Het is vandaag 1 maart (113)

Creative Commons Attribution-Share Alike 3.0 Unported license. JesicaLR
Creative Commons Attribution-Share Alike 3.0 Unported license. JesicaLR

Laat je toch niets wijsmaken. Geloof je soms ook nog dat de wereld plat is? Dat “schrikkelseconden” echt bestaan? Van die deeltjes die op elkaar afvliegen, ergens in een tunnel onder de grond, en dan ontploffen? En dat als je er maar genoeg hebt, je een hele schrikkeldag hebt? Dat heet wetenschap, ja. Maar wel van de bètas en die bedotten ons – alfas en gammas – al eeuwenlang. Vroeger herkende je ze aan de lange baard en de wijde mantel, als ze van dorp tot dorp trokken – en wat meurden ze zeg! – maar nu zitten ze hun onzin vanachter computers en bij De Wereld Draait Door tegen van bewondering flauwvallende presentatoren en tafeldames te debiteren. Het is vandaag géén, ik herhaal géén, “29 februari”.  Het is gewoon net als vorig jaar om deze tijd 1 maart. 

Klik maar op het plaatje en luister naar de radio
Klik op het plaatje en luister naar de radio

“Iemand die zich Apiedapie noemt, die kun je niet serieus nemen”, zei Ad Visser vorige week donderdag op radio 1. Het ging over misstanden, of je die aankaart of niet. Ik zei: “Ja, dat kan best, als je het maar in opbouwende zin doet, en het niet als jammeren en klagen gezien kan worden.”  Gelukkig nam Lammert de Bruin mij in bescherming, keigoeie journalist die hij me er eentje van me is. Enfin, het hele verhaal staat alhier, begin ergens op 39, 40 minuten met luisteren, alles ervoor is oud nieuws. En kijk eens goed of je onderstaande persoon wèl serieus kunt nemen [tekst loopt onder de foto’s door].

Er gebeurde vorige week nog al wat. Zo kondigde v/h Timmerark, v/h auteur en reageerder Bookmarkmijnboek weer eens aan dat hij er weer eens helemaal mee stopt. “Even een weekje nadenken maar ik denk dat ik er finaal mee kap. WordPress, Facebook en Twitter. Gewoon weer internetloos door het leven. Geen gedachten over wat mensen zullen denken. Gewoon weer genieten van de bloemen en de bijtjes.”

Geen gedachten over wat mensen zullen denken. Gewoon weer genieten van de bloemen en de bijtjes.

Dat zinnetje “geen gedachten over wat mensen zullen denken” is natuurlijk de sleutel: daar lijkt deze talentvolle chaoot en sympathiek gevoelsmens vaak mee bezig te zijn: hoe kom ik over op mijn lezers, wat vinden ze van me, hoor ik er wel bij? En dat zijn, zoals bekend, de ergste gedachten die je als schrijver kunt hebben. Dat remt af. Dat maakt aan het twijfelen. Gewoon lekker doorschrijven en dan aan jezelf vragen wat je er van vindt, dat moet je doen. Vind ik dan weer, allergekst mannetje dat ik me d’r eentje ben.  Lees het allemaal hier nog maar eens na, of niet, het kan zoals zoveel moois best alweer geschrapt zijn.

Eastern Guesthouse, Melaka, moet u ook eens heengaan, echt.
Eastern Guesthouse, Melaka, moet u ook eens heengaan, echt.

Verder verscheen er een verhaal van Mopperkont, het eerste deel van een feuilleton waarin hij op zijn fiets door Maleisië gaat crossen. ’s Avonds neemt hij geen dame maar een herenfiets mee naar bed, dat zie je niet vaak. Het begon keispannend: “De nachtportier was bewusteloos of had het pand even verlaten. Na enige tijd hoorde ik ergens achter in het huis een enorme klap, alsof er een hard voorwerp door een deur of raam werd gegooid.” We zijn benieuwd naar het vervolg.

Happy Birthday Luv!
Happy Birthday Luv!

Onze Luvienna was weer eens jarig, net als vorig jaar om deze tijd. Ze liet zich uitvoerig bejubelen, zoop zich een stuk in de kraag, maar bleef ook tijdens het hoogtepunt van het feestgedruis stug doorposten en stug doortweeten.

„Pa, zal ik je nog even lekker scheren?”

Ene Truus Hoynck van Papendrecht plaatste in de NRC een lollig ikje over het sterfbed van haar overleden echtgenoot: „Pa, zal ik je nog even lekker scheren?” Waarop mijn altijd humoristische echtgenoot reageert: „Welnee, joh, doe geen moeite, dat doet strakjes de begrafenisondernemer wel.” Maar een dag later liet de NRC weten dat mevrouw Hoynck niet de auteur van dit ikje was en er zich bovendien van distantieerde. Wie het dan wel had ingestuurd, zullen we nooit weten. En hoeven wij ook niet te weten natuurlijk.

Bertie
Bertie

Bertie had er ook eentje: Schoonvader had een glazen oog. Kort voor zijn overlijden zei hij: ‘Ik heb het makkelijk, ik hoef maar één oog dicht te doen.” Verder mochten de ikjes geen naam hebben vorige week. Evenmin als de reacties op de ikjes. Het is niet anders. * wen er maar aan icoontje *

Er gaan er twee uit!
Er gaan er twee uit!

De 100e resp. 200e reactielepeltjes waren resp. voor mezelf (toen ik trots meldde dat John Cleese een grapje van me als “favoriet” had gekozen, later moest ik dit terugnemen, het was slechts de officiële fanpagina van Fawlty Towers, maar jongens, daar zitten ook mensen met verstand van absurde humor hoor) en voor Plopje. De post heeft er dagwerk aan.

Zo moet het!
Zo moet het!

Mopperkont, Pontius en Klare taal lieten op weergaloze wijze zien hoe een community op het internet correct met elkaar om kan gaan. Er was een misverstandje, kan gebeuren, Mopperkont en Klare taal trokken van leer, Pontius reageerde gekwetst, en het correcte verhaal kwam boven water. En wat gebeurt er? Ik citeer letterlijk: Mopperkont: “Achteraf gezien is dat onterecht geweest. Pontius, mijn excuses (…) Wat mij betreft gaan we door met een schone lei.”  Klare taal: “Mijn excuses aan Pontius, als ik hem, zonder het te willen, enigszins beledigd zou hebben.” Pontius: “Oké, prima. Zand erover. Ik ben het al vergeten”  en “Is prima zo. Dank je.”

Reageerder Anders Paulson deed ook vorige week weer wat proeven op dit blog. Wat hij precies aan het experimenteren is weten we niet, maar elke reactie wordt voorafgegaan door de medeling “test“. Vorige week stortte hij in ieder geval zijn Facebook hier leeg, wellicht om te testen of dat mocht. Zou niet hoeven te hoeven, want zoals men weet mag en kan hier veel, mits het maar binnen de grenzen van het betamelijke blijft.

Hieronder volgt voor de enkeling die nog niet op zijn Facebook vertoeft de oogst van vorige week; alle vaak schitterende plaatjes zijn afkomstig van voormelde reageerder, Anders Paulson [tekst loopt door onder de diashow, die trouwens alweer verwijderd is, niks te zien, hoor, loopt u rustig verder].

En ook met video’s was onze man uit de Filippijnen in de weer. Als je haar maar goed zit en je je lekker voelt. Wel merkwaardig en da’s echt mijn enige kritiekpuntje is dat die Kiri Te Kanawa zo’n korte tekst niet even uit haar hoofd had kunnen leren. Ook de drie meisjes van het achtergrondkoortje kijken de hele tijd op een papiertje. [tekst loopt door onder de video, wat dacht je dan?]

Zie je wel? Hier is die tekst. Want ook vorige week konden we bijvoorbeeld weer genieten van kersverse grafschriften op Plopjes Poëzie Blog. Ikzelf vond nummer LV er bovenuit springen:

ik mis het meest van al mijn katten
soms denk ik blij dat ik ze ruik
al is dat niet goed te bevatten
mijn kist bezit geen kattenluik

Maar ook deze mocht er zijn (nummertje LVIII):

in de levenseindekliniek
was ik zeer uitzichtloos ziek
er moet nu wel worden gezegd:
het uitzicht is hier even slecht

Please Add Me To Your LinkedIn Network - Luvienna
Please Add Me To Your LinkedIn Network – Luvienna

De Kunstrubriek van Heer Rozenwater tenslotte werd weer rijkelijk gevuld met foto’s, plaatjes en andere kunst & kitsch. En natuurlijk koppensuggesties en winnende koppen. De leukste vonden wij die van Luvienna (zie hiernaast). Maar ook Ad Hok had een paar goeie, kijk zelf anders maar even. Want wij gaan hier afsluiten, kom zeg, op zo’n eerste maart wil je naar buiten!

Wil jij deze week ook actief gaan meedoen? Ga dan eerst wat ikjes lezen, die staan ergens verstopt in of op de NRC, de krant die zo van lezersanekdotes zegt te houden. Stuur dan zelf een ikje in. Of scrol hier naar beneden en zeg iets. Dat mag en kan hier nog altijd met een fantasie-emailadres. En voor je het weet kan een citaat van jou, een foto van jou, een wat dan ook van jou, een hoogtepunt van de week worden.  De afleveringen van deze historische rubriek waarin alle hoogtepunten van alle afgelopen weken worden behandeld zijn elders op dit blog te raadplegen.A. Dapie

Reacties zijn welkom. Het wordt misschien best wel een prettige week. Als je vindt dat het geen prettige week moet worden, ga dan s.v.p. elders buurten.

Featured image (helemaal hierboven) is van Colin McMurry, geheel belangeloos ter beschikking stelde via die fijne jongens en meisjes van unsplash.com. Moet u ook eens heengaan, echt, doen hoor! 

Advertentie

Auteur: Bas van Vuren

Schrijver - Rijmer - Kijker - Stemacteur - Figurant - Kent beroemde mensen - Maakt liedjes - Doet iets met #ikjes - Want ja - Je moet toch wat

147 gedachten over “Het is vandaag 1 maart (113)”

 1. De bloemetjes zijn weer geplukt. Goede en waar nodig geestige samenvatting, blogbaas. Dat van die schone lei, dat lijkt toch elke keer weer te lukken. Fijn begin van de week.

 2. En over die ene dag extra, die volgens het Nibud de gemiddelde Nederlander dertien euro extra kost, alle voor- en nadelen tegen elkaar afwegend, daar denk ik nog even een poosje over na.

 3. Schrikkelseconden, schrikkeldagen, schrikkeljaren, vlieden als een schaduw heen, maar intussen is het toch maar mooi nog geen maart:

 4. Maar verder weer een puike intro van de verse week, die, vooruit, grotendeels in maart zal liggen. Genieten van de bloemetjes en de bijtjes, of het nou gewoon is of buitengewoon, is altijd goed.

  Aan jezelf vragen wat je van je schrijfsel vindt? Huu, da’s nog heul veul enger dan aan andere mensen. Gewoon en buitengewoon omdat je meestal je eigen ergste criticus bent.

 5. Dank je, Luvje, ik vond dit zelf best een puik intro, ik bedoel maar. ^^’

  Qua het Schandaal van de Schrikkeldag heb ik nog even proberen uit te rekenen welke datum het vandaag echt is, maar heb het moeten opgeven vanwege de complexiteit. Wat ik wilde doen is nagaan wanneer we voor het eerst de 29e februari hebben gevierd (dat was dus toen al 1 maart) en dan weet je dat het vier jaar later 2 maart was, nog weer vier jaar later 3 maart, enzovoort, tot aan heden aan toe. Kwestie van het aantal jaren waarin we schrikkel vieren door vier delen, en dat aantal in dagen bij 1 maart optellen, dacht ik in mijn aandoenlijke eenvoud. Helaas, er is niet uit te komen, zie onderstaand:

  Door [en:User:Tomruen] – Bestand:Gregoriancalendarleap.png, Publiek domein, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=6381920

  Met een timmermansoog schat ik dat het nu ongeveer 11 juni is. En qua weer klopt dat heel aardig.

 6. Uitgebreid intro, petje weer af.

  Huisgezinnen zouden zo’n 13 euro extra uitgeven op een schrikkeldag.
  Ik snap er steeds minder van. Drie jaar lang hebben we een kwart dag in moeten boeten om het in jaar vier weer terug te krijgen. U hebt een dag extra, zeggen ze dan. Doe er iets mee.
  De Aarde draait gewoon door, met of zonder schrikkeluren.
  We leven er niet langer of korter door.

 7. Oje, complottheorieën? Het is maar een aanduiding en je leeft er geen dag meer of minder door, lieve mensen, live with it, zou ik haast zeggen, ware het niet dat je dat toch al doet.

 8. O, dat laatste, van dat langer/korter doorleven, zei Ilona ook al, surrie. Geeft maar eens aan hoe waar het is.

  Evenzogoed een fraaie poging, Apie. Vergeet je niet ook te corrigeren voor de eeuwen, behalve voor die om de 400 jaar?

  En dan is er vast ook nog wel wat met millennia… 😉

 9. Ja, dat heb ik allemaal meegenomen, edoch, uit het hoofd en een beetje over de duim. Waar is NaamNomName als je hem nodig hebt?

 10. Mooi begin van de nieuwe maand, Apie. Je bent gelukkig weer helemaal hersteld van de vorige weekse dip.

  En neen, Luvienna, ik geloof er niks van dat mensen hun eigen ergste critici zijn. Als dat zo was, zou de helft van wat er aan romans verschijnt, 98% van de poëziebundels en 99% van FB nooit gepubliceerd zijn. En ook zou er nooit ook maar één tweet op internet gegooid zijn.

 11. @Plopje Dan is dat kennelijk mijn eigen privé-helletje. Gelukkig kan ik me er vaak overheen zetten door gewoon niet te lezen. :-p

 12. @Apie
  Wil je dan er dan ook even rekening mee houden dat bv pakweg 400 miljoen jaar geleden de aarde sneller draaide & er ongeveer 400 dagen in een jaar zaten?

 13. Nee, Plopje, toen was er nog geen kalender. We zijn pas ergens tussen 1600 en 1700 begonnen met dat ding. En toen had je de poppen meteen aan het dansen dus. Afschaffen net als de autoloze zondag, dat hadden ze moeten doen.

 14. 29 februari of 1 maart, het is mij om het even (al zijn beide data niet geheel ontoevallig juist oneven), de maandag laat zich immers niet door een datum dirigeren. Bovendien, is het niet zo dat we vandaag géén dag extra hebben doch de drie voorgaande jaren steevast een kwart dag tekort kwamen..?

 15. @Luvienna
  Nou ja, laat ik het dan anders zeggen: mensen zijn misschien wel hun eigen ergste critici maar dat zegt niets over hun kritische vermogens. Ze kunnen er alle kanten op volledig naast zitten. Troost je daarmee.

 16. Kei knappe terugblik op een veelbewogen schrikkelweek volgens de gregoriaanse kalender en de introductie van de maand maart, de lente bloeit al lang met sneeuwklokjes, crocus, narcis, helleborus voor de tweede keer zelfs, de blauwe druifjes weten van geen ophouden.

  Wat een weelde allemaal, prima de luxe blogbaas, nieuwe lente nieuw geluid!

 17. Wederom een allesomvattende terugblik, heel goed, we hoeven eigenlijk niet meer mee te lezen;)
  In deze extra dag geloof ik heel sterk, ik schrikkel er elke keer van en vraag me altoos af waaraan we hem verdienen; na vier jaar ben ik bekomen en dan is het weer zo ver. De kosten vind ik niet bezwaarlijk: kliekjes van gisteren en een voorschotje op de kost van morgen et volià, de buik is rond.
  Volgens mij is het de schuld van ’t Kapitaal maar wie weet wordt dit idee me ingegeven door de bittere armoede waarin we ons wentelen, de buurkatten en ik..
  Nog éénmaal over het gelike , daarna zal ik niet meer zeuren. De functie doet nu helemaal niets meer, ook niet onder de intro en de sterren zijn verdwenen. Nu probeer ik het niet meer, ik wil zorgeloos kunnen slapen.

 18. Bertie,

  Ik heb ook wel eens wat her en der iemand willen ‘liken’.
  Eigenlijk weet ik niet eens wat het betekent en wat het inhoudt.

  Maar ik dacht, je vind iemand wel aardig en denkt , kom op ik plus er wat tegenaan.
  Nee hoor, zo simpel is het niet.

  Je moet lid worden van een club waarover je al twijfels hebt ( facebook) en dan begint het pas.
  Vandaar dat ik het ‘ liken’ heb opgegeven en gewoon af en toe gewoon wat zeg in woorden wel te verstaan.

 19. Mooi,

  Ik word uitgenodigd een reactie te geven, om die vervolgens weg te modereren in de delen die alfa’s niet aanstaan. Want de alfasfeer is heilig. Ook op [gemodereerd]-niveau. Het optimalisatiecriterium is het getal dat de kijkcijfers aangeeft.

  Schrikkelseconde ontstaat omdat men tegenwoordig de tijd met atoomklokken meet – Zeeman heeft er een Nobelprijs terecht mee verdiend – aangezien die veel stabieler en nauwkeuriger zijn dan de omlooptijd van de planeet aarde. En omdat moeder aarde (v) onregelmatig beweegt heeft men afgesproken een keer per kwartaal al of niet een schrikkelseconde in te voeren.

  Voor details zoek op ‘leap second’ in wikipedia. Als je geinteresseerd bent frequenteer je dit blog niet, ik maak me geen illusies.

  Die aarde gaat steeds langzamer draaien, logisch want eb en vloed geven wrijvingsverlies. En niet zo weinig.

  De convergentielimiet is een omwenteling per jaar, (stelstaande zon aan het zwerk) zoals de maan ten opzichte van de aarde al een omwenteling om haar (maan zal wel vrouwelijk zijn gelet op moon-sick en de menstruatiecyclus) eigen as per maand, zodat we steeds de “voorkant” van de maan zien.

  En je weet, zelfs als alfa, die het van geheugen moet hebben, uitstekend vervangbaar door google. en niet van logisch redeneren en zelfdenkzaamheid, dat als een danseres in pirouette de armen spreidt de rotatiefrequentie afneemt, Dus al die hoogbouw helpt mee evenals de evolutie naar rechtop lopen; en de overbevolking ten gevolge maar raak neuken en de gevolgen afschuiven op de westerse wereld op uitnodiging van [gemodereerd] ,om de omlooptijd van de aardbol af te remmen.

  Plutarchus beschreef op (teruggerekend) een datum in maart
  in het jaar 71 met dagtijd en plaats een zonsverduistering en aan de hand van die beschrijving
  kunnen we terugrekenen dat de aardbol inmiddels meer dan geaccumuleerd 6 uur achterloopt.

  Waarom zou je je druk maken over kinds-kinderen en kinds-kinds-kinderen als uiteindelijk de zaak toch stopt. Beetje kortzichtig op lange termijn denk ik. Dus gewoon op kortere termijn denken,[gemodereerd] weren.

  Ieder betaalt voor de gevolgen van zijn eigen copulatiedrift en asociaal werkschuw tuig dat de hen aangeboren intelligentie slechts gebruikt blijkens wordpress.com om optimaal te kunnen profiteren op de hardwerkende belastingbetalers, kan doodvallen, zodat de baten aan de verdieners toevallen en niet aan de willoze niksnuts die hun tijd slechts besteden om hun sperma – omdat ze dat lekker vinden anders zouden ze zelfs dat niet doen .- rond te spreiden bij vrouwen van gelijke onkunne. Dat geeft lucht..

  Nog een weetje: schrikkeljaren zijn de jaartallen deelbaar door 4, UITGEZONDERD de jaartallen gedeeld door 100. en DAAROP weer uitgezonderd de jaartallen gedeeld door 400.

  Dat komt omdat de rotatiefrequentie van de aarde om de eigen as geen geheel veelvoud is van de rotatiesnelheid van de aarde om de zon is, Logisch, waarom zou die.

  [gemodereerd] en [gemodereerd] met de bloemetjesjurk en de bra van Zeeman eronder die ze in de afgelopen nachtdienst heeft verdiend, ik hoop voor haar dat ze met je eerste tweede of derde al of niet geregistreerde partner haar kinderen zo opvoedt als Drolley en ik de onze inmiddels AOW-gerechtigden deden, (Drolley staat voor de liefde/menselijkheid en ik voor de harde realiteit/wilskracht/presteren, beide onmisbaar dat weten we ook beide) maar ik heb mijn ernstige en hier wegens moderatie niet geventileerde twijfels over, ware het wel zo dan kunnen ze per persoon zo’n tien van het simulerende werkschuwe tuig middels de overmatige belastingdruk op hun nek torsen..

 20. Ze zeggen dat de DrieKlovenDam in China de rotatie van de aarde verandert, doordat het water nu zo diep is en zo zwaar.
  Daarmee zou ook de tijdmeting wel eens kunnen veranderen.

 21. Klare Taal schreef:

  “Maar ik dacht, je vind iemand wel aardig en denkt , kom op ik plus er wat tegenaan.
  Nee hoor, zo simpel is het niet.”

  Ja, om uw pseudoniem te bevestigen wil ik u voorstellen een t als aanvulling op “je vind” ter correcte aan de blogmester ter aanbrenging te verzoeken.

  Neemt niet weg dat het eigenlijk een anachronisme is, zoiets als vlees voorsnijden in stukjes en aardappelen snijden ten strengste verboden is, makkelijk bij sollicitatie om de status van “het nest” te beoordelen in de tijd dat er nog geen goegel bestond.

  Maar goed, natuurwetten wijzigen niet, ze worden hooguit nader gepreciseerd. Die hebben dus geen last van tijdafhankelijke alfa-mode-fratsen en anderer beoordelingscriteria die de vrije meninguiting (u kunt uitleggen waarom het al of niet meningSuiting moet zijn voor de periode tot de volgende samenkomst van de Nederlands-Belgische spelling(?S)commissie. ) beperken zoals op deze website herhaaldelijk wordt gedemonstreerd aan de hand van zelfgebakken moderatieregelgeving.

  Mijn advies: Houd u verre van Facebook. Twitter, LinkedIn wordpress, alles is doorgekoppeld teneinde al uw personalia en uw gaan en staan te kunnen registreren. Daarom wordt het allemaal gratis aangeboden.

  U mag zich al verheugen dat anderen niet uw naam misbruiken en accounts op dergelijke websites openen om namens u in persoon te gaan figureren.

 22. @Bertie 21:19
  Ik las ergens dat over 6 miljard jaar of zo het heelal uit elkaar getrokken wordt. Laten we ons eerst daar maar eens zorgen over maken. Want wat gebeurt er dan met al die schrikkeldagen?

 23. Plopje feb29 21:46

  Als ik jou was zou ik me eerst zorgen maken over de moordzucht van die vier katten van je.

  Na enig zoeken vind je dat in de USA 25 vogelsoorten dankzij katten zijn uitgestorven en in Nieuw Zeeland is het helemaal een ramp.

  Ik help de vogels door een bokking aan een touwtje in de richting van een zelfgebouwde kattenval te slepen voor het reukspoor. Iedere dag raak, dus dit jaar een meer, namelijk 366 katten. Hoe ik er van af kom? Ik rijd kort stukje naar de [gemodereerd]walkant, parkeer achteruit, open de achterklep en vervolgens de valklep en poesje ziet licht en de vrijheid en springt vrijwillig in de [gemodereerd]gracht. Zwemmen maar.

  In mijn studententijd leverden katten ingeleverd bij de portier van het fysiologisch lab in [gemodereerd] zwart een tientje op. Dat was toen – 70 jaar gelenen – voldoende om een week van te leven – vandaar dat ik jullie nu te woord kan staan als academisch gevormde drol, ik bedoel troll.

 24. Nu je het zegt Plopje, ja, daar zou de Eurotop over moeten gaan. Dit betekent iets, iets belangrijks. Misschien kan er een evenement van worden gemaakt met de schrikkeldagen als decor.
  Strak plan?

 25. Goed zo, Bertie, je liket wat mij betreft vanaf nu virtueel. Wel zo makkelijk. 😀 En zoals Klare taal aangeeft, iets zeggen met woorden is net zo fijn en misschien wel fijner. Kan allemaal.

  @Heer Morgenwater, het mag nog een ietsje puntiger, maar voor de rest best interessant. Wie u heeft uitgenodigd zullen we nooit weten, ik niet in ieder geval. Moet een misverstand zijn. Maar mag en kan. Binnen de betamelijke gronden zoals altijd, met een enkel {gemodereerd]tje gaat het best vind ik.

  Alsof de tijd heeft stil gestaan, het zou allemaal zo van de inmiddels geschrapte NRC-site kunnen komen. Taal- en spelfoutjes van elkaar corrigeren doen we eigenlijk al een tijdje niet meer. Is een beetje 2009. Henk en c.s. deden het ook, maar goed, dat waren Henk en c.s.

  Qua advies om ons verre te houden van de gratis aangeboden sociale media ben ik het in feite helemaal met u eens. De klant is het produkt. Het zijn de data waarop het grootkapitaal uit is. Maar we zitten in het web gevangen en gaan gelukkig op in de anonimiteit. Ik wil m’n whatsapp niet meer missen, hoor, voor geen goud, al moet ik er mijn BlackBerry voor aan de kant doen.

  Het verhaal van de katten klopt overigens, vooral in de USA wordt daar door buren en vrienden een behoorlijk drama van gemaakt, als je dus je kat buiten laat lopen. We zullen het dan maar niet hebben over wat sommige overspannen scholieren en politieagenten daar allemaal aan onheil kunnen aanrichten, tot de tanden bewapend, niet op vogels maar op onschuldige medemensen op schoolplein, in bibliotheken, bioscopen, en gewoon op straat. Het verhaal van die katten en die gracht heb ik volgens mij al een paar keer bijna letterlijk zo gezien. Kan dat? Goh, ben al bijna net zo lang van stof. Twitter is zo gek nog niet.

 26. @Pawi: Gisteravond kwam in de, overigens in velerlei opzichten zeer geslaagde, documentaire “Langs de oevers van de Yangtze” ook een opmerking voorbij dat het door de Drieklovendam ontstane, circa 630 km. lange, stuwmeer inderdaad een effect op de draaiing van de aarde zou hebben. De mogelijk corrigerende werking van Schrikkeldag daarop bleef daarbij verder onbesproken…

 27. dinsdag 1 maart 2016

  Held

  Vanochtend ontvang ik een appje van mijn dochter. „Mam, je bent een held!” Leuk om te horen, maar waarop is dit gebaseerd?

  Een uur later volgt een tweede appje: „Man, man, man, wat is dit heftig.”

  Dan realiseer ik me dat ze co-schappen loopt op de afdeling verloskunde. Voorlopig geen oppasoma, denk ik, en ik geniet van mijn rustige koffiemomentje.

  Nicol Kampert

 28. Dat Aarde nu al 6 uren achterloopt, dat intrigeert me. Ze kan beter niet te oud worden, wie weet hoeveel uren er bij komen. Blessuretijd, mag ik hopen.
  Een sf-schrijver zou hier iets mee kunnen doen.
  Ik ga naar bed en droom er misschien van.
  Goedenacht iedereen.

 29. @harremanz, ja, het wordt doodgezwegen, het is een complot zei ik toch? En de Chinezen zitten er dus ook in. Zijn we klaar mee.

 30. Test
  Seoson’s Greetings
  De kracht van ’n blog: Het spijt me.

  Ik reflecteer , dat ik me het niet kan herinneren, voor het laatst excuses heb aangeboden.

  Van WF Hermans ” Nooit meer slapen” is een trailer. die ga ik op deze site plaatsen.

  Ik heb van Indra, nog geen bijdrage gezien, dat ik inmiddels naar ’n volgende test fase , geschakeld ben: van “naief” zoals ze dat noemt naar “Naar puber fase” :

  Spotlight, de functie van de pers belicht, de nrc redaktie bespreekt .
  gezamelijk .

  We volgen de nrc.
  Zeg wie je bent, verschuil je niet achter wat dan ook, neem stelling. Plaats er desnoods ’n prentje bij. In het uiterste geval citeer je FB?
  Ik begrijp van één Uwer, dat FB wel echt helemaal oud, is, misschien wel achterhaald? Ik mag u zeggen dat de posts die ik krijg, vnl van buiten Nederland zijn. Mij ’n aardige inkijk geven, in wat anderen bezig houdt.

  Natuurlijk Apiedapie, heel erg bedankt voor het modereren. Dat is heel erg 2016!

 31. Het is een fascinerende verzameling plaatjes, Anders. Morgen graag eentje van een poesje dat een ander poesje van de trap afslaat.

 32. Excuses voor de onjuiste kop van dit verhaal, vandaag slaat die natuurlijk nergens meer op.

 33. @harremanz, ja, heel mooie documentaire van Ruben Terlou. Daar heb ik het uit, van dat water dat zo diep en zo zwaar is.

  De moeite waard om te bekijken via ‘uitzending gemist’.

 34. Grinnikicoontje: “De grootste waterkrachtcentrale met een capaciteit van vijftien keer Borselen ..” Borssele noemden wij dat vroeger! De centrale dan, het dorp mag je op meerdere manieren schrijven. Eigenwijs mannetje dat ik me d’r een ben. Zijn we net de zeloot kwijt, ga ik over kleine mieredingetjes beginnen. Zucht.

 35. Nicol wil vooral zeggen dat ze een knappe dochter bezit en daar een geschikte man voor zoekt. En natuurlijk dat ze graag gesponsord wil worden door Douwe Egberts.

 36. Er zijn van die dagen, dat je Nooit meer slapen, van WF Hermans nog eens wilt lezen. Op reis met iemand,, die niet door iedereen wordt begrepen, dan wel zijn plek moet vinden.
  Er zijn er, die moeiteloos ander werk van Hermans citeren.
  Ze zijn ook onder ons, gelukkig.
  Ik zal proberen de trailer van Nooit meer slapen te plaatsen. deze week , zowel hier als op drasties te plaatsen als het lukt met mijn planning., Moet daarvoor naar ’n andere locatie, met andere wifi, die de pc van JdeW niet herkent.,
  Het plezier om daar te plaatsen, plus de commentaren al daar wegen ruimschoots tegen de extra inspanning op.
  .
  Ik maak even, zij sprong, als je de dagelijkse flow niet meer kunt plaatsen, creer je je koffiemomentje.plus ik zou zo graag…

  Ik creer dat koffiemomentje zelf.
  Ik maak daarbij tegelijkertijd de dagelijkse tekst op ons communnicatie-bord, zo’n white board: Wens iedereen in het pand ’n mooie dag, met daarnaast het thema van de dag.

  Apiedapie, bedankt voor het modereren.
  Naar FB waar ieder normaal mens het moois al vanaf heeft gehaald.
  Oh, heb na enig click werk, begrepen hoe de basis werkt.
  De obrengst zijde is ’n vaak persoonlijke invalshoek, op wat er iun de wereld gebeurd.
  Neen, geen details.
  U krijgt hooguit ’n prentje te zien, waar ik dan wat triviale tekst bij maak.

  Apiedapie bedankt voor het modereren.

 37. *Apie 10:53
  Dat is de begeleidende tekst met een foutje, klopt. Nou de uitzending nog even bekijken. Gaat over de mensen die hun huis onder water moesten achterlaten om hogerop te gaan wonen. Het verdriet daarover durven ze bijna niet hardop uit te spreken.

  Aan het einde zingt een vrouw wat haar man en zij niet durfden te zeggen.

 38. Apiedapie, je raakt in 1 vraag ’n aardig aspect van “Ik zou zo graag, ’n foto ’n cartoon.
  De werkelijkheid is als altijd weerbarstiger, ik speur FB af, click hier en daar wat, als je 1x ’n paar prentjes hebt, komt vanzelf de associatie.

  Er gebeurt zo veel, dat ik nauwelijks tijd heb om…..veelal krijg ik info van inwoners zelf. Die plaatjes zijn vaak wat persoonlijker dan docu’s voor ’n breder publiek.
  Mijn FB is dus zeg maar langzamerhand ’n verzameling van wat mij boeit.
  Oh, dan komt de 2e fase, gericht iets zoeken. Je vraag spoort die wel met het concept hier?

  Ik kijk er naar. Hahaha Als ik het vind,! Haha

 39. Pawi 10.47

  Dank voor je link naar die prachtige reportage over de Yangtze.
  Ik ben net klaar met kijken.
  Ontroerend einde met dat lied van die arme vrouw, zou ze nog represailles kunnen verwachten, vraag ik me af.

 40. Voor Apiedapie
  Poezen genoeg, ook op de trap, niet één prentje gezien om op door te gaan.

  Dichter bij het “ikje” Het zelf gecreerde koffiemoment ,
  Zojuist ’n prentje gemaakt van het bord van vandaag. Komt-ie

  of beetje uitzoomen:

  Apiiedapie dank voor het modereren.

 41. Ja, mooi he Klare taal? Al Rubens reportages zijn zo goed als deze, maar hier durft hij eventjes brutaal te zijn. En houdt hij mensen die het over corruptie hebben ver buiten beeld.

  De zingende vrouw zou verraden kunnen worden door iemand in Nederland, lijkt me. Misschien is het in China zo, dat je wel een lied mag zingen over onrecht, maar er niet over mag spreken. Geen idee.

 42. Ja, echt geweldig pawi, die serie over de Yang Tze.
  Afgelopen zondag een paar achtereen bekeken via Uitzending Gemist.

 43. Klare Taal
  In FB kun je dan vragen aan degene die inzend van hoed en rand?
  Bovendien is het misschien mogelijk momenten , die jou aanspreken, te toetsen, of ze mogelijk gemanipuleerd zijn…??
  Kritisch zijn met alles wat je krijgt aangeboden.

  Apiedapie bedankt voor het modereren.

 44. Ooeh, Apie en Paul Andersson
  kan het niet laten.
  Begint wat op Fb te lijken misschien maar foto’s van de kat krabt de krullen van de trap e.d. heb ik ook niet.
  Maar dit filmpje wel:

 45. Ja die bedoelde ik, Ilona! Er zijn er heel veel zoals deze, DWDD vertoont ze vaak. Ook een leuke over een hondje die een lapje van een grote hond steelt, vanonder een stoel. Ja ik weet het, je moet erbij geweest zijn 😀

  Anders, je hebt nu ongeveer een stuk of vijf keer “Apiedapie bedankt voor het modereren” geschreven, zit je toetsenbord vast, of je denkhoofd, wat bedoel je ermee? Ik modereer jou en met jou alle anderen alleen als je iets onbetamelijks opschrijft of een andere reageerder stalkt. Volgens mij is het al weer een hele tijd geleden dat jij in die zin gemodereerd bent, toch? Of bedoel je het niet sarcastisch, maar ben je blij dat ik ook jou hiermee in bescherming neem tegen vuilbekkerij van echte trollen? Dat zou ik zo leuk vinden, gewoon eens een echt gemeend compliment. Ga zo door in ieder geval, net zolang tot iedereen op je Facebook zit. Keigezellig.

 46. Van de Yangtze had ik een klein stukje gezien, dat was al mooi. Bedankt voor de link Pawi, ik ga hem nu helemaal bekijken.
  Ilona’s hondenfilmpje komt me bekend voor, het soort filmpje. Ik zat ook op Facebook, ooit 😉

 47. @ Morgenwater,

  De ontbrekende t in je vindt is inderdaad een smet op mijn blazoen, het zal hopelijk nooit meer voorkomen.

 48. woensdag 2 maart 2016

  Tramhalte

  De tram komt er aan. Terwijl ik naar de deur loop, komt er van de andere kant met grote haast een jongeman aan en doe ik (een wat oudere heer) uit voorzorg een stap terug om bij het instijgen niet ondersteboven geduwd te worden. Tot mijn verrassing doet de jongeman op het laatste moment een stapje terug en laat mij voorgaan. Eenmaal binnen, bij het inchecken, kijkt hij mij aan en zegt, misschien ietwat meesmuilend: „We zijn niet allemaal klootzakken.”

  Hans Mulock Houwer

 49. Denk ik nu aan:
  Een zus en haar kinderen fietsten tussen de velden.
  Onverwachts verscheen er een rijtje koeien dat de weg overstak. Geschrokken stond zus stil; een van haar kinderen vloog van zijn fiets af en verschool zich achter een heel dun boompje.
  Hij bleef stokstijf staan tot de koeien weg waren.
  Zou een ikje kunnen zijn als het minder lang geleden was..

 50. Apiedapie
  Gezien de reactie : Ja , dit is het, concludeer ik dat jouw vraag aan mij om : ’n prentje te zoeken of iets dergelijks waarbij de ene poes de andere naar beneden mept, niet meer relevant is.
  Het filmpje , dat dichbij jouw verzoek komt, is ’n voorbeeld, hoe dieren elkaar helpen bij.
  Er zijn er hier, die ’n jarenlange ervaring hebben met FB , in vergelijking met mij. Misschien kunnen zij je verder, beter helpen?
  Er zijn nogal wat voorbeelden, in dit domein. Veel plezier, veel sterkte, veel lachen.

  In het “ikje” werd in de laatste zin: het koffie momentje , dat gecreerd werd.
  ’n Enkeling pakt dat op.
  Schrijfster zit tussen haar eigen wereld, en “wat gebeurt er?” in.
  “n Prachtig moment van reflectie.

  Het “ikje”
  Er zijn culturen, waar zoveel mensen met openbaar vervoer gaan, dat men nauwelijks tijd heeft om……de doorstroom is het belangrijkste. Bij instroom, of uitstrrom punten, staat bewaking of wat dan ook.

  Leuk sappig “ikje”.

 51. Nog even het “elkaar helpen” in het dierenrijk uit het ruime aanbod:

  dit prentje kan ook.

  Twee is genoeg. Als u nog meer wilt lachen: hahaha men kijke elders.

  Mooie dag.

  Wees kritisch op docu’s , die men uitzendt. Er kan zo maar ’n muur van corruptie, achter emotionele beelden schuilen. Veel plezier.

 52. Jij ook een mooie dag, Anders. Man, man, man, waar haal je al dat moois vandaan!


  (met haar 19 jaar is dit de jongste miljardaire van de wereld, een Noors meiske met een rijke sigarettenpapa; foto’s van de andere miljardairs zijn tikkie minder verrassend). Jaja, waar zouden we zijn zonder het AD?

  Surf ook eens naar Apies Facebook, u zult er geen spijt van hebben. Vandaag nog doen hoor. Leuke dingen!

 53. Ja dit grondeekhoorntje met bloemetje hebben we al eens gehad, ik meen bij de buren, koppenspel van lang gelee. Er staat me bij dat ik hem toen heb gewonnen.

 54. Allereerst dan ’n gelukwens dat je bij zo’n..(gefotoshopped??) plaatje ’n aardige tekst bedenkt. Ik kijk even of ik nog ’n voorbeeldje kan vinden.
  Lukt niet. Nu niet, wat ik zoek kan vinden.tiny pic werkt niet. Weg prentje……Volgende keer dan maar? Verschoning

 55. Ja,laatste rustplaatsje want op de volgende foto zien we hoe de krokodil langzaam verdwijnt in de hals van die reigerpauwscholverdief.

 56. donderdag 3 maart 2016

  Vluchtelingen

  Op een koude maar zonnige lentedag ben ik in de speeltuin met mijn kinderen. Op een bankje zit een buitenlands uitziend stel dicht tegen elkaar aan, ingepakt met mutsen en wanten. Ik denk onmiddellijk aan het azc dat vlakbij geopend is en spreek hen vriendelijk aan: dat zij meer dan welkom zijn in de wijk. Ze vertellen aan de ‘mainstreet’ te wonen. Ik knik enthousiast (daar staat het azc) en overweeg ze voor de koffie uit te nodigen. Wanneer ik informeer of hun kinderen hier ook naar school gaan is het antwoord: „Yes, they go to the international school, we both work at the university, you see.”

  Hilde Faber

 57. Seson’s Compliments

  Men keek hier onlangs naar ’n docu over China.
  Neen, niet over het corrupte deel, het deel dat achter de mooie uitdagend fraaie beelden de emoties wakker maakt.
  Ik mag hopen dat zo’n docu ingenomen waarde oordelen vooraf, enigszins nuanceert.

  Volgens mijn naief wereldbeeld, zou je alvorens, te toeteren eerst moeten afstemmen, wat speelt u, in welke toonsoort etc.

  Uit eigen beleving
  Bacoor, shopping mall (SM geheten) grote winkelcentrum (air-conditioned )
  Buiten de open lucht markt, voor klein genoegen, versnaperingen.
  Veel “squatter” onderkant van samenleving mensen.
  Kijk, zie die man daar? Ja, hij is de baas van de markt. Miljonair.
  Oh, onherkenbaar.

  De rijken , op hun beurt, zijn integraal, drie dimensionaal herkenbaar. Over verzorgd. Nooit alleen, altijd in ’n groep.
  De markt miljonair, loopt losjes overal tussendoor.

  Les geleerd: Schijn bedriegt …soms?
  Oordeel niet te snel.

  Man of All Seasons

 58. Opgevangen

  Categorie” Niet gechecked, onbetrouwbaar

  Het gerucht wil, dat reactant Test op Drasties ’n door Riverside geplaatst prentje, plaatst.
  Als bekend is Riverside wegens andere golflengte, het plaatsen op Drasties in het kader van het “ikje” , door JdeW geblokkeerd.

  Het gebruik van het materiaal van R. is op z’n zachtst gezegd opvallend.
  Geen wonder dat JdeW, blogmanager er snel bij is reactant “Test” te bevragen naar de herkomst van het Materiaal.

  Het antwoord van JdeW is dat er alleen sprake kan zijn van enige plaatsing van R. bij “koppen spel”.

  Dit bericht is ongecodeerd, niet gechecked, het is ’n gerucht meer niet.

 59. Categorie: Pressie groep
  Educatie
  Medium: poster
  Sender: A choir singer, conductor.

  Neen, U hoeft niet naar verweg, lobby voor muziek hier op school.
  Leer luisteren.
  Heel af & toe, ’n aktie poster…….? Kan.?

 60. Hilde, andersom zou het wel een apart ikje zijn geweest. Een buitenlands uitziend stel in het auditorium beklimt het spreekgestoelte, studenten wachten aandachtig tot het hoorcollege begint, en hopla, het stel vraagt in gebrekkig Nederlands waar de uitgang is.

 61. vrijdag 4 maart 2016

  Vrijdagmiddagborrel

  Na een week hard werken zit ik met vijf collega’s in een café aan de vrijdagmiddagborrel. Een beschonken man, zwanger van bier, komt aan onze tafel staan en vraagt: „Zo dames! Alleen?”

  Noor Agter

 62. Wat gezellig, dat u hier ook bent.
  Wat te vertellen?
  Ik zit in stijf, strakke planning:
  Heeft u nog “hulpstukken” nodig..of gaat het zo?
  Toch niet in ’n fiat 450 ?
  Nou, even dan?
  Misschien bent u wel de start van ’n onvergetelijk, herinner jij je nog die man, toen na de borrel, aan onns tafeltje kwam…Wie weet????

 63. Mijn verzameling “downloads” kan ik systematiseren.
  Als ik tinypic gebruik zit er bijna geen systeem, in het zoekgedeelte.
  Het vinden van het gewenste prentje kost nogal wat tijd.

  Terzijde ik heb van de paar prentjes, die ik downloadde me altijd gemeld, dank dat ik je prentje mag lenen. Daar zijn aardige contacten, “friends” uit voort gekomen. Sterker, men presenteert foto’s over aanpalende zaken, beetje humor.

  Ik stel vast dat er hier reactanten zijn , die zonder iets te melden foto’s die ik lever, op Drasties plaatsen.
  JdeW maakt daar , terecht ’n opmerking over.

  Pontius, dank voor het plaatsen.

  ’n Republikeinse presidents kandidaat wordt afgebrand.
  House of Cards komt er aan.
  Mooiste opmerking :
  Underwood plugt zijn vrouw als candidaat bij……..”Dat kan in realiteit helemaal niet, dat is tegen de regels.” Betere reclame voor de serie is niet denkbaar.
  Ook Underwood zou gehakt maken vab Trump.

  Mooie vrijdag, voeg iets toe, geef die ander ook de tijd, iets leuks te laten zien.

 64. Het is een heel mooie site hier, verdomd als het niet waar is. En verdomd als een heleboel andere mensenembryo’s dit ook niet vonden anders waren ze hier vast niet gekomen zijn.
  Ja, niet alles is logisch en daarom hou ik o.a. van Luv en Indra en ach, wie het niet mag Apie is er ook een van.

 65. vrijdag 4 maart 2016

  Wereldprobleem

  Hij helpt me al jaren op de gemeentewerf met uitladen en heeft een lichte geestelijke handicap. Hij wilde duidelijk dingen aan me kwijt, in een monoloog kwamen alle wereldproblemen voorbij. De kredietcrisis, de problemen in de gezondheidszorg, de grote werkloosheid, het klimaatprobleem, de vluchtelingencrisis, voor alles had hij zijn eigen oplossing bedacht. Na 25 minuten kwam ook het onvermijdelijke „kwartje van Kok” in beeld, het werd hoog tijd dat dit eindelijk terugbetaald werd! Toen ik wilde vertrekken, zei hij: „Weet u wat het allergrootste probleem is, meneer De Weide? Er wordt te veel geouwehoerd in de wereld!”

  Coen van der Weiden

 66. zaterdag 5 maart 2016

  Shirtjes

  Iron Man Ecuador 2001, staat er op zijn shirt. De volgende dag Dam-tot-Damloop 2009. Weer een dag later Triatlon Rotterdam 2004. Ik schat hem begin 70 en hij traint, net als ik, dagelijks in ons sportschooltje in de Jordaan. Hoe meer shirts, hoe dieper ik buig voor deze kranige bonk. Ik laat mijn fantasie de vrije loop over hoe hij de wereld rond heeft gerend, gefietst, gezwommen.
  In de sauna ben ik even alleen met hem: „Hoe was die Iron Man?”Hij kijkt me vragend aan. Ik wijs naar zijn shirt. „Oh! Die zijn niet van mij hoor, die komen van mijn broer. Die wil er niet mee pochen. Ik draag ze alleen maar.”

  Carolien Oosterhoff

 67. Seoson’s Greetings

  Onderweg naar, eeuwig gegeven, fysiek , in geestelijke groei…..

  Terzijde
  Op FB zijn er, in velerlei pluimage. Gelukkig. Beeld, tekst, geluid, kleur wat al niet.
  Het is ’n bestendig gebruik, dat wanneer men iets overneemt, waar dat kan, men dat meldt.
  Op deze wijze heb ik “friends” mogen ontmoeten, wereldwijd, die elkaar respecteren, delen: Kijk, dit boeit mij.
  Ik heb daar ’n goed gevoel bij.
  De musicus, die oefent, met de video aan etc.
  Prachtige plaatjes van overal.

  De variant is dan, ’n foto , van mij, door één van u , ongevraagd, op Drasties afdrukt. in Plaats van Anders mag ik deze foto op Drasties plaatsen?

  JdeW merkt het “handschrift” van de foto: Die is van Riverside.
  Omdat ik op Drasties ben geblokkeerd, wordt de foto verwijderd.
  Ik kan me geen beeld vormen van de toegevoegde waarde van de aktie.

  Het downloaden van foto’s past in ’n frame: Dit vond ik toen mooi, boeide me.

  In het dagelijkse leven, komt het natuurlijk ook voor, dat men pronkt met andermans veren. Oh, moet dat op die manier?

  Het zijj zo.

  Het “ikje” is van dit tijdvak. Iemand, die het leuk vindt om, die vraag je…wil jij?….. Ja, waarom niet?

  Mooi weekend gewenst
  Seasoned Traveller

 68. Dank je, Mark, ja die foto’s van Anders fleuren de boel mooi op! Kijk die kameel nou, hahaha! Ergens heb ik hem al eens gezien …. Jij ook een mooi weekend, Anders.

  Pontius dank voor de ikjes. Zowel die van Coen als die van Carolien mogen er wezen hoor. Mooie schetsen, beeldend, beknopt, je ziet het voor je en met een glimlach draai je je nogeens lekker om. Want het is tenslotte zaterdag. Zzzzzz …..

 69. “Ik heb aanzien verruild voor privacy” Keimooi interview met Femke dat ik me d’r daar aan het lezen ben op de tablet. Fijne krant toch die Volkskrant. Fijne site ook die Volkskrant site.
  Met mooie foto’s van Robin de Puy. Kledingadviezen: staat er gelukkig niet bij. Er is een foto waarop ze er uit ziet als Pipo de Clown. Maar die andere zijn keimooi. Ze zegt allerlei rake dingen over de politiek, de journalistiek, en kan heerlijk relativeren, kijk, daar houd ik dus van.

  Allemaal lezen mensen! Via Blendle maar een kwartje. Meer dan waard. Femke, de beste Minister van Ontwikkelingssamenwerking en Handel die ons land nooit gehad heeft …. 😦

 70. Gisteren zag ik te laat dat het ikje in de middageditie een ander ikje was dan die in de NRC-next van gisererochtend. Excuses.

 71. Grappig, er staat ook een interview met haar in de NRC.
  Tomeloze energie, geestig en eerlijk. Ook over haar kleine leugentje om bestwil.

 72. En wij van het blogmanagement feliciteren Pawi met het scoren van de 100e reactie op de ikjesdraad, zoals bekend is dit doorgaans goed voor een lepeltje, al naar gelang de voorraad en luim. Dat wordt spannend maandagmiddag!

 73. Dit zijn overigens de meest gebruikte zoektermen van vandaag, waarmee men dus somehow op dit blog is gekomen:

  vrouw aanhalig, bloot kontje, stokbrood in je billen, kat opeten

  o_O

 74. 😆 Bertie.
  Als het een beetje meezit met voorraad en luim, lijst ik hem in. Of laat ik hem quasi nonchalant op een opvallende plek op het aanrecht liggen.

 75. Ook jij kunt er eentje winnen, Bertie. De 200e is nog maar 93 reacties verwijderd. Doe je in een uurtje!

 76. @Apie, Met elke aanwijzing voor Bertie knabbel je er weer een getalletje af. 😉

  Oeps, nou doe ik het ook! 0_O

 77. Goed zo, Bertie! Ik heb het niet bijgehouden maar je stoomt steeds dichter naar de 200e reactie op. 🙂

 78. En hier is het fris en zonnig. Vanmorgen rijp op de daken en het gras.
  De mist en gladheid en dus code geel gemist…

 79. Gisteren sneeuw in dikke vette vlokken, maar vandaag al de hele dag regen, regen en nog eens … regen. 😦

 80. Even de zinnen verzetten dan maar?

  Kort geleden zag ik in Het Uur van de Wolf de film over Jeroen Kramer, van oorlogsfotograaf gekanteld naar fotograaf van het gewone leven. In Beiroet. Dus niet helemaal gewoon.
  Zijn vriend Sjors Swierstra maakte de documentaire.

  Het is helaas niet meer terug te kijken. Maar wel is er de crowdfunding site van Kramer, aanradertje vind ik:

  http://jeroenkramer.com/private/

 81. Qua Pier, was er laatst nog, die is eigenlijk best aardig geworden. Ze hebben hun best gedaan. Niet het platte volksvermaak, maar een tikkie Angelsaksisch seacoast design. En je kunt er bij de ingang selfies maken met je lief op een schommelbankje!

 82. Het blijft bijzonder fascinerende televisie en geschiedenis, zeker met de kennis en het inzicht van nu 😦

  Nee, geheel off-topic, maar ja, heeft deze draad een topic? Nou dan!

 83. En Zwolsman is ook weer in het nieuws. Die was toch eerste eigenaar?

  Die Pim, ik ga er straks naar kijken. Even Bertie helpen naar de 200, met ook nog ietwat inhoudelijke reacties. Elke keer een puntje inzenden is te gratuit, zou ze ook niet kunnen waarderen.

 84. Net Pim gekeken, lang geleden toch dichtbij, treffend en actueel.

 85. Heb het allemaal terug kunnen zien, dank voor de link.
  Ik ben het eens met Klare taal, die het in één knappe zin weergeeft.

  Hij werd inderdaad gedemoniseerd, zoals hijzelf al zei toen hij het over een mogelijke aanslag op zijn leven had. Niemand gaat vrijuit, hij noemt ze bij naam.

 86. Pim zag ik niet en ik ben de tel kwijt geraakt in de lepeltjesrace. Nou ja, we hebben nog roerhoutjes.
  Wel gisteravond naar de perikelen van Beatrix’ huwelijk gekeken.Uitleg gegeven voor de jonge visite, zij bestonden nog niet in dat jaar.
  Het viel me weer op hoe verliefd Beatrix was.

  Weer terug naar mijn gasten.

 87. Tja, en deze hieronder is een bijvangst in de search voor Pim Fortuyn. Ik was in die tijd niet in Nederland, en internet bestond nog nauwelijks. Nieuws uit Nederland kwam eens per week via de papieren “NRC weekeditie voor het buitenland”, een flinterdun stapeltje met velletjes van luchtpostpapierkwaliteit, op zaterdag, met een overzicht van het nieuws van een week of twee gelee.

  Enfin, een komplot dus, de JSF dus, Bilderberg, Herben, het industrieel complex etc etc. Ik weet niet wat ik er van moet denken. Er worden wel een paar heel erg toevallige toevalligheden benoemd, zoals die politie en die politiehonden die al binnen zes minuten (!) klaar staan voor het arresteren van V, zijn vluchtroute met een kei-omweg naar zijn eigen auto … En dan de ambulance die eerst voor een kapot hek staat en dan wordt weggebonjourd …. Toeval bestaat niet, zoals men weet ….

  Ooit weten we het, zo hoop ik, en stort ons hele wereldje van vertrouwen in elkaar. Of niet, dat hoop ik nog meer. 😦

  Oftewel, kwam die kogel nou van links of van rechts? Mijn gevoel en nekharen zeggen: van rechts. Maar zeker weet niemand dit, net zomin als wie Lady Di heeft vermoord, om nog maar eens een andere diva te noemen.

 88. Voor de goede orde: blogbaas dezes heeft nooit enige invloed gehad op het modereren bij de buren, gelukkig niet zou ik bijna zeggen.

  Het modereren alhier, daar ligt een klip en klaar moderatiebeleid aan ten grondslag. Het is fair, het is eerlijk, het is consequent, het is redelijk en het is respectvol.

 89. pawi

  Interessante link ‘Une femme’ van Jeroen Kramer.
  Beiroet blijft boeien in deze tijden.

 90. maandag 7 maart 2016

  Autolessen

  Geslaagd! Dus gebak halen om het rijbewijs te vieren. „Pa, waar zit die knop?”

  Zoon zit in de bestuurdersstoel van mijn auto uit 2014, die nog geen startknop heeft. Wel een sleutel met een geavanceerd uitklapmechaniekje. „Pa, waarin moet zo’n ding?” Hij zoekt een vierkant gat ergens op het dashboard. Snel uitgelegd hoe de sleutel uitklapt en dat er een gat onder bij het stuur zit. Er gebeurt niets. „Pa, en nu?” Lichte paniek. Na wat oefenen in het sleuteldoordraaien komt er leven van onder de motorkap. Grote smile. Nooit geleerd in die 31 lessen.

  Jan Jacob Vos

 91. Season’s Greetings

  Door mij geplaatste foto’s zijn het gevolg van mijn inspanniingen op het net. Het is zeker niet de bedoeling om origineel te zijn, ze bieden eerder ’n aspect van wat mij aanspreekt. Het blijkt dat ’n enkeling van u zonder mij te informeren, deze bijv op drasties plaatst.
  Met dit elders plaatsen heeft niemand op deze site moeite. Het is algemeen geaccepteerd.
  Zo zijn onze manieren.
  Ik denk daar duidelijk anders over.
  Ik zal hier alleen ’n zogenaamde 2e lijn prentjes plaatsen, die zijn van mindere niveau.
  Het plaatsen op FB ondergaat hetzelfde lot.

  Herkent u ’n prentje, da’s dan mooi. Is voor mij niet relevant.

  Aandoenlijk is hoe de community met het weekend nieuws omgat.
  Fortuyn en Femke.
  Las u het villeine commentaarr van Plasterk over Femke: Er waren lijsten met namen, met dit verschil, zij hielden het stil…..

  Hoe aktueel Fortuyn ook moge zijn ik vond wat de nrc, over Ben Bot wist te melden, ’n klasse spannender.
  Rupsje Nooitgenoeg.?
  Bot hoefde het nrc artikel niet te lezen. Opdrachtgever mocht op het matje komen bij de minister.
  Niets daarvan hier.

  Oh, Jan Jacob, wacht tot de goede motoriek op gang komt. Alles sal reg kom.
  Ik wens u ’n mooie week.

 92. @Gastrol “… ik ga ter ruste, met het vaste voornemen mijn tijd beter te besteden.” Ja, doe dat maar. Schandelijke praat zoals nu weer met betrekking tot Ingries … man man wat laat je je kennen. Zelfs de smerigste trol doet dat hier niet, dit is gewoon de site niet voor dat soort smerigheid. Maar vandaar dus het door jou bejammerde modereren. Blijft nog wel een tijdje zo, wellicht tot in den eeuwigheid, of wellicht maak ik het mezelf wel een stukje makkelijker.

  @Anders, dank voor de mooie plaatjes, ze zullen een waardige plaats krijgen in het weekoverzicht. Het elders plaatsen is iets tussen jou en de betreffende sitebeheerder, mij maakt het niet uit, ik vind er hooguit iets van in de zin van creatief of niet, en ja, die site bestaat voor het merendeel van plukwerk van elders zonder bronvermelding. Zijn de plaatjes door jouzelve gemaakt qua fotografie dan kun je uiteraard bezwaar maken. Betreffen het plaatjes die jezelf ook van het internet of FB hebt opgepikt dan ligt het anders.

  Fortuyn, Femke, Plasterk, Ben Bot, ja d’r komt heel wat voorbij op zo’n weekend. De ritselaars vind ik persoonlijk het ergst. Ik houd meer van integriteit, open vizier en vooral veel humor en relativeren. Dat zie ik in beide eerstgenoemden – hoe verschillend ze ook zijn mogen – kei terug.

  Mooie week!

 93. Zegt u……..
  Komt hij naar Den Haag?
  – Ja, Gemeentemuseum.

  Judith 1

  Kan ik dit prentje copieren, en plakken waar ik wil..zonder het met u af te stemmen?
  Oh, er zijn er op deze site, die dat nu al doen. dit is promotie materiaal, Andere foto’s, daar ben ik zuinig op, met zorg uitgezocht. Niet voor hier. Eén keer ging dat mis. Men plaatste ongevraagd elders. Houd ik niet van.
  Hier is Judith.
  Ik neem aan dat u ’t verhaal van Klimt kent? Mooie dag.

Ik vind er dit van:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: