Schijtbekreiger op kalenderblaadje gevonden (109)

160201schijtbekreiger
Schijtbekreiger – Kalenderblaadje November 1904 – Theo van Hoytema

De schijtbekreiger blijkt echt te bestaan. Nee, ik kende het goede beest ook niet, hoewel ik qua vogelkennis niet voor de baardmannetjes onderdoe, vooral niet voor die ene die ook kan dichten. Voormelde reiger hangt ergens in een museum, op een kalenderblaadje uit 1904, en werd getekend door Theo van Hoytema. Het is nog een mooi beestje ook. Van die dingen leer je op dit blog van de reageerders, in dit geval van de erudiete Pawi. De reageerders maken hier een kleine 10% uit van de lezers en we zijn keiblij met ze. Want ze reageren.  In het onderstaande volgt weer het gebruikelijke weekoverzicht van alles wat er hier wel en niet is gebeurd. 

Soms hebben onze reageerders het over onbelangrijke zaken, zoals Wilders, de Palestijnen, de UWV, kringloopwinkels en ziekenhuisopnames, maar vaker gaat het over wezenlijke zaken.

Dit is die rotmerel
Dit is die rotmerel

Bijvoorbeeld dat er een merel is die al in januari de tuin van – alweer, maar dat is toeval – Pawi onveilig maakte. Januari! Temidden van de opduikende en opbloeiende sneeuwklokjes, narcissen en krokussen begint meneer eventjes zijn territorium alvast af te bakenen, alsof er nog geen Elfstedentocht moet komen, het moet toch niet gekker meer worden vandaag de dag. De eikel. De betaversies van zijn melodietjes probeert hij ook nog doodgemoedereerd uit op zijn publiek. Om misselijk van te worden. Echt.

Maar ja, wat moet je als de ikjes niet overhouden? En als vooral de commentaren op de ikjes bijna stilvallen? En als het een misschien met het andere te maken zal hebben? Dan verschuift zo’n gesprek gaandeweg naar de werkelijkheid, die er ook buiten de achterpagina van de NRC wel degelijk is.

… ineens had iedereen het over muziek.

Muziek bijvoorbeeld, ineens had iedereen het over muziek. Het begon met Luvienna die een videclipje van Elle King plaatste met een opwekkend deuntje en een roedeltje onsmakelijke mannen. Tekst gaat onder de video gewoon door, kom zeg, we zijn net begonnen.

Zie je wel? Nou, toen had je dus wel de rapen gaar en kwam er heul veul muziek los van ons reageerdersvolk: de Kinks, Carol King met het mooie “You’ve got a friend” van de inmiddels keikale James Taylor (google dit allemaal even lekker zelf, ik ben Gekke Gerritje niet), Little Eva, Left Side (van de Locomotion), Conny Froboess, De Spelbrekers, Jefferson Airplane, Anneke Gronloh, Mozart, Beethoven, Bach, Frank Zappa, Händel, Edwin Rutten, Darwin, Grace Slick en Paul Kantner (de laatste moge in vrede rusten, misschien wat anderen in dit rijtje ook al wel, zie ook daartoe nu zelve even wikipedia).

Nee, hij gaat er niet uit, NIET zeg ik!
Nee, hij gaat er niet uit.

Huiszeloot Van Dale floot weer zijn vertrouwde wijsje over de gemiddelde leeftijd van de lezers alhier (alsof dat bij het Journaal anders is!). Maar nee, tegen Annechien durft hij niet tekeer te gaan. Zijn 100e reactie leverde hem dus geen vermelding laat staan een lepeltje op. Volledig in de vergetelheid met die vent (m/v)! Jammer was het wel dat de riposte van Ad Hok niet de 100e reactie was, daar had een keigrote lepel tegenover gestaan: “Over geboortedata hoeven we niet moeilijk te doen. Ik ben bereid de mijne hier te posten, zodra hij mij te binnen schiet.”

160201bertie
Bertie

Een relatief nieuwe en een relatief ouwe reageerder deden beiden van zich spreken. De nieuwe tooide zich met een dito nieuw plaatje. Onze geliefde Bertie, want over haar hebben wij het, was ineens blond, en ze introduceerde wat termen uit haar jeugd: doodloof, kassieskirrel en kontkrummeltje. Anderen voegden daar “hap spreeuw” en een hele website aan toe.  Mooi toch dat zo’n A. Dapie Community iemand zo snel in de harten sluit.

 

Weer geen kopje gewonnen - A. Dapie
Weer geen kopje gewonnen – A. Dapie

Heer Rozenwater ging onverstoorbaar door met het Delen van Mooie Dingen in zijn Kunstrubriek. We zagen wat Chineesjes, een opwindklokje in de vorm van een haasje (“horlaasje” volgens Lummel), een kat met een mevrouw eronder (“Wat heb ik nou aan me reet hangen” liet Lummel, alweer hij, de kat vragen), en nog zo wat vreemde plaatjes. Ons Roosje maakte de week magistraal af met een zeldzame zondagse video. Tekst loopt eronder nog keilang door.

Onze Plopje perstte er nog een paar grafgedichten uit en zond een fotootje in van zijn Droste-kater Kareltje, die innig tevreden naar zijn eigen beroemdheid op deze site staart. Daar gaan we nog veel van horen, die kater, wat ik jullie brom. “Dood heb ik hier toch zorgen en vrees het allermeest dat jij vandaag of morgen al mijn gerijmels leest”, dichtte zijn baasje. Dat was nummer XXXIII.

Kareltjea
Kareltje kijkt naar Kareltje

Waren er dan helegaar geen noemenswaardige ikjes vorige week? Tuurlijk wel gekkies. Er was er eentje – “Mr. Robot” – van Gijs Molsbergen over een multi-taskende echtgenote, waarvan Mopperkont opmerkte dat het erg te betwijfelen viel of die in het intro ter sprake zou komen. “Nee, komt die niet!” wist blogbaas dezes zeker. Fons Burgers schreef over een havik die sneller vloog dan zijn auto reed.  “En met een klap reed ik tegen een boom aan: Bons Fongers!” maakte Lummel ervan, onze sympathieke man in Frankrijk voor wie humor net als zijn gerechten niet bizar genoeg kan zijn.

Plastic tankje
Plastic tankje met rode dop en roze etiket

Eduard Pijl schreef over een toastjessmerende gastheer die zich erover beklaagt dat er tegenwoordig zoveel mensen met een burn-out rond lopen. “Hij vraagt zich dan ook af wat er toch mis is met al die mensen. Als inmiddels het zoveelste crackertje in stukken breekt als hij de, kennelijk te harde, kaas erop probeert te smeren, flikkert hij het crackertje met geweld op het bord terug, gaat helemaal uit z’n dak en vloekt de hele boel bij elkaar.” Mooi Eduard, we zien het voor ons en dat vinden we leuk.  Jaap Bellaar Spruyt schreef over een “klein wit plastic tankje met rode dop en roze etiket”. Tja, ketjap manis ging erin en zijn dochtertje van drie mocht het niet hebben.

Corné Boot deed lollig over een bonnetje en Fred Teeven, ergens in een Haagse espressobar. De clou van het geheel was echter niet meer dan dat hij, Corné Boot, daar ook was. Verder trakteerde er ergens een stageaire op bonbons, niet vanwege een verjaardag of iets anders heugelijks, maar “omdat de bonbons tegen de houdbaarheidsdatum zijn.” Dank je Gerard van Dorth, heb je de advertentie van Jiskefet gezien? Gewoon proberen.

Ergens in dat wolkje zijn de she-males bezig
Ergens in dat wolkje zijn de she-males bezig

Nick Muller deed een stout ikje over she-males, en misbruikte daar zijn bejaarde buurman voor. Onze reageerders trapten er echter niet in. Pawi: “Alleen geloof ik geen woord van het ikje, dwz, ik geloof niet dat de inzender dit zelf heeft meegemaakt.” Ilona: “Nee hoor, Pawi, ik geloof er ook geen ene dinges van (…) En dan komt er zo’n slappe clou uit. Nog te slap voor een moppentrommel.” En wij ons maar stilletjes afvragen of dat van dat slappe intended was of niet? Hoe het ook zij, ook blogbaas dezes trapte er niet in en plaatste geen bijpassende illustratie, jekkie-bah-nog-eens-aan-toe-zeg.

Dan komt nu de standaardafsluiting, te weten: doe mee en ga nu gauw zelf proberen om wat ikjes te lezen, ergens verstopt in of op de NRC, de krant die zo van lezersanekdotes zegt te houden. Of stuur een ikje naar de krant, je vindt vast het formulier wel ergens op het internet. Of scrol hier naar beneden en zeg iets. Mag met een fantasie-emailadres. Voor je het weet, kan jouw keigrappig of keiinteressant citaat volgende week ergens opduiken als een hoogtepunt van deze week. Nounou, da’s wel effe heftig hoor.

Alle 100 afleveringen van de historische rubriek waarin stelselmatig alle hoogtepunten van de afgelopen weken werden behandeld zijn elders op dit blog te raadplegen. A. DapieJa, dat waren tijden.

Reacties zijn welkom op apie@apiedapie.com. Het wordt misschien best wel een prettige week. Als je vindt dat het geen prettige week moet worden, ga dan s.v.p. elders buurten.

Featured image (helemaal hierboven) is gemaakt door Joanna Kosinska die hem bereidwillig afstond aan die fijne site unsplash.com. Daar moet zo langzamerhand een lepeltje naar toe.

Auteur: Bas van Vuren

Schrijver. Rijmer. Kijker. Kent beroemde mensen. Maakt liedjes. Holland Douze Points.

200 gedachten over “Schijtbekreiger op kalenderblaadje gevonden (109)”

 1. Emoseksuele fantasietjes voor bejaarden en andere oudjes? En dat net voor ik naar bed ga…
  Ik moet absoluut aan mijn balans werken!

  Like

 2. Eén uwer Plopje suggereert, dat er werelden zijn, die buiten het belangstelling veld van het merendeel der Comminuty vallen.
  Ik ben het daar mee eens.
  Als ik scrol bij FB is de monitor op de “Wereld om ons heen” gericht.
  . Ik denk dat door te kiezen voor ’n Communinity met Scoll besturing als deze, dat begrensde element juist ’n charme kan zijn.

  Optie : Er gebeurt buiten apiedapie community heel veel, Innovatief, Creatief, Makende. ( Vrij naar CNN)
  De impuls komt veelal van het “ikje”. Maar ’n enkele obscure vogel, of ’n nietszeggende foto van de zee, scoren ook.

  Meegaan in de route op week basis, houdt net als het “intro” in ’n verzameling van wat u al tig keer scrollend heeft gezien, In het intro wordt het kleuren palet gebruikt om de bijdragen , ’n extra-laagje te geven.

  Wil je de wereld wereldwijd zien, proeven, je verbazen, ’n bijdrage leveren met hen die ’n volstrekt ander cultuurpatroon kennen, aangeven wat zij mooi vinden, dan krijg je ’n aanvankelijk chaotisch domein, waar je gaat saneren. Zij, die foto’s inzenden av……, zich zelf promoten, plus wereld visie, zich kwetsbaar opstellen…….die Werel bestaat ……FB is ’n voorbeeld. Afschuw, Blijdschap, etc.

  Foto erbij video aan: Kijk, luister.

  Spannend. Zeker. Er zijn er die inmiddels weten, welke muziek ik mooi vind, welke schilderijen, onderwerpen boeien.
  Als ik wakker wordt…..kijk ik daar eerst naar……
  Het feest der herlenning het nieuwe;……wat kan ik zelf leveren?
  5 Minuten scrollen heeft ’n Stabiel hoge opbrengst.

  ’n Minuscuul krentje van dat alles, vind je terug bij Apiedapie.

  Geliked door 1 persoon

 3. Goedemorgen, gehele comminuty exclusief de FB-klanten. RSB heeft een andere naam aangenomen, maar is verder nog geheel zichzelve. Brrr.

  Geliked door 2 people

 4. Emo, ook ik wist van het bestaan niet af.
  Maar het lijkt veel op een woord waarvan een paar letters vergeten zijn.
  Of heb ik dat soms gedroomd, dat niet alle eskimo’s skiën:
  Eskimo – ski = Emo.

  Like

 5. Deze dus, maar dan met een rond mondje (zucht, Van Dale heeft hier vast wel een bepaalde connatatie bij, houd je in, we zijn hier niet op het schoolplein).

  Geliked door 2 people

 6. Goedemorgen! Mooi zo’n fris koppie hierboven. En daarboven nog een cryptogrammetje inclusief uitleg . Mijn dag begint goed. Beetje laat, ja.

  Like

 7. donderdag 4 februari 2016

  Lijden

  Het biken gaat zwaar; regen, modder, valpartijen, zwoegen. Dít is lijden, maar wij zijn bikkels. Na 40 kilometer pauzeren we in het bezoekerscentrum van Natuurmonumenten. Een Zuid-Europees ogende man staart me aan. Aarzelend informeert hij wat we doen. „Mountainbiken”, leg ik uit. „Tough work, today. Life is hard. It’s no picnic!”, onderstreep ik. Wat beschroomd vraagt hij om met mij een selfie te maken. Genereus stem ik toe. Die toeristen …
  Uitbundig bedankt hij mij. .„You ’re welcome, my friend !” zeg ik. „By the way, where do you come from?” Na zijn antwoord trappen we verstild verder: „Syria.”

  Rob van Tilburg

  Like

 8. Waarom moet je in hemelsnaam verstild verder trappen als je een Syrier hebt gezien? Zijn het monsters? Wat een merkwaardig land is Nederland toch geworden.

  Like

 9. Kennelijk omdat alleen de Syrier echt ervaren heeft dat life hard is.

  De Syrier zal ook wel verstild geworden zijn omdat hij beseft dat hij in plaats van lekker met de trein uit Syrie te komen, ook de mountainbike had kunnen nemen. 🙂

  Like

 10. Welkom terug Bertje, je eerste reactie in het Nieuwe Jaar, waar zat je al die tijd joh? We hebben inmiddels een reageerderster die “Bertje” heet, gelukkig dat je met die TM enige verwarring zult kunnen voorkomen. En jij bent ook niet blond natuurlijk. En een man. Dus dat moet goed gaan komen.

  Ik moet wel toegeven dat toen ik hoorde dat de nieuwe kapper van een collega een Syrier is, ik een politiek incorrect grapje heb gemaakt, dat ik hier maar niet zal herhalen. Het was echt een onschuldig geintje, maar toch o_O

  Like

 11. Ja TM is een goede zet geweest. Misschien ook een idee voor jou als er een nieuwe reageerderster met jouw naam aan de haal gaat? waar zijn we nou mee bezig als zomaar een nieuwe reageerderster de naam (of iets wat er sterk op lijkt) van een van de corifeeen op dit blog kan aannemen-icoontje

  Ik was even op vakantie aan de westkust van de VS, daarna jetlag&ziek&ellendig.

  Like

 12. ‘Verstild verder trappen’, dat mag Robbie wel ff voor doen. Ach Robbie toch, gewoon een motortje in je trapas-aandrijving bouwen. Met je ‘it is no picnic – gast!

  Like

 13. Bertie (van Bertjens) is niet hetzelfde als Bertje. Geen vergissing mogelijk.

  Wat is de goede zet met betrekking tot TM?
  Wat of wie wordt bedoeld met TM? Transcendente Meditatie? Nee toch?
  Wat was het politiek incorrecte grapje?
  Moeten we dan alles uit jullie trekken?

  Like

 14. Aanvulling: Bertie (van Bertjens) is niet dezelfde als Bertje.
  Eerst ging het om de naam, hier om de persoon.

  Like

 15. Bertje: Bertie bestaat al keilang hoor, het is niet anders. Een keistabiele blogster.

  Anders dan ene “Robbie’s fiets met geheim motortje” die als ik me niet vergis gisteren nog Van Dale heette en ook voor die tijd zo’n beetje elke week van naam lijkt te wisselen, maar zo’n heerlijk herkenbaar handschrift heeft dat het allemaal niet uitmaakt. Maar ik kan me vergissen uiteraard.

  Like

 16. Mijn naam is zelfs zéér stabiel, echtgenoot kende hem al voordat we trouwden.
  Ondanks de bijnamen die ik gehad heb bij punt, blogspot, bloggertje en anderen.
  Weliswaar geen ™ maar dat zegt ook niet alles.

  Like

 17. En ook al is het dan carnaval, we publiceren ook lustig verder qua kwaliteitsverhalen. Zojuist is dus deel 4 verschenen van het verslag van een reis door Marokko, liefdevol geschreven en haarscherp befotografeerd door Pawi. Gaat het zien, het gaat over paarden en Hassan en Versailles.

  Like

 18. k duik erin, eerst in bed en als ik wakker blijf in deel 4. Kwaliteitsverhalen zijn nooit weg, ze verheffen je dromen wanneer je tijdens het lezen in slaap valt.
  Bijvoorbeeld.

  Geliked door 1 persoon

 19. Ver boven Jan, Luv!  Ik moest trouwens even aan jou denken toen ik lunchte onderin het Twittergebouw in SF: hier zweeft de geest van Luv rond, dacht ik.

  Like

 20. vrijdag 5 februari 2016

  K* * juf

  Van een te softe, onervaren docent Nederlands als ik zijn sommige lessen op een vmbo in Amsterdam-Noord vergelijkbaar met een dierentuin. Dit houdt in: omgegooide tafels, weglopende leerlingen en de aanspreektitel k** juf. De wanhoop nabij gooi ik eruit: „Als tot de voorjaarsvakantie geen gele kaarten uitgedeeld hoeven te worden, trakteer ik op K FC .” Vast niet pedagogisch verantwoord, maar een docent in nood maakt rare sprongen. Het werkt! Twee weken later zijn het nog steeds engeltjes. „ KFC lonkt”, zeg ik. Een onthutste klas. Wat doe ik nu weer verkeerd? 18 paar ogen kijken me glazig aan als ik vraag: „Weet iemand wat het woord lonken betekent?”

  Pien Kooy

  Like

 21. Sjezus Pien, wat een belabberd Nederlands schrijf jij! Die leerlingen zullen later geen ikjesschrijvers, laat staan auteurs worden. In elke zin staat er wel iets, geen beginnen aan, maar de openingszin slaat werkelijk alles, die moet je drie keer lezen en dan heb je vaag een idee wat je daarmee bedoelt.

  Like

 22. Is het hier net zoals in de VS ook zo dat vooral zwarten KFC frequenteren? Zo ja, dan is het wel een beetje politiek incorrect van Pien 🙂

  Like

 23. O, KFC is een soort McDonalds. Je moet tegenwoordig bij bijna elke ikje wel iets googelen. Wat was dat vorige ook al weer? O ja, die Emo’s. Pff. Dan zullen er wel weer terechte klachten komen uit de hoek der bejaardenverzorgers.

  Geliked door 1 persoon

 24. Ik heb nog nooit omgegooide tafels, weglopende leerlingen en k**juffen in een dierentuin gezien.

  Oke, die laatsten misschien wel, maar als ze geen ‘lonken’ zeggen, weet ik dat dan niet.

  Like

 25. Bertje, wie er bij KFC lekker zitten te smikkelen, op alle tijden van de dag -binnen openingsuren natuurlijk- dat zie ik af en toe in Rotterdam. Als dat ook mag gelden als “hier”: het is een getrouwe afspiegeling van de mensen die op straat lopen. Een heerlijk allegaartje dus.

  Like

 26. O, voordat ik het (weer) vergeet: je had ergens de suggestie om weer een kettingfeuilleton te beginnen. Goed idee! Trap jij (verder) af?

  Like

 27. Je had de kiem, Luvienna. Waar stond het ook alweer? En waar ging het over? Ik weet nog wel dat het een heel moeilijke opdracht zou worden…

  Like

 28. Koop tickets met korting
  PRIJZEN T/M 31 MAART 2016
  KASSA ONLINE
  Volwassene € 22,00 € 19,00
  Kinderen 3 t/m 12 jaar € 17,50 € 15,50
  Baby’s en peuters 0 t/m 2 jaar Gratis
  Begeleiders (vanaf 13 jaar) van gehandicapte personen (vanaf 3 jaar) € 12,00
  Groepskorting: € 3 (volwassenen), € 2 (kinderen)
  op normale kassa-entreeprijs (€ 22,00/17,50) vanaf 20 personen

  De lay-out is een beetje verfrommeld, maar je ziet wat je krijgt als je de lijntjes weer recht trekt.

  Lijkt me een leuk idee voor de volgende MeetYourApieMatesMeeting. Bedenk ik me nu pas. Ik ga dan wel als baby en peuter.

  Like

 29. @pawi 17:33 Da’s inderdaad stevig aan de prijs. Kunnen we niet allemaal als baby en peuter? En om niet al te krenterig te zijn wil ik wel de begeleider vanaf 13 jaar van een gehandicapte zijn. Moeten we alleen nog een vrijwilliger voor de gehandicapte hebben. Of hoeft die niet per se met de begeleider mee?

  Geliked door 1 persoon

 30. Ja verhip, ergens stond een beginnetje van een feuilleton. Nou ja, ik kom het wel tegen als ik me dit weekend aan het weekoverzicht zet.

  Breaking news van deze week vanuit de cockpit van het blog: Mopperkont heeft zojuist en na jarenlange onderhandelingen toegezegd! Dat er dus binnenkort verhalen van zijn hand alhier zullen verschijnen. Joepiedepoepie wat kan het leven toch mooi zijn soms.

  Like

 31. Pawi en Luvienna 😀 Even wachten tot we 20 personen hebben en de volgende A. Dapie Reunie kan inderdaad in mijn geliefde Blijdorp plaatsvinden. Blijdorp, waarvan ik vele jaren lid ben geweest, van de Vrienden Van dan. Ze bleven tot in lengten van dagen papieren nieuwsbrieven rondsturen, helegaar tot naar Frankrijk en de USA aan toe, dat vond ik wel zo nostalgisch … Als Vriend kreeg je ook twee vrijkaartjes per jaar voor een bezoekje. Nooit gebruikt, snif oh wat voel ik me schuldig icoontje. Het kwam gewoon nooit uit.

  Mijn favorieten in de dierentuin? De flamingo’s bij de ingang waar je selfies kunt nemen. De olifanten waarnaar je gekke gezichten kunt trekken. En de pinguins die je van onderen kunt bekijken.

  Waaraan ik snel voorbijloop vanwege triestheid en zieligheid? De grote roofkatten, die horen echt niet in een dierentuin thuis. Vind ik dan weer, eigenwijs kereltje dat ik me d’r een ben.

  Image and video hosting by TinyPic

  Like

 32. Luvienna, iedereen kon altijd selfies maken, zelfs Rembrandt deed eraan mee (met een wat primitief setje, maar toch).

  Like

 33. Luvje, wat wilde je met :-p? Als je hier kijkt dan zie je een lijstje met toegelaten smileys alhier. Ik pas hem graag vanachter het dashboard nog even aan, onder het motto het oog wil ook wat.

  Like

 34. Kanniewachten op Mopperkontige verhalen.

  Twintig personen voor MYAMM is makkelijk te halen, maar de korting daarop is minimaal. Kun jij als Vriend daar niet iets in betekenen, Apie?

  Like

 35. Luvienna 17:40
  Heb het overgenomen. In Word voor Apple. Of Word voor Safari. Hoe dan ook: leuk doe-ideetje voor dit weekend, als ik eraan toe kom schrijf ik een vervolg.

  Like

 36. @Apie 18.28 Maar ik zie helegaar geen flamingo’s!

  Het :-p is in apentaal vertaald een 😛

  @pawi 19.49 Doe maar! Je hebt nou toch tijd nu je weer een feuilletondeel hebt afgeleverd. :-). Oh nee, ik bedoel 🙂

  Like

 37. zaterdag 6 februari

  Voorjaarsconcert

  Vorige week moest ik er weer aan terugdenken. April, 20 graden, Amsterdam. Vol genietend van het voorjaar, frank en vrij, zoek ik een nieuwe rugzak op koopavond. Dubbelgeparkeerd staat een bloedrode Alfa: open dak, een mij onbekend splinter-nieuw model. En mooier dan een Ferrari.
  Vrolijk – ik kon het niet laten – buig ik me met wat branie over de open auto en vraag: „Laat’s horen?” De chauffeur, kalend met brilletje, kijkt schuin op, frommelt wat aan de flippers op het stuur, en geeft gas. Volgas. Oorverdovend, een totale kick, brullend en naknetterend. De straat en de volle terrassen in een seconde gekaapt.
  Ik bedank hem met een koude rug, deel de victorie en steek nog een duim op. Hij ronkt beschaafd weg.
  Ik voel me Amsterdammer, contact met gevoelsvrienden voor heel even.
  Op tv in College Tour herken ik de chauffeur van gisteravond, die ik vroeg „laat’s horen?” : Jaap van Zweden.
  Mijn privévoorjaarsconcert en alle registers open. Hij vond het met zekerheid ook mooi.

  Lars Croese

  Like

 38. Zucht, Lars heeft Jaap ontmoet en vertelt er een jaar later over. Het voorval op zich is een flutverhaaltje, zij het dat het concert een heel klein beetje aardig gevonden is.

  Een Alfa is altijd mooier dan wat dan ook, om dat te weten hoef je geen orkestbaas te zijn. Maar da’s dus afgelopen in New York.

  Like

 39. Ik verwachtte echt dat die bloedrode, bloedmooie Alfa, mooier dan een Ferrari, van Apie zou blijken te zijn.

  Like

 40. Ik heb een zilvergrijze en rijd daar bescheiden in rond, houd het dak en ramen dicht en laat hem nooit herrie maken.

  Like

 41. Als ik op een mooie dag een dichte cabrio zie rijden, denk ik altijd ‘Mietje!’

  Niet als jij het bent, natuurlijk. 😛

  Like

 42. @Ilona 🙂

  Maak er een mooie dag van en neem een glaasje op je gezondheid. Zal ik ook doen. 😉

  Like

 43. Buitenlander of rsb is zijn ip verneuker aan het testen. Hij is bij de buren niet meer welkom. Maar het pawi stalken is obsessioneel geworden voor hem. Hij kan niet meer zonder.

  Like

 44. Dank je, lummel, ik heb met stijgende verbazing zojuist drie dagen gezeur bij de buren gelezen. Let wel: de bruine boterham met spek, alsmede Heer Morgenwater zijn volgens mij niet RSB, waarvan akte. Maar wel apart, dat bannen, ik neem aan dat Heer Rozenwater ernstig protest gaat aantekenen, er misschien zelfs wel een opinion poll aan gaat wijden, want die is zoals wij weten ernstig tegen “censuur”. Alhier houd ik uiteraard de vinger aan de pols, betrokkene weet dat, dus ik verwacht geen moeilijkheden. 😦

  Like

 45. Als je klikt op het avatar van Buitenlander/Wandelaar met hulpstuk en RSB, dan krijg je automatisch de echte naam van RSB: een ietwat naïeve manier van testen dus!

  Bruine boterham met spek etc, dat is onze ouwe Trolley weer, die inmiddels de 100 al gepasseerd moet zijn, gezien zijn verhalen van jaren geleden op NRC en drasties. Die ouwe vos verliest wel zijn haren, maar niet zijn streken!

  Apie, ik zie dat je nog steeds goed bezig bent. Mijn complimenten daarvoor.

  Geliked door 2 people

 46. Oh, Indra, tijd over?
  Je maakt onderscheidt in testen: Naief en?????
  Kom help me?
  Aoiedapie, testen is ’n cyclisch proces.
  Wanneer er vraag is om ’n produkt in enige markt te promoten, test je.
  Je test de ondergrens (tolerantie) de bovengrens Moet er kleur bij, (rijmpjes?)
  Ik probeer met andere woorden de reacties van de “oude markt, te vertalen naar iets nieuws,
  ’n Beetje naieve manier van testen?
  Wat moet ik daarbij “voelen” Indra?

  Like

 47. HADIEERESBEE!

  Nee hoor, ik heb zeker geen tijd over, maar misschien is het een idee om je obsessionele aandacht voor pawi een paar maanden naar mij te verplaatsen, zodat pawi een poosje rust krijgt. Succes ermee. Het sleutelwoord wordt dus: Naief in plaats van “Ik was eerder”. Zet de naald maar in de uitgeholde groef van je lievelingsvinyl of hoe dat ook mag heten. 😉

  Like

 48. Ik ken de vogeltjes uit Amerika, daar heten ze orioles en ik heb ze zowel in het geel als oranje gezien, gewoon in de tuin op het kolibri-voerflesje. Ze hebben daar alleen niet die volledige zwarte band rond de kop. Dit vrolijke familietafereeltje schijnt van een oriolenondersoort te zijn die in Azie en met name op de Filippijnen voorkomt, de zgn. black-naped oriole.

  Het plaatje is tientallen malen via luie pinterestplakkers gedeeld, geen van allen namen de moeite om even de naam van het vogeltje op te zoeken. Maar goed, er is ook nog het wijdere internet met zijn vogelcatalogi. En iemand met liefde voor niet alleen Alfas maar ook vogels.

  Like

 49. De onderschriften van de pinteresters zijn allemaal varianten op familie, happy family etc. Welnu, dat is dit dus niet. De twee middelste kuikens zijn kei ongelukkig, want ze krijgen niks te eten en zetten dus een keel op om te overleven. De twee andere zijn nu nog gelukkig, maar over een minuut al niet meer. En die arme ouders werken zich driemaal in de rondte om al die bekjes te voeren. Geen liefde, maar instinkt.

  Like

 50. @Apie, FEBRUARI 6, 2016 OM 16:54,

  Dit was zó verschrikkelijk mooi
  dat ik er meer dan een jaar op teer.
  Af en toe nog even gekeken…
  Dit vergeet ik nóóit meer!

  Nogmaals: dank!

  Geliked door 1 persoon

 51. Apie 11:15
  Dank! Daar hebben we wat aan. Ook de illustratie daarna. Zoek de verschillen, daar ben je nog wel even mee bezig. En als je er een voorbij ziet vliegen lijkt het me schier onmogelijk. Verenkleedje wat uitgediept, wit vlekje op een van de vleugeltjes, ga zo maar door.

  Die middelste jongen zullen toch wel eens af en toe hun broertje of zusje in de rij voorbijwippen?

  Like

 52. maandag 8 februari 2016

  Mary Stuart

  Tijdens Engels was er consternatie in de klas ontstaan, zegt mijn dochter. De lerares wilde vertellen over het leven van Mary Stuart, Queen of Scots. Verschillende leerlingen hadden hun handen voor hun oren geslagen, roepend dat ze dit niet wilden horen. Net als mijn dochter kijken ze op Netflix naar de populaire serie Reign, een geromantiseerd epos gebaseerd op het leven van voornoemde koningin. „Geen spoilers, mevrouw!”

  Mirjam Vosmeer

  Like

 53. @pawi, zekers, daarom hebben vogelaars ook vaak van die spleetogen, zoals Nico de Haan (een van de baardmannetjes met mijn idool Hans Dorrestijn). Ze volstaan niet met het “he, leuk, daar vliegt een oriooltje”, nee, ze moeten precies de ondersoort, het geslacht, de leeftijd, het humeur en wat het beest die dag gegeten heeft, determineren. Daar krijg je zulke tranende ogen van dat je de volgende vogel die voorbij vliegt niet eens meer ziet.

  Like

 54. Het voorval dat Mirjam beschrijft is zeker jolly good and in fact hartstikke funny, maar de manier waarop ze het opschrijft, als een soort van proces-verbaal, die deugt van geen kanten en wordt derhalve niet als echt ikje erkend. Het is niet anders, Mirjam, en het intro zul je al helemaal niet halen. Zeker, da’s ook een spoiler, maar het is niet anders.

  Doe allemaal even de ogen dicht nu. Het wekelijkse overzicht dat vandaag gaat verschijnen om precies 13h00 uur (mits niet afgelast vanwege de storm) zal “Bij ons staat op de keukendeur” heten, en gaat over carnaval, een helpdesk uit de Middeleeuwen, wat ikjes, wat grafgedichtjes, een vervolgdeel op een Marokkaans reisverslag, en over twee Gebeurtenissen, Geniet!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.