desgewenst, het tegengestelde van Flapuit/aanddachttrekker?

  Is aan u dat te benoemen.

  We gaan ons klaar maken voor ’n week omgeven:
  That is Community: life Join us
  Toegang vrij, maar heeft u wat onverwerkte geboorte, religieuse noem deel het het helpt wel.
  U voelt zich geschoffeerd? Kan hier. wij vindendat dat ook bij het leven hoort. Kan allemaal, als de ellende groot genoeg is klinkt applaus.

  Pardon?
  Ooit van brassband muziek gehoord?

  Oh, meneer , Leuk u te ontmoeten, Maandagmorgen is dus …ja mooie tijd.

  Voor levensvreugd, creativiteit, respect voor elkaar. Gewoon blijven komen.

  U verwerkte uw leven in talloos mooie zaken?

  Wil welkom zijn. Deel het gedoseerd.

  Het “ikje”?

  Oh .meneer dat is hier ’n zijlijn.

 45. Goedemorgen APD, als ik via mijn site naar de jouwe wil, via een door mij gelikte (gelikede?) pagina, krijg ik de volgende mededeling:

  Er is een probleem met het beveiligingscertificaat van deze website

  U wordt aangeraden deze webpagina te sluiten en niet naar deze website te gaan.

  Het beveiligingscertificaat voor deze site komt niet overeen met het webadres van de site en dit kan duiden op een poging de gegevens die u naar de server verzendt, te onderscheppen.

  Ga in plaats daarvan naar mijn startpagina

  Doorgaan naar deze webpagina (niet aanbevolen)

  Is dit een poging ons uit elkaar te spelen 😉

 46. Ga in plaats daarvan naar mijn startpagina? Een hele rare melding, mijn virusscanner geeft geen waarschuwing.

  Letterzetter biedt iedereen zijn excuses aan, ik voel me een beetje buitengesloten 😦

  In negentiger jaren had ik een vriendin, ze lag in een scheiding en probeerde haar man (goed voor een half miljoen per jaar) een poot uit te draaien. Rechtszaak duurde jaren, is haar niet gelukt. Hij had in dit geval een hele goeie advocate.

 47. Roos, zeg iets lulligs over Letterzetter, dan komt het goed o_O

  Timpie, maar niet op die “mijn eigen homepage” link klikken dus. o_O

 48. Had je haar afgepakt van die rijke kerel, HR? En ging je weldra een deurtje verder toe het schip met geld niet kwam?

 49. @DSR, kom jij nu eerst maar eens los met het vervolg op je feuilleton, dan praten we, heel misschien, verder.

 50. Je begint er zelf over, mon brave, en DSR’s veagen liggen voor de hand.

  Dat feuilleton is een lastige zaak ivm het gebrek aan een passend platform. Allicht kan ik het best een voordrachtavond organiseren.

 51. @ HeRoWa 12:19 u
  Nou, iedereen? Goed dan, nu voor de hele wereld en z’n zieke zusje én HeRoWa: Excuses dat ik zo vaak het Koppenspel voor anderen bederf.
  – grijnsicoontje –

 52. Inderdaad, ik begin er zelf over en ik stop er ook weer mee.

  Dat feuilleton is een lastige zaak ivm het gebrek aan een passend platform.
  Onzin, smoesjes, weglopen voor je eigen verantwoordelijkheid. Je moet afmaken waar je aan bent begonnen en daarbij: we hadden een deal.

  Ik heb je al tien keer een prima platform aangeboden, een platform waar je volledige zeggenschap over hebt maar dat is niet genoeg voor mijnheer want hij wil geen noodlijdend blog als dat van Keessie of Timmer. Kom op zeg, je bent toch een jonge vent? Je lijkt wel een tachtigjarige. Een ouwe lul die perse met een kroontjespen moet schrijven. Wat maakt het nu uit waar de tekst in de cloud staat? Het blijven toch maar bits en bytes waar naartoe gelinkt wordt. Veel belangrijker wat er nog verteld moet worden en dáár ligt uiteraard het probleem. Als je het impliciete, de steun die je hebt van OLH, expliciet gaat maken dan verdampt die steun. Daar ben je bang voor.

 53. Allemaal speculatie, HR. Oh, wat wil je het graag weten en wat leg je DSR toch alvast veel in de mond. En dat allemaal omdat je er zou graag je al honderd keer gerecyclde atheistengeloofsplasje over wilt doen. Je staat op springen. -milde grinikicoon-

  Wat in het wat zit, verzuurt niet.

  Wat dat je van een voordrachtavond, waarin DSR de integrale versie van zijn feuilleton zal voordragen, in passend dialect als de ouderlingen aan het woord komen, in zijn huiskamer op de bank, met een uitgelezen publiekje met versnaperingen rond de tafel, met regelmatig pauzes en en naloop discussie met jou als inleider?

 54. Ramen lappen

  Het schooljaar gaat van start, ik tref op mijn school voorbereidingen. Glazenwassers nemen het gebouw onder handen. Het raam onder de tafels in de vide wordt – alweer – overgeslagen: helaas, de Arbowet staat hun niet toe onder tafels te kruipen. Ook niet als ze koffie en koeken krijgen aangeboden.

  Even later staat een ramenlapper óp een ladder óp de vaste trap, de tweede houdt de ladder vast. Nog even later staat er een met zijn tenen op een richeltje van 5 cm, hij houdt zich aan een tweede richeltje vast om hoog boven zijn hoofd een raam te lappen. Hier zegt de Arbo niets over.

  Berna Verstappen

 55. Huisvrouwenconsumentenklaagproza! Met laatste-zinnetje-syndroom en hoog je-moest-erbij-zijn-gehalte.. -zucht-

  Enfin, wees maar blij, inzender, dat je het nog niet zelf hoeft te doen. Met gemeenschapsgeld betaald ramenlappen kon nog wel eens z’n langste tijd heben gehad in de participatiemaatschappij.

  In ieder geval weer eens een nieuw woord, ‘vide’, geleerd.
  Eindoordeel: 4 (zegge: vier)

 56. Dat is Lachen met Infuus nog wel.
  Hij flikt ’t ‘m onvoorstelbaar.
  Nog verkeerd. 3x Dom. wowowow
  Jongens is er in dat infuus niet ’n Reflectie indicator?
  Volgende keer Dosis goed in de gaten houden,nakijken.

 57. Inderdaad – RSB verkneukelt zich kennelijk in wat hij als DSR’s ziekbed beschouwt. Dat ging dus een week goed -zucht-

  Eens een naar onder trappende en naar boven likkende haatstalker, altijd een naar onder trappende en naar boven likkende haatstalker. RSB’s acties geven geen aanleiding het tegendeel te veronderstellen. Hij spuugt schaterlachend op de schone lei die hem is aangeboden

  Als er voor Iran een snapback-mechanisme is met betrekking tot het herinstellen van sancties, dan toch zeker ook voor RSB?

 58. @Letter

  Waarom al die excuses? Het was een terechte reactie en dat anderen iets wat duidelijk niet voor hen bedoeld was op zichzelf betrekken, dat hou je toch en doe je niks aan. Maar het heeft wel een Verhaal opgeleverd!

  Ik vroeg me na lezing af of je ook zo tegen het kabinetsbeleid en de PvdA in het bijzonder was uitgevaren als je voormalige welvarendheid in stand was gebleven en je een flink vermogen had gehad. Zou je dan niet misschien tekeer zijn gegaan tegen het kabinetsvoornemen om mensen met een groter vermogen meer belasting te laten betalen, om maar eens iets te noemen? Kortom, in hoeverre wordt je politieke standpunt bepaald door je persoonlijke omstandigheden?

 59. De blogbaas, die gezien zijn geruzie op een andere thread, in de gelegenheid is om te reageren, zou voordat het erbij inschiet allicht een blik kunnen werpen op RSB’s dubieuze reactie van 14.37, door meerdere reageerders opgemerkt

  Het zal DSR 100% meevallen als tot moderatie van de reactie komt, laat staan tot herinvoering van de algemene moderatie, aangezien RSB’s commentaren wel in ’s blogbazen straatje te pas komen – maar we zullen zien. -milde glimlachcioon-

 60. DSR, ik denk dat jij degene bent die hier op het blog expliciet en vaak buitengewoon grof tekeer gaat naar andere reageerders en mijzelve. Zout op cryptische slakken van anderen leggen is iets dat jij al helemaal niet zou moeten doen. Mocht je niet weten waarover ik het heb, dan ben ik je graag ter wille met een lijstje citaten van de afgelopen weken. Een lijstje dat jij vervolgens afdoet met ‘uit zijn verband gerukt’ gaap

 61. De briefwisseling tussen *A.Dapie en DSR is reuze interessant. Voor diegenen die het op de voet volgen. En dat ben alleen ik.
  Voor zover ik weet.

  Riverside is een protégé van Dapie, zoveel is me wel duidelijk. Uit alle wartaal weet Dapie er nog iets aardigs uit te halen, zie mijn verwijzing naar Lacan op een andere draad.

  Uit alle wijsheden van DSR weet Dapie alleen de onaardigheden te vissen. Dat DSR het moderatiebeleid een beetje uit zijn voegen probeert te krijgen, daar is m.i. niks mis mee.

  Is er een persoonlijke vete? Kan ik me niet voorstellen van mensen die onder een Haagsche Tafel gezamenlijk hun schoentje hebben gezet.

 62. @APD
  Je reageert zoals verwacht, inclusief het meten met twee maten. -droevig-berustende glimlachicoon-.

  Om dit soort fratsen is RSB eerder gemodereerd. De enige reden dat het nu niet gebeurd, is omdat je inmiddels de pest aan DSR hebt.

  Wees me vooral terwille met een lijstje, daar ben je goed in toch? Veronderstelde scheldwoorden, watchlists… dit kan er ook nog wel bij. Dan kunnen tevens eens zien waar de drol nu precies in de stuit ligt, in de hoop ‘m vlot te trekken.

  Wat betreft het ‘buitengewoon grof’ reageren, heb je alleen maar namens jezelf te spreken. En als het echt zo erg was, dan had je maar moeten ingrijpen. Maar daar is nooit sprake van geweest.

  Dus kom maar op met dat lijstje van je (een leuk feuilletonnetje hoeven we van jou toch niet te verwachten -grinikicoon-):

 63. @Pawi
  Ja, het is ergens flink misgelopen. DSR weet het ook niet waar hij de schimpscheuten van deze en vorige week aan heeft te danken, juist terwijl het openlijke conflict over de censuur-kwestie naar de achtergrond was verdwenen.

  Op een bepaald moment is er een kantelmoment, waar scherts overgaat in iets serieuzers. Bij de een is het eerder dan bij de ander en het is vooral online moeilijk in te schatten.

  Paradoxaal genoeg draagt het schoentjezetten hieraan bij. Van mensen die je in het echt hebt gezien, verwacht je meer, maar de mancos van de online-communicatie blijven.

 64. @pawi 19.04

  Geen liefde zou groot of er kan wel een scheurtje in komen. En hoe groter de liefde, hoe meer de partijen zich dan verraden voelen en hoe verbitterder de partijen zich in de loopgraven verschansen.

 65. @ Kees 16:01 u
  Natuurlijk bepalen iemands persoonlijke omstandigheden zhaar politieke voorkeur/keuze. Van huis uit ben ik links georienteerd, eigenlijk als verzet tegen de toen gevestigde orde (sterke verzuiling uitmondend in bijv. ARP, KVP, CHU, PvdA, CPN) in de jaren zestig. Toen begon dat mannenbroedersbolwerk gelukkig af te brokkelen. HAFMO kwam, zag en overwon een beetje. De idee van de verzorgingsstaat stond mij wel aan, maar wel als vangnet om armoe te keren. AOW, WW hebben het toenmalige arme deel van de bevolking welgedaan.
  Ook toen het mij goed ging bleef ik ter linkerzijde met misschien wel een rechts punt: iemand die hard en eerlijk werkt mag goed verdienen. Mijn toenmalige baas streek 3 miljoen per jaar op, plus nog veel meer miljoenen aan bonussen en opties op aandelen. Dat vond ik in geen verhouding staan tot de beloning van normale werknemers, ook omdat de Amerikaan fel tegen CAO’s was. Ik ben in 1991 lid geworden van de SP en dat heb ik redelijk lang volgehouden.
  Dankzij de goede financiële toestand konden mijn kinderen gelukkig schuldenvrij studeren, ik ben daar heel blij om.
  Ik heb vijf jaar vrijwilligerswerk gedaan, in nauwe samenwerking met het Leger des Heils en de SP. Diepe buiging en respect voor die mensen!
  Ik kwam in aanraking met verslaafden, maar ook met mannen die in hetzelfde schuitje zaten als ik. Een scheiding die je berooft van vrijwel alle bezittingen en als je dan niet goed uitkijkt ben je zomaar dakloos.
  Maar ook met Irakezen, Afghanen, Iranezen, Koerden die voor 90 procent afhankelijk zijn van de bijstand. Velen wonen hier al meer dan twintig jaar en spreken de taal niet. Hebben geen vaardigheden die ze verder helpt in de maatschappij. Er is binnen die groepen geen sprake van welke vorm van integratie dan ook. In de kleine provinciehoofdstad waar ik woonde zijn er vier moskeeën die elkaar te vuur en te zwaard bestrijden.
  En ik ben nu zo bitter omdat vrijwel alle vooroordelen tegen de linkse partijpolitiek bevestigd werden. Zet alle corruptieschandalen, de PvdA-baantjescarroussel etc. maar eens op een rijtje. Ja, ook rechts hakt met hetzelfde bijltje, maar van mensen met linkse idealen verwacht je dat niet. Met de kennis van nu misschien naïef. Maar kijk naar het laatste fait accompli: Hans Spekman en Galgenwaard.
  Om kort te gaan: ik ben steeds links gebleven, met affectie voor de SP.

  Met enig respect voor Geert Wilders (hoi Timmer) die vroeg het gevaar van de extremistische islam onderkende en tot uiting bracht. Hij heeft gelijk gekregen, hoe ver je ook wegkijkt of bagatelliseert. Als partij vind ik de PVV niks en nada, ondemocratisch en een programma waar ik voor het grootste deel niet achter sta. Niet mijn kopje thee.

 66. @ Letter

  Dank voor je uitgebreide antwoord. Ik kan me niet laten voorstaan op zoveel vrijwilligerswerk, maar mijn politieke standpunten hebben mijn leven lang wel altijd losgestaan van mijn persoonlijke situatie. Zo zou ik met liefde meer belasting betalen, neen eerder nog een lager inkomen en dito minder vermogen hebben, als dat een algemeen toegepast beginsel zou zijn. Helaas zit dat er met een systeem dat gekenmerkt wordt door mondiaal kapitalisme niet in.

  Je ziet bij de PvdA al sinds decennia niets meer terug van de ideeën die ook maar in de buurt komen van mijn standpunten. Ook de SP is keurig ingekapseld in het systeem. In die zin is het een troost (hoewel een schrale en schrijnende) dat de politiek geen enkele bepalende invloed heeft op het ‘spel’ der mondiale maatschappelijke krachten. Men zit vast aan de keiharde wetten van dat systeem. Dat zal zeker een rol spelen in het verschijnsel waar jij zo verontwaardigd over bent: dat de PvdA-bonzen (trouwens ook die van de SP, want die doen braaf mee in de steden en provincies waarvan ze in de besturen zitten) zich niet alleen conformeren aan de heersende economische machten, maar deze zelfs op maat bedienen.

 67. @pawi, juist van iemand die zegt het op de voet te volgen valt dit me een beetje rauw op het dak. Allereerst is RSB zeker geen protegee van me. Hij is als een van de weinige (vaste) reageerders gemodereerd, en in de aanloop daartoe vele malen tot de orde geroepen, passages geschrapt etc. Ik haal idd zo af en toe een normale en wel lezenswaardige reactie naar voren. Ik schat ongeveer drie regels per maand, zie de intro’s van het afgelopen half jaar. Hij klaagt dan ook steen en been bij de buren over hoe hij hier bejegend wordt.

  In de intro’s haal ik nog veel regelmatiger leuke, goeie, grappige reacties c.q. Eindoordelen van DSR aan, soms tot in de titel aan toe, in uitspringende blockquotes, voorzien van “hij was weer in vorm”, “uitstekende Eindoordelen” e.d. Het is me dus echt een raadsel hoe je erbij komt om het volgende te stellen: “Uit alle wijsheden van DSR weet Dapie alleen de onaardigheden te vissen”. Echt een heel vervelende en absoluut onterechte stelling. Maar misschien was het weer een flapuitopmerking van je, a la die richting Letterzetter? Indien ja, dan zou ik een bevestiging op prijs stellen.

  In de reactieruimte (dus niet in de wekelijkse intro’s, waarin ik aan deze discussies al helegaar geen aandacht besteedt) reageer ik op de vele schimpscheuten en scheldpartijen van DSR (“ik ben hypocriet, een hypocriete slang” om maar iets te noemen) op een, zo dunkt me, behoorlijk – en volgens sommige te – tolerante wijze.

  Het al dan niet modereren van RSB gaat allang niet meer over de inhoud, het is zoals je zelf ook ergens stelt gebrabbel, waar jijzelf (ook “slachtoffer” en in nog ergere mate naar mijn smaak) terecht de schouders over ophaalt. Jij hebt persoonlijk leed gedeeld, op magistrale en literaire wijze, en RSD maakt daar flauwe “grappen” over. DSR heeft hier op de site geen enkel persoonlijk leed gedeeld, RSB vermoedt alleen maar vanwege onze blijken van medeleven dat er iets was, hij weet niet wat. Hij gokt kennelijk, om mij onbegrijpelijke redenen, op een infuus.

  Hoe dat zij, RSB wordt kennelijk net als de Kleine Johannes zenuwachtig van mensen die persoonlijke dingetjes, vooral persoonlijk leed delen, wel, hij zal het met de literatuurlessen vroeger dan moeilijk hebben gehad. Zo’n beetje elke schrijver, de een wat meer dan de ander, put uit persoonlijk leed. Sterker, zo’n beetje elk bluesnummer puilt uit van persoonlijk leed, met name liefdesverdriet en zelfs doodsverlangen, ook in de hedendaagse pop. Kan hij niet tegen, mag. Om dat te uiten gaat hij er op zijn eigen manier op persifleren, samenspraakjes met zichzelf, waarin hij woordjes uit die persoonlijke verhalen gebruikt (sterfbed, infuus, ziektebed, etc.). Dat is alles.

  Nou heb jij, pawi, en jij, Timmerark, nog reden om je ietwat aangesproken te voelen bij die woordjes. DSR heeft echter bij mijn weten nooit aan het infuus gelegen, althans daarover hier niets gedeeld. Ilona, Timmerark, blogbaas dezes .. wij hebben allemaal weleens aan het infuus gelegen, en da’s niks om je voor te schamen. We liggen allemaal weleens in de kreukels, en laten we blij zijn dat we er met de medische zorg weer bovenop komen. Het woord “infuus” is daarom voor mij absoluut geen reden tot moderatie. Het is geen belediging, het is geen verwensing, het is gebrabbel.

  Wat een graadje erger was, waren de onsmakelijke grapjes van DSR ten aanzien van het katheter van Timmerark. Een katheter is een tikkie persoonlijker en meer prive dan een infuus. Ook dat waren persoonlijke ontboezemingen, ook dat was een “zwakte” laten zien. Daar is DSR wekenlang op doorgegaan met heel erg vervelende laatdunkende “grapjes”. Om maar te zwijgen van zijn toespelingen in de Wilders, Theo van Gogh, Theodor Holman sferen. Uiterst beschadigend voor Timmerark. Geen gebrabbel, maar uitgekiende rotgrapjes. En op de zich kwetsbare opstellende Letterzetter kwam aanvankelijk in plaats van medeleven of begrip ook een voor mij onbegrijpelijke sneer, namelijk dat pawi het dus bij het rechte eind had gehad met haar verwijzing naar de moestuintjes. Misplaatst. En Letterzetter maar doorgaan met het maken van zijn excuses, die nergens voor nodig waren.

  En naar ik aanneem niet bewust om te krenken – maar wel zo’n vervelende faux pas dat je toch echt excuses zou hebben verwacht – gaat DSR op jouw persoonlijke en integere verhaal over het sterfbed van je ouders doodgemoedereerd vragen hoe het verder met je vader en moeder is afgelopen. Ook die heeft uiteraard het intro niet gehaald, ook die “onaardigheid” heb ik er niet uitgehaald, je hebt dat, terecht, zelve gedaan met een prima reactie.

 68. @Let
  ’t is kennelijk niet de bedoeling er merkbaar op vooruit te gaan?

 69. APD,

  Iedereen heeft zijn eigen zwakheden waar hij allergisch of gevoelig voor is en dus voorzichtig of niet meent kritiek op te moeten leveren.

  Infusen, prothesen , katheters , fysieke mankementen , enerzijds, moet dat allemaal uitgebreid behandeld worden hier?

  Anderzijds zijn ideologische geschillen natuurlijk van een andere orde, bv ik vond de kwestie Theo van Gogh, Theodor Holman, Pim Fortuin wel relevant , en je kunt daar je mening over geven, mee eens zijn of juist niet.

  Hetzelfde geldt het huidige kabinet, wat we dus gisteren onder handen hebben genomen dank zij Letterzetter.

 70. *A.Dapie, je kunt ook complimenten als complimenten lezen. Dat je een mooie selectie maakt uit RSB’s bijdragen, krenten uit zijn zelfbenoemde pap, dat vind ik knap. Had ik al gezegd.

  Flapuit (een term die onmiddellijk door de leesgrage en vooral kopieergeile RSB werd overgenomen) is wel van toepassing op mij. Deze zin is er het bewijs van.

  Je hebt gelijk, je haalt ook de goeie schrijfsels van DSR aan in je intro. Dat waardeer ik en heb ik helaas onderbelicht. Excuus!!!
  En DSR waardeert het vast en zeker ook. Jammer dat hij zijn feuilletons heeft onttrokken aan ons leesplezier.

  Een beetje dollen met katheters, infusen, gemiste sterfbedden, dat lossen je blogdeelnemers zelf wel op. Zie bijvoorbeeld mijn herinnering aan de tip van Gerard van het Reve (ja, zo heette hij toen nog) op de laatste aflevering van mijn feuilleton.

  Dit blog, meneer Dapie, is een blog dat alle andere naar de kroon steekt. Onder meer omdat u er echt werk van maakt. Nogmaals: chapeau.

 71. Klare taal, de dingen die je noemt komen allemaal in de verhalen en reacties alhier voor. Ze horen bij het leven. Of wil je dat het blog alleen maar open staat voor niemendalletjes a la Toon Hermans?

  Wie leed niet kan aanzien, die zet de TV uit, de radio zachter, slaat de krant of het boek dicht, of .. inderdaad .. scrolt verder op het wijde internet. Da’s alles. Het gaat niet aan om de mensen die het leed delen belachelijk te maken. Vind ik dan weer. Het is mijn mening.

  Politieke discussies: hetzelfde. Ik vind ze interessant, maar hier monden ze algauw uit in scheldpartijen. Ik laat ze dan ook doorgaans links liggen en in het intro (dat de hoogtepunten van de week beoogt samen te vatten) komen ze vrijwel nooit terug. Mijn keuze inderdaad. En zij die zich eraan te buiten willen gaan zijn ook van harte welkom, mits in het betamelijke.

 72. Och weet je, APD,

  Ik wilde alleen maar iets aan de discussie bijdragen en heb verder geen kritiek, alleen maar hulde voor je tolerantie zonder in woede-uitbarstingen te vervallen.

  ja politiek blijft natuurlijk een heikel punt, beter niet hier, is eigenlijk nooit een geslaagd item.

 73. Ik snap werkelijk niet waar APD zich druk over maakt. Niets van wat hij aanhaalt, gaat hem persoonlijk aan, maar ondertussen schraapt hij totop de bodem om DSR -die zich doorgaans alleen maar tegen onaangenaamheden teweer stelt – maar in een kwaad daglicht te kunnen stellen.

  Wat een bemoei-aap. Wat een sensatiebelust dramaqueentje.

  RSB gedraagt zich als iemand die denkt dat iemand kreupel is, zich daar kennelijk in verheugd om vervolgens te pogen de veronderstelde kruk onder iemands schouder weg te schoppen. Het doet er niet toe dat hij het mis heeft. Ik vind het stuitend dat hij meent zich zo, blind om zich heenmaaiend te moeten gedragen jegens iemand die blijkens de reacties van andere reageerders kennelijk geen leuke tijd doormaakt. Hert getuigt van een kwade inborst, in het bijzonder tegenover DSR.

  Tot Pawi heb ik al aangegeven dat mijn vraag inderdaad misplaatst was. Maar om daar nu zo’n toestand van te maken zoals APD doet – alsof het om z’n eigen feuileton gaat, en dan nog. Pawi maakte er in ieder geval niet zo’n toestand van.

  Inderdaad, ik had niet het hele feuilleton, in het bijzonder aflevering twee, paraat. Ik lees niet alles met evenveel concentratie. Ik heb ook andere dingen aan m’n hoofd. Het zij zo, maar aapmans gaat maar rustig door er een nummertje van te maken als ie zich daar beter door voelt.

 74. Ik waak over de algemene sfeer op dit blog, DSR, en daarom zie ik en benoem ik ook onaangenaamheden die je andere reageerders toevoegt. Reageerders die veelal maar niet reageren uit angst dat ze dan nog ergere dingen naar hun hoofd krijgen. Want loslaten doe je niet, je gaat tot vervelens toe door, het is nooit klaar.

  Wat je over RSB zegt begrijp ik zeker. Maar kijk eens even in de spiegel: Timmerark maakte een heel erg vervelende tijd door, daar in dat ziekenhuis, daar was volgens mij niets gespeelds aan, hij was ten einde raad. Toch was jij het die daar grapjes over meende te moeten maken. Wekenlang. Da’s misschien geen kwade inborst van je, maar op z’n minst een ongevoelige. Daar waar je je juist overgevoelig toont ten aanzien van het minste of geringste dat reageerders in jouw richting opmerken. Dat wringt, en dat zal ik als moderator en blogbaas zonodig blijven benoemen. Maar ik ben nu weer even klaar met deze het blog vervuilende discussie.

 75. Typisch dat die algemene waakzaamheid alleen maar ter sprake komt als APD een appeltje met DSR te schillen heeft. Nooit tussendoor eens een vriendelijke hand op de schouder a la ‘Zeg DSR, draaf je niet een beetje door?’ Wel er bij ruzie met gestrekt been in.

  Dat andere reageerders die reageren ‘uit angst voor DSR’ – guttegut, het idee alleen al – is niet te controleren en dus opnieuw een ongegronde verdachtmaking. En als het wel zo zou zijn,dan moeten desbetreffende reageerders die hier allemaal gebekt genoeg zijn, het maar laten horen.

  Overigens begint DSR zelden of nooit uit zichzelf met zijn krachtiger kenschetsen. Deze zijn vrijwel altijd in antwoord op schimpscheuten.

  Wat betreft Timmerark – je hebt hem zelf gewaarschuwd dat al te uitgebreide ontboezemingen tot ongewenste reacties zouden kunnen leiden. DSR heb je ten tijde dat hij z’n opmerkingen maakte niet gewaarschuwd. Kortom, aan dat soort nadruppelen heb je niets.

  DSR heeft Tim overigens meteen zijn oprechte medeleven overgemaakt en erbij gezegd dat hij uit ervaring weet van het leed dat katheter heet. Dan heb je wat meer vrijheid voor gebbetjes vind ik.

  Wat mij tegenstaat is dat niets je te gek is om je gram te m t.o.v. DSR halen. Zelfs Tim’s ziekbed wordt er achteraf bijgehaald – en dat terwijl je alleen maar chagerijnig bent en blijft over die moderatiekwestie waar alles mee begon.

  Hypocriet.

 76. Je gaat op Riverside Blues lijken met telkens dat “hypocriet“. Tip: gooi er ook af en toe “slang” tussendoor.

  Het blog staat al weken vol met vriendelijke, redelijke,zakelijke oproepen aan je om weer eens normaal te gaan doen. Ik heb uitgelegd hoe je reacties overkomen op mezelf, op anderen, op nieuwe lezers, ik heb daar je begrip voor gevraagd, ik heb je ook vrijwel wekelijks opgeroepen om de Schone Lei te hanteren, zelf het voorbeeld gegeven d.m.v. het intro, etc etc. Echt, en nee, ik ga ze allemaal niet voor je opzoeken, want je leest slechts vluchtig. Mag.

  Je adagium van schimpen en beledigen moet kunnen, want mijn slachtoffers zeggen niks terug, dus is het allemaal prima, is van een primitiviteit die me doet huiveren. Dat Timmerark met schimpscheuten op je is begonnen, lijkt me heel erg sterk, vadermans. Die jongen kwam gewoon nietsvermoedend hier reageren en verhalen delen. Ook ik ga niet zomaar uit het niets schimpscheuten, waarom zou ik, op mijn eigen blog? Oh, ik was er klaar mee, had ik gezegd. Plof. Een blije en tevreden plof trouwens.

 77. Andermaal een zwaktebod, met je vergelijking met RSB. Er spreekt nijdigheid uit. Die slang heeft je kennelijk pijn gedaan. Heb je toch genoeg zelfkennis om te weten dat ’t je grote zonde is? -milde glimlachicoon-

  Met twee maten meten, je oordeel van persoonlijke voorkeur en humeur af laten hangen, vrome praatjes houden maar er niet naar handelen, het vrije woord propageren maar DSR willekeurig censureren… dan kan DSR de toch met de beste wil van de wereld niets anders van maken.

  Die schone lei van je komt me zo langzamerhand de strot uit. Je presenteert het alsof het een of ander onomstreden moreel eikpunt is, maar er is niks verhevens aan gespeelde, aan onnozelheid grenzende vergeetachtigheid vanaf een willekeurig tijdstip. Zou je jezelf nu nog aan je eigen principe houden, dan kon ik er nog waardering voor opbrengen.

  Voor de rest je gebruikelijke verdraaingen en overdrijvingen, geen aanknopingspunten om verder op in te gaan. Tim, die toch ook niet op zijn mondje gevallen is en DSR regelmatig overtreft in over-the-top-vergelijkingen, afschilderen als een onschuldig lam is toch wel de gotspe van het jaar.

 78. …en de standaard twee duimpjes neer zijn terug van weggeweest. APD toch… -milde grinikicoon-

 79. Pardon?
  Oh, ‘k herkende u niet zo direkt.
  Alas ik u wel, Creatief Infuus, Geactiveerd Correctie types, ik Ruik dat afstand. Zie wanneer iemand, die dat nodig heeft, het niet inheeft.

  Kan je soms opwachten , gaat het fout.

  Ondanks waarschuwende tekst op verpakking?
  Ja, doet U dan?

  Denk ik: IJdeltuit. ze denken dat ze ergens zijn, zijn verkeerd. Vanwege…Drang?
  Ja, drang iets te stellen.

  Die manifestatieklier is “gecrashed” tijdens mijn bevalling.
  Ik hoef niet zo nodig. Hanteeer liever de glimlach: met focus op lange & korte afstand;
  Aardig gedaan, makker.

  Alas, als u voor de Community komt, daar is de deur.
  Als eerder gesteld het “ikje” is dezer dagen ’n beetje ’n zij-lijn.
  Moet u over ’n paar uur terugkomen.

  Oh, waarde?……..
  Als ik mijn Uurwerk raadpleeg, loopt u het risico, dat men ’n krent uit uw brouwsel citeert.

  Oh, mijn beste, it is in the Game.

  Mooie dag verder.
  Georgia, Georgia……ja die mooi. Carmichael, dezelfde als van Lazy river.

  Ik vind het prettig toeven met u , geen tranentrekkend verhaal over duistere afwezigheid. etc

  Meneer, U vlijt mij?!.
  Ik zal u deelgenoot maken van olie, olie domme dingetjes. Hahaha, ja die heb ik zelf gedaan, Iedereen Boos. boos.

  Maar dan, dan speel ik wat, dan ooops is daar de Power of Love & Life.
  We love each other.

 80. Dit blog, meneer Dapie, is een blog dat alle andere naar de kroon steekt. gotspe-alert- hiermee laat pawi zien dat ze geen andere blogs kent…. alle andere…. naar de kroon…...
  Het internet is wel een ietsiepietsie groter dan dit navelstaarblog, open uw ogen, zou ik zeggen.

 81. Grinnik, nee dat niet. Navelstaren is alleen naar jezelf kijken. Dat doen we hier per definitie nou juist niet. We kijken elke dag in de NRC, we kijken naar kunst, we kijken naar elkaar, de politiek, de medische zorg en we vinden er het onze van.

  Hij heeft gelijk dat het internet groter is dan dit blog. Toch is deze site de site waar ik doorgaans met het meeste plezier kom, naast (van links naar rechts) de Volkskrant, NRC, mijn werk, Facebook, Twitter, Linkedin, NPO, Duolingo, FIP, BVN, beurs.nl, spotify, VPRO, buren. Oproep: deelt nu ook allen uw favorietenbalkje

 82. Er worden wel meer interessante discussie ondergesneeuwd door oeverloos gelul.

  @DSR: Wat in het wat zit, verzuurt niet.
  Dat zei Apie ook al over de tuinenspecial. Ik moet het allemaal nog zien, met sint juttemis zeker.

  Wat dat je van een voordrachtavond
  Je spelling is nog slordiger dan anders, mijn reactie emotioneerde je toch blijkbaar.

  Klinkt gezellig zo’n voordrachtavond maar waarom huur je geen kerkje af? In de ouderlingenbank mogen dan de vaste reageerders van apie.com zitten (ja, natuurlijk, ook de dames). Apie en Timmer zet je in de diakenbank om na het zingen van de gezangen met dat zwarte zakje rond te gaan. Word je nog een beetje uit de kosten geholpen :-).

  In Ilpendam staat een schattig kerkje. Ik wil wel eens vragen wat de huurprijs is.

 83. Roos, als we nou eens met z’n allen gaan collecteren, kun jij dan je inspanningen om de man hier weg te krijgen gaan opvoeren? Professionele hulp inroepen, loksubsidies, stroopcadeautjes, een wegloopbokaaltje misschien?

 84. Ik kan niet zingen en ik ga zeker voor het zingen iedere kerk uit, zoal ik er al in ga!

 85. Navelstaren omdat: dsr heeft het tegen apie, pawi heeft het tegen rsb, timmer heeft het tegen die ander, kom hoe heettie, kees ofzo etc. dus nogal kliekje-achtig, naar binnen gericht, vooral met mekaar bezig. Kijk maar voor de lol ‘ns hoevaak het wel niet over moderen gaat, of over wie d’r nou weer wat heeft gezegd. Navelstaren dus.

 86. Dat noemen we een levendige interactiviteit, kleintje; reageerders die met elkaar communiceren, in plaats van – zoals op sites als telegraaf en geen.stijl – onder de meest crazy gelegenheidsnamen allerlei rottigheid uit te kramen, vooral aan het adres van bekende Nederlanders, en dan gniffelend en grijnzend weer verder surfen. Hier is het zeker niet altijd koek en ei, maar we schuwen er niet voor om er met elkaar over in gesprek te gaan. Vind ik dan weer, gek mannetje ben ik toch, plof.

 87. maar we schuwen er niet voor om er met elkaar over in gesprek te gaan. Vind ik dan weer, gek mannetje ben ik wat u zegt: navelstaren dus. Dank u voor het illustreren van mijn punt.

 88. Geen dank, maar je hebt nog altijd niet begrepen wat “navelstaren” is. In gesprek gaan met elkaar is het tegendeel. Navelstaren doe je in stilte, hooguit in contact met jezelf, want die anderen die zie je niet vanuit die gezichtshoek. Probeer het maar eens. Word je vanzelf ook wat rustiger … zen … doing (Tibetaans).

 89. Johannes volkomen gebrek aan gevoel voor beeldspraak en hyperbool, zijn neiging om alles zo letterlijk te nemen maakt hem zo herkenbaar als Pimm.

  Diep van binnen veranderen mensen nooit. -milde glimlachicoon-

 90. @HR
  Hier in Brussel hebben we geen kerkjes, alleen enorme Roosche hellepaleizen of grijze protestantse bunkers. Nee, een huiskamerconcert is het beste. DSR serveert nasi. (Noot aan de censurator: het betreft hier de correcte spelling van een Nederlands-Indisch rijstgerecht, niet een vergelijking met iets Tweedewwereldoorlog-achtigs).

 91. DSR: nee hoor, Pimm had nog iets leuks. Johannes is Henk, de zeloot. Ik dacht dat Apie hem verbannen had, maar hij heeft kennelijk nog een ander IP-nummer.

 92. Dat zou natuurlijk ook kunnen, maar al die types overlappen in voorspelbare treurigheid.

  Doe jij HR de groeten als je ‘m ziet? -milde glimlachicoon-

 93. @DSR, dus je verwacht dat we met zijn allen afreizen naar Brussel? Is het niet veel handiger als jij de rivieren afzakt? Gezien de reacties van Apie (hij wil collecteren om je hier weg te krijgen) en Timmer (wil voor het zingen de kerk uit) is de belangstelling sowieso niet erg groot. Om in mijn eentje naar je lezing te gaan luisteren daar pas ik voor. Ik kan me niks ergers voorstellen.

  @Bertje, wat ben je toch schatje, ik zou je zo een knuffel willen geven!

 94. Bertje SEPTEMBER 1, 2015 OM 18:57

  Ja die Pimm’s had zeker wel wat. Maar ik kan me niet voorstellen dat hij zich hier vertoont en bovendien was zijn stijl totaal anders. Nee, die zien we na de gezamenlijke Apie-Rechtertje wegtreiteractie niet meer terug.

  Want nu houden beide heren elkaar in evenwicht met schimpscheuten, steken onder water, verdraaiingen, onaardigheden en wat dies meer zij. Ze verdienen elkaar, zogezegd. Maar indertijd bundelden ze hun perverse krachten om Pimm’s tot de grond toe af te branden. Er is zelfs geen as meer van hem over.

 95. Bertje, Kees, Heer Rozenwater en dsr: dank u wedermaals voor het illustreren van mijn punt: navelstaarderij. Men staart naar elkaar en naar benauwde kwesties, al dan niet uit een bestoft verleden.

 96. ‘Diep van binnen veranderen mensen nooit’, aldus dsr in een zeldzaam moment van zelfreflectie.

 97. Bertje , krek da’s Henk de zeloot, treurigheid troef .

  Nog een onlangs verdwenene is ook mogelijk : een en drie o.i.d. onbelangrijk eigenlijk.

 98. Nou Kees, het zit je wel hoog dat verhaal van Pimm’s. Ik weet nog altijd maar vaag waar je het over hebt. Maar het was bij de buren, dus never en nooit meer terug te vinden helaas. Of gelukkig o_O

 99. een en drie o.i.d. ? In weerwil van haar nick, spreekt Klare taal in raadselen. Da’s best krek.

 100. @Keessie, hij had wel wat maar hij miste ook iets. Verder met je analyse eens, al zie ik nog wel eens een paar andere plausibele varianten.

 101. Ik wist het ook niet meer, moet ik bekennen. Maar da’s het voordeel van blogbaas zijn: een snelle blik in het verbanfiltertje leert dat Klare taal op “Ron de Drie” doelt. Die is inderdaad van de site verband, als een van de heel weinigen, dat hij er maar trots op moge zijn. Als je mij nu vraagt naar het precieze waarom, dan weet ik het uit het hoofd niet meer, en ik ga het ook niet opzoeken.

 102. Ik heb al eerder tamelijk lovende woorden aan Pimm’s gewijd, o.a. over zijn cocktailblog, en hem uitgenodigd schoon schip te maken, of, zo ik laakbare zaken heb gezegd, achteraf, met de wetenschap van nu, mij in de gelegenheid te stellen om schoon schip te maken, mocht hij nog altijd ergens door gefrustreerd over het blog waren. Gewoon effe zeggen wat de ergste opmerking was, van mij (dan praten we erover, en als het echt zo erg was, dan ben ik de eerste om sorry te zeggen) of van DSR (in dat geval kan hij het schudden).

 103. Je bent gezellig in gesprek met een paar vrienden en één of ander bijzonder irritant figuur bemoeit zich er tegenaan. Kent u dat?

 104. ….. u heeft 4 minnetjes meneer rozenwater…. en die zijn niet van mij….

 105. Ik moet wel hartelijk lachen om Kees 19.39,

  A.Dapie en DSR houden elkaar in evenwicht, het lijkt wel de huidige regering, PvdA en VVD, concoctie en gekibbel, beide blijven aan de macht.

  Mooie strategie.

 106. Da’s een leuk plaatje apiedapie, van dat kuiken. Maar een vogel heb natuurlijk geen navel.

 107. De kleine Johannes SEPTEMBER 1, 2015 OM 19:55

  Hé Lil’ Johannes, daar deed ons Rechtertje een algemene uitspraak, dwz dat hij hem op jou, mij en zichzelf van toepassing acht. Of die uitspraak juist is, is weer een ander verhaal. Maar als man van calvijnse makelij is het wel weer plausibel, om de terminologie van ons Rozenwatertje aan te houden, dat ons Rechtertje zulks zegt. Ik ben het niet eens met die uitspraak, want hij is mij te absoluut.

 108. @HR
  Nee, DSR’s omstandigheden laten reizen voor dit doeleind niet toe.

  DSR biedt je een volledige versie van zijn feuilleton aan, in een orgineel format, en dat klaag je de stenen uit de grond. Jij weet ook niet wat je wilt.

  @APD
  Iedereen op dit blog kan excuses krijgen als het terecht is, zelfs Pimms. Behalve jij. Nimmer. nooit, never.

  @K
  DSR heeft ook weinig op met absolute stellingen, maar het zijn aardige uitgangspunten voor nadere overdenking.

  De waarheid. zou die er is, ligt uiteraard genuanceerder, maar DSR maakt zich sterk dat de meeste mensen in de kern, alhoewel ze zich kunnen aanpassen, blijven wie ze zijn.

 109. @Johannes
  Navelstaarderij troef, nou en & wat zou dat?

  Al droomt de blogbaas over een literair cafe, het blijft een buurtkroeg met af en toe een bonte avond.

 110. Haha – kennelijk herkent een zeker iemand zich niet in het geschetste beeld. -milde glimlachicoon-

 111. Merkwaardige opmerking, DSR (21:33). Als iets terecht is, oftewel je hebt iets gezegd of gedaan waarvan je later denkt dat het niet goed was en het heeft een ander geschaad, dan bied je toch excuus aan? Da’s toch gewoon een kwestie van bereikt inzicht en niet afhankelijk of je iemand aardig vindt of niet?

  Niet dat ik van jou ergens excuus voor verwacht, maar dat heeft een andere reden: jij leest je eigen (en andermans) teksten zo vluchtig dat je niet eens door hebt wat er stond of hoe iets overkwam. Oftewel: jij zult nooit voor jezelf het inzicht krijgen dat iets bij nader inzien niet goed was. Die zelfreflectie heb je niet, althans nooit hier getoond. Dat kan, dat mag, en ieder is hier welkom, mits in het betamelijke, ongeacht de geestelijke en emotionele ontwikkeling.

  Je favoriete site voor “nieuws en duiding”, geen.stijl … daar mijn mening over hebben vind je dus “moral fag” en hopla ook meteen maar weer “hypocriet”. De lol van het delen is uiteraard het zien van de voorkeuren van de andere reageerders en daar – zo mogelijk – lollig en relaxed over praten. Net als die tuinen zo meteen zullen worden beoordeeld: lelijke, mooie, aangeharkte, met en zonder kat, smaken verschillen, zo zal de conclusie van de Tuinenspecial zijn. Het is geen wedstrijdje wie de mooiste en beste tuin heeft, en wie de beste websites raadpleegt. Niet alles in het leven is een wedstrijdje, daar had je het ook moeilijk mee met je verhalen, en recent zelfs nog met het community feuilleton. Jouw afleveringen, jouw verhaallijn, die moest worden doorgezet. En de rest afgekraakt. Ook daar: niet leven en laten leven, relaxed, geven en nemen, maar jezelf doorzetten, jezelf positioneren. Het resultaat heb je gezien.

  Weet je, ik denk dat 99% van de reageerders alhier het begrijpt dat ik die favoriete site van je, door jou gebruikt als “nieuws en duidings”bron (dus niet als een site voor laagwaardige verstrooiing als je je verveelt) niet echt een keuze vind die van een zekere ontwikkeling en ethiek getuigt. Men zeikt daar iedereen en elkaar af, op een sneu overspannen toontje, doorspekt met groviteiten en scheldwoorden, de een nog kwetsender dan de ander, bij voorkeur van dik hout zaagt men planken. Nooit excuses, alleen maar harder schreeuwen. Een echte discussie is er niet. Na het opgewonden anonieme gekakel over een nieuwsfeitje (een homosexuele burgemeester gaat vreemd en meer van dat soort zaken waar elke normaal nieuwsmedium van begrijpt dat het geen nieuwswaarde heeft en niet geduid hoeft te worden) beklijft er niets anders dan het akelige holle gelach in de gewelven. Die sfeer, indeed, zul jij hier nooit weten te creeren, vadermans.

 112. APD’s mening over een blog dat hij blijkens zijn commentaar en vijf centen zijn DSR precies een stuiver waard.

  Aan dat gemeenschappelijke blog zijn we zonder format begonnen. Toen er verschillende ideeen kwamen, heb jij op eigern houtje bepaald wat wel en niet mocht. Daar werd stevig over nagekaart, waar jij vervolgens een vreselijk drama van hebt gemaakt – als enige.

  De rancune daaruit leidde weer tot je willekeurige censuur van DSR.

  Enfin, we komen er niet uit. We hoeven elkaar niet aardig te vinden, je mag zelf de pest aan DSR hebben, maar we vallen in herhaling. Wat wil je, doorgaan met wederzijdse schimpscheuten of er een streep onder zetten, je persoonlijke filosofie indachtig? Qua beledigingen over en weer zal het wel gelijkspel zijn.

 113. Wat betreft de excuses, een passage die boven DSR laatste alinea kan worden geplaatst: heerlijk zoals je er invliegt, wat maak je je heerlijk druk! APD die nooi enige schuld bij zichzelf zoekt, zal me wel eens de les lezen. Hypcrieter kan het niet. -dikke grinikicoon-

  Iedereen kan excuses krijgen, behalve blogdictatortjes die daarop kicken. Want dat is niet goed voor ze. -dikke grinikicoon-

 114. Al droomt de blogbaas over een literair café, het blijft een buurtkroeg met af en toe een bonte avond.
  🙂

  Ik kan me niet voorstellen dat geenstijl DSR zijn enige nieuwsbron is. Niet dat ik veel tegen geenstijl heb (die stem moet ook gehoord worden) maar een conservatievere site waar niet de waan van de dag overheerst zou toch beter bij DSR passen. Als het op internationaal nieuws aankomt bezoek je toch websites als van de BBC? Nee, geenstijl als enige nieuwsbron zou me erg tegenvallen van DSR.

  Aangaande de favorietenvoorkeur in een spreadsheetje zetten, ik wil wel een googledoc-spreadsheet openzetten, dan kan iedereen zijn voorkeuren inpeesten. Lekker makkelijk.

  @DSR, Nee, DSR’s omstandigheden laten reizen voor dit doeleind niet toe.
  Dat maak je de kat wijs. Je zou niet één dagje een keer vroeg op kunnen staan? We kunnen om jou tegemoet te komen ook een kerkje in Maassluis afhuren. Reistijd 2:52, vanaf Brussel. Dat moet te doen zijn.

  Jij weet ook niet wat je wilt.
  Ik weet heel precies wat ik wil, dat jij een vervolg op je geloofsverhaal schrijft maar een voordracht met HR als enige toehoorder staat me absoluut niet aan.

 115. Ben blij dat HR tenminste niet hysterisch & overtrokken reageert op DSR’s website-opgave en daarbij z’n verstand nog een beetje gebruikt.

  En nee, HR. Zonder er verder nader op in te gaan, omdat je wel weet hoe het zit als je je mails nog eens leest, moge het duidelijk zijn dat voorlopig meer voor de hand ligt dat de wereld naar Brussel komt dan dat DSR allerlei ommelandse reizen gaat maken.

  Jij als enige toehoorder? Dat mocht je willlen. Wees maar blij dat je plek gereserveerd is, want er is al een flinke wachtlijst. En, afgezien van de plek waar het plaatvindt, treedt jij als inleider op bij de discussie na afloop?

 116. Wees maar blij dat je plek gereserveerd is, want er is al een flinke wachtlijst.
  Ik zou me alle plezier meegaan in je fantasie want zo’n voordrachtavond zie ik beslist zitten. Heren in zwart ouderlingen-pak, dames lange rok en hoedjes op. Bij de ingang rolletjes king, rang en wybertjes en zakbijbeltjes uitdelen.

  En, afgezien van de plek waar het plaatsvindt, treedt jij als inleider op bij de discussie na afloop?
  Doe ik. Ik zal de discussie streng leiden, zorgen dat iedereen aan het woord komt: OK Apie, je punt is nu wel duidelijk, wat hebben de anderen hier op te zeggen?

 117. @Apie
  Dat zal blijken als de discussie losbarst en jij ongetwijfeld een te lang betoog zult willen houden. Je hebt soms de neiging om een eenmaal gemaakt punt meerdere malen te willen scoren. Voor de goede orde, jij hebt je toch al ingeschreven voor DSR zijn lezing?

Ik vind er dit van:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: