Wat zijn peren? (155)

Terugblikken en vooruitkijken op ikjes en actualiteit

Morgen is het rokjesdag. Vorige week was het kinderikjesweek. De enige dragelijke was die van E.J. Diepeveen, die vertelde over die keer dat hij/zij in bijzijn van zijn/haar 8-jarige dochtertje “Kut met peren!” schreeuwde. Waarop het dochtertje hem/haar verbaasd aankeek en vroeg: „Wat zijn peren?”

Het was vooral ook de week van de terugkeer van Bookmarkmijnboek. Onze gekwelde romanticus kwam in stijl terug met een hartelijk “Nog een gezegend 2017”, tijdstip van plaatsen: 20 maart, 13:40 uur.

… waarbij na een kopstaartbotsing bij zijn flossende vriendin twee houten prikkertjes operatief verwijderd moesten worden

Juist zo kennen wij hem en daarom houden we ook zo zielsveel van hem. Tikkie de weg kwijt, navigeren op de tablet was nooit zijn sterkste punt, onderhield hij ons op een verouderd draadje al weer snel met ouderwetse keuvelarijtjes, gelardeerd met spitsvondige taalvondsten, en hij perste er zowaar een dikke ik uit over een ongeluk in een taxi, waarbij na een kopstaartbotsing bij zijn flossende vriendin twee houten prikkertjes operatief verwijderd moesten worden. De kosten vielen alleszins mee, 71 euro, in een ander land kijken ze je daarvoor nog niet eens aan, laat staan in je open mond.

Boekie/Bookie/Markie werd dolenthousiast onthaald en er werd zelfs een voorzichtig spreekkoortje aangeheven om zijn illustere feuilleton “Ik ben geboren met een burnout” weer op de site te krijgen. Gaat gebeuren, het team draait overuren om e.e.a. aan te passen aan de nieuwe layout. Ergens deze week komt ie weer. *joepie icoontje*

Dit werd door de schrijver met instemming begroet, want: “… voor het geval ik nooit meer ergens iets publiceer zou ik het fijn vinden om te lezen te zijn zolang dit blog bestaat.” Spreek deze zin hardop uit en merk dat hij ergens toch best wel correct is.

We gaan ook weer eens een wedergeboorte van de goede man beleven. Hij gaat onder zoveel pseudo’s door het leven, dat hij de kluts kwijt is en een hele hoop paswoorden en andere inloggegevens van blogs en accounts is kwijtgeraakt. Maar er komt er vast weer eentje bij.

Misschien moet ik dan onder mijn eigen naam gaan reageren: Jezus van Amsterdam-Osdorp

“En alle onaardige woorden mijnerzijds aan wie dan ook (…) zou ik graag terugnemen. Opdat de toekomst een onbevlekte wordt. Misschien moet ik dan onder mijn eigen naam gaan reageren: Jezus van Amsterdam-Osdorp… moet ik nog even over slapen. Je hebt namelijk ook Tuincentrum Amsterdam-Osdorp en dat kan verwarrend zijn, niet?”

Wij houden het voorlopig op Boekie, Markie, of een ander koosnaampje totdat we een redelijk bestendige naam doorkrijgen. Alles beter dan het lelijke Bookmarkmijnboek, dat dan weer wel.

Een stout versje over een verloren liefde kreeg maar een handjevol reacties, dus daar zijn we in dit overzicht ook snel mee klaar.

Verder ging de week en vooral het weekend verloren aan de lente en allerlei prettige outdooractiviteiten. Vandaar dat dit een kort weekoverzicht is. Het is niet anders. Welke outdoor activiteiten? Nieuwsgierige aagjes dat jullie me d’r een heleboel van me zijn!

Geen huisdieren weggooien? Waren we niet van plan nee! Photo © 2017 Bas van Vuren

In het zonnige Locarno in Zuid-Zwitserland was er een cameliashow, waar je alle varieteiten van deze Japanse bloem kon bewonderen. Honderden van die doorgekweekte neprozen waren er te bewonderen, man man man, niks aan! Buiten Japan was dit de grootste tentoonstelling van deze bloem, aan ons was het dus niet besteed. Doe ons maar een echte tulp of een lekkere stevige roos. We konden gelukkig wel een verwarrende prullenbak fotograferen.

Opheffingsuitverkoop. Geen wonder! Photo © 2017 Bas van Vuren

Maar het was een mooie lentedag, en begeleid door een stralend zonnetje, ijsjes vaniglia, een mooie wijn met salade en een spaghetti carbonara zoals alleen de Italianen die kunnen maken viel het allemaal best mee. Tip: Ristorante Sensi. Diens buurman, een kledingzaak, kondigde een opheffingsuitverkoop aan, gelet op de naam verbaasde ons dat niets.

’t Is een vreemdeling zeker, die verdwaald is zeker Photo © 2017 Bas van Vuren

Op weg naar huis zagen we tot onze stomme verbazing ergens op een afgelegen stationnetje een Sinterklaas zitten, die zich zat te bedrinken. We begrepen ineens het “… het is een vreemdeling zeker, die verdwaald is zeker …”.

Zo zie je maar, eigenlijk is het offline leven veel interessanter. Weg van die computer mensen, erop uit. Gewoon fotootjes van je eigen weekend laten zien, is niks mis mee. Toch?

Wil jij kans maken op een uitnodiging voor een fijne bijeenkomst van alle auteurs en reageerders op deze site? Zo eentje waar je helemaal niets hoeft te betalen, maar uitgebreid getrakteerd wordt door de blogbaas? Of wil je kans maken op een mooie vermelding in het weekoverzicht van volgende week? Of zeg je: doe het mij maar alletwee!?

Doe dan aan deze leuke rubriek op deze leuke site mee. Ga eens wat ikjes lezen, die staan ergens verstopt in of op de NRC, die krant die zo van lezersanekdotes zegt te houden. Stuur zelf een ikje in.

Als dat teveel werk is, scrol hier naar beneden en zeg iets. Dat mag en kan met een fantasie-emailadres. Het lepeltje is voor jou als het precies de 100e reactie is. Of de 200e, 300e enzovoort tot in het oneindige.

Voor je het weet kan een citaat van jou, een foto van jou, een wat dan ook van jou, een hoogtepunt van de week worden.

Heb je inspiratie nodig? Raadpleeg alle afleveringen van deze rubriek elders op dit blog. Vooral ook een aanrader als je er even tussenuit bent geweest.

A. Dapie

Reacties zijn welkom via het reactieveld, maar ook via de email van mijn voorganger apie@apiedapie.com of direkt bij mij zelf: bas.vanvuren@gmail.com.

Het wordt misschien best wel een prettige week. Als je vindt dat het geen prettige week moet worden, voel je dan vrij om elders te gaan buurten. Wij doen dan gewoon hier onze eigen dingetjes en jij doet de jouwe daar.

De foto hierboven – wij vakmensen noemen het ook wel de featured image – laat een stukje offline leven zien van mezelf. De tentoonstelling duurde tot 26 maart, dus ga er alsjeblieft niet heen. Volgend jaar zijn ze er weer. Aanradertje? Nee. Rommelige expositie met een hele hoop houten planken en zeildoek. Teveel oude mensen en te weinig Japanse meisjes in roze jurkjes en zwarte kimono’s (geteld: zes stuks in het wild, niet ingehuurd, het waren bezoekers). 

Auteur: Bas van Vuren

Schrijver. Rijmer. Kijker. Kent beroemde mensen. Maakt liedjes. Holland Douze Points.

103 gedachten over “Wat zijn peren? (155)”

 1. Ok, deze was het niet. Tijdens het lezen van vele commentaren waarvan er vele nog steeds accuraat zijn bedacht ik mij, kun je niet je commentaar reactieveld zeg maar een beetje meer boomachtig laten zijn? Nu zou ik, als ik ergens nog eens op wil reageren helemaal naar beneden moeten gaan en wellicht ben ik dan mijn goede zinnen vergeten, of op zijn minst de naam, datum en tijdstip van diegene waar ik liefdevol op zou hebben Willem reageren? Snap ie?
  En zeker helemaal als er meerdere zaken de moeite waren om op te reageren.
  Nu weet, vind en snap ik dat ge niet zo bijster blij bent met verzoekjes als deze en misschien wil je dit ook niet hebben bij een lopend, levend hoofdstukje, draadje zogezegd.

  Maar dit kan dan vast niet gedaan worden met de oude draden en niet bij de wekelijkse. Volg je me nog? Anders laat maar, te veel werk.
  Ik ga nu iemand wakker kussen en dan verder zoeken. Met brood, bij elkaar gezocht beleg en het riviertje of meertje denken we er maar bij.

  Like

 2. Het is op de iPad lang zoeken, scrollen naar een bepaalde reactie, snap ie? En dan probeer ik het op de tapflop met een muis met draad en langzaam dat het gaat? Vele experimenten geweest, ik denk dat deze muis gebruikt is bij een experiment bij een echte oude, beetje afgetandse gravin von Dick Zum dunkelseetje, waarin en langs de bijzonder bijziende muis de vagina in werd geleid door Ehbo teckels die misschien het snoer hard hadden aangehaald. Pijn dus, en geen gevlei. Maar dit tenzij.

  Een soort cross-overs tussen of met TatOrt en Subject Victems Cars.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.