Al dat zand, hoeveel zou het wegen? (108)

Kareltje - photo (c) Plopje 2016
Kareltje – photo (c) Plopje 2016

Ik leg mijn hoofdje neer
mijn lokken doen mij zeer
mijn ogen luiken neer
ademen gaat niet meer. 

Nou, lekker hoor, wat een pret op het blog. En dit droeve vers van Klare taal was nog lang niet alles. Plopje – ja hij weer – plaatste een stuk of twintig grafschriften, verspreid over de site.

Zoals deze:

Hier ligt ons Plopje dood te lijken
nog doder dan een steen
en liever geen geween
want dan begint hij weer te zeiken

Hier ligt Plopje te vergaan
na zijn kort en laf bestaan
hebben wij afscheid van hem genomen
we vreesden al dat het er nooit van zou komen

het verschil tussen leven en dood is niet zo groot

Hier lig ik in mijn kist
niemand die mij mist
of bij mij rusten wil
het verschil
tussen leven en dood
is niet zo groot

(…) je vraagt je toch steeds af
al dat zand op je graf
– het is voor mij verzwegen –
hoeveel zou het wegen

dat leidt dan tot de vraag
die ik voortdurend stel
maar nauwelijks verdraag:
houdt de kist het wel?

Zegt niks, beweegt niet. Staart alleen maar.

Gelukkig werd een en ander opgeleukt door het vrolijke poezenplaatje van hierboven. Het is Kareltje. Hoewel … vrolijk? Dit zei onze Plop over de griezel:  “Een heel lief beest, maar als ik iets op de pc doe, zit hij mij op deze manier bijna continu zo aan te staren. In de hoop voedsel te bekomen. Zegt niks, beweegt niet. Staart alleen maar. Verwijtend, smekend. Gek word je ervan.”

Bertie
Bertie

Bertie kon er ook wat van:
Geen steen op mijn graf
die gooi ik er af
dan kruip ik vlug
in mijn kistje terug.

Ook andere puntdichten werden in elkaar gedraaid, zoals een stuk of tien in een “code rood” reeks, die een gelukkig einde kende met het volgende gedicht (van Plopje, who else?):

Code rood is goed doorstaan
die is voorbij en afgedaan
dus stort ik mij opnieuw op jou
en schrik mij rot van code blauw

“No animals were harmed during the making of this thingies of woorden van gelijke strekking” werd er om onbegrijpelijke redenen telkens aan toegevoegd.

P:awi, zeekust 1, (c) 2016
Pawi, zeekust 1, (c) 2016

Ondertussen werd mede door de inspanningen van de A. Dapie Community wel even de Nederlandse kust gered. De teller van een handtekeningenactie stond al gauw ver boven de 100.000 virtuele steunbetuigingen om de kust de kust te laten. Wij danken Pawi en ook Klare taal.

Ze zijn onderweg!
Ze zijn onderweg!

Bijna net zo heugelijk was het nieuws dat Luvienna de 100e reactie scoorde en Plopje de 200e. Beide kanjers kunnen het lepeltje nog deze week tegemoet zien. Als de post tenminste meewerkt.

Bertie schreef een opmaat naar een ikje: “Gos, ik maak haast nooit van die leuke dingen mee. Behalve de keer dat we in de kerk waren om te trouwen en mijn man de ringen vergeten was. Dat was heel grappig. Achteraf. Paar maanden later was de doop van het kind. Pastoor klaarde de klus en naderhand moest echtgenoot het trouwboekje inleveren om de doopnamen van het kind bij te schrijven. Te laat herinnerden wij ons dat er een paar biljetten van honderd gulden ingevouwen in dat boekje zaten. Jeessus! Ik heb nooit eerder en later iemand zo hard zien rennen naar de pastorie als mijn man.” Ja, het mag nog wat puntiger, maar dat komt helemaal goed.

Als ik dolgelukkig buiten kom, zie ik mijn buurvrouw in de vrieskou, druk aan het krabben.

Aafke Moolenburgh schreef het enige vermeldenswaardige echte ikje van vorige week. Het ging over haar man die vanuit zijn bed met een appje zijn auto wilde laten ontdooien. “Als ik dolgelukkig buiten kom, zie ik mijn buurvrouw in de vrieskou, druk aan het krabben. Ik vertel haar trots dat ik via de anti-vriesapp al klaar ben voor vertrek. Dan merk ik pas dat de stekker van onze elektrische auto niet is ontdooid en zit vastgevroren. Mijn buurvrouw wenst mij een prettige dag, stapt met haar hippe koffiebeker in haar Volvo en roept nog: „Neem anders onze oude Opel, die start altijd!” Het schrijfsel oogstte veel waardering. Plopje:De hippe koffiebeker maakt dit ikje helemaal af!”

Riverside Blues presenteerde een diepgaande analyse van het lezerspubliek alhier: “Er zijn ruwweg 2 categorieen gekoof ik, ‘n heel klein gedeelte komt voor het “ikje”, ‘n veel grotere groep, komt voor de community.”

160125587980155acd99306da0d59f95eac54a
O, liefste, zullen we vannacht de petjes afzetten? – Plopje

Heer Rozenwater was best wel rustig maar plaatste stug zijn kunstplaatjes en deelde stoicijns zijn koppen uit. Het nevenstaande vroege voorbeeld van een Perzische gehaakte beddensprei kreeg een mooi winnend kopje van Plopje maar die van Pawi mocht er ook zijn: “Les een van Kamasutra: zet eerst je sloffen rechtop.”

Nee, de ikjes zijn behoorlijk op hun retour, maar we geven het nog niet helemaal op. Doe mee en ga nu gauw zelf proberen om wat ikjes te lezen, ergens verstopt in of op de NRC, de krant die zo van lezersanekdotes zegt te houden. Of stuur een ikje naar de krant, je vindt vast het formulier wel ergens op het internet. Of scrol hier naar beneden en zeg iets. Mag met een fantasie-emailadres. Voor je het weet, kan jouw keigrappig of keiinteressant citaat volgende week ergens opduiken als een hoogtepunt van deze week. Nounou, da’s wel effe heftig hoor.

Alle 100 afleveringen van de historische rubriek waarin stelselmatig alle hoogtepunten van de afgelopen weken werden behandeld zijn elders op dit blog te raadplegen. A. DapieJa, dat waren tijden.

Reacties zijn welkom op apie@apiedapie.com. Het wordt misschien best wel een prettige week. Als je vindt dat het geen prettige week moet worden, ga dan s.v.p. elders buurten.

Featured image (helemaal hierboven) is gemaakt door iemand van een reclamebureau, en het ding heeft de Nederlandse kust gered. Hoezee! Panorama Mesdag is er niets bij. 

Advertentie

Auteur: Bas van Vuren

Schrijver - Rijmer - Kijker - Stemacteur - Kent beroemde mensen - Maakt liedjes - Doet iets met #ikjes - Want ja - Je moet toch wat

169 gedachten over “Al dat zand, hoeveel zou het wegen? (108)”

 1. Ja, dat geeft een goed gevoel, dat de kust niet onbelemmerd volgebouwd mag worden.

  Mooi verslag van de afgelopen week. Ben benieuwd of Kareltje de Droste-kater verdere gedichten zal belemmeren. Tot nu toe niet, ik zag zojuist weer een pareltje (over migraine).

 2. “Kareltje, de Droste-kater” 😀

  Mooi stukkie weer van de blogbaas. Ik zie het voor me, hoe hij, het kroelende teringjakkiegezelschap zich met moeite van zijn lijf houdend, plichtsgetrouw het wekelijkse intro uit de pen schuift, deels uit het geheugen want shit, daar valt de hotel-WiFi weer uit, gesmoord in de duizend kussen(s).

  Driewerf hoera voor zulk Oudhollands doorzettingsvermogen in zulke zware tijden!

  En o ja, de kust die nu weer rust heeft: mooi voorbeeld van hoe zwermen fluks de hun onwelgevallige acties van regeringsbarbaren in de vuilnisbak zwiepen. Hopelijk niet recyclebaar.

 3. Hoera geen kermis op de kust, geen bouwsels enkel zandkastelen.

  Mooie intro wederom van een plichtsgetrouwe blogbaas die al teppanjakkend en kussend zijn wekelijkse tekst componeert.

 4. Wederom een mooi intro, Apie. Ook Kareltje de Drostekater is er blij mee. Maar de kustverdediging is van groter belang. Gaat het echt niet door? De kustverzieking? Ik vrees dat deze strijd nog niet is gestreden.

 5. Het is wederom ouderwetsch genieten van het introïtus, ondanks de Plopulististische grafrede’s. Naakte zandmeisjes verhogen de algemene feestvreugde zodat we weer met frisse moed de nieuwe week in gaan!

 6. @Letterzetter
  Je bent er gelukkig weer! Operatie geslaagd, patiënt tevreden. Heb ik begrepen. Godzijdedank. Over katheters praat ik liever niet.

 7. ‘zeekust’, nee die is goed. Zeekust, niet te verwarren met bergkust of heidekust.

 8. Het is dat ik benieuwd was naar het intro, anders had het nieuwe ikje hier echt niet gestaan. Ik heb nog een berg kokosnoten te klieven.


  Mr. Robot

  Met mijn vrouw op de bank naast me, kijken we naar de eerste aflevering van een serie over een hacker. We zien de hacker rap typen op een laptop, de voice-over wordt ondertussen met afkortingen als IRC, DDoS, TOR-netwerk en DNS ondertiteld.
  „Kan je het volgen?”, vraag ik terwijl zij haar aandacht over het beeldscherm van haar smartphone en de tv verdeelt.
  „Nee, maar uit de muziek maak ik op dat het nu wel heel spannend moet zijn wat er allemaal gebeurt.”

  Gijs Molsbergen

 9. Het valt erg te betwijfelen of dit ikje over een multi-taskende echtgenote in de volgende intro ter sprake zal komen. Weer vlug naar mijn kokosnoten.

 10. Blondje, ben je het echt?
  Zeekust, rivierkust, oceaankust, misschien nog dat plopje-je-kust.

 11. Mopperkont, we missen de ritmische muziek die het kokosnoten klieven zo licht maakt. Hoe doe jij het?

 12. Wat aardig is ’t als je ’n specialist hebt,in de familie, die desgewenst uitlegt dat 80% flauwekul is. Muziek zetten we vaak wat zachter, zodat het “intellectueel debat” in ons huis ongestoord door kan gaan.
  MK dank voor het plaatsen.
  Het zijn zware tijden voor Pawi: Ik was eerder met plaatsen neem langzamerhand traumatische vormen aan.
  We krijgen straks series met gemanipuleerde zaken…..MK dank voor het ” inzichtelijk maken van zijn mening.

 13. Voor de Liefhebber:
  Drasties als test, het integraal plaatsen van stukjes!!!
  ’n Aanrader , geplaatst door Plopje. Van Beerekamp.

  Maar wat met ik in der Vredesnaam met Beerekamp? Hij maakt de scenes inzichtelijk smakelijker… Oh, zeer spannend.

 14. Voor Apiedapie

  MK dank voor vele fraaie bijdragen.

  Ik heb langzaam “Do’s & Do Not” in FB onder de knie.
  ’n Dirigent uit Wales, , ’n violist te Verona, ’n componist in Indonesie. Men zet de video aan en gaat oefenen. Oh?…
  Zo ook ’n Haagse zangeres…zingen maar..
  De componist is erg bezig met air van Bach, heel boeiend.
  Veel hoeft niet voor mij, dan in eens…wowowow wat doe je dat mooi.
  Gaat per saldo veel tijd inzitten, maar de opbrengst is boeiend., meer dan waard.
  Heeft MK Schab gevolgd?
  Schitterdende formulering van de pers, met Rode/oranje badges, als ’n soort zwaailicht….Iedereen valt stil….!!!

 15. dinsdag 26 januari 2016

  Havikspotten

  Ik ben nu twaalf maanden bezig de haviken in de omgeving van Amsterdam in beeld te brengen. Hoeveel zijn het er, wat eten ze, waar broeden ze en lukt het ze om jongen groot te brengen? Vanmiddag controleerde ik een oud nest bij de Nieuwe Meer. Na gedane arbeid rijd ik richting huis. Over de Nieuwe Meer zie ik een havik recht op me afvliegen. Ik minder vaart. Bij de Ringvaart slaat het dier linksaf en vliegt met me mee: ik op de weg, zij over de Ringvaart. Ik kijk op de kilometerteller: hoe hard vliegt ze? Op dat moment een felle flits! De havik vloog 45 km per uur, ik mocht maar 30.

  Fons Bongers

 16. riverside
  Pas wel op voor de haarpennen, daar kun je jezelf flink mee verwonden.
  Wie of wat is Schab ?

 17. Een mooi intro; nu nog een paar lesjes puntiger☺ worden en ik ben weer bij.
  Ik zie dat er ook een Blondje is, hoeveel mensen wonen hier wel niet??
  O ja, die ladder naar de hemel, dat is toch geen hint, hoop ik?.

 18. @Bertie
  Je bent binnen de kortst keren helemaal bij. Echt waar.
  Dat blondje kun je negeren. Het is helaas niet ons eigen Blondje, die is al vele jaren niet meer gesignaleerd. Alleen Apie kent het aantal inwoners. Minstens twee. Zou ik denken.

 19. Oh typefout Schwab, World Economic Forum, Davos Afgelopen week club week in Davos.. Niets van meegekregen? De techniek van het manipuleren staat in focus. Men praat graag zonder Pers. Die waren te herkennen aan speciaal kleur badge. Het verhaal wil dat zodra men zo’n badge zag aankomen, men “wegdook”. Gechargeerd natuurlijk, Maar het geeft de stemming van we willen even rustig wat babbelen aardig weer.

 20. Blondje, aan de Nieuwe Waterweg is speciaal voor zeehondjes een kust aangelegd. Ergens bij Schiedam. En zonder dat zijn er ook talloze strandjes langs de rivieren in Nederland.

 21. woensdag 27 januari 2016

  Burn-out

  We zijn uitgenodigd voor een etentje bij vrienden. Eén van de gespreksonderwerpen, nog vóór het eten, is de burn-out. Onze gastheer smeert toastjes en meent dat wel erg veel mensen tegenwoordig een burn-out beleven. Hij vraagt zich dan ook af wat er toch mis is met al die mensen. Als inmiddels het zoveelste crackertje in stukken breekt als hij de, kennelijk te harde, kaas erop probeert te smeren, flikkert hij het crackertje met geweld op het bord terug, gaat helemaal uit z’n dak en vloekt de hele boel bij elkaar.

  Eduard Pijl

 22. Het arme crackertje wordt met geweld op het bod “geflikkerd”) terwijl uit niets blijkt dat het crackertje ook maar enige blaam treft. De gastheer had beter zijn woede op de te harde kaas kunnen richten of nog beter op zichzelf want het zou niemand verbazen als die gastheer of wellicht zijn eega die te harde kaas willens en wetens heeft aangeschaft .

 23. Bertie, hoeveel mensen hier wonen weten we niet precies. Qua vaste reageerders gaat het om een stuk of twintig, dertig, zie dit danig verouderde overzichtje alhier. Het aantal lezers – ook wel vliegen aan de wand genoemd – ligt doorgaans een factor tien of twintig hoger. Het aantal malen dat die met z’n allen gemiddeld een stukkie aanklikken – de zogenaamde hits – ligt ook zo rond de 10. In tijden van hoge opwinding – gelukkig liggen die tijden al weer een hele tijd achter ons, want het ging doorgaans om vliegen af vangen en ego- en haatpraat – kon het voorkomen dat een en dezelfde reageerder ruim boven de 100 maal per dag dezelfde pagina aanklikte. Brr. 😦 En tot zover een kijkje vanachter de dashboardkast.

 24. zucht Een ‘strandje’ langs een rivier is echt geen kust. (Ben ik nou zo slim of…?)

 25. en nu nog het ikje uit de NRC


  Delen

  Ik heb voor mijn verjaardag een boek gekregen: De kracht van kwetsbaarheid van Brené Brown. De schrijfster legt uit dat het niet makkelijk is om risico’s te nemen, maar dat het wel de moeite waard is.
  Het gaat ook over jezelf accepteren zoals je bent.
  Ik vind het allemaal geweldig en ik besluit het risico te nemen dit te delen met mijn leerlingen op school. In 3 havo lees ik aan het begin van de les een stukje voor over de angst voor afkeuring en verwijten.
  Als ik klaar ben, is het even stil. Dan steekt een lief blond meisje haar vinger op. Ze vraagt: „Mevrouw, heeft u de toetsen al nagekeken?”

  Lotje Rap

 26. Het is niet voor ’t eerst, dat een lief blond meisje er niets van begrijpt.

 27. Ik ben heel benieuwd hoe dat etentje van Eduard is afgelopen.

  Misschien lekkere friet of Chinees…

 28. Lotje had dus toch wel wat schuldbesef. Dingen voor jezelf lezen terwijl je eigenlijk eerst je echte werk had moeten doen, waar die bloedjes van kinderen op zitten te wachten en zo moeilijk is dat toch niet, een paar van die multiple choice velletjes scoren, ja, saai wel, maar dan had je maar geen lerares moeten worden. Ben je helemaal van Lotje …

 29. Dank Apie, k ben gepast onder de indruk.
  Dat ‘vliegen af vangen en ego- en haatpraat’ spreekt me zeer aan.

 30. Lotje toch, nooit aan beginnen die drie havo, gekkenwerk.

  het ikje was wel aardig, met dank aan drie havo.

 31. @bertjens
  Apie houdt de oude koeien zo nu en dan niet of maar met veel moeite in de sloot.

 32. Een zevenslaper in een diepe sloot
  besloot er toch maar uit te kruipen
  ze ging als relmuis door, ook al verbood
  haar vader haar te rellen en te (vul hier je reactie in)

 33. de oude koeien in de sloot
  kruipen er soms even uit
  maar stoten daar hun snuit
  want Apie slaat ze dood

 34. donderdag 28 januari 2016

  Bonnetje

  Vanochtend in een Haagse espressobar aan de Korte Poten was ik in alle vroegte een aantal kranten aan het wegwerken. In een ooghoek zie ik Fred Teeven binnenstappen met zijn woordvoerder. Hij bestelde een cappuccino. De standaardvraag van de barista of er een bonnetje gewenst is – voor de wificode, bezorgde mij een flinke glimlach. Dat ontging Fred niet. Gelukkig was de zaak verder nog leeg.

  Corné Boot

 35. Ach, een gniffelmomentje voor Corné. Als de de zaak niet leeg was geweest was de ‘flinke glimlach’ vast een ‘flinke grijs’ geweest.

 36. donderdag 28 januari 2016

  Traktatie

  Een stagiair trakteert. Hij gaat bij iedereen op de afdeling langs met een grote doos bonbons. „Dat ziet er lekker uit. Laat me raden…”, zeg ik, „je bent jarig!” „Nee, dat niet”, is zijn antwoord. „Geslaagd, rijbewijs, goede beoordeling, verkering, kampioen in …?” „Nee, nee, nee, dat allemaal ook niet…”, antwoordt hij en voegt vervolgens toe: „De bonbons zijn tegen de houdbaarheidsdatum.”

  Gerard van Dorth

 37. Toe maar, twee ikjes voor de prijs van één. Ik vind die over de bonbonnetjes affaire leuker dan die met Teeven.

 38. De ikjes zijn de houdbaarheidsdata gepasseerd.

  @Luvienna
  Leuke muziek, maar wat een onsmakelijk mensen. Excusez.

 39. Ja, da’s een mooi klassiek moppie muziek, ergens vroege jaren zestig schat ik. Het zijn mijn types ook niet, maar dat geeft niet want ik speelde niet mee in deze clip.

 40. @Plopje, ach, smaken verschillen. :-p

  @Ape, het is de debuutsingle van Elle King, in 2014.

  Weet je zeker dat je niet meespeelt in de clip? Ik kreeg echt een gevoel van herkenning. :-p

 41. Juist, had het even mis, Luvienna 😀 Het dingetje klinkt ook wel heel erg als begin jaren zestig. Hetgeen in dit geval een compliment is. Mooi muziekje, en ik begrijp dat de griezels expres in de video zijn opgenomen, als protest tegen hoe normaliter vrouwen worden geportretteerd, als sexobjecten, dit is dus andersom. Heel fijn. En wij danken Elle King en wachten op haar volgende song.

 42. O nee, Apie, dit klinkt mij in ieder geval helemaal niet als begin jaren 60 in de oortjes. Je bent in de war met de Kinks of met Carol.
  En ja, Luvienna, smaken en wansmaken verschillen.

 43. vrijdag 29 januari 2016

  Shoppen

  Een meisje van een jaar of drie, helemaal in het roze en met lange blonde krullen, loopt met haar eigen karretje door AH. Onder uit de rekken neemt ze een klein wit plastic tankje met rode dop en roze etiket. Ze houdt het haar vader voor. Ketjap manis. „Lieverd daar houd jij niet van.” Zo makkelijk gaat dat niet. Zij blijft het met twee handjes stevig vasthouden. Vader dringt zachtjes op terugzetten aan. Ze vindt het niet lekker en ze hebben het ook niet nodig blijft hij volhouden.
  Het meisje neemt een kloek besluit legt het bij haar andere spulletjes. Ze kijkt haar vader stralend aan en zegt: „Ik wil het gewoon kopen.”

  Jaap Bellaar Spruyt

 44. Jaja, die mensen die een kind van drie hebben, die denken dat elke opmerking in de krant moet. Echt Jaap, dit is niks bijzonders, is gewoon leuk, dat wel, maar dit soort dingen wordt honderden malen per uur door kinderen van die leeftijd tegen hun ouders in een supermarkt wherever on de wereld gezegd.

  Kijk nogeens naar hoe je dat flesje ketjap beschrijft, wil je? Een klein wit plastic tankje??? Kon het rijden, op van die kleine roze wieltjes? Zat er een loopje aan? Soldaatjes met roze helmpjes in? Deed het van pief paf poef?

 45. Dit was kennelijk het “tankje”:

  Maar Jaap beschrijft het als dit:

  Opdracht voor de actieve lezer: kleur het bovenstaande plaatje nu zelf in de kleuren van Jaap, print het uit, scan het in en zend aan , wie weet win jij wel een mooie prijs.

 46. Dank je wel, Plopje. Ook helegaar geen onaardige liedjes.

  Maar bedoelde je dit als voorbeeld van 60-jarensongs? Het liedje van de iets jongere Carole King dateert van 1971. Ook lang geleden, maar geen zestiger jaren. Dus die van de iets oudere is nog meer nabij onze 21e eeuw.

 47. Luvienna,
  Carol King schreef in de jaren 60 vooral nummers voor anderen. In 1970 maakte ze pas haar eerste LP. Zie hier een single waar ze in 1962 een hit(je) mee had en een nummer dat ze voor Litte Eva schreef:

 48. @Luvienna
  Je hebt gelijk dat It’s Too Late van 1971 is. Net overigens als dat eerste mummer. Het is vermoedelijk haar bekendste nummer & vooral een hit geweest voor James Taylor:

 49. En de echte kippenvelmomentjes zitten bij mij in deze uitvoering van La King (maar let op wat er gebeurt op 3:37):

 50. Hoezo ongeduld – er staat een video, ik klikkerdeklik maar ik kreeg geen boodschap ‘Momentje geduld alstublieft’. Alleen een botte afwijzing.

 51. Maan nou hoor ik Carooltje inderdaad vragen of ik morgen nog steeds van haar hou 🙂

 52. Volgens Wikipedia is ze nog springlevend. nou ja, spring … 73 lentes oud of jong. Ook bij leven mogen mooie momenten gedeeld worden, plots als bij toverslag. Vind ik dan weer, mal mannetje dat ik me d’r ben.

 53. Nou ja, als we toch nostalgisch doen, ook uit 1962, zelfde Songfestival (deze zijn vermoedelijk wel al ergens op de eeuwige jachtvelden):

 54. @Apie
  Prachtig. Vooral de opname van Carol met James, dat is inderdaad om even wat tranen bij weg te pinken.

  @Luvienna
  Conny is schattig. Wilde ik brandend zand van Anneke Gronloh hier neerzetten, ter verdere nostalgia. Maar daar kan ik geen oud filmpje van vinden.
  Je kent blijkbaar Will You Still Love Me Tomorrow? Een van haar vele vele mooie nummers.
  Inmiddels overtuigd van haar kwaliteit? Kan Elle daar tegenop? Kan ik niet goed beoordelen, ik ken verder niks van Elle.

 55. @Ad
  Nee hoor, ze is niet overleden. Nog niet. Voor zover ik weet tenminste. Hopen we maar dat dit niet zo gaat als bij David Bowie. Eén flauw grapje erover en hij ging gelijk dood.
  We kwamen over Carol te spreken omdat Luvienna meer van haar wilde weten. Naar aanleiding van een opmerking van mij over Elle King. Of zo.

 56. @Apie
  Over de spelbrekers hebben we het vaker gehad. Als ik mij goed herinner. Je man ziet het toch niet, dus kom.

  @Ad
  Grace Slick, welk een jeugdsentiment. Dank. Maar, met excuus, ik heb veel meer cd’s van Carol King dan van Jefferson Airplane. Daar bezit ik alleen Crown Of Creation en Surrealistic Pillow van. Prachtige platen. Gelijk eens opzetten. Voor het eerst in vermoedelijk minstens 30 jaar.

 57. @Plopje
  Jaja, Grace Slick, daar waren we allemaal verliefd op natuurlijk. Maar het ging me nu even over Paul Kantner.

 58. Apie 17:55
  Ja, we vergeten te snel van alles en iedereen. Dan is het toch maar weer goed dat ze dood gaan, dan kunnen we herinneringen ophalen & waarderen dat ze mooie dingen gedaan hebben. If. Maar ja, zolang ze nog leven kun je hopen dat ze nog iets geweldigs maken. Dit is niet helemaal een lekkere formulering.
  We zouden vaker de mooie muziek die we hebben of kennen moeten gedenken.

 59. @Van Dale, nou moe, dan ben je kippig. Dacht je dat echt? Zeker je leesbril niet op.

  Terzijde, Van Dale scoorde de 100e, maar het bijbehorende lepeltje daar kan hij (m/v) naar fluiten natuurlijk. Sneren wordt hier niet beloond.

 60. als ik zou moeten kiezen tussen Conny Froeboess en Conny Francis Scapricciatello, dan wist ik het wel.

 61. Knakkers? Bejaarden zul je bedoelen. Kijk maar ‘ns naar de geboortedata van de beide oma’s Froeboess en Scapricciatello.

 62. @Luvienna
  Dank je. Anneke Gronloh, geweldig. Helaas kon ik geen filmpje vinden waarop ze het zong. Dan toch nog maar dit:

 63. Does not exist? Wat een onzin. Dit dan wel? Anders kan Apie misschien helpen. Die heeft hier verstand van.

 64. @luvienna @van Dale

  Dan graag ook even de geboortedata van Mozart, Beethoven, Bach, Frank Zappa, Händel, Edwin Rutten en Darwin.

 65. zaterdag 30 januari 2016

  Gmail

  Mijn buurman, een welgemanierde heer van in de zeventig, is zijn oude e-mailadres zat. Als we een praatje maken, vraagt hij of ik misschien niet een goede nieuwe provider voor hem weet. „Ik heb zelf Gmail en dat bevalt ontzettend goed”, antwoord ik beleefd, en som alle voordelen op. Een paar dagen later tref ik hem weer. Ondeugend lachend komt hij op me afgestapt. Gnuivend: „Je dacht zeker dat je een oude vent wel in de maling kon nemen, hè.” Ik kijk hem verbaasd aan; ik heb geen flauw benul waar hij het over heeft. Dan wordt duidelijk waar hij op doelt: door een verkeerd geschreven zoekopdracht was hij niet bij de e-mailservice terecht gekomen, maar op een website met she-males.

  Nick Muller

 66. @Luvienna
  Oké, ik wacht de resultaten af. En als je dan toch bezig bent, misschien gelijk ook even de geboortedatum van resp. Apie, HR, pawi, Ad Hoc en jouzelf? Dank.

 67. Voor een voormalige (schrijvende) reageerder alhier is het allemaal gesneden koek, maar voor mij was het allemaal nieuw: “Other slang terms for she-male include tranny and a number of rhyming terms, including chicks with dicks, sluts with nuts, dolls with balls, and dudes with boobs.” Tijd voor een nieuw poeziedraadje?

 68. Over geboortedata hoeven we niet moeilijk te doen. Ik ben bereid de mijne hier te posten, zodra hij mij te binnen schiet.

 69. @Apie 11:50
  Echt waar? Denk ik vaak dat ík onder een steen leef. Maar het kan nog erger/beter.

 70. @Ad
  We wachten zien de voortschrijding van de aftakeling met belangstelling tegemoet.

 71. Grafschrift XXXVI

  ik leef onder een steen
  ik ken geeneen she-male
  en zelfs geen bordeel
  ik kan hier alleen zeggen
  laat mij maar lekker leggen

 72. @Bertie
  Ja, leuk nieuw photootje!
  Doodloof?!? Misschien ben ik het al. Een echte verbetering is het helaas niet.

 73. Bad hair day hebben we allemaal wel eens, Bertie. Je kijkt er veel te somber bij, nergens voor nodig hoor. Lekker blond trouwens!

  De she-males zijn flink in het nieuws deze dagen. Bij de gender-klinieken merken ze dat ook. “We hebben veel bijvangst” zei iemand me. Tussen mensen die denken dat ze transgender zijn zitten er ook veel die weer anders in elkaar zitten. Ik vind het best allemaal.

  Alleen geloof ik geen woord van het ikje, dwz, ik geloof niet dat de inzender dit zelf heeft meegemaakt.

 74. Nee hoor, pawi, ik geloof er ook geen ene dinges van.
  Een oudere buurman die vragen stelt over providers en de andere man helemaal stijf van de beleefdheid. Een paar dagen later weer tegenkomen en dan niet begrijpen waar het de laatste keer over ging.
  En dan komt er zo’n slappe clou uit. Nog te slap voor een moppentrommel.

 75. Pawi, dat blond is touw vanwege verkeerde verf :-/
  She-males zijn vast interessant, als je er op googlet vind je vreselijk veel hits.

 76. Ik ga niet googelen. Heeft Apie al voor ons gedaan. Het is voor mij een parallele wereld. Ik weet ervan, maar ik doe niet mee.

  Als je twintig bent leef je vooral in de nacht, en als je tachtig bent opnieuw. Ik zit er net tussen in.

 77. En als je net bent geboren, slaap je de hele dag. Dat is bij mij nooit overgegaan.

 78. Ik wilde ter illustratie ook een plaatje van een shemale plaatsen, maar daar zag ik bij nader inzien vanaf. Merkwaardig blijf ik het vinden dat dit allemaal (foto’s maar ook bewegende beelden) zomaar met een klik op te roepen is, ook voor kinderen van 12. Overal en anytime. Zal wel aan mij liggen.

 79. Gelukkig maar, Apie. Dat je het hier niet plaatst.

  Even iets heel anders: sinds gisteravond is er een merel actief in onze tuinenspecial. De sneeuwklokjes bloeien nog, de narcissen zijn tegelijkertijd al in bloei, de krokussen komen op…en nu is er de merel. Die zijn territorium nu al bijeen fluit/zingt.

  Wat ik erg grappig vind, maar misschien is dat inlegkunde, is dat die merel allerlei melodietjes uitprobeert, en als hij het goed gelukt vindt herhaalt hij dat een paar keer. Minder gelukte melodietjes laat hij voor wat het is. Andere bouwt hij weer uit, om ook die te herhalen als hij (en ik) ze mooi vindt.

  Ken jij dat fenomeen? Ik vraag het omdat je een vogelkenner bent, voor zover ik weet.

 80. Ilona, jawel, de tuinenspecial, daar heb ik recentelijk nog aan gedacht. Ik had behoorlijk vet gegeten en werd na een uurtje of drie slapen onrustig wakker. Die special is niet weg, die zit in het vat en foto’s verzuren niet.

  Qua merel, Pawi, zeker, dat fenomeen ken ik. Het zijn altijd de mannetjes, en dan vooral die met die heldere kraaloogjes. Lees ook het mooie interview met Xandra Brood in de Volkskrant van vandaag of via Blendle. Ze zingen en als ze merken dat vrouwelijke fans, zoals in jouw geval, Pawi, de bewoonster van het huis het melodietje mooi vinden, dan houden ze dat op het repertoire. Onder het motto “je kunt niet weten, ik begrijp het zelf ook niet”.

  Als een shemerel het mooi vindt, dan is dat helemaal toppie natuurlijk en dan kan er aan het nestje bouwen gedacht gaan worden. Ook het paren wordt geoefend, maar dat uitsluitend met die mooie dofbruine meerster, die zich daartoe lekker gaat op zitten tutten in een plasje.

 81. Grafschrift XXXVII

  Ik lig hier in mijn flanel
  en hoor die rare merel
  geef dat dier een appel
  en anders ook één lel
  maar doe het niet té snel

 82. Natuurlijk bestaat het, ik gebruikte het toch? 🙂
  Wij zeiden het vroeger, evenals kassieskirrel en kontkrummeltje.

 83. Deze is leuk:
  Nu ik zelf af en toe ons kleinkind zijn eten opvoer, merk ik hoe ik bepaalde uitdrukkingen gebruik die thuis vroeger ook wel klonken: “Hap, spreeuw”

 84. zaterdag 30 januari 2016

  Jaap

  Ik zit met mijn kinderen aan tafel en lees enthousiast voor: „Jaap van Zweden naar New York….wat een prestatie.” Mijn zoon zegt: „Karel is ook wel eens van Zweden naar New York gevlogen, dat is toch geen prestatie?”

  Joost Leufkens

 85. Leuk hoor, Joost, zo’n woordspeling verzinnen en dan toeschrijven aan je zoon omdat hij eigenlijk te flauw is. Je eigen kinderen als Sprechhund opvoeren, je moet het maar durven. Ga je nog naar het carnaval volgende week? Hoezo? Aleufkens! Joost mag het weten. Pfffrt … :mrgreen:

 86. Naast “hap spreeuw”, schijtlijster en huismus is er ook nog de Schijtbekreiger . Ja, je leest het goed. Een afbeelding is te vinden op Google en in het Haags Gemeentemuseum.

  Enne, Bertie, natuurlijk geloof ik je op je mooie ogen. Bijzonder taaltje spraken jullie vroeger. Doodloof, kassiekirrel, kontkrummeltje, ik hoor er nu voor het eerst van. Helaas kan ik niet zo gauw voorbeelden van bijzondere streektaal bij mij in de buurt oplepelen. Ik denk nog na. Denk ik.

 87. Had Kareltje geen vliegangst dan?
  Zo nee, dan ging hij voor de gigagrote porties die ze daar serveren.

 88. En we hebben met dank aan Pawi beeld. De schijtbekreiger, bijmekaar verzonnen door Theo van Hoytema, een man bekend van vogelboeken en kalenders. Nou, je zult maar in november 1904 jarig zijn geweest zullen we dan maar zeggen 😀

  Image and video hosting by TinyPic

 89. @pawi 16:49
  Kareltje heeft zeker geen vliegangst. Sterker nog: hij heeft nergens angst voor. En dat vind ik dan weer beangstigend. En ja, ongetwijfeld wordt hij aangetrokken door de Amerikaanse voedselhoeveelheden. Maar ja, hij mag niet alles hebben. En daar moet ik dan op letten. Blup.

 90. Ik reed in de auto van Sydney naar Melbourne. Sidney kon zijb wagen wel even missen.

 91. maandag 1 februari 2016

  Brommer

  Mijn glazenwasser vertelt me dat hij gelovig is. Hij zegt: „Ik had twee brommers, die zijn binnen een week allebei gestolen. Maar ja, de een had iets met de remmen en de andere lekte benzine. Dan moet er toch iemand daarboven zijn die zegt, laat een ander maar een ongeluk krijgen. Snap je wat ik bedoel?”

  Rob Janssen

 92. Maar deze zal het intro dus niet halen. Lijkt me duidelijk. Vanmiddag om 13:00 uur is het weer zover. De highlights van vorige week, handzaam voor u gepresenteerd met fijne block quotes en mooie plaatjes, waaronder een nieuwe van Droste-Kareltje en een gewaagde van een paar shemales die het met elkaar doen. Gaat dat zien!

 93. Herstel: de God alleen voor de glazenwasser. Inderdaad hopen dat hij zijn laddertje controleert voor hij naar boven klimt.

 94. Ja pawi, god is bikkelhard voor brommerdieven. Er zal wel iets over in de bijbel staan. Daarvoor moet je bij HR wezen.

 95. Wat ’n enig “ikje” zo boordevol zelfspot. het zijn zeker niet de Geringsten Onder Ons, die dat met Voldoening signlaleren.
  Is er hier enig iemand die Pontius wel ‘ns dankt voor het correcte plaatsen?

 96. Je hebt gelijkApiedapie als dit helemaal jouw werk is met AL DIE PLAATJES, DE HERHALINGEN, als dat JOUW WERELD is. Moet je daar van genieten.
  Misschiien kom ik je wel wekelijks uitgebreid vertellen Hoe goed Je wel niet bent, DAAR HOORT GEEN DRUPPEL ZELF SPOT BIJ.!!

 97. We wachten het weekbericht in spanning af. Probeer ik maar even de spanning met een paar pilletjes en een dukje te verdrijven.

 98. Goed idee, Plopje. Lijkt me ook een prima advies voor een andere reageerder hier.

 99. Als bekend, heeft het literatuur museum ’n plekje gekregen op het net. Herinnert u zich nog W F Hermans? Schrijver, fotograaf, geoloog? Het museum heeft ’n fraai perspectief gemaakt van schrijver, geoloog, uitgever, waarin in tekst & in beeld achtergrond van Nooit meer slapen, (Beyond Sleep) geinspireerd op ’n geologische expeditie in het Noorden van Noorwegen en Zweden. Omdat er nauwelijks verschil is tussen de etmalen, bijna altijd licht.
  Hermans voelt zich aangesproken door ’n opmerking van Zen, éénmaal aan het klimmen op de berg, is er geen weg terug. Je moet klimmen, bij schrijven is dat ook zo, erkent Hermans.

  Hermans bewandelde niet geijkte paden, er zijn er die haarfijn zijn , boeken citeren, die weerstand ondervinden’ Het is maar waar je je focus legt.

  Per saldo , als u ’n moment ’t zelf wil zien, ik beleefde veel genoegen aan de presentatie.

Ik vind er dit van:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: