Schijtbekreiger op kalenderblaadje gevonden (109)

160201schijtbekreiger
Schijtbekreiger – Kalenderblaadje November 1904 – Theo van Hoytema

De schijtbekreiger blijkt echt te bestaan. Nee, ik kende het goede beest ook niet, hoewel ik qua vogelkennis niet voor de baardmannetjes onderdoe, vooral niet voor die ene die ook kan dichten. Voormelde reiger hangt ergens in een museum, op een kalenderblaadje uit 1904, en werd getekend door Theo van Hoytema. Het is nog een mooi beestje ook. Van die dingen leer je op dit blog van de reageerders, in dit geval van de erudiete Pawi. De reageerders maken hier een kleine 10% uit van de lezers en we zijn keiblij met ze. Want ze reageren.  In het onderstaande volgt weer het gebruikelijke weekoverzicht van alles wat er hier wel en niet is gebeurd. 

Soms hebben onze reageerders het over onbelangrijke zaken, zoals Wilders, de Palestijnen, de UWV, kringloopwinkels en ziekenhuisopnames, maar vaker gaat het over wezenlijke zaken.

Dit is die rotmerel
Dit is die rotmerel

Bijvoorbeeld dat er een merel is die al in januari de tuin van – alweer, maar dat is toeval – Pawi onveilig maakte. Januari! Temidden van de opduikende en opbloeiende sneeuwklokjes, narcissen en krokussen begint meneer eventjes zijn territorium alvast af te bakenen, alsof er nog geen Elfstedentocht moet komen, het moet toch niet gekker meer worden vandaag de dag. De eikel. De betaversies van zijn melodietjes probeert hij ook nog doodgemoedereerd uit op zijn publiek. Om misselijk van te worden. Echt.

Maar ja, wat moet je als de ikjes niet overhouden? En als vooral de commentaren op de ikjes bijna stilvallen? En als het een misschien met het andere te maken zal hebben? Dan verschuift zo’n gesprek gaandeweg naar de werkelijkheid, die er ook buiten de achterpagina van de NRC wel degelijk is.

… ineens had iedereen het over muziek.

Muziek bijvoorbeeld, ineens had iedereen het over muziek. Het begon met Luvienna die een videclipje van Elle King plaatste met een opwekkend deuntje en een roedeltje onsmakelijke mannen. Tekst gaat onder de video gewoon door, kom zeg, we zijn net begonnen.

Zie je wel? Nou, toen had je dus wel de rapen gaar en kwam er heul veul muziek los van ons reageerdersvolk: de Kinks, Carol King met het mooie “You’ve got a friend” van de inmiddels keikale James Taylor (google dit allemaal even lekker zelf, ik ben Gekke Gerritje niet), Little Eva, Left Side (van de Locomotion), Conny Froboess, De Spelbrekers, Jefferson Airplane, Anneke Gronloh, Mozart, Beethoven, Bach, Frank Zappa, Händel, Edwin Rutten, Darwin, Grace Slick en Paul Kantner (de laatste moge in vrede rusten, misschien wat anderen in dit rijtje ook al wel, zie ook daartoe nu zelve even wikipedia).

Nee, hij gaat er niet uit, NIET zeg ik!
Nee, hij gaat er niet uit.

Huiszeloot Van Dale floot weer zijn vertrouwde wijsje over de gemiddelde leeftijd van de lezers alhier (alsof dat bij het Journaal anders is!). Maar nee, tegen Annechien durft hij niet tekeer te gaan. Zijn 100e reactie leverde hem dus geen vermelding laat staan een lepeltje op. Volledig in de vergetelheid met die vent (m/v)! Jammer was het wel dat de riposte van Ad Hok niet de 100e reactie was, daar had een keigrote lepel tegenover gestaan: “Over geboortedata hoeven we niet moeilijk te doen. Ik ben bereid de mijne hier te posten, zodra hij mij te binnen schiet.”

160201bertie
Bertie

Een relatief nieuwe en een relatief ouwe reageerder deden beiden van zich spreken. De nieuwe tooide zich met een dito nieuw plaatje. Onze geliefde Bertie, want over haar hebben wij het, was ineens blond, en ze introduceerde wat termen uit haar jeugd: doodloof, kassieskirrel en kontkrummeltje. Anderen voegden daar “hap spreeuw” en een hele website aan toe.  Mooi toch dat zo’n A. Dapie Community iemand zo snel in de harten sluit.

 

Weer geen kopje gewonnen - A. Dapie
Weer geen kopje gewonnen – A. Dapie

Heer Rozenwater ging onverstoorbaar door met het Delen van Mooie Dingen in zijn Kunstrubriek. We zagen wat Chineesjes, een opwindklokje in de vorm van een haasje (“horlaasje” volgens Lummel), een kat met een mevrouw eronder (“Wat heb ik nou aan me reet hangen” liet Lummel, alweer hij, de kat vragen), en nog zo wat vreemde plaatjes. Ons Roosje maakte de week magistraal af met een zeldzame zondagse video. Tekst loopt eronder nog keilang door.

Onze Plopje perstte er nog een paar grafgedichten uit en zond een fotootje in van zijn Droste-kater Kareltje, die innig tevreden naar zijn eigen beroemdheid op deze site staart. Daar gaan we nog veel van horen, die kater, wat ik jullie brom. “Dood heb ik hier toch zorgen en vrees het allermeest dat jij vandaag of morgen al mijn gerijmels leest”, dichtte zijn baasje. Dat was nummer XXXIII.

Kareltjea
Kareltje kijkt naar Kareltje

Waren er dan helegaar geen noemenswaardige ikjes vorige week? Tuurlijk wel gekkies. Er was er eentje – “Mr. Robot” – van Gijs Molsbergen over een multi-taskende echtgenote, waarvan Mopperkont opmerkte dat het erg te betwijfelen viel of die in het intro ter sprake zou komen. “Nee, komt die niet!” wist blogbaas dezes zeker. Fons Burgers schreef over een havik die sneller vloog dan zijn auto reed.  “En met een klap reed ik tegen een boom aan: Bons Fongers!” maakte Lummel ervan, onze sympathieke man in Frankrijk voor wie humor net als zijn gerechten niet bizar genoeg kan zijn.

Plastic tankje
Plastic tankje met rode dop en roze etiket

Eduard Pijl schreef over een toastjessmerende gastheer die zich erover beklaagt dat er tegenwoordig zoveel mensen met een burn-out rond lopen. “Hij vraagt zich dan ook af wat er toch mis is met al die mensen. Als inmiddels het zoveelste crackertje in stukken breekt als hij de, kennelijk te harde, kaas erop probeert te smeren, flikkert hij het crackertje met geweld op het bord terug, gaat helemaal uit z’n dak en vloekt de hele boel bij elkaar.” Mooi Eduard, we zien het voor ons en dat vinden we leuk.  Jaap Bellaar Spruyt schreef over een “klein wit plastic tankje met rode dop en roze etiket”. Tja, ketjap manis ging erin en zijn dochtertje van drie mocht het niet hebben.

Corné Boot deed lollig over een bonnetje en Fred Teeven, ergens in een Haagse espressobar. De clou van het geheel was echter niet meer dan dat hij, Corné Boot, daar ook was. Verder trakteerde er ergens een stageaire op bonbons, niet vanwege een verjaardag of iets anders heugelijks, maar “omdat de bonbons tegen de houdbaarheidsdatum zijn.” Dank je Gerard van Dorth, heb je de advertentie van Jiskefet gezien? Gewoon proberen.

Ergens in dat wolkje zijn de she-males bezig
Ergens in dat wolkje zijn de she-males bezig

Nick Muller deed een stout ikje over she-males, en misbruikte daar zijn bejaarde buurman voor. Onze reageerders trapten er echter niet in. Pawi: “Alleen geloof ik geen woord van het ikje, dwz, ik geloof niet dat de inzender dit zelf heeft meegemaakt.” Ilona: “Nee hoor, Pawi, ik geloof er ook geen ene dinges van (…) En dan komt er zo’n slappe clou uit. Nog te slap voor een moppentrommel.” En wij ons maar stilletjes afvragen of dat van dat slappe intended was of niet? Hoe het ook zij, ook blogbaas dezes trapte er niet in en plaatste geen bijpassende illustratie, jekkie-bah-nog-eens-aan-toe-zeg.

Dan komt nu de standaardafsluiting, te weten: doe mee en ga nu gauw zelf proberen om wat ikjes te lezen, ergens verstopt in of op de NRC, de krant die zo van lezersanekdotes zegt te houden. Of stuur een ikje naar de krant, je vindt vast het formulier wel ergens op het internet. Of scrol hier naar beneden en zeg iets. Mag met een fantasie-emailadres. Voor je het weet, kan jouw keigrappig of keiinteressant citaat volgende week ergens opduiken als een hoogtepunt van deze week. Nounou, da’s wel effe heftig hoor.

Alle 100 afleveringen van de historische rubriek waarin stelselmatig alle hoogtepunten van de afgelopen weken werden behandeld zijn elders op dit blog te raadplegen. A. DapieJa, dat waren tijden.

Reacties zijn welkom op apie@apiedapie.com. Het wordt misschien best wel een prettige week. Als je vindt dat het geen prettige week moet worden, ga dan s.v.p. elders buurten.

Featured image (helemaal hierboven) is gemaakt door Joanna Kosinska die hem bereidwillig afstond aan die fijne site unsplash.com. Daar moet zo langzamerhand een lepeltje naar toe.

Advertentie

Auteur: Bas van Vuren

Schrijver - Rijmer - Kijker - Stemacteur - Kent beroemde mensen - Maakt liedjes - Doet iets met #ikjes - Want ja - Je moet toch wat

200 gedachten over “Schijtbekreiger op kalenderblaadje gevonden (109)”

 1. Gelukkig zit Droste Karel niet in New York. Hij ziet er op deze foto heel aaibaar uit.

  Complimenten voor het weekoverzicht! Dat van die muziek was inderdaad een verrassing, very funny. Ben benieuwd welke surprises deze week in petto heeft.

 2. Prima samenvatting weer. Net voldoende om je nieuwsgierig te maken naar al die reacties op Ikjes en andere zaken, zonder clous te verklappen. Het is een gave, wat u zegt. Gefeliciteerd daarmee, blogbaas!

 3. Vorige week ontstond er zomaar een hausse aan (veelal nostalgische) muziekfilmpjes. Ik heb nu een heel geestig filmpje zonder muziek (behalve achtergrond):

 4. Wederom prima, Apie. Kareltje is ook weer heel verguld. Maar hij verwacht er wel weer enige voeding voor terug. Hij praat nu wel, al is het enig dat eruit komt: New York, New York.

 5. Ik kan er niets aan doen, ik heb dit artikel al een paar keer voorbij zien komen en telkens opnieuw lees ik schijt-be-kreiger. De scheitbek-reiger krijg ik mijn bek niet uit. ’t Is wat!

 6. Ja dat heb ik ook Joke! Maar wat kan dat dan zijn, een bekreiger? Een bekrijger? Iemand die iets bekreigt? Wat krijgt ie dan? Oh, scheit dus. Tja. 😀

 7. Dag Jokezelf, je hebt gelijk: de blogbaas weet niks van vogels. Hoogstens iets van de Byrds. Maar dat betwijfel ik.

 8. @pawi 13:44
  Drostekarel is toch maar niet naar New York. Hij zit liever mij hier te intimideren dan dat hij tegen Jaap aan moet kijken.

 9. Schijtbek reiger.
  Elke keer in Ikea las ik beste krekje. Ook zoiets.

  Onze buurt wordt gedomineerd door een reiger die vindt dat zijn territorium groter is dan de som van onze eigen stukjes grond. Hij schijt waar hij wil, en elke week is het een verrassing: op wiens dak, raam, auto vandaag nou weer?

  Ja, zet dat maar eens af tegen het nieuws van vandaag. Een slim fietsmotortje, een voetbalwedstrijd, een berovingkje, in Jemen is het ook helemaal mis…Van die dingen.

 10. Droste-kater Kareltje is wijs. En hij geeft hoop. Op het opgeven van een trouweloos karakter. Want dat hebben katers nogal eens, toch?

 11. Dank, Ploppawi, ik vond hem zelf zo grappig dat ik hem jullie niet wilde onthouden. 🙂

  @Plopje 18:03 Of is blogbaas meer van de vogeltjesdans?

 12. Zeker een leuk filmpje, Luvienna, ik had hem al eens gezien en toen vond ik hem ook al leuk 😀 Of was dat een kopie van me? Anyway, ook toen kregen ze elkaar aan het eind tijd. Spoiler alert! Oh, die moet in het begin. Hoppa.

 13. Mooi weer, Blogbaas een prachtige samenvatting van de week.

  Ben net terug van een begrafenis ( was wel een mooie overigens), maar heb even de zinnen verzet.

  Die schijtbekreiger is wel de top van de week en de shemale is eveneens een eye-opener, qua woordverbastering in de ikjes-sectie.

 14. Gos, ben ik er even niet bij, is meteen iedereen me voor.
  Alsnog dan: netjes gedaan heer Dapie, goed in elkaar gezet.
  De intro, bedoel ik.

 15. @pawi 18:30
  Drostekareltje is dan ook geen echte kater meer. Vandaar ook zijn zacht-verwijtende blikken.

 16. @Luvienna 18:36
  De blogbaas is vooral van John Lennon. Kijk dus uit wat je over Lennon zegt. Ik durf dit onderwerp niet meer aan de kaarten/kaarden.

 17. Vanmiddag online schoenen gekocht
  er uren me suf naar gezocht
  ik kan er niet van naar bed
  stel da’k verrast word met een snertpakket.

 18. Een fascinerend videootje dat onze redaktie zojuist vanuit Zwitserland bereikte wil ik jullie toch niet onthouden. Zelve heb ik het al een keer of tien afgespeeld en telkens ontdek je nieuwe verhalen. Het gaat over veertien bejaarden op wandeltocht die overmoedig een groepsportret op een wippende boomstam wilde maken. Wat er toen gebeurde laat zich eigenlijk raden … o_O

  http://www.20min.ch/videotv/?vid=473506&cid=1

 19. Mooi Plopje! Heb ook zitten praktizeren over Lennonsongs over vogels, maar kon er geen eentje verzinnen. Hoopte allenig dat niemand met het paulige gekunstelde walgelijke zoete Blackbird zou komen aanzetten. Maar deze staat!

 20. @Apie
  Kijk uit met leedvermaak over bejaarde mannen. Nog even en we zijn allemaal kareltjes. Afgezien van de dames.
  En o nee, blackbird is ook een mooi liedeke. En Norwegian Wood gaat ook over een vogel:

 21. Ik zoek ’n kleine gemeenschap.
  Wat we zeggen, ie niet zo belangrijk als er maar wat gezegd worft.
  Veel kleur, om de schraalheid van tekst te compenseren?
  ‘ n Prachtige samenvatting van de week toetert iemand.
  Ik heb door ’n multi cultureel, internationaal net werk op FB niet zo veel om in enige mate bij te dragen aan enige diepgang.

  Op het eerste gezicht , moet ik even wachten met enige bijjdrage. Ik heb namelijk ’n intens groot voordeel met menig van u:
  Ik heb het wel heel erg met mijzelf getroffen , dat maakt het deelnemen heel erg makkelijk.
  Ik hoef niemand te danken, u mag blij zijn dat ik even tijd vooor u heb, zo simpel is het. Zelfspot , door sommigen uwer ’n voorwaarde voor ’n goed “ikje” is mij vreemd.
  Groetend’
  Buitenlander

 22. Vrouwen, schoenen en een goede verbinding, de ideale combinatie. Ik heb dan ook geen tijd om naar frivole muziek te luisteren.
  🙂

 23. Vrouwen, schoenen, een (inmiddels) goede verbinding, Amazon, Bol, honderden, wat zeg ik, duizenden winkeltjes op internet, honderdduizenden blogs, miljoenen filmpjes op YouTube… het is eigenlijk een wonder dat ik nog iets anders doe.

 24. @Apie, het bekende domino-effect maar waarom bejaarde nummer 6 valt is me niet helemaal duidelijk. Daarvoor zou ik het nog een keer moeten bekijken. Ik hoor nog wel een uiterst enge kreun op het einde van de video.

  Kun je achterhalen hoeveel doden en gebroken heupen er zijn gevallen?

 25. Norwegian Wood als muziek? Mooi, wist ik niet. ik ken alleen een boek dat zo heet, van Haruki Murakami.
  Ook erg goed.

 26. @Dames
  Schoenen! Heer help ons. Hoeveel paar hebben jullie pp nodig?

  @Bertie
  Je kent Norwegian Wood niet? Waar was je in 1965?

 27. dinsdag 2 februari 2016

  Scootmobiel

  Ik sta met mijn scootmobiel in de Hema bij de vitrine met vlaaien. In ademloze verwondering staat een meisje van drie naar mij te kijken. Voorzichtig knik ik naar haar, me welbewust dat een man niet zomaar contact hoort te leggen met jonge kinderen. Even later neemt ze een kloek besluit, laat het been van haar moeder los en loopt naar mij toe. Met een snelle beweging aait ze over mijn knie en holt dan terug naar haar moeder. „Ik heb hem aangeraakt!”, roept ze stralend. Even heeft ze contact gehad met iemand uit een andere wereld, waar de mensen wielen hebben maar toch wel aardig zijn, want ze kunnen glimlachen.

  Kees Kruyswijk

 28. O ja, het is tijd van kloeke besluiten door peuters. Zie 29 januari:

  Het meisje neemt een kloek besluit legt het bij haar andere spulletjes. Ze kijkt haar vader stralend aan en zegt: „Ik wil het gewoon kopen.”

  pfff.

 29. @ Plopje: Tnx Knatterton, heel knap. 🙂 Ik zal kloek besluiten en stop.
  Wat NW betreft herinner ik me nu dat de titel van het boek juist aan de song was ontleend.
  Was ik vergeten :-/

 30. Wat ben je toch razendsnel, Pontius, elke dag weer! Nog voor het in de krant staat, heb jij het ikje hier klaarstaan. Open voor commentaar.

  Dit is een mooi ikje, vind ik. Allerlei gevoeligheden komen hier aan bod. De man die het kleine meisje bijna niet durft aan te kijken, het peutertje dat iets doet wat vast niet mocht, de wielen met de nutteloze benen erboven.

  Hier past muziek bij, en nee, geen violen of cello’s, nee, hardrock.
  Even zoeken.

 31. Ja, een prachtig ikje!

  De bejaarden die van de wip vielen zijn wonderlijk genoeg allen verdergewandeld – dit was de eerste dag van een vierdaagse trip – met uitzondering van een man (die van de afgrijselijke gil, de tweede van rechts), die had wat lichte breukjes in zijn wervelkolom (omdat de meest rechtse bejaarde bovenop hem viel). Er was er ook eentje met wat gekneusde ribben maar die merkte het pas later. Die man had naar eigen zeggen hoogtevrees! Hij zei dat hij laag startte maar gaandeweg bovenaan stond en zich daar niet prettig voelde. Maar ja, stap er dan maar weer eens af. 😀

 32. @pawi
  Wat een herrie. Wat vonden je ouders daarvan?
  Dan heb ik toch vele malen liever Blackbird. Voor Apie hier een hard rock metal versie daarvan:

 33. Ik sta met mijn scootmobiel in de Hema bij de vitrine met vlaaien. Ik heb er net een van mezelf ingedraaid. In ademloze verwondering staat een meisje van drie naar mij te kijken. Voorzichtig knik ik naar haar, me welbewust dat een man niet zomaar contact hoort te leggen met jonge kinderen. Even later neemt ze een hap besschuit, laat het been van haar moeder los en loopt naar mij toe. Haar moeder valt prompt om ! Met een snelle beweging aait ze over mijn knie en holt dan terug naar haar moeder. „Ik heb hem aangeraakt!”, roept ze stralend. Even heeft ze contact gehad met iemand uit een andere wereld, waar de mensen wielen hebben en vlaaien draaien in de taarten vitrine.

 34. Plopje, vanaf 9:20 in het filmpje doet ook Kareltjes vriendin hartstochtelijk mee. Ik hou wel van het snoeiharde geluid. Soms.

 35. @Apie, interessant filmpje. Hoe krijg je ouwe brekebeentjes met stokken en al op een gladde boomstam aan de wip? Het zal ze nog lang heugen.

 36. @pawi 18:56
  Ik zag Kareltjes lieve en leuke vriendin. Maar zij compenseert de herrie niet. En ik durf haar niet aan Kareltje te laten zien. Dat zou hem te veel confronteren met zijn eh, waar we het niet over zouden hebben.

 37. Voor mij hoeft Van Dale het niet nogeens te proberen hoor, het mag wel natuurlijk, zo hij /zij daar zin in heeft. Maar echt potentie zit er niet in. Zo op het oog lijkt het enige “humorvolle” te zijn dat de man in de rolstoel zelf vlaaien “draait”. Afgezien dat vlaaien niet gedraaid worden, is dit poes-en-piephumor van het schoolplein, naar mijn mening dan natuurlijk he?

  Van Dale, ja jij daar, het herschrijven van ikjes is een ambacht, het is de kunst er een aparte extra draai aan te geven. Beproefde recepten zijn bijvoorbeeld de clou in het extreme door te trekken, of hem om te draaien (het leukst als de grappigerd daardoor zelf in de zeik staat), of er iets bizars aan toe te voegen. Aan de clou dus, dat van die vlaaien slaat gewoon helegaar nergens op. Is niet eens bizar. Ook dat haar moeder omvalt als het kind haar loslaat is niet echt je dat. Op z’n hoogst even een huh-momentje.

  Anders dan Pawi suggereert (te weten het een en ander in te korten) zou ik je dus eerder willen aanmoedigen om iets geheel anders te verzinnen, andere verhaal- en humorlijnen, of als je daartoe niet bij machte of van zins bent om e.e.a. misschien elders ter plaatsing aan te bieden. Er zijn sites voor deze humor, zeker weten. En jij weet die te vinden.

 38. woensdag 3 februari 2016

  Ontsmetten

  Na enkele maanden intensief ziekenhuisbezoek, stel ik de volgende procedure aan de kaak: telkens bij het aanprikken van een bloedvat, wordt er eerst keurig ontsmet, vervolgens met een niet steriele vinger op de ader getikt, waarna de naald wordt ingebracht.
  Op mijn vraag over deze onlogische volgorde kwam het ontluisterend antwoord: „Mevrouw, we hoeven tegenwoordig helemaal niet meer te ontsmetten.”

  Mijn wedervraag luidt: „Vanwaar dan toch dat obligate alcoholdoekje?”

  „Mevrouw, anders krijgen we maar lastige vragen…”

  Nicole d’Huy

 39. Ik kom even langs bij u.
  Ik moet even warm draaien, voor de “couleur locale”.
  Waarom men hier graag komt blijft vooralsnog obscuur.
  Men plaatst ’n “ikje” er wordt zelfs de mogelijkheid geopperd. dat steeds de zelfde dat doet. ’n Gevoel van “iets tekstueel omschrijven” Dat zijn toch indicatoren, dat de discussie de diepgang van ’n surfplank verre overstijgt.
  Verder gebruikt men videootjes om elkaar te laten zien dat het onderwerp is opgepakt.
  Spannend, uitdagend, innovatief.
  Het scrollen, om de prachtige woordkeus van reactant met betrekking tot het “ikje”, vind ik vooralsnog ’n handicap.
  Zou Paul de Leeuw, zou Eva Jonek dit alles nog volgen.
  Het begint langzaam te jeuken om ook iets aardigs te doen. Maar mijn sterke kant trekt mij naar ’n uitdagend project elders.
  Innovatie, creatie , doen.

 40. Oh? En toen kwam de dokter met een spuit? Het ikje houdt een regel te vroeg op. Wat was het antwoord, Nicole? Nicole? Nicole!

 41. „Mevrouw, anders krijgen we maar lastige vragen…”

  Dat is de laatste zin van het ikje vandaag. Die is dus al weggelaten door Pontius zelf met zijn vooruitziende blik.

  Ik vind het wel een leerzaam ikje. Ontsmetten hoeft niet en wordt uit folkloristische motieven toch nog steeds gedaan. Bij het NTvG is dat geen nieuws meer, in de NRC nog wel.

 42. Pawi, je hebt gelijk. Zie ik tot mijn verbijstering. Aan het ikje moet de volgende zin te worden toegevoegd:

  „Mevrouw, anders krijgen we maar lastige vragen…”

  Op de NRC-site is er een advertentie tussendoor gegooid en was mij niet gelijk duidelijk dat dit zinnetje erbij hoort. Excuses.

 43. Mededeling: de laatste zin is met dank aan de oplettende Pawi en de hardwerkende Pontius zojuist ingevoegd, enkele commentaren daaronder zouden dus in feite als niet geschreven kunnen worden beschouwd. Maar ach, we laten het zo. Geschiedenis ontvouwt zich as we speak.

  Volgens mij is dat alcoholdoekje gewoon een afleidingsmanoeuvre, een soort van ritueel, waarmee de patient weet: nu gaat het beginnen, nu komt die au prik. En koud is pijn altijd ietsje beter te verdragen dan warm. Hopla. Jaja, ik heb ook al wat prikjes gehad hoor in mijn jonge leven. Het is niet anders en het is voor een goed doel. Mijn leukste bijna ikjeswaardige herinnering is die keer dat mijn “ader ging wandelen”, oftewel, zodra de ader de prik aan zag komen rolde hij weg. Met een team van drie zusters en vijf stageaires rondom het bed is het uiteindelijk toch nog goed gekomen, maar ik voelde me een vergiet, met zeker een stuk of tien gaten in mijn lijf, ze probeerden het op de meest onwaarschijnlijke plaatsen, maar ook daar rolde er van alles weg. 😀

 44. En het is ook een rare toevoeging. Niet ingeleid met “waarop zij antwoorde” of zo, en de mevrouw-herhaling is ook lelijk. Nou ja. Vermoedelijk heeft de NRC-redactie het er slordig later aan toegevoegd.

 45. Middenin de nacht schoot een NRC-stagiaire recht overeind in haar bedje, want ineens herinnerde ze zich dat bij het plikken en knappen van de Ikjesinzending een zinnetje was weggevallen dat ze nog moest toevoegen. Wat ze vervolgens glad vergat. Tot de nachtmerrie van boze NRC-abonnee’s – en een boze Nicole – haar wakker liet schrikken.

  Dus toen gleed ze stilletjes, om papa en mama niet wakker te maken, uit bed, kleedde zich stilletjes aan, liep stilletjes de trap af en klom stilletje uit het raam (want de deur kraakt te hard). Fietste toen naar de NRC-redactie, ternauwernood dronken autochtonen ontwijkend, maakte de nachtportier wakker, vermurwde hem met haar traantjes, glipte door de deuropening en maakte haar omissie goed.

  Pfiew, net op tijd voor de drukker ermee aan de haal ging. Nou weer stilletjes terug naar huis.

  Helaas lagen daar de dronken autochtonen, die wisten dat de stagiaire ook weer terug moest komen, in hinderlaag haar op te wachten.

 46. Woensdag 3 februari 2016

  Opvallen

  Toegegeven, echt koud is het niet, maar koud genoeg om me op straat te wagen met mijn nieuwe, flitsend gekleurde, gigantische sjaal om. Aangezien ik niet bang ben om op te vallen, trek ik over mijn eenvoudige zwarte skinny jeans laarzen aan van wit ‘koeienbont’, die er in de winter uitzien alsof ze van ijsberenvacht gemaakt zijn. Als klap op de vuurpijl zet ik mijn bijpassende witte pluizige pet op.
  Trots paradeer ik over straat. Als ik een groep emo’s passeer, zegt er één in het voorbijgaan: „Goeie broek.”

  Annick Driessen

 47. We wachten even of er nog een zinnetje aan wordt toegevoegd. Iets als : “En een ander: “Maar de elfstedentocht is afgelast.”

 48. Wow! Genre of softcore punk music that integrates unenthusiastic melodramatic 17 year olds who dont smile, high pitched overwrought lyrics and inaudible guitar rifts with tight wool sweaters, tighter jeans, itchy scarfs (even in the summer), ripped chucks with favorite bands signature, black square rimmed glasses, and ebony greasy unwashed hair that is required to cover at least 3/5 ths of the face at an angle. Maar echt begrijpen doe ik het nog steeds niet. Het zijn dus een bepaald soort pubers?

 49. @Apie
  Ja, ik moest ook googlen. Er bestaan kennelijk werelden waarvan wij het bestaan niet eens vermoeden.

 50. Is een emo het jonge broertje van de metro-man?
  Lijkt koeienbont op ijsbeervacht?
  Zijn zwarte skinny jeans nog steeds in de mode?
  Zomaar wat vragen, die kunnen worden overgeslagen.

  Leuk ikje, het biedt een inkijkje in het appartementje en vooral het hoofd van Annickje.

 51. Ik kende het woord “emo” ook niet, en dacht dat het wel weer aan mij zou liggen. Gelukkig niet, dus. Ook ik zocht mijn toevlucht tot Google, en vond dit: “It is used to describe a (usually teenaged) social type, but there’s no really clear definition of what makes someone ’emo’ or not”.
  Tja.

 52. @Ad
  Het lag wel aan jou, excusez. Je bent alleen niet de enige die verrast wordt door de wereld.
  En ja, er is op internet heel veel over te vinden. Het is een muziekstijl maar vooral toch kledinggedoe (een mij volstrekt onduidelijk samenraapseltje van allerlei stijlen):

  Emo als modestijl
  Emo als alternatieve modestijl kwam wereldwijd op in het begin van de 21e eeuw en is vooral via het internet populair geworden. Emo kent invloeden van veel andere alternatieve stijlen. Wat de kleding betreft, vindt men behalve een mix van grunge, skate en punk, ook kleding uit de mainstream mode. Qua haardracht vindt men invloeden van new wave, new romantic, glamrock en gothic en qua make-up vooral invloeden van punk, new romantic, fetisj en gothic. Tevens zijn er invloeden vanuit cosplay en visual kei en is voor de mannelijke emo een androgyn uiterlijk geen uitzondering.

 53. Ach, Van Dale werkt in een bejaardentehuis, tja, dan heb ik niets gezegd. Kom je hier maar lekker afreageren jochie. Hier kun je niet echt kwaad. Als je dan je bejaarden overdag en in de nachtelijke uren maar met rust laat.

 54. En Apie, ik werk niet in een ouderen zorg centrum. Desalnietemin heb ik toch enkele (smakkende en zuchtende) oudjes als collega’s.

 55. Ja en seksuele fantasieen met alles dat je “lieverds” noemt kennelijk (konijntjes, kleuters, noem maar op, Van Dale wil d’r op).

 56. Van Dale, dat is nu juist het voordeel van gepensioneerd zijn. Geen collega’s meer, alleen nog maar vrienden, en die kan je zelf uitzoeken. Sterkte, ik leef met je mee. Eens zal die mooie tijd ook voor jou aanbreken.

 57. Nee Van Dale, jij begon over een relatie tussen “lieverds”” en seks. Succes verder op je werk, je wordt vast gepest door die oudere collega’s. Tja, je bazen zijn ouder, en hebben het nu eenmaal voor het zeggen. En als ze gaan zuchten als je weer eens met iets komt dat niet te gebruiken is, dan is dat niet omdat ze ouder zijn, maar omdat ze er meer verstand van hebben. Maar jouw tijd komt nog wel en dan ga jij zuchten. Heb gewoon geduld en probeer je frustraties in te tomen. Da’s het beste, anders maak je jezelf op je werk net zo populair als hier.

 58. Emoseksuele fantasietjes voor bejaarden en andere oudjes? En dat net voor ik naar bed ga…
  Ik moet absoluut aan mijn balans werken!

 59. Eén uwer Plopje suggereert, dat er werelden zijn, die buiten het belangstelling veld van het merendeel der Comminuty vallen.
  Ik ben het daar mee eens.
  Als ik scrol bij FB is de monitor op de “Wereld om ons heen” gericht.
  . Ik denk dat door te kiezen voor ’n Communinity met Scoll besturing als deze, dat begrensde element juist ’n charme kan zijn.

  Optie : Er gebeurt buiten apiedapie community heel veel, Innovatief, Creatief, Makende. ( Vrij naar CNN)
  De impuls komt veelal van het “ikje”. Maar ’n enkele obscure vogel, of ’n nietszeggende foto van de zee, scoren ook.

  Meegaan in de route op week basis, houdt net als het “intro” in ’n verzameling van wat u al tig keer scrollend heeft gezien, In het intro wordt het kleuren palet gebruikt om de bijdragen , ’n extra-laagje te geven.

  Wil je de wereld wereldwijd zien, proeven, je verbazen, ’n bijdrage leveren met hen die ’n volstrekt ander cultuurpatroon kennen, aangeven wat zij mooi vinden, dan krijg je ’n aanvankelijk chaotisch domein, waar je gaat saneren. Zij, die foto’s inzenden av……, zich zelf promoten, plus wereld visie, zich kwetsbaar opstellen…….die Werel bestaat ……FB is ’n voorbeeld. Afschuw, Blijdschap, etc.

  Foto erbij video aan: Kijk, luister.

  Spannend. Zeker. Er zijn er die inmiddels weten, welke muziek ik mooi vind, welke schilderijen, onderwerpen boeien.
  Als ik wakker wordt…..kijk ik daar eerst naar……
  Het feest der herlenning het nieuwe;……wat kan ik zelf leveren?
  5 Minuten scrollen heeft ’n Stabiel hoge opbrengst.

  ’n Minuscuul krentje van dat alles, vind je terug bij Apiedapie.

 60. Zozo, dat is een lange verhandeling op de nuchtere maag. Na ontbijt en andere zaken ga ik het vanmiddag uitgebreid lezen.
  Goedemorgen Iedereen.☼

 61. Goedemorgen, gehele comminuty exclusief de FB-klanten. RSB heeft een andere naam aangenomen, maar is verder nog geheel zichzelve. Brrr.

 62. Emo, ook ik wist van het bestaan niet af.
  Maar het lijkt veel op een woord waarvan een paar letters vergeten zijn.
  Of heb ik dat soms gedroomd, dat niet alle eskimo’s skiën:
  Eskimo – ski = Emo.

 63. Deze dus, maar dan met een rond mondje (zucht, Van Dale heeft hier vast wel een bepaalde connatatie bij, houd je in, we zijn hier niet op het schoolplein).

 64. Goedemorgen! Mooi zo’n fris koppie hierboven. En daarboven nog een cryptogrammetje inclusief uitleg . Mijn dag begint goed. Beetje laat, ja.

 65. donderdag 4 februari 2016

  Lijden

  Het biken gaat zwaar; regen, modder, valpartijen, zwoegen. Dít is lijden, maar wij zijn bikkels. Na 40 kilometer pauzeren we in het bezoekerscentrum van Natuurmonumenten. Een Zuid-Europees ogende man staart me aan. Aarzelend informeert hij wat we doen. „Mountainbiken”, leg ik uit. „Tough work, today. Life is hard. It’s no picnic!”, onderstreep ik. Wat beschroomd vraagt hij om met mij een selfie te maken. Genereus stem ik toe. Die toeristen …
  Uitbundig bedankt hij mij. .„You ’re welcome, my friend !” zeg ik. „By the way, where do you come from?” Na zijn antwoord trappen we verstild verder: „Syria.”

  Rob van Tilburg

 66. Waarom moet je in hemelsnaam verstild verder trappen als je een Syrier hebt gezien? Zijn het monsters? Wat een merkwaardig land is Nederland toch geworden.

 67. Kennelijk omdat alleen de Syrier echt ervaren heeft dat life hard is.

  De Syrier zal ook wel verstild geworden zijn omdat hij beseft dat hij in plaats van lekker met de trein uit Syrie te komen, ook de mountainbike had kunnen nemen. 🙂

 68. Welkom terug Bertje, je eerste reactie in het Nieuwe Jaar, waar zat je al die tijd joh? We hebben inmiddels een reageerderster die “Bertje” heet, gelukkig dat je met die TM enige verwarring zult kunnen voorkomen. En jij bent ook niet blond natuurlijk. En een man. Dus dat moet goed gaan komen.

  Ik moet wel toegeven dat toen ik hoorde dat de nieuwe kapper van een collega een Syrier is, ik een politiek incorrect grapje heb gemaakt, dat ik hier maar niet zal herhalen. Het was echt een onschuldig geintje, maar toch o_O

 69. Ja TM is een goede zet geweest. Misschien ook een idee voor jou als er een nieuwe reageerderster met jouw naam aan de haal gaat? waar zijn we nou mee bezig als zomaar een nieuwe reageerderster de naam (of iets wat er sterk op lijkt) van een van de corifeeen op dit blog kan aannemen-icoontje

  Ik was even op vakantie aan de westkust van de VS, daarna jetlag&ziek&ellendig.

 70. ‘Verstild verder trappen’, dat mag Robbie wel ff voor doen. Ach Robbie toch, gewoon een motortje in je trapas-aandrijving bouwen. Met je ‘it is no picnic – gast!

 71. Bertie (van Bertjens) is niet hetzelfde als Bertje. Geen vergissing mogelijk.

  Wat is de goede zet met betrekking tot TM?
  Wat of wie wordt bedoeld met TM? Transcendente Meditatie? Nee toch?
  Wat was het politiek incorrecte grapje?
  Moeten we dan alles uit jullie trekken?

 72. Aanvulling: Bertie (van Bertjens) is niet dezelfde als Bertje.
  Eerst ging het om de naam, hier om de persoon.

 73. Trade Mark. Ik zie het nu pas, Bertje. Terwijl ik allang mijn ogen open heb. Sorry.

 74. Dat komt omdat je je ogen zo moest toeknijpen om Bertie van Bertje te onderscheiden, Pawi 😉

 75. Bertje: Bertie bestaat al keilang hoor, het is niet anders. Een keistabiele blogster.

  Anders dan ene “Robbie’s fiets met geheim motortje” die als ik me niet vergis gisteren nog Van Dale heette en ook voor die tijd zo’n beetje elke week van naam lijkt te wisselen, maar zo’n heerlijk herkenbaar handschrift heeft dat het allemaal niet uitmaakt. Maar ik kan me vergissen uiteraard.

 76. Mijn naam is zelfs zéér stabiel, echtgenoot kende hem al voordat we trouwden.
  Ondanks de bijnamen die ik gehad heb bij punt, blogspot, bloggertje en anderen.
  Weliswaar geen ™ maar dat zegt ook niet alles.

 77. En ook al is het dan carnaval, we publiceren ook lustig verder qua kwaliteitsverhalen. Zojuist is dus deel 4 verschenen van het verslag van een reis door Marokko, liefdevol geschreven en haarscherp befotografeerd door Pawi. Gaat het zien, het gaat over paarden en Hassan en Versailles.

 78. k duik erin, eerst in bed en als ik wakker blijf in deel 4. Kwaliteitsverhalen zijn nooit weg, ze verheffen je dromen wanneer je tijdens het lezen in slaap valt.
  Bijvoorbeeld.

 79. Ver boven Jan, Luv!  Ik moest trouwens even aan jou denken toen ik lunchte onderin het Twittergebouw in SF: hier zweeft de geest van Luv rond, dacht ik.

 80. vrijdag 5 februari 2016

  K* * juf

  Van een te softe, onervaren docent Nederlands als ik zijn sommige lessen op een vmbo in Amsterdam-Noord vergelijkbaar met een dierentuin. Dit houdt in: omgegooide tafels, weglopende leerlingen en de aanspreektitel k** juf. De wanhoop nabij gooi ik eruit: „Als tot de voorjaarsvakantie geen gele kaarten uitgedeeld hoeven te worden, trakteer ik op K FC .” Vast niet pedagogisch verantwoord, maar een docent in nood maakt rare sprongen. Het werkt! Twee weken later zijn het nog steeds engeltjes. „ KFC lonkt”, zeg ik. Een onthutste klas. Wat doe ik nu weer verkeerd? 18 paar ogen kijken me glazig aan als ik vraag: „Weet iemand wat het woord lonken betekent?”

  Pien Kooy

 81. Sjezus Pien, wat een belabberd Nederlands schrijf jij! Die leerlingen zullen later geen ikjesschrijvers, laat staan auteurs worden. In elke zin staat er wel iets, geen beginnen aan, maar de openingszin slaat werkelijk alles, die moet je drie keer lezen en dan heb je vaag een idee wat je daarmee bedoelt.

 82. Is het hier net zoals in de VS ook zo dat vooral zwarten KFC frequenteren? Zo ja, dan is het wel een beetje politiek incorrect van Pien 🙂

 83. O, KFC is een soort McDonalds. Je moet tegenwoordig bij bijna elke ikje wel iets googelen. Wat was dat vorige ook al weer? O ja, die Emo’s. Pff. Dan zullen er wel weer terechte klachten komen uit de hoek der bejaardenverzorgers.

 84. Ik heb nog nooit omgegooide tafels, weglopende leerlingen en k**juffen in een dierentuin gezien.

  Oke, die laatsten misschien wel, maar als ze geen ‘lonken’ zeggen, weet ik dat dan niet.

 85. Bertje, wie er bij KFC lekker zitten te smikkelen, op alle tijden van de dag -binnen openingsuren natuurlijk- dat zie ik af en toe in Rotterdam. Als dat ook mag gelden als “hier”: het is een getrouwe afspiegeling van de mensen die op straat lopen. Een heerlijk allegaartje dus.

 86. @pawi, dat is inderdaad al even geleden. Is het zo veranderd en duur geworden dan?

 87. O, voordat ik het (weer) vergeet: je had ergens de suggestie om weer een kettingfeuilleton te beginnen. Goed idee! Trap jij (verder) af?

 88. Je had de kiem, Luvienna. Waar stond het ook alweer? En waar ging het over? Ik weet nog wel dat het een heel moeilijke opdracht zou worden…

 89. Koop tickets met korting
  PRIJZEN T/M 31 MAART 2016
  KASSA ONLINE
  Volwassene € 22,00 € 19,00
  Kinderen 3 t/m 12 jaar € 17,50 € 15,50
  Baby’s en peuters 0 t/m 2 jaar Gratis
  Begeleiders (vanaf 13 jaar) van gehandicapte personen (vanaf 3 jaar) € 12,00
  Groepskorting: € 3 (volwassenen), € 2 (kinderen)
  op normale kassa-entreeprijs (€ 22,00/17,50) vanaf 20 personen

  De lay-out is een beetje verfrommeld, maar je ziet wat je krijgt als je de lijntjes weer recht trekt.

  Lijkt me een leuk idee voor de volgende MeetYourApieMatesMeeting. Bedenk ik me nu pas. Ik ga dan wel als baby en peuter.

 90. @pawi 17:33 Da’s inderdaad stevig aan de prijs. Kunnen we niet allemaal als baby en peuter? En om niet al te krenterig te zijn wil ik wel de begeleider vanaf 13 jaar van een gehandicapte zijn. Moeten we alleen nog een vrijwilliger voor de gehandicapte hebben. Of hoeft die niet per se met de begeleider mee?

 91. Ja verhip, ergens stond een beginnetje van een feuilleton. Nou ja, ik kom het wel tegen als ik me dit weekend aan het weekoverzicht zet.

  Breaking news van deze week vanuit de cockpit van het blog: Mopperkont heeft zojuist en na jarenlange onderhandelingen toegezegd! Dat er dus binnenkort verhalen van zijn hand alhier zullen verschijnen. Joepiedepoepie wat kan het leven toch mooi zijn soms.

 92. Pawi en Luvienna 😀 Even wachten tot we 20 personen hebben en de volgende A. Dapie Reunie kan inderdaad in mijn geliefde Blijdorp plaatsvinden. Blijdorp, waarvan ik vele jaren lid ben geweest, van de Vrienden Van dan. Ze bleven tot in lengten van dagen papieren nieuwsbrieven rondsturen, helegaar tot naar Frankrijk en de USA aan toe, dat vond ik wel zo nostalgisch … Als Vriend kreeg je ook twee vrijkaartjes per jaar voor een bezoekje. Nooit gebruikt, snif oh wat voel ik me schuldig icoontje. Het kwam gewoon nooit uit.

  Mijn favorieten in de dierentuin? De flamingo’s bij de ingang waar je selfies kunt nemen. De olifanten waarnaar je gekke gezichten kunt trekken. En de pinguins die je van onderen kunt bekijken.

  Waaraan ik snel voorbijloop vanwege triestheid en zieligheid? De grote roofkatten, die horen echt niet in een dierentuin thuis. Vind ik dan weer, eigenwijs kereltje dat ik me d’r een ben.

  Image and video hosting by TinyPic

 93. @Bertje 05:46 Ik was een tijdje terug inderdaad even wat licht in mijn hoofd. :-p

 94. Luvienna, iedereen kon altijd selfies maken, zelfs Rembrandt deed eraan mee (met een wat primitief setje, maar toch).

 95. Luvje, wat wilde je met :-p? Als je hier kijkt dan zie je een lijstje met toegelaten smileys alhier. Ik pas hem graag vanachter het dashboard nog even aan, onder het motto het oog wil ook wat.

 96. Kanniewachten op Mopperkontige verhalen.

  Twintig personen voor MYAMM is makkelijk te halen, maar de korting daarop is minimaal. Kun jij als Vriend daar niet iets in betekenen, Apie?

 97. Luvienna 17:40
  Heb het overgenomen. In Word voor Apple. Of Word voor Safari. Hoe dan ook: leuk doe-ideetje voor dit weekend, als ik eraan toe kom schrijf ik een vervolg.

 98. @Apie 18.28 Maar ik zie helegaar geen flamingo’s!

  Het :-p is in apentaal vertaald een 😛

  @pawi 19.49 Doe maar! Je hebt nou toch tijd nu je weer een feuilletondeel hebt afgeleverd. :-). Oh nee, ik bedoel 🙂

 99. zaterdag 6 februari

  Voorjaarsconcert

  Vorige week moest ik er weer aan terugdenken. April, 20 graden, Amsterdam. Vol genietend van het voorjaar, frank en vrij, zoek ik een nieuwe rugzak op koopavond. Dubbelgeparkeerd staat een bloedrode Alfa: open dak, een mij onbekend splinter-nieuw model. En mooier dan een Ferrari.
  Vrolijk – ik kon het niet laten – buig ik me met wat branie over de open auto en vraag: „Laat’s horen?” De chauffeur, kalend met brilletje, kijkt schuin op, frommelt wat aan de flippers op het stuur, en geeft gas. Volgas. Oorverdovend, een totale kick, brullend en naknetterend. De straat en de volle terrassen in een seconde gekaapt.
  Ik bedank hem met een koude rug, deel de victorie en steek nog een duim op. Hij ronkt beschaafd weg.
  Ik voel me Amsterdammer, contact met gevoelsvrienden voor heel even.
  Op tv in College Tour herken ik de chauffeur van gisteravond, die ik vroeg „laat’s horen?” : Jaap van Zweden.
  Mijn privévoorjaarsconcert en alle registers open. Hij vond het met zekerheid ook mooi.

  Lars Croese

 100. Nou, Lars deelde even het gevoel van aso’s onder mekaar.

 101. Zucht, Lars heeft Jaap ontmoet en vertelt er een jaar later over. Het voorval op zich is een flutverhaaltje, zij het dat het concert een heel klein beetje aardig gevonden is.

  Een Alfa is altijd mooier dan wat dan ook, om dat te weten hoef je geen orkestbaas te zijn. Maar da’s dus afgelopen in New York.

 102. Ik verwachtte echt dat die bloedrode, bloedmooie Alfa, mooier dan een Ferrari, van Apie zou blijken te zijn.

 103. Ik heb een zilvergrijze en rijd daar bescheiden in rond, houd het dak en ramen dicht en laat hem nooit herrie maken.

 104. Wat voor lol heb je van een cabriolet of een open dak als je die altijd dicht houdt?

 105. Als ik op een mooie dag een dichte cabrio zie rijden, denk ik altijd ‘Mietje!’

  Niet als jij het bent, natuurlijk. 😛

 106. @Ilona 🙂

  Maak er een mooie dag van en neem een glaasje op je gezondheid. Zal ik ook doen. 😉

 107. Buitenlander of rsb is zijn ip verneuker aan het testen. Hij is bij de buren niet meer welkom. Maar het pawi stalken is obsessioneel geworden voor hem. Hij kan niet meer zonder.

 108. Dank je, lummel, ik heb met stijgende verbazing zojuist drie dagen gezeur bij de buren gelezen. Let wel: de bruine boterham met spek, alsmede Heer Morgenwater zijn volgens mij niet RSB, waarvan akte. Maar wel apart, dat bannen, ik neem aan dat Heer Rozenwater ernstig protest gaat aantekenen, er misschien zelfs wel een opinion poll aan gaat wijden, want die is zoals wij weten ernstig tegen “censuur”. Alhier houd ik uiteraard de vinger aan de pols, betrokkene weet dat, dus ik verwacht geen moeilijkheden. 😦

 109. Als je klikt op het avatar van Buitenlander/Wandelaar met hulpstuk en RSB, dan krijg je automatisch de echte naam van RSB: een ietwat naïeve manier van testen dus!

  Bruine boterham met spek etc, dat is onze ouwe Trolley weer, die inmiddels de 100 al gepasseerd moet zijn, gezien zijn verhalen van jaren geleden op NRC en drasties. Die ouwe vos verliest wel zijn haren, maar niet zijn streken!

  Apie, ik zie dat je nog steeds goed bezig bent. Mijn complimenten daarvoor.

 110. Oh, Indra, tijd over?
  Je maakt onderscheidt in testen: Naief en?????
  Kom help me?
  Aoiedapie, testen is ’n cyclisch proces.
  Wanneer er vraag is om ’n produkt in enige markt te promoten, test je.
  Je test de ondergrens (tolerantie) de bovengrens Moet er kleur bij, (rijmpjes?)
  Ik probeer met andere woorden de reacties van de “oude markt, te vertalen naar iets nieuws,
  ’n Beetje naieve manier van testen?
  Wat moet ik daarbij “voelen” Indra?

 111. HADIEERESBEE!

  Nee hoor, ik heb zeker geen tijd over, maar misschien is het een idee om je obsessionele aandacht voor pawi een paar maanden naar mij te verplaatsen, zodat pawi een poosje rust krijgt. Succes ermee. Het sleutelwoord wordt dus: Naief in plaats van “Ik was eerder”. Zet de naald maar in de uitgeholde groef van je lievelingsvinyl of hoe dat ook mag heten. 😉

 112. Ik ken de vogeltjes uit Amerika, daar heten ze orioles en ik heb ze zowel in het geel als oranje gezien, gewoon in de tuin op het kolibri-voerflesje. Ze hebben daar alleen niet die volledige zwarte band rond de kop. Dit vrolijke familietafereeltje schijnt van een oriolenondersoort te zijn die in Azie en met name op de Filippijnen voorkomt, de zgn. black-naped oriole.

  Het plaatje is tientallen malen via luie pinterestplakkers gedeeld, geen van allen namen de moeite om even de naam van het vogeltje op te zoeken. Maar goed, er is ook nog het wijdere internet met zijn vogelcatalogi. En iemand met liefde voor niet alleen Alfas maar ook vogels.

 113. De onderschriften van de pinteresters zijn allemaal varianten op familie, happy family etc. Welnu, dat is dit dus niet. De twee middelste kuikens zijn kei ongelukkig, want ze krijgen niks te eten en zetten dus een keel op om te overleven. De twee andere zijn nu nog gelukkig, maar over een minuut al niet meer. En die arme ouders werken zich driemaal in de rondte om al die bekjes te voeren. Geen liefde, maar instinkt.

 114. Jaap & Lars hebben een automobiel. Het NRC-nieuws wordt met de dag interessanter.

 115. @Apie, FEBRUARI 6, 2016 OM 16:54,

  Dit was zó verschrikkelijk mooi
  dat ik er meer dan een jaar op teer.
  Af en toe nog even gekeken…
  Dit vergeet ik nóóit meer!

  Nogmaals: dank!

 116. Apie 11:15
  Dank! Daar hebben we wat aan. Ook de illustratie daarna. Zoek de verschillen, daar ben je nog wel even mee bezig. En als je er een voorbij ziet vliegen lijkt het me schier onmogelijk. Verenkleedje wat uitgediept, wit vlekje op een van de vleugeltjes, ga zo maar door.

  Die middelste jongen zullen toch wel eens af en toe hun broertje of zusje in de rij voorbijwippen?

 117. maandag 8 februari 2016

  Mary Stuart

  Tijdens Engels was er consternatie in de klas ontstaan, zegt mijn dochter. De lerares wilde vertellen over het leven van Mary Stuart, Queen of Scots. Verschillende leerlingen hadden hun handen voor hun oren geslagen, roepend dat ze dit niet wilden horen. Net als mijn dochter kijken ze op Netflix naar de populaire serie Reign, een geromantiseerd epos gebaseerd op het leven van voornoemde koningin. „Geen spoilers, mevrouw!”

  Mirjam Vosmeer

 118. @pawi, zekers, daarom hebben vogelaars ook vaak van die spleetogen, zoals Nico de Haan (een van de baardmannetjes met mijn idool Hans Dorrestijn). Ze volstaan niet met het “he, leuk, daar vliegt een oriooltje”, nee, ze moeten precies de ondersoort, het geslacht, de leeftijd, het humeur en wat het beest die dag gegeten heeft, determineren. Daar krijg je zulke tranende ogen van dat je de volgende vogel die voorbij vliegt niet eens meer ziet.

 119. Het voorval dat Mirjam beschrijft is zeker jolly good and in fact hartstikke funny, maar de manier waarop ze het opschrijft, als een soort van proces-verbaal, die deugt van geen kanten en wordt derhalve niet als echt ikje erkend. Het is niet anders, Mirjam, en het intro zul je al helemaal niet halen. Zeker, da’s ook een spoiler, maar het is niet anders.

  Doe allemaal even de ogen dicht nu. Het wekelijkse overzicht dat vandaag gaat verschijnen om precies 13h00 uur (mits niet afgelast vanwege de storm) zal “Bij ons staat op de keukendeur” heten, en gaat over carnaval, een helpdesk uit de Middeleeuwen, wat ikjes, wat grafgedichtjes, een vervolgdeel op een Marokkaans reisverslag, en over twee Gebeurtenissen, Geniet!

 120. Ik zit al vanaf vannacht 2:00 uur met de ogen dicht te wachten. Het lijkt wel werken.

Ik vind er dit van:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: