Beer poept bessen (141)

Photo: (c) 2016 A. Hok Productions, Beer bij bus
Photo: (c) 2016 A. Hok Productions, Beer bij bus

“Een aantal jaren geleden waren we in Denali National Park in Alaska. Voor ons geen stevige stappers, maar een comfortabele bus van waaruit wij veel natuurschoon hebben gezien. Op een gegeven moment kwam deze reusachtige grizzly beer op ons af. De beer liep langs de bus en deed langs de weg, vlak onder ons raam, zijn behoefte. Veel rode bessen gegeten, kennelijk.”

 

Photo: (c) 2016 A. Hok Productions, Beer poept bessen
Photo: (c) 2016 A. Hok Productions, Beer poept bessen

Het zal je maar gebeuren. Nou, onze geliefde reageerder Ad Hok gebeurde het. En hoe *huiver icoontje* Dat je de tegenwoordigheid van geest hebt om op zo’n moment de camera te pakken. Heel apart. Zie dat keuteltje vallen. Verser kan het niet. En dat allemaal uit de buik en darm van de beer, we willen het niet weten wat voor zooi het daarin is. En hoe het stinkt. Laat staan hoe een stevige boer ruikt van zo’n beer. Dan ben je blij dat een bus ramen hebt.  Ja die Hok neemt het ervan. Wil je het er ook van nemen? Boek dan hier jouw trip naar het park, zo ver is het niet weg.  Wij gaan hier intussen gewoon verder met ons suffe leventje.

Vroege Vogels maar dan zonder tjingeltjangel kamermuziek

De site stond vorige week in het teken van de natuur en van de dieren die daarin krioelen en vrolijk zijn. Zo was er een ikje van Jelis van Dolderen over het dubbele glas dat ze in haar appartement midden in een bosrijke omgeving liet aanbrengen. Geweldig voor het energieverbruik, voor het milieu, voor het lekker elitair opscheppen, maar ook voor de geluidsisolatie, zo zei een snuggere glaszetter. Om zich heen kijkend in de bostuin zei hij bedremmeld: „Maar je hoort hier natuurlijk alleen de vogels…” Om dapper te vervolgen: „Nou, die ben je dan ook kwijt.”

Alsof je die vogelgeluiden vanuit de huiskamer beluistert, gewapend met een afstandsbediening. Vroege Vogels maar dan zonder tjingeltjangel kamermuziek. Er is toch niets zo prettig dan de balkondeuren wijd open te zetten en onthaald te worden op getjitter en getjatter? En dan snel huiverend naar binnen naar het geknisperknasper van de open haard. Blijven zetten dus dat dubbele glas, ook in bosrijke omgevingen.

161121kat1De kat van Anne-Sophie Bruylants was in de achillespees gebeten. De wond was “miniem” volgens de in allerijl geraadpleegde veearts. “Hij lijdt aan een gekrenkt ego, mevrouw” voegde de geinponem er nog aan toe, terwijl A.S.B. in katzwijm lag. Zij dacht immers aan een “nakende dood”. Tja, dat heb je weleens.

Het ikje leidde tot de aloude kat-honddiscussie. Zelf ben ik zoals bekend prokat. Want “honden zijn de laag-opgeleide tokkies in het dierenrijk, katten de hoog-opgeleide intellectuele elite die naar DWDD en Pauw kijkt.”

Klare taal verklaarde totaal “anti-kat” te zijn, “uit hart en ziel”.  Zij bekritiseerde de fijnbesnaarde hoogopgeleide kattenliefhebber die zijn lieveling overdag loslaat en haar uitwerpselen laat dumpen op een vaste plek bij de buren. Terwijl de hond van tokkie meestal in het park wordt uitgelaten op vaste plaatsen. En de modale tokkie is volgens haar voorzien van een speciaal zakje om het ongerief op te vangen.

Het weerwoord liet niet lang op zich wachten: “De kat bedekt na gedane zaken zijn droge keuteltjes netjes onder een laagje zand. De hond loopt weg van zijn smerige smurrie. Na mij de zondvloed, laat die kinderen maar lekker uitglijden, laat die gore bolus maar lekker dampend stinken op de stoep van een nette winkelstraat. De kat staat geeuwend op als baasje thuiskomt en dan komt ze soms wel en soms niet even een kopje ter begroeting geven. De hond staat al een half uur kwijlend tegen de deur te springen en rijdt als een tochtige hengst tegen het been van baasje aan.”

161121kat2Bertie zat meer aan de kattenkant, minder aan die van de “goudvissen, guppies, hamsters, cavia’s, kip, konijnen, salamanders/hagedissen, en weetikveel welk gespuis er binnen gebracht werd.” Ze draafde door toen ze dacht te weten dat katten “altijd mooi” zijn. Iets wat onder deze link genadeloos wordt gelogenstraft.

Luviennas heerlijk snedige commentaar: “Dat ze de hele wereld hebben moeten afreizen om 30 lelijkerds te vinden zegt voldoende over de schoonheid van het kattendom.” En ze verklaarde “honden zijn heerlijke lieverds, trouw tot voorbij de dood, houden meer van je dan jij van jezelf.” 

161121kat3Pawi’s eerste kat (en meteen de laatste) luisterde “alleen maar naar haar het etensbakje als dat gevuld werd”. En nu is ze dus voor de hond. “Lieve trouwe metgezel, voelt verdriet aan en troost, is altijd blij je weer te zien, maakt grapjes (…) Loopt voor je uit maar kijkt vaak om, om te zien of je hem nog bijhoudt …”  Ad Hok had zoals wel vaker het laatste woord met een droog “Ik heb die controverse tussen honden- en kattenliefhebbers nooit begrepen. Je kunt toch van allebei houden. Hetzelfde geldt voor The Beatles en The Rolling Stones.” Hopen dat Trump deze wijze man in zijn team opneemt, ja, dat meen ik. We gaan anders echt teveel oorlogen en ander ongemak tegemoet.

Foto: (c) Pawi & Chaperon, 2016, Kasteel Hunedoara
Foto: (c) Pawi & Chaperon, 2016, Kasteel Hunedoara

In de nieuwe aflevering van Pawi’s reisverhaal, waarin ze zich dit keer afvraagt of Roemenië niet het land van forten en kastelen is, ging het over het kasteel van Hunedoara, gerestaureerd met steun van de Europese Unie, laat Wilders het maar niet horen. Over fort Alba Iulia, nee niet lulia zoals sommigen abusievelijk lazen, het is een hoofdletter I (ie!). Van Julia. Het witte kasteel van Jula, wat die i erin doet zullen we wellicht nooit weten. En het ging over Kasteel Bran, een toeristenval, omdat het zogenaamd het kasteel van Dracula zou zijn. In de volgende aflevering, zo kondigde zij al aan, gaat het over beren en wolven die er niet meer zijn, in de Karpaten. Dus dat belooft nog wat. De foto’s waren opnieuw uitzonderlijk mooi.

Wil jij deze week ook actief aan deze leuke rubriek gaan meedoen? Ga dan eens wat ikjes lezen, die staan ergens verstopt in of op de NRC, de krant die zo van lezersanekdotes zegt te houden. Stuur zelf een ikje in. Als dat teveel werk is, scrol hier naar beneden en zeg iets. Dat mag en kan met een fantasie-emailadres. Voor je het weet kan een citaat van jou, een foto van jou, een wat dan ook van jou, een hoogtepunt van de week worden. Heb je inspiratie nodig? Je kunt alle afleveringen van deze rubriek elders op dit blog raadplegen.

A. Dapie

Reacties zijn welkom via apie@apiedapie.com of bij mij zelve: bas.vanvuren@gmail.com. Het wordt misschien best wel een prettige week. Als je vindt dat het geen prettige week moet worden, voel je dan vrij om elders te gaan buurten. Wij doen dan gewoon hier onze eigen dingetjes en jij doet de jouwe daar. Moge alle levende wezens gelukkig zijn. Ja, jij ook.

 

Auteur: Bas van Vuren

Schrijver. Rijmer. Kijker. Kent beroemde mensen. Maakt liedjes. Holland Douze Points.

217 gedachten over “Beer poept bessen (141)”

 1. We zijn er vroeg bij vandaag.
  Bram is vermoedelijk zelf nog het meest ontroerd, maar het blijft een aardig ikje:

  Afronden

  Met mijn leerlingen uit de brugklas hebben we het de hele week over het afronden van decimale getallen gehad. Die vrijdag overlijdt mijn oma. Als ik op maandagochtend aan de klas vertel wat er in het weekend is gebeurd zijn ze beteuterd stil.

  Dan vraagt iemand voorzichtig hoe oud ze is geworden. Maar liefst 96 jaar! Dat vinden ze heel oud. Ik vertel dat ze over een paar weken jarig zou zijn geweest. Dan roept een leerling van achterin de klas: „Dan is ze afgerond 97 hoor meester.”

  Bram van Laarhoven

  Geliked door 1 persoon

 2. Wat ’n geweldig blog Heer van Vuren.
  Poep, stront, compleet met leverancier.

  De wereld is in transitie maar hier schrijft Klare Taal : Wat voel ik me hier gelukkig op deze site.

  Als je de snelheid van twitter als vage indicator aanhoudt……jawel……Dan is dit het blog van uitwerpselen der dieren, breed uitgemeten, reisverhalen, als je de friends hebt op FB zie in 5 minuten 6 verschillende imressies over, voorzien van…..da’s interessant.

  Allemachtig, de transitie,tijd staat hier 360 graden stil. Ambitie is hier 3 keer nul,

  Voor de komende week , zie ik het somber in., het peil, onderwerpen.. Reactanten als Klare Taal , daar moet deze site het van hebben.

  Zijn er nog reactanten met ” De grijze diahree? van …Wij hadden toevallig de camera in de aanslag….

  Mooie week.

  Like

 3. Aanbieding

  Ik sta bij de kassa van een supermarkt. De kassajuffrouw laat alle producten over de scanner gaan. Bij het laatste product zegt ze:
  „Ze zijn in de aanbieding, één plus één gratis.”

  Ik denk even na en zeg haar dat ik er toch maar één nodig heb.
  „Groot gelijk”, zegt ze zachtjes, „Ik krijg er het maagzuur van.”

  Marijke Spekman

  Dat brengt me op een ideetje: vandaag twee ikjes voor de prijs van een.

  Like

 4. Natuur

  We zijn weer een weekendje op Schiermonnikoog. De kinderen (6 en 7) dartelen om het huis, opgewonden over de savanten (fazanten), buizerds en hordes ganzen die ze zien.
  Toch leuk dat deze stadskinderen zo gemakkelijk zo enthousiast raken over de natuur.

  We genieten van de laatste herfstkleuren en vooral van de stilte; op dit autoloze eiland is het geruis van de zee zo goed als het enige geluid. Dat vindt ook ons zoontje, al legt hij dat iets anders uit: na het eerste nachtje slapen meldt hij verwonderd dat hij het wel gek vindt dat hij de hele nacht zoveel auto’s heeft gehoord.

  Antoinette Beijen

  Geliked door 1 persoon

 5. Om welk product zou het gaan? Ik krijg alleen van chloor drinken het maagzuur. Denk ik, nooit geprobeerd. Nergens anders van. Nou ja, van liedjes van Sjakie S. soms. Of nee, dat is meer iets voor kromme tenen.

  Eens met Bertie, Antoinettes ikje zou het beter doen zonder deel een.

  Like

 6. Hahaha, er zijn wel meer mensen die mijn maag in werking zetten ☻Fransje B. is er een van. Maar serieus, priklimonade doet me ook geen goed.
  Of ze bedoelde hebzucht.

  Like

 7. Ja! Hebzucht aanwakkeren, daar krijgt ze het maagzuur van.

  Aan de andere kant laat ik zulke acties zelden aan mijn neus voorbij gaan. Niet uit hebzucht trouwens, maar uit een afkeer van verspilling. Wat gebeurt er met die tweede rollade, dat tweede pak Brinta, die tweede fles chloor als ik hem niet neem?

  Like

 8. Detoxweekje

  Mijn vriendin staat op het schoolplein te wachten op haar negenjarige dochter. Zelf is ze net terug van een detoxweekje op een Waddeneiland, met allerhande vruchten- en groentensapjes ter ‘ontgifting’.
  Een moeder komt naar haar toe, maakt een praatje, maar kijkt continu onderzoekend naar haar gezicht. Als mijn vriendin vraagt waarom ze haar zo zit aan te staren, antwoordt de moeder: „Je ziet er eigenlijk niets van.”
  „Waar zie je eigenlijk niets van?”
  „Nou, je dochter vertelde dat je op botoxweek was, maar eigenlijk zie ik niet echt verschil.”

  Margriet Zuidgeest

  Like

 9. Brrrr.

  Morgen is mopperkont hopelijk terug voor het laatste ikje van de week.
  Ik ga wat lopen over de Rive Gauche, voor een intoxicatieweekend.

  Geliked door 1 persoon

 10. Afzeggen is geen optie, ik heb al kaartjes voor Parijs, die raak ik natuurlijk never nooit kwijt.

  Bertie, ik ga lekker genieten van cafe au lait, met suiker, van croissanten en ’s avonds wijn bij het eten. Geen groentesapjes. Wel de nodige cultuur. Uitwaaien kan later.

  Like

 11. Wow, Bertie. Ik zal een beetje Romance voor je meenemen op de terugreis.

  Wie weet zijn er nog kaartjes voor Parijs beschikbaar, die neem ik dan ook mee.

  Like

 12. Goeie reis, pawi! Lekker struinen tussen de boekenstalletjes langs de Seine (de mène? Nee, de sène) en de gevonden pareltjes doornemen onder het genot van een heerlijk glas wijn/een glas heerlijke wijn.

  Like

 13. D’r is maar een Wild Romance en da’s deze:

  Ook wij van het blogmanagement wensen Pawi & Chaperon een mooie reis met behouden thuiskomst. Ook in Parijs valt er het nodige te fotograferen, zonder wolven en beren, maar met mooie lichten en bruggen. Namens alle lezers: wij houden ons aanbevolen. Zelve was ik er nog niet zo lang geleden, de onschuld is een tikkie weg, maar het blijft de meest speciale stad die ik ken.

  Geliked door 1 persoon

 14. Une cantate de Noell van Honegger. Gisteravond live gehoord in de Philharmonia in Krakau zelfs met kinderkoor en nu al op apiedapie.com. Het is weliswaar nog geen Kerst maar van dit fraaie werk kun je niet vroeg genoeg kennisnemen. Ik ben weer thuis en zal morgen mijn taak weer opvatten.

  Geliked door 1 persoon


 15. Gefeliciteerd

  Ik loop ’s ochtends van mijn hotel naar mijn werk, onder het Amstelstation door, omdat dit de kortste weg is. Het is druk.
  Wanneer ik het station verlaat loopt er voor mij een onbekende man die met twee handen een rood pakketje draagt: een ronde vorm in een Dirk-tas. Terwijl ik de man inhaal bevestigt de geur van appel en kaneel mijn vermoeden: zelfgebakken appeltaart. Ik draai mij om en zeg, terwijl ik knik richting de taart: „Nou, van harte gefeliciteerd!”
  De man is even stil en zegt vervolgens: „Het is vandaag mijn laatste werkdag. Mijn contract wordt niet verlengd… Maar de collega’s zijn wel aardig. Vandaar.”

  Bas Brezet

  Geliked door 1 persoon

 16. Vandaag vanwege Sinterklaas geen nieuw weekoverzicht. Maar als kleine surprise een toepasselijk versje. Destijds al goed ontvangen bloosicoontje en al jaren rond deze tijd teruggevonden , opnieuw geliked en geshared. Het wordt een klassieker!

  Like

 17. Een gouwe ouwe, het beste paard van de stal.

  Ik wens allen een heerlijke Sinterklaas op deze stralende dag en hoop dat hij geen uitglijders maakt vandaag!

  Geliked door 1 persoon


 18. Mensenleeftijd

  Er wordt gebeld en terwijl ik naar de voordeur loop, sjokt onze bejaarde hond nieuwsgierig mee. De twee 11-jarige jochies op de stoep zijn meteen vertederd, willen hem graag aaien en vragen hoe oud hij eigenlijk is.
  „Dertien”, antwoord ik , „in mensenleeftijd zou dat eigenlijk eenennegentig jaar zijn, vandaar zijn grijze snuit.”
  Even is het stil, dan verbijsterd: „Wow, heeft-ie dus de Tweede Wereldoorlog meegemaakt!”

  Hilly Luteijn-Verzendaal.

  Geliked door 1 persoon

 19. Niet geslaagd voor de test.

  Dank aan mk voor het hervatten van het plaatsen van de ikjes.
  Ze zijn allebei leuk. Ik zag er ook nog een over de ouders van Sinterklaas, komt die later misschien?

  Like

 20. Alas, op eerder dag, toefden hier, pakweg ’n 6 tal reactanten. Men reageerde op ’n stukje “ikje” gepubliceerd in nrc.
  FB was toen in zeg, begin fase. Luitjes zoals ik, die gewoonlijk wat achteraan meehobbelen, konden, wel om ’n enkele reactie, ’n vage glimlach niet onderdrukken, dan wel ’n kamerbrede glimlachen maken over zoveel domheid bij reactanten.

  ’n Aankondiging van ’n tentoonstelling over WF Hermans,, wakkerde,sluimerende teksten nieuw leven in, Pawi zette alles woordjes naast elkaar, tot ’n voor haar doen, coherente tekst.

  Het zal in die dagen zijn, dat FB en onlangs twitter, de wereld gaat draaien, zoals hij doet.

  Het “ikje” krijgt langzaam, de functie, van wel zeer lichte verstrooing, immers hoogwaardige humor, dan wel weeerzinwekkende afschuw, twitter & FB geven (pseudo) nieuws vlot aan.

  Eerder verscheen op drasties ’n verzuchting van ’n reactant : Het meedoen aan de discussie over , dan wel randverschijnselen naar aanleiding van het “ikje” ik heb er geen tijd meer voor. Ik denk dat ik betreffende reactant begrijp.

  Gisterren passeerde me ’n berichtje over ’n muziekliefhebber te Breda. Wat de man had meegemaakt, raakte sublimatie. Welk ’n vreugde dat te delen: wat was het mooi.

  FB ’n platform van cultuur,
  Daar legt ’n “ikje” het ruimschoots af. Dat is geen vergelijking.

  In USA twittert men er lustig op los. Iedereen.
  Voor hen , die pas 200 jaar met protocollen werken, is dat even wennen.

  Bovenstaande regels passen hier niet. Ik realiseer me dat.
  Hier raakt men niet uitgekeken op de ontalsting van ’n dier. Het zij zo.
  Maar ik wil daar , bij zo’n groep, die dat leuk vindt om te zien, wat dan ook, daar wil ik niet bij zijn of bij horen.

  Luitjes bij drasties, die smaakvolle foto’s over grappige ontlasting van ’n dier, verwijs ik wel door.

  Like

 21. Musée de Cluny, Paris. Er is een tentoonstelling over Merovingische kunst, maar er hangt nog veel meer. Dit is een deel van een langwerpig paneel uit de negende eeuw.

  De doop van Jezus wordt hier uitgebeeld, waarbij Jezus zijn eigen water omhoogtrekt. Zo zie ik het tenminste.

  Een van de nog onbekende wonderen dus, naast die van over water lopen, water in wijn veranderen en brood vermeerderen. Mooi toch?

  Like


 22. Telefoon

  Ik sta bij de Bruna in de rij voor de kassa, als in de handtas van de vrouw voor mij haar telefoon voortdurend overgaat. Ik schat haar leeftijd achter in de tachtig.
  Ze maakt echter geen enkele aanstalten om de telefoon op te nemen.
  Als ze aan de beurt is zegt de caissière: „Mevrouw, ik zou hem maar opnemen, want misschien is het uw man!”
  Maar de vrouw schudt haar hoofd en zegt: „Dat kan niet, want hij weet niet dat ik hier ben.”

  Aad Stok

  Like

 23. Ja , bij Bruna, wat zeggen we ervan, grappig van dat oudje, zou dat bij de Atheneum boekhandel ook voorkomen?

  Daar in Cluny, prachtige afbeelding van Jezus, wiens water echt geen grenzen overschrijdt,
  Toeval of opzet?

  Och laat ons genieten van al die mooie afbeeldingen zonder vooroordeel.

  Like


 24. Slager Mohamed

  Het was donderdagavond en wij hadden zin in een lekker stuk vlees. Bij Albert Heijn waren de schappen al leeg en we besloten om te keren. Even verderop zit een islamitische slager, gekenmerkt door vriendelijkheid en luide islamitische muziek. Ik gaf aan wat ik wilde en hij zette zijn enorme slagersmes op het vlees om de portie aan te geven.
  „Minder, minder”, zei ik.
  De slager keek me verstoord aan: „Nee hè, buurman.”
  Net toen ik rood begon aan te lopen volgde een grote grijns. Wij lachten naar elkaar en ik liep de deur uit met meer dan waar ik voor gekomen was.

  Thomas Beelaerts

  Like

 25. Zoals meestal is het veel beter zonder de laatste zin.

  Hoewel, Beelaerts bedoelde misschien dat het meerdere dan waar hij voor was gekomen, bestond uit de humor van de slager.

  De humor ligt deze week in de winkels. Leuk ikje.

  Like


 26. Succes

  Het is druk in de boekwinkel. Veel mensen zijn op zoek naar een leuk, mooi of inspirerend cadeau voor de feestdagen, vermoed ik.
  Naast mij aan de informatiebalie vraagt een dame: „Ik zoek een boek met iets over succes of succesvol zijn.”
  De verkoper kijkt op van zijn scherm: „Daarvoor heb ik iets meer informatie nodig: succesvol werken, koken, of leven misschien?”
  Ik hoor een zucht: „Ach ja, natuurlijk! Eh…, leven, ja, doe maar succesvol leven dan.”

  Cécile de Rijk

  Geliked door 1 persoon

 27. Met mopperkonts reactie is de cirkel weer rond.
  Het begon met een beer en eindigt met de vaste ikjes plaatser alhier.

  Een boek over succes nodig? Lees de biografie van deze en gene!

  Like


 28. Tevreden

  Ik zit naast mijn zwaar demente moeder. Sinds een half jaar ligt ze, heel stilletjes, alleen nog maar op bed.
  Opeens zegt ze: „Wie ben ik?”
  Het is voor het eerst sinds weken dat ik haar kan verstaan.
  Ik zeg haar haar meisjesnaam, waarop ze zegt: „O, daar ben ik blij mee!”

  Florie van de Hoek

  Like

 29. Tja, is is een logisch gevolg van de vergrijzing, die toename in dementenIkjes.

  Hoewel ik pas ergens las dat de groei van het aantal dementen terugloopt en de gemiddelde leeftijd waarop dementie wordt geconstateerd oploopt.

  Dat was overigens in Amerika. Hier zal het dus wel stukken beter zijn. :-p

  Geliked door 1 persoon

 30. Ben nog lang niet dement maar het is hier zeer verwarrend…
  Apie verdwenen, enkele ouwe getrouwen (en ook enkele nieuwe getrouwen trouwens) doen wel vertrouwd aan. In elk geval, kiekeboe, allemaal!
  Wie is die Bas van Vuren trouwens? Kent iemand van jullie hem? Zijn smoelwerk komt me zo bekend voor maar ik kan hem niet thuisbrengen, ook al zou hij dat willen. Leeft Plopje nog of heeft hij één van zijn eigen grafschriften gestand gedaan? Nou ja, ik lees de commentaren wel.

  Geliked door 1 persoon

 31. Hoi, Lettertjo! Welkom terug. Niet verder vertellen, maar Bas van Vuren is een alias van Apiedapie. Plopje hebben we al een hele tijd niet gezien, maar hoop loert altijd.

  Like

 32. De volgende stap is een inzending van een dement persoon zelf.
  “Ik wou u wat zeggen over, uh, ja, het ligt op het puntje van mijn tong, uh…het was best grappig, dat was het, toch, Jan help eens even?”

  Geliked door 1 persoon

 33. Hallo, effe tussendoor (weinig tijd want oergezellig).

  Dag Letterzetter, fijn dat je weer opknapt.
  Lief ikje maar alleen geschikt voor eigen volk.
  De Bas in kerstverhaaltje op Bertjens heeft niets met de Bas alhier te maken, het is toeval.
  Verder alvast een goedenacht en tot morgen.
  Doeg.

  Like


 34. Zonsondergang

  Het is de mooiste rode zonsondergang sinds jaren. We lopen in Artis, mijn 3-jarige kleindochter en ik. Sinds haar opa overleden is, nu negen maanden geleden, heeft ze het idee dat hij slaapt op een rode wolk. We kijken naar de rode wolken.
  Ineens zegt ze: „Is jouw mamma dood?”
  „Ja”, zeg ik, „die is dood.”
  „En jouw pappa?”
  „Ja, ook.”
  „En jouw oma?”
  „Ja, die is ook dood.”
  „En jouw opa?”
  „Jazeker.”
  Een kreet van herkenning: „Mijn opa ook!”
  Stevig hand in hand lopen wij verder, starend naar de rode lucht. Tot de betovering verbroken wordt door de strak starende blik van een witte steenuil.

  Fenneke Voorsluis-Spanhoff

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.